ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
מה התקציב המקסימלי? 3500-4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל - עדיף להתכוונן על 3500, אבל אפשר לחרוג עד ל4000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג מעל 3500. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים וסרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לשימוש בסופי שבוע ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? שני מסכים - אחד 22" Led FullHD, ועוד מסך טלוויזיה LCD 37", גם היא FullHD. שני המסכים הולכים להיות מחוברים בו-זמנית. * לאיזה סוג משחקים…
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש (בארץ או בארהב, לא צריך משלוח). מה שאני צריך מהנייד זה: 1. לעבוד עם תוכנות של אדובי כמו פוטושופ, לייטרום, אינדזיין וכו'. 2. להיות כמה שיותר קל, מאחר שאני אסתובב איתו בזמן טיול ואעבוד דרכו בגרפיקה. (בעיקר פוטושופ) 3. יכול להיות שמעט עריכת וידיאו בסיסית ביותר 4. כרגע לא ידוע אם יהיה צורך, אבל אולי בעתיד עריכת תלת מימד (כרגע לא עוסק בזה אבל אולי בעתיד כן. לכן אם יש נייד בהפרש יחסית סביר כנראה שאני אשדרג אליו). אני יודע שמחשב חזק יותר יצרוך יותר חשמל אך אני כנראה אעבוד עם חיבור לחשמל רוב הזמן. אני לא ממש מגיע מהתחום, ככה כשבדקתי לבד התחלתי להתבלבל מהבדלים קלים בין מחשבים שונים ואני לא באמת יודע על מה עדיף ל…
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
מחפש מחשב ניייד כמובן שישרת אותי עוד 4-6 שנים אפילו.. כמובן שבשנתיים הראשונות אני יוכל להינות ממשחקים בגרפאיקה גבוהה ואחרי זה כבר לא תיהיה לי בעיה בררה להתפשר..יוכל להריץ סרטי HD 1080P על הכרטיס מסך.. ואפילו שהמעבד יוכל להריץ את הרזולוציות הבאות שאחרי (דור, שתי דורות קדימה, לא מתכוון להגזים..) שהכרטיס קול יתמוך ב6 ערוצים ואיכות סאונד גבוהה כמובן, דיסק קשיח משהו כמו 500 GB (אם אפשרות להתפשר כי תמיד אפשר לקנות כונן חיצוני) ובעיקרון שיכיל את הטכנולוגיות האחרונות. עכשיו השאלה אם כדאי לחכות לארכיקטורה החדשה שתשתמש בQUICK PATH ועוד כמה דברים(כשתגיעה לניידים.)? וויסטה כבר יש לי חוקי ככה שאין צורך. לגבי מסך אממ כמה שיותר טוב (: יש אפשרות חריגה אם באמת כול הדברים שציינתי יוכללו, ו…
-
- 10 תגובות
- 976 צפיות
-
-
סיוע בהרכבת מפרט לעריכת אודיו - Cubase , תקציב עד 3K אשמח אם תוכלו לעזור לי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי להוסיף 400-500 שקלים במקרה הצורך למען בוסט רציני אם קיים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת אודיו באמצעות תוכנת Cubase5 אם אפשרות שדרוג לגרסא 8. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase - כבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
שלום יש לי מעכת משנת 2010 שעלתה לי בזנו 6500 אלף שקל רק המערכת עצמה ואני רוצה לדעת בכמה אני יכול למכור תמחשב יש לי מעבד I 5 750 לוח אם H55 ספק כוח טרמלטיק 550W מארז V3 של טרמלטיק כונן אני ישאר עצלי וגם דיסיק קשיח של 1.5 טרה כרטיס מסך GTX250 זיכרות 4 ראם כמה אני יכול להרוויח על המחשב? ישמח לתשבות בברכה מתן
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב נייד , אשמח להמלצה על דגם מתאים דרישות- מסך- עד 14 אינץ׳ , לא יותר. משקל- עד 2KG. זכרון אחסון - לפחות 256 ג׳יגה בייט ,ssd. זכרון ראם- 8GB מערכת הפעלה כלולה בתקציב. שימושים- הכל. אני מניח שמעבד core i5u יספיק אבל אם אני טועה , השימושים הם כאלה- תכנות לא כבד , אינטרנט , משחקים (לא יותר כבדים מ Minecraft ) וסרטים. וכעת הדאגה הגדולה יותר , הסוללה. מחפש מחשב עם סוללה שתספיק לפחות ל 6 שעות שימוש - כאשר מחוברים עכבר ואוזניות Bluetooth , קישורית WiFi דלוקה , ובהירות מסך על ≈200nit (די גבוהה) תוך כדי שימוש שוטף במחשב הכולל תכנות , ואינטרנט. (אני מניח שזה לא שימוש קל במיוחד) תקציב- 4000-6000 אפשר לחרוג (נגיד עוד 1000), עדיף שלא. אם אפשר להזמין …
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
הדור של מחשבים חדשים לא מוכן ל- DDR5 +PCI-E5.0 1. אינטל ו- AMD מביאים מעבדים חדשים לשוק עם יכולות מרשימות אבל במחירים מופקעים לאור חוסרים בחומרי גלם +עודף ביקוש של צרכנים 2. PCI-E 5.0 - דור חדש של רוחב פס שלא יהיה שווה הרבה לקונה מחשב זה אין כרטיסי מסך עם PCI-E 5.0 ולא יהיו עד 2023 וגם אז יקח זמן לנצל משהו מרוחב פס זה 3. אין M.2 PCIe 5.0 SSDs למחשבים אלו ולא יגיעו עד -אמצע 2022 תוסיפו לזה מחירים פי 3 ממחירון יצרן 4. זכרון DDR 5.0 - שוב מתחיל סיפור של מחירים גבוהים לאור חוסרים בשבבים וגם במהירות התחלתית של 4800MHZ כמו לרכוש DDR4.0 במהירות 2133 MHz למה לרכוש טכנולוגיה שלא בשלה כלל ולא ממצא את הפוטנציאל במהירות . ב- 2023 מהירות …
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
צריך עזרה בבנית מפרט לחבר אני רוצה גם אינטל וגם AMD ואז אני אחליט כולל הכל - זיכרון , לוח, מעבד, סידירום\דיוידי,מסך LCD,מקלדת ועכבר מחשב לשימוש משחקים אינטרנט ומוזיקה תקציב הוא 4000 ש"ח ואפשר לגלוש תודה
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
היי, יש לי שאלה. אני מעוניין במחשב נייד, עדיף מתחת ל-2600 שקל ומעל ל-10.1 אינצ'. אני סטודנט והשימוש העיקרי שלי בו יהיה לאופיס. הסוללה חשובה אך 6 שעות יספיקו לי. התלבטתי לגבי ה-asus 1101 אחרי שויתרתי על ה-1005 בגלל גודל מסך, אך נשמע שהוא מאוד איטי ומתקשה אפילו בהרצת ישומים פשוטים. ל-1201 סוללה חלשה מדי. מצאתי את הנייד הזה, 1410 של אסוס, וקראתי עליו ביקורות טובות. מצד שני הוא לא מיובא באופן רישמי לארץ וניתן להזמין אותו רק מהחנות הזאת. http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=1670 האחריות שהם מציעים היא של מעבדה ולשנה. מנסיון שלכם עם אחריות של מעבדה ועם מחשבי אייסר. האם זה "סיכון"? במידה וכן, האם יש מחשב במחיר ורמת ביצועים דומה שכן מיובא לארץ ומגיע עם אחריות? (מצאתי רק טו…
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום לכולם שמי עמית, ורציתי להתעייץ איתכם לפני שאני קונה מחשב נייח, עד עכשיו היה לי: פנטיום 4.3, 512 זיכרון פנימי, לוח אם מבית חברת Asrock, מארז של ZIP, וכרטיס מסך 7600GS AGP. הלך לי הכרטיס הבנתי שאני חייב להשתדרג. לפני שהתחיל אומר שאין צורך בציוד הקפי. יש לי מסך: Flatron L1732TQ 17 אינץ' הייתי רוצה שתמליצו לי על מחשב שיספק אותי למשחקי רשת, כרגע אני משחק: קאונטר-סטרייק ואני יודע שהוא לא דורש הרבה אבל בטח בעתיד השאף לעוד או סתם במקביל.. מפרט שיהיה מאוד קריר, חזק, עדיפות גבוהה למעבד intel, וכרטיס מסך Geforce, שאיפתי שהמחשב החדש ירגיש לי "עולם אחר" מהקודם. ו יהיה חזק לשנתיים הקרובות. מעדיף חנות שבאזור המרכז, בעבר שאפתי לקנות מTMS, אשמח עם תביעו את דעתכם על חנות ז…
-
- 9 תגובות
- 976 צפיות
-
-
1. תקציב מקסימלי 4000 , אפשר לחסוך 2. המחשב משמש לתוכנות אדובי CS6 , וגלישה (עדיף עם אופציה עתידית ל3D) 3. ללא ציוד הקיפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא. 5. רמת השקט: 7 6. מתוכנן אוברקלוק (OC)(בינוני) 7. ללא מערכת הפעלה, אך עם הרכבה 8. עדיפות לחנות אמינה בצפון הארץ(צפת והאיזור) עם אפשרות חלוקה הוגנת לתשלומים. 9. יש צורך בתמיכה בחיבור USB3. 10. מעוניין במחשב בעל רכיבים חזקים שיאפשר שדרוג בעתיד הרחוק, דרוש מעבד I7 \ I5 המחשב מיועד בעיקר לשימוש בתוכנות אדובי ותלת מימד. זה המפרט שהרכבתי לבד [אחרי מחקר מעמיק] האם הרכיבים תואמים זה לזה? האם יש מקום לחיסכון באיכות הרכיבים? האם הרכיבים מתאימים אחד לשני? מעבד אינטל :Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray…
-
- 4 תגובות
- 976 צפיות
-
-
היי חברה, הרכבתי את המערכת הבאה, מבוססת אינטל אשמח לשמוע תגובות בנושא - ותיקונים במידת הצורך מחנויות במרכז הארץ הרכבתי את המפרט הבא מ SkyPC אשמח להערות והארות האם למישהו יש ניסיון עם הכרטיס מסך הזה? 583 583 1 כרטיס גרפי Club3D ATI RADEON HD3850 OC Edition 512MB PCIe CGAX-3852DDO 603 603 1 מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Box IE7200 449 449 1 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L 39207 202 202 1 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP 996529 259 259 1 כונן קשיח Western Digital WD2500AAJS 250GB SATA2 8MB 2500AAJS 126 126 1 צורב LG GSA-GH20N X20 DVD GSA-GH20N 351 351 1 מארז כולל ספק HEC 6A19B Black 400W CI-6A19B-400 סהכ - 2,573. אשמח לתגובות מהירות, בתודה מראש
-
- 11 תגובות
- 976 צפיות
-
-
דעה- מה אתם אומרים על NOTE BOOK PC הזה? מבוסס XP ולא לינוקס.. צרכים ? אינטרנט- WORD- סרטים- מוסיקה לא חושב שאני אתקין עליו תוכנות לעריכת מוסיקה/ להקליט עליו הופעות חיות. ולא לשחק איתו איזה ביו שוק או COD4. היתי גם שמח לדעת איפה הוא עומד ביחס למחשב הכי חדש שיש בשוק היום. בשביל לדעת כמה הוא מפגר מאחורנית.. תודה [br]פורסם בתאריך: 24.02.2008 בשעה 00:49:47 http://www.businessmobileasia.com/products/notebooks/0,39062102,42161375p,00.htmזה לינק עם ספציפיקציות [br]פורסם בתאריך: 24.02.2008 בשעה 00:59:36 עוד לינקhttp://cgi.cafr.ebay.ca/ASUS-EEE-PC-4G-WHITE-7-0-900MHz-4GB-512MB-WiFi-WEBCAM_W0QQitemZ360023247332QQihZ023QQcategoryZ114205QQcmdZViewItem
-
- 8 תגובות
- 976 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין הדגמים הרגילים של לנובו (G550) לבין Thinkpad? מה זה Thinpkad ובמה הם מיוחדים? תודה ...
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשר לחרוג ב1000 נוספים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי. פוטושופ, אילוסטראיטור, אפטר אפקטס, תוכנות תלת מימד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 15 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
לא כולל: מסך, כרטיס מסך, פלופי , CD , מקלדת , עכבר ורמקולים. תודה
-
- 12 תגובות
- 976 צפיות
-
-
נ.ב. - זה לא בשבילי. לכן דרושה לי האפשרות להרכיב שם מפרט דרך אתר שלהם. המפגש בין הלקוח למפרט יתקים בחנות.
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
להלן מפרט שבניתי תוך כדי התבוננות והשוואה במפרט המצוי ב-KSP, אשמח לקבל חוות דעת לגביו: מעבד Core i7 3820 3.6Ghz s2011 10MB L3, Tray - 1550 קירור מעבד Corsair Hydro H80 High Performance Liquid CPU Cooler - 485 לוח אם Asus P9X79 Deluxe s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 4xPCI-E - 1780 זכרון G.Skill 4x4GB DDR3 2133Mhz Ares Quad Channel CL9 - 790 כ.מסך Gigabyte HD 6850 OC - 770 דיסק קשיח D Caviar 1TB, 64MB SATA III - 480 כונן SSD Corsair Force Series 3 60GB, SATA III - 365 צורב DVD Asus DVD+-RW x24 SATA - 140 כרטיס קול Asus Xonar D1 Dolby Home Theater 7.1 - 320 ספק כוח Corsair TX 750W - 625 מארז …
-
- 8 תגובות
- 976 צפיות
-
-
רק מה שרשום הם הדברים החשובים, כל השאר לא רלוונטי. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תכנות גודל המסך: 13-14 משקל רצוי: 1.5-2.0 האם נדרש זמן סוללה ארוך: לפחות 4 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: רצוי HDMI גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: רצוי SSD תודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9173217&type=product&id=1218044029374 שווה לדעתכם את המחיר? אני מחפש לפטופ זול לאמא שלי בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים אבל עם מסך בגודל "נורמלי" ומפרט טוב יחסית שישרת אותה לבסביבות שנתיים מחכה לקרוא את חוות דעתכם
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
טוב אז ככה המחשב הולך להקנה ביום שלישי הקרוב אז ככה בעקרון המפרט די סגור רק אישרו שיפורים אחרונים מה שחשוב שאני לא רוצה לשדרוג את המשחב בקרוב בכלל!! שיכלול 4G q6600 8800gts bfg oc fatal1ty extremegamer אממ חשבתי על רייד בשביל לקצר זמני טעינה אז גם לכלול מסך לא צריך P182 ספק - cosair520 נראה לי יתאים יש שאלה קטנה על לוח אמ חשבתי על asus p5k-e wifi אבל השאלה אם לא שווה להשקיע עוד 200 שקל בשביל X38 ? שווה את זה? לגבי זכרונות חשבתי על ה קיט של ocz 2*1g 800mhx cl3 במחיר מבצע של 588 שקל בtms אל תתחילו להגיד לא צריך תכרטיס קול זה לא משהו נתון לוויכוח גם על מארז אני סגור אם לא יצא משהו מהפכני שיכול להתחרות בשקט של הP182 זה הכל נראה לי תודה לכולם מראש junior_mg ליאור
-
- 12 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אין צורך בציוד היקפי.. צריך: חצי טרה הארדיסק צורב דיוידי מעבד אינטל המחשב בעיקר למשחקים כבדים, סרטים, מוסיקה וכו'.. קונה את המחשב מ KSP אז אם אפשר לבנות מחשב משם יהיה יותר טוב.. אגב האם מעבד עם 4 ליבות מומלץ או ביזבוז? טוב את כל זה ישאיר למומחים [=
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אהלן, מבקש המלצה של MINI PC שיבוא עם WIN 7 (חובה) , עד 100$ (כולל משלוח). הזמנה מחו''ל היום / מחר. דרישות עיקריות: WIN 7 , מהירות . ישמש לעבודה משרדית (אינטרנט, סרטים) בלבד.
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מחשב נייד ASUS N10E למסך טלוויזיה שיש בו יציאות למחשב... כבר ניסיתי עם מחשב רגיל שהיה לי וזה עבד אבל עכשיו שאני מחברת מחשב נייד זה לא עובד... אמרו לי שצריך לשנות משהו ברזולוציה של המסך של המחשב אבל אין לי ממש מושג מה.... תעזרו לי (אני חדשה פה... )...
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש, אני לא מבין גדול ולכן הפרמטרים שלי יחסית בסיסיים. תקציב: 8000-11000 ישמש לטובת הרצת קוד בסיבוכיות גבוהה (בעיקר בתוכנת מטלב) קריאה (בעיקר בפורמטי PDF) כתיבה (בעזרת תוכנת LATEX). שימוש לפנאי - מוזיקה, יוטיוב וכדומה לא נועד למשחקים. מטרות: מחשב מהיר וחזק עם מינימום תקלות. מחשב קל ונוח לנשיאה (בסדר גודל של 13 אינץ) נוחות הפעלה גבוהה זמן עבודה ממושך (בטריה) תודה מראש לעונים נ.ב - אני חשבתי מראש על apple macbook pro אבל מצד שני אף פעם לא היה לי mac.
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-