ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב netbook מבוסס על מעבד ARM, מסך בסדר גודל של 7-8 אינצ', שיכול להריץ לינוקס. השימוש העיקרי שלי הולך להיות עורכי טקסט (קוד), קריאת PDF-ים וצפייה בסרטים (באיכות נמוכה). מאוד חשוב שלא ייקח לו הרבה זמן להידלק, וסוללה שתחזיק הרבה זמן (סדר גודל 10 שעות) תקציב 2000-3000 שקל. למרות שהתקציב לא באמת משקף מכיוון שככל הנראה, קרוב משפחה יביא לי את המחשב מארה"ב. מה גם שיש לי כרגע מחשב נייד "רגיל" והבעיה שלי איתו זה שהסוללה לא מספיקה (בערך שעתיים..) ושלוקח לו יותר מדי זמן להידלק. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב 3300 ואני לא יודע איך אני משלם 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - גיימינג , גיימינג , גיימינג 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.- לא , אין צורך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי ..כן ! כונן DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן..רק מהאתר www.omc.co.il מצטער על ההגבלה....אני חייב משם רק.. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכ…
-
- 14 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה בהרכבת שני מפרטים: המפרט הראשון הוא שרת מכונות וירטואליות שמריץ CENT-OS. התקציב באיזור 4K₪ חשבתי על מעבד I7 860/870 4/8 ג'יגה זיכרון עם אפשרות הרחבה (אני חושש ש8 לא יכנס בתקציב) שני דיסקים סמסונג F3 500GB בשביל חלוקת עומסים (לא בRAID) כרטיס מסך הכי פשוט שיש. אפילו כרטיס מובנה מספיק. לוח P55? איזה ספק? מארז? אני לא צריך אביזרים נלווים (עכבר, קלדת, מסך) אני צריך שהמערכת תהיה יציבה, אמינה ונתמכת בCENT-OS. המפרט השני הוא תחנת עבוה לאנימטור 2D. בעיקר פלאש ופוטושופ CS3/4. התקציב: 2K₪ גם פה לא צריך אביזרים נלווים ודיסק של 500GBזה מעל הראש. אשמח אם המפרט יהיה מחנות שמוכרת מסך דל 2311. תודה רבה, בן.
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום חברה אני צריך מפרט טוב עד מחר (כי מחר אני הולך לקנות) המפרט חייב להיות מSKYPC.CO.IL וחייב לכלול את המארז הבא http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=6&Cat2ID=0&pid=VD4000SWA אני גם רוצה מסך דיי גדול (לא של DELL!!!) עדיף של ASUS ה 24'' המטרה היא גיימינג, OC דיי טוב (Q9300 ל3GHZ+ אם הוא ישרוד יותר מזה אז אני יעשה יותר מזה אולי אפילו 3.5) +4GB RAM אפשר גם 2 אבל עדיף 4 לא צריך ציוד הקפי כרטיס מסך רק של NVIDIA ומעבד INTEL החלק הבעיתי הוא שאני צריך שתבדקו כמה זה יוצא ב36 תשלומים (תכניסו הכל לסל ותלחצו "לקופה" ואז תבדקו כמה יוצא ב36 תשלומים) תודה רבה רבה רבה לכל מי שיעזור עריכה: אני בונה את המחשב לבד אז לא לכלול בניית מחשב [glow=red,2,300]מי שלא …
-
- 12 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה לגבי צוואר בקבוק. לפי מה שאני מבין צוואר בקבוק נגרם כאשר אחד מהרכיבים במחשב "חלש" יחסית והוא "מפריע" לשאר החלקים לנצל את הפוטנציאל שלהם, אני רוצה להציג את המפרט שלי ואשמח אם מישהו יוכל להגיד לי אם יש לי איזה שהוא צוואר בקבוק אז זה המפרט שלי : מעבד-Core i7 3960X Extreme לוח אם-Gigabyte X79-UD3 s2011 זיכרונות-G.SKILL 4X4 DDR3 2133 MHZ כרטיס מסך-Sapphire Radeon Vapor-X HD 7970 OC GHZ Edition 6GB GDDR5 כונן קשיח-WD 1TB כונן SSD- אינטל 240GB מערכת הפעלה- WINDOWS 8 64BIT תודה רבה..
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, אבל אם זה יגביל אותי בביצועים אז לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - כבדים ( Crysis וכד') -מהי הרזולוציה הטבעית - 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בכלום, יש לי הכל. 4. ה…
-
- 8 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות לפטופ i5 עם 4GB RAM, מסך 15.6" חפרתי קצת והגעתי למסקנה שהמחשבים של Dell די מוצלחים, בעיקר מבחינת נוחות השימוש (מקשים וכו') אני מתלבט כרגע בין שני דגמים, Inspiron n5110 i5-2430M nVidia GT525M Vostro 3550 i5-2430M HD 6630M כל אחד מהם יוצא במחיר של כ-3500 שקל... או אולי בכלל יש לכם המלצה על מחשב אחר? אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן תודה רבה וסופ"ש נעים!
-
- 3 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב למשחקים נטו בסך 5000 שח. רכיבים שכבר ישנן הם: מקלדת+עכבר צורב דיוידי (אני לא צריך כונן CD מכל סוג שהוא) כונן פלופי ישנו. מסך קיים. אנא רישמו לי גם מאוור מומלץ בגלל שאני תמיד נתקע עם מאוורר לא מיקצועי וזה גורם לי לבעיות בקשר לכרטיס מסך הסכום המקסימלי הוא 1500 שח" ומעבד אני מעדיף AMD 3200+ זיכרון פנימי אני מעוניין ב 1024 MB אבל אין לי מושג מה טוב ואין לי גם מושג עם עדיף סךוט אחד של 1024 או שניים של 512! ובקשר ל דיסק קשיח אני לא זכון ליותר מ 80 GB אבל שיהיה אמין ומהיר (לא צריך יותר מהסטנדרטי) וכרטיס קול אני כבר ילך על ה AUDIGY 2 שעולה נראה לי בין 200-300 עוד דבר קטן בקשר למארז אני מעדיף אחד ששומר על הקור בצורה יעילה ובנוי מחומרים טו…
-
- 6 תגובות
- 931 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייד לצורכי לימודים (סטודנטית לפסיכולוגיה), בעיקר אופיס, אינטרנט ואולי סרטים.... מעדיפה מסך גדול על משקל נמוך. ראיתי מודעה בעיתון שיש בבאג מחשב של טושיבה Satellite L350-10B ב- 3996 ש"ח מצ"ב המפרט: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6470&perur=2&t=1&c=339 לפי מה שראיתי בזאפ, מחשבים עם מסך 17 אינץ' עולים הרבה יותר, ולכן זה דיי תמוה.... האם אתם ממליצים על הטושיבה? או שיש המלצות למחשבים נוספים? ואגב, איך השרות לקוחות של טושיבה בארץ? אשמח לתשובה... הדס
-
- 9 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם. זהו מפרט להחלפת מחשב ששבק חיים בבית הוריי - והנכדות הן אלו שמשתמשות בו לרוב. השימושים: יוטיוב ומשחקים שהם: 'רובלוקס' , 'מיינקרפט' שבחנות הווינדוס 10. כיוון שאלו כל השימושים, בחרתי במעבד מדור ישן ולא יותר מSSD. אשמח לתיקון אם יש לדעתכם צורך. תודה מראש. ליאור.
-
- 3 תגובות
- 931 צפיות
- 1 follower
-
-
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX GSKILL DDR 2048MB 400MHZ 2-3-2-5 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 939 ANTEC TX1050B 500W SAPPHIRE RADEON X1900XT 512MB VIVO PCI-E NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 2 כאלה MAXTOR 250GB 7200RPM SATA 16MB THERMALTAKE BIGTYPHOON סה''כ 8 אלף מטרה משחקים כבדים + אובר קלוק בינוני הצעות לשיפור ?
-
- 13 תגובות
- 931 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Mining א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Claymore Dual Mining 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל…
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב בארה״ב, ומתלבט בין שני דגמים: https://www.amazon.com/UX430UA-DH74-Ultra-Slim-wideview-Processor-keyboard/dp/B0768M9KVY ו-https://www.amazon.com/Dell-InfinityEdge-Notebook-Computer-i7-7560U/dp/B06Y3879V6 למישהו יש המלצות/דיס לאחד משניהם? כרגע זה נראה שהדל הוא touch (פחות חשוב לי), סוללה שמחזיקה יותר זמן לפי בנצ׳מאקים, ומסך מעט יותר קטן. עוד משהו שאני מפספס? השימוש העיקרי יהיה גלישה וכו׳, אבלך מדי פעם אולי גם פיתוח (כולל דברים ״כבדים״ שדורשים מעבד חזק). אין צורך בגרפיקה/משחקים. (המלצות לדגמים אחרים באותו טווח מחיר יתקבלו בברכה). תודה מראש לעונים!
-
- 4 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום ראיתי אז המפרט הבא שיותם המליץ: מפרט ראשוני לדוגמא: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤358 לוח אם: GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤369 דיסק קשיח: WD GP 1TB 16MB SATA2 7200 RPM - WD10EACS ¤614 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-115DBK X20 - PATA - BLACK ¤162 זיכרון: ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤268 מארז: ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATS PSU ¤537 מחיר סופי: ¤2308 כוונתי להתקין XP כך שיספיקו לי 2GB הצורב יהיה SATA אני רוצה להרכיב מפרט דומה מזיגזג אך אין להם את הלוח שבמפרט האם יש לכם הצעה ללוח שווה ערך בביצועים - FHD ובנוסף אצטרך כרטיס לכידת וידאו
-
- 13 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום, אחותי הולכת לאוניברסיטה בעוד מספר חודשים והיא רוצה מחשב נייד. אני צריך מחשב נייד שיהיה מהיר וטוב, שיחזיק ל3 שנים של עבודה משרדית שיהיה קל לנשיאה ומבחינת הבטריה לא צריך בטריה סופר חזקה כי יש גישה כמעט מלאה לשקעי חשמל. צריך גישה לאינטרנט אלחוטי. מבחינת תקציב אין ממש הגבלה אבל לא מחשב ב12 אלף שקל בבקשה, מחשב במחיר סביר. לעבודה משרדית, כמות ראם חמודה, כרטיס מסך על הפנים, צורב(לא DVD) מסך בגודל סביר שיהיה נוח לעבודה עם טקסט. אם שכחתי משהו..אנא ציינו. נ.ב אם אפשר שהמחשב יהיה מפנדס אז אני מעדיף, לא חובה, פשוט יש לי שם הנחה. בתודה, מתן קול.
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם, הספקתי להבין שRevit טוחנת את המחשב, ולמען האמת אני חושב שצריך לקנות מחשב נייח בשביל תוכנה כזאת. אבל, זה מחשב לבת דוד שלי והיא סטונדנטית אז היא חייבת לפטופ. אגב, אפשר לחרוג בכמה שצריך, אבל אם כבר חריגה, אז רק אם באמת צריך. בקשר למעבד, צריך Core 2 Duo לפחות. הבנתי שצריך כמה שיותר זכרון. 3GB זה המינימום שאוטודסק ממליצה, אז אני משער שזה ירוץ זוועה עם כמות כזאת. אני חושב שעדיף 4GB. הלכתי קצת לאיבוד בקשר למערכת הפעלה, 32bit או 64bit, אין לי מושג. בקשר לכרטיס מסך צריך שהוא יהיה דדיקייטד ולא מובנה של אינטל, המון רינדורים. גודל מסך צריך להיות 15.4 או 15.6 אין דרישה לקורא כרטיסים, בלוטות', יציאות HDMI וכו' וכו', אבל אם יש, מה טוב. המון תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום , הקדמה: יש לי מחשב שאצלי כבר בערך שנתיים וחצי מחשב נייח HP פבליון במהלך השנתיים וחצי החלפתי לו מספר חלקים כדי לשדרג אותו ולאחרונה החלטתי לשדרג אותו משמעותית ולהשקיע 3.5-3K כדי לשדרג משמעותית חלק מהחלקים הקיימים אני רוצה להשאיר וחלק לקנות חדשים להלן המחשב: מבחינת מה שנשאר : הכרטיס מסך , והספק כוח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5 - 3 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל תקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש …
-
- 5 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב חדש שאני רוצה לקנות... מטרת המחשב עבור סרטים,אופיס אינטנרנט ומשחקים בסגנון call of duty modern warfare 2 ברשותי מסך 19' אין צורך גם בצורב וציוד היקפי כלשהו חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ברמה סבירה(אפשר לישון בלילה שהוא דולק ) בניתי לי מפרט ויש לי מספר התלבטויות: א) לגבי המארז אני מתלבט בין הAntec Three Hundred לCOOLMASTER CM590 מה יותר מומלץ מבניהם והאם הם שקטים ברמה סבירה? ב)כרטיס מסךPowerColor ATI Radeon 4850האם שווה להוסיף עוד טיפה ולקחת את הnVIDIA GeForce GTS 250 ? ג) אני לא בטוח שהזיכרון שלקחתי -A-Data 2GB Single Stick (אני אישית לא מכיר את החברה) יספיק לי או כדאי להוסיף 300 ש"ח עבור A-Data 4Gb KIT (2G X2) 2000X X Series CL-9-9…
-
- 8 תגובות
- 931 צפיות
-
-
זקוק למחשב עבור המטפלת של סבתא שלי, כדי שתוכל להתקשר הביתה. המחשב הישן (7 שנים), איטי, לא מסכים להריץ כרום ורועש מדי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, אבל שיהיה אמין ל 7 שנים לפחות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב ? גלישה באינטרנט, סקייפ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? יש ציוד קיים (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7.מערכת הפעלה או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
זה המפרט שלי כרגע: מעבד intel E6850 לוח אם - Gygabyte bulk GA-P35-DS3L כרטיס מסך 8800 GT 512MB זכרון (Kingstone 2X1G DDR2 800Mhz (latency 5-5-5 דיסק קשיח WD 500GB 16MB SATA2 אני שוקל או לשדרג ל כרטיס מסך 8800GTS 512MB בתוספת של כ-700 שקל, או לקנות זכרון עם latency 4-4-4 בתוספת של כ-600 שקל או אולי 4G... מה אתם אומרים? איך כדאי לשפר?
-
- 11 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום, רכשתי מחשב נייד DELL VOSTRO 3500 . כשאני מחבר את המחשב לטלוויזיה דרך יציאת HDMI אני מקבל רק 2 ערוצים ב SOUND של הטלוויזיה. כאשר אני רואה את אותו סרט עם DISK ON KEY הטלוויזיה מזהה DOLBY DIGITAL. האם אני מפספס משהו בהגדרות במחשב? האם יציאת ה - HDMI במחשב מוציאה רק שני ערוצים? כפי שאני יודע יציאת HDMI היא יציאה דיגיטלית שמוציאה גם DOLBY DIGITAL. אבקש את עזרתכם. גיל
-
- 4 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם, אבקש את עזרתכם בבניית מפרט מחשב עד 4000 ש"ח עם כרטיס מסך איכותי, מחשב שקט ומארז יפה (סגנון הסופרנו). יש לציין כי המחשב לא מיועד רק למשחקים, אבל בהחלט ארצה להריץ משחקים בפרטים גבוהים לפחות בשנה הראשונה. יש לי בעיות בבחירה של לוח אם, מאחר והבנתי שה P35 - DS3L כבר ישן, אז מה התחלופה שלו? האם יש צורך ב 4 ג'יגה זיכרון, או שזה משהו שאפשר להוסיף לו עוד איזה חצי שנה שנה ולא יקרה שום דבר. יש לציין כי אני מעוניין גם לקנות מסך 22 אינצ'. אם על הדרך יש איזה מסך מומלץ, אז אשמח לשמוע (אני יודע שקיים פורום נפרד). תודה מראש לעונים.
-
- 11 תגובות
- 931 צפיות
-
-
MSI M662 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=250&CatCode=132 T2350 1.86Ghz C2D 533Mhz FSB 2mb Cache 1GB DDR2 15.4inch GMA950 80GB 5400RPM DVDRW Svideo/SPDIF/Firewire/Card Reader/WiFi/Bluetooth/Built-in Webcam 2.55Kg 2Y Warranty NO OS 3740 ש"ח למרות שכמובן אנחנו לא מתים על הרשת הזו, עדיין בתור היבואנים הרישמיים של MSI הם יכולים לספק אחלה סחורה - נראה לי שבשביל המחיר מקבלים מחשב לא רע בכלל. מישהו מכיר, שמע, ראה את הדגם הזה? גם ביקורות יהיה נחמד למצוא, מבחינת ביצועים, איכות המסך, חיי בטריה, התחממות, רעש. ביצועי תלת מימד אינם עקרוניים. בינתיים ביקורת אחת טוענת לחיי בטריה נמוכים, והתחממות באיזור שמתחת למקלדת עליו נחות הידיים. אבל בביקורת שניה אומרים שהחיי בטריה בס…
-
- 0 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם, התבקשתי לבנות מפרט לפי הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא קריטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי,לימודים, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן לPHOTOSHOP ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- (Need For Speed , FIFA , PES) מהאחרונים בסדרה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- 23-20' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום ! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד. ברצוני לרכוש את Dell Vostro V131 מה דעתכם? http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-v131-231.htm תודה
-
- 5 תגובות
- 931 צפיות
-