עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by needcom,

שלום! אני רוצה לקנות מחשב בתקציב של 3000 שח, המחשב צריך לעמוד בחישובים של תוכנות כמו MATHLAB ן MATHEMATICA, וכמובן שיהיה מסוגל את כל שאר הדברים שאפשר להגדיר אותם כשימושי מחשב סבירים. אין לי שום העדפה בין AMD ל- INTEL אבל חשוב לי שהמחשב יספיק לי לשנתיים שלוש הקרובות של הלימודים. תודה........

• 17 תגובות
    • 933 צפיות
  2. Started by Chymes,

מה דעתכם על המגמה של החברות הגדולות לצפות את המסך בציפוי מבריק? האם הציפוי משפר את איכות התמונה או שמדובר בגימיק שמטרתו למשוך את העין ולמכור יותר יחידות?

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  3. Started by leav,

שלום, אני שוקל לקנות מחשב חדש, אך מכיוון שההורים שלי גרושים אני צריך שני מחשבים. תקציב לשני מחשבים שולחניים לצרכי הוא בערך 10K-11K. חשבתי אולי להקל עליהם ע"י כך שהם ישלבו עלויות ויקנו לי ביחד לפטופ למשחקים שיעלה יותר מכל מחשב בנפרד אבל פחות משניהם. ברור שלמעשה אני קונה חצי בכפול, אבל מבחינתם הם משלמים פחות. יש הצעות למחשבים שאפשר לקנות בארץ? אני מקווה להשאיר את התקציב באזור ה 9K כי אז זה באמת עולה לכל אחד פחות. איפה יותר זול? פה או בחול? בבקשה תגידו לי אם מה שאני מציע לא הגיוני. האם אפשר להחליף ביצועים של מחשב שולחני שעולה 5000 ש"ח בביצועים של לפטופ שעולה 9000 ש"ח? -ליאב

• 8 תגובות
    • 933 צפיות
  4. Started by 4yonatan4,

. קישור למפרט המחשב: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12059 או http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=10438 2. מחיר: גג 2700 3. שימושים: אינטרנט, אופיס, סרטים 4. משחקים: fifa, nba (לא חייב איכותי) מסך: 13-14 אינצ' אני מחפש מחשב איכותי ורוצה להשקיע במשהו שיחזיק הרבה זמן. איזה מחשב יותר טוב? תודה רבה, יונתן.

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  5. אני רוצה ב 5000 שח למשחקים הכי טוב שיכול להיות בסכום הזה עם המארז הכי פשוט שיש וכל הדברים הלא חשובים הכי פשוטים שיש. תודה.

• 11 תגובות
    • 933 צפיות
  6. Started by natee,

מטרות המחשב? שרטוט, תלת ממד, ציור עם עט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 או 14' אם עדיין יישאר בממדים סבירים, רצוי מאט * רזולוציית המסך? לא רוצה מעל FHD כי האייקונים והכל פשוט קטן ומעצבן... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אפשרות לציור ע"ג המסך. טכנולוגייה חייבת להיות של WACOM ולא כל מיני דברים אחרים:) * משקל רצוי? קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD חובה נפח לא קריטי, יש לי מחשב נייח לעבודה בכל מקרה. * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם נקנה בחו"ל- חובה חובה …

• 6 תגובות
    • 933 צפיות
  7. Started by Alik Possek,

מחפש מחשב נייח (2 מחשבים לילדים בני 13) 1. תקציב - עד 4500 ש"ח לכל מחשב (אין צורך במסך / מקלדת / עכבר) - במקרה ותוספת לא גדולה תשפר משהו באופן משמעותי אשקול בחיוב 2. משחקים (כבדים) - רוצה שקט ל 4 -5 שנים 3. אין צורך DVD 4. צריך SSD 250-500 + 2TB HDD 5. רצוי מחשב שקט, חשוב שיהיה אמין 6. לא מבצע OQ 7. ללא מערכת הפעלה, אין צורך באופיס. 8. חשוב לרכוש מחנות אמינה עם אחריות 9. רכישת המחשב - בשבועות הקרובים 10. אין בקשות מיוחדות

8. אני רוצה בבקשה מפרט טוב הצעות תודה

• 7 תגובות
    • 933 צפיות
  9. Started by rockerr,

אני שוקל לרכוש אותו בקרוב והבנתי שבקנייה שלו מקבלים 2 סוללות- כמה מחזיקה סוללת ה8 תאים בשימוש סביר עם WIFI פועל? המסך מגע מגיב מהר לכל לחיצה? האם הוא מתחמם יותר מדי? עוד משהו מוזר לגביו,חיפשי עליו מידע ונראה שאף אחד לא קונה אותו, הוא בעייתי? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7690&perur=2&t=1&c=320 בנוסף,יצא דגם חדש יותר,עם פחות זכרון פנימי אבל עם מסך מולטי טאץ,הוא יותר אמין מ2620? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7126&perur=2&t=1&c=320 תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 933 צפיות
  10. שלום לכולם. הרכבתי מחשב בIQPC - למטרה מרכזית של גיימינג אבל המחשב הוא בעיקרון all-purpose: מגלישה באינטרנט ויישומים משרדיים ועד לעריכה גרפית ווידאו לייט (Corel). הכיוון הוא מכשיר שקט ולא נוצץ. המחיר הנוכחי שלו עומד על 5280 ש"ח, אבל שימו לב לעוד כמה פרטים: 1) המחיר של כרטיס המסך בפועל יהיה זול באיזה 300 ש"ח על בסיס המבצע לחברי הפורום 2) המארז וספק הכח אמורים בכלל לשמש מחשב ישן יותר שיהפוך לHTPC. בפועל המחשב יכנס למארז Antec Sonata III עם ספק 500W של Antec (נדמה לי Neo). 3) אין כאן זכרונות במפרט. 16GB זה כבר קניתי בנפרד (GSkill Ripjaw 2X8 1333MHZ 9-9-9-24) 4) יחובר למסך FullHD קיים של Dell, ולרמקולים/אוזניות מושקעים יחסית (Z5500 ו-Beat Studio). מעבד: [..] INTEL 3470 - TRAY …

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  11. אהלן, אני נוסע בקרוב לחו"ל לתקופה של שנה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית אופיס, גלישה, משחקים קלים. * גודל המסך? 17 אינץ, אין צורך במסך מגע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA,HDMI לפחות 3 יציאות USB * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?דיסק רגיל 500 GB * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן ווינדוס בעברית עדיפות לווינדוס 7 אם אין כבר לניידים אז 8. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * אחריות: מכיוון שאני לוקח את המחשב לחו"ל אשמח מאוד לאחריות בין לאומית אם אין לא נורא. * משקל - לא רלוונטי, המחשב יהיה בדירה רוב הזמן. חשוב שיהיה למחשב כונן DVD שהוא גם צורב, ומצלמה מובנית לשיחות בסקייפ. תקציב המחשב עד 3500 אם אפשר בפחות אז מה טוב. תודה…

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  12. Started by DeAk,

היי לפני בערך 8 חודשים קניתי מחשב חדש. קניתי את הזיכרונות שרשום בכותרת ופה למטה במפרט. אני מעוניין להוסיף עוד סט של זכרונות כמו שיש לי כרגע..והבעיה שאני לא מוצא אותם יותר. השאלה שלי אם אפשר להוסיף סט אחר במקום או שאפשר רק לפי מה שיש כרגע? שאלה נוספת.. מה יתן לי יותר ביצועים..להוסיף זיכרון או להחליף למעבד i7 ? תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  13. Started by NadavAfuta,

היי חבר'יה, אז יש לי היום בקשה ממכם שעיקרה הוא הרכבת מחשב למשחקים בתקציב של 3000 ש"ח, ללא ציוד היקפי (מסך, מקלדת ועכבר). בנוסף, לא מתוכנן OC והשקט לא חשוב עד כדי חריגה מהתקציב או החלפת רכיבים חשובים יותר. חלקה השני של הבקשה, הוא יותר מעין התייעצות, אני כבר זמן רב מתלבט אם במחשב במחיר כזה, עדיף לקנות כבר קונסולה(PS3\Xbox360) שתריץ משחקים ולמדיה להשתמש במחשב הנוכחי. השאלה היא בעצם, אם מחשב בתקציב כזה יתן ביצועים מספקים במשחקים? תודה רבה! יום טוב.

• 10 תגובות
    • 933 צפיות
  14. Started by bater,

יש לי מספר דילמות ,אנא קראו בעיון: המפרט שאני מרכיב מיועד לחלוטין למשחקים, אני רוצה מכונה אשר תוכל לעמוד היטב בכל הדרישות של השנה-שנתיים הקרובות ללא צורך בשדרוגים ועם מעט OC (או בכלל לא). התקציב שלי הוא בסביבות ה 10,000 ¤ כולל מסך. דרישה מיוחדת היא שהמסך חייב כנראה להיות LCD, אין לי מקום למסך 19' CRT, הנוכחי שלי שהוא MAG17' XJ ישן מאד מתאים בדוחק למקום, כל מסך גדול יותר פשוט לא יתאים לחלוטין (אלא אם תוכלו למצוא CRT 19' בגודל זהה ל 17' הנוכחי שלי, ומכיוון שאני מבין משהו בפיזיקה שעומדת מאחרי CRT זה לא נראה לי אפשרי). ולהלן הדילמות: 1.בהתחשב במגבלת הLCD האם כדאי להשקיע בכרטיס מסך איכותי במיוחד? כרגע אני מתלבט בין Leadtek FX6800GT PX6800GTTDH PCI-e 256Mb Retail Video Card 23…

• 8 תגובות
    • 933 צפיות
  15. Started by שוקו,

טוב, הציר הימני (הפחות רציני) בT400 שלי נהיה קצת רופף- כבר הרבה זמן אבל לא היה זמן לשלוח אותו לטיפול, המסך זז כס"מ לפה ולשם (לא מעבר, אז זה שמיש) לאחר ביקור במעבדות IBM התבשרתי שזה לא באחריות, והם רוצים 330 שקל על צירים חדשים ועבודה. אופציה א. היא לזרום איתם אופציה ב. היא להתעצבן עליהם ולנסות ללחוץ עליהם שלפחות יורידו מחיר (10$ עבור ציר אחד וחצי שעה עבודה- יכלו לסגור בחצי ממה שהציעו. את הביקור במעבדה שלהם הוא עשה בנושא נוסף אחר שבאחריות בכל מקרה. למרות שזה לא סביר, בנוסף מבדיקה ברשת נראה שקיימים חילוקי דעות בנושא ובצורה רשמית אין אחריות על הצירים, אלא מטפלים בזה מידי פעם כי הם נחמדים אופציה ג. היא לקבל אותו חזרה, להיות עם הציר הקצת רופף (לנצל על הדרך את הכסף בשביל SSD…

• 8 תגובות
    • 933 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך - מעדיף לסגור את זה בפחות מ-2,000 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (OFFICE), אינטרנט, הזרמת סרטים ע"ג WIFI לסטרימר/RPI שמחובר לטלוויזיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד לגיימינג כלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 20" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…

17. Started by roe10,

היי אני הולך ללמוד השנה בב"ש מדעי המחשב. מצד אחד רוב הצרכים שלי יהיו בסיסיים כמו כל סטודנט למדעי המחשב..מצד שני, אני רוצה שהמחשב יהיה חזק, כיוון שלא יהיה לי עוד מחשב בדירה..למשקל גם יש חשיבות, כיוון שכנראה אקח את המחשב איתי לאונ' או כשאחזור הביתה למרכז..אבל יכול להיות שאתפשר על המשקל אם אראה שהמחיר נהיה מאוד גבוה עם משקל נמוך והמפרט שאני רוצה... * מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לפעמים משחקים (משחקי ספורט למיניהם), צפיה בסרטים * גודל המסך?עדיפות ל13.3 כי אני מתכנן לקנות מסך רגיל ולחבר אליו. אבל אם יהיה 15.6 במשקל נורמלי גם טוב, כי ראיתי שרוב הדגמים של ה13.3 עם מפרט טוב, יקרים יותר משמעותית. * משקל רצוי- אני מאמין שעד 2 קילו…

• 7 תגובות
    • 933 צפיות
  18. Barton 2500 + Radeon 9800 Pro Athlon 64 3000 + GF 5600 P4 3000 + GF 5600 תודה!

• 6 תגובות
    • 933 צפיות
  19. שלום לכולם, אני טס בסופ"ש לארה"ב ומעוניין לקנות לפטופ. הצרכים הם בסיסיים למדי: אינטרנט (שיהיה גם WIFI וגם 3G), משרדי, סרטים (לא דברים מורכבים מידי)... על מה הייתם ממליצים בגבול של נניח עד 3500ש"ח? והאם משתלם לי לקנות את הנייד בארה"ב? תודה מראש לכל העונים

• 1 תגובה
    • 933 צפיות
  20. Started by yaloner,

שלום לכולם, מחפש נייד שישמש בעיקר לעבודה משרדית (הרבה אופיס ואינטרנט) אבל יוכל להתמודד טוב גם עם עריכת וידאו. מדובר על עריכת וידאו מאוד בסיסית ברמה חובבנית ובלי אפקטים מיוחדים, אבל חשוב לי שיזרום חלק. יש לי תקציב של 5,000 ש"ח למטרת הקנייה ואשמח לקבל המלצה לנייד בתקציב זה. אבל , אם תשכנעו אותי שאלף שקל נוספים יעשו הבדל משמעותי, יש סיכוי טוב שאני יכול לגרד עוד אלפייה ולהגיע לתקציב של 6,000. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 933 צפיות
  21. Started by itamarz_,

מבקש המלצה למחשב נייד: זיכרון 4GB דיסק קשיח 500GB לא נדרש CD , DVD או צורב (או קורא טביעות אצבע וכדומה) כרטיס מסך עם יכולת להפעיל משחקים כגון fifa צפייה בסרטים וכדומה משקל עד 2 קילו מסך לא פחות מ 14 אינצ' (עדיף יותר) תודה

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  22. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים. מולטיטאסקינג של כל אלה (הרבה לשוניות וכאלה) * גודל המסך: 13-14" * רזולוציית המסך: FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת כמה שיותר נוחה. המחשב ישמש כמחברת לשיעורים באוניברסיטה. * משקל רצוי: עד 1.6 קילו (+/-) * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא יודע מה זה ארוך כל כך... אני חושב ש4-5 שעות זה מינימום. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: לא משנה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: ללפטופ האחרון היו כ100GB פנויים ואלה הספיקו לי. SSD יתרון אך לא מהותי. * כונן אופטי: לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…

• 0 תגובות
    • 933 צפיות
  23. אז ככה אני יוצר מוזיקה אלקטרונית די עמוק בעסק כבר שנתיים... יש לי מחשב בן 4 שנים שזמנו עלה 8000 שקל לא היו שום בעיות ברוך ה' אבל הוא כבר זוחל ולפעמים עולה בהרבה עצבים.. המפרט שלו ממה שאני זוכר זה מעבד: AMD 3800 DUAL CORE ATHELON 2GB RAM כרטיס מסך לא נראה לי שמשנה אבל 7900GT EVGA דיסק קשיח פנימי 160 GB של WD ודיסק חיצוני 160 GB של WD כרטיס קול פנימי שעובד על CPU משלו מארז, מאווררים וספק (400 וואט לדעתי) - Thermaltake העניין הוא כזה.. יהיה לי מסובך להחליף מחשב בגלל שכל הפלאגים והתוכנות שהותקנו בכל השנתיים האלה ככה ש מצד אחד - אני יכול למחוק את כל שאר הדברים של המחשב ושיהיה רק המוזיקה נטו ולקנות לפטופ במחיר של 2700 שקל +- שיהיה לצרכים האחרים אינטרנט מוזיקה (שמיעה בלבד) וכא…

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  24. שלום לכולכם! אני קיבלתי לוח אם מדגם ASUS P5W DH DELUXE אני צריך להוסיף לזה עוד כמה דברים שאוכל לבנות מחש נורמלי שיחזיק הרבה זמן! החל ממעבד + זיכרון טוב לאוברקלוק,כמו כן כרטיס מסך טוב הציעו לי 7950GT 512MB EXTREAME, אבל הבנתי שהוא כרטיס HIGH-END של DX9,ןכבר יצאה לאור DX10,כמובן הייתי רוצה לקנות משהו טוב שדומה לכרטיס זה ! ומה ספק כוח שיתאים לכל המחשב ,בנוסף גם מארז חשוב את אני לא פוסל! עניין של התקיב- עד 6000 ש"ח כל החלקים הללו אם יש משהו טוב,אקבל הצעות וינסה להגדיל תקציב! תודה מראש! :s05: בקשה נוספת רוצה לעזור לדוד שלי לקנות כרטיס מסך בדומה 7600GT או שלהישאר עם הבחירה הזו,מראש אומר תקציב קטן לכן לא יודע האם הוא טוב או לא!

• 12 תגובות
    • 933 צפיות
  25. צריך בשביל חבר מפרט זול מאד (סביבות 2000 ש"ח) לעריכת סאונד, לא צריך: מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, צורב, CD, כונן קשיח, כרטיס קול (ייקנה בעתיד.... כנראה חזק). המחשב אמור להריץ תוכנות בסגנון של CueBase, Maven3DPro, ודומיהן. כמו כן, זה צריך להיות גם לשימוש שוטף (כמובן), וגם למשחקים לא כבדים (עוד לא בטוח... עדיף לותר על האופציה הזאת.) תודה... :DJsmile:

• 5 תגובות
    • 933 צפיות

דיונים חדשים בפורומים