ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב שיש בו רק מעבד חזק יש לי כרטיס מסך HD4850 וזיכרון 2 GB תודה. 1. מה התקציב המקסימלי? 1600 לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1650 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?כן 1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלד…
-
- 8 תגובות
- 959 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט (עם העדפה למפרט מבוסס אינטל) בתקציב של 3500 כולל מסך 22" סביר כלשהו, אין צורך בציוד היקפי אחר. רצוי מחנות באיזור חיפה\קריות\העמקים, השימושים הם משחקים בינוניים ושימושים רגילים כמו אינטרנט וכו'. תודה.
-
- 8 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום, הלך לי המחשב הקודם - Amd 3000 עם 1gb ram (כן עוד קיימים מחשבים כאלו). ואני צריך מחשב שיחליף אותו . כל התפקיד שלו זה בסך הכל אופיס ואינטרנט (כלומר אין שום דרישה מהמחשב), אם אפשר רצוי שיהיה שקט. למשחקים ודברים כבדים יש לי מחשבים אחרים בבית... אשמח לחוות דעת עבור המחשב הבא: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11597 (קונה מאייבורי כנראה בכל מקרה, אז הצעות ממקומות אחרים פחות רלוונטים) בחוות דעת אני מתכוון: 1. האם יש בעייה עם הספק כח / לוח אם . 2. האם שווה לשקיע עוד כמה מאות בשביל לקבל מחשב משמעותית יותר חזק (למשל עוד 200 בשביל 8gb זכרון). ואין צורך ב SSD. תודה
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
אהלן, מבקש מפרט למחשב לתכנות וגרפיקה בעיקר (קצת סרטים ומשחקים) בתקציב של עד 4K (ניתן לחרוג עד 200-300 ש"ח) 1) תקציב : 3500 עד 4000 ש"ח 2) שימושים : - פיתוח תוכנה (.NET,visualStudio ) - גרפיקה ועריכת וידאו (כתחביב 30% שימוש) MAYA,3dMAX,PhotoShop - משחקים (בסגנון flightSimulator) וסרטים 3) יש צורך בציוד היקפי לגבי מסך מתכנן על 23" FHD 4) מבחינת שקט - עדיף כמה שיותר (7 מ 10) 5) ללא OC 6) לא מתוכנן שדרוג משמעותי מעדיף משהו שימשוך לשנים תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט ומחפש מחשב נייד מהקטנטנים לצרכי אינטנרט וסרטים. הדרישות שחשובות לי הם: עד 1.5 ק"ג אינטרנט אלחוטי תקן N סוללה חזקה מחיר של 1500-1800 ש"ח... אשמח להמלצות תודה
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום יש לי את המחשב הבא : PD 915 2.8GHZ 2X2MB asrock 775dual-vsta twinmos 512MB 533MHZ ספק כוח ג'נרי 350W. HD 60GB עכשיו אני מוסיף עוד זיכרון 1 ג'יגה בסטיק 1 ככה שיהיה לי 1.5 GB . והארד דיסק 250GB ככה שיהיה לי 310GB. ואני מחליף את הכרטיס מסך שיש לי לGF7300GT. ניתן לשים את כל זה במארז HTPC ? האם המחשב הזה פולט הרבה חום וכדאי לשים לו מאוורר שקט ומקרר יותר ? בקיצור תנו דעות בעניין, תודה לעוזרים.....
-
- 11 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה בהרכבת מחשב לשימוש משרדי(אופיס)+אינטרנט+סרטים עד 1500 שקל ללא ציוד הקפי. תודה.
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום , כרגע אני עם מחשב שבחודש הבא חוגג 4 שנים של מסירות רבה ועבודה נאמנה ידוע לי שהוא בימיו האחרונים כיוון שהלוח M שלו התגלה כסדרה פגומה ושלי אחד מהבודדים ששורד עד היום (ברוך ה') CPU - I5 750 2.66GHZ MOBO- GB P55-USB3 RAM - kingstone 2X2GB 1333MHZ HDD1 - 500GB WD BLUE CAVIAR HDD2 - 1TB WD BLUE CAVIAR HDD3 - 2TB MYBOOK GPU - RADEON HD6850 1GB sapphire PSU - CHIEFTECH NITRO 500Watt CASE - CM storm sniper אני בהתלבטות אם לתת לו להמשיך לחיות עד שיתפגר ולקנות בסוף השנה מערכת חדשה לגמרי כי יוצאים מעבדי brodwell וסדרה GTX800 של נוידיה או רק לשדרג לו זכרונות וכרטיס מסך ? אשמח לדעות נורמליות ולא כמו "יש לך חרא מחשב" ו"תמכור את החלקים"
-
- 4 תגובות
- 959 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף מאוד שלא לחרוג בכלל, אפשר עד 500 ש"ח אם קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית על פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רק מסך, עדיף בגודל 24 אינץ 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מקלדת ועכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן …
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
לא כולל כלום רק מפרט טוב למשחקים מחנות אחת. מה אתם אומרים כדאי לשים כפול ליבה או לא?
-
- 10 תגובות
- 959 צפיות
-
-
אני מתעניין במחשב נייד בעיקר לשימוש סטודנטיאלי שיכול להיות כרוך בהפעלת תוכנות כבדות (לא כבדות מידי), ואולי למשחקים פה ושם. אחרי קריאה ובדיקה הגעתי לשני מועמדים סופיים. HP pavilon dv6 1160 ו DELL inspiron1545 HD ההבנה שלי במחשבים ניידים היא כמו של כל אדם ממוצע (אולי קצת פחות), אז אשמח לחוות דעת אם למישהו יש את אחד מהנ"ל, וחוות דעת ע"פ המפרט המצורף (כדי שלא יהיה צורך לחפש) למי שמבין. תודה רבה למי שהיה זמן לעזור... דן hp pavilon dv6 1160:מעבד - intel dual core 2 T6400, זכרון 4 GB אפשרות להרחבה ל8, כרטיס מסך ATI 4530, דיסק קשיח :320GB, שנה אחריות ומערכת הפעלה ויסטה פרמיום. dell 1545: מעבד intel dual core 2 T6400, זכרון 4 GB (לא ברור אם אפשר להגדיל ל8), כרטיס מסך ATI 4330, די…
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? שימוש בסיסי- אופיס ואינטרנט, אין תוכנות מיוחדות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות למט משיקולי נוחות, אך מבריק גם טוב, אם מוצדק. * רזולוציית המסך? אין העדפה, אבל יהיה נחמד לקבל רזולוציה גבוהה מהבסיס, כגון HD+. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות. * משקל רצוי? לא רלוונטי- ישאר בבית בעיקר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)- לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 ג'יגה ומעלה. אפשר להציע שילוב של SSD. * כונן אופטי? נדרש. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת ה…
-
- 2 תגובות
- 959 צפיות
-
-
http://tms.co.il/preview/spec/d8m2xarq +רמקולים EACAN E-510 2.1 הכל יוצא 5600 עכשיו שאלה האם הספק יחזיק את המפרט?(גם אם בעתיד אני ירצה להוסיף מאווררים?) וכמה הנחה TMS תיתן על כזה מחשב ? (לא כולל ה 2% במזומן) תגובות הארות והערות יתקבלו בשמחה
-
- 11 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום לכולם בוקר טוב ושבת שלום. שמי תמיר וברצוני לקנות מחשב חדש. לרשותי עומדים 2500 שקלים לקניית המחשב נטו,ללא ציוד הקיפי וללא מסך. המפרט אמור לכלול גם צורב בין היתר. וכן - יהיה OC בהמשך. שכחתי לעדכן,חריגה של עד 100 - 150 ש"ח תהיה בגדר התקציב אך לא יותר מי זה. תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 959 צפיות
-
-
https://pcpartpicker.com/ האתר הינו אינדקס של חלקים למחשב, והוא מאגד בתוכו גם השוואת מחירים וקישור לחנויות בחו"ל (לא רלוונטי עבורנו). אבל מעבר לזה מה שהוא כן מציע לנו: בעת בניית המפרט ניתן לראות תאימות של כל החלקים הוא מתריע כאשר אין קירור, או הכרטיס לא מתאים למארז וכדומה, בנוסף הוא נותן הערכה של כמה כח דורשת המערכת. בנוסף לכל זה ניתן לראות מפרטים שאנשים הרכיבו ניתן לראות שילובים של חלקים עם חלקים אחרים על ידי חיפוש, וכמובן ביקורות של הגולשים. אין לי שום קשר לאתר או לבעליו אבל חשבתי לשתף את הכלי הנ"ל אני מוצא אותו מאוד שימושי גם בישראל.
-
- 0 תגובות
- 959 צפיות
-
-
אני מרכיב לאחי הקטן מחשב בסיסי לקולנוע ביתי. אחרי התייעצויות בפורום לוחות אם ומעבדים ופורום ספקים ומארזים הרכבתי את המפרט הבא מעבד-Athlon II x3 450 http://www.skypc.co.il/pl_product~ADX450WFGMBOX~3~0.htm 395 ש"ח לוח אם- Gigabyte GA-MA78LMT-US2H http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=7866 340 ש"ח זכרון- Kingston KVR1333D3N9/2G http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=7255 150 ש"ח מארז- Antec nsk2400 (ללא ספק) http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=33_306&products_id=11801 295 ש"ח כונן קשיח- Seagate 250Gb ST3250624AS יש לי ספייר 0 ש"ח צורב - SAMSUNG SH-S223F X22 http://www.morse-pc.com/Product.asp?productid=7844 130 ש"ח ספק - Hec 450…
-
- 6 תגובות
- 959 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם , עריכה: מצטער על החפירה בבעלותי hp pavilion dv 6 6040ej , שקניתי בעזרת ייעוץ מעולה מהפורום היקר . מערכת הפעלה win 7 64 bit לפני שלושה חודשים , המחשב הפסיק לזהות את המצלמה , מה שגרם למסכים כחולים . מאחר והמחשב היה באחריות לקחתי אותו לתיקון שלשום (כן , לקח לי זמן ) . שם הטכנאי אמר לי שהמחשב צריך לעבור פרמוט - אכן הם פרמטו אותו ( בעזרת תוכנת HP ) . עדיין התקלה נמשכה ( המחשב לא זיהה את המצלמה - כולל במנהל התקנים ) לאחר פרמוט מלא ( מחקו גם את כל התוכנות של HP) , התקלה נפתרה . אמרתי לטכנאי שיתן לי להחליט אם להתקין אותם או לא . כרגע אני עומד עם מחשב נייד שפשוט טס לעומת מה שהיה קודם : 1. לפני הפרמוט היה 118 תהליכים , עכשיו יש 50 2.הבוט פשוט עף (מהיר מאוד ביחס לק…
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך שתי מפרטים.... אחד שיהיה עם ליבה אחת והשני עם שתי ליבות (אני נותן לו אפשרות לבחור..) דרך אגב יש מצב לדחוף גם כפול ליבה וגם ג'יגה זיכרון ב5000 ש"ח ושאני לא אצתרך לבחור כרטיס מסך עלוב? תודה מראש לכל העוזרים.. אני מזכיר לא צריך ציוד הקפי בכלל!! כמה שיותר מהר יהיה יותר טוב... כי הוא עולה לי על העצבים כבר... כל שניה שולח הודעה.. תודה רבה לכל העוזרים... (שוב)!!
-
- 10 תגובות
- 959 צפיות
-
-
האם אתם מכירים את הדגם? ומה אומרים על המחשב?אםהוא טוב? והחברה עצמה.. ןהאם כדאי להוסיף 199 שח על אחריות לעוד שנה. סה"כ 3 שנים. http://www.wallashops.co.il/ws/a/orderRecord.aspx?oi= 9DAD1A905A46441DA862FC3214&popupMode=1 תודה
-
- 5 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום המחשב הישן שלי התחיל לקרטע ולגסוס והחלטתי לנסות משהו חדש. אני מבקש מפרט למחשב גיימנג (כרגע ללא תקציב אז אפשר להשתגע) כולל תוספת של מסך. עוד פעם ללא תקציב רק רוצה לראות מה הכי טוב שאפשר להזמין כרגע בשוק. אם אפשר אז חלקים נפרדים ולא לינק למחשב מוגמר (כדוגמת Alienware)
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
היי, המחשב יחובר למסך שעובד ברזולוציה של 1920X1200 אין צורך בשום ציוד היקפי. כמו כן, על המפרט לכלול רק לוח, מעבד, זיכרון, ספק, כרטיס מסך ומארז. אין צורך בכוננים קשיחים/אופטיים או כל חומרה אחרת. כמו כן, אין שום כוונה לבצע OC. אין חובה לנצל את כל התקציב.
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה לציין שהמפרטים האלו הם רעיון מצויין שעושה את החיים הרבה פחות מסובכים - תמשיכו ככה! עכשיו יש לי כמה שאלות בקשר למפרט http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?type=view&specsID=32 הזה. המחשב הוא בשביל חבר שלי, המחשב נועד בעיקר לעבודה משרדית יומיומית ומדי פעם משחקים (אבל לא לגיימר כבד או משהו). מה שהוא ביקש ממני זה שני דברים, מסך שטוח ושהמעבד יהיה של אינטל. עכשיו השאלות שלי בקשר למפרט בעקבות הבקשות שלו הן: 1.המסך השטוח שבמפרט איכותי או שאפשר למצוא טובים יותר במחירים דומים? 2.במקום המעבד AMD והלוח אם התואם איזה מעבד אינטל לשים, האם מספיק 1800 או שעדיף יותר(2, 2.4 וכו'...)? זהו בנתיים עם השאלות.. תודה לכל העונים
-
- 6 תגובות
- 959 צפיות
-
-
אם כבר יש פורום ניידים אז נשתמש בו יש לי : fujitsu-siemens lifebook C1020 שעבר שדרוג קל ל40G ו512M מעבד P4M NORTHWOOD קשיח fujitsu MHR2040AT גם הHDD וגם הCPU מראים לי 50~55 חופשי לצערי אני לא זוכר את רמת ההישרדות של ניידים לטמפ' אז תעזרו לי קצת
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב מומלץ למוסיקה- בין אם זה איחסון ותפעול קבצי מוסיקה+סירטוני מוסיקה. ובנוסף קצת משחקים עכשווים. הטווח הוא 2000-3000,המלצות?
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
שלום אני עומד לקראת רכישת נייד חדש, ואני זקוק לעזרתכם, יש לי קצת בלאגן בתחום המעבדים של היום CORE DUO, קונרו ושאר "ירקות" ההתלבטות שלי, בין 2 סוגי מחשבים, 1. מחשבים קטנים (ששוקלים באזור ה1 ק"ג, עם מסך קטן יחסית) שניתן "לזרוק" בתוך התיק 2. מחשב חזק (2 GB זיכרון, DD2, כ.מסך חזק במיוחד, דיסק קשיח עתיר נפח וכו') ברירת המחדל היא המחשב הראשון, כאשר אני אשאר עם המחשב הנייח למשחקים אם המחשב הנייד החזק, יהיה טוב מספיק לענות על 2 הדרישות שלי - אני ארכוש אותו אם יש נייד שמשלב את הכוח עם הניידות שאני מחפש, מה טוב.. המלצות לחנויות, יצרים, יתקבלו בברכה
-
- 9 תגובות
- 958 צפיות
-