ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,432 דיונים בפורום זה
-
אהלן! אני סטודנט חדש למדעי מחשב, בעקרון המחשב ישמש בעיקר לצרכי לימודים ותכנות, אבל גם משחקים פה ושם (אם וכאשר יהיה זמן לזה...) בכל אופן, הנה 3 דגמים שמצאתי, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור אחד מהם (וכמובן אם יש דגם עדיף באותו אמת מחירים): Lenovo IdeaPad Z580 M81DNIV Asus K55VM-SX074V DELL 5520-32106G14AS משיטוט בפורום ראיתי שממליצים הרבה על הvostro, אבל ראיתי גם שהוא בא עם כ.מסך דיי חלש אז האופציה הזאת ירדה.. עוד שאלה שיש לי היא האם ההבדל בין i5 ל-i7 הוא גדול או יחסית זניח לשימושים שציינתי? תודה!! * מטרות המחשב? לימודים, תכנות, קצת משחקים חדשים * גודל המסך? 14 או 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף כמה שפחות * האם נדרש ז…
-
- 1 תגובה
- 955 צפיות
-
-
יש לי בעיית תקציב לקניית מחשב, לכן אני צריך לדעת במה להשקיע ועל מה לוותר בקניית מחשב לצורך עיבוד וידאו ופוטושופ?
-
- 8 תגובות
- 955 צפיות
-
-
היי. השאלה היא די מה שכתוב בגוף ההודעה. לאחרונה נתקלה קרובת משפחה שלי בבעיות מוזרות בנייד, וזה מריח כמו תקלת חומרה. הנייד עוד באחריות (7 חודשים מעת הקניה). הוא נקנה באתר best buy. האם יש אפשרות לקבל שירות בארץ ? ומה הפרוצדורה ? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 955 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? יוטיוב : עריכת סרטונים, עיצוב תמונות, לייטרום, שופיפיי וכתיבה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי אוסיף עכבר חיצוני לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא כבד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
- 1 follower
-
-
כמו שהכותרת אומרת אני צריך מחשב ב-4K למשחקים אבל לא יותר מידי בעיקר פעם ב-משחקים כמו Underground כל פעם שיוצא Juiced וזהו בערך לא הרבה משחקים וחוצמזה גם לאייסיקיו + אינטרנט וזהו בעיקרון תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך את המחשב למטרת מסחר במט'ח שבהם יש תוכנות קצת כבדות, כמו כן דפי אינטרנט רבים פתוחים, ותצלומי מסך בווידאו (Camtasia Studio 7), עובד עם שלושה מסכים ואולי בעתיד ארצה יותר מסכים אז חשוב לי גם cross-fire- או SLI וגם כרטיס חזק, כמו כן אשחק במשחקים בזמני הפנוי!! נ.ב- לא אתנגד לאובר קלוקינג קטן כתוספת קטנה לביצעים. המפרט שהצלחתי להוציא מהביקורות, הסקירות והפורומים: לוח אם: מחיר 1060 ש'ח GA-X58A-UD3R מעבד: מחיר 1345 ש'ח Core i7 950 כרטיס מסך: מחיר 1232 ש'ח Sapphire HD6870 1gb ספק כוח: מחיר 408 ש'ח Corsair 750TX 60A@12V זיכרונות: מחיר 620 ש'ח 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel 1600DDR3 דיסק קשיח: מחיר 420 ש'ח WD 1TB SATA3 64MB CAVIARBLAC…
-
- 5 תגובות
- 955 צפיות
-
-
יש הארדיסק חיצוני שהוא ESATA? אם אני רוצה להעביר מידע למחשב הנייד דרך יואסבי 2 או דרך ESATA מה ההבדל?
-
- 5 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום חברים... יש פה הצעה שרציתי לדעת אם כדאי לקחת אותה.. או אם אפשר לקבל המלצה למשהו יותר משתלם ב1532 ש"ח אני מקבל מעבד Intel Pentium 4 , 2.66Ghz 1MB Cache לוח אם 661FM2 MSI 768 Kingostone מגה בייט 400 MHZ ומארז בסיסי... מחיר טוב?.. אם אפשר אולי המלצה למשהו יותר נחמד בסביבות המחיר הזה.. תודה.. שמי
-
- 5 תגובות
- 955 צפיות
-
-
Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory *2 Maxtor 80GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive DVD-ROM Sony 16/48 Bulk Lite-On 52/24/52 Retail CD-RW Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case יותר מ-10000 אני מקווה. :
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל הצעה על מחשב לשימוש משרדיים, חשוב שיהיה חזק ומהיר בהפעלת במחשב ובשימוש שוטף. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (אופיס,אינטרנט,שמיעת מוזיקה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080P …
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
חיפשתי מחשב נייד קטן (13"-14") ויחסית חזק, בעל 2 ליבות ו4 נימים, שיהיה יחסית קל ודק. נתקלתי בסמסונג Samsung QX412, עם כרטיס גראפי GT520 פשוט נראה לי מחשב אידיאלי בשבילי... רציתי לשאול אם יש סיבה לא לקנות את המחשב הזה... הכי זול מצאתי בטרקלין חשמל : http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=128312 אשמח לדעה...
-
- 0 תגובות
- 955 צפיות
-
-
היי, אני צריכה מחשב נייד טוב לעריכה גרפית, שימוש בתוכנות אדובי וגם אופיס. מה התקציב המקסימאלי? 3,500-4,000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך אם יש אופציות טובות במחירים נמוכים יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר + אופיס ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור, אפטר אפקטס, פרמייר, פלאש, אופיס. שימוש די תדיר בכולן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 2 תגובות
- 955 צפיות
-
-
היי אני לא לגמרי מבין בתחום (מבין ממש קצת, לא התעניינתי בעבר). אבל מחפש מחשב סטייל הEEE וכל אלו. צריך בעיקר עבור גלישה ברשת קריאת מייל ומצגות (שימוש בPOWER POINT וPDF וחיבור למקרן חיצוני בכיתה) מחפש משהו שגם יהיה קל - לא יודע, כמו כל האלו הקטנים, כלומר קילו או קצת יותר או קצת פחות בגודל קטן, נניח 8.9 אינץ או 9 או 10 או משהו כזה ורצוי כמה שיותר חזק. מבחינת מחיר, אמרתי בערך 3.5 אלף, אבל ברור לי שיש כאלו מעולים גם ב2.5 או משהו כזה. כלומר המחיר פחות עקרוני. אבל שיהיה מעולה, גם יציב, גם אמין וגם מהיר (יחסית לגודל והמעבד)
-
- 4 תגובות
- 955 צפיות
-
-
לאחרונה קניתי מחשב חדש ואני מעוניין למכור את המחשב הקודם. מצאתי קונה אבל אני לא יודע להעריך את מחירו של המפרט הנ"ל: מעבד: PENTIUM 3 800 MHz לוח אם: ASUS CUV4X זיכרונות: SAMSUNG 256MB+128MB+32MB SDRAM כונן קשיח: IBM Deskstar 60GB כרטיס מסך: GeForce 4 MX עם 128MB זיכרון כרטיס קול פשוט של Creative מארז, מאוורר וספק כח ג'נריים בבקשה תגובות רציניות בלבד ממי שיודע, גם הערכות גסות יתקבלו בברכה. בתודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום לכולם, אפשר להפסיק להמליץ ולשאול על הדגם הנ"ל. למרות שהוא מופיע עדיין באינטרנט בהרבה חנויות, כבר לא ניתן להשיג אותו, ולפי מה שהבנתי גם לא ניתן יהיה להשיג אותו בעתיד. אם מישהו יודע על מקום שעוד יש בו את הדגם הזה, אשמח לשמוע.
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום לכם אנשים, קניתי לא מזמן מחשב נייד של DELL מדגם VOSTRO 3350 עם כרטיס מסך ATI 6470M. הבנתי שיש איזו בעיה שהמחשב לא רואה את הכרטיס מסך. ובכן, אצלי הוא לא רואה את כרטיס המסך הזה למרות שהתקנתי דרייברים כנדרש. (בדקתי עם CPU-Z). האם יש תיקון לבעיה הנ"ל? תודה!
-
- 1 תגובה
- 955 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס ומשחקים קלים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI אך לא חובה * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) טרהבייט * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? דל או אסוס אבל הראש פתוח. הערות נוספות: האחריות פקטור משמעותי. עדיף 3 שנים
-
- 9 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי וזקוק לרכיבים הבאים: 1. הרדסיק SSD של 120 ג'יגהבייט לפחות 2. מעבד 3. קירור למעבד 4. כרטיס מסך 5. זיכרון 6. לוח אם 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות בעיקר, טיפה משחקים, גלישה באינטרנט, סרטי HD, אני משתמש בהרבה אפליקציות פתוחות בו זמנית אז חשוב לי שהמחשב יעמוד בזה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclipse,visual studio,vlc, ida pro, photoshop. פוטושופ בשימוש זניח, השאר …
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בנתיים זה התקציב, בעתיד זה ישתדרג ( הסבר בסוף. ) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מזדמן, תוכנות עריכת וידאו, סוני וגאס ופוטושופ.. ועוד.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of legends בעיקר, ועוד משחקים! כמו BF4 וFARCRY 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ לדעתי. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…
-
- 6 תגובות
- 955 צפיות
-
-
בגדול השאלה בכותרת. ולהלן הפרטים: המפרטים שלהלן הם אופציונליים עבור מערכת "משרדית" בהגדרתה בתקציב של גג-גג 1.5K, שמיועדת לעבודה באינטרנט מול אתרי מסחר, בורסה ובנקים שונים. האם תהיה עדיפות למהירות של כונן SSD או שמא עדיף ללכת על 4GB זיכרון במקום 2? יש לי גם כונן HDD רגיל כך שהוא יכול לשמש ככונן אחסון (באופציה הראשונה) או ככונן ראשי (באופציה השנייה). אופציה 1 AMD Athlon 2 X3 450 3.2Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪368 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2278 Gigabyte GA-MA74GMT-S2 DDR3 AMD740 CHIPSET, יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2159 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 1 ₪77 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 OCZ S…
-
- 11 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אני נוסע בחודש הבא לארה"ב ומתלבט האם כדאי לי לשדרג כבר עכשיו חלקים במחשב (מפרט בצד) ולנצל את המחיר הנמוך של הרכיבים שם (הוא בכלל נמוך יותר??). המחשב למטרות גיימינג כמובן ואני תוהה אם לנצל את המחירים לשדרוג המחשב היחסית חדש שלי בשביל שיחזיק יותר זמן וכמובן כאשר אני עדיין יכול למכור את החלקים שלי במחירים טובים. 1. ההתלבטות הכי גדולה היא לגבי המעבד, האם שווה לקחת מעבד חדש (לא יודע אפילו איזה) ולמכור את שלי? עד 250 דולר 2. יש מה לקנות 8 ג'יגה נוספים? 3. והתלבטות אחרונה - האם לקנות GTX980 ולמכור את GTX780Ti שלי? 500-600 דולר פתוח להצעות אחרות לשדרוג כמובן (קונטרולר אלחוטי אולי, SSD גדול יותר וכיו"ב)
-
- 5 תגובות
- 955 צפיות
-
-
מארז - ATX מפואר+X2 USB קדמי 480W לוח אם-INTEL G31/1600MHZ/biostar-לא 1333mhz מעבד-Intel® Dual-Core E5300-2.6GHZ-2MB-800FSB/45Nm זיכרון-DDR II 2048MB 800MHZ kingston-ליציבות מקסימלית כ.מסך-Intel® Graphics Media Accelerator X3100/358MB כ.רשת-10/100/1000-לניצול מקסימלי של מהירות האינטרנט כ.קול-HIGH DEFINTION AUDIO-מתאים לקולנוע ביתי ד.קשיח -320GB SATA II 7200RPM צורב-SAMSUNG/NEC DVDRW X22 מולטימדיה-מקלדת מולטימדיה+עכבר אופטי ארגונומי מה דעתכם? וכמה זה אמור לעלות בלי ווינדוס?
-
- 10 תגובות
- 955 צפיות
-
-
מעבד ------ Intel Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray לוח אם ----- Gigabyte Z77M-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זיכרון ------ Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24 כרטיס מסך ----- Gigabyte GT630 2GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E דיסק קשיח ------ Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata III WD10EZEX צורב ----- LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM DVD ספק כח ----- Corsair VS550 550W Series Active PFC 12cm Fan PSU מארז ------ Thermaltake Commander Middle Tower Series Black Case 3220 ש"ח שווה את הכסף? המחשב מיועד לעבודה בסיסית עם גרפיקה וקצת משחקים. עד היום היה לי I3 עם 4 RAM וכרטיס מסך GT4…
-
- 4 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב חדש בניתי מפרט ואני צריך את הדעה שלכם המחשב מיועד להיות חזק, O.C בעתיד, למטרות יצירת מוזיקה ומשחקים המפרט: Intel Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB 1590 Asus Rampage Extreme s775 1600Mhz, Intel X48, DDR3 2000Mhz (O.C.) 1830 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 1333Mhz DDR3 995 eVGA 9800GT 512MB Superclocked GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 790 Western Digital 1TB WD1001FALS 7200RPM, 32MB, SATA II 668 x2 1336 Asus DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata 160 LIAN LI PC-P80B Aluminum Full Tower Case (No PSU) 1730 Corsair TX 750W Active PFC 12cm Fan 755 1 755 Thermaltake V1 AX 110mm Blue Led CPU CL-P0508…
-
- 16 תגובות
- 955 צפיות
-
-
בעיקרון אני מחפש מחשב למשחקים שיוכל להריץ בפעולה חלקה (שלא יתקע) העיניים שלי דפוקות כך שאני כמעט ולא יכול להבדיל בין גרפיקה טובה מאוד למעולה, אז כרטיסי מסך לא מענינים אותי -מה שכן אני דורש שהמשחק יעבוד בכל מקרה (גם אם באיכות נמוכה יחסית) הסדרה גי-פורס 7000 ומעלה (כרטיס מסך אני מקצה לעד 1000 ש"ח). לא רוצה כרטיס ריידון וכל אלה של החברה של ריידון (שכחתי את שמה), הכרטיס עם גוף קירור ללא מאוורר (אני מקווה שברור שאני מדבר על חיבור PCIE). מעבד-רק של אינטל!!! (לא רוצה של AMD). לא הבנתי את השיטה החדשה של המספור שלהם (E6300 וכו') אז בסגוריים תכתבו שווה ערך למעבד פנטיום 4 3 GHZ או 3.2 GHZ וכו'. זיכרון-אני לא מתמצא כלכך בין החברות השונות שמייצרות אותם אבל שיהיה 1024 מ"ב זיכרון…
-
- 6 תגובות
- 955 צפיות
-