עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי לאחר שנסגרתי על המפרט שיספק את צרכיי(שימוש בייתי, סרטים,EXCEL), מצאתי כי קיימים מספר דגמים שעונים פחות או יותר על אותם הצרכים והייתי רוצה לדעת אם יש עדיפות מסויימת לאחד מהדגמים הבאים : Dell Inspiron 15 3580 N3580-5092 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1013596 Lenovo IdeaPad 330-15 81DE00S7IV https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1019717 Asus VivoBook 15 X512FA-BQ220 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1020140 תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 935 צפיות
  2. הצרכים: גלישה, משרד, צפיה בסרטים, משחקים (לא צריך הגדרות מקסימליות) החומרה שיש לי: HD SATA, צורב DVD וכרטיס מסך ATI Radeon 9800 Pro האם כדאי לי לרכוש לוח AGP ולהשתמש ב- Radeon, או שהוא כבר לא מספיק בכלל למשחקים כבר? המשחקים היחידים שאשחק הם סימולציות נהיגה עם הגה Momo Racing כיפי שיש לי. עד עכשיו שיחקתי בעיקר Colin McRae Rally. אני מצפה ל- Colin Mcrae DIRT שיצא בקיץ. האם הכרטיס שלי יריץ אותו? נאמר לי ש- DDR2 עדיף על 1. האם יש לוחות AGP DDR2? תודה רבה. אני מעריך את זה.

• 8 תגובות
    • 935 צפיות
  3. אחרי כמה שנים ללא פירמוט, החלטתי לפרמט את הנייד של אחי compaq presario v4109ap. אחרי שראיתי שהוא שכח את דיסק הדרייברים בדירה שלו, ניגשתי לדף המוצר באתר של hp/compaq, הורדתי את הדרייברים וניגשתי למשימה. הכל עבר חלק, עד שניגשתי למנהל ההתקנים וראיתי את סימן הקריאה הארור ליד בקר וידאו וליד בקר מסך (VGA). חיפשתי שוב, אולי לא התקנתי דרייבר מסויים אך לשווא ואז גם שמתי לב שאין בכלל את הדרייבר לכרטיס המסך בדף המוצר! http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&dlc=en&cc=us&product=1100249〈=en אני אולי מתבלבל ואחד מהם הוא גם של כרטיס המסך?? אם לא, איפה אני מוצא את הדרייבר? ועוד משהו, אני גם לא מוצא בשום מקום את המפרט של המחשב... ושוב, גם לא בדף המוצר…

• 4 תגובות
    • 935 צפיות
  4. היי! אני עומדת לקנות מחשב נייד לצרכים בסיסיים אני סטודנטית וצריכה את המחשב רק לגלישה באינטרנט ושימוש בתוכנות אופיס. * גודל המסך 15.4 / 15.6 * משקל רצוי? 2.5 קילו שני דברים שחשובים לי הם: שהמחשב לא יתחמם ושיהיה זמן סוללה טוב למחשבים בגודל הזה (כ 4 שעות עבודה בפעילות רגילה) החברות המועדפות עליי הן dell ו hp 4 מחשבים עליהם המליצו לי הם: dell inspiron 1564 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=747448 dell inspiron 1545 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=725090 hp g62 100ej http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=757516 hp g62 a20 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=766897 איזה מחשב לדעתכם עדיף יתאים לצרכים שלי? (עם דגש על התחממות ו…

• 3 תגובות
    • 935 צפיות
  5. Started by Ak90,

שלום, אני רוצה לכנות כרטיס מסך נוסף בשביל לעשות SLI עם זה שקיים אצלי כבר ואולי גם מעבד חדש, בשביל להריץ משחקים כבדים על הגדרות גבוהות(כמו Battlefield 3',Tera online). המחשב שלי הוא: Intel core i7 CPU 960 @3.20 Motherboard: Asus Sabertooth X58 670 Graphics Card: Gigabyte Nvidia Geforce Gtx PSU: Seasonic 1000w Platinum אם יש צורך בנתומים נוספים תגידו לי. רציתי לדעת מאיזה מותג(לדוגמא:ASUS, MSI, וכו') כדי לקנות את כרטיס המסך והאם כדי לי לקנות גם מעבד חדש. התקציב שלי הוא עד 4000 שקלים תודה. אה כן כמעט שכחתי להגיד, אני מעוניין לרכוש ב KSP.

• 9 תגובות
    • 935 צפיות
  6. Started by argorny,

מפרט לשימושי משחקים באיכות גבוהה, סרטי HD, עריכת תלת-מימד\דו-מימד, עריכת סרטים ועיצוב גרפי. (התקציב בכותרת הוא בערך) Intel Core i7 920 Gigabyte EX58-UD5 OCZ Platinium 6GB Tri-Channel 1600 CL7 WD Caviar 500GB 16MB 7200RPM Palit 285GTX 1024MB Thermaltake ThoughPower QFan 650W Modular Antec P182 T220P 22" 1920x1200 התלבטות המרכזית היא בין 4850X2 לבין 285GTX ההבדל במחיר הוא 200 ש"ח לטובת הזול מבניהם 4850X2 אני הולך לשחק ברזולוציה מקסימלית שהיא 1920 על 1200 ועל ההגדרות הגבוההות ביותר

• 10 תגובות
    • 935 צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! עד 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לנצל אבל אם יש רכיבים דומים בפחות כסף אז בכיף. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מחשב לבית שלי, אבל אני לא מעוניין במשחקים יותר כמו עבודה משרדית אינטרנט, מוזיקה, וכאלה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אייטונס, להעביר דברים לאייפון, אינטרנט וזהו בעיקר.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא למשחקים. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אין מס…

• 5 תגובות
    • 935 צפיות
  8. לאחר שקראתי המאמרים, ציטטתי בפורום, וחיכיתי בסבלנות "לירידת המחירים" הגעתי עד הלום. בדרך רכשתי כבר מסך "19 סמסונג 971P שמחכה כעת למחשב שאשדך לו. נקודות חשובות: 1. רוצה אינטל C2D ולא AMD !!! 2.יעוד המחשב והשימושים : אינטרנט, אופיס, פוטושופ, מעט סרטים, כמעט ללא משחקים, יישומים רבים במקביל (חלק תוכנות "כבדות" כמו אדובי אקרובט , קודאק עריכת קבצי תמונות וכו'). 3. לא צריך לכלול מערכת הפעלה בעלות. מתכוון להתקין בשלב זה XP אך מעוניין שהמחשב "יקלוט" את VISTA בבוא היום ללא כל בעיה. 4. לא מתוכנן OC . האמת שאני עוד טרם הצלחתי להבין מה עושים ולשם מה זה הייצור הזה שנקרא OC , ותסלחו לי על השפה העממית? ביי דה וויי: האם ניתן לקבוע כי בעקבות המאמר של היום בנוגע למעבד E4300, אכן הוא יותר מ…

• 11 תגובות
    • 935 צפיות
  9. אהלן חברה, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.8 בלי חריגה בבקשה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר, לא כזה קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? החריגה הסופית היא 3.8 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים: leagur of legends, GTA V, call of duty, farcry4 וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים: leagur of legends, GTA V, call of duty, farcry4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גו…

• 3 תגובות
    • 935 צפיות
  10. Started by momarzuk,

אהלן כולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד ,בתקציב של עד 3000 , חשוב לי שהוא יהיה בגודל 13אינץ' אני צריך מעבד חזק ,שיעמוד בעומס עבודה גדול. שיהיו לו את כל החיבורים הרלווונטים להיום.. זהו , אשמח לשמוע את דעתכם. תודה!!

• 3 תגובות
    • 935 צפיות
  11. היי אני מצרף 2 מפרטים ורציתי לדעת מה עדיף יותר? למשל האם כדאי 16 גיגה זכרון ראם או עדיף 8 גיגה עם כונן קשיח SSD 120 גיגה? 2 המפרטים הם?: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/print_svcart.php?scID=asRD18JB

• 6 תגובות
    • 935 צפיות
  12. Started by shaharZur,

חבר שלי צריך מפרט למחשב נייד השאלה עם ב 70000 שקל אפשר לקנות מחשב למשחקים?? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 935 צפיות
  13. שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש בתקציב של עד 4,500 ש"ח. אני אשמח להמלצות על מחשבים טובים. בעיקרון אני רוצה/שואף להתחיל ללמוד בעוד שנתיים גג אז רצוי שזה יהיה מחשב מפסיק טוב שיחזיק מעמד גם לתקופת הלימודים, אני רוצה ללמוד תקשורת אז ככה שאין לי צורך בדרישות מטורפות. מה שחשוב זה שיהיה לו הארד דיסק גדול וזיכרון מסך טוב. מכיוון שאני די בור בעניינים הטכניים אני אשמח לדעת על מה עליי להתמקד בבחירה במחשבים. מה חשוב לבדוק, מה פחות, אילו דרישות טכניות אני צריך לבדוק ומה שלדעתכם חשוב. אשמח לעזרה. תודה.

• 10 תגובות
    • 935 צפיות
  14. Started by MadManiii,

בכוונתי לרכוש נייד בחו"ל, כאשר חשוב שיכבדו את האחריות כאן בארץ. מה אתם ממליצים? איך עושים זאת?

• 1 תגובה
    • 935 צפיות
  15. 0260 ש"ח - צורב - LG GSA- 4167B Dual Layer DVD 1400 ש"ח - מעבד - Intel Pentium D 930 Dual Core 3.0Ghz 2x2Mb 800fsb 775 BOX 0600 ש"ח - ספק כח - Noisetaker 485W 0960 ש"ח - זכרון - Kingston DDR2 2X512MB 667Mhz CL5 0800 ש"ח - לוח אם - GA8I945P-Pro Gigabyte Fsb1066 MHz LGA775 Intel945P 2100 ש"ח - כרטיס מסך - ?Sapphire Radeon X1800XT 512MB Dual DVI-I + TV+AVIVO ?

• 14 תגובות
    • 935 צפיות
  16. Started by ftom2,

שלום, קיבלתי הצעה למחשב נייד ב-3950 ש"ח ורציתי לשמוע את דעתכם: שנתיים אחריות ומקלדת רחבה מקלדת עם ספרות גם בצד ימין!!! ניתן להרחבה לשלוש שנות אחריות צבע כסוף !! מעבד ליבה כפולה INTEL CORE 2 DUO T5250 chipset intel 965PM מסך וכרטיס מסך "15.4 רחב - יתרון חשוב לא "15 מאיץ גרפי Intel Media Accelerator X3000 זיכרון פנימי 1024MBX2 DDRII 667MHz זכרון דיסק קשיח Samsung 120GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב DUAL LAYER SUPER MULTI DVD המחשב משמש לתכנות לא כבד ולגלישה וצפיה בסרטים. אשמח לקבל המלצות גם לחנויות טובות.

• 5 תגובות
    • 935 צפיות
  17. Started by tomerk25,

היי חבר'ה ושבת שלום, כאמור התחלתי ללמוד משפטים ומיד ראיתי את הצורך החיוני בקניית מחשב נייד, פישפשתי קצת באינטרנט ולא הגעתי להחלטה מכרעת. אשמח לעצתכם. * מטרות המחשב - המחשב ישמש בעיקרו לאינטרנט, סרטים, אופיס - ללימודים. * גודל המסך - 13"-14" * משקל רצוי - מעדיף מקסימום של 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - מספיק לי בין 4-5 שעות עבודה(6 תאים אמור להתאים) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI מומלץ אבל לא מחייב. * בלוטות - לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - אין העדפה. * כונן CD/DVD? צורב? - אין חובה בכונן אם זה חוסך ממשקל המחשב. * כונן Bluray - אין צורך * האם נדר…

• 5 תגובות
    • 935 צפיות
  18. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש. המחשב צריך להתאים למשחקים, התאמתי לפי המלצות מפרט ורציתי לשמוע תגובות על מה כדאי לי לשנות או להחליף או לשפר. התקציב הוא עד 5500-6000 ש"ח בערך ואשמח אם תציעו לי איך אוכל לשפר את מה שהרכבתי. אז הנה המפרט: תודה לעונים. =]

• 10 תגובות
    • 935 צפיות
  19. שלום אני צריכה לרכוש מחשב חדש וראיתי מפרט מוכן שאני רוצה לוודא ששווה ללכת עליו. 1. מה התקציב המקסימאלי? בין 3K-3.5K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה די מסיבית (המחשב הקודם שלי נשחק עקב כך (אבל הוא בן 5.5 שנים אז עוד אפשר להבין). עבודה בעריכה גרפית, מולטי טאבים וסטרימים. ללא משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא ממש מבינה בזה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…

• 8 תגובות
    • 935 צפיות
  20. Started by iSolt,

יש כזה דבר אולטרבוק גדול מ14 אינצ'? (הבנתי פחות או יותר שהמשקל המקסימלי לאולטרבוק הוא 1.6KG)

21. התקציב בסביבות 3000 ש"ח (תשלומים) המחשב לשימוש ביתי, גלישה באינטרנט, ישומים רבים שיפעלו יחד בלי להתקע (אייסיקיו, מסנג'ר, מקושרים, פייסבוק, וורד ופאוור פוינט לשימוש קל, משחקים קלים ולא חדשים וכבדים (קאונטר סטרייק ברשת, ג'יטיאיי סאן אנדראס לא ברמה שמעבר) הורדות של סרטים ושירים ברמה (לא הרבה אבל לא שיהיה איטי). יש לי מסך אני צריך עם המחשב מקלדת, עכבר ורמקולים (בלי דרישה מיוחדת) וגם צורב דיוידי (בעיקר לשירים ולפעמים סרטים). אין לי העדפה לחברה מסויימת, סומך עליכם מההודעות שקראתי בפורומים ולא חשוב לי העיצוב במיוחד. עדיפות שיהיה לא רועש במיוחד כי זה ליד המיטה. אני לא צריך מערכת הפעלה, יש לי. זו ההודעה הראשונה שלי בפורום, תודה מראש

• 7 תגובות
    • 935 צפיות
  22. Started by SliDeRShai,

1. מה התקציב המקסימלי? 4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150~ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? LG E2380V 23´´ LED קיים(הוא אל בשימוש כרגע אני מחכה למחשב החדש ככה שאין לי מושג בקשר לרזולוציה) * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CSS COD BF PES ולמשחקים הכי חדשים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. הא…

• 4 תגובות
    • 935 צפיות
  23. הכנסתי את הסטיק של ה-2GB שקניתי, וכמובן (עם המזל שלי) שאין זיהוי ע"י המערכת כלל : לא בביוס, לא ב-CPUZ ולא בשום מקום אחר. פתחתי, הידקתי (חשבתי שאולי לא הכנסתי טוב או משהו כזה) ועדיין כלום. מה יכולה להיות הבעיה? תמיד אפשר לחשוב שהסטיק תקול אבל ביננו, מה הסיכויים לזה? אז השאלה אם אני צריך ללכת למלא לוטו, או שפיספסתי פה משהו

• 6 תגובות
    • 935 צפיות
  24. Started by koko0,

X100e CPU Amd MV-40 GPU HD3200 Edge 11" CPU AMD k125 GPU HD 4225 בעיקרון שימושים כלליים, אינטרנט סרטים וכמה שאני יוכל להוציא ממנו בפוטושופ וסוני ווגאס...אולי גם לימוד #C בסיסי. בטריה די חשובה. מה ההבדלים העיקריים בינייהם?

• 0 תגובות
    • 935 צפיות
  25. שלום. אני צריך מפרט למחשב חזק למשחקים(עד 4K) אז בבקשה לא לחסוך בדברים החשובים חשוב לי מעבד חזק,זיכרון חזק,לוח אם עצבני וכרטיס מסך מפלצתי אפילו אם התקציב קצת חורג וזה עדיין שווה לעתיד. לא להוסיף צורב,מסך. תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 935 צפיות

דיונים חדשים בפורומים