ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח לקצת עזרה עם המפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 0 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים קליל (אסטרטגיהCS WOW), ועבודה יום יומית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CS WOW כאלה לא ממש כבדים ! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…
-
- 5 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אז ככה, המחשב נקנה בדצמבר 2008. ומאז היו לי איתו לא מעט בעיות. בין השאר החלפתי הארד דיסק פעמיים, ספק, וזכרונות. גם עכשיו, הוינדוס מסרב לעלות, לאחר שעבר חודש מאז החלפת זכרונות. בגלל החג, אני לא יכול לפנות לחנות בה החלפתי את הזכרונות. בכל מקרה, הנה המפרט של המחשב כיום: מעבד: Intel Core I7 920 לוח אם: Gigabyte EX58-DS4 זכרונות: 2 סטיקים של 3GB, בתדר 1333MHZ של חברת G.Skill. כרטיס מסך: ATI HD4870 הארד דיסק: 1 של טרה, ועוד אחד של 500GB. שניהם של SEGATE. ספק כוח: Antec 520w high current gamer מארז: NZXT, לא זוכר כרגע את הדגם המדויק. ציוד היקפי יש לי, ואני עובד על מסך 22 אינץ' ברזולוציה 1920*1080. שימושים? כשקניתי את המחשב עוד הייתי גיימר בעיקר בגלל זה המפרט החזק…
-
- 5 תגובות
- 740 צפיות
-
-
היי, בחלק מהמודעות על מחשבים ניידים עם כונן משולב שכולל SSD קטן, רשום שהדיסק של הSSD הוא לCACHE ואינו נגיש. האם אני רואה אותו בווינדוס? חשבתי שאני אמור להתקין עליו את המערכת הפעלה..מה זאת אומרת "אינו נגיש"?
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
על המחשב מורכבים 2 סטיקים של 512 MB ברצוני לשדדג את הזכרון הפנימי של המחשב... מהי כמות הזכרון המקסימאלית והמהירות בה המחשב יעבוד תקין ? תודה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מועניין במחשב לעריכה 4K התוכנות בהן אני משתמש מצויינות למטה CPU: AMD R7 1700X Graphics Card: GTX 1070 Motherboard: MSI X370 Gaming Pro Carbon RAM: 32 GB DDR4 Storage 1: Samsung 960 EVO 500 GB M.2 SSD Storage 2: 2x HGST 4 TB hard drives Power Supply: EVGA G2 850W CPU Cooler: Corsair Hydro H110i Case: Enthoo Primo זה פחות או יותר המפרט שאני מעוניין לבנות אשמח לחוות דעת חוץ מהכטיס מסך והמעבד האם יש משהו שניתן להוזיל, האם המפרט הזה טוב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אשמח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני צריך פרטים מעבר למה שכתוב במפרטים לגבי מחשב נייד HP Dv6515ea היקר יותר או dv6510ej HP הזול יותר רציתי לדעת אם יש להם בעיה של התחממות, אם זה בעיה שיש רק שנה אחריות (מנסיונכם בניידים אם מתקלקלים הרבה) מחירם נע בין 5200 ל- 6500 האם שווה את המחיר או שיש מחשב יותר טוב במחירים האלה??? אשמח לחוות דעת
-
- 5 תגובות
- 684 צפיות
-
-
אז ככה יש לי כבר כרטיס מסך 2900PRO זמני וספק קרוסאר 520 וארדיסק 700GB אני רוצה מפרט כמה שיותר חזק!
-
- 5 תגובות
- 935 צפיות
-
-
אהלן, המחירים של כל אייטם במפרט לא כל כך קריטיים, הטוטל הוא 5800 . כוונת המשורר היא מחשב חזק בעל אפשרות לשדרוגים בעתיד (800, DDR3 וכד') האם כדאי לשנות משהו? CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 (S775) - 2.4GHz 1066MHz 8MB Shared Cache 64bit Box - 3Y Warranty (G0 Stepping also available CPU Cooler: Thermaltake V1 Motherboard: Gigabyte GA-P35C-DS3R Intel Socket 775 ATX Motherboard Power Supply: ENERMAX LIBERTY 400W, ACTIVE PFC, SATA, CABLE MANAGEMENT Chassis: Gigabyte AURORA 570 Tower Case Aluminium body Video Card: Sparkle Geforce 8800GTS 320 mb DUAL DVI Retail Memory: 2x 1Gb Samsung DDR2 800 Hard Drive: Samsung 500GB SATA 16MB DVD RW: Samsung SH-S183L 18X SATA Light Scribe
-
- 5 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך את עזרתכם בהרכבת מפרט.. אני צלם ורוב עבודתי עם המחשב היא לעריכת תמונות. הקבצים לפעמים די כבדים ומגיעים ל20מ"ב ויותר, העריכה נעשית בפוטושופ ולפעמים יש שימוש בפילטרים.. חשוב לי שהפוטושופ יטוס, ויתאפשר לעבוד גם עם כמה חלונות ב-firefox במקביל. עניין המשחקים הוא פחות חשוב, אבל יהיה נחמד אם כמה מהשחקים ישנים כמו UT וNFS ירוצו עליו בצורה סבירה. * יש לקחת בחשבון שאני הולך להוסיף לו מסך 24' של DELL * דרוש מעבד(Intel Quad),כרטיס מסך,הארדיסק 500DB, מארז + ספק, זכרונות (חשבתי על 4 GB), כרטיס רשת אלחוטי, לוח אם, מקלדת-עכבד,CDRW בנוסך להרכבת המפרט, יש לי עוד 2 שאלות: 1) על מה אני צריך לשים דגש כשאני בוחר כרטיס מסך שיתאים לעריכה גראפית 2D? 2) האם כדאי לרכוש את המפרט…
-
- 5 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע יש לי מחשב אשר עליו מותקן ווינדוס 7, רציתי להתקין עליו במקום ווינדוס XP אך כאשר אני מכניס את דיסק התקנה ובא לעשות את השלב הראשוני של ההתקנה, נאמר לי שאין לי קוננים קשיחים על המחשב מה עלי לעשות על מנת לפתור בעיה זו ? בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מתכוון לרכוש 2 מחשבים ניידים מאותו סוג ודגם ולכן הנני זקוק לעזרתכם. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - מחשב אחד משמש איש מכירות ומחשב שני משמש לאופיס ואינטרנט * גודל המסך? 13.3 אינטש, אלא אם יש דעה נחרצת ל- 15.6, בכללי אני מעדיף 13.3 * משקל רצוי? קל ונוח. לא יודע כמה קילו הולך היום... * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה ממוצע גם טוב. למרות שמומלץ ארוך מהממוצע. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) DVI מספיק. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250/320GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחר…
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אני קונה נייד חדש של LG , וסיפרו לי לא לקנות מחשב עם 4G RAM בגלל שזה לא באמת מנוצאל על ידי VISTA 32BIT האם זה נכון????
-
- 5 תגובות
- 614 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לאשתי (הבנתי שעדיף נייח, אבל היא נוסעת הרבה ולכן עדיף נייד). אשתי היא צלמת (גם אומנות וגם אירועים) ומשתמשת בתוכנות פוטושופ, לייטרום ופיינלקאט. לכן על המחשב להיות חזק ונח לעבודה (שלא ייתקע בעבודה עם תמונות "כבדות", אפשרות לעריכת סרטים קצרים, בעל יציאות מהירות, מסך טוב, גדול יחסית ולא מבריק, כרטיס גרפי טוב וכו'...). מה אני צריך לבדוק במחשב כדי לדעת האם הוא מתאים? האם יש מחשב כזה בסביבות ה5000 ש"ח (חבר המליץ לי על Dell Precision M4600 5i) ? (אשמח להמלצות) איפה כדאי לקנות (חנויות מומלצות,EBAY) ? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אפשר בבקשה להרכיב לי מחשב ביתי עד 4000 שקל (אם אפשר מחנויות זולות כמו KSP - כי אני מקבל ממי שהולך למכור לי את המחשב מחירים זולים במחירים של KSP פחות או יותר ככה שזה יתן לי את האינדיקציה הכי טובה לגבי מחיר ) בכל מקרה מטרות השימוש של המחשב הן ביתיות ממוצעות. זאת אומרת... סרטים, מוזיקה, משחקי מחשב (לא גיימר! אבל שאם בעוד שנה יוצא איזה משחק מגניב אז שיוכל לרוץ ברמה סבירה+), אינטרנט וקצת פוטושופ ועריכת סרטים ברמה נורא נורא חובבנית! בלי ציוד היקפי - מסך, עכבר, מקלדת, רמקולים חלקי המחשב: מארז, לוח אם, מעבד, כרטיס מסך, כ.קול, צורב, HD, זכרון. זהו פחות או יותר תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום לכולם, חברה שלי צריכה מחשב חדש. השימושים שלה פשוטים יחסית (אופיס ואינטרנט בעיקר). ההתלבטות שלי היא בין אינטל ל-AMD. הבנתי מצד אחד שהמעבדים הזולים של אינטל כמו ה-E6300 עדיפים, אבל מצד שני שלא יהיה אפשר לשדרג בעתיד בגלל התושבת שהפסיקו לייצר עבורה מעבדים. השאלה שלי היא האם במפרט זול מבוסס AMD יהיה אפשר נניח עוד שנה-שנתיים, לשדרג או שגם זו תושבת שהגיעה לסוף דרכה. האם בהתחשב בכל השיקולים האלה תוכלו להמליץ לי על מפרט? 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית (אופיס ואינטרנט) 3. האם יש צורך בציוד היקפי? אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? צריך הכל חוץ מציוד הקפי 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10…
-
- 5 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום אנשים! אני חדש פה וקיבלתי ת'אתר מחבר. התקציב שלי עומד על 4000-4300 שקל גג. אני רוצה לקנות מחשב שיוכל להחזיק משחקים כבדים ויעבוד מהר (אני יודע שזה לא מספיק כסף אבל בבקשה תנסו ) אני לא ממש מבין בכל זה אבל אני מעדיף Intel ושיהיה ג'יגה זיכרון. וזהו ופליז תעזרו לי
-
- 5 תגובות
- 704 צפיות
-
-
תקציב: 4000-4500 ש"ח, לחסוך רק בדברים חסרי משמעות (אם יש כאלו), המטרה זה מחשב איכותי וחזק. שימוש המחשב העיקרי: משחקים, עבודה עם תוכנות שקשורות בתכנות וגרפיקה - מהיר. מיועד לשימוש בגרפיקה גבוה. אין צורך בציוד היקפי. לא מתוכנן OC. - בעיקרון יש לי איזשהו כיוון כפי שתראו למטה, אשמח אם תתייחסו ותענו על שאלותי. מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray הארדיסק: WD 1.0TB Sata 3 Black Caviar כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB GDDR5 PCI-E HDMI יש לי כמה שאלות: 1. ה-6950 - חדש להבנתי, האם מומלץ (משחקים כמובן..) ? 2. כמה הבדל מורגש יש בין ספק כח 500 ל-550 ל-600 וואט, והאם יש לי צורך ביותר מ-500 וואט ? 3. מארז - כמה השפעה באמת יש לו, אני זקוק להמלצה, אבל באמת שלא מע…
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
מעבדי AMD כמות מחיר סה"כ Athlon 64 3000+ (S-754) 1 920 920 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE כמות מחיר סה"כ K8NS (s754) Nforce3 250 1 440 440 זכרונות DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB A-DATA 1 430 430 כרטיסי מסך GIGABYTE כמות מחיר סה"כ RADEON 9550 128MB 1 380 380 כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 40 כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD DVD כמות מחיר סה"כ Toshiba X16 1 160 160 מארזים כמות מחיר סה"כ ATX FullTower Supertalent alum. 1 450 450 מארזים Power Supply כמות מחיר סה"כ HEC 475W (True Watts) 1 380 380 מקלדות כמות מחיר סה"כ MS Internet + MS Mouse Optical 1 120 120 סה"כ 3320 מksp תאמרו מה כדי …
-
- 5 תגובות
- 738 צפיות
-
-
השאלה בכותרת, מה ההבדל בין שתי הסוללות האלו. סוללה 8800 mAh לבין סוללה 4400 mAh. אני מחפש סוללה למחשב הנייד שלי hp dv5164ea ואלו שתי הסוללות שמצאתי בחו"ל לקנייה. האם שתיהם יתאימו למחשב שלי ? בסוללה שיש לי כרגע רשום 10.8V --- 4.0AHr זה מה שמצאתי שרשום על הסוללה שמתקרב למה שיש למעלה. שתי הסוללות רשום שה Voltage שלהם הוא 10.8V השאלה האם שתיהם יתאימו לי ומה ההבדל בניהם. האם הגודל שלהם שווה ? מבחינת משקל וכו'. מה שווה לקחת מבין השתיים אם ההבדל במחירים מגיע ל 30-40$ ?
-
- 5 תגובות
- 10k צפיות
-
-
שלום יש לי מארז כולל ספק HEC 6A19B Black 400W ולאחרונה ראיתי שמאוורר אחד לא עובד אצלו והשני חלש מידי אני מתכוון להחליף לו את המאווררים של 120mm מהחנות KSP.. מישהו יכול להמליץ לי על 2 טובים? וראיתי שיש לו מעין מנתב אויר למעבד שמחובר בצד של המארז, שווה לפרק אותו ולהוסיף במקומו מאוורר 80mm? תודה (:
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! (4.5K ש"ח) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 5K ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש לאולפן ביתי נטו - הקלטה ועריכה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). השימוש הוא עדיין לא ממש ברמת פרנסה אך בשאיפה אט אט אני עובד בעיקר בקיובייס 5 ובVST שונים, מהם קלים, ומהם כבדים מאד (כמה ג'יגה). העבודה היא גם בהקלטה של כלים חיים ולכן חשוב מאד השקט. פרוייקטים יכולים להגיע לעשרות ערוצים, ולכן חשוב שיהיה הרבה זכרון (נראה לי שיות…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום למומחים אני מחפש נייד למטרות משרדיות (אופיס, אנטרנט, תוכנות סטטיסטיות) משקל - עד 2 ק"ג גג. (ועדיין קשיח מספיק כדי לעמוד בטלטולים וחבטות) מסך - גדול ככל האפשר בגבולות המשקל (עם אפשרות לעבודה בסביבה חיצונית ללא סינוור) הוא צריך לכלול כונן אופטי, והארדיסק גדול זמן סוללה פחות קריטי תודה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות לפטופ שבין היתר יריץ משחקים. כמה דברים שחשובים לי: 1.מקלדת עם anti-ghosting או N-Key rollover. אני משחק פיפ"א או פרו במחשב, וזה דורש הרבה מקשים בו זמנית - ולכן זה חשוב לי שהמקלדת תגיב טוב ולא אצטרך מקלדת חיצונית. מה שכן, מקשי מאקרו לא חשובים לי. 2. כונן אופטי (רצוי מאוד) - לא לכל המחשבים יש, ואני יודע שאפשר לחבר חיצוני. אם יש 2 דגמים שההבדל ביניהם הוא בכונן אופטי אעדיף את זה עם. אם בכל זאת מצאתם מחשב מעולה בלי כונן שאין לו תחליף מוכן להתפשר. 3. טמפרטורה - שלא יתחמם בצורה אגרסיבית שבאזורי הידיים (בהנחה שיד אחת באזור המקשים, והיד השנייה באזור WASD). 4. כרטיס מסך - 970M או 980M של 6GB או 8GB - מחפש מחשב שיחזיק לכמה שיותר שנים ועדיין יריץ מ…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, לפני כמעט 4 שנים קניתי Athlon XP 3200 64bit, מחשב שהיה בעיקר ל"קריירת" הקאונטר סטרייק ולכן הסתפקתי בכרטיס 5600XT מחורבן. אחרי שהתבגרתי קצת והקאונטר הפך להיסטוריה, נשארתי עם חסך גדול במשחקים אחרים. :-( מטרות המחשב - משחקים, כמובן שאני גם אשתמש בו לסרטים, מוזיקה, אינטרנט, קצת אופיס. מסך - יום אחד אמא הפתיעה אותי ב-LCD לא רחב בגודל 20" של חברה אנונימית בשם Utopia (מהסגנון שקונים בשק"ם), שהרזולוציה המקסימלית בו היא 1400x1050. זה מה יש, אני מניח שגם זה צריך להוות שיקול בעיקר בנושא כרטיס המסך. צורב - יש לי אחד מלפני כשנה וחצי של Optiarc, אני בקושי צורב גם ככה. אני יכול לתת אותו לחנות שתרכיב לי אותו במערכת? שקט / קירור - שקט ממש לא חשוב לי. אני יכול להירדם גם ליד גנרט…
-
- 5 תגובות
- 641 צפיות
-
-
טוב אני צריך מפרט עד 4K עדיף שיהיה מחנות בקריות או בחיפה עכשיו אני צריך: מעבד+לוח זיכרון כרטיס מסך הארד דיסק מארז+ספק מסך דק אם לא נכנס בתקציב אז רגיל עכבר+מקלדת צורב DVD ומדפסת אפשר חריגה של 100 150 שקל המחשב מיועד לזוג מבוגרים תודה.!!
-
- 5 תגובות
- 695 צפיות
-