ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, הסתכלתי על המפרטים שמציעים פה ונהיה לי בלאגן בראש, אני זקוק למחשב נוסף בבית, שישמש בעיקר לתיכנות, office, אינטרנט ותוכנות כגון מתמטיקה, וכדומה. אין צורך במסך או בציוד היקפי, ולא מתוכנן אוברקלוק. תודה מראש, אמיר.
-
- 0 תגובות
- 574 צפיות
-
-
הרכבתי מפרט למחשב ומבקש את דעתכם עליו!!! המחשב יהיה מחובר למסך 19 ו32. מעבדי אינטל Core 2 Quad Q6700, 1066MHz, s775, 8MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q-E s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0 זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 צורבים LG GH22LS40 DVD±RW x22 Black LightScribe Sata Retail מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer Xtreme CPU Fan For (s775,s939,AM2,AM2+,AM3) מארזים CoolerMaster CM 690 Black (No PSU) ספקי כוח Hec Cougar 550W 12 CM Ultra Quiet Fan Modular מחיר החבילה 4520 אם יש רכיבים י…
-
- 5 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לבנות מפרט למחשב עריכה (וידאו ואפטר אפקטס ללא תלת מימד), המחשב מיועד ל לגבי מעבד אני די נעול על ה9450 Q לגבי כרטיס מסך - אין צורך במשהוא חזק או ייעודי רק משהו סביר שתומך בOPEN GL 2 נראה לי שיש צורך בלוח אם עם FIREWIRE ובקר RAID מעוניין באפשרות עתידית לחיבור כרטיס עריכה (כדוגמת MATROX) הייתי שמח לתכנן את הקונפיגורציה כך שניתן יהיה לעשות OC עדין (נניח ל3GHZ ) ללא השקעה גדולה אבל אם זה לא אפשרי אז לא קריטי לגבי כל השאר - הייתי שמח לקבל את עצתכם... בנוסף יש לי שאלה: 2. האם ריאלי לבנות קונפיגורציה טובה עם לוח+מארז MICRO ATX ? תודה רבה וערב טוב
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
אני מאוד מתלבט לגבי מחשב נייד. צריך אותו ללימודים, אינטרנט וכו'... הייתי מעדיף גודל 13.3 בגלל הגודל והניידות שלו, אך המחיר גבוה בהרבה מאלה ה-15.6 שמעתי על הסדרה insperion 5120, מה אתם אומרים? לא איכפת לי שיהיה I3 או I5, הארד דיסק 500 מגה, כרטיס זיכרון לפחות 4 ג'יגה. הכי חשוב לי שיחזיק לי הרבה זמן יחסית (לא שעתיים וחצי), לפחות 5-6 שעות, הבנתי שיש כאלה עם כמה סוללות פנימיות או משהו כזה... עוד דבר שהוא חשוב, איכות המסך, יש מסך מבריקים כאלה שהם מאוד יפים, הייתי מעדיף אותם (יש לי מסך IPS של דל, אז הציפיות גבוהות) זהו, תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 504 צפיות
-
-
שלום, החלטתי שהגיע הזמן להתקדם למחשב חדש ולכן אני צריך את עזרתכם. המסך שמתוכנן למחשב הוא DELL 2007WFP והוא כלול בתקציב של המחשב אני לא מתכון לעשות OC לפחות לא בטווח הנראה לעיין. על המחשב להתמודד עם משחקים של השנים הקרובות, כמובן שאם יצא DX11 אני לא מצפה שמשחקים שתוכננו לעבוד רק איתו יעבדו אצלי. אם שחכתי משהו,כל דבר רק תשאלו ואני אענה. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב HP DV6000 שקניתי לפני 3 שנים- כעת אני מחפשת מחשב נייד חדש אני מחפשת לשימוש אישי ומשרדי- אופיס ואינטרנט- מחשב חדיש יותר ויותר חזק, מהיר, אמין, ומסך באיכות טובה אני משתמשת במחשב בבית ובמשרד - עדיף שהמחשב לא יהיה כבד מה אתם ממליצים לי? איזה חברה? HP? LENOVO? TOSHIBA? LG??? מחיר- עד 6000 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני כבר הרבה זמן חושב על לקנות מחשב ולאחר מספר מפרטים שראיתי החלטתי להעלות את התקציב ל-5000 שקל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכני HD אך גם משחקים במידה מסויימת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לעתים רחוקות MATLAB לעבודה ולימודים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני משאיר לכם את האופציה להמליץ על מסך גדול וטוב (במיו…
-
- 0 תגובות
- 737 צפיות
-
-
אני צריך לקנות מחשב לעבודה באופיס וגלישה באנטרנט זו הצעה שקיבלתי, האם יש דרך להוזיל עלויות לכיוון ה 1500? לוח אם: asus k8vm מעבד AMD2800 זכרון ddr 512MB דיסק קשיח: 80WD צורב DVD necX16 מארז asus ברבון ספק כוח asus כרטיס מסך ATI9500 128MB מחיר: 1950 ש"ח אין צורך במסך, מקלדת ועכבר תודה
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אהלן, הנה המפרט שלי, מה אתם אומרים עליו מעבד: Intel Core i7 930 2.8Ghz 8MB Cache TRAY כמות: 1 - מחיר: ₪1432 *המעבד עדיין לא נבחר, אלי אקח 950 בסוף החודש לאחר שהמכירים של I7 ירדו. קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 2 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪203 לוח אם: Gigabyte GA-EX58-UD3R כמות: 1 - מחיר: ₪1049 מארז: Coolermaster CM 690 Black כמות: 1 - מחיר: ₪323 ספק כוח: HuntKey Balance King 6000 - 600W כמות: 1 - מחיר: ₪480 זיכרון: OCZ 3GB Kit (1GBx3) DDR3 1333Mhz CL9 כמות: 1 - מחיר: ₪484 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪229 כרטיס מסך: Sparkle 9800GT 1GB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ₪554 כונן אופטי: Samsung WriteM…
-
- 3 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום רב, דרושים לי שני מפרטים 1). מפרט שישמש מתכנת\מפתח. לשימוש לגרפיקה בסיסית, רצוי מעבד וזיכרון אני מניח חזק ככל שאפשר במסגרת התקציב, הרדיסק עם נפח טוב ומסך רחב איכותי. עד 2500 שקל, ללא ציוד היקפי נוסף. (ניתן לוותר על הוספת מסך, אם זה יותר מדיי יגרום לגריעה בטיב ואיכות חלקי המחשב) 2). מפרט לישומי אופיס ואינטרנט בלבד, לאישה מבוגרת, חשוב שלא יהיה מיושן מדיי ויחזיק זמן רב, ללא ציוד היקפי - תקציב 1000 ש"ח. אם אפשר לדחוף במסגרת התקציב עם חריגה של 500 ש"ח מסך איכותי, אשמח להצעות, לא צריך משהו מטורף רק שיהיה טוב לקריאת מסמכים ונעים בעין. תודה רבה רבה מראש לעוזרים מאוד מעריך את זה.
-
- 4 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה באוקטובר הקרובת וקצת מחוץ לעניינים של מחשבים ניידים בזמן האחרון... רציתי לדעת מה ההמלצות שלכם למחשב נייד שיהיה טוב לתקופת הלימודים בתקציב של עד 4,000 שקל (שימוש עיקרי כנראה יהיה גלישה באינטרנט, כתיבת קצת קוד וקימפול, ואולי אני אראה איתו איזה סרט מדי פעם. חשוב לי גם שהסוללה שלו תחזיק יותר מאיזה 3 שעות כמו שכבר היה לי עם מחשבים ניידים שקניתי) * מטרות המחשב: לימודים (הנדסת תוכנה ) - תכנות וקימפול, צפייה בסרטים (חיבור לטלוויזיה) * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כדאי שיהיה זמן סוללה יחסית ארוך אם אפשרי 5 עד 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כדאי VGA או יציאת SVIDEO אם זה עדיין אפשרי במחשבים של ה…
-
- 2 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל את השנה הראשונה באוניברסיטה וכרגע הגיע הרגע לרכוש נייד. כיתתי רגליי לאופיס דיפו ובדקתי את הגדלים והמשקלים השונים של המחשבים. החלטתי שדגמי ה13.3 עד 1.9 קילו הם בשבילי. הדרישות: עבודה בו זמנית על 3 מסמכים + נגן מוסיקה + 3 דפי אינטרנט. ניגון סרטים בצורה חלקה. מקלדת נוחה. 6 שעות סוללה ומעלה. עד 4000 שקל. ללא כונן אופטי. ישנם כמה מחשבים שמתאימים לי בקטגוריה: Packard Bell Butterfly S-FN-009IL Lenovo Thinkpad EDGE NUE89IV 0197-89G ניסיתי את ה probook 4310 של HP ומאוד נהניתי מהנוחות של המקשים ומהבליטות שלהם שדימתה שימוש במקלדת רגילה. האם הדגמים המוזכרים מעלה דומים במקלדת שלהם ל HP? איפה אני יכול להתנסות עם PB ו Lenovo. הייתי בבאג,אופיס,איבורי, ולא היה להם את הדגמי…
-
- 1 תגובה
- 996 צפיות
-
-
שלום לכולם הגיע הזמן להתחדש . מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD בעיקר וגם עבודה משרדית קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לשום תוכנה ספציפית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. witcher 3,cod bo3, xcom 2 gta v tomb raider ובכללי משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לרכוש מחשב / שרת למשרד קטן בעל מספר משתמשים בודדים. מערכת ההפעלה תיהיה סרוור 2003 של מיקרוסופט. המליצו לי על המפרט הבא, אשמח לשמוע דעות: CPU I7 Core i7-950 3.06 8M 1333 1 MB I7 Smackover ATX/DDR3 1 MEMDDR3 1001)1GB DDR3 1333 CL9 Kingston 8 HD500 503)500GB 32MB SATA3 INTELLIPWR 2 MDSP TT-G210-512D2E 1 ENC1147 מארז 1147 1 PS ATX ספק כח 1 98000 תוספת לספק HEC 1 BRN SATA צורב SATA DVD 1
-
- 5 תגובות
- 648 צפיות
-
-
אני מנסה לבנות מפרט לידידה שלי. היא עורכת וידאו בAVID 5.5. בינתיים נסגרנו על מעבד I7 (ככל הנראה 3770) וכרטיס מסך של אןוידיה (ככל הנראה 550TI). לגבי זכרון היא מתלבטת בין 8 לשני סטיקים של 8 (לדעתי סטיק אחד יספיק). לגבי לוח, צריך הרבה יציאות USB (גם 2 וגם 3), יהיו לה שני כונני סאטה ישנים + שניים חדשים (SSD+ רגיל או שניים רגילים, כולם סאטה 3), גם יציאת פייר וייר תתקבל בשמחה. לגבי הצ'יפסט, אין צפי לאוברקלוק וגם לשימוש בכרטיס המסך שבמעבד. (יש אישהו יתרון ל77 על ה68 לדרישות שלה?) מארז וספק: התלהבתי מהבנדל של פרקטל דיזיין R3 +סיסוניק 620W בTMS (אוברקיל בשבילה?), הדרישה שלה מהמארז, לא רועש מדי (אבל היא גם לא אובססיבית לשקט), יציאות USB 3 ו2 ופייר וייר (אם אפשר). התקציב, כאמור בכות…
-
- 3 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום לכולם! אז כמו שכבר אמרתי , אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני נותן לכם לבחור לי את המחשב שהכי כדאי לקנות! עם כל הציוד, כל השיכלולים וכל הקירורים שרק יכולים להיות! אתם תבנו את המפרט, ואני יבחר את המפרט שהכי מוצא חן בעייני. ותוך 10 ימים אני מבטיח לכם לקנות אותו ואני יפרסם כאן תמונות של המחשב שאתם בניתם!! המפרט שאתם בונים חייב לכלול (אם יש תמונות אז יהיה מצויין אם תוסיפו אותם : - מסך - מארז - ספק - לוח אם - מעבד - כרטיס מסך \ SLI \ CF - זכרונות - דיסק קשיח (GB...) - צורב \FLOPPY וכו ... - קירור נוסף - ציוד הקיפי (מקלדת עכבר אוזניות כו...) וכמובן לכלול את הסכום הסופי של המפרט. מקווה לראות יתעניינות , ואשמח לראות מה יש לכם להציע. תודה רבה מראש לכולם!
-
- 32 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום הי לי את ה OCULUS DK1 ולאחרי DK 2 את שניהם מכרתי ומחכה לגירסה הסופית והמשופרת שתצא בקרוב . יש ל OCULUS תוכנה קטנה שבודקת האם המחשב מתאים להריץ ישומי VR של ה OCULUS RIFT שייצא בקרוב . בבדיקה הוא אמר לי שהכרטיס מסך + המעבד לא מתאימים להרצת VR. יש לציין שאני עובד עם מסך DELL 30" ברזולוצייה של 2560X1600 NATIVE שרוב הדברים החדשים רצים בסדר פלוס על המערכת שלי וכמובן ה DK1 + DK2 עבדו חלק ללא שום בעייה . המערכת שלי היום היא: לוח UD7 GIGABYTE X58A כ.מסך 690GTX GIGABYTE זיכרון DDR3 24 GB מעבד :3.3GHZ 6CORE I7 X990 EXTREME ספק: 1250W +80 TERMALTAKE דיסקים קשיחים : 4 יחידות SSD 256GB VERTEX 4 OCZ ב RAID0 ש…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
כמה שווה המחשב הבא? (יד שנייה) מעבד P4 1.5 GHZ (שקע 423) 128 MB RDRAM לוח אם MSI צ'יפסט 850 40 GB דיסק קשיח כרטיס מסך GFORCE 2 MX400 64MB כרטיס רשת כונן DVD (לא צורב) כונן פלופי מארז+ספק ג'אנריים תודה רבה לכל העוזרים! עריכה: בנוסף, אני רוצה לדעת כמה שווה המפרט הזה עם ירידה בדיסק הקשיח ל20GB.
-
- 5 תגובות
- 753 צפיות
-
-
תקציב? 3000-4000 מטרות המחשב? לימודים * גודל המסך? מתלבט בין 13 ל 15 - האם נוח לעבוד על מחשב 13" * משקל רצוי 2-3 ק"ג * זמן סוללה כ 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא אבל לא יזיק * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אבל שתהיה אמינה * חשוב שיהיה מסך מט כמה שאלות: האם לקחת עם 4 GB או להתחיל עם GB 2 ומקסימום להוסיף אחר כך? האם עדיף I5 או I3 או שזה לא כל כך משנה, כשהיחס מבחינת ביצועים\ צריכת חשמל הוא הפקטור העיקרי. האם ההבדל בין הארד דיסק שמהירות 7200 ל 5400 הוא משמעותי? כמה מחשבים שחשבתי שאולי יתאימו: (ולמרות שכולם של דל, אני לא נעול דווקא על החברה הזאת)…
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
צנוע מדי או משתלם במיוחד? היצרנית האמריקאית מצטרפת אל הטרנד החדש עם מחשב נייד מבוסס חלונות 10 בעלות מינימלית ההצלחה המפתיעה והמרשימה של מחשבי ה-Chrome OS הביאה יצרניות רבות, בשיתוף פעולה עם מיקרוסופט עצמה, לנסות וליצור מוצרים מתחרים מקבילים אשר מבוססים על מערכת החלונות – תחילה במחירים של כ-300 דולר, ולאחרונה סוף סוף גם במחיר מינימלי עוד יותר של 200 דולר בלבד, אשר תואם באופן מלא את מה שניתן למצוא בקטגוריית ה-Chromebooks כבר כמה שנים. אחריו שראינו הצעות מאייסר ואסוס, נראה כי הגיעה גם התור של דל (Dell) האמריקאית להצטרף למשחק עם ה-Inspiron 11 3000 החדש – אולי נייד החלונות הזול ביותר שהחברה יצרה מאז ומעולם. כפי שניתן לצפות מנייד במחיר שכזה, ה-Inspiron 11 ה…
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
-
-
מה קורה אנשים טובים!!! אני מריץ למטרות לימוד VMWARE עם 3-5 שרתים , אני צריך לפחות 2 ג'יגה זיכרון ונפח דיסק גדול ,כרטיס מסך לא למשחקים המחשה יעבוד קשה וללא הפסקה , כך שקרור אמור להיות ברמה טובה . התקציב ללא מסך
-
- 4 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אהלן אני צריך בבקשה המלצה למחשב נייד....עדיפות עד 3300 אם ממש משתלם אפשר 3.5 * מטרות המחשב: שימושים בייתיים, המחשב לנערה בת 17 * גודל המסך: 15.6 עדיף * רזולוציית המסך: HD רצוי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: * משקל רצוי: פחות קריטי. עד 2.3 יהיה בסדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לשימוש ביתי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3.0 HDMI LAN * Bluetooth: לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם נכנס SSD מעולה. אם לא כמה שיותר גדול * כונן אופטי: לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: מעדיף שכן. * האם יש…
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray כמות: 1 - מחיר: ₪569 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪58 לוח אם: Gigabyte GA-P61-USB3-B3 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪264 מארז: SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Seasonic 430W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪455 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 1 - מחיר: ₪118 קשיח למחשב שולחני: WD 500GB Sata 3 Caviar Blue כמות: 1 - מחיר: ₪370 כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 PCI-E BULK - בק…
-
- 7 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום לכם! אני צריך מחשב חדש למשרד. שולחני. בעבר רכשתי מחשב בעל מעבד G530 מסדרת CELERON והייתי מאוד מרוצה ממנו. כעת מעניין אותי לדעת - מהו הדגם Celeron האחרון שנמצא היום בשוק? מאוד מבלבל אותי הסדר (סקייליק? ברודוול?). והכי חשוב - איזה סוקט מעבד דרוש עבור סדרה זאת? כמו כן - אני שוקל גם מעבד מסוג Pentium G4400 מסוג Skylake. האם שניהם "יושבים" על אותו סוקט (אותו לוח אם)? אשמח כמובן אפילו ללינק שיסדר עבורי הכל. סליחה על הבלגן. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל לשדרג/ לקנות מחשב חדש. בגדול הוא יהיה יותר לעבודה למטרות תכנות אבל גם למשחקים שהם אקסלוסיבים למחשב, יש לי פס 4. אבל עדיין משחקים מסויימים הם רק למחשב, זה לא משחקים כבדים אבל משחקים שאני אוהב, מה לעשות? המחשב שלי הוא מ2009 אבל עבר בדרך שידרוגים. בגדול זה יהיה מחשב חדש, רשמתי שדרוג כי מעניין אותי לדעת אם הספק כח והמארז עדיין תקפים, אני לא כל כך מעודכן במה שהולך היום, כמו שהייתי פעם. רק לאחרונה התחלתי שוב להיכנס לפורום ולקרוא מאמרים. בגדול זה המחשב הקיים שלי: מעבד: Intel Core i5 750, 2266 MHz לוח אם: Gigabyte GA-P55-US3L כרטיס מסך: AMD Radeon HD 5850 Series (1024 MB זכרון: 8GB Kingston DDR3-13…
-
- 9 תגובות
- 3.6k צפיות
-