ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,439 דיונים בפורום זה
-
אני צריך מחשב נייד לאחותי, לא מדובר במחשב לגיימינג אלא לשימוש יום יומי רגיל. התקציב הוא 1500, אם אפשר פחות-מבורך. המשקל לא חשוב, עדיף שיהיה מסך גדול אם אפשר באיזור ה15 אינץ' ושיהיה בצבע אדום, שחור או ורוד (אני יודע שזאת בקשה מטומטת אבל זאת הבקשה היחידה של אחותי). תודה
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
הסתכלתי על המפרט של 2 המחשבים וראיתי שהבטריה של ה x5 חלשה יותר. האם יש עוד הבדלים פרט לכך (אני לא מבין גדול בניידים וזה רק מה שראיתי), והאם הם מצדיקים הבדל של 35 דולר? עוד שאלה קטנה האם המחיר באמזון כולל מס/משלוח? או שעל המחיר שרשום שם צריך להוסיף תוספות אלה? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המפרט שחשבתי עליו בנתיים - https://tms.co.il/builds/311260 הספק כוח בכוונה 850w כדאי שבעתיד אוכל לשדרג כרטיס מסך 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-3700 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימניג ותכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) בנתיים יש לי כרטיס גרפי gigabyte 980ti מ-2015 מתכוון להשתמש בו בנתיים עד שאקנה כרטיס חדש זה הדגם המדויק - https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N98…
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום חברים, כל מה שרלוונטי כתוב קניה מ BestBuy.com * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים, קיובייס, קצת משחקים, ושימושים כלליים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שמתאפשר במסגרת התקציב שלא יבוא על חשבון ביצועים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? חשיבות דיי נמוכה, אבל לא שני טון *…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לא היה לי תקציב לקנות הכל בבת אחת... אז כל פעם שהיה לי כסף שידרגתי משהו אחר! המפרט הסופי שלי הוא: Pentium D 930 Abit AB9 Hitachi 250 GB SATA 2 1GB DDR2 667 ATI X1950pro ENERMAX LIBERTY 400W סה"כ אחרי הכל עלה לי 4000 תמיד בדקתי איפה הכי זול וזה... הבאתי גם כמה חלקים מארה"ב בעזרת דוד טוב חח קיצור מה אתם חושבים? יחס מחיר\ביצועים הולך טוב?
-
- 1 תגובה
- 737 צפיות
-
-
אהלן מפשרט לחבר AMD 64 939 בלבד צריך- מעבד זכורנות לוח כרטיס מסך וספק עריכה: מה שאני חשבתי עליו: AMD 64 939 3500+ - 1800 מKSP K8NSNXP (s939) NF3/250,raid,spdf - 1150 מKSP 512MB Kingston CL2.5 X 2- 1160 מKSP 6800GT GAINWARD - 2950 מנעה מחשבים HEC 475 - 390 מנעה מחשבים = 7450 הצלחתי שלכנע אותו לזה אבל עדיין רצוי שזה יעלה רק 7K
-
- 8 תגובות
- 825 צפיות
-
-
מטרת המחשב: עריכה גרפית, תוכנות כגון פוטושופ, ואנמציה גודל המסך: 14-16 משקל רצוי - שיקול פחות חשוב האם נדרש זמן סוללה ארוך- המשתמשת העיקרית סטודנטית, לא ידוע לגבי סוגיית הזמן- כנראה פחות חשוב רצוי להערכתי כרטיס מסך נפרד(לא אודבורד) וגם יציאת HDMI- לא קריטי בנוסף חשובה האמינות של המחשב, כלומר שלא ירבה להימצא במעבדות תודה
-
- 2 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום אני כנראה יקנה את המחשב הנ"ל של ASUS: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8225&CatCode= אני חיפשתי הרבה באינטרנט סקירה עליו או ביקורות ולא מצאתי שום דבר עליו. אפילו לא חוות דעת באתר מחו"ל. חייב שתגידו לי עליו אם הוא מומלץ או אולי מישהו קנה אותו ויכל להביא לי עליו חוות דעת . תודה
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג מ-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מעבדה VM של מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).VMware עם server 2003\2008 (כ-8 שרתים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? של המעבד, אין צורך בכרטיס גרפי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום מחפש מפרט למחשב נייח לעבודה עם פוטושופ ואינדזיין אין עבודה עם תוכנות אחרות . בעקרון יש אפשרות לחרוג מהתקציב באם הדבר יהיה באמת שווה את זה , הכוונה שאין לי בעיה לקנות מחשב ב 10000 עם הוא יתן פי 2 יותר ביצועים ממחשב ב 5000. מוכן לעשות OC , חשבתי על המעבד 13600KF ומכאן בערך מסגרת התקציב אבל פתוח להצעות. יש אפשרות לקנות חלקים באמזון וכו' למרות שרוב מה שבדקתי לא יוצא יותר זול כי אני מתקזז במע"מ 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 יש אפשרות לחרוג לפי מה שכתבתי למעלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת גרפית בפוטושופ ואינדזיין 3. …
-
- 4 תגובות
- 840 צפיות
- 1 follower
-
-
לוח אם asus m2n-mx - amd, מעבד ומאוורר amd athelon am2 3800 + 64bit dual core זיכרון ddr2 512mb 667 mhz, דיסק קשיח 80gb 7200 prm 8mb sata2 מארז simbada/tzag/winsis, כרטיס מסך משולב gf6100 כרטיס קול ac97 codec pci, כונן דיסקטים 1.44 כרטיס רשת 10/100 ריאלטק, צורב dvd lg/nec 16- כרטיס tv stereo הצעת מחיר - 2600, כולל כרטיס טלוויזיה בעלות 300 שח שידרוגים אפשריים - זיכרון השלמה ל-1G תוספת 270 ש"ח, דיסק קשיח 160GB בתוספת 130 שח, 250GB בתוספת 260 שח הרכבה - 170 שח עם כל השדרוגים והרכבה כ-3200 שח מטרה: מוזיקה, סרטים ושימושים משרדיים, גרפיקה ברמה בסיסית מבקש סיוע - האם המפרט מתאים? הוגן? שינויים אפשריים בגבולות הסביר )עד 500 שח תוספת( מודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
היי האם כדאי לקנות מחשב נייד חזק יד שנייה (לדוגמא XPS) או ללכת על בטוח ולקנות חדש?
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
חברה אני צריך עזרה דחוף, אני מחפש מחשב נייד בשביל אמא שלי. חשבתי בהתחלה על נטבוקס כי התקציב שלי לא גבוה הבעיה שהמסכים קטנים מדי. המחשב נועד לשימוש בסיסי ביותר אינטרנט ואופיס. אני אפרט מה חשוב לי שיהיה: 1. אמינות- חשוב לי שיהיה מחשב אמין עדיפות לחברות כמו ASUS או DELL 2. נוחות- שיהיה נוח לשימוש אני בעיקר מדבר כאן על מקלדת והטאצ' פאד. 3. סוללה 4. חובה שיהיה WIFI 5. מסך בגודל סטנדרטי לא קטן מדי ~15 אינטש. 6. שיהיה כמה שיותר קל (זה פחות חשוב לי אבל אם הוא קל זה יתרון) אני בטוח לא צריך כרטיס מסך טוב. אפשר להתפשר מבחינת המעבד גם. כדאי שיהיה מספיק זכרון (2 ג'יגה) אני מקווה להתקין עליו ווינדואוס 7 אם יתאפשר. אם לא אז XP. התקציב: עד 2500 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לקבל חוות דעת אודות המפרט הבא: [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad Core i7 2600K 3.4GHZ 1155 8MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪1441[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe JAPAN NINJA 3 1156 + 1366 SUPPORT כמות: 1 מחיר: ₪216[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 כמות: 1 מחיר: ₪643[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE כמות: …
-
- 0 תגובות
- 534 צפיות
-
-
ביום שישי שעבר, רכשתי מחשב לנובו חדש שניתן להגדירו State of the Art Yoga 2 Pro עם SSD 256 ג'יגה ומעבד i5 4210u אתמול, תוך כדי עבודה לחלוטין לא מאומצת במחשב מסך כחול שהופיע לפתע ולאחריו המחשב לא עלה. ה SSD נעלם פשוטו כמשמעו, לא מזוהה אפילו ב Bios. הכי מת שאפשר, כמובן גם מערכת הגיבוי והשחזור לא פעילה ללא דיסק. איך לדעתכם עלי לפעול? רכשתי אחריות של CPM ל 3 שנים. האם להפעיל אותה בכלל? ממש תודה לעוזרים. גיל
-
- 36 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
היי חברים. כבר מנסה למכור מחשב נייד שאצלי שנה ולא מצליח האם אני מפספס משהו? המחשב לא גרוע בכלל בעיקרון דור 11 -1175. 1TB SSD. של אסוס והמחיר הוא די אטרטיבי ביחס למחיר שקניתי אותו וכמה שפירסמתי לא הצלחתי למכור - יש עצות? אולי חנויות שעושות טרייד? יש כזה דבר בארץ? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 284 צפיות
-
-
גרר למה שילבתם ת'נושאים? זה תקציב שונה ועכשיו צריך לעבור על שלוש עמודים בשביל להגיע למה שרציתי להראות..
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אשמח אם תרכיבו לי מפרטים טובים ככל האפשר בתקציב הנ"ל. תושה מראש, ניר.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תקציב : עד 6000 ש"ח המחשב אמור להירכש בישראל * מטרות המחשב: משחקים כבדים (דרוש לפחות 850M) , פיתוח , גרפיקה, * גודל המסך 15.6 * משקל רצוי: לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות : HDMI * Bluetooth: לא מעניין * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח : SSD עם 512 GB או ניתן גם משולב עם 500GB ומעלה לרגיל ו 128 GB לSSD לפחות. * האם נדרשת אחריות בינלאומית אחריות של שנה ומעלה: מומלץ 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי : נראה לי שלנובו או אסוס כרטיס מסך : מ 850M זכרון : 16 GB מעבד: I7 עדיף מסדרת HQ או MQ
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מבקש עזרה למפרט בסביבות 20K עם מעבד 13900K וכ. מסך 4090 עבור עריכה גרפית. מעדיף שהצדק גם יראה וגם ייעשה. מה דעתכם על המפרט: https://tms.co.il/builds/377707 ]Intel Core i9 13900K / 1 קירור למעבד: Corsair iCUE H100i ELITE CAPELLIX XT White Liquid CPU Cooler לוח אם: Gigabyte Z790 AERO G זכרון: Corsair DDR 5 64G (32x2) 6000 CL40 Vengeance RGB מארז: Corsair iCUE 5000X RGB TG Smart Case White ספק כח: Corsair PSU 1500W HX1500i Fully Modular Platinum כרטיס מסך: Gigabyte GeForce RTX 4090 (DLSS 3) GV-N4090AORUSX W-24GD דיסק SSD: Samsung SSD…
-
-
- 15 תגובות
- 3.9k צפיות
- 3 followers
-
-
מעבד: E6300 מחיר:1048ש"ח לוח אם: Abit IL9PRO מחיר: 406 ש"ח זיכרון: KINGSTON DDR2 667 512*2 מחיר: 455 כונן קשיח: WD 160GB SATA 2 מחיר: 301 כ.מסך: 7300GT SONIC מחיר: 472 צורב: LG DVDRW GSA H22N מחיר: 214 מארז + ספק כוח: FOXCONN TLA 397 + W300 מחיר: 219 חסרים רמקולים, מקלדת ועכבר במפרט כי את הבחירה אני משאיר בידי הלקוח. מה דעתכם על המפרט מבחינת מחיר ואיכות החלקים? האם אפשר לקצץ "שומנים" או לשפר חלק ולהוריד בחלק אחר? תודה רבה רבה דעתכם מאוד חשובה בהחלטה שלי לגבי הקנייה!!!!
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא לגרוע. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים/וירטואליזציה של סביבות רשת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE WORKSTATION, (תדיר). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS, MMO, RPG וכו' הכי חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).29" 2560X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בצי…
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אנשים לי ולמשפחה שלי נפתח עסק ואנחנו צריכים מחשב שרת שמטרתו היא בעיקרון שמירת מידע בעמויות מאוד גדולות (50TB אם אפשרות ל 100TB) עכשיו חיבור של השרת זה לא בעיה כי כבר הסגנו חיבור של 1GBIT מאירופה. עכשיו מה שאנחנו צריכים זה מחשב שיוכל לספק את הצורך של שמירת קבצים. לכן אני צריך את עזרתכם, כי אני לא מבין כלום במחשבי שרת וזאת גם הסיבה ללמה השארתי את התקציב פתוח. תודה מראש לכל העוזרים. נ.ב איזו מערכת הפעלה תתאים למחשב הנ"ל. נ.נ.ב כרגע ישנם כ300 עובדים אז על תבלבלו לי תסכל בקשר לחיבור.
-
- 6 תגובות
- 888 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, מוזיקה וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו שמשנה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים החדשים ביותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27" 1080P , אולי יותר. (לא 4K) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הבנתי שהפורם פה תותח בענייני חומרה ואשמח להתייעץ😁 אני מחפש כרגע לקנות מחשב נייח שיחזיק לי כמה שנים קדימה ושאוכל גם להריץ עליו לוקלית stable diffusion וכל מיני מודלים של llm הרעיון שתיהיה לי סביבת עבודה נוחה להתנסויות. אם ארצה משהו יותר כבד כבר אעבור לענן. בכללי יש לי גם VR והייתי רוצה שהמחשב גם יוכל להריץ מחשקים לvr באיכות גבוהה הדגם שחשבתי עליו הוא זה. יש צורך בWIFI בלוח אם כנראה שבעתיד ארצה לשדרג ל64G RAM https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Basic-I5-RTX4060Ti16-32-WIFI אשמח לחוות דעת על החומרה, בכללי אני שבוע הבא יורד לאילת אז אם אתם מכירים אופציה יותר טובה לקנות שם אשמח לשמוע (התקציב שלי הוא עד 5500 ניתן לחרוג ג…
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
- 1 follower
-