ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,473 דיונים בפורום זה
-
שלום וברכה לפני כשבועיים המחשב שלי (המפורט בכותרת) החליט לפתע כי חסר לו קובץ להפעלת חלונות XP. ניסיתי לתקן את הבעייה דרך אופציית הRECOVERY של דיסק ההתקנה אך זה לא עזר. לכן פירמטתי את הכונן וביצעת התקנה מחדש של מערכת ההפעלה. הערה: כאשר קיבלתי את המחשב ביצעתי פיצול לשני כוננים כך שכעת פירמטתי רק את הכונן של מערכת ההפעלה ואת הכונן הנוסף עליו היו שאר הדברים, לא פירמטתי ע"מ לשמר קבצים חשובים. לאחר ההתקנה, התקנתי את כל הדרייבירים שקיבלתי עם דיסק התקנה אולם מספר דברים לא עובדים כמו שצריך: א. לחצן ההפעה החומרתית של כרטיס אינטרנט אלחוטי שבק חיים. במנהל ההתקנים כתוב שהוא עובד תקין, אולם הלחצן לא מפעיל את הכרטיס. ב. קצת פחות חשוב אבל... בעת ביצוע כיבוי הופיעו לי כל ארבע האפשריות (כו…
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
לא מתוכנן OC בלי מערכת הפעלה ללא ציוד נלווה ובלי מסך מחנות במרכז עדיף כמו שיותר קרוב לפתח תקווה. תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום, הייתי מעוניין בהמלצה למחשב נייד על עבור סטודנט להנדסת חשמל. חשבתי על כונן SSD של כ-128GB (עם אפשרות לעוד דיסק SATA בשביל סרטים ושטויות) ועל זיכרון של 16GB ומעבד i5 (המחשב צריך להיות מסוגל להריץ תרגילי בית ב-Matlab ו-Windows בלי שיקרטע) האם זה אפשרי בסכום הנ״ל? (ומאיפה ) תודה רבה ושיהיה שבוע שקט!
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום , אשמח לקבל עזרה בבניית מחשב חדש (לבית חדש), עיקר שימוש לגימיינג. תקציב קצת לחוץ שאמור לכלול את הכל. מצורף למטה מפרט שכבר הציעו לי , אשמח לקבל חוות דעת כי אני כבר הרבה זמן לא מעודכן לגבי האיכות וההבדלים בין כל הרכיבים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WoW , Diablo3 , GTA , Bataman AC -מהי הרזולוצ…
-
- 11 תגובות
- 976 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 2500-3000 עם מינימום חריגה, תשלום באשראי. 2. מטרות המחשב? בעיקר משחקים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך צורב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? קירור כן, הוא יהיה ליד קיר חיצוני שמתחמם מאוד אבל העיצוב - העיניים בדרך כלל מופנות למה שהולך על המסך. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? מערכת הפעלה לא וגם הרכבה הייתי מעדיף שלא אבל אני מבין שבלי הרכבה אני לא אוכל לממש אחריות. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? שיעבוד 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא חשוב שקט כל כך. אני לא אכעס אם יהיה שקט. 10. האם מתוכנן OC? אני באמת ש…
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום חברים, אני צריך לפטופ יצוגי שיראה יפה, אולטרה בוק 13.3 אינץ' שיהיה קל ויחזיק לי 3 שנים.(הלפטופ מיועד לשימוש יומיומי בבית כשהוא מחובר לחשמל, ולפעמים לפגישות עיסקיות). שימוש: 90 אחוז מהזמן אינטרנט ותוכנות אופיס(שימוש כבד עם הרבה חלונות במקביל). 10% אחוז מהזמן תוכנת עריכת וידאו premier, והמרת קבצתי וידאו (מכיוון שאני עושה את זה לעטים רחוקות אני מוכן לחכות כמה דקות יותר במקום להוסיף אלפי שקלים לשיפור הביצועים). תקציב: הכי זול שיעמוד בדרישות. ראיתי המון דגמים החל מ4750 של סמסונג (הכי זול שמצאתי) http://www.fre.co.il/pl_product~1938~39~89.htm ועד הזנבוקים של ASUS. אני גמיש בתקציב אבל רוצה לקבל תמורה הכי טובה עבור התשלום. (לשלם עוד 1000 שקל בשביל 10 אחוז שיפור בביצועי …
-
- 4 תגובות
- 976 צפיות
-
-
ככה,נשרף לי לוח epox של האתלון שלי,בגלל שיש לי עדיין אחריות עליו ואין יותר לוחות כאלה אני מקבל פיצוי של העלות,כלומר תכלס העלות של המפרט היא 4000,כי התקציב שלי הוא 3600. המחשב מיועד למשחקים ולעבודה שוטפת,מה לקחת?
-
- 14 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אני עכשיו מתכוון לקנות מחשב נייד ACER TRAVELMATE 8004LMi 1.70GHz והייתי רוצה לדעת אם המחשב הזה יחסית למחיר שלו (12,000) הוא קנייה טובה או שיש מחשב יותר טוב מזהבמחיר הזה בערך. המפרט שלו הוא: (INTEL Centrino P-M 745 (Dothan) MOBILE 1.7Ghz-2MBL2 CACHE (400FSB (ניתן לשדרג ל- 512MB DDR 333Mhz (2048 MB DDR פנימי DVD Super-Multi 80GB UDMA 15" SXGA+ TFT 1400*1050 ATI RADEON 9700 128MB VRAM 3 D S.B STEREO פנימי 56K פנימי 10/100 + INTEL PRO WIRELESS LAN משטח עם 4 כיווני גלילה 1 * TYPE II 4*USB 2.0/ 1*FIREWIRE/ 1*SVIDEO/ 1*VGA/ 1*DVI/ 4-in-1 card reader/ SOUND IN&OUT כלול + BlueTooth WINDOWS XP PRO SMART CARD ג- 3.6 \ ע-28.1\ ר-33.2 2.88KG W/DVD תודה מראש, דור לוי
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
Intel Core2 E8500 OCZ Reaper 4GB (2X2 Dual Channel0 DFI DK LanParty X48 T2RS קירור למעבד Thermalright Ultra 120 Extreme כלול על המעבד עם מאוורר 120mm של אנטק -3 מהירויות.
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים לא כבדים, בעיקר תיכנות ב eclipse , אינטרנט סרטים בקטנה וכו'... * גודל המסך? אני מניח 15.6 אבל אם יש משהו יותר טוב עם מסך טיפה יותר קטן אז גם הולך.. * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 יהיה נחמד אבל לא חובה, VGA (אני מניח שזה סטנדרט בכל אופן) * בלוטות? יתרון נחמד, לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח ?320 * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הבנתי ש HP מפנקים באקססוריז, לא? מה דעתכם על הדגמים הנ"ל: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?P…
-
- 8 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום אחרי כמה חודשים של שימוש ב-Asus EEE 1000HE (בעיקר לאינטרנט וצפיה בסרטים) המחשב מתברר כ"עגלה": טעינת הדפדפנים איטית, הפעלת כמה תוכנות במקביל מאיטה מאוד את המחשב, סרטי divx מקרטעים מדי פעם אבל עיקר הטענות שלי הן על זה שהמחשב בקושי מצליח להתמודד עם פלאש (יוטיוב, פרסומות באתרים שונים, משחקי פלאש פשוטים וכו). אז נכון, החומרה חלשה יחסית... אבל אולי יש דברים שאני יכול לעשות בשביל להקל על המצב וכאן אני פונה לעזרתכם... השאלות שלי הן: 1. גם אתם חווים את האיטיות הזו? 2. מישהו מכם התנסה בהתקנה של הפצת לינוקס שמותאמת לנטבוקים ובפרט ל-1000HE? כרגע המחשב מריץ XP HOME, הבנתי שלינוקס ירוץ מהר יותר... 3. האם אתם מכירים דרכים לשפר את ביצועי המחשב? (פרט לדברים שמתוארים בהמשך) 4…
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שואל בשביל חבר: לאחר שנים רבות, המחשב הישן כבר לא סוחב וצריך להחליף. אני מעוניין במחשב לשימוש כללי (גלישה, אופיס וכו') כמו גם אפשרות לשחק עד כמה שאפשר בתקציב. התקציב כולל דרישה למסך (היום אני עם 19 אינץ' עתיק).
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
המפרט: מעבד - AMD SEMPRON LE-1200 2.1GHz 256KB CACHE SOCKET AM2 - 45W לוח - GIGABYTE GA-MA69VM-S2 זכרון - KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz דרישות: מחשב שרת חזק, יאכלס יותר מ10 כוננים קשיחים. יחובר למחשב ברשת קווי סטרימר ברשת קווית + 2 מחשבים ברשת אלחוטית. מחפש מארז _ ספק מתאימים - שקטים וחזקים תודה
-
- 11 תגובות
- 976 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם אפשר 5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (GTA V , CSGO, BFHL) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ אבל ממש לייט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (GTA V , CSGO, BFHL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3 . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
יש לי i7 ex58-ud5 טריפל DDR3 4 כול 1 (12GB) SSD 128 כרטיס מסך HD4800 ההרד דיסק גדו מסיק .
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום יש לי התלבטות, אני מתכנן לקנות מחשב חדש בסביבות ינואר כאשר יצאו המעבדים החדשים מסדרת kaby lake. אני מתכנן לקנות את ה-7700K ולוח אם תומך מסדרת z270. עכשיו צצה לפני הזדמנות לקנות יד שנייה לוח עם מעבד ב2500 ש"ח (ללא פריטים נוספים). הלוח אם והמעבד היו בשימוש של כחודשיים ויש אחריות על המוצר (את הבחור שמוכר אני לא מכיר אז מפחד לא ליפול ) Intel® Core™ i7-6800K Processor ROG STRIX X99 GAMING | Motherboards | ASUS כרגע אין לי זכונות וספק מתאימים וכל זה בכדי לבדוק אם עובד. הבחור הציע לי לבוא אלי עם זכרונות שלו וספק וכל זה להראות לי שעובד. עכשיו לשאלה, האם כדאי לי לקנות את המעבד והלוח אם במחיר הנ"ל למרות שזה יד שנייה? או לחכות עד ינואר שי…
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסו לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הבחור לומר מנהל רשתות והוא רוצה מחשב שישמש אותו לעבודה,תרגול חומר ושימוש בסיסי של מחשב ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לכל העוזרים בדבר 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל אך ניתן גם לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית אינטרנט וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו מיוחד שדורש התייחסות (אופיס) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים דוגמת COD MW3 והבאים אחריו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
דרישות משתמש: א) שקט נפשי (כלומר להפעיל את התוכנות הבסיסיות במקביל ושיעבדו באופן שוטף: WINDOWS+ נגן+ אינטרנט+שיתוף קבצים+ אנטיוירוס+מס' קבצי OFFICE) ב) מחשב טוב למשחקים ג) OC בינוני תיאור המפרט: מעבד: intel core 2 duo E8400 לוח אם: intel Icedale uATX זיכרון: kingstone 4G (2*2G) 800 MHZ כרטיס מסך: nVidia 9600 GT מארז: HEC 6A19B עם 2 מאווררי 12 ס"מ דיסק קשיח: WD 500G SATA2 16 MB כונן: צורב DVD של Lg סה"ך 3500 ש"ח יש לי כמה הסתייגויות מהמפרט הזה תגידו לי אם הן מוצדקות: 1) לוח האם אינו מוכר/נפוץ כל כך. 2) לוח האם תומך בזכרון עד 800 MHz ( חסרון בשדרוג עתידי) 3) האם הוא בנוי ל OC ? 4) האם לא כדאי להשקיע בזכרון של 1066MHz במקום 800MHZ (כלומר האם יש הבדל משמעותי ביניהם שמצדיק את…
-
- 14 תגובות
- 976 צפיות
-
-
היי אני מתחיל ללמוד אדריכלות בשנה הקרובה ורציתי לבקש מפרט למחשב נייד עם יכולות גרפיות חזקות סוללה 8 או 9 תאים ושעולה בין 4000 ל 6000 שקלים הרבה המליצו לי על Dell studio או xps האם זאת בחירה נכונה או שיש משהו שמתאים לי יותר? אני קצת אובד עצות אז אני נורא אשמח לעזרה (עשיתי חיפוש לפני שפרסמתי את הבקשה הבקשה האחרונה למחשב לאדריכלות הייתה לפני שנה )
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
לצורך גלישה באינטרנט, אופיס ועבודות משרדיות , האם הניידים הללו מספקים? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=2618&scat=322&tcat= http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=281&scat=339&tcat= המחיר של שניהם כ 3600 שח. אשמח לשמוע הצעות נוספות במחיר דומה.
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום, הגיע לידי המקלדת הנ"ל ,ואני לא חושב שאני ישתמש בה בארץ לא ראיתי שמוכרים אותה. באיביי דווקא כן http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.XDECK+HASSIUM&_nkw=DECK+HASSIUM&_sacat=0&_from=R40 במחיר של 212$ המקלדת שלי במצב חדש בקופסא,נפתחה פעם אחת לבדיקת תקינות,עם חריטה בעברית. בכמה אני יוכל למכור אותה?
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
לילה טוב כל מי שער עקב דחיה מטורפת בגיוס שלי (שנה! אני כבר שנה בבית כי קפצתי כתה וסיימתי בי"ס בגיל 17, ועכשיו משאירים אותי עוד שנה! ביקשתי להקדים- עד עכשיו אין קול ואין עונה) החלטתי לשדרג את המחשב, כי יש לי ים של זמן לחרוש עליו המחשב הקשיש בצד כבר לא סוחב הכל, אז אני מעוניין לשדרג. התקציב בכותרת השימושים- 1- עריכות וידאו כבדות והמרה/קידוד של וידאו ב HD. עם זאת, לא חייב מרובע ליבה, אבל מן הסתם חשוב שכרטיס המסך יתמוך בהאצת H264 חומרתית. 2- משחקים כבדים, אני מתכנן שהשדרוג הזה יחזיק לי את פאר קריי 2 שעומד לצאת כמו שצריך..... 3- OC אפשרי. עוד לא סגור על זה, אבל קחו בחשבון בבקשה. העדפות: דבר ראשון, להימנע בכל מחיר מכרטיס מסך של NV, בגלל כמה סיבות 1- משום מה הכרטיסים …
-
- 13 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נישא ללא חברה כי לדעתי זה בזבוז כסף ועם מעבדן שולחני אני יודע שהמעבדים האלה יורדים במהירות במצב סוללה אבל זה לא משנה כל כך כי גם ככה זה יספיק לראות איזה סרט או משהו ויותר לא צריך. מה אתם אומרים? ראיתי נישאים מוכנים בקיספי לא רעים תודה.
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
בברכה. העיניין פה היה לתת good value for money. בנוסף הוא גיימר מטורף שמסוגל לטחון שעות מול מחשב, ואני מתכוון לבצע אצלו אוברקלוק קטן (לכרטיס ולמעבד, על מנת למצות את הפוטנציאל של המערכת הנ"ל) הושקעה כמות נכבדה של כסף פה, והנה התוצאה: (חשוב לציין כי המארז, המעבד והספק נקנו בנועה מחשבים, וכל השאר ב KSP, וזאת משום שלוח עם צ'יפסט nforce 3 אולטרה עולה בחניות אחרות מעל 1000 שקל, שבהשוואה למחירים בחו"ל, זהו שוד לאור היום!). Cpu: athlon64 3200+ 939 pin 1360 mobo: K8NS-Ultra 939 pin 680 memory: A-data Pc 3200 512 *2 900 Gpu: xfx ge-force 6800 gt 2370 HD: maxtor 120 giga s-ata 500 case : COMPUCASE CI-6A19 280 PSU: Thermaltake TT420 WATT …
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-