עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום. יש לי חבר שהוא סטודנט לאדריכלות. הוא הולך להשתמש במחשב בעיקר לתכנות כמו AUTOCAD ו SKETCH UP. מכיוון שההבנה שלו במחשבים שואפת לאפס, הוא מבולבל מכל הצעות המחיר שהוא קיבל מאנשים שונים. אני נחשב טיפה מבין, אבל אני לא כל כך מעודכן. השאלה שלי היא שאלה עקרונית - מה יותר חשוב במחשב שמשמש אדריכל - מעבד או כרטיס מסך. אשמח גם לעזרה בבניית מפרט למחשב נייח יכותי - שיאפשר עבודה מהירה על התכנות הנ"ל במחיר סביר - של כ 4K ש"ח. נייח!!!! לא נייד. תודה מראש כולם! ואני מתנצל שפתחתי נושא חדש אבל מהנושאים שקראתי בעיקר היה המלצות על מפרטים, ואני מחפש תשובה עקרונית בכדי לעבוד עם ספק מחשבים שאנחנו אישית מכירים וסומכים על האיכות, למרות שהוא בעצמו לא ידע לענות לנו איפה כדאי להתרכז. ישי

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. שלום, הכנתי מפרט מחשב בעצמי ואני זקוק לאישורכם שבחרתי טוב. קודם אסביר את הצרכים ואחר כך אתן את המפרט ואקווה שתאשרו. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משחקים וסרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1366*768 (מסך 32" שכבר יש לי) * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? תלת מימד * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבו…

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  3. Started by Asafalfa,

היי אנשים אני צריך עזרה בהרכבה של מפרט , בגדול המחשב הולך ליהיות בשימוש בעיקר לעבודות אבל גם למשחקים . חשוב לי שיהיה מהיר ושקט יחסית. דבר נוסף יש לי צורך רק במחשב ללא ציוד נוסף חיצוני. מתחבר למסך 24 אינץ. אבקש במידה ואפשר לתת לי מפרט מ NEW EGG כי אני מבצע את הקניה משם . תודה על העזרה. לבנתיים ניסיתי לבנות לי מפרט רק שהוא חרג לי ב 150 דולר וזה גם ללא מארז . ככה שבטח יש דברים שאפשר להוריד או לשנות Western Digital Caviar Green WD20EARS 2TB SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive ASUS EAH5850 DIRECTCU/2DIS/1GD5 Radeon HD 5850 (Cypress Pro) 1GB 256-bit GDDR5 PCI Express 2.1 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card w/ Eyefinity CORSAIR CMPSU-75…

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימלי? 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף כמה שפחות במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צרוך לחרוג. התקציב מספיק. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש בMATLAB, שימוש בVM, ויז'ואל סטודיו ושימושים כלליים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך+מקלדת+עכבר. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? שקט מאוד חשוב. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (א…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. אני מחפש מפרט למחשב חדש בתקציב של 2000-2600 +\- ספק כוח כבר יש ואני צריך הארדיסק קטן בגלל שיש לי 1TB.5 חיצוני ו400GB פנימיים.כרטיס רשת סאונד ומסך יש לי וגם כונני DVD אשמח להצעות כבר ראיתי כמה מפרטים באתרים שונים ורציתי מחוות דעת נוספת. המחשב בעיקרו למשחקי מחשב מוזיקה וסרטים (לא צריך HD)

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  6. Started by Erez360,

מחפש המלצה למחשב נייד , שימושים: 1.לימודים 2.סרטים עדיפות למחשב בעל סוללה טובה +מהיר + מסך גדול. עניין התקציב פתוח , תודה ושבוע טוב

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אהלן, אני צריך מחשב חדש. ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אופיס ואינטרנט) וגם כקולנוע ביתי (מוזיקה וסרטי HD באיכות 1080). כמו כן, אני רוצה להיות מסוגל לשחק סטארקרפט 2 בהגדרות אופטימאליות. המחשב יתחבר למסך Dell 2007, טלווזיה Samsung 37A550 ורמקולים Logitech Z5500 שכבר קיימים. אפשר לנצל את כל התקציב. השקט של המפרט קריטי. אני צריך 1.5 טרה-בייט (ועדיף שיהיה דיסק קשיח מהיר). לא מתוכנן אוברקלוק. אין לכלול מערכת הפעלה. עדיף חנות המספקת שירות VIP (איסוף והחזרת המחשב מהלקוח לתיקונים) או חנות מהמרכז (ת"א והסביבה) כדי שאם יהיו בעיות יהיה לי קל להגיע. אשמח לקבל המלצות למספר חנויות כך שאוכל להשוות מחירים. תודה רבה!

• 22 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. שלום לכולם אני חדש בשטח אני רוצה להשקיע עד 6000 שח אני עובד עם המון תוכנות פתוחות למסחר בבורסה אני צריך כרטיס ל4 מסכים אני גם רוצה לשחק לראות סרטים באיכות גבוהה אני צריך מיפרט ללא כל המיסביב תודה וזה דחוף כי המחשב שלי מת ואני צריך לעבוד (מסחר יומי) אך אני מחבר את ה ATI ל4 מסכים עם לכרטיס יש 2 יציאות?????

• 6 תגובות
    • 967 צפיות
  9. דיסק קשיחSamsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪198 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪109 לוח אםGigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪347 כרטיס מסךHIS ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪848 ספקSeaSonic S12II-430 430Watt 80Plus Bronze - OEM, יחידות 1 ₪278 זכרון transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪433 מעבדAMD Phenom 2 X3 720 Black Edition 2.8Ghz Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪559 Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪119 מארזCooler Master Elite 310 Gray, יחידות 1 ₪164 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪3105 המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/ האם כדאי להשקיע עוד כמה שקלים לשיפור הספק? או להחלפ…

• 0 תגובות
    • 608 צפיות
  10. Started by amitzig,

איך המחשב הזה לשימושים ב WORD, OUTLOOK, EXCEL? ההצעה בקובץ המצורף, תודה. [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. יש לי אפשרות להצעה של כרטיס מסך HD4870 וספק כח סיסוניק עם 4 שנים אחריות של פנדה (שניהם יד שניה) ב750 שח SAPPHIRE HD4870 512MB DDR5 - חמש מאות שח SEASONIC 500W - מאתיים וחמישים שח כרגע יש לי המפרט הנ"ל E8400 DG41RQ - Intel 2GB DDR2 800 EZCOOL 450W עם מסך 21.5 שתומך בFULLHD אבל יש לו רק D-SUB Trendsonic MIDI ATX case DVD-RW SATA HDD SATA HDD IDE המארז הוא די ג'נרי וגם צפוף על הלוח יש לי רק שני חריצי זיכרון ואחד תפוס הכבל IDE די קרוב אל הזיכרון ואין לי מקום תמרון יותר מדי, גם את הHDD IDE בקושי הצלחתי להכניס השאלה שלי אם כדאי לי כרגע לקפוצ על ההצעה ולקוות שאצליח לדחוס את הכרטיס מסך לתוך המארז או שעדיף כרגע לקנות מארז יותר גדול , ולשקול אולי בהמשך להחליף לוח אם ולהוסיף זיכרון …

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  12. שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד "לעבודה משרדית", ז"א שימושים קלים - אינטרנט, קריאת מסמכים ואולי קצת סרטונים קלים (לא בHD). חשוב לי מאוד שלמחשב יהיה מסך גדול (15") ומכיוון שהמחשב נועד גם לשימוש מחוץ לבית אשמח אם קיים מחשב עם מסך שלא מבריק יותר מידי בתנאי אור חזקים. המשקל לא כל כך משנה, זמן הסוללה גם לא - בהנחה שהיא תחזיק לפחות 4 שעות, אין צורך ביציאות מיוחדות, גודל הHD גם הוא לא הכי משנה 160GB+ . אני רוצה שיהיה למחשב כונן DVD, לא בהכרח צורב. אני לא כל כך מבין בניידים כך שאין לי העדפה לחברה מסויים, בעצם אני מעדיף את זו שמתקינה כמה שפחות תוכנות זבל על המחשב ונותנת אחריות טובה. התקציב לא מוגדר כרגע, אבל אני רוצה לשלם כמה שפחות ולאור הדרישות היחסית פשוטות האלה אני מאמין שניתן ל…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by magimag,

שלום, אני מעוניין למכור את רוב החלקים של המחשב שלי והייתי רוצה לדעת מה המחיר בו אוכל למכור אותם. המפרט: מעבד : core 2 duo E6300 1.86MHz + Fan לוח אם: Gigabyte GA-945P-S3 זכרון פנימי: Kingstone 1024MB DDR2 666MHz X 4 (סה"כ 4 ג'יגה) כרטיס מסך: Sapphire X1950XTX 512Mb + Zalman GV1000 Fan ספק כוח: Enermac Liberty ELT400AWT 400W אני לא זוכר את החברה של המאוורר למעבד, אבל זה עלה לי בסביבות 180 ש"ח בזמנו. תודה מראש לכל העוזרים.

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  14. הי אני צריך מפרט לחבר, לצורך לימודי הנדסה ומכונות וירטואליות. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 בערך, כמובן אם אפשר פחות אז עדיף 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב מכונות וירטואליות ועבודה על הרבה תוכנות בו זמנית. ממש לא בכיוון של גיימינג (אפשר אפילו כרטיס מסך מובנה בשביל לחסוך כסף...) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך בלבד. אם אפשר גדול יחסית (22 או 24 אינץ') 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? ממש לא חשוב. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן, אולי בעתיד כשהמחשב קצת יזדקן על מנת למ…

• 4 תגובות
    • 734 צפיות
  15. Started by C_E,

בוקר טוב, האם המפרט למחשב גיימרים המוצג כאן http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133209&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D הוא העדכני ביותר? במידה ולא אשמח לעדכון. התקציב הוא עד 10K *כולל כל הציוד ההיקפי* (ניתן לחרוג מהתקציב עד 1.5K, אבל עדיף שלא). המחשב אמור להיות מסוגל להריץ את כל המשחקים הכבדים ביותר שיוצאים כיום. בנוגע לשקט, הייתי נותן 6. לא מתוכנן אוברקלוק למחשב (מי שהמחשב מיועד לו לא מתעסק בעניינים האלה). מערכת הפעלה Windows 7 אמורה להיות כלולה בעסק. על איזו גרסה אתם ממליצים? המחשב אמור להרכש באזור באר שבע. אני חשבתי על KSP, אבל אשמח להמלצות אחרות. לגבי אופק שדרוג, עדיף להשאיר יכולת הרחבה של הזכרונות ואולי שדרוג של כרטיס המסך במ…

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  16. Started by Vendjo,

שלום לכולם * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים בעיקר עם הגדרות מקסימליות וגם כמוון שימוש יומיומי כמו גלישה באינטרנט וצפיית סרטים * גודל המסך? רצוי 15.6 * משקל רצוי? לא כל כך משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נדרש זמן סוללה ארוך מכיוון שהשימוש יהיה בעיקר משחקים כבדים לאורך שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי שיהיו HDMI ו-DVI * בלוטות? צריך בלוטות ו-WiFi * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500Gb * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין עוד כמה דברים : כמו שכתבתי מ…

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  17. ברצוני לנצל את כל התקציב וניתן לחרוג ממנו עד 500 שקל המחשב ישמש בעיקר למשחקים ולעבודה משרדית הייתי רוצה שהמחשב יתמוך בכל המשחקים החדשים ושמאפייני הגרפיקה שלו יהיו מהשורה הראשונה, במידת האפשר משום שהמחשב ישמש למשחקים בעיקר. יש צורך בכל הערכה : מסך רמקולים מקלדת ועכבר אין צורך בכונן דיסקטים ובצורב. אין חשיבות לדרגת השקט של המפרט. לא יבוצע אוברקלוק יש צורך במערכת הפעלה ורצוי ווינדואס 7 ועדיף שהמחשב יהיה מורכב כבר. אין חנות ספציפית , איזור המגורים הוא ירושלים. אין צורך לשמור אופק לשיפור המערכת . תודה רבה

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  18. Started by zoriza,

* מטרות המחשב ? : צפייה בסרטים באיכות HD , לימודים(תכנות ואופיס בעיקר) , משחקים קלים כמו counter strike, fifa וכו' . * גודל המסך? 13-15 * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) ? רצוי מעל 3 שע' * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי אך לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין עריכה - אני מתבלט בין השניים האלו : http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=473 http://www.electro-store-plus.com/index.php/acer-aspire-5740dg-334g32mn.html

19. שלום לכולם, אחרי זמן רב שהמחשב שלי צבר בעיות שונות ומשונות בזיכרון, במאוורר ובספק הכוח, ההארד-דיסק שלו תקתק למוות וחתם חברות אמת של 6-7 שנים... עכשיו, הגיע הזמן להביא יורש! אני כבר כמה שנים לא בסצינה של החומרה אז אני לא יודע מה חדש, מה טוב ומה חרא אז אני צריך את העזרה שלכם. דרישות: לא יותר מ-4,000 שקל. מחשב אמין שיחזיק כמה שיותר זמן. חייב להיות חזק מספיק כדיל לתפעל תוכנות עריכת וידאו כבדות כמו Avid. כמו כן לא יזיק אם יוכל להריץ משחקים כמו Left 4 Dead ו- Devil May Cry 4. אין צורך לקנות ציוד היקפי, מעביר אותו מהמחשב הקודם. לא מתעסק באוברקלוקינג. חשיבות שקט = 8. עשיתי סיבוב מהיר באתר של אייבורי ובחרתי מפרט שבמבט ראשון נראה לי בסדר: http://www.ivory.co.il/product.…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. הי חג שמח אשמח לקבל המלצות למחשב חזק ואיכותי על כל רכיביו מבוסס AMD סביב ה3000 ש"ח לא צריך ציוד היקפי ברשותי מסך 22 אינץ מדגם פשוט ...(נקנה בזמנו משופר דיל) חשוב לי שהמחשב יהיה חזק / לא רועש / מארז וספק איכותיים כרטיס מסך חזק אך ללא אפליקציות שבכל מקרה לא אוכל להנות מהם אין לי ידע או רצון לעשות OC שאלה נוספת : אם כבר קונים 4 GB זכרון..מה עדיף שניים של 2GB קינגסטון.....או שמספיק קינסטון 3GB או שעדיף לקנות אחד של 2X2GB תודה מחר אני מעוניין לקנות תודה רבה וחג שמח

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  21. Started by shaib,

הראשון - http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=122824 בעל כרטיס מסך חזק יחסית במחיר כולל של 3750 ש"ח. שני - http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=123132 עם כרטיס מסך פחות חזק, אבל זול יותר באלף ש"ח. לרוב אני משחק במשחקי רשת מעט בpro ומשחקים עם דרישות ברמה הזאת. מה שחשוב לי זה שהמחשב יוכל להריץ את המשחקים האלה ברמה טובה מתוך מחשבה על זה שהמחשב יהיה אפקטיבי בעוד שנתיים ככה. האם ההשקעה הזאת משתלמת? או שהלנובו יעמוד גם בדרישות?

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  22. היי,אני מעוניין לקנות לבן דודה שלי מחשב שישמש ללימודים ולמשחקים. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4,000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? לימודים עם המחשב=streaming,משחקים,תכני HD. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  23. Started by efee123,

שלום, ברצוני לקנות מחשב שישמש בעיקר למשחקים ומעט עריכת וידאו ופוטושופ. זה המחשב. אשמח לשמוע דעתכם עליו! דגם מחשב: i7a מעבדי אינטל: Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10680 מאווררים וגופי קירור: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8530 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9715 זכרונות: DDR III 1600Mhz 2x2GB Kingston HyperX Dual Channel CL9 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9214 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Blue 640GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD6400AAKS http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=6819 כרטיסי מס…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by ofirpo,

שלום רב החלטתי שאני הולך על לוח אם מדגם אינטל I3 ... אך מכיוון שכך החלטתי ...אני מעוניין שבמסגרת זו כל הרכיבים על הלוח יהיו מהזן המשובח ביותר שמתאימים כמובן ללוח ולא כאלו שלא יתרמו לי דבר כי הלוח לא יתמוך בהם אנא עזרו לי להרכיב מפרט איכותי ...ורק לאחר מכן יש להסתכל על המחיר שהבסיס יהיה I3 שימושי אופיס / משחקים מעט / גלישה וכד' משתמש רגיל אני חושב ולא מקצוען או קיצוני באהבתו לנישה מסוימת ללא מסך או ציוד הקפי ....יש ברשותי מסך 22 פשוט לא מתכנן ולא מבין בOC רוצה מחשה טוב / שקט / ברמה .....שישרת אותי למשך 3-4 השנים הבאות בבטחה.. המלצה על חנות גם תבורך חג שמח חברים[br]פורסם בתאריך: 11.09.2010 בשעה 00:32:00 כמובן שהתכוונתי מעבד I3 אקח מה שתמליצו לי כעסקה הטובה ביותר והמ…

• 3 תגובות
    • 555 צפיות
  25. אהלן, קונה מחשב חדש השבוע. אשמח אם תוכלו להרכיב עבורי מפרט למחשב הישמש בעיקר לגיימינג בתקציב של עד 2500 ש"ח. אין צורך בכוננים קשיחים, כ.מסך, מערכת הפעלה או ציוד היקפי. כרטיס המסך שיש לי היום הוא HD4850 ואני אשאר איתו בינתיים. רזולוציית המסך היא 1680X1050. תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 503 צפיות

דיונים חדשים בפורומים