ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,432 דיונים בפורום זה
-
אני קונה מחשב חדש אני צריך מחשב לאינטרנט בלבד אין לי הגבלת תקציב האם יש הבדל עבורי בין מעבד I5 ו I3 ? האם כרטיס מסך בנוי על לוח אם יספק אותי? איזה לוח אם יתן לי את התמורה הטובה ביותר?
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
למחשב עם C2D E6600 לוח אם של Gigabyte שמה שאני זוכר זה רק שהוא DS4, האם ספק 400 יספיק לו? זיכרון : KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 ₪ 136 כרטיס מסך : PALIT 8400GS 256MB DDR2 - RETAIL ₪ 155 ספק כוח : FSP 400W : FSP400-60HCN - BULK ₪ 194 רוקן סל קניות סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ₪ 485 יכול להיות שאני אוותר על הזיכרון הנוסף כי חרגתי...
-
- 7 תגובות
- 960 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הבא: ייעוד המחשב הוא משחקים וסרטים. באמת שאני לא מחפש משהו פצצה אלה מחשב שיוכל להפעיל את המשחקים הקיימים בשוק בצורה מספיק טובה. מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Sempron 2800+ (S-754) 1 480 480 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ K8U (S-754+ULI+AGP+SATA) 1 330 330 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 1 270 270 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 6600 256MB DVI, TV, PCI-E (RETAIL) 1 660 660 דיסקים קשיחים? Hitachi כמות מחיר סה"כ Deskstar 80GB Sata II 1 340 340 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 50 50 מארזים? כמות HEC Compucase CI-6A21 400W 1 סה"כ 2500 ש"ח…
-
- 12 תגובות
- 960 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש. בעקרון כבר הציעו לי פה הצעות בעבר שהיום כבר לא רלוונטיות(כי עבר מלא זמן ובסוף לא קניתי). אז ככה , יש לי עכבר מקלדת צורב ומסך. מה שאני צריך זה את המחשב עצמו בלבד , והתקציב עד 4000 שקל. אני סטודנט למדעי המחשב ובנוסף מתכנת גם בתור עבודה, לכן אני זקוק למחשב שיתאים לצרכי העבודה שלי. בנוסף , אני מחבר מדי פעם גם את המחשב לטלוויזיה וחשוב לי שלכרטיס מסך תהיה יציאת VIDEO OUT,אבל לא חובה. אני מעוניין שהמחשב יריץ VISTA וכמובן בצורה חלקה, כולל כל היכולות הגרפיות. שימושי המחשב הם בעיקר עבודה משרדית , תכנות והרבה גלישה באינטרנט. מחכה להצעות ותודה !
-
- 11 תגובות
- 960 צפיות
-
-
יש חיה כזאת? ישמש כמחשב משני - יש מחשב גרפי חזק בבית. מטרות המחשב? עריכה גרפית (דו מימדית - בעיקר אילוסטרייטור, פלאש ופוטושופ - מעט עריכת וידאו) * גודל המסך? לא משנה - עדיף מט * רזולוציית המסך? שתתאים לשמושים הגרפיים הנ"ל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עדיף שיהיה קומפקטי וקל - מיועד לבחורה - אני לא מתמצא במשקלים - (שוב, במגבלות התקציב, אם יש מחשב טוב יותר אך כבר יותר, אעדיף את הכבד והחזק יותר על פני הקל והחלש יותר) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר במגבלות התקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ואם אפשר שיהיה מהיר - לחילופין, אם אפשר כונן ssd, אז גם נפח של בין 180 ל-250 יה…
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא .. 7.5k זה מכובד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים באיכות גבוהה, גלישה וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם ה…
-
- 9 תגובות
- 960 צפיות
-
-
I5 760 sythe mugen 2 Ga-p55-usb3 זכרונות 4 gb במהירות 1333 HD 5670 1gb ram הארד דיסק 240 gb ללא ספק כוח מארז פשוט כמה שווה? והאם שווה להשקיע 150 שקל בספק חדש ולמכור אותו עובד?
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
תשמעו מישהו יכול לתת לי מפרט למחשב מהחנות שקם אלקטריק בבקשה. המחשב מיועד למשחקים הכי חדשים שהולכים לצאת
-
- 15 תגובות
- 960 צפיות
-
-
תקציב עד 3000 שקל Gigabyte GA-B75M-D2V - 300 - לוח אם G.Skill F3-10600CL9S-4GBNT - 140 - זכרון RAM Hec Cougar Spike USB3 Mini Gaming Tower 1x120mm Fan - 200 - מארז Intel Core i5 3470 Box - 900 - מעבד GIGABYTE N65TOC2GI Geforce GTX650 TI OC 2GB 128 bit PCI-E 3.0 RETAIL - 715 - כ.מסך AB POWER Micro ATX 500W - 148 - ספק כוח Western Digital Caviar Blue 1TB WD10EZEX - 330 - כונן קשיח = 2735 אני לא בטוח שהמפרט הזה יעבוד אבלאם יש משהו שישפר בהרבה במחיר נמוך או משהו שאפשר לוותר עליו אשמח לתגובות
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב די חזק (כנראה XP+2600) ואני מתלבט לגבי לוח אם אני כמעט ולא משחק במחשב, חשבתי לקנות לוח אם מעולה ובעתיד אני אוסיף כרטיס מסך טוב כי אני דל תקציב כרגע. האם בכלל ניתן לעבוד עם מחשב ללא כרטיס מסך בכלל (גם לא מובנה) רק בשביל אינטרנט, סרטים?? כי פשוט חבל לי לקחת לוח מאעפן עם כרטיס מסך מובנה כי אין לי צורך כרגע בכרטיס מסך ואני מעדיף להשקיע את הגרושים שלי בחלקים האחרים ואם אני ארצה להוסיף בעוד כמה חודשים כרטיס מסך או לשדרג תהיה לי בעיה עם הלוח אם המאעפן עם הכרטיס מסך מובנה שסתם ישתה לי מהזיכרון , אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון. מה לא יהיה עדיף לקנות לוח אם עם יכולות טובות ואולי PCIEXPRESS ובעתיד לשים כרטיס מסך ? מה אתם הייתם עושים?
-
- 5 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום וברכה לפני כשבועיים המחשב שלי (המפורט בכותרת) החליט לפתע כי חסר לו קובץ להפעלת חלונות XP. ניסיתי לתקן את הבעייה דרך אופציית הRECOVERY של דיסק ההתקנה אך זה לא עזר. לכן פירמטתי את הכונן וביצעת התקנה מחדש של מערכת ההפעלה. הערה: כאשר קיבלתי את המחשב ביצעתי פיצול לשני כוננים כך שכעת פירמטתי רק את הכונן של מערכת ההפעלה ואת הכונן הנוסף עליו היו שאר הדברים, לא פירמטתי ע"מ לשמר קבצים חשובים. לאחר ההתקנה, התקנתי את כל הדרייבירים שקיבלתי עם דיסק התקנה אולם מספר דברים לא עובדים כמו שצריך: א. לחצן ההפעה החומרתית של כרטיס אינטרנט אלחוטי שבק חיים. במנהל ההתקנים כתוב שהוא עובד תקין, אולם הלחצן לא מפעיל את הכרטיס. ב. קצת פחות חשוב אבל... בעת ביצוע כיבוי הופיעו לי כל ארבע האפשריות (כו…
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
האם סוללה של 6 תאים 48W/HR מספיק טובה? אני שוקל לרכוש את המחשב הזה: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2956 אלא שרק ההספק סוללה מפחיד אותי מכיוון שבזה אין לי מושג...
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום , אשמח לקבל עזרה בבניית מחשב חדש (לבית חדש), עיקר שימוש לגימיינג. תקציב קצת לחוץ שאמור לכלול את הכל. מצורף למטה מפרט שכבר הציעו לי , אשמח לקבל חוות דעת כי אני כבר הרבה זמן לא מעודכן לגבי האיכות וההבדלים בין כל הרכיבים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WoW , Diablo3 , GTA , Bataman AC -מהי הרזולוצ…
-
- 11 תגובות
- 960 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 2500-3000 עם מינימום חריגה, תשלום באשראי. 2. מטרות המחשב? בעיקר משחקים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך צורב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? קירור כן, הוא יהיה ליד קיר חיצוני שמתחמם מאוד אבל העיצוב - העיניים בדרך כלל מופנות למה שהולך על המסך. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? מערכת הפעלה לא וגם הרכבה הייתי מעדיף שלא אבל אני מבין שבלי הרכבה אני לא אוכל לממש אחריות. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? שיעבוד 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא חשוב שקט כל כך. אני לא אכעס אם יהיה שקט. 10. האם מתוכנן OC? אני באמת ש…
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב MSI EX600 בעל יציאת VGA , עם geforce 8400gs שלשום קניתי מסך מחשב 23" של LG מדגם W2362TQ במטרה לחבר אותו לנייד ולעבוד על מסך גדול ונוח. הבעייה היא שרזולציית המסך של הנייד היא 800X1280 וזו גם הרזולוציה שמוצגת על המסך הגדול כאשר אני עושה clone למסך. המסך הגדול הוא FULLHD עם רזולוציה 1080x1920 ולכן רואים על המסך הגדול מטושטש כי המסך לא ברזולוציה הטבעית שלו.. הוא מציג על 800X1280 ולא הצלחתי להגדיר דרך הנייד שיציג רזולוציה נורמלית על המסך החיצוני מה אפשר לעשות כך שהמסך הגדול יוגדר ברזולוציה הטבעית שלו?? תודה
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב להורים שלי לצרכים בסיסיים: מייל, אינטרנט, סקייפ ואופיס. מה שחשוב לדעתי זה רק להשאיר אופציה להוסיף זיכרון בהמשך ולכן רצוי לקחת לוח אם התומך ב- DDR2. חשבתי לקנות באחת הרשתות: אייבורי או KSP. אני יודע שתיהן לא משהו, אבל בכל מקרה מי העדיפה בין שתיהן? איזו מפרט שלהם הכי מתאים לצרכים האלה? תודה
-
- 5 תגובות
- 960 צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 583.81 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 594.94 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 543.74 ] 1 CPU Cooling : Thermaltake Volcano 6CU CPU Cooler for AMD [ ¤ 62.38 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm LB ATA100 HDD [ ¤ 483.09 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 256MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1207.2 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 262.55 ] 1 Service : Computer Assembly […
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
צריך עזרה בבחירת מפרטים ל2 מחשבים שאני רוכש. אחד לשימוש ביתי, עבודה משרדית בעיקר, מיועד להורדת סרטים, צפייה בסרטים... המחשב אמור לכלול מסך ולעלות גג 4000 שקל. המחשב השני מיועד לתוכנות לעיצוב גרפי, סרטים, עריכת וידאו קלה, הורדות... צריך להיות שקט, שלא יתחמם וחזק בעבודה. לא צריך מסך למחשב הזה, הוא אמור לעלות בערך 4500 שקל. או בסה"כ 8500 לשני המחשבים. מה דעתכם על המפרטים? איפה אפשר לשפר או לשנות? תודה לכולם מחשב ראשון (החלש מבין השניים): מעבד Intel Core 2 Duo E4400 Box ¤670 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE4400 לוח אם GIGABYTE GA-945PL-S3 ¤366 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39255 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤361 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2…
-
- 16 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למחשב חדש שהשימוש העיקרי שלו יהיה משחקים כבדים ותכנות. בנוסף מידי פעם צפיה בסרטי HD ועריכת וידאו. המחשב יהיה מבוסס פלטפורמה I7 , אני מודע לעובדה שלמשחקים הוא לא יתרום הרבה אבל כן בשביל תכנות (כולל הרצת מכונות וירטואליות) ועריכת וידאו. המחשב יחובר בהתחלה למסך 20' (1600X1200) אבל קרוב לוודאי שבעתיד גם לטלויזית FHD. אני מעדיף מאוד כרטיס מסך בעל 1G זיכרון וחובה יציאת HDMI. דיסק של 500G יספיק בשביל מערכות הפעלה ושאר התוכנות. לוח האם חייב לתמוך ב RAID 5, כנראה שיהיה מערך כזה בעתיד הלא רחוק (חבל לי לקנות עוד מחשב, חלש ככל שיהיה, בשביל מערך איחסון וגיבוי כאשר אני קונה מחשב חדש עם מספיק מקום ל 6 דיסקים של SATA), צריך לקחת בחשבון שיתווספו עוד 4 דיסקים להספק. ב…
-
- 14 תגובות
- 960 צפיות
-
-
זה המפרט שלי amd phenom 2 x4 965 mugen 3 cpu cooler gigabyte ga-m68mt s2p seasonic psu 430w active pfc 80 ddr 3 4gb 1333 seagate 1tb 1TB 7200 RPM 32MB ati 6850 1gb מסך- (samsung syncmaster S23B550 (1920 x 1080 לינק ללוח אם - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3726#ov המטרה של השידרוג שלי היא בעיקר לתת לי שיפור בביצועים של משחקים, כמו של GTA V ופיפא, אני לא מצפה להריץ טוב witcher 3 למשל תקציב 850 חשבתי להביא עוד 4GB 1600 (למרות שיעבוד לי רק 1333 אבל שיהיה לעתיד) וכרטיס מסך r9 270 האם r9 270 יספיק לספק? מדובר בעוד 23 V במאמץ לפי האתר: http://www.hwcompare.com/16621/radeon-hd-6850-vs-radeon-r9-270/ אני יודע שהספק בעייתי, אבל אני מעדיף לא לרכוש כרג…
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי מחשב נייד של חברת Packerd Bell. דגם EasyNote TK 85 עם סוללה של חברת Acer (ככה הם נמכרים) אני כבר תקופה ארוכה רוצה לרכוש סוללה באיביי, כי הפערי מחירים מהארץ גדולים (400 בארץ לעומת 150 באייבי). הסוללה המקורית שלי של Acer 10.8V 4.2Ah AS10D51 Li-ion00 באיביי מצאתי סוללות עם מתח שנע בין 10.8V - 11.1V או 4.4Ah - 4.05Ah איזה סוללה הכי כדאי לרכוש? מאיזה מוכר הכי כדאי? 11.1V 4.4Ah Li-ion 00 AS10D61 http://www.ebay.com/itm/170700818606?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT ------ 10.8V 4.4Ah Li-ion 20 AS10D81 http://www.ebay.com/itm/2616836…
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
היי חברים, בניתי מפרט לפי צרכים אישיים, אני בטוח שאפשר לחסוך בהמון מקומות, אבל זה לא מה שאני מחפש. הייתי רוצה לדעת אם המפרט עצמו טוב והרכיבים 'מתאימים' אחד לשני, האם כולם ברמה זהה והאם כדאי היה להשקיע פחות או יותר ברכיב כזה או אחר. אני כן מנסה להסתכל לעתיד, לכן לדוגמא לקחתי כונן GEN4, בטוח שאפשר היה לחסוך שם. כנ"ל בלוח אם. בינתיים ההתלבטות היחידה שלי היא האם לקחת ספק חזק יותר, נכון לעכשיו יש לי כרטיס מסך פשוט מאוד (1660), בעתיד אולי אצטרך ספק חזק יותר לכרטיסים חדשים יותר (הבנתי שגרסאת ה3000 של NVIDIA דורשת המון חשמל). המטרה העיקרית היא תכנות עם וירטואליזציה וקימפולים פה ושם על מערכות הפעלה שונות. *אם צריך אמלא טופס, למרות שאני מאמין שפירטתי הכל כאן. …
-
- 5 תגובות
- 960 צפיות
-
-
הי, מעוניין לקנות מחשב לעבודה משרדית ובעתיד משחקים קלים שיהיה שקט ומאוד מהיר. מה התקציב המירבי? 3000 ש"ח האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש לעבודה משרדית, סרטי HD שימוש בפוטושופ ואולי בהמשך משחקים לילדים בני 6 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופי…
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
- 1 follower
-
-
ZiggyMan תודה שהפנית את תשומת ליבי לשאלון שבעוגן, אני אפתח את הנושא מחדש בצורה המתבקשת.
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לימודים ומשחקי ספורט כדוגמת פיפא NBA2K ומנג'ר * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15.6 אפשר גם קטן יותר לא חשוב מסך * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא מבין בזה אודה לכם אם תכוונו אותי לפי צרכיי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בסביבות 5 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) רק HDMI גם לא…
-
- 4 תגובות
- 960 צפיות
-