ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
בוקר טוב! הרכבתי מפרט למחשב למשחקים באזור ה5.5k. האם נראה לכם שכדאי להחליף פה משהו במפרט? בנוסף, החנות הכי זולה שמצאתי היא IQPC שדי רחוקה לי (תל אביב) האם כדאי להוסיף עוד כסף בשביל שזאת תהיה חנות קרובה? מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1443 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤566 כרטיס מסך: GIGABYTE NVIDIA 8800GT 512MB,256BIT ¤1453 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD321KJ ¤405 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤187 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤364 CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤364 מארז: NZXT APOLLO w/o PS -SILVER ¤415 ספק כוח: CO…
-
- 8 תגובות
- 542 צפיות
-
-
שלום לכולם\כולן אני מעוניין לקנות מחשב נייד של עד 4000 ש"ח, לאינטרנט סרטים שירים וכל זה..... משחקים אינני סבור שאני רוצה שירוצו לי על המחשב, אם כן, האם יש מחשב שיכול לספק את צרכיי ב-4000 ש"ח או שצריך להוסיף מעט יותר תודה לעוזרים אוריה
-
- 4 תגובות
- 734 צפיות
-
-
* חריגה מהתקציב: עדיף שלא. * מטרות המחשב? סטודנט. עבודה נוחה ומהירה עם אופיס, אינטרנט. שידע לנגן סרטים באיכות HD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל מועדף 14". * רזולוציית המסך?לא יודע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי?לא יודע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שלא יהיה זללן... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI, * Bluetooth? לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?250GB. * כונן אופטי?לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. מצאתי את המחשב הזה: Dell vostro 2420. http://www.1pc.co.il/product-4149-Dell_Vostro_2420.aspx מחיר…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים בייתיים, פיתוח (JAVA בעיקר), הורדות (המחשב הנוכחי שלי מגיע ל100% CPU ביוזנט) ומשחקים ברמה בינונית+ (בעיקר משחקי תפקידים וSHOOTERS לא חייב ברזולוציה מקסימלית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. THE WITCHER2 לדוגמה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X105…
-
- 8 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב בשביל בת הזוג, 2000 ש"ח, לא יותר... * מטרות המחשב - גלישה (יוטיוב), סרטים, משחקים קלים ועבודה. * גודל המסך - 15.6 יספיק * רזולוציית המסך - כמה שיותר גבוהה ואפשרית למחיר הנ"ל, (1366x768?) * האם נדרש זמן סוללה ארוך - ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - רצוי HDMI * Bluetooth - אין צורך. * כונן קשיח - אם לגיטימי (אני מאמין שלא) לחפש מחשב בעל שני כוננים - כאשר אחד מהם SSD למ.הפעלה והשני לאחסון אז זה יהיה ממש נחמד, אם לא - כונן פשוט של 500-400 GB יספיק * כונן אופטי - רצוי, לא חובה * מערכת הפעלה - ווינדוז 8 * מסך מגע - רק אם לא מוגזם לבקש , לא חובה. אשמח לקבל המלצות מנסיון אישי\מפרטים שנראים לכם משתלמים. תודה רבה ויום טוב
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. דרישות סף יכולת תמיכה מלאה ב 4K 2. רצוי שיהיה כמה שיותר קטן (יוצב בסלון) 3. תקציב 1500 ש"ח (ללא מסך) תודה,
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב נייד חדש לצורכי לימודים (סטודנט). המחשב ישמש כמחשב ראשי לכל דבר. להלן הדרישות מהמחשב: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (HD), עבודה עם MatLab. * גודל המסך: 15.4-15.6. אני יודע שזה גודל שקצת מגביל את הניידות אבל המחשב ישמש כמחשב ראשי ואינני מעוניין במסך קטן יותר. * משקל רצוי: עד 3KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא. בסביבות ה-3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI. * בלוטות: אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 250GB * צורב DVD: כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא, אבל עדיף אחריות רחבה ככל האפשר. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא. פרטים נוספים שחשובים לי: * כרטיס רשת תומך Draft N (כעיקרון לא חובה, אבל עם עדיפות גבוהה)…
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד , שאלו דרישותיי ממנו : המחשב למטרת שימוש כללי , אין משהו סציפית שאפשר להעיד עליו, משחקים לא יהיו . מסך בין 13 ל 15.4 אינצ' רשת אלחוטית - חשוב שתהיה תמיכה לעתיד לתקן N ולנוכחי שרץ (G) - הראוטר יקנה בהמשך ( אם למישהו יש המלצה אז מוזמן, אבל יפתח ת'רד נפרד) bluetooth - חייב . יציאת VGA ו HDMI. USB - כמה שיותר יותר טוב . דיסק 160 לפחות . משקל עד 3 ק"ג . זמן סוללה - לפחות 3.5 שעות .
-
- 5 תגובות
- 636 צפיות
-
-
קנית מחשב MSI EX300 להלן המפרט: http://ivory.co.il/product.asp?productid=2928&CatCode=315 הוספתי עוד שני ג'יגה זיכרון .. איזה ווינדוס כדאי כדי שישתמש ב 4 ג'יגה זיכרון?
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
קנית מחשב MSI EX300 להלן המפרט: http://ivory.co.il/product.asp?productid=2928&CatCode=315 הוספתי עוד שני ג'יגה זיכרון .. איזה ווינדוס כדאי כדי שישתמש ב 4 ג'יגה זיכרון?
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
עם חריץ לכונן אחד או אוליי שתיים אם אין הרבה פער במחיר. ואיזה כונן הכי מומלץ בתקופה זו לגודל של 256-500GB?
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
היי חברים, תוכלו בבקשה לעזור לי לבחור באחד המפרטים האלה לאבא שלי יש מחשב די ישן עוד עם לוח AGP :-\ , סוף סוף הוא החליט שהגיע זמן לקנות מחשב חדש השימוש במחשב הזה יהיה בעיקר לאינטרנט , פה ושם לסרטים (עדיף לHD אבל בטח זה יותר מדי לבקש במחירים כאלה) , וגם קצת לפוטושופ (ברמה הכי חובבנית שיש) וגם מאוד חשוב שפשוט יחזיק לו לטווח של כמה שנים. אני מבקש להסתכל רק על מעבד ,לוח וכרטיס מסך. מארז , מאווררים,ספקי כוח לא חשובים לי מפרט ראשון (מפרטים מKSP) מפרט טיפה יותר זול (אבל הוא דווקה עם הI3 הזה , כדאי יותר עם I3 או עם E8400?) או שאולי בכלל כדאי ללכת על הכי זול והוא גם יעשה את העבודה? תודה מראש על העזרה!
-
- 25 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר ללימודים, לא גרפיקה מטורפת. כרגע, עד כמה שידוע לי זה יהיה יותר בתוכנות כמו C. אני מאמין שיהיו פתוחות במקביל מס' תוכנות כמו וורד, C, ACROBAT, אקספלורר ואי מיול. עדיף שהמחשב לא יראה סימני מאמץ במצב הזה. בנוסף בזמן החופשי יהיו מיועד למוזיקה, צפיה בסרטים (לא חובה יציאת HD), פוטושופ וקצת משחקים בינוניים(לא קריטי). עדיפות שהמחשב לא ישקול יותר מ 2.5 קילו, כדי שלא יהיה קשה מידי להסחב איתו בלימודים. כמובן חשוב שיהיה בו את כל הדברים הבסיסיים, שנראה לי שבאים היום בכל נייד, חיבור WI FI, צורב DVD ובלוטוט'.. יש עוד משהו חשוב שאולי שכחתי כרגע?! עדיפות לכרטיס מסך נפרד וזיכרון של 2 גיגה לפחות. גודל הדיסק הקשיח לא קריטי, גם 120 גיגה יספיק כרגע. מצאתי מחשב שלASUS דגם 220…
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
-
אני חייל, ככה שאין לי הרבה כסף והסכום שציינתי הוא הגבול של התקציב שאני מסוגל למתוח. אני מעוניין במחשב נייד שישמש אותי במשרד בעיקר לתיכנות ועבודה משרדית, אך אני מעוניין שיהיה מאופיין טוב לשם משחקים (לא צריך את ההכי כבדים שיש היום בשוק, מספיק דברים קלים שיעבירו לי את הזמן במקרה הצורך) וצפיה בסרטים. בנוסף נראה לי הגיוני שאם אני כבר מוציא הרבה כסף, שהאיפיון יהיה כזה שהוא יוכל לשמש אותי גם עוד מספר שנים. עשיתי חיפוש מקיף בעניין והמחשב הכי טוב שמצאתי שעונה על הדרישות שלי, ואפילו מעבר לזה הוא HP Pavilion dv6102ea RM478EA http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=1953 מכיוון שאני לא הולך לטייל איתו הרבה, אלא בסיס-בית וזה העיקר, לא משנה לי כל כך המשקל אך כן מ…
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט שנה א' להנדסת תוכנה ואני זקוק למחשב נייד חדש. חשוב לי מאוד כוח עיבוד חזק, סוללה חזקה ועמידה, מסך עדיפות ל15.6, רמקולים נורמליים, משקל לא הכי קריטי בשבילי אבל כמובן לא להגיע למשקלים מטורפים וכמובן אחריות! אשמח אם תעזרו לי כיוון שאני פחות חזק בעייני חומרה וזקוק לעזרתכם, אם אתם חושבים שאני זקוק למשהו נוסף בתור מהנדס תוכנה אני אשמח להצעות. תודה! *שכחתי לציין שהתקציב שלי הוא בערך 4-4.5K
-
- 1 תגובה
- 607 צפיות
-
-
אני מבקש המלצה לשני מפרטים לאחותי. אחד בתקציב 2,000 ש"ח ללא ציוד הקפי וישמש בעיקר לאופיס, גלישה וצפייה בסרטים (לפעמים גם קצת משחקים על הגדרות נמוכות) אין שימוש ב OC. ועוד אחד בתקציב 3,500 ש"ח ללא ציוד הקפי וישמש בעיקר לאופיס, גלישה וצפייה בסרטים (לפעמים גם קצת משחקים הגדרות נמוכות), אין שימוש ב OC. אין צורך במערכת הפעלה לא מתוכנן שדרוג מחשב בהמשך אבל יתכנו שדרוגים קלים ולכן כדאי שיהיה קצת אפשרויות שדרוג. לא יהיה שימוש רב למשחקים (משחקים על הגדרות נמוכות) אין חשיבות רבה לשקט מהמחשב עדיפות לחנויות באזור הצפון אבל אפשר גם במרכז. בקשתי 2 מפרטים בגלל שאני מתלבט אם כדאי להשקיע עוד 1500 ש"ח במחשב .
-
- 5 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני רוצה לקנות מחשב לאבא שלי , כיום הוא עם thinkpad T61. לי יש thinkpad T410i 2518-MVG ואבא שלי רוצה בדיוק כזה , השאלה שלי היא : אני קניתי את המחשב כבר לפני חצי שנה , האם יש היום טינקפד עם מפרט יותר טוב במחיר כזה? זה המפרט של מה שלי יש : http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=7701 צאו מנקודת הנחה שיש לי כבר סטיק ספייר של 2GB כך שהמחשב שאתם ממליצים עליו יכול להגיע עם 2GB כל עוד זה בסטיק אחד. הדרישה הכי חשובה זה רק thinpad אמיתי , זאת אומרת בלי thinkpad edge , SL למינם (הבדל של שמיים וארץ). אשמח לקבל עזרה וטיפים שניה לפני שאנו קונים את המחשב. תודה רבה. עריכה : אפשר הסבר מה ההבדלים בין T410i לבין הסדרה L420? תודה
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מחשב לטיולים, אינטרנט, סקייפ, גיבוי תמונות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 11-13". עדיף מאט * רזולוציית המסך? לא חייב FHD, אבל לא יזיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3, ויציאות USB 2 נוספות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 128GB * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות ל DELL. אבל כל חברה עם תמיכה טובה וידידותית למשתמש הולך... * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? לפחות 4GB RAM
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
שלום לכולכם אני רוצה לבנות HTPC כיום יש לי מארז וזהו ( זה המארז - http://www.techpowerup.com/82527/Thermaltake-Launches-New-HTPC-Computer-Cases-SD100-Mini-and-SD200.html )כאשר הוא בא עם ספק של 270 W של Thermaltake אני רוצה שה- HTPC יוכל להריץ את כל סוגי הפורמטים של הסרטים (HD) לבחון אפשרות של כונן blu ray (במידה והספק יעמוד בזה). אני מעוניין ב-- - המלצה ללוח אם (MINI) - המלצה על מעבד (האם כדי לרכוש את ה ATOM או I-3\I-5) - בכרטיס מסך אשר יוכל גם להתאים מבחינת פרופורציה (גודל פיזי) ושיוכל להריץ משחקים לא כבדים כגון pro evolution החדש ללא בעיה - זיכרונות התקציב שלי מאוד גמיש ,אבל כמובן שכמה שפחות יותר טוב אני לא רוצה היי אנד (2000-2500). בסופו של יום אני צ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ! לאחר לבטים רבים ואחרי שהXORO שלי מת סופית החלטתי ללכת על HTPC , רכשתי לאחרונה את הX10 של פנסוניק, אני מעוניין במערכת HTPC לסלון שתוכל להריץ סרטי FHD חלק דרך הדיסק הקשיח , כמו כן המערכת אמורה להתחבר לראוטר כדאי שאוכל להעביר סרטים ומוסיקה דרך רשת אלחוטית , התקציב שלי הוא בסביבות ה 2000+- , כמו כן מעוניין במקדלת\שלט כדאי שאוכל לשלוט על המחשב ממרחק של כ 5 מטר . מה תוכלו להציע במחיר זה ? תודה .
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
שלום לחברים אני מתעניין בלפטופ חדש(כרגע יש לי X40 IBM גיגלתי קצת ברשת ועיני צדה את הטבלט המגניב הזה לנובו S10-T3 בכל אופן הוא נראה כזה בעיקרון אני צריך מסך 10-12 מקסימום עם ניידות ונוחות סקירות על המוצר לא מצאתי מי יודע מה בעיקר בעברית חוץ מזה שהמולטי טאצ' שלו לא מתקרב לאייפד או אייפון במהירותו וברמתו כשלעצמי זה לא קריטי ומאוד חשוב לי בעיקר לעבודה מיילים אקסלים ואם יש צפיה ישירה סדרות או יו טיוב זה מספיק לי בקשתי היא האם למישהו יש אותו או שמע -ראה ויכול לתת לי את חוות דעתו לנטבוק הזה אם למישהו יש המלצה אחרת או דומה בקטגוריה הזאת אשמח מאוד לשמוע בתודה רבה ובברכה מראש אברהם אריה
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום. מבקש המלצה לאולטרא בוק, קל משקל 1.5kg+-, גודל מסך 13.3/14". מטרות מחשב: עבודה משרדית + שימוש בלאןפרטים מזדמנים (משחקים חצי כבדים, או כבדים על איכות לא חייבת להיות מקסימלית) גודל מסך: 13.3/14" משקל: 1.5kg+- עדיפות לרק SSD כ128 גיגה. אין צורך בהרד דיסק נוסף זכרון: 8 GB יתכן ואם לא יכנס לתקציב משהו בארץ, אקנה בחו"ל. אז אשמח לתשובות גם אם זה חורג מהתקציב. במידה ומחו"ל ארצה משהו עם אחריות בינלאומית סטייל אסוס. תודה.
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? זה תלוי , מכיוון שאופציה מחו"ל גם פתוחה בפניי(EBAY) , אבל אני חושב שעד 7K ולא יותר (זה כאילו המקסימום שבמקסימום להוציא) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג אבל שוב בארץ זה יעלה X באיביי יש מציאות . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א.תכני HD ב. משרדי ג.משחקים קלים כמו Contraption Maker ,Crazy Machines א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבע…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 ומעלה, מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? מקסימום 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) מינימום 4 שעות לפחות * האם יש צורך ב…
-
- 0 תגובות
- 945 צפיות
-