ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המפרט שבניתי עבור HTPC השימוש : צפייה בסרטים והאזנה למוזיקה, גלישה ברשת - בלבד. אין תוכנית או רצון למשחקים. אם כי בעתיד אולי אצרף כרטיס חכם להקלטת טלוויזיה וקליטת DTT היעד הוא תג מחיר של 2500-3000 ש"ח מעבד: AMD X250 3.0 לוח אם: GA-MA785GM-US2H - rev. 1.1 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3266&ProductName=GA-MA785GM-US2H זיכרון: 2x1024 DDR2 800Mhz Kingston דיסק קשיח: SAMSUNG 1TB/7200 SATA II 3.5" 32MB HD103SJ ספק: Enermax Liberty 400W with cable management - Efficiency 80% מקלדת אלחוטית: אפשרות ראשונה XGENE 2.4GHz Wireless KeyBoard With O…
-
- 5 תגובות
- 947 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 עם חריגה במידת הצורך לעד 2,800 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה קל, משום שמיועד לאדם מבוקר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם …
-
- 5 תגובות
- 894 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום , אני צריך מחשב בעקרון למשחקים בסביבות ה3K. אני לא צריך מסך. בגדול עדיפות לכ.מסך הוא ati על nvidia בגלל נסיון מר עם הג'יפורסים. לגבי מעבד אין עדיפות.
-
- 5 תגובות
- 583 צפיות
-
-
אני צריך מחשב לעבודה משרדית, לא יקר מדי אבל שיהיה מבוסס i3 ולא רועש. חשבתי על הרכיבים הבאים: מעבד i3 קירור- alphine i11 זיכרון- 4 ג'יגה (מתלבט אם לקחת 8 ג'יגה) לוח אם מבוסס h81 עם יציאת hdmi דיסק קשיח ssd 128 ג'יגה חסר לי מארז וספק.. אני צריך ספק שיאפשר לי בעתיד להוסיף במקרה הצורך דיסק קשיח של טרה+ אופציה לכרטיס מסך (לסרטים בלבד, לא למשחקים) משיטוט קצר שעשיתי בtms וksp ראיתי שi3 עולה בtms 590 ואילו בksp 540. אין לי בעיה להוסיף כסף לחנות יותר אמינה, אבל גם חשוב שהמחשב יגיע כמה שיותר מהר. מהניסיון שלכם איזה חנות יותר זולה? ואצל מי המחשב יגיע יותר מהר? אשמח למפרט, תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אופציות של שדרוג אינן רלוונטיות מלבד אופציה להרחבת הזכרון עד 6 ג"ב תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים כבדים (GTA, Crysis 2, AC וכו') שיופעלו על רזולוציה גבוהה והגדרות גבוהות, סרטים 1080P בפורמט MKV, והרבה אופיס ומייל. * גודל המסך? 14"-17" * משקל רצוי? לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא משנה לי, אך חשוב שתהיה לי את האופציה להחליף לסוללה חזקה יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא משנה לי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שכן, אך לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא - רק רוצה מחשב גיימינג טוב תודה מראש, עמרי.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4000-5000 תלוי עם/בלי כרטיס מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, סטרימינג, אולי תכנות מזדמן וקצת וירטואליזציה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout4, Rocket League, Helldivers, GRIP, Battlefield, Witcher -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות ג…
-
- 5 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אוקיי יש לי איזה משימה קטנה שאני לא יודע אם זה בכלל אפשרי! אני צריך לשדרג מחשב פנטיום 2 350 בסכום מזערי של 1500 ש"ח בלבד! האם זה אפשרי???
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
היי, אני מחפש מפרט לידידה שלי היא לומדת אנימציה בתלת מימד וגיימרית 1. מה התקציב המקסימאלי? --- 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Zbrush , V-ray , Marvelous designer ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני יודע שהיא משחקת דוטה , אבל העדפה לכרטיס מסך שיחזיק דברים יותר מאסיבים -מהי הרזולוציה הטבעית (מ…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Intel Pentium® 4 CPU 2.8 GHZ רוצה לוח אם תומך בddr II 667 pci-e זכרונות 1GB ddr II כרטיס מסך רצוי של nvidia ואם נכנס אז איזה הצעת מחיר טובה לbigtyphoon או מאורר טוב אחר
-
- 5 תגובות
- 597 צפיות
-
-
אני מחפש להרכיב מחשב בתקציב המוזכר לעיל, מסך 19 + מדפסת משולבת + מקלדת ועכבר אלחוטיים + WINTV PVR150 לעבודה במדיה סנטר. כולל גימיקים כמו ג'ויסטיק הגה + קורא כרטיסים SM/SD/MMS. השאר להמלצות שלכם, המחשב לגלישה באינטרנט, VISTA, ומדיה סנטר. תודה רבה רבה על הטירחה.
-
- 5 תגובות
- 598 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד Intel Core i3-380M 4GB 500GB ”15.6 תוצרת Dell דגם Inspiron IN5010BKi38 אתמול נסתי לחלק את הארדיסק. דרך הויינדוס ב-Manage ולעשות SHRINK הוא עשה את הפעולה אך לאחר שעשיתי RESTART המחשב לא רוצה לעלות הוא מנסה כל הזמן לעשות תיקון אך מראה כאילו שהמערכת הפעלה על ארדיסק בנפח 0 ניסיון נוסף לעלות את המחשב מ-LINUX גם הוא לא נחל הצלחה וניתקע באמצע. ב-PARTITION MAGIC הוא מזהה ארדיסק אבל רושם שהוא דפוק.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? -3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח לכל היותר (3500 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב ? עריכה גרפית ותכני HD, עריכות כבדות לרוב! פוטושופ, פרימייר, וגאס, אפטר אפקטס וכו'... 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע מה זה אם מומלץ וזה בתקציב וזה משפר למה לא... 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור…
-
- 5 תגובות
- 705 צפיות
-
-
מעבד ולוח אם מהדור החדש, 1 גיגה זכרון אשמח לכלול בתקציב גם מאוורר איכותי אבל לא חייב המחשב ישמש גם למעט גרפיקה אבל זה שולי
-
- 5 תגובות
- 648 צפיות
-
-
מחפש מפרט לעבודה עם after effects , maya ועוד תוכנות בסגנון, צריך שהמחשב ירנדר טוב בלי לקרוס ויוכל להרציף פלאגינים במהירות בלי להיתקע. אשמח אם הוא יוכל גם להריץ משחקים כמו guild wars 2 , skyrim באיכות גובהה. התקציב הוא עד 10 K , מומלץ בין 5-8, + מסך מומלץ שעדיף שיכנס גם כן בתוך ה10. השימוש הוא שימוש חובבני כרגע, אני רק מתחיל ללמוד כיצד לעבוד בתלת מימד אבל אני רוצה מחשב שיחזיק לי לעוד 3-5 שנים מבחינת עבודה. עריכה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 7000 לנצל על המחשב, 3000 ציוד הקפי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכה גרפית וHD …
-
- 5 תגובות
- 541 צפיות
-
-
אני חושב לקנות מחשב נייד חדש אבל ממש ממש לא מעוניין שישימו לי vista עליו, מאחר ואני כנראה אצטרך להפנות אליו תקציב די דל ככה שאין לי כוח להשקיע במשאבים שבין כה וכה אני לא ארגיש בהם לאור העומס של ויסטה אז רציתי לדעת, האם אני יכול לראות מפרט באתר כלשהו שמעניין אותי, ו"לדרוש" מהחנות שימכרו לי אותו ללא מערכת ההפעלה? אתם מכירים מקומות שמאפשרים זאת? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד עם מסך בגודל 13.3" לצורך עבודה עם Autocad במחיר של בין 3,000 ל- 4,000 ש"ח. חשבתי על Dell Inspiron N3010-4804AW7 . לפי הדרישות באתר Autodesk צריך מעבד התומך בטכנולוגית SSE2, למחשב שציינתי מעבד I5-480 שלפי אתר אינטל יש לו תמיכה ב- SSE4.1, SSE4.2, האם זה כולל תמיכה לאחור ב- SSE2? בנוסף, למחשב הנ"ל כרטיס מסך ATI Mobility Radeon HD 5470, (1GB Dedicated), הבנתי שלא מדובר בכרטיס מסך חזק במיוחד, אך באתר של Autodesk לא מצאתי מידע האם זה משנה איזה כרטיס מסך מותקן. האם זה משנה? אשמח לשמוע האם בכלל המחשב הנ"ל אפקטיבי עבור הדרישה של עבודה עם AutoCAD או שכדאי ללכת על מחשב אחר? תודה מראש, לימור.
-
- 5 תגובות
- 11k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש שמטרתו היחידה היא גיימינג. קיבלתי שני מפרטים שונים ורציתי לדעת איזה מהם עדיף לדעתכם. אין לי כל צורך בציוד היקפי, השקט חשוב, לא צריך שקט בטירוף, אבל שקט. עדיפות לאפשרות של OC קל בגלל שאני ארצה להתנסות בזה בהמשך, ואין כל צורך במערכת הפעלה. הראשון : Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Tray Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER Gigabyte GA-EP45-DS3L P45 CHIPSET OCZ 4GB Kit DDR2 800Mhz Special Ops Edition WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS Sapphire ATI Radeon 4870 1GB GDDR5 HDMI צורב LG GH22NS30 SATA x 22 Black Cooler Master 690 Black Tagan PIPEROCK TG500-BZ 500W Gold Plated Noiseless מחיר סופי : 3,886 ש"ח. השני : Intel Core i5 750 Sock…
-
- 5 תגובות
- 579 צפיות
-
-
בס"ד שלום, אני מעוניין לקנות לוח אם למעבד 9 3900x. המפרט הקיים שלי כולל 32GB (2x16) ram, 2080super, 1000W PS אני מחפש משהוא מספיק טוב אבל לא חייב להיות הכי יקר, לבינתיים ראיתי לוח אם באמזון (מתחת ל75$) אבל אני מוכן להשקיע עד 800 שח~ מה ההמלצה שלכם? תודה
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי אפשרות לבחור בין שני הדגמים (שוב - תקציב לא רלוונטי) Lenovo 3000 N100 - עם מעבד T5200 1.6GHz עם 1GB זיכרון. מותקן Vista Thinkpad R60e - - עם מעבד T2300 1.66GHz עם 1GB זיכרון. מותקן XP שימושים ביתיים סטנדרטיים. פרט למסך (ב- N100 רחב ויותר יפה - מבריק) לא מבין מה ההבדלים. האם יש המלצה במה לבחור - מה מהיר יותר, נוח יותר וכו' ? תודה רבה !!
-
- 5 תגובות
- 846 צפיות
-
-
לחבר שלי יש כבר מחשב ישן שבקושי מריץ משחקים והוא רוצה להתחדש הוא מתכוון לקנות מחשב ב-4000 עם חריגה עד 500 ש"ח. המחשב ישמש למשחקים כבדים כמו: Crysis,Call Of Duty: Modern Warfare 2, CSS ועוד כמה שאני מאמין שהוא יוריד =] יבוצע אוברקלוק בערך אחרי חצי שנה\שנה. העדפה למעבד Core i5 ולכרטיסי מסך החדשים של ATI. אין צורך בציוד הקפי יש לו כבר הכל, שהמחשב יהיה שקט וזקוק להרכב המחשב. תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? [ksp.co.il] מעבדי אינטל: Core 2 Duo E6750, 1333Mhz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P31-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P31, DDRII 800, PCI-E זכרונות: DDR II 800Mhz 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC דיסקים קשיחים: Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATAII כרטיסי מסך: Point Of View 8400GS 256MB GDDR2, HDTV, DVI, PCI-E כרטיסי קול: 7.1 Channel Audio צורבים: Pioneer DVR-212DBK DVD±RW x18 Black SATA ציוד רשתות: On Board 10/100/1000 מארזים: HJA-6000 MIDI 500W Max Black מקלדות: Codegen Multimedia Keyboard (Heb / Eng) Silver/Black עכברים: Logitech Logitech® S90 Optical Wheel Black רמקולים, אוזניות ומיקרופונים: CREATIVE SBS A30, 2.0 …
-
- 5 תגובות
- 668 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניצול מלא של התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב ? תכני 3D פול HD בסראוונד 7.1 / 5.1 בטלוויזה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא בזמן הקרוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא ממש לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא פשוט שתהיה החונות אם השרות הכי טוב ו…
-
- 5 תגובות
- 773 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - ס7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל אם יש צורך בהוספה על מנת ליצור מצב שהמחשב ישתלם יותר מבחינת ביצועים אז לא לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר משחקים, המחשב נועד רק למשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - הכי חדשים, הכי טובים, הכי דורשניים מבחינת גרפיקה, ועדיפות שהמחשב יוכל להריץ את המשחקים שיבואו בשנים הבאות מן הסתם. שיהיה FPS גבוה כמה שיותר. …
-
- 5 תגובות
- 843 צפיות
-