עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מנסה לבנות לשכנים שלי מחשב המחשב יהיה לצורכי אינטרנט (גלישה וצפייה סרטים) ואופיס בנוסף הם רוצים שהמחשב ישמש גם את הנכדים שמגיעים אליהם גם היום וגם לטווח הרחוק יותר (שלא יצתרכו להחליף כל-כך מהר) אני הצעתי להם לא להשתגע ושאין טעם להוציא יותר מ 3000 ש"ח על מחשב אבל מה שחשוב לי ולהם שבמידה ובעתיד הנכדים ירצו להתקין משחקים יותר כבדים המחשב יתעדכן בקלות. לכן נכון להיום לדעתי לא צריך כרטיס מסך אבל חשוב שיוכלו להוסיף בעתיד, הבנתי שיש כרטיסי מסך טובים (מספיקים) מובנים זה אולי חשוב. כמו כן לדעתי עם הזכרונות אותו הדבר אני יתקין להם win 7 32 שמעל 3 הוא גם ככה לא תומך אז אולי יספיק 1 של 2גיגה ואם בעתיד ירצו להוסיף יוכלו להוסיף בחריצים הנוספים . אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה …

• 6 תגובות
    • 931 צפיות
  2. הנייד שלי בן ה-5 מתפרק. לאורך השנים שדרגתי אותו עם דיסק SSD 1TB. החלטתי להשתדרג ולקנות מחשב חדש (מעבד דור 7 או 8) ולשים בו את הדיסק מהמחשב הישן. הבנתי שברגע שאפתח את המחשב החדש כדי להחליף בין הדיסקים, תתבטל האחריות. במעבדה הרשמית רוצים 300 ש"ח על ההחלפה. מתלבט בין כמה דגמים דומים, המחירים נעים בין 5 ל-7 אלף ש"ח. יוצא שאשלם סתם על דיסק שאחליף מיד אחרי הרכישה + אחריות שתתבטל + מערכת הפעלה שכבר יש לי על הדיסק הישן. מה האופציות שלי לגבי הרכישה? חשבתי כבר להזמין מחו"ל (אמזון בבלאק פריידיי, איביי, יד שניה בלי דיסק), לקנות ביותר זול באילת. אשמח לעוד רעיונות. תודה רבה

3. Started by normanush,

שלום רב, אני מעוניין להזמין את החלקנים הנ"ל, יש לי כבר ספק , מארז ועוד 8 גיגה זיכרון. אשמח לשמוע תגובתכם בנושא... התקציב הוא עד 3.5 - מקסימום 4.

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  4. מה ההבדל בין מעבד T9400 לבין ה P8400 ? שניהם מסדרת המעבדים החדשה ? האם ייתכן מעבד T9400 עם 800MHz FSB‎ ? מפרטים לביקורת, מה עדיף ? ‏HP Pavilion DV5-1190‎ ‎Intel® Core 2Duo Processor T9400 6MB L2 Cache,2.53GHz,800MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎4096 MB (2 x 2048MB), Up to 8 GB‎ ‎ HD‎ ‎320 GB (5400)‎ ‎ Display‎ ‎15.4 WXGA High Definition BrightView Widescreen (1280 x 800)‎ ‎ GPU‎ ‎NVIDIA GeForce 9600M GT, Up to 1791 MB (512 MB dedicated)‎ ‎ Optical Device‎ ‎Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support‎ ‎ OS‎ ‎Genuine Windows Vista Home Premium 32-bit with Service Pack 1‎ ‎ Weight‎ ‎2.65kg ‎ ‎ Battery‎ ‎6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery ‎ ‎ Warr…

• 6 תגובות
    • 931 צפיות
  5. שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי לאחר כ-4 שנים טובות. (שאגב, את המפרט הרכבתי [מזמן] בעזרת הפורום - תודה!!) אני בסה"כ מרוצה ממנו אבל רציתי לשפר מעט את הביצועים ע"י קניית זיכרון פיזי ואולי כרטיס מסך. הבעיה היא שלוח האם שלי ישן יחסית ותואם רק: DDR2 זה אומר שאני צריך לקנות לוח אם חדש. רציתי לשאול אתכם אם זה באמת מומלץ להחליף את הלוח-אם, אם זה סיפור גדול, ואם חברות כמו קיי-אס-פי עושים דברים מהסוג הזה. עוד שאלה מתבקשת היא - אם זה בסדר להחליף לוח אם, איזה דגם כדאי? (תכלס רק לצורך שידרוג זיכרון\כ. מסך) כנ"ל גם לגבי כרטיס המסך. צירפתי את המפרט עבור המחשב שלי. תודה רבה על העזרה Motherboard: CPU Type DualCore Intel Core 2 D…

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  6. DV5225 של HP. 1.66CORE DUO 512MB 667MHZ DDR II SATA 80GB DVD-RW LIGHTSCRIBE 945GM

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12,000 שקלים, אפשר לחרוג ב2000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סימולציות תלת מימד ורינדורים SideFX Houdini, Blackmagic Fusion, Adobe After Effects, SideFX Karma, RedShift 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב, שיהיה אפשר לעמוד לידו ולדבר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא ול…

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  8. היי, אני רוצה לקנות מחשב נישא. העבודה שלי עם המחשב היא בעיקר פיתוח ותכנות לכן אני מריץ מערכת הפעלה winxppro ובמקביל אליה בעזרת "מכונה וירטואלית" גם מערכת הפעלה win2kserver עם sql server. כמו כן interdev, dreamweaver,לפעמים פוטושופ ופלאש. סביבות פיתוח שונות בעיקר visual studio.net. גם אגלוש באינטרנט הורדות מיילים מוזיקה סרטים ומשחקים כל אלה משניים. אני יושב המון מול המחשב אני צריך מסך טוב וגדול, לא חייב שהוא יהיה הכי דק וקל בעולם, בטריה ממוצעת אני נוסע כל יום מקסימום שעה, כונן dvd+cdrw. לא צריך שום אלחוט ושום אינפרה לא wifi לא bluetooth. צריך הרבה זכרון בוא נגיד 512 מינימום אולי נשדרג, ומעבד חזק מאוד מה עדיף פרסקוט מהיר או 64 ביט AMD ? דיסק קשיח ממוצע, כרטיס מסך שיהיה טוב …

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  9. קניתי לפני חודש וחצי מחשב של Dell מדגם Inspiron 7720 ואני מעוניין לשדרג את הארדיסק ל Ssd אז קודם אני מחפש המלצות לארדיסק טוב של 128GBודבר נוסף אם אני חייב להוציא את הארדיסק שיש לי עכשיו ולהחליף בינהם או שיש אפשרות לשים אותו בנוסף. גם הבנתי שאם אני פותח את המחשב לבד הם יכולים לדעת את זה ואז אני מאבד את האחריות שלהם. אז אם לקנות ולהחליף לבד או ללכת למעבדה של Dell שהם יעשו לי את זה וככה לא לפגוע באחריות. תודה רבה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  10. שלום יש לי מסך מחשב של חברת דל 24 אינץ' משנת 2011. המסל בסדר ולא עושה בעיות. אני מחפש לקנות מסך שני. אני מתלבט: האם לקנות חדש או יד שנייה? האם לקנות שני מסכים חדשים ? אני הרבה זמן מול המסך ואין לי מושג אילו פרמטרים חשובים מהבחינה הזו, קצב רענון? זוית צפייה וכד. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 931 צפיות
  11. יש לי תקציב של 1500 שקל, התחלתי לעשות מחקר קטן והשוואת מחירים והגעתי ל2 אפשרויות מועדפות שנראלי יתאימו לי... 1. זה המחשב המורכב הנ"ל מהחנות ישר ולעניין לקנות: http://www.trg.co.il/pl_product~MAAS7400320~40~0.htm 2. לקנות חלקים ולהרכיב אותם על המחשב שלי... הספק שלי: http://up51.siz.co.il/up1/oydzyn4auo0g.jpg המארז שלי (הלבן): http://images116.fotki.com/v705/photos/1/1302334/6482317/1-vi.jpg CompuCase 6A19 נראלי מעבד: 531 intel pentium 4 soket 775 LGA לוח אם של אינטל i945G\GZ כרטיס מסך: אני לא יודע אם הוא מובנה או לא והוא מספיק לי כרגע לא עשה בעיות: זכרונות פשוטים ביותר צורב LG DVD הארד דיסק 160 ג'יגה אני לא יודע איזה חברה, אין לי ממש אפשרות לבדוק... חשבת…

• 10 תגובות
    • 931 צפיות
  12. Started by KomAsaf,

היי, שוקל לקנות את הזנבוק החדש של אסוס. קראתי באחת הביקורות שלאחר שימוש והקלדה ממושכים (מחשב לשימוש סטודנט), מתחילים להרגיש חתכים או אי נעימות במפרק בגלל העיצוב הדק והקצוות החדים שלו. מישהו יכול לאשש או להפריך את זה, מנסיון?

• 0 תגובות
    • 931 צפיות
  13. Started by BaRKiD,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!2200/2300 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?עדיף לא לעבור את הסכום שכתוב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100+- 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.משחקים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לבית. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?19 אינץ' * באיזה סוג משחקים תשחקו?הכי חדשים שיש.. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שהיה אפשר לסחוב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, …

• 4 תגובות
    • 931 צפיות
  14. מטרות המחשב הן עבודה משרדית באופיס, הכנת מצגות (לפעמים עם לא מעט תמונות) מעוניין בגודל מסך 12 אינצ', אפשר גם בסביבה הקרובה. הסיבה היא - נוחות בנסיעות והורדת משקל זמן סוללה ארוך יהיה כמובן רצוי. רצוי עם DVI גודל מינימלי של כונן קשיח - לא קריטי אבל קרוב ל 100 גיגה יהיה נוח צורב DVD - חשוב לי כיום יש לי LG LM50 משנת 2004. אני מאוד מרוצה ממנו, והתרגלתי למשל לפאד הצבעה של סינופטיקס. הייתי רוצה לשפר את איכות הקירור (שלי מתחמם מאוד באיזור הסוללה) כמו כן, אני רוצה להישאר ב WinXP מודה לכולם על הסיוע חג שמח

• 8 תגובות
    • 931 צפיות
  15. שלום הקטע עם התקציב הוא שיש לי בסביבות ה 6.5K, והקטע הוא שיש רק מחשב אחד בבית שהוא בכלל חרא לגמרי וח שלי גם רוצה מחשב והכל צריך להיכנס בתקציב הזה. יש לי בעצם כמה שאלות: א. איך זה שבדקתי מה הזיכרון שלי במחשב והתוכנה Everst אומרת לי ש: Memory Bus Properties Bus Type DDR SDRAM Bus Width 64-bit Real Clock 133 MHz (DDR) Effective Clock 267 MHz Bandwidth 2133 MB/s אז יש לי ddr או sdram? ב. אתם חושבים שאני יכול גם לסדר לעצמי זיכרון למחשב, גם לקנות מחשב אחד נוסף סטנדרטי אבל שיוכל נגיד להפעיל סאן אנדרס {כולל מסך} ג. אתם חושבים שבנוסף לזה אני יוכל לקנות סוני 3 או אקס בוקס 360 ויספיק לי הכסף? {דרך אגב, תמליצו לי בבקשה מה משניהם הכי טוב ושווה לקנות} הקטע הוא שאני חייב מחשב נוסף שילך…

• 18 תגובות
    • 931 צפיות
  16. Started by DTW,

היי לכולם. אני מתכנן לקנות מחשב נייד ללימודים בתואר מדעי המחשב. אשמח להמלצות איזה מחשב נייד מתאים, מחשב נטו ללימודים לא צריך גיימינג(והאם כרטיס מסך נחוץ ללימודים?), שיהיה מסך 14 אינץ והכי חשוב חיי סוללה ארוכים ועם אחריות 3 שנים,(גם אם נותנים שנה אחריות וניתן להרחיב ל3 אני אשמח לשמוע עליהם כל עוד המחשב טוב). מתכנן לקנות בבלאק פריידי ככל הנראה ב KSP באילת.(אם יש המלצות אחרות היכן לקנות אשמח לשמוע). תקציב בערך עד 5 אלף. תודה לעוזרים :)

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  17. באותו מפרט בדיוק יש הפרש של יותר מאלף שקל (הSTUDIO XPS יותר יקר מSTUDIO רגיל) מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין שתי הסדרות אם המפרט הוא אותו דבר בדיוק.

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  18. האים אני יכול לשדרג בכרטיס hd7770 במחשב הזה במקום הקיים צירפתי תמונה מקוה שזה יעזור . הספק הנוכחי הוא 350 wat אשמח לעזרה מהמבנים שבינכם הנה המפרט Part Number:0884116030072 [h=2]General[/h] Desktop type Budget desktop system, Small-form-factor PC Packaged Quantity 1.0 Platform Technology Intel vPro Technology Type Personal computer Recommended Use Corporate business, Small business Product Form Factor Small form factor Built-in Devices Speaker Embedded Security Trusted Platform Module (TPM 1.2) Security Chip Localization English / United States [h=2]Processor / Chipset[/h] Type Intel Core 2 Duo E8400 / …

• 0 תגובות
    • 931 צפיות
  19. Started by hagi1234,

להלן המפרטים במחיר של 1200 דולר: דל: PROCESSOR Intel® Core™ i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) edit OPERATING SYSTEM Genuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English edit WARRANTY AND SERVICE 1 Year Basic Service Plan edit Dell Recommends MEMORY 4GB Shared Dual Channel DDR3 at 1333MHz edit HD DISPLAY Full HD Widescreen 15.6 inch WLED LCD (1920x1080) W/2.0 MP edit HARD DRIVE 500GB 7200 RPM SATA Hard Drive edit BLUETOOTH Dell Wireless 370 Bluetooth Module (2.1+EDR) edit INTERNAL OPTICAL DRIVE 8X Slot Load CD/DVD Burner (Dual Layer DVD+/-R Drive) edit My Accessories OFFICE SOFTWARE No Microsoft Office edit SECURITY SOFTWARE McAfee S…

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  20. עזבו...

• 11 תגובות
    • 931 צפיות
  21. Started by arkins,

מעוניין במפרט מחשב בסיסי וטוב, עיקר העבודה היא בפוטושופ, אופיס ואינטרנט. בנוסף אני חושב להעביר רכיבים טובים מהמחשב הישן לחדש כמו: צורב DVD,זכרון הארדיסק 40G, כונן 1.44, מקלדת+עכבר, מודם.על מנת לחסוך בעלויות האם זה כדאי? אני מצרף לקניה מסך SAMSUNG 932B עפ"י המלצות האתר (לא בתקציב) תודה לעונים

• 6 תגובות
    • 931 צפיות
  22. Started by stingeR-,

הדרישה היחידה היא - תמיכה בDDR1.. כרגע אני דיי סגור על AMD Athlon 64 3500+ - 480nis DFI INFINITY NF4 - 460 palit 7600GT - http://isracomp.com/define.asp?idd=3718 - 821 יש כאן חריגה קטנה אבל במזומן זה מצטמצם.. עריכה : ראיתי עכשיו 7600GT של גיגהבייט עם 3 שנות אחריות באותה חנות.. רק שהוא 128MB.. האם ההבדל כלכך גדול?

• 10 תגובות
    • 931 צפיות
  23. Started by snir.isl,

שלום אני בקרוב משתחרר מהצבא ורוצה לרכוש מחשב חדש לשימוש של משחקים ברמה גבוהה על הגדרות הכי גבוהות בתקווה. תקציב זה גג 4K בניתי פה מפרט באתר של tms ורציתי לשאול מה דעתכם? בנוסף אשמח לעזרה להחליף את המארז במארז שיתאים לשאר החלקים בפחות כסף כי עיצוב פחות משנה לי רק משנה לי שיהיה מגורר כמו שצריך ואפ אני יכול לחסוך במארז כסף אז אוכל להוסיף את זה במקום אחר משחק עליו על מסך 22 אינץ 1650X1080 (לא hd הכי גבוה) מעבד Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray 1 ₪911 קירור למעבד Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 1 ₪65 לוח אם Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 1 ₪269 מארז בנאדל מארז Ippon S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש 1 ₪485 זיכרון Crucial…

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  24. Started by LI,

אם אתם במקרה זוכרים את הת'רד שלי אז אתם יודעים שקניתי את המחשב הנ"ל. אחד הדברים שמפריעים לי בו זה המקלדת- הדפס לבן על גוון ברונזה (בהיר על בהיר) גורמים לכך שרוב הזמן קשה מה הוא מה במקלדת. בכל אופן, אם תכנסו לקישור למטה ותבחרו במחשב (מצד שמאל) תראו שכתוב ש:"לוח הבקרה מואר באופן קסום באפקט "כרום"". ואני אומרת- WTF?? התחושה שלי שהם מתכוונים לפס המתכת הרגיש למגע, היכן שמשנים ווליום וכד', אבל מה דעתכם? יש מצב שהכוונה למקלדת? (אין סיכוי, נכון? :-\) מה אפשר לעשות כדי לראות מה כתוב במקלדת? זה קצת בעייתי העיניין. ואגב, הסוללה של המחשב הזה די מאכזבת לטעמי. בדקתי את הביצועים של ואלו התוצאות: לאחר טעינה מלאה היא נגמרת לחלוטין (מחשב נכבה) לאחר 51 דקות ו-28.52 שניות של משחק ב-BioShock.…

• 5 תגובות
    • 930 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי מאוד שלא. אבל כמה מאיות רק אם זה שווה/כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה ומשחקים (קלים עד בינוניים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה (גרפיקה, פוטושופט, עריכת וידאו) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פוטבול מנג'ר, אן.בי.איי 2012, פיפ"א 2012 ודברים בסגנון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). סמסונג 22 אינץ' (1920*120…

• 14 תגובות
    • 930 צפיות

דיונים חדשים בפורומים