ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
http://www.techspot.com/guides/112-laptop-buying-guide-200808/
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
תקציב מקסימלי 4000 אם אפשר לחסוך - זה יהיה מעולה, סה"כ לא צריך מסך שימושי מחשב בעיקר לצרכים ביתיים (גלישה ברשת) ולצרכי עיבוד תמונה - lightroom + photoshop לצרכי פרנסה המסך שלי מדגם - dell u2312hm דרושים מקלדת ועכבר אלחוטיים. התאכזבתי ממיקרוסופט ואני מתלבט בין logitech mk520 ו mk710. יש הצדקה למחיר? לא צריך רמקולים חשוב לי מאד שהמחשב יהיה שקט. לא מתוכנן oc נראה לי שכדאי לקנות ב ksp (אני גר בירושלים, הסניף בתלפיות קרוב), ואשמח שירכיבו את המחשב בחנות. מה אומרים? מה דורשת שמירה על אופק שדרוג? האם מומלץ לשדרג או להחליף, בעתיד? תודה רבה על העזרה! המחשב שלי בעיצומם של חירחורי גסיסה מתקדמים :-\
-
- 8 תגובות
- 978 צפיות
-
-
תראו אין לי תקציב מוגדר. זה יכול להיות מחשב ב-2K וגם ב-ב-6K. המטרה היא כזאת אני חייל, וחוזר סופשים הביתה אבל במשך השבוע שאר המשפחה משתמשת בו השימושים שלו הם בעיקר גלישה באינטרנט. לשמוע מוזיקה (מחברים אותו לסטריאו) להוריד סרטים וסדרות תוכנות עריכת סרטים ותמונות (פוטושופ וכאלה) אבל לא ברמה גבוהה אלא ברמה חובבנית. ולגבי משחקים - אז שיוכל לסחוב משחקים אבל לא ברמה גבוהה ושיראו הכי חד והכי מהר שיש יעני לא ממש גיימר. מדי פעם ככה להוריד איזה משחק מגניב שיוצא לשחק בו טיפה וזהו. ללא מסך, ללא מקלדת,עכבר וגם לא צריך רמקולים שיהיה בו גם צורב אופטימלי שמעתי על LG או NEC הנפוצים האלה. זהו בערך אם אפשר המלצה לתקציב בשביל מחשב כזה וגם על הדרך מפרט אני אודה לכם תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 978 צפיות
-
-
לבנדוד שלי נשרף המחשב, הוא רוצה לקנות מחשב במינימום כסף. הכל הלך חוץ מהמקלדת העכבר והמסך... הנה נסיון שלי להרכיב מערכת זולה: AMD Athlon XP 2000+, Volcano 11+ HSF, GeiL 256MB 3200 Ultra CL2, Gigabyte 7VAXP KT400 1300 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 540 Hercules 3D Prophet 9200 128MB Retail Video Card 725 Lite-On 48/24/48//16 Combo CD-RW/DVD-ROM 410 TASK 9988L Screwless Front USB 350W Case w/Transparent X-Window 250 סה"כ קצת יותר מ3200 באתר http://www.pch.co.il בנדוד שלי נוטה יותר לכיוון ה2000, הוא לא כל כך מבין במחשבים ומציג לי מפרטים מהעיתון ב2700 שקל שכתוב בהם אינטל 2.4 במבצע. אני רוצה לעזור לו, כדאי שיהיה במחשב צורב (היה לו בישן), קורא DVD (הוא רוא…
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי X61 עם 2 GB זיכרון. מעבד 7100, מקום פנוי בHD - 30~ כאשר אני מפעיל את המחשב ישנה שלוקח לו הרבה זמן ל"טעון" את האיטרנט האלחוטי (משמע - לוקח לו בין 1-2 דק' עד שמופיעים שנ האייקטנים הללו). ניטרלתי את כל התוכנות שאני מכיר שניתן לנטרל בסטארטאפ (מצ"ב תצלום מסך). האם ניתן לנטרל עוד דברים? האם יש למישהו רעיונות איך לזרז את קצב העלאת חלונות? תודה מראש, צחי [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך כמה שיותר בבקשה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?2K יעזרו? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בדגש על RPG, תוכנות חישוב אלמנטים סופיים (Midas-Gen, Solid, Strap), תוכנות CAD, מדיה סנטר (סרטי UHD, תלת מימד), ובעתיד (בתקווה לא רחוק מדי) Oculus Rift ואמצעי קלט אקזוטיים. יכול להיות שישמש גם לפיתוח אפליקציה לאנדרואיד, כולל ממשק גרפי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Bioware לדורותיו, Be…
-
- 0 תגובות
- 978 צפיות
-
-
חשוב לי שיחזיק מעמד לכמה שנים טובות (בעדיפות בלי שדרוג) לשימושים של משחקים, גלישה אינטנסיבית, הרצת מכונות וירטואליות וכו'... זקוק למפרט רק של הקופסא עצמה ושהמחשב עצמו יהיה שקט. נראה לי שדברים חשובים הם 8 גיגה זיכרון, מעבד I5, כונן SSD של 120 גיגה לפחות עם ביצועים טובים ולוח שמאפשר OC ? הנה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר בפחות, עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רצוי, אפשר בכמה מאות בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה אינטנסיבית, משחקים, HD, תכנות, מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (…
-
- 9 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום לכולם! בת דודה שלי היום התקשרה ואמרה שהמחשב שלה מת היום(הוא היה בשלבי גסיסה מתקדמים כבר די הרבה זמן), והיא פשוט חייבת מחשב חדש בשביל שתי בנות שלה(בנות 6 ו12), אחרת הן פשוט ישגעו אותה. אבל מה, אין לה הרבה כסף להוציא כרגע, אז חשבתי, אולי יש אפשרות למחשב לא חזק, פשוט ביותר, שיתאים בעיקר לגלישה באינטרנט ומשחקים קטנים בשביל הבנות בסביבות 50ש"ח. לא יודעת אם עדיין אפשר לקנות פנטיום 4, כי לא נראה לי שהן צריכות יותר מזה, גם דיסק קשיח לא חובה יותר מדי גדול. אז מה דעתכם? יש אפשרות לקנות מחשב ב500 ש"ח ללא מסך? :s05: בבקשה תעזרו לי!
-
- 10 תגובות
- 978 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?HD,עבודה בסיסית ,תוכנות של סטודנטים(, MATLAB ,JAVA וכו ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. warrock ,WOW ומאותו הזאנר יותר חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).צריך גם אותו לקנות(נירא לי 24 אינץ ) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לכיון …
-
- 3 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אהלן, התחלתי לחקור לגבי קניית מחשב חדש והתחלתי להסתכל על איזה asus zenbook pro שקורץ לי, הנקודה זה שהיום יש לי asus vivobook שעובד אמנם אבל איכות הבנייה שלו לא הייתה כל כך טובה (תחתית שהתנפחה, צירים לא עמידים) ובקיצור רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון לאורך זמן עם הסדרות היותר נחשבות של asus ואיך הם מבחינת איכות בנייה?
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
מטרות המחשב? בעיקר משחקים גודל המסך? 15.6 משקל רצוי? לא חשוב האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא בלוטות? לא גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB כונן CD/DVD? צורב? עדיף צוורב DVD כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell, אבל זה לא קריטי המחשב בעיקר למשחקים - דברים בסגנון 2 Team Fortress, לא כבדים יותר מזה. לא חשובה הרצה של כמה משימות במקביל, יותר חשוב ביצועים במשחקים - הכל כמובן בגבולות התקציב. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אני אשתדל לא להאריך במילים, יש לי כרגע מפרט מחשב, ציוד היקפי ממש טוב ומארז שאני מאוד מרוצה ממנו - אפשר לראות הכל במפרט מימין. הרזולוציה הטבעית של המסך היא 1600X1200, וכרטיס המסך שלי מתחיל לזייף. השאלה היא אם לרזולוציה הזאת, כשאני אקנה כרטיס מסך חדש, האם המעבד אחרי האוברקלוק לא יהווה צוואר בקבוק? זה מוביל לעוד שאלה - האם לשדרג למרובע ליבה, או כבר להחליף פלטפורמה (=לוח אם) לגמרי? אז השאלה היא כזאת - נאמר שיש לי כסף, מה לעשות איתו? לשדרג כרטיס מסך ל... לדוגמה, HD 4870 1GB שיחזיק עד שיכנס חזק עידן ה-DX11, וזהו? או לשדרג כרטיס מסך וגם מעבד למרובע ליבה LGA 775 של אינטל, ואז לעשות לו אוברקלוק בשביל שיהיה חזק? או לחכות כמה זמן, לתת לאתרי הביקורות לעבור למשחקי DX11 בבדיקות, לראות …
-
- 11 תגובות
- 977 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 לא רוצה לחרוג אבל אפשרי בדיעבד עד 10000 , אם יש צורך הכרחי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? א . עבודה מהבית , סיטריקס ויישומים דיי כבדים של השתלטות מרחוק ב. גיימינג כבד , גם לעכשיו וגם לעוד קצת קדימה , COD, GEARS5 וכד' רוצה להנות מהרזולוציות הגבוהות בלי קריסות התחממויות יתר וכד' ג. סרטים וכו' ב4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי רק מסך , מה שיש היום הוא PHILIPS 233V האם הוא מתאים ל5K והגדרות רזולוציה של 60FPS במשחקים ? 4. האם יש רכיב בסי…
-
- 4 תגובות
- 977 צפיות
-
-
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=IPC-D0-C3227NL-WB-FM0 מחשב קטנטן ללא אוורור,ישמש לגלישה כבדה ברשת,כולל הורדות וכו,שימושי משרד בסיסיים(power point) וצפיה של סרטים ברזולוציה גבוהה שיוזרמו בעזרת סטרימר לטלווזיה.המחשב סמוך לחדר השינה ולכן חייב להיות שקט לחלוטין ומארז קטן ככל הניתן 2500 שח פלוס מינוס. יש רעיונות? ללא ציוד היקפי (מפרט בלינק או בתחתית הדף) מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לא לחרוג אך לא על חשבון ביצועים עכשווים או עתידיים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה קלה מאוד של סרטים ותמונות,סרטים גלישה ,הורדות, מתחבר לס…
-
- 7 תגובות
- 977 צפיות
-
-
הי אני צריכה מחשב HTPC הבסיסי ביותר. מחיר מינימלי שיריץ תוכניות (עדיף גם 180p למרות שכרגע אני לא רואה כאלו) הישן שלי היה סתם מחשב ביתי בין 5 שהחליט למות הייתי לוקחת מה שכתוב במדור אבל זה לא מעודכן אני צריכה: מעבד לוח אם זכרונות כונן קשיח מארז (לא אכפת לי איך הוא יראה) ספק במחשב הישן יש לי כונן האופטי, wireless card, ומאוורר Zalman (למרות שזה נראה לי כבר חסר משמעות אבל אני אשמור למקרה שמשהו יתקלל) אני מניחה שאני יכולה להרכיב לבד (פעם ראשונה לכל דבר) אין צורך בשום דבר אחר תודה
-
- 5 תגובות
- 977 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב לצורכי משחקים בקטנה ו OC. קיבלתי את ההצעה הזו. המחירים ללא מע"מ. Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Cache 239$ GIGABYTE 965P-DS4 s775, Conroe , P965, DDRII 800, PCI-E 232$ 2GB 1X2 DDRII 667MHZ twinmos - 224$ 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E gigabyte 143$ LG DVD±RW GSA-H10AB x16 Dual Layer x8 - 40$ THERMALTAKE 420W - 57$ ספק בלבד מה אתם אומרים על המפרט הזה ? אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב. :-). בעיקר הספק......האם הוא סביר ל OC או שכדאי משהו אחר ? תודה מראש על העזרה.
-
- 11 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום, לאחר שעשיתי מחקר גדול אני מתלבט בין 4 מחשבים: http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=13367 http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=13358 http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=13337 http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=13342 מה דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 977 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד עבור תיכוניסט שעובר לגור בארה"ב, התקציב נדיב למדי - כ 2000$ צרכים: ניידות (משקל וסוללה) איכות תמונה וצליל תמיכה במגוון משחקים אפשרי גם MAC תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה ואני בהתלבתות בקשר למיפרט מחשב טוב. הציוד ההקפי שלי הוא: LogiTech G5 LogiTech G15 ואני מטכוון לקנות מסך DELL 2408WFP המיפרט שלי פעם האחרונה שבניתי אותו היה מעבד: intel core 2 Quad Q9300 קירור: thermaltake V1 לוח אם: עדיין לא מצתי זיכרון: DDR2 4GB 2*2048MB PC6400 חברה כרגע לא ידוע דיסק קשיח: 500GB SATA2 של SEGATE מארז: Antec p182 ספק כוח: thermaltake 650W FOUR RAILS כרטיס מסך (פה ההתלבתות הגדולה) כרגע: Sapphire Radeon HD3870 X2 1GB * 2 במוד של CROSSFIREX אשמח לתגובתכם.
-
- 13 תגובות
- 977 צפיות
-
-
אז ככה אני צריך: לוח אם מעבד זיכרון דיסק קשיח 120GB s.ata מארז שאר הרכבים אני מעביר מהמחשב הישן כ.מסך חזק אני לא צריך כי במשחקים אני לא משחק הרבה (גיפורס 3 t200 יספק אותי בנתיים) השימושים העיקרים שלי הם אינטרנט סרטים תיכנות וכמו שאמרתי קצת משחקים אני לא בטוח אם ללכת על AMD או אינטל... מה יתן לי תמורה טובה יותר לכסף? התקציב המקסימלי הוא כמו שאמרתי זה עד 3500 שח גג לא חייב לנצל את כל התקציב (עדיף שלא) מה אתם ממליצים לי?
-
- 13 תגובות
- 977 צפיות
-
-
היי, כמה בבקשה המחשב שווה בארץ? מחשב חדש ללא נגיעת יד אדם. מחשב נייד חדש מבית Dell דגם inspiron 15R מעבד מאיץ גרפי במיוחד לעיצוב גרפי ומשחקים (הכי חזק בשוק כיום) מסוג Radeon 7730M 2GB מעבד מסוג Intel i7-3612QM 3.1Ghz מסך 15.6" Full HD עם תאורה אחורית LED תומך ריזולוציה 1920x1080 כרטיס רשת מהיר במיוחד עם Bluetooth & WIDI הארד דיסק 750GB במהירות מדהימה של 7200RPM זיכרון פנימי ע-נ-ק-י בנפח 16GB DDR3 במהירות 1600MHz כרטיס קול Waves MaxxAudio 4.0 studio-quality sound suite + Skullcandy Speakers (2x 2W) סוללת 6-תאים 90W מצלמה Native HD 1.0 MP webcam with digital microphone כרטיס רשתWi-Fi Bluetooth Intel® Centrino® Wireless-N 2230 + BT 4.0 Ethernet 10/100/1000 4 יציאות USB 3…
-
- 2 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מרכיב מחשב לאולפן מוסיקה שהשימושים שלו הם ,cubase7+vst ואינטרנט בלבד! יש לי תקציב של עד 7000 ש"ח להרכיב מחשב חזק ככל האפשר, והשאלה שלי היא איזו קונפיגורציה עדיפה לשימושים הנ"ל? 4820K X79 quad channel memory או 4770K z87 dual channel memory או הצעות אחרות שלכם... תודה.
-
- 5 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לשדרג מחשב שמשמש בעיקר לגיימניג, צפיה בסרטי HD ותכנות. יש ברשותי ספק כח 600W שלthermaltake, צורב, מארז , 4GB זיכרון, מסך+ציוד היקפי ועותק מקורי של win7 64bit שאני מניח שאפשר להעביר למחשב החדש. אני מעוניין בכרטיס מסך, מעבד, לוח אם וכונן של 2TB. לא מעוניין בOC טווח מחירים של 2000-3000 שקל.. אני מניח שזה יספיק. תודה מראש לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום קיבלתי מדילר הצעה בנוגע למפרט בסיסי ...ורציתי לדעת אם המחיר שווה. לוח אסוס עם צ'יפ 945P אני חושב שהדגם שלו הוא P5LD2 מעבד 3.0 עם 2MB 64Bit ויכרון OCZ 1024 Gold Kit במחיר של 2000 ש"ח משתלם?
-
- 11 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם, את המחשב שלי קניתי בעזרת חברי הפורום ולכן אני בוטח שגם הפעם יעזרו לי בבחירה המתאימה. לאחותי החודש יש יומהולדת והיא בקרוב חוזרת לקבע, מחפש נייד ידידותי שהיא תוכל לקחת איתה בנסיעות הלוך חזור וכמובן להשתמש בו בבסיס. המטרות העיקריות זה גלישה באינטרנט, מוסיקה וסרטים. עדיפות לנייד שמגיע עם דיסק התקנה מקורי של מע' ההפעלה. תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 977 צפיות
-