עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, מאחר שהמחשב הנוכחי שלי (שנקנה בעזרתו האדיבה של tmpusr לפני 7 שנים בתחילת התואר בהנדסת חשמל) בדרך לסיום תפקידו לאחר שירות מסור אני מעוניין לקנות מחשב חדש, עיקר השימושים בו הם: התוכנות העיקריות שאני עובד איתן הן: matlab (בעיקר אלגוריתמים שקשורים לעיבוד תמונה, ייתכן גם צורך בעיבוד וידאו בסיסי) תוכנות cad למיניהן (autocad, freecad, solidworks וכו'), ייתכן שבהמשך גם ארצה לתכנת למערכות embedd (למיטב הבנתי זה לא צריך לשנות במיוחד למחשבים של היום). תקציב: רצוי סביב 4.5K, ניתן לחרוג מהתקציב עד 500 שקל. מסך וציוד היקפי: ללא. שקט: עדיף שהמחשב יהיה ברמת שקט בין 6-7. Over Clocking: לא מתוכנן לעבור OC. דברים נוספים: אצטרך יציאה כפולה ל- firewire - כנראה שאצטרך א…

• 0 תגובות
    • 922 צפיות
  2. Started by alons126,

מחשב נייד - HP Pavilion dv5-1130ej 1)מה יקרה לאחריות אם אני יתקין WIN7 מקורי שאני יקנה? 2)מה יקרה לדרייברים של הלפטופ אחרי השידרוג? איך אפשר לעדכן או לסדר את זה כך שלא היה בעיות? אפשר את מספר הטלפון לטמיכה של HP? תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 922 צפיות
  3. הי אני מוכן סוף סוף למחשב לשימוש כללי ועריכת וידאו ותמונות [כמעט לא משחק] הכנתי הרשימה הבאה ואשמח לקבל כל שינוי .אנא התיחסו לכל פרט התקציב פחות מ10000 1.מארז מידי או מלא כנראה עם ספק של כ- 500+ מה"צ ומספר מאווררים שקטים וחיבורי מלפנים ואחור + USB FIREWIRE , 2. מעבד אינטל .2.66 920 I7 3. לוח אם ASUS P6T . 4. זכרון - 6 גיגה ? 3X2G קינגסטון , CORSAIR או Crucial Ballistix 5. תצטרך לחבר לרשת עוד מחשב נייד ושולחני נוסף [הומלץ מודם חיצוני, ] 6. שיתוף למדפסת ואינטרנט מהיר לכולם 7. 6. סט רמקולים 2,1 Logitech X-230 32 Watts 2.1 Black Speakers [או JBL] 8. כרטיס מסך גרפי VGA 512-P3-N871-AR GeForce 9800 GTX+ 512MB / 1G GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Suppor…

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  4. שלום, אני סטודנט שעובד בעבודה שיש בה המון זמן פנוי.מסיבה זאת ומסיבות נוספות אני רוצה לקנות מחשב נייד שיוכל להפעיל משחקים ולשרוף לי זמן. הבעיה היא שהתקציב הוא 4000-5000 ש"ח.ידוע לי שלא ניתן לקנות במחיר הזה תחנת משחקים ניידת.השאלה היא איזה מחשב נייד ניתן לקנות בתקציב הזה שיפעיל כמה שיותר משחקים(גם אם לא בהכרח החדשים).אם קרייסיס לא ירוץ אצלי אני אחיה עם זה.אבל משחקים עממיים יותר כמו פרו אבולושן או BF2 זה אפשרי,לא? המחשב ישמש גם לעבודה משרדית.אני מאוד אוהב את המסך של ה DELL ISPIRON 6400,אז אם אפשר מסך דומה(לא יודע אם הוא מט או לא).הבעיה בINSPIRON 6400 לפי מה שראיתי היא שכרטיס המסך שלו חלש מאוד ומתקשה להריץ משחקים חדשים שלא כבדים בכלל בגרפיקה גבוהה,אבל בבינונית מריץ. אני כ…

• 7 תגובות
    • 922 צפיות
  5. שלום לכולם, קבלתי הצעה למחשב המיועד לעיצוב גרפי, שימוש עיקרי בתוכנות פוטושופ, קורל ואלוסטרייטור. הצעת מחיר למחשב לוח אם - Gigabyte GA-X58A-UD3R Intel X58 Chipset מעבד - Intel Core-I7 950 3.06Ghz 8MB I7 זכרון - Kingston Kingston 12GB 1333Mhz DDR3 דיסק קשיח - WD 1TB 7200rpm 32MB דיסק קשיח - WD 500GB 7200RPM 32MB צורב - LG DVDRW X22 SATA Dual Layer DVD מארז - HEC 6A Case + 700W Real PSU כרטיס מסך - GainWard Nvidia GeForce GTX460 1GB DDR5 256Bit המחיר עבור המערכת הזאת הוא 6500 ש"ח, חשוב לי לקנות מחשב שיעבוד כמו שצריך לפחות 3 - 4 שנים, מצד שני אני לא בטוח שאני באמת זקוק לכל מה שיש כאן או שאולי חסר דברים שכן חשובים לי אשמח לקבל חוות דעת מקצועית מה אני יכול לשנות במפרט ה…

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  6. צריך לכלול הכל מקלדת, עכבר, מדפסת, מסך LCD 17 אינצ', רמקולים התקציב הוא 5000 שקל ! תודה

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  7. Started by RainbowInBlack,

אני מחפש איפה לחסוך ואני לא ידוע מה צריך במפרט בשביל שהוא יריץ AUTOCAD מעולה בבקשה תבנו לי מפרט לל AUTOCAD בתקציב הנ"ל תודה מראש רועי

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  8. Started by diosan,

שלום לכולם עקב תקלה בלוח האם שהיה ברשותי, תחת תוקף האחריות מציעים לי לוח חדש במקום. בעזרת האתר של asus השוואתי בין הלוח שהיה לי ללוח למציעים לי ונראה שהוא פחות טוב ממה שהיה לי. בחנות טוענים שאין להם לוח אם טוב יותר לתת. אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם. האם ההבדלים משמעותיים? לי אישית מפריע שיש לי פחות יציאות USB בגב המחשב כמו גם סלוט PCI שלא קיים ושאר הפיצ'רים שחסרים בלוח החדש והיו לי במקור. אני לא יודע אם אני ארגיש בחוסר ובגלל זה אני שואל אתכם. http://www.asus.com/Motherboards/P8H61M_LE_R20/#specifications - זה לוח האם שהיה ברשותי והתקלקל http://www.asus.com/Motherboards/H61MA/#specifications - זה לוח האם שמציעים לי במקום. תודה!

9. שלום רב. - ניתן להגדיל תקציב עד 1500 ש"ח ללא תוכנות בכלל וללא ציוד הקפי לא ארצה לחרוג מסכום זה. - המחשב לא מיועד לגיימינג אלא לשימושי אינטרנט בסיסיים, עבודה משרדית וסטרימינג של HD video לטלויזיה ברשת ביתית. - כרגע המסך איננו HD אך כנראה ישודרג ל HD בגודל ''22, הטלויזיה שאליה ארצה להסטרים וידאו היא בגודל ''42 ו-FullHD - הקנייה בשבוע הקרוב. להלן ההצעה: - Intel Core i3 6100 3.7Ghz 3MB Cache s1151 Tray - Arctic Alpine 11 GT CPU Cooler - Asus H110MK LGA1151, Intel H110, DDR4, PCIE, VGA, DVI - HyperX FURY 4GB DDR4 2133MHz CL14 - Intel HD Graphics 530 - Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III - On Board 5.1 Channel Audio …

10. Started by Guy1,

שלום חברים, שוקל רכישה של המפרט הבא יד שנייה, הכרטיס מסך היה בשימוש 1.5 שנים. אשמח לשמוע בכמה ש"ח הייתה קונים את המפרט הזה? והאם הוא יריץ 4K גיימינג? מפרט: מעבד ryzen 5 7700x לוח אם ASUS B650M plus זכרון Kingston ddr5 8×2 16 gb 5200 קירור מעבד נוזלי msi corelquid p240 ספק כוח Seasonic 750 80+ bronze כרטיס מסך palit 3070ti דיסק קשיח kingston Nvme 240 gb Crucial nvme 500gb מארז Corsair Cristal seriws 280x

11. קודם כל אני לא מבין כלום ברכישת מחשבים. המחשב הנוכחי שלי הוא משנת 2000, עוד כשיצא פנטיום 4 לראשונה. אני מתכנן לעצמי עמדת עבודה אישית, כולל ציוד הקפי, מסך והכל. אז ככה. השאלה. מה הבעייה עם אייבורי? שמעתי סיפורים שהם מוכרים רכיבים יד-שניה וכו'... מה הבעייה האמיתית איתם? אני יודע שלא רציני לקנות מהם, אבל המחירים אצלהם משתלמים [במידה וזה מה שאתה מקבל] המחשב שאני מתכנן לקנות יהיה למטרות עבודה. לא אופיס. אוקיי, בנוסף לאופיס. Photoshop, ImageReady Flash Golive וכו'... אני מעוניין להריץ לפחות 3 מהתוכנות הנ"ל ושהמחשב לא יזחל לי, להפך, שלא יהיו לו בכלל בעיות ריצה. כרטיס מסך יוקרתי אני לא צריך, זה לא כמו תלת מימד שצריך בשביל זה כרטיס ב3000 שקל. אני אסתדר עם כרטיס סטאנדרטי. ב…

• 10 תגובות
    • 922 צפיות
  12. Started by ac1240,

* מטרות המחשב? לדוגמה: OFFICE,אינטרנט,סרטים HD * גודל המסך?10-12 * משקל רצוי?לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?כמה שיותר במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)?HDMI יהיה טוב * בלוטות?רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח?כמה שיותר במסגרת התקציב * כונן DVD? לא מאמין שיש מחשבים כאלה עם CD אבל אם יש אז למה לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא רק שהמחשב לא יתחמם יותר מדי תודה

• 0 תגובות
    • 922 צפיות
  13. היי לכולם אשמח אם תוכלו לייעץ לי בבחירת מחשב נייד חדש הצרכים העיקריים שלי במחשב : עבודה במספר תוכנות אופיס במקביל גלישה באינטרנט (סרטים,סדרות, מס' אתרים במקביל באופן חלק ככל שניתן ) משחקים בסגנון סימס 4 וכו' תקציב : עד 4000 ש''ח , עדיפות לקניה מרשתות עם פריסה ארצית . לא בוער לי לקנות את המחשב במיידיות , ישנה אפשרות לנסוע לאילת בעוד כחודש כך שאם תעלה אופציה לקניה משם זה יהיה נחמד חשוב לי שזה יהיה מחשב לטווח די ארוך , שידרוגים וחידושים לא ממש קורצים ליכולות הכלכליות שלי תודה לכולם מראש !

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  14. Started by spider272,

צריך מפרט למחשב מיני (HTPC ) לקופה רושמת עם מסך מגע במסעדה שיהיה מבוסס I5 250 ג'יגה הארדיסק גם יספיק תקציב 2000 לא כולל מסך תודה רבה

15. Started by Aviv Barlev,

תקציב: 5000 ש"ח, אם יש יותר זול, אז כמובן עדיפות לכמה שיותר זול. כמה אפשר לחרוג אם צריך? 300 ש"ח * מטרות המחשב? אני צריך מחשב חזק לשימוש בתוכנות אדובי: פוטושופ באופן תדיר, פרימייר באופן תדיר ואפטר אפקטס לפעמים. חשוב שיהיה אפשרות תמיכה בOpenGL ובCUDA תלת מימד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל לא משמעותי, אני חשבתי על 15.6 * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 כרטיס מסך: הכרטיס צריך לתמוך בתוכנות עריכה וגרפיקה ולתת האצה של Opengl וCUDA מעבד: i7 מדגם טוב (לא מוכן להתפשר במעבד). * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) …

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  16. Barton 2500 + Radeon 9800 Pro Athlon 64 3000 + GF 5600 P4 3000 + GF 5600 תודה!

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  17. Started by SliDeRShai,

1. מה התקציב המקסימלי? 4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150~ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? LG E2380V 23´´ LED קיים(הוא אל בשימוש כרגע אני מחכה למחשב החדש ככה שאין לי מושג בקשר לרזולוציה) * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CSS COD BF PES ולמשחקים הכי חדשים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. הא…

• 4 תגובות
    • 922 צפיות
  18. שלום! רציתי בבקשה שמישהו ימליץ לי על מערכת מחשב, לצרכי צפיה בסרטים בעיקר (DVD וMPEG4), ולעתים גם משחקים פה ושם... (מטריקס למשל...). הנה על מה חשבתי קצת: התצוגה חשובה לי, הסאונד דיי חשוב לי - חשבתי על האודיג'י הפשוט (400 ש"ח) - בעיקר כדי להפחית מעומס על המעבד שגורר כרטיס משולב וגם כדי להעלות טיפה בביצועים, ומצד שני - האם הONBPARDS כיום מספקים סאונד טוב ואיכותי ל6 רמקולים בתקני DTS ו5.1? עדיף לי מארז ללא ברגים. כונן DVD כמובן, צורב לא חשוב כרגע (יש), מערכת רמקולים שלמה תיקנה בעתיד, אני לא חושב שיש צורך ביותר מ2.6 GHZ לא? והאם עדיף בכלל פנטיום או אתלון? עדיף לי כונן קשיח עם 120 GB ולא 80... כמובן 8MB באפר וSATA (הרבה יותר עדיף לא?) כרטיס מסך ATI 128MB עם יציאת תצוג…

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  19. התקציב הוא 2000 ש"ח ללא חריגות לצערי. מסך 15.4" שימושי המחשב : הכי בסיסיים - גלשיה באינטרנט, סרטים, יישומי אופיס. נק' חשובות: מסך 15.4" אני מבין שעם תקציב כ"כ נמוך אי אפשר לבקש עולם ומלואו אבל מה שחשוב בעיקר זה שיהייה דיסק קשיח בסביבות 30gb, חיי סוללה סבירים וכמה שאפשר שלא יהייה כבד. חשבתי לקחת יד שנייה ב - 2000 את זה : " DELL INSPIRON 1300 מעבד INTEL CELERON M 1.5ghz זכרון פנימי 504mb , 1.13ghz של ram דיסק קשיח - 40gb צורב dvd צג 15.4 wide כרטיס רשת אלחוטי wireless 802.11 g/b + modem/fax המחשב יד שנייה במצב מעולה, עם תיק נשיאה יוקרתי. על המחשב יש widows xp ." אבל החבר'ה פה אמרו שזה לא שווה ת'מחיר בכלל ושאפשר להביא משהו יותר טוב בסכום הזה... התלהבתי שזה DELL. תודה רב…

• 7 תגובות
    • 922 צפיות
  20. Started by nirh216,

מעבד: Intel Core i7-3930k לוח-אם: Gigabyte GA-X79-UD5, ערכת שבבים: Intel X79 HDD (פרוייקטים): Western Digital Caviar Black WD1002FAEX (שניים-2) HDD (מערכת): Corsair GS Series 180GB CSSD-F180GBGS-BK SSD זיכרון (2 קיטים- 16GB סהכ): CL11 V CORSAIR 2X4GB (8GB) DDR3 2133MHZ ספק-כוח: Thermaltake ToughPower-XT Platinum 1275W קירור מעבד: קירור מים - Thermaltake BigWater 760 Plus או קירור אוויר - Zalman CNPS12X מארז: Thermaltake Overseer RX-I VN700M1W2N * דרוש כרטיס מסך חזק (יעבוד ב- SLI ) אז צריך 2 מאותו כרטיס.. * המלצה לקירור מעבד ממש חזק וטוב.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10-12K. א) לנצל את כל התקציב ב)עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. שימושי המחשב : אנימטור ועריכה גר…

• 7 תגובות
    • 922 צפיות
  21. Started by ob,

שלום , מעוניין לדעת איך לתמחר את המחשב שלי , ואם זה בכלל פרקטי ? מפרט : מעבד Xeon W3550 3.07 לוח GA-EX58-EXTREME זכרונות G.Skill Ripjaws 4GBx3 2133 CL9 כוננים קשיחים WD1600JS 160GB WD Green 500GBx2 כרטיסי מסך ATI HD4850+Nvidia 8800GT ספק כח Corsair HX750W מארז Antec 900

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  22. התקציב שלי היה 5K ויש חריגה מינורית, מה אתם אומרים? הספק יחזיק?? ה-8800GT בא עם מתאם לDVI רגיל נכון? מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1425 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 559 1 מארזים Raidmax Sagitta + Window 2x120MM+1x80 LED שחור - ללא ספק ¤ 313 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 122 1 ספקי כוח Compucase HEC ATX VER 2.0 400TRT 24PINS ¤ 239 1 זיכרונות OCZ 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) Gold XTC CL5-5-5-12 ¤ 361 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 443 1 כרטיסי מסך Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail - מוצר במלאי ¤ 1590 1 הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב ח…

• 17 תגובות
    • 922 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-70 שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1650x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בעיקר למשחקים חדשים העומדים לצאת למשל : Bioshock Infinite, ו-Assasin's Creed: Brotherhood אך גם ל-Black ops ו- Fallout: New Vegas. * לאי…

• 5 תגובות
    • 922 צפיות
  24. מחפש לקנות מחשב נייד: מחיר - 3000-4000 ש"ח. מטרת שימוש במחשב - בעיקר עבודה משרדית וצפייה בסרטים. אם אפשר אז גם לשחק במשחקים בינוניים (או כבדים עם הגדרות נמוכות). הכי חשוב שהמחשב יישאר רלוונטי גם אחרי מספר שנים (לפחות לשימוש משרדי וצפייה בסרטים). גודל מסך - סטנדרטי (העיקר שלא יהיה קטן מדי). משקל - לא משנה. סוללה - לא משנה. כונן קשיח - לפחות 500G. חיבורים מיוחדים - כדאי שיהיה HDMI, אבל לא חייב. עוד נושא חשוב - מקלדת. אני ממש שונא מקלדות של ניידים, ואני מעדיף שהמקלדת תהיה כמה שיותר דומה לזו רגילה (לפחות בלי הnumpad). תודה.

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  25. צהריים טובים לכולם, אני מעוניין לקנות Ultrabook. עשיתי קצת מחקר והגעתי למסקנה שאני רוצה לקנות asus ux305ca. אני מתלבט בין כמה דגמים וכאן אודה לעזרתכם: האם כדאי מסך fhd או qhd? האם יש דגם qhd בצבע לבן? והאם לדעתכם כדאי לפטופ אחר? בגדול אני צריך את הלפטופ כדי לקחת לעבודה, ללמוד עליו באוניברסיטה הפתוחה ולתכנת עליו (python). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה לי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות…

• 0 תגובות
    • 922 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.