ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,355 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בעבר הייתי פעיל בפורום אך בפעמים האחרונות כל פעם שאני נכנס זה בעיקר לקבלת עזרה במפרט. אשמח גם הפעם לקבל מעט הכוונה. אני מודע לכך ש10K הוא סכום גבוהה ואף בזבזני במיוחד שאין צורך בציוד הקפי, אך אציין שאאבד סכום נכבד מהכסף אם לא אנצל את כולו. אשמח אם אוכל לקבל מפרט בסכום הזה גם אם הוא מעט בזבזני. אם חובה לחרוג אז מקסימום 50 שח. המחשב מיועד בעיקר למשחקים כבדים אך ישומש גם להפעלת תכני HD ועבודות משרדיות שונות. אין כרגע כוונה לעשות OC. אני מעוניין שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן ללא שידרוגים שונים אך אשמח אם יבנה בצורה כזאת שתאפשר עידכון בעתיד. כאמור אין צורך בשום ציוד הקפי, המסך איתו יעבוד המחשב הוא Dell 2407 A04 ברזולוצית 1920X1200. אין צורך לכלול מערכת הפעלה (אך …
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני אמור לקנות את המחשב בימים הקרובים ולאחר שימוש נרחב בפורום זה בערך המפרט הסופי! יש לציין שקנייה תתבצע רק מ-ksp לכן התאימו עצמכם לשם תודה! מעבדי אינטל Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston זכרונות DDR III 1333Mhz 2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channel דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS כרטיסי מסך GIGABYTE HD 5770 1GB GDDR5 …
-
- 6 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום רב אני צריך לבנות מפרט למחשב המיועד בעיקר ל AutoCAD ו SketchUp חוץ מזה אין צורך בכלל במשחקים. רק שימוש ביתי הכולל מוזיקה סרטים תמונות וכדומה. השאלה העיקרית היא האם השבב המובנה ב i3 מספיק חזק כדי להריץ אותם או שחייבים כרטיס מסך חיצוני במחיר גבוה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחותי משתמשת באופיס,אינטרנט, וסרטים ברזולוציה גבוהה בלבד. היום הייתי בבאג והמוכר המליץ לי לקחת את המחשב עם הכרטיס המשודרג למרות שהיא לא משחקת משחקי תלתמימד - בגלל שהוא טען שהכרטיס האינטגרלי של אינטל לא מספיק טוב ל FHD. לי זה לא נשמע הגיוני, אבל אני מבקש דעה מבעלי ידע. תודה. (המחשב יקנה מחר בצהריים לכן אני מבקש את עזרתכם). דגם רגיל http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspnazarta&uin=10694 דגם עם כרטיס מסך משודרג http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot&uin=10693 יש סיבה כלשהי לקחת את המחשב היקר יותר ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב לפעולות ביתיות בסיסיות: אופיס, אינטרנט וסרטים (לא HD) אני מחפש: לוח אם (עם כ.מסך) מעבד זיכרון ספק כח הרכבה התקציב לא כולל כונן קשיח וצורב, בגלל השאלה הבאה: לגבי כונן קשיח: האם זה יהיה חכם לא לרכוש כונן קשיח ולהשתמש בכונן קשיח ישן 7200 IDE? לגבי צורב: כנ"ל עם צורה IDE לגבי קירור למעבד: יש לי מעבד AMD בן 6 שנים ואני יכול לפרק ממנו גוף קירור ומאוורר. האם זה יכול לחסוך לי עלויות? רצוי להרכיב מחשב כאן http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot
-
- 2 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה מחשבי הנאמן שבק חיים ואני צריך לקנות מחשב חדש. השימושים שלי מעט השתנו מאז המחשב הקודם ועל כן מאוד אשמח לייעוץ בנוגע לדילמה בין מחשב נייח לנייד. שימושי העיקריים כיום הם גלישה באינטרנט, כתיבה (וורד), עריכת תמונות (פוטושופ) וכן צפייה בסרטים והאזנה למוזיקה. המחשבה על מחשב נייד עלתה עקב היכולת לקחת את המחשב איתי לכל מקום ולעבוד היכן שאני חפץ (ללכת לבית קפה ולכתוב למשל - זה נחמד). העניין הוא שאני צריך מחשב שיוכל לסחוב תוכנות יחסית כבדות כגון פוטושופ, וכן להישאר חזק כשאר במקביל רץ האינטרנט ומוזיקה. כמו כן, עקב העבודה על תמונות, אני צריך מחשב עם נפח אחסון גדול. כאשר המחשב יהיה בבית (ובסופו של דבר, אני מאמין שרוב הזמן הוא יהיה בבית), הוא יהיה מחובר למערכת סטריאו. מהי…
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2600-2800 begin_of_the_skype_highlighting2600-2800end_of_the_skype_highlighting האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? נצלו כאוות נפשכם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש משרדי (אופיס, גלישה) ומשחקים (משחקים יותר קלים כמו PES NFS ומשחקי רשת CS, MMORPG, ומשחקים קצת יותר כבדים - השאיפה שלי היא להפעיל אותם ברזולוציה סבירה כמו 1024 על 1280 , כל נושא הAA X16 פחות נוגע אליי) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד…
-
- 7 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133222§ion=293&target=%D7%A8%D7%91%20%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 רציתי לדעת רק אם יש התחדשות מסויימת ברכיבים בהתאם להיום, עידכונים שכדאי לבצע?
-
- 7 תגובות
- 999 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש משרדי (אופיס, גלישה) ומשחקים מה שאני אוכל להריץ במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אני לא צריך צורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? פשוט שלא יהיה רועש 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 2 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום לכולם ושנה טובה! אני מחפש לקנות מחשב נייד בניו יורק. השימוש העקרי הוא ללימודים (לימודי מדעי המחשב) אך כמו כן, גם למשחקים קלילים ועבודה עם פוטושופ... עוד דבר שחשוב לי הוא שתהיה אחריות בין לאומית, כמו שאני מכיר את עצמי אני אזדקק לזה התקציב הוא עד 800$... אשמח עם תעזרו לי למצוא דגם מתאים ואם יש לכם המלצות על חנויות שדווקא שם כדאי לבצע את הקניה! מודה לכם מאוד מאוד! שנה טובה!! גיל
-
- 1 תגובה
- 737 צפיות
-
-
עקב צלייתו בטרם עת של המחשב הקודם אני צריך מפרט ליורש שלו. השימוש העיקרי של המחשב הוא משחקים (כולל FPS) וניגון תוכן Full HD למסך 40 אינץ' FHD. המסך הרגיל שהמחשב מחובר אליו הוא Dell 2408 (ברזולוציית עבודה של 1920X1200). חובה שתי יציאות DVI לשני המסכים (יש כבר תשתית כבלים בקיר ל DVI למסך הגדול) חובה יציאה אופטית לסאונד (שוב תשתית מוכנה) התקציב לא קשיח מאוד, אבל 5K זה בסיס טוב לקנה מידה של כמה אני יכול להוציא. כמו כן אין צורך בשום ציוד היקפי, כל זה שרד. אין צורך לכלול מערכת הפעלה, כבר יש לי (Windows 7). העדפה למפרטים מחנות בצפון עם עדיפות לנועה מחשבים (רכשתי שם את כמה המחשבים האחרונים אז מכירים אותי כבר שם). לא צפוי שום OC, אני רוצה מערכת כמה שיותר יציבה. כמו כן, המקום שהמ…
-
- 4 תגובות
- 880 צפיות
-
-
היי, זקוק למפרט לפי הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לשיקולכם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית בעיקר א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - אופן שימוש תדיר, תוכנות שירוצו, וינדווס 7, וורד, סקייפ, תוכנות לשמיעת מוסיקה 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? יש צורך במסך 19-22 אינצ' (גודל המסך תלוי התקציב) 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא קריטי אבל לא טרקטור 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלו…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני סטודנטית למדעי המחשב. המחשב הנייד הזקן והטוב שלי הלך לעולמו, ואני נואשת למחשב חדש. מאחר ואני הולכת ללמוד מדעי המחשב אני צריכה מחשב שיכול לעמוד בעומס של סביבת עבודה כמו ECLIPSE לדוגמה, וכמובן לצרכים טריויאלים כמו גלישה וכתיבת מסמכים. כמו כן אני מסתובבת איתו הרבה לכן חשוב שהוא יהיה קל יחסית(מתחת ל-2.5 קילו) וכן רצוי שהסוללה תהיה חזקה(אם כי לא חובה, יש לי היכן להטעין אותו.). * גודל המסך?לא משנה * משקל רצוי? כמה שפחות! * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שהיא תחזיק 5-6 שעות, אבל זה לא עקרוני(לא על זה יפול ויקום דבר) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא עקרוני * בלוטות? לא עקרוני * גודל מינימלי של כונן קשיח? 4 ג'יגה …
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
דיסק קשיח יצרן: WD/Samsung/Hitachi/Seagate טכנולוגיה: S.ATA 2 נפח איחסון: 500 GB מהירות: 7200 RPM זכרון מטמון cache: 16 MB אחריות: שלוש שנים מעבד סוג מעבד: AMD DUAL/QUAD דגם מעבד: ATHLON II AM3 220 מהירות מעבד: 2.8 GHz זכרון מטמון cache: 512 MB אחריות: שלוש שנים מארז סוג: ATX - סטנדרטי כולל ספק: 350 וואט כניסות USB מלפנים: 2 כניסות USB מאחור: 4 זכרון יצרן: Samsung / Transcend / Kingston / A-DATA/ Corsair / Patriot נפח: 2048 MB סוג זכרון: DDR2 מהירות: 800 MHz אחריות: שלוש שנים לוח אם דגם: Gigabyte GA-M61PME-S2P סוג ציפסט: NVIDIA nForce™ 430 מהירות FSB: 2000 MHz כרטיס מסך: כ. מסך משולב כ.מסך משולב: NVIDIA GeForce 6100 כ. קול משולב: Realtek ALC883 8-channel High Definition כ…
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
שלום , אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים (אני קונה יד שניה ) ואני צריך עזרה להחליט מי מהם טוב יותר. השימוש העיקרי של המחשב הוא ניגון סרטי HD ולשחק SC2 (שייעבוד טוב!) .. לפי כמה אתרים של השוואת ביצועים מצאתי את המחשבים האלה : Asus G50VT-x5 מעבד P7450 2.13ghz 4GB DDR2 800MHz Geforce 9800GS 512MB 320GB 7200RPM או Asus G51VX-RX05 (Core 2 P7350 (2. 0GHz GeForce GTX 260M 4GB DDR2 800MHz 320GB 7200RPM בגדול אני צריך שתגידו לי אם ההבדל בניהם מבחינת ביצועים הוא גדול (יש הפרש של איזה 700 שקל ביניהם)... והאם הם באמת יוכלו להריץ SC2 על הגדרות טובות .... -אני יודע שבעקרון המחשב הראשון הרבה יותר ישן אבל מבחינת ביצועים ראיתי שההפרשים לא כאלה גדולים.... - האם הGTX הרבה יותר טוב מה 9800 G…
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב בעיקר למשחקים כבדים, הנה הפרטים. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל אם משתלם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD ומשחקים חזקים! א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22 אינצ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכי חזקים שיש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי …
-
- 4 תגובות
- 639 צפיות
-
-
לאחר שקראתי אין ספור שרשורים אצלכם באתר החלטתי ללכת על מפרט הבא - מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX - זמין במלאי ₪402 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪348 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5670 512MB GDDR5 - RETAIL ₪472 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU - זמין במלאי ₪171 ספק כוח: [..] SEASONIC 500W : SS-500ET - זמין במלאי ₪306 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪218 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99 +כרטיס רשת 100 ש"ח +מאוור נוסף למארז…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חשבתי להשקיע בזה: http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dndor22&c=us&l=en&s=dhs&cs=19 כי רציתי את הבטריה של 9 תאים אבל אמרו לי שזה לא שווה את הכסף ובשביל השימושים שלי אפשר להשיג ביותר זול ולא פחות טוב. עדיפות לDELL עדיפות לבטריה של 9 תאים תודה!
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום רב מעוניין לקנות נייד שישמש לעבודת סטודנט נדרש להריץ תוכנות סימולציה של הנדסת מכונות כגון solidworks כך שנדרש כוח חישוב בינוני-חזק וכנראה לפחות 3G זכרון לא נדרש למשחקים בכלל צפיה בסרטים גודל מסך -לא עקרוני בעקרון חשבתי עלמחשב של DELL אבל אשמח גם להצעות נוספות תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש HTPC שיריץ לי FHD ללא פשרות והקלטה, בנוסף אני רוצה לגלוש בו לצורך YouTube. חשוב שהמארז יהיה Mini-ITX מכיוון שהמחשב בסלון. התקציב אני כרגע לא יודע להגיד מכיוון שבחיים לא בניתי מחשב HTPC במארז Mini-ITX לכן איין כרגע תקציב...פשוט חשוב לי שיענה לי על הדרישות (לא צריך יותר). תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד עם מעבד מינימום C2D (עדיף I3 / I5) 6500 / 6600 רשת אלחוטית תומך בתקן G \ N תומך בבלוטוס יציאה HDMI זכרון 4 GB דיסק קשיח מינימום 320 GB גודל מסך 15.6" כרטיס מסך סביר למשחקים קלים / בינוניים ללא מערכת הפעלה (כמה עולה מחשב עם / בלי מערכת הפעלה [מה ההפרש?]) תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימושי סטודנט (אינטרנט ואופיס) משחקים (לא קלים אבל גם לא הכבדים ביותר משהו משהו באמצע לכיוון משחקים כבדים) וצפייה בסרטים * גודל המסך? 15.4 אם יש הבדל משמעותי במחיר (שבא על חשבון ביצועים) אפשר גם יותר קטן * משקל רצוי? לא מאוד חשוב, שיהיה כמה שיותר קל אבל לא במחיר גבוה מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?בסביבות 3 שעות + זמן טעינה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חייב אבל אם יש זה יהיה נחמד * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא פחות מ - 250 gb * צורב DVD? כן * האם נדרשת …
-
- 7 תגובות
- 985 צפיות
-
-
היי חברים, אני יודע שבכותרת ההודעה צריך להכיל את התקציב, אבל אני כרגע נמצא מול החלטה עם 2 מרפטים בתקציבים די שונים (הבדל של קצת יותר מ1000 ש"ח) כמו כן התייעצתי כאן רבות עם הצוות ועזרתם לי המון. קיבלתי חו"ד ואני ממש לקראת קניה. כרגע הרכבתי 2 מפרטים. אחד מבוסס I7 ואחד I5. המטרות הן עריכה גרפית (תמונות ברזולוציות גבוהות של DSLR מקצועיות), צפיה בתכני FULL HD, ארכיון תמונות גדול ובנוסף משחקים. בגלל אופן השימוש במולטי-טסקינג הגבוהה, העריכה הגרפית על תמונות כבדות ובנוסף שהמערכת לא תחנק, אין מה לעשות אני משתמש מחשב ברמת HIGH-END ומעלה עם הרצות של מספר תוכנות אוכלות זיכרון ברקע, ולכן אני מעוניין ללכת מעל 4GB זיכרון. בI7 אני מקבל את הפריבילגיה ל6GB בטריפל צ'אנל, שמאוד נוצצ…
-
- 3 תגובות
- 794 צפיות
-
-
מטרת המחשב: עבודה משרדית וקצת עריכת וידאו ביתית ו HTPC ללא רכיבים פריפרליים. כמו כן יחובר לstreamer מרוחק כחלק ממערכת קולנוע ביתית. תכני הוידאו HD ישמרו בדיסק המחשב. יכולת גיבוי של תכנים (לא סרטים) כ200-100 גיגה. האם עדיף דיסק חיצוני או NAS רפי
-
- 5 תגובות
- 959 צפיות
-
-
תקציב? 3000-4000 מטרות המחשב? לימודים * גודל המסך? מתלבט בין 13 ל 15 - האם נוח לעבוד על מחשב 13" * משקל רצוי 2-3 ק"ג * זמן סוללה כ 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא אבל לא יזיק * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אבל שתהיה אמינה * חשוב שיהיה מסך מט כמה שאלות: האם לקחת עם 4 GB או להתחיל עם GB 2 ומקסימום להוסיף אחר כך? האם עדיף I5 או I3 או שזה לא כל כך משנה, כשהיחס מבחינת ביצועים\ צריכת חשמל הוא הפקטור העיקרי. האם ההבדל בין הארד דיסק שמהירות 7200 ל 5400 הוא משמעותי? כמה מחשבים שחשבתי שאולי יתאימו: (ולמרות שכולם של דל, אני לא נעול דווקא על החברה הזאת)…
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-