ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום כנראה שהמחשב שלי הלך לעולמו ולא שווה להשקיע בו תיקון ולכן אבקש מכם להרכיב לי מפרט שיתאים לתקציב (אפשר לחרוג אם זה משתלם לדעתכם) אני ממש לא בקיא במה חדש ומה כבר לא קונים .. התקציב הוא כפי שכתבתי בכותרת סביב ה3000 חשוב לי שהמחשב יריץ את כל המשחקים החדשים בשוק בצורה סבירה שתהיה פה אופציה לשדרג ויהיו מספיק חריצים להוסיף דיסקים קשיחים למקרה הצורך וכד' המחשב נמצא אצלי בחדר שאני יושן בו והשקט חשוב לי .. אני לא מבין בOC וכנראה שאני לא אשתמש בזה . ציוד היקפי לא צריך ,יש לי מסך 931BW של סמסונג 19 אינץ רחב כמובן אבל יכול להיות שבעתיד אני אשתדרג ל 22 אינץ' . יש לי רמקולים 5.1 של לוג'יטק אז אם אשפר להכניס במפרט כרטיס קול נחמד שיתאים להם . אין צורך בצורב ובכונן רגיל. שיתמוך בת…
-
- 11 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להרכיב מפרט עבור מחשב "משרדי" בתקציב מאוד נמוך ואין לי מושג איזה לוח אם יתאים עבורו. המפרט הוא משהו כזה: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.0GHz E2180 : "SLA8Y" - BOX ¤329 דיסק קשיח: SAMSUNG 250GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD252KJ ¤246 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤237 מארז: JSP-TECH M-100A - MICRO ATX + EZCOOL 400W PSU ¤202 מחיר סופי: ¤1014 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il המפרט הזה עדיין לא סופי, וכפי שרואים חסר לוח אם. אני מעדיף שכל העסק יהיה כמה שיותר זול וקטן (micro atx ?) עם כרטיס מסך מובנה שיסתדר עם עבודת אינטרנט שוטפת (Flash וכו' אולי אפילו מעט 3D ?) בתודה מראש, מייק.
-
- 6 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1.תקציב מקסימלי 2700 למצל את כל התקציב 2.השימושים במחשב הם לרוב לעבודה משרדית וגם למשחקים מסך לא כולל בעסקה משחקים FIFA 11 ,פרו 11 GTA 3.אין צרוך בציוד היקפי 4.-5.מפרט מלא ללא מסך מקלדת עכבר ורמקולים 6.שקט של המפרט חשוב 8 8.אין צרוך במערכת הפעלה 9.אם אפשר מKSP או IVORY 10.אין בקשות מיוחדות 11.לא מתכוון לשדרוג בהמשך מעבדי אינטל Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Generic CPU Cooler For s1155/1156 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H67MA-UD2H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP זכרונות DDR3 1333Mhz 2x2GB Kingston HyperX Blu Dual Channel דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA…
-
- 6 תגובות
- 950 צפיות
-
-
מצאתי משהו בישביל ידידה שלי תגידו לי איך הוא ותנו הצעות לאחרים: צורב LG DVD-R/RW+-R/RW GSA4163B 16x8x24x16x32 DVD-280 מעבד ntel P4 3.0GHz 800MHz 1MB LGA775 64Bit 531 Tray + Cooler+כולל מאוורר THERMALTAKE TR2 FAN INTEL 775 COOPER BASE מאוורר מקצועי ושקט -1060 לוח אם Gigabyte GA-8I955X Pro Intel 955X chipset-1020 כרטיס מסך - Gigabyte GV-NX66256D GeForce 6600 256MB PCI Express bulk-660 דיסק קשיח - Westren Digital 160GB 7200 8MB Buffer Sata II WD1600JS-515 זיכרון Kingston 512MB x2 DDR2 533MHz PC4200-790 Sony Floppy 1.44MB-40 מארז Simbadda 8088 Black Prescott 480Watt-320 סה"כ =4750
-
- 9 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אהלן, לאבא שלי יש מחשב נייד מדגם: HP DV6-1330EJ מזה כמה שנים כבר. לאחרונה הבטרייה דועכת ודועכת, והיום הוצגה הודעת שגיאה ב WINDOWS שהסוללה כבר לא מתפקדת וחייבים להחליף. הסוללה היא סוללת 6 תאים. רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות סוללה להחלפה, הסתכלתי ב KSP ו באג ולא מצאתי. כך שנראה שזה לא עניין של מה בכך וצריך חנות ייעודית. בנוסף מה עושים עם הסוללה המתה, איך ממחזרים אותה? אני גר ברמת השרון ומחפש חנות במרכז. הרצליה/תל אביב עדיפות. אם אין ברירה אפשר להתרחב קצת לאזור רשל"צ/כפר סבא/רעננה וכד' מחפש פתרון מהיר היום/מחר. תודה!
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום תותחים המחשב שיש לי כהר 6-7 שנים התעייף אשמח לקבל עזרה אני מירושלים ככה שעדיף פה התקציב הוא 1500 אך יש לי כרטיס מסך HD5670 שאולי זה יחסוך לי אך הוא ישן טיפה ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב : אינטרנט משחקים חלשים יחסית -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב דוטה 2 הרזולוציה בינונית 3. לא צריך ציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 ( בערך 5-6) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? לא צריך מערכת הפעלה... 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר ג…
-
- 5 תגובות
- 950 צפיות
-
-
מה יהיה עדיף בתור מחשב שישמש לעבודה בפוטושופ, Visual studio.net, אולי גם solidworks, ובין היתר ישמש גם כמחשב ביתי לכל דבר (HD גדול) וכרטיס מסך טוב. מה עדיף ללכת על Quad או על dual? כדאי ללכת על מערכת עם BUS גבוה? רצוי להישאר עד מתחת ל4.5K, אבל אם רצוי אפשר להוסיף עוד אלפייה... 8) תודות לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אנימטור ומשתמש המון במאיה, מקס, אפטר, פוטושופ וכל שאר החבר'ה האלה... יש לי מחשב נייח חזק לעבודה יומיומית (i7, 16GB, GTX670). כרגע אני מתעניין בקנייה של מחשב נייד שיהיה מספיק חזק לעבוד עם התוכנות הנ"ל כאשר אני מחוץ לבית לכמה ימים או כאשר המחשב הראשון מרנדר כדי שאוכל להמשיך לעבוד על דברים אחרים... הדילמה הראשונה היא האם לקנות מקבוק פרו או פיסי נייד? ואם פיסי נייד אז איזה...? התקציב הוא בערך 8,000 שקלים פלוס מינוס. * מטרות המחשב? עבודה בתלת מימד, גרפיקה ועריכה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15' * רזולוציית המסך? full HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא במיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי ביותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? H…
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
שלום חברים, :s05: אני זקוק למחשב נייד בטווח של עד 2500 ש"ח שימושים עיקריים הם וורד, קצת גלישה באנטרנט, מעט הורדות, פאוורפוינט, צפיה בסרטים, קצת פוטושופ ועריכת סרטים בסיסית. לגבי עריכת סרטים, אם זה ממש מייקר אז אפשר לותר. חשוב שיהיה צורב ועדיף שלא אצטרך לשדרג אותו בעוד חצי שנה (תאימות לויסטה/windows החדש) אני יודע שהתקציב נמוך, אם הוא נמוך מידי לדעתכם אז אני יכול להתגמש ממש עוד טיפה, אבל עדיף שלא. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום, אודה לכם אם מישהו יכול להמליץ על מפרט למחשב לשימוש ביתי: אינטרנט, אופיס ואולי פוטושופ. תקציב באזור 1500 ללא ציוד היקפי אין צורך ב OC עדיפות על מחשב מבוסס Intel Sandy Bridge Core i3 (אני מניח ש i5 לא ממש רלוונטי בתקציב) רמת שקט - 7/8 תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום לכולם, המפרט שלי הוא כדלהלן, אני עומד לקנות את המחשב ממש בקרוב: Intel Core 2 Duo E6300 @ 1.86 GHz 2x2MB Cache ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667 Memory :2x512MB 667MHz Western Digital 250GB 7200RPM 16MB SATAII PowerColor RADEON X1950PRO 256 mb Retail Dual DVI COMPUCASE CI-6A19 BLACK 400WTRT הנ"ל יוצא בסביבות 4400 בממוצע, בחנויות שונות. אודה לכם אם תעזרו לי לבחור את הרכיבים האחרונים: 1. האם עבור הכרטיס הגרפי הנ"ל צריך ספק 400W 2. אם כן - איזה לבחור? הבנתי שהספק שמוצע אינו הכי טוב. (אם לא, אז איזה ספק 300W לבחור?) מה דעתכם על CoolerMaster - RS-430-PMAR או האם יש לכם איזשהם ספקים אחרים להציע? 3. האם יש איזה מארז טוב יותר בטווח מחירים של עד 500 ש"ח (כולל ספק)…
-
- 10 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום, מתכנן לקנות מחשב גיימינג נייח שיריץ משחקים ברמה של פאבג'י ברמה קצת יותר מבינונית וגם שיתפקד כמחשב רגיל לדוגמא יוטיוב אינטרנט פייסבוק... תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-4000 חריגה עד 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים - cs go, call of duty black ops 4, pubg, far cry 5 וגם יוטיוב וכל מה שמחשב רגיל עושה... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה ח…
-
- 0 תגובות
- 950 צפיות
-
-
[table][tr][td] מעבד: [/td][td] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪972 [/td][/tr][tr][td] לוח אם: [/td][td] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪766 [/td][/tr][tr][td] זיכרון: [/td][td] ADATA XPG GAMING SERIES 8192MB (4096MBX2) DDR3 2000 CL9 אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪357 [/td][/tr][tr][td] כרטיס מסך: [/td][td] GIGABYTE HD6950 2GB GDDR5 - RETAIL למזמיני מערכת מחשב! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1248 [/td][/tr][tr][td] מארז: [/td][td] ANTEC P280 w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪604 [/td][/tr][tr][td] ספק כוח: [/td][td] …
-
- 13 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה צורך אבל אפשר ב-100 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות מחקר ואנליזה כמו MATLAB ועוד כמה שלא מוכרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, תוכנות רשומות למעלה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד לגיימינג אבל אולי אשחק FM16 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
למטרת עבודה כללית עם המחשב וגם שיהיה אופציה לעלות משחקים ברמת HIGH (אני מתכנן בעתיד לצרף כרטיס טלויזיה..) קחו בחשבון סט מקלדת+עכבר אלחוטי. תקציב : 4000 ש"ח לא כולל מסך ורמקולים- בנפרד אני אקנה לו (לא כלול בתקציב הזה) כרטיס טלוזיה , למקרה שצריך להתייחס לזה.. ד"א - מה אתם אומרים על קנייה בטרקלין חשמל? כי אני קונה שם על הדרך עוד דברים בבית וזה ייצא לי מאוד משתלם. והאם הם בונים מפרט ע"פ דרישותיי? תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. אם אני רוצה לבדוק נייד מסויים , אני רואה המון דגמים של אותה חברה. למשל ל HP יש PAVILION DV3-DV4-DV5-DV6 וכו' שלא נדבר על שיש גם המון סדרות. איך אני יודע מה ההבדלים בין הניידים השונים מאותה סדרה מה ההבדל בין הסדרות השונות? 2. אם אני רוצה לבדוק נתונים של נייד מסויים , אני בודק בד"כ בכמה אתרים לראות שלא פספסתי כלום. שמתי לב שיש שוני גדול בין האתרים השונים מבחינת המפרט הטכני. סתם לדוגמה ב HP 1160 - באתר של ניידנייד רשום שיש קורא טביעות אצבע ובאתר הרשמי של HP זה אפילו לא מצויין. איך קורה דבר כזה?
-
- 14 תגובות
- 950 צפיות
-
-
היי... יש לי כאן מחשב של בת-דודה שלי, נייד HP dv6257 חדש שבא בילט-אין עם VISTA ( ). לאחר שתוכנות רבות שהיא אמורה לעבוד איתם לא עובדות על ויסטה החלטנו לעבור ל XP, אך מסתבר שאין דריוורים למלא חלקים של המחשב ל XP בניגוד לויסטה... אני מדבר על דריוורים של הכרטיס מסך\קול\רשת ועוד... אפילו בחיפוש באתר HP מצאתי את הדריוורים הרלוונטים לויסטה אך לא לXP . לאחר חיפוש בגוגל הבנתי שאני לא היחיד עם הבעיה... לגבי הכרטיס מסך קראתי על איזה שיטה לערוך את הדריוור אך מדובר בכאב-ראש דיי רציני מה גם שזה רק קצה הקרחון ומה יהיה עם שאר החלקים שלא עובדים כמו למשל הכרטיס קול ? מישהו התנסה כאן עם הבעיה הזו ? ה dv6257 בשילוב עם XP ? אני פשוט לא מבין איך חברה כמו HP מוכרת מחשב חסר תועלת ובלתי שמיש…
-
- 9 תגובות
- 950 צפיות
-
-
איך המפרט הזה מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz Haswell קירור מעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Gigabyte B85M-DS3H כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX 770 Windforce OC 2GB מארז: NZXT Phantom 410 Chimera 4S ספק כח: FSP Raider 80Plus Silver 650W זיכרון: Hynix SK DDR3 1600Mhz 1.5V 16GB אחסון פלאש: Plextor SSD M5S 128GB SATA3 אחסון: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 כונן אופטי: Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA windows 7 5500שקל tms האם i5 יספיק לי לעבודה עם מאיה, אני כרגע סטודנט ככה שזה עדיין לא לעבודה
-
- 0 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום, אני עומד בפני קניית מחשב נייד ויש לי התלבטות בין הדגמים הבאים: Dell Vostro 1510 מפרט: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9455 HP Pavilion DV6860 מפרט: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9529 מטרות המחשב: משחקים קלים, סרטים, עבודה משרדית. שאלה נוספת : האם יש הבדל משמעותי בביצועים בין מעבד T7250 לבין T8100? תודה מראש לעונים!
-
- 9 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אני כרגע נמצא בהתלבטות אם שווה לנסות לשדרג את המפרט הקיים או לבנות מחשב חדש מ 0 ולהשאיר את הקודם לשימושים כלליים. היעד: ביצועים טובים בפוטושופ בעבודה עם קבצי תמונות גדולים (עד 2GB) המפרט הנוכחי: לוח: GA-P35-DS3 מעבד: Intel Q9505 זכרון: 6GB DDRII 800 כ.מסך: 9800GT 1GB קשיח: WD Caviar Black 1TB אם ללכת על מחשב חדש, אז לפי השאלון המצורף 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא על חשבון הביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (…
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים כמו BF4, GTA ודומיהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 37 אינץ Full HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות+, עדיף שיחזיק כמה שיותר שנים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 2 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב 15.6 לפחות עיקר הפעילות שלו תיהיה עבודה משרדית ומשחקים נורא קלים שהם לא מהווים ממש בעיה. אני רוצה שאני אוכל לפתוח כמה דברים במקביל ושהוא לא ייתקע ראיתי ששלנובו יש מפרטים די זולים ביחס למחיר בחברות אחרות עדיפות לI5 איך המחשב הזה?asus X550LA-XX010d ומישהו מכיר את החנות חצי חינם היא אמינה?
-
- 0 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום לאחרונה התלבטתי על מחשב נייד עדין לא החלטתי עם ללכת על מחשב נייד ולכן ארצה לראות הצעות למחשב נייד אז מי שראה פוסטים על מחשב נייד אני עדין לא סגור על הנושא ובודק אופציה שניה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גראפית משחקים קלים עבודה סרטים תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני פרילנסר מעבודה לעבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים קלים כמו football manager -מהי הרזולוצ…
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 למפרט, עוד 1000-1500 לאביזרים (מסך, מקלדת ועכבר) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג, אם אפשר אז להעביר מהתקציב אביזרים למפרט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, FALLOUT 4, MGS 5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לפי המסך שיומלץ.. אני נוטה לכיוון 24 אינץ -לאילו הג…
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
אשמח להמלצות של בחירת נייד תקציבי שיספיק לעבודה עם התוכנות הנל cimatron, autocad, solid works. הנייד ישמש ללימודי הנדסאי מכונות מכטרוניקה כמו גם למפגשי זום מרובים בגלל הקורונה.. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-