עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום על פי דברים שזכור לי שקראתי פה בפורום אם אני לא טועה, הבנתי שאין בלפטופים את החשיבות של הטעינה הראשונה של הסוללה, כמו שקונים סלולרי חדש וצריך בהתחלה להטעין אותו זמן ממושך מהרגיל.. ולכן לפני כמה זמן שקניתי לי לפטופ חדש בביטחון מלא השתמשתי בו ישר בלי דאגות, ועכשיו במקרה שקצת יותר התעניינתי בניירת שמגיעה לה יחד עם האריזה של הלפטופ, אני מגלה להפתעתי דף "מידע חשוב: לפני השימוש במחשב" ובסעיף הראשון רשום: "טען את הסוללה במשך 12 שעות לפחות לפני השימוש במחשב באמצעות סוללות" כמו שאפשר להבין ממה שאמרתי, בכלל לא עשיתי את מה שרשמו שם... פשוט ההשתמשתי במחשב, וכשראיתי שהסוללה כבר חלשה באזור 20% בערך.. אזז פשוט חיברתי למטען עד שהתמלאה ל100% וכך גם בימים אלה.. השאלה המתבקשת שלי היא כ…

• 14 תגובות
    • 9.6k צפיות
  2. אם ממש יש צורך אפשר לחרוג אבל לא בהרבה. השימוש הוא בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, אופיס וכו.. אין צורך בשום ציוד היקפי ונראה לי שאפילו כרטיס מסך מובנה יספיק.

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. לפני יומיים קיבלתי את הלפטופ של asus g73jh עם 5870 6 ג'יגה ראם core i7 עכשיו שמתי לב שהכונן קשיח הוא 5400rpm זה כזה גרוע,וזה משפיע הרבה על הביצועים במשחקים? והזמנתי סטטיק של עוד 2 ג'יגה זה ישנה משהו?או שזה היה סתם בזבוז? תודה מראש ליאל

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 8000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שלא תהיה חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, סרטים ב FullHD ועבודה משרדית (word , אינטרנט ...) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? Sony BRAVIA KDL40EX600 LED ‏40 ‏אינטש * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים crysis וכל אלה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינ…

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by morbiton,

* מטרות המחשב: הייתי אומר משחקים.. אבל אם התקציב הזה נראלי שזה בעיה.. בעיקרון חשוב לי שהוא ירזיקWOW וPES ,צפיה בסרטים ובסדרות. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שירזיק כמה שיותר אני חייל שמשרת במרכז וגר באילת ולכן יש לי נסיעות ארוכות בטווחים קצרים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - שיש צורך בחיבור HDMI. * בלוטות? אם יהיה..בכייף. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * צורב DVD? יש צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? סומך עליכם (: המון תודה!!

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  6. שלום לכם, אני מחפש המלצה למפרט למחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, פתיחת מסמכי אופיס, משחקי קלפים (ישמש כפי שמובן לאנשים מבוגרים ). אין לי צורך במשהו מהודר, אך חשוב לי שהחלקים לא יהרסו ושיעבוד בלי יותר מדי תקלות (שהכונן DVD לא ילך אחרי חודש, שהמאוררים לא יתחילו להפגיז ברעש אחרי חצי שנה וכו'). אני מעוניין לשמור על מסגרת תקציב מינימלית למארז ותוכנו (בין 1000 ל 1500 שקל), ואשמח לקבל בנוסף המלצה למסך ומקלדת בתוספת שלא תחרוג מעל 2000 ש"ח סה"כ. אין לי עדיפות ל AMD או אינטל או כל דבר אחר, אך אשמח שהמפרט יורכב מחלקים שאפשר לקנות במקומות כמו KSP (ובמחירים הללו).

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום רב, קנינו לאחרונה את המחשב הזה. בדקתי עם CPU-Z והזיכרון עובד על 1066. איך אפשר לדעת אם הזיכרון עצמו 1066 או 1333? ואם הזיכרון עצמו 1333 איך אני מגביר את המהירות? רצ"ב קובץ הדו"ח של CPU-Z. תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 778 צפיות
  8. שלום, הייתי מעוניין לקבל המלצות למפרט של מחשב פשוט. הדרישות שלי הן לגלישה , הורדת סרטים וסדרות, עבודה באופיס, ומעט משחקים שיש באינטרנט לפעמים גם צפייה בשידורי ספורט חיים דרך תוכנות כמו סופקאסט. אני לא משתמש בתוכנות כבדות כל שהן. אפשר גם לקבל המלצה על מסך. חשוב לי שהמחשב יהיה אמין לאורך זמן בלי צורך בשדרוג. אני רוצה להתקין וינדוס 7 . אין לי העדפה מסויימת לסוג מעבד. הגדרת תקציב +-2500 ש"ח . איכות הסאונד לא משמעותית בכלל. בנוסף אם אפשר המלצה על מפרט של מחשב דומה אבל שייתן לי אפשרות לשחק במשחק שר הטבעות ( The Battle for Middle-Earth ), מעולם לא שיחקתי במשחק אבל אני אוהב מאוד את סדרת הספרים והסרטים כך שהייתי רוצה לבחון את האופציה של המשחק הזה שמומלץ מאוד לאוהבי הסדרה, ואולי …

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  9. Started by moshemaman25,

שלום! שימוש במחשב בעיקר משחקי רשת /סרטים+HD (מחובר בנוסף למסך מחשב גם LCD 37 בשביל סרטים ) אינטרנט וכולהה. אני מח]ש מחשב מהיר בלי תקיעות ושטויות הכי חשוב שיירציץ את החשקי רשת בצורה בכי טובה שיש. עד עכשיו חשבת על המפרט הבא אשמח לייעוץ בעיקר על ספק / מארז שממש לא מבין ו על כרטיס המסך ניתן לשלם בכרטיס אשראי עד 12 תשלומים ללא ריבית !!! מעבדי אינטל‏ כמות מחיר סה"כ Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray 1 930 930 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE כמות מחיר סה"כ EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E 1 420 420 זכרונות‏ DDR III 1333Mhz כמות מחיר סה"כ 2x2GB Kingston HyperX Blu Dual Channel 1 410 410 כרטיסי מסך‏ GIGABYTE כמות מחיר סה"כ GT220 1GB GDDR…

• 5 תגובות
    • 883 צפיות
  10. שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב חדש (כולל מסך) בתקציב שלא עולה על 3500 ש"ח. המחשב מיועד לשימוש ביתי ויריץ משחקים בסיסיים (לילדים) כך שלא צריך כרטיס מסך טוב. רציתי לשאול כמה שאלות: 1)כמה באמת מהירות הזכרונות משנה ב DDR III? האם יש הבדלים משמעותיים בין DDR III 1333Mhz לבין DDR III 2000Mhz? 2)האם כדאי לי לקנות כרטיס מסך חיצוני או שעדיף להסתפק בכרטיס מסך מובנה? 3) האם כדאי לשדרג ל i5 או i7? האם יש הבדלים משמעותיים? אני מצרף מפרט שהיה נראה לי סבבה. אם תוכלו להגיד לי מה אתם אומרים אני אשמח מאוד. התקציב הינו 3500 ש"ח. למיטב ידיעתי המחשב שאני צריך אמור לעלות פחות אך התקציב נועד לקנות חלקים איכותיים כדי שאוכל לפתוח דלת לשידרוגים עתידיים.המחשב לשימוש ביתי לילדים אין העדפות מיוחדות…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by FroggeR,

שלום אני מתלבט יבן שני המחשבים הבאים, מחפש מחשב 13.3 שיהיה קל ועם ביצועים כמה שיותר חזקים. המפרט של הVostro יותר טוב ועם יותר אחריות(פרטים http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-n520m.htm) לעומת זאת, שמעתי כמה דברים לא טובים על המחשב.. אז אני מתלבט גם מול המחשב: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16150 שהוא אותו דבר בערך, אבל כרטיס מסך מבוסס מעבד, ומסך לא מט(ואני מעדיף מט..) אז השאלה שלי מה עדיף מבינהם? או האם יש מחשב טוב יותר ב5K? שיהיה קל וכל מה שצריך לעסקיים סטודנטים וכיוצא מכך.. תודה לכם

• 13 תגובות
    • 4.4k צפיות
  12. מה התקציב המקסימלי? 5k האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?-לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני HD, משחקים, תוכנות הנדסיות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש VISUAL STUDIO ,matlab ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: 3. האם יש צורך בציוד היקפי : מסך(del u2311,אלה אם יש לכם המלצות על מסכים אחרים עד הסכום של הDELL ) מקלדת ועכבר . 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט ?:לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?:7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)?:לא,(אולי בעתיד) האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק:לא יודע 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה…

• 29 תגובות
    • 3.9k צפיות
  13. שלום, המפרט: http://www.spacenet.co.il/Product.asp?Pid=HP8440PVQ664EA&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=18&aff=Kama〈=he האם הכרטיס מסך מספיק? האם יש צורך ב4GB זכרון? איך הדגם הזה באופן כללי? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by biton,

יש לי הזדמנות להביא מחו"ל ואני צריך חוות דעת זריזה ממי שיש לו נסיון איתו. ספציפית : - האם ביצועי המסך מגבלתיים כמו שמתארות הביקורות (קונטרסט נמוך,זויות צפיה) ? - איך המקלדת ? - האם ה- Wifi מתפקד כנדרש ? וכמובן התרשמות כללית. מסובר בדגם של I3-370 עם 4GB ו- Intel HD. השימושים : אינטרנט, מולטימדיה ביתית וקצת סרטים, עבודה ב- Office. לא מתכנן לשחק עליו משחקים תובעניים. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 787 צפיות
  15. שלום, אני ממש לא מבין במחשבים, ואני רוצה לקנות מחשב חדש ללימודים כל עזרה תתקבל בברכה תודה 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3k 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עבודה משרדית, תיכנות, הרצת סימולציות באלמנטים סופיים, תוכנות גפריקה, סטארקראפט 2 א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).ansys - frequent, matlab- frequent, solidworks - rare, ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית…

• 0 תגובות
    • 736 צפיות
  16. Started by Googleness,

אהלן, יש לי מחשב נייד lenovo U550. 1. קודם כל באופן כללי המלצות לניקוי של מחשב נייד (המקלדת במצב זוועתי, עם המסך אני עוד מסתדר). 2. במשך תקופה ארוכה המחשב היה ממש ממש חרישי לא שמעתי אותו בכלל. לאחרונה המאוורר מהצד שפולט את האוויר החם התחיל לעשות רעש הרבה יותר חזק מבד"כ, איך מטפלים בזה בצורה לא כירוגית? תודה, לירון

• 1 תגובה
    • 7k צפיות
  17. 1. תקציב מקסימלי 2500 אני מעדיף שהמעבד יהיה מבית אינטל (אשמח לשמוע דעתכם) ניתן לנצל את כל התקציב ניתן לחרוג ב- 200-300 2. המחשב משמש בעיקר לאינטרנט צפייה בטלוויזיה(דרוש כרטיס טלוויזיה) ולכידת וידיאו 3. אין צורך בציוד היקפי 6. השקט חשוב מאוד 6-7 7. לא מתכנן אוברקלוק 8. אין צורך במערכת הפעלה 9. עדיף חנות בקרבת באר יעקב (ראשון/יהוד והסביבה) 10. דרוש כרטיס טלוויזיה שישמש לחיבור המודם, המחשב משמש גם כטלוויזיה כמו כן יש צורך בחיבור ווידאו למחשב ע"מ להמיר קלטות וידאו ל די וי די חשוב לי מאוד שהמחשב ידע להתמודד עם לכידת הוידאו . 11. אין כוונות לשדרוג רציני בעתיד 12. חשוב מאוד שהמחשב ישמור על אופק שדרוג

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by n14charlie,

שלום אני מחפש לקנות מחשב שהשימוש היחיד בו הוא גלישה באנטרנט (שהדפדפן יעבוד מהר ולא יתקע כל שניה) -אין צורך במסך או חלקים היקפיים אחרים -רצוי שהמארז יהיה קטן וקל כמה שאפשר -כונן קשיח עם גודל מינימלי כמה שאפשר - 2 ג'יגה בייט ראם אפשר להשיג דבר כזה ב1200 ש"ח? תודה!

19. Started by 11GnR,

היי בניתי מפרט לגיימינג (התקציב עד 5000), יש רעיונות לשיפור? מעבד Intel Core i5-760 Box ₪1012 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80605I5760 לוח אם Gigabyte GA-P55-USB3 ₪658 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950240 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪296 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון Corsair DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 Value ₪143 כמות: 2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C2G1333 כרטיס גרפי Gainward nVIDIA GeForce GTX 570 1280MB DDR5 PCIe ₪1838 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GWGTX57013GD5 צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD ₪100 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.as…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום לכולם , לאחר כ 4 שנים עם המחשב שלי החלטתי להתקדם למחשב חדש , השימושים במחשב יהיו מגוונים , סרטים ב HD , משחקים ( בעיקר פרו אבולושיין על הגרפיקה הכי גבוהה ) ושימושי אופיס וכו' - חשוב לי מאד שהמחשב יהיה מהיר שקט ושיוכל למשוך 4 שנים בלי שאצטרך לשדרג יותר מדי דברים ( כמובן שלא ניתן לדעת מה יהיה .. אבל בכל זאת ) תקציב : הכל כולל ציוד היקפי ומסך : 4500-5000 ש"ח בנוגע למקום אני מכיר את KSP ולא כל כך מכיר מקומות אחרים , אני לא מרכיב את המחשב כך שאני רוצה שזה יהיה בהרכבה מלאה של המקום . בנוגע לדרישות השונות : 1. אני מעוניין שהמעבד יהיה 4 ליבות , קודם כל מכיוון שאני לא משדרג את המחשב כל שנה שנתיים אלא אולי פעם ב 4 שנים כמו עכשיו , בכל מקרה אני מעדיף ורוצה שהמעבד יהיה…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי חברים , הגעתי מהT61 ומאוחר יותר ל T400 , אחרי זה לטושיבה חדיש שקיבלתי מהעבודה וכרגע אני מחפש תחליף אני מחפש מחשב נייד קטן וחזק (10"-11" , אפשר לגדול ל 12" במקרה הקיצוני) אני לא יודע את הבדלי הגודל בין 14-15 ל13-12 מבחינת גודל אבל חשוב לי שהמחשב יהיה קטן וקל אני מוכן להשקיע תקציב של עד 4K (אולי קצת יותר) ראיתי כמה מאוד חזקים של LENOVO אבל הם מגיעים ל7 ו 8.. האם יש חיה כזו? מחשב קטן מאוד וחזק? הסתכלתי על כמה מפרטים אבל התחלתי לחרוג לכיוון ה 13" חשוב שיהיה בו 4GB זכרון (אני עובד המון ב VMWARE WORKSTATION) ודיסק מהיר (7200RPM) ראיתי שיש כמה דגמים נחמדים של I3 וכמה של AMD ATHLON NEO 2 אבל הבנתי ש NEO 2 הוא יותר כמו ATOM מאשר I3.. מחפש תשובות תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by saarshai,

מסתבר שה-m460 יותר מהיר (!) בבדיקת ביצועים. האמנם? אחת ההשארות שמצאתי היא של-m560 יש פיצ'רים שאין ב-m460, שהם: (VT-d) virtualization extensions Trusted Execution AES מי צריך את זה? מה זה נותן?

• 0 תגובות
    • 854 צפיות
  23. מפרט רב תכליתי לעבודה משרדית קצת משחקים זה די ברור שהם לא יעבדו בהגדרות הכי גבוהות בתקציב הזה ועבודה עם תוכנות כמו SOLIDWORKS וכדומה אני שוהה מול המחשב זה רב בקריאת מסמכים אז חשוב שהמסך יהיה איכותי לגבי התקציב אני עדיין לא סגור אליו אז אם אני צריך להגדיל את התקציב לפי דעתכם אני פתוח להצעות

• 9 תגובות
    • 981 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שלא תהיה חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, סרטים ב FullHD ועבודה משרדית (word , אינטרנט ...) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני לא סגור עליו אבל כנראה T260HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים crysis וכל אלה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניו…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by meirnatif,

קניתי מחשב עם 500GB. אבקש המלצה איך לחלק אותו ועם איזו תוכנה. תודה.

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.