ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
ונלך מסודר כמו שבקשתם : 1. תקציב : 1,500 - 2,500 ש'ח אפשרי במזומן. אשמח לקבל אופציות שונות בתוך התחום הזה 2. מטרות : התקנת לינוקס (archlinux 64). מכיוון שאיני יכול לוותר בינתיים לחלוטין על חלק מיישומי חלונות (משתמש ב XP) , אני מתכנן להתקין VirtualBox ולהריץ XP תחתיו. בתוך זה - שימושי בעיקר לגלישה ברשת, הורדות מ newsgroup (הרצה של SABnzbd כנראה, בצורה מסיבית), צפייה אקראית בסרטי DVD/XVID. תחת החלונות אצטרך כנראה להפעיל מדי פעם דפדפן, ותוכנות עבוד תמונה (RAW) שהן מעמיסות בזמן הריצה הן CPU והן זכרון (Silkypix, Lightroom וכדומה). מניח ששכחתי כמה, אבל אם זה יריץ Lightroom, גם כל תוכנה אחרת תרוץ ... 3. מסך/מקלדת/עכבר/רמקולים לא נדרשים 4. קול - כרטיס OB מודרני יספיק (סטריאו מספק…
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לאחותי בתקציב של 2500 ש"ח * מטרות המחשב? עבודת משרדיות * גודל המסך? 13.3/14 אינץ' * רזולוציית המסך? סטנדרטית * משקל רצוי? בגלל שהיא תסתובב איתו, עדיף כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 320 ג'יגה. אם יש אופציה לSSD(מה שאני פחות מאמין בשל התקציב) אז עדיף. * כונן אופטי? עדיף שיהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל חשוב שתהיה אמינה. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - כעקרון, מחשב נייד נטו לאופיס ועבודה "רגילה". חשוב שיהיה אמין ו…
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
שלום זה המחשב שרכשתי לי : מעבדי אינטל Price Units Total Core 2 Duo E6420, 1066Mhz, s775, 4MB 945 1 945 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS Price Units Total P5LD2 R2.0 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E 595 1 595 זכרונות DDR II 667 Price Units Total 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL4 690 1 690 כרטיסי מסך ASUS Price Units Total 8800GTS 640MB GDDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E 2200 1 2200 דיסקים קשיחים Western Digital Price Units Total 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 320 1 320 מארזים Price Units Total Achilles-BK Midi-Tower ATX Black (No PSU) 275 1 275 ספקי כוח HEC Price Units Total 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin 270 1 270 Total price 5295 ¤ fo…
-
- 13 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב לפני 3 חודשים קיבלתי את הכסף חזרה ועכשיו אני כנראה רוצה מפרט חדש (כי בטח דברים השתנו) כל הפרטים ====== 1) תקציב לא למזומן 2) מטרות: תיכנות (ויזואל סטודיו) משחקיםפירוט למטה סעיף 11) עבודה גרפית בינונית: קצת פוטושופ ופלאש קצת צפייה בסרטים אינטרנט ווינאמפ וכל זה 3) ציוד הקפי - לא לכלול את זה במפרט !!! אבל לתת המלצה לעכבר לייזר !!! 4) אין משו שלא צריך במחשב עצמו 5) העדפה לחברה - קניתי מחשב חדש לפני 3 חודשים בפוקס פיסי ועכשיו אני מקבל את כל הכסף חזרה ויקנה מחדש אז אם אפשר חברה אמינה שיש לה סניף ברמת גן 6) קירור ועיצוב - קירור חשוב כי זה משפיע על הביצועים עדיף את המארז King airflow עם ה6 מאווררים שהיה לי ועיצוב חשוב אבל לא בראש סדר עדיפויות 7) לא צריך …
-
- 7 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אני צריך מיפרט למחשב לעבודה קבועה שעיקר השימוש היום יומי זה "פוטושופ" "אילוסטרטור" ו"פלאש" אקרובט כמה עבודות באותו זמן . ומפעם לפעם גם עריכה כבדה ב "ווגאס" וב"אפטר אפקט". אני צריך שגם בזמן של הרינדור של סרט וידאו המחשב יזרום חלק עם פוטושופ וכדו לצערי התקציב כרגע הוא 4300 ש"ח באם אין ברירה תגידו ובמידת הצורך ואוסיף לסכום של עד 5000. אין צורך במסך רמקולים וכוננים חיצוניים וכן רמקולים. הצורך הוא בכונן בלבד. מערכת הפעלה ותוכנות כבר יש לי . העדפות שלי שהמפרט יכלול 1. מעבד i5 750 או i7 860. עם קרור טוב ולא יקר. 2. לוח אם טוב של גיגה בית. 3. זכרון ראם 6 או 8 גיגה עם או בלי קרור תחליטו אתם. 4. זכרון מחברה שגם במצב מאומץ לא יהיה מסכים כחולים וכד. 5. שני דיסקים קשיחים מהירים אין צ…
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות לוח אם + מעבד + זכרונות בתקציב של עד 2,000 ש"ח ייעוד המחשב: 1. נגינת סרטים ברזולוציה 720p ו- 1080p 2. עריכת סרטונים משפחתיים שצולמו ב- 720p באמצעות התוכנה sony vegas pro 3. שימושים כלליים: אינטרנט, מוזיקה, תוכנות אופיס מאוד אשמח לקבל המלצות תודה !
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוו"ד על המחשב הנ"ל - מצ"ב לינק לחברת איבורי שמוכרת אותו : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2294&CatCode=315 עיקר השימושים שלי הם בייתים , בעיקר אינטרנט, ישומי אופיס האם הקניה הנ"ל היא אופטימלית ? תודה שרון
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב בן 10 ששימש אותי כ htpc שכמו שניראה לוח האם שלו מת (אין שום נורה דולקת על הלוח כשהספק בחשמל). בדקתי חיצונית את הספק והוא עובד אז מקווה שצודק באיבחון שלי. עכשיו נשאלת השאלה, האם לשדרג את המחשב הישן או לעבור ל Nas? המארז,ספק,דיסקים תקינים. מניח שהמעבד והזכרונות כבר ישנים ולא יתמכו עי הלוחות החדשים(במיוחד המעבד). יש לציין שאני מעוניין במחשב שיוכל להזרים סרטי 4k לאפל טיוי או לשיאומי mi box. פחות צריך את המחשב ככלי עבודה ביומיום (יש נייד). מה המלצתכם?
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום רב. אני מחפש מפרט בעלות של +/-4000 הכולל מסך SAMSUNG226BW. לוח אם Gigabyte GA-P31-DS3L כל השאר אני גמיש איתו. עדיף דרך חנות WWW.SKAK.co.il ב SKAK לא מצאתי לוחות אם Gigabyte אז אפשק מקביל שלו ב INTEL. אחרת אם אתם מכירים חנות זולה . המחשב אמור להריץ תוכנות כבדות. כ.מסך רציני לא יכנס פה במחיר הרצוי אז.. אפשר להתפשר. תודה.
-
- 12 תגובות
- 915 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח מחשב 2000 שני מסכים של 24 או אחד גדול יותר(של דל חובה וכדאי גם טובים לגיימינג) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמאתיים שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פרמייר במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד 1, קול אוף דיוטי וורלד ואר 2, סטאר וורס באטלפרונט 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
-
-
בכוונתי לרכוש נייד בחו"ל, כאשר חשוב שיכבדו את האחריות כאן בארץ. מה אתם ממליצים? איך עושים זאת?
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11k. ניתן לחרוג רק אם המחיר הסופי במהלך הבלאק פריידיי צפוי להיות נמוך יותר מהתקציב המירבי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ותכנות. תוכנות לדוגמא: Visual studio, Unity. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה לגודל…
-
- 9 תגובות
- 915 צפיות
- 1 follower
-
-
לחברי הפורום שלום רב, לצערי איני מבין כלל בחומרה ולכן אני מבקש את עזרתכם בהרכבה של מחשב לשימוש בתוכנות גרפיקה כגון AutoCAD, Indesign ופטושופ בעיקר. התקציב עומד על 4K ש"ח אך חשוב לי שהמחשב, שנועד לחברה שלי ללימודים, יהיה כמה שיותר מהיר וחזק ולכן אם יש צורך בחריגה הדבר אפשרי עד 1000 ש"ח. עם זאת, אם ניתן לחסוך במשהו אשמח אם תוכלו לתת אפשרויות כאלו גם. שימושי המחשב כמו שכבר אמרתי הם בעיקר לעריכה גרפית, אך בנוסף, גם לצפייה בסרטי HD והאזנה למוזיקה - יש ברשותי כרטיס קול מדגם Xonar Essence STX שארצה להשמיש, לתשומת ליבכם. אני מעדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט במסגרת התקציב. אין צורך בהתקנה של מערכת הפעלה/אופיס, יש צורך בהרכבה, עדיפות לחנות באזור תל אביב. אני מחליף מחשב לעתים …
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי הצעה למחשב נייד ב-3950 ש"ח ורציתי לשמוע את דעתכם: שנתיים אחריות ומקלדת רחבה מקלדת עם ספרות גם בצד ימין!!! ניתן להרחבה לשלוש שנות אחריות צבע כסוף !! מעבד ליבה כפולה INTEL CORE 2 DUO T5250 chipset intel 965PM מסך וכרטיס מסך "15.4 רחב - יתרון חשוב לא "15 מאיץ גרפי Intel Media Accelerator X3000 זיכרון פנימי 1024MBX2 DDRII 667MHz זכרון דיסק קשיח Samsung 120GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב DUAL LAYER SUPER MULTI DVD המחשב משמש לתכנות לא כבד ולגלישה וצפיה בסרטים. אשמח לקבל המלצות גם לחנויות טובות.
-
- 5 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני התחלתי לעבוד על גרסא חדשה של EEEPC Tool הישן והלא כ"כ שימושי שלי - תוכנה להגדרה של רזולוציה מה-System tray. הגרסא החדשה ככל הנראה תכלול בעתיד אופציה דומה אבל הרעיון בגרסא הנ"ל זה לספק תמיכה בכל סוגי ה-EEE PC בכלי אחד לשליטה על תכונות המחשב. EEEPC Tool v2.0: הכלי מכיל את התכונות הבאות: שליטה על מהירות המאוורר של המחשב. שליטה על התאורה האחורית של המסך - שליטה עם דיוק רב יותר מהנגיש דרך כפתורי המקלדת. שליטה על מהירות ה-FSB, אפשר לעשות למחשב Overclock או Underclock מתןך וינדוס דרך התפריט. תצוגת OSD הכוללת מידע על: מצב כפתורי ה-Num lock, Caps lock, Scroll lock עומס על המעבד שימוש בזכרון RAM מהירות המעבד טמפ' המעבד מהירות המאוורר ב-RPM ובאחוזים בהירות תאורה האחו…
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
היי חבר'ה ושבת שלום, כאמור התחלתי ללמוד משפטים ומיד ראיתי את הצורך החיוני בקניית מחשב נייד, פישפשתי קצת באינטרנט ולא הגעתי להחלטה מכרעת. אשמח לעצתכם. * מטרות המחשב - המחשב ישמש בעיקרו לאינטרנט, סרטים, אופיס - ללימודים. * גודל המסך - 13"-14" * משקל רצוי - מעדיף מקסימום של 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - מספיק לי בין 4-5 שעות עבודה(6 תאים אמור להתאים) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI מומלץ אבל לא מחייב. * בלוטות - לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - אין העדפה. * כונן CD/DVD? צורב? - אין חובה בכונן אם זה חוסך ממשקל המחשב. * כונן Bluray - אין צורך * האם נדר…
-
- 5 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש. המחשב צריך להתאים למשחקים, התאמתי לפי המלצות מפרט ורציתי לשמוע תגובות על מה כדאי לי לשנות או להחליף או לשפר. התקציב הוא עד 5500-6000 ש"ח בערך ואשמח אם תציעו לי איך אוכל לשפר את מה שהרכבתי. אז הנה המפרט: תודה לעונים. =]
-
- 10 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב נייד לשימושים בייתים רגילים למדי שיחליף מחשב שולחני בן 6 שנים בערך... ולפירוט העניין: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משרדי (אינטרנט, אופיס) משחקים קלים, צפייה בסרטים. לעיתים נדירות יחסית עריכת סרטי וידאו ברמה ביתית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?עדיף מסך 14 + . מבריק או מאט - לא מבין במיוחד. השימושים הם כפי שכתבתי מעלה. המחשב ישמש בעיקר בבית או במשרד ופחות בחוץ. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אי…
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב נייד: זיכרון 4GB דיסק קשיח 500GB לא נדרש CD , DVD או צורב (או קורא טביעות אצבע וכדומה) כרטיס מסך עם יכולת להפעיל משחקים כגון fifa צפייה בסרטים וכדומה משקל עד 2 קילו מסך לא פחות מ 14 אינצ' (עדיף יותר) תודה
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?איפשר לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?סרטים,אינטרנט וקצת משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?מסך קיים בעל רזולוציה FullHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?לא משהו כבד בעיקר פרו ו call od duty החדש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בנוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים…
-
- 7 תגובות
- 915 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לצורך לימודים בעיקר, לומדת מדעי המחשב--> יש צורך בהרצה מהירה של תוכנות כבדות * גודל המסך?13.3 * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה ארוך ככל הניתן 4-8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא מבינה בזה * צורב DVD? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין להזמין את החלקנים הנ"ל, יש לי כבר ספק , מארז ועוד 8 גיגה זיכרון. אשמח לשמוע תגובתכם בנושא... התקציב הוא עד 3.5 - מקסימום 4.
-
- 5 תגובות
- 915 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן - תקציב ממקום העבודה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? matlab א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
הכנסתי את הסטיק של ה-2GB שקניתי, וכמובן (עם המזל שלי) שאין זיהוי ע"י המערכת כלל : לא בביוס, לא ב-CPUZ ולא בשום מקום אחר. פתחתי, הידקתי (חשבתי שאולי לא הכנסתי טוב או משהו כזה) ועדיין כלום. מה יכולה להיות הבעיה? תמיד אפשר לחשוב שהסטיק תקול אבל ביננו, מה הסיכויים לזה? אז השאלה אם אני צריך ללכת למלא לוטו, או שפיספסתי פה משהו
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
היי אני מתחילה לימודי אנימצית תלת מימד ואשמח לעזרה בהרכבה של מפרט מתאים. קיבלתי מהמכללה המלצות למפרט (צירפתי אותן) אבל הן מאוד מאוד כלליות. התוכנות עליהן אעבוד במהלך הלימודים הן: lightwave, photoshop, Zbrush, after effects ו- maya. רוצה להרכיב מחשב טוב באזור ה4,000-5,000 (ללא המסכים) תודה מראש לעוזרים המלצות לרכישת מחשב לצרכי אנימציה ועיצוב.docx
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-