ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? מחשב לטיולים, אינטרנט, סקייפ, גיבוי תמונות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 11-13". עדיף מאט * רזולוציית המסך? לא חייב FHD, אבל לא יזיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3, ויציאות USB 2 נוספות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 128GB * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות ל DELL. אבל כל חברה עם תמיכה טובה וידידותית למשתמש הולך... * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? לפחות 4GB RAM
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
המחשב ישמש לעבודה משרדית (OFFICE ואינטרנט), צריך להיות חזק להחזיק לפחות ל5 שנים.. יש צורך במקלדת ועכבר, ללא מסך וללא רמקולים. בתודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 לוח אם ASUS P5Ql-e כרטיס מסך : מה יותר טוב ? Club3D ATI Radeon HD4870 OC Edition 1gb DDR5 PCIe או Asus ATI HD4870 1024MB DDR5 PCIe דיסק קשיח : seagate 500GB 32MB sata2 7200rpm צורב SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK זיכרון : KINGSTON 4096MB (2048MB X2) DDR3 1333MHZ CL9 מארז COOLER MASTER Centurion 590 ספק כוח : ocz 500 wat מחיר 6000 שח ללא מסך מסך samsung lcd 22 t22OP שימושים : משחקים כבדים ,עבודות משרד ,אינטרנט תתיחסו בבקשה לכרטיס מסך מה עדיף תודה לכולם !!!
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
השימושים הצפויים של המחשב: תכני HD, ומשחקים מסך 22 FULL HD הרדיסק 1 טרה צורב ללא OC השקט לא קריטי המשחקים הם גוף ראשון ואסטרטגיה אין צורך בציוד הקפי תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מי יכול לבנות לי מפרט בין 3000 ל3500 לא כולל מסך שיתאים לרוב לגלישה וקצת למשחקים בסיסים כמו פיפא GTA וכ"ד מבוסס על מעבד INTEL וכרטיס מסך של nVidia תודה מראש ואם ניתן גם לציין מקום טוב וממולץ לקנות ממנו נ.ב. ראיתי את המפרט הנ"ל מה דעתכם מעבד סוג מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 Box מהירות מעבד: 3.0GHz לוח אם חברה ודגם: DFI BloodIron P35-T2L CHIPSET: P35 זיכרון יצרן ודגם: G.Skill נפח+מהירות: G.Skill DDR2 2048MB (1024MBX2) 800MHz CL 5-5-5-15 דיסק קשיח יצרן ודגם: Seagate נפח ומהירות: 320GB 7200RPM 16MB כרטיס מסך יצרן ודגם: Club3D nVIDIA GeForce 9800GT 512MB PCIe כמות זיכרון: 512MB כונן אופטי יצרן ודגם: צורב Sony Nec - Optiarc AD-7220S X22 SATA Black DVD מהירות ומ…
-
- 11 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מדור מחשבים מומלצים שלנו עבר עדכון מאסיבי, והינו המתקדם ביותר שהיה עד כה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%93%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a1%d7%98/
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מטרת המחשב - גרפיקה (מאיה, פוטושופ וג') בגלל זה היה חשוב לי לשים גיגה זכרון ראם (PDP בגלל שטוענים שהם נותנים תוצאות ביחס למחיר) אם זו טעות כולי אוזן.... מעבד שמעתי שעם פרסקוט אפשר להכין חביתה (חום) וAMD 64 כרגע לא יאיץ אפילו את פקמן אנא הסדירו את הבילבול ... משחקים ( לא גיימר רציני אבל עדיין בנאדם\ישראלי ) . אני בטוח שחלקכם משתגעים מהעובדה שלקחתי את את המארז היקר הזה ( אהבה ממבט ראשון- כנראה לא בחירה מוצדקת) ומתים להעיף אותו בשביל להרים את רמת כרטיס המסך אז אם יש לכם מארז אחר (יפה ואיכותי) דברו (רק לא קומפיוקס לא יכול לסבול אותם.) וקשרו לינק לתמונה. בכלל מה איכות הכרטיס שבחרתי ביחס ל X800 או ל9800 (מזכיר אין לי מושג) ?? לוח אם אין לי חצי מושג ראיתי שיש לו פיצרים כמ…
-
- 8 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אני מחפש המלצות למפרט HTPC בסביבות ה-2000 ש"ח (עד 500 ש"ח חריגה אם זה שווה את הכסף) יחובר ל-LCD FHD ובעתיד לרסיבר (כרגע הסאונד והוידאו הולכים ישירות לטלוויזיה). מעדיף כרטיס מסך נפרד מהלוח אם , למרות שאם יש כרטיסי און בורד שאוכלים כל מה שזורקים עליהם אז גם טוב. אין צורך בציוד הקפי או בכרטיס טלוויזיה, המחשב ישמש בעיקר לסרטים וגלישה מזדמנת. מעדיף מארז דומה לזה: http://tms.co.il/product/6252 והעיקר שלא יהיה גבוה יותר (אורך ורוחב פחות משנים). תודה!
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לפני רכישת מחשב ועכשיו עומדות בפני שני אופציות: 1. ASUS ZENBOOK PRIME UX32VD 2. SAMSUNG NP730U3E-S01IL 3. SAMSUNG NP540U3C-A01IL על ה-ASUS קראתי המון ביקורות של אתרים (cnet, pcmag וכו') ורוב הביקורות טובות - אך מצד שני קראתי גם חוות דעת של משתמשים שטוענים שהנייד מתחממם, זליגת תאורה מהמסך ועוד כמה תלונות. ה-SAMSUNG מסידרה 7 - לא הצלחתי למצוא כל כך הרבה ביקורות וחוות דעת. ה-SAMSUNG מסדרה 5 עם מסך טאץ' מבריק - החומרה שלו הכי נמוכה אבל: כולם מגיעים עם win8 - האם מסך טאץ' עולה על שאר הפרמטרים בקשר לחוויות שימוש של כל הפיצ'רים החדשים של win8????? מבחינת חומרה - קשה להחליט - לשניהם יש כרטיס מסך נפרד - AMD vs. NVIDIA לסמסונג יש 128gb SSD ואילו לאסוס יש משולב המשק…
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, בימים האחרונים אני מחפש לעצמי מחשב באיזור ב2500 שקל אם אפשרי כמה שפחות זה מעולה... אחרי חיפושים ב ZAP שתי החנויות העיקריות שבדקתי בהן KSP ו IVORY המפרט שמצאתי לעצמי כהכי טוב הוא ארגז + ספק כח ספק כח מותג Hec 600W רק 175 ש"ח מעבד Intel® Core™ i5 750 2.66GHz העדפה למעבד פשוט יותר אבל עדיין I5 ניתן לרכישה עם מגוון מעבדים 3 שנות אחריות למעבד לוח אם לוח Gigabyte דגם GAP55USB3 צ'יפסט P55 מפרט פנים כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 3 שנות אחריות ללוח האם דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA2 7200RPM 32MB Buffer 3 שנות אחריות לדיסק הקשיח זכרון פנימי Kingston 2048MB DDR3 1333MHz ניתן לבחירת הלקוח אחריות לכל החיים. ניתן לשינוי, להגדלה או לזיכוי צורב או צורב Optiarc SATA …
-
- 8 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אודה לכם אם תוכלו לסייע. מתכוון לרכוש בחלקים ולהרכיב בעצמי בעוד מספר שבועות אבקר בארצות הברית כך שאת החלקים היקרים אוכל לקנות שם.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות C++, משחקים (מכוון לכרטיס מסך 2060 RTX לפחות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צו…
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
חבר'ה אני רוצה להזמין את המפרט כבר מחר... אני מזמין מTMS דרך משלוח של שליח שבא אליי הביתה.. המפרט: קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe BOX E6550B ¤ 957 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 559 1 מארזים Raidmax APEX 2x120mm No PSU ¤ 170 1 ספקי כוח FSP Real 400W 60THA Noise Killer ¤ 211 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 250 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ¤ 414 1 כרטיסי מסך Sapphire Radeon 3850 512MB DDR3 Retail ¤ 1143 1 צורבים LG H55LK DVD-RW Dual Layer X20 LightScribe Black ¤ 186 1 אשמח לדעות בהקדם האפשרי.. תודה למי שיעזור
-
- 9 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אני מדליק את המחשב עושה רעש של נדלק מאוור עובד יש עוד איזה רעש שחוזר על עצמו 4-5 פעמים ואז הכל נשאר "כאילו" דלוק אבל המאוור לא ואין שום רעש מהמחשב רק אורות. יש למישהו מושג מה הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מפרט שבניתי מעבד-AMD 64 3800 לוח- GIGABYTE M16PME-S2 זיכרון-1GB KINGSTONE DDR2800 ההרדיסק-סיגייט 160GB צורב DVD של ליטאון מארז HEC6C60 ספק כוח 480W שקר כלשהו. מקלדת לוגיטק ועכבר מיקרוסופט. סך הכול 1237. האם המפרט יעמוד בדרישות? האם ישנו מפרט מומלץ יותר? אני מודע לעובדה שהמחיר נמוך, ולכן אין הרבה במה לשחק.
-
- 10 תגובות
- 969 צפיות
-
-
ערב טוב, הינני מחפש נייד חזק עבור השימוש בתוכנות אלו בלבד , לצורך מידול מסובך. התקציב שלי הינו עד 10K , אם אפשר לכלול גם קופסת עגינה יהיה מעולה. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אוקי לפני הניתורים של חברי הפורום עליי, המחשב נועד בשביל הלימודים שלי שאוכל לקחת אותו לבצפר (אני כיתה י'[משמע תיכון]) כך שיהיה סיכון שלמחשב יקרו דברים כמו התעסקות של ילדים גניבה ושטויות. הוא עומד פה בסיכון לא קטן, לכן התקציב נמוך. המטרה שלו היא רק כדיי לשרת אותי משרדית, שזה וורד ושלל התוכנות של מיקרוסופוט+אפשרות של אינטרנט אלחוטי בבית שיש לי כבר ראוטר בבית. תודה מראש =]
-
- 8 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש נייד קטן (12-14 אינץ') למטרה עיקרית של כתיבה ועריכת מסמכים. המשקל או זמן הסוללה לא כל כך משנים, אלא נוחות הכתיבה והעבודה מולו היא הפרמטר המשמעותי. אני מתלבט האם להזמין משהו עכשיו, או לחכות ליציאה של ה-ultra books, ולקבל תמורת אותו הכסף מפרט טוב יותר. האם לדעתכם, כשיצאו הultra books תהיה ירידת מחירים מיידית בכל שאר הניידים, או שיקח קצת זמן? מישהו יודע מתי הultra book הראשון צפוי לצאת? תודה. ליאור. למען הסדר הטוב: * מטרות המחשב? לדוגמה: אופיס * גודל המסך? 12-14, לא מקובע על כך * משקל רצוי? שיהיו מימדים נוחים לעבוד איתו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא רלוונטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI ו…
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, אינטרנט, אופיס, סרטים, גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: the whicher 2, theif ,company of heros 2, red alert 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינו…
-
- 4 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום. לחבר שלי יש הארד דיסק פנימי של 2TB הוא רוצה לעשות "מחשב רשת" או משהו כזה. הוא רוצה לשים את ההארד דיסק במיחד עם מעבד , לוח אם וזכרון במחשב (מארז כמה שיותר קטן , ולא קריטי שיהיה מכוער) שישמש מחשב מרוחק שממנו המחשבים האחרים מושכים את המדיה. שיהיה נגיש רק ברשת, עבודה פיזית לא תתבצע על המחשב הזה. כמה אמור לעלות כזה דבר הכי בסיסי ופשוט שיש? רק לצורך משיכת מדיה ממנו מהמחשבים האחרים. אפשר ומומלץ לתת המלצות מארה"ב ,כי הוא טס לשם מחר ויקנה משם כדי להוזיל עלויות. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
http://www.tms.co.il/preview/spec/uckjs9gv תנו לי חוות דעת בבקשה תודה רבה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך מפרט חדש אני רק מבקש חוות דעת על זה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ^ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, ועריכת וידאו חובבנית+ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Bf3, crysis 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות ג…
-
- 6 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מעוניין בחוות דעת על שני מפרטים שהרכבתי, רוצה מחשב טוב שיעבוד לאורך זמן, שום דבר מיוחד מידי אבל שיהיה שקט ומהיר. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 עדיף שלא, אלא אם השדרוג יתרום מאוד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי/עבודה משרדית, גרפיקה קלה-בינונית, תכני HD, ריבוי טאבים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, ZEN מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיח…
-
- 8 תגובות
- 969 צפיות
-
-
ככה הכל התחיל.. שלום לכל חברי הפורום, אז ככה אני מחפש מחשב נייד עד סכום של 4000 שקלים אפשר טיפה יותר אם יש משהו שבאמת שווה את זה. אני מחפש מחשב בגודל של עד 15.6 למרות שלא יהיה לי אכפת אם הוא יהיה טיפה יותר קטן. חשבתי על משהו עם 4g זיכרון 500gb דיסק קשיח וכונן DVD. המחשב אמור לשמש אותי להכל מכיוון שזה המחשב היחידי בבית שזה אומר אינטרנט סרטים משחקים וכו׳ אני יודע שמחשב נייד לא מומלץ לגיימרים אבל בכל זאת אני מחפש משהו שיוכל להריץ לי משחקים כבדים אז זה אומר שנדרש גם כרטיס מסך ברמה גבוהה. חברים יקרים מקווה שתוכלו לעזור לי בבחירת המחשב הנכון כי נכון לעכשיו אני ממש מבולבל.. תודה רבה ושבוע טוב מאז ההודעה כמו שאתם רואים הצלחתי לגרד עוד 1000 אחרי מאמצים רבים, עשיתי מחקרים בפורום …
-
- 6 תגובות
- 969 צפיות
-
-
התקציב המקסימלי לפרויקט הוא 4000 ש"ח, מעדיף שזה יהיה באזור ה-3.5 אלף אבל אפשר לנצל הכל אם צריך. עבודה: Multitasking רציני מאוד (30 טאבים בפיירפוקס, Itunes, פלאש, פוטושופ לדוג') עובד עם תוכנות גרפיות, בעיקר 2D אבל לפעמים גם Soildworks, Sketchup ותוכנות עריכה וידאו כמו Avid\Premier. משחקים לעיתים רחוקות מאוד. רזולציה של מסך: 1680×1050 אין צורך בציוד היקפי אין תכנון לאוברקלוק אין צורך במערכת הפעלה, יש לי רישיון ל7 64bit אין צורך באופק שדרוג, לא מתוכנן שדרוג רציני תמיכה ב-Firewire רצויה אך לא הכרחית, מארז טוב ושקט (לא ג'נרי), חושב לכיוון ה-6GB זיכרון, עם חצי טרה הארד דיסק. לא יודע איזה פלטפורמה יותר כדאי, אינטל או AMD. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מעבד AMD Athlon 64 +3000 לוח אם MSI K8N nForce 3 250GB זיכרון TwinMos 512MB 400DDR דיסק קשיח WD 120GB SATA כ.מסך MSI/Sapphir Radeon 9800Pro 128MB 256Bit מסך MAG 796DF2 / LG F700P על איזה מסך אתם ממליצים? עריכה:---------------------------- כל זה ועוד מארז עם ספק, מקלדת ועכבר ועוד כמה מתנות כמו: פנל קידמי עם כל מני יציאות ומיקרופון עם מצלמה במכשיר אחד שהמוכר הציעה לי יצא לי בערך 6600 ש"ח.......מה אתם אומרים על המחיר? (סבבה או יקר?) כדאי? עריכה ש…
-
- 7 תגובות
- 969 צפיות
-