עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Psy,

יש ברשותי מחשב נייד כבר כמעט 5 שנים, לא מזמן היתה לו בעיה שהמסך החשיך ללא התראה (אפשר היה לראות באמצעות פנס מקורב שהמחשב עובד רגיל רק בלי תאורה) עלה החשד שמדובר באינוורטר, פירקתי את האינוורטר הישן וחיפשתי את אותו הדגם באיביי, 2 וחצי דולר זה המחיר של הרכיב הזה. אחרי שהגיע האינוורטר החדש חיברתי אותו למחשב והכל עבד כשורה , חזרה התאורה. עכשיו יש בעיה אחרת אחרי כמה דקות שהמחשב עובד המסך מחשיך אוטומטית כל כמה שניות\דקות באופן אקראי כדי להחזיר את המסך למצב הרגיל אני לוחץ כל פעם על הלחצן [שסוגרים את המכסה מסך ומרימים] הבעיה היא שזה לא מפסיק וכל כמה שניות זה חוזר על עצמו שוב ושוב....... מיותר לציין שכיבוי הצג וכל שאר הדברים בהגדרות צריכת חשמל - מבוטלות... וגם שהבעיה היא לא בלחצן ע…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by ezraso,

שלום. אודה לקבלת עזרה בבחירת מחשב למשחקים.קבלתי את ההצעות האלה ואני מאוד מתלבט: הצעה ראשונה> : Intel Core i3 550 3.33Ghz 4MB Cache Tray כמות: 1 מחיר: ₪561 קירור למעבד: EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN כמות: 1 מחיר: ₪66 לוח אם: Gigabyte GA-H55M-S2 כמות: 1 מחיר: ₪364 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm + Seasonic 500W ET 34A @ 12V כמות: 1 מחיר: ₪514 קירור למארז: EVERCOOL EVERGREEN Series 120mm כמות: 1 מחיר: ₪32 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 i5/AM3 Retail כמות: 2 מחיר: ₪128 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 מחיר: ₪281 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6850 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI כמות: 1 מחיר: ₪960 כונן א…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום לכולם, אשמח לקבל מפרט למחשב נייח שימושים: ביתי בסיסי (אופיס, אינטרנט וכו') התעסקות עם קבצי RAW בקשות ספציפיות: נפח אחסון רב (עבור התמונות) את המפרט אבקש לבנות ב"נעה מחשבים" - www.noacomp.co.il המחיר עד 3000 ש"ח כולל מסך 23"-24" פשוט וזול (אפשר שהמסך יגיע מחנות אחרת)

• 4 תגובות
    • 724 צפיות
  4. Started by kalda01,

קיבלתי אתמול לנובו EDGE 11 חדש. האם יש דרך אוטומטית לבדוק שכל הדרייברים במחשב מעודכנים ?

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  5. Started by prince2,

מה החשיבות של הזיכרון בכרטיס מסך עצמו מה ההבדל בביצועים בין 1gb ל2gb האם כדאי לקנות כרטיס מסך עם מאוור מובנה? הבנתי שיש חשיבות רבה לספק איזה חברה אמינה מבחינת יצור ספקים ואיזה ספק מומלץ למחשב לגיימרים? האם750 מספיק או יותר מדי? המליצו לי פה על antec ובקשר למאורר למארז האם ניתן להחיל וכדאי? שתי מאווררים במארז? אגב איך אני יודע אם יש תאימות בין הלוח אם לכרטיס הגרפי?

• 1 תגובה
    • 799 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימלי? כ-3500 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח, אבל רק אם זה נותן שיפור משמעותי בתמורה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר, מעט משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אין מסך, יש לרכוש אחד חדש. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? RTS ו-FPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אין דרישה להגדרות גבוהות…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולכם. התבקשתי לסייע לאמא לשדרג את המחשב וכבר הרבה זמן לא הסתובבתי בשוק. חפרתי קצת בפורום המפרטים והבנתי שאני לא כל כך מבין. אז אפתח בכמה שאלות - ואשמח כמובן גם להצעות למפרטים (נראה לי שRSM בכפ"ס קרובה יחסית). למה כל המפרטים המומלצים מבוססי AMD (סגרו את אינטל כשלא הסתכלתי?) וברצינות האם במידה ואקנה היום מרובע ליבות של AMD או לחילופין I5 של אינטל לוח האם יאפשר לי בעתיד לשדרג מעבד על אותו סוקט, או שיקרה לי מה שקרה לי עם ה-E6750 שקניתי לפני ארבע שנים והתחלפה לי הטכנולוגיה? חוצמזה - אין כמובן שום כוונה לביצוע , OC אבל ישנה חשיבות לשקט - נאמר 8 עפ"י הסולם שהצגתם. ושאלה אחרונה - הבנתי שהיתה התקדמות רבה במעבדים הגרפיים המובנים (בלוח האם? במעבד?) האם הם יספיקו גם להקרנת סרט…

8. Started by k22,

מסך:E2350T לוח אם :G41M-ES2L מארז וספק :ז'ינארי את הספק חובה להחליף את המארז לא בטוח תקציב יחסי קטן עד 2000 שקל תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by Discreet,

מעוניין לקנות את המחשב ומחפש חוות דעת או ביקורת , אני ישמח גם אם מישהו ירשום את דעתו והאם הוא שווה את מחירו תודה

• 0 תגובות
    • 929 צפיות
  10. Started by elad1_2,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לאינטרנט נטו, לא משחק, אבל מחפש מחשב טוב שיחזיק מעמד כמה שנים. חשוב שיהיה מהיר, מסך 15.6 חובה, מקלדת עברית נפח אחסון 160-250 זה סבבה אם יותר אז יותר טוב משקל לא חשוב לא הולך להתנייד איתו לכן גם הסוללה לא חשוב יעבוד 2 בהפעלת סרט ללא הטענה זה מספיק. תקציב 2500 ש"ח ניתן לחרוג לדברים טובים תודה אם יש עוד דברים חשובים שפספסתי תגידו נבדוק.. מחפש המלצות לניידים אמינים וטובים לעבודה יחסית פשוטה הוצעו לי מספר ניידים: 1. איךהacer aspire as5736z-4563g32mnkk 2400 ש"ח שווה שמעתי מעבד T4500 ישן ולא כדאי. 2.הוצע לי גם lenovo g550 3. lenovo m42d7iv איך הAMD טוב? מעבד AMD 2 GBRAM 320GB הבנתי גם שיש 560 מה יותר טוב? איזה מעבד יותר חזק core i3 או t440? אם הם לא טו…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by eran898,

שלום. יש לי מחשב דיי חזק(אולי כיום כבר לא אבל לפני שנה כן חח).SATELLITE L505 141 למי שלא מכיר ICORE 5 עם 6 ג'יגה ראם וכ.מססך ATI HD5165 ומאז שהתחילו לצאת כל המסכים האלה התלת מימדיים האלה ומסכי המגע למחשביים נידיים סיקרן אותי לדעת אם אפשר להחליף את המסך במחשב הנייד לדבר כזה ואם מישהו יודע מה העלויות של זה(נגיד למסך כמו שלי 15.6 חח)

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לגלוש עוד 250 ש"ח אם זה קריטי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תוכנות בסיסיות + משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 24 רזולוציה של 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכד…

13. Started by azure,

שלום לכולם!!! אשמח אם תוכלו לעזור לי משום שאני מבולבל ומרוב עצים אני לא רואה את היער. קיבלתי משימה לרכוש מחשב נייד עם הנתונים הבאים: למצוא איזון בין שימושי משרד להתניידות בשטח. חשוב לבחור מחשב עם מעבד חזק ומהיר וכמו כן לוודא זיכרון רחב ומהיר (בהקשר הזה חשוב לבדוק לגבי התחממות) זמן בטריה - לא פחות חשוב. יש ימים שאני יום שלם בשטח עם המחשב. החברה יושבת בחו"ל אז אני אצטרך להתחבר לשרת חיצוני (כך שאצטרך Windows 7 proffesional) אם יש אפשרות להסתכל על המסך באור שמש זה מעניין. המחשב נקנה ע"י החברה כך שהתקציב הוא לא מינימאלי. השימוש במחשב יהיה מצגות. יתכן מורכבות, סרטונים מיילים אופיס בטח גם תוכנות מכירות. חשוב שהתוכנות ירוצו בקצב טוב. אשמח לעזרתכם

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  14. Started by lesles,

1. מה התקציב המקסימלי? 3000, עדיפות ליותר זול. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות 3K זה המקסימום. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? LCD 17 אינצ' שאולי נגדיל בעתיד. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מאפיה 2 ו-GTA 4 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, ר…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by LIOR1994,

המפרט מעבד - processor 2.26GHz Intel® Core™ i3-350M מסך - "15.6 High-Definition LED HP BrightView Display כרטיס גרפי - ATI Mobility Radeon™ HD 5470 Graphics זיכרון ייעודי - MB512 זיכרון משותף MB 2202 זיכרון – 4GB DDR3 כונן קשיח – 500 GB 5400RPM מידות: משקל - 2.2 ק"ג צורב – Light Scribe SuperMulti DVD±R/RW תקשורת אלחוטית – Intel 802.11 b/g/n Bluetooth מצלמה ומיקרופון מובנית- HP TrueVision Webcam קורא מדיה דיגיטלית 5 ב - 1 Windows® 7 Home Premium 64-bit רמקולים - Altec Lansing יציאת HDMI רציתי חוות דעת על המחשב ועל HP כי הבנתי שהשירות שלהם לא משהו דרך אגב למחשב יש אחריות של 3 שנים

• 0 תגובות
    • 902 צפיות
  16. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3600 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?למצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקי רשת בלבד (לא ממש כבדים ) תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).משחקי רשת 24/7 ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך של 22 נראה לי צריך אבל המלצה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקי רשת ספיפית משחק רשת אחד הוא ל ממש כבד * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניו…

• 3 תגובות
    • 921 צפיות
  18. שלום רב, אני צריך לרכוש מחשבים עבור המקום עבודה, אני קונה ממקום ספציפי מחשבי מותג IBM/LENOVO אנחנו חברת ביטוח גדולה ועובדים כאן בו זמנית עם הרבה תוכנות של החברות ביטוח, חלקן באינטרנט וחלקן DOS (בוזונובה) בנוסף לעבודה רצופה ביישומי האופיס כגון: אקסל,וורד,ואווטלוק. כמובן שגם גולשות באינטרנט ושומעות מוסיקה ורואות סירטונים. אני מחפש מפרט חזק, שיריץ את כל החלונות הפתוחים בלי בעיה, קירור טוב למארז, מקום סגור עם הרבה אבק ולא הרבה חלונות. צריך נטו מחשב, בלי מסך וציוד הקפי המחירים המפורטים למטה הינם למחשב עם מערכת הפעלה ללא אופיס. ולא כוללים מע"מ.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by ym586,

זקוק למפרט משחקים תקציב 2500, לנצל הכל אפשרות 200 שח חריגה . על המפרט לכלול מסך אין צורך ב:צורב,מקלדת,עכבר,רמקולים,מערכת הפעלה מיועד למשחקים כמו nfs ו gta (מין הסתם לא החדשים ביותר...) ומשחקי רשת כמו cs בגלל התקציב השקט לא רלוונטי כנראה... יש לשמור על אפשרות שידרוג בעתיד,לא מתמצא בo c מחנות אמינה בלבד באזור המרכז (ת"א ר"ג הרצליה ב"ב בצפון ועד רחובות בדרום) תודה

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שלום, בטעות ביקשתי המלצה המקום הלא מתאים אז אני מתקן לכאן. - . מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - גלישה באינטרנט, צפייה במשחקי כדורגל בעיקר דרך סופקאסט או אתרים יעודיים, הורדת סרטים וסדרות, הצפיה היא לאחר צריבה בדי.וי. די אין צורך בHD , שימוש לעיתים באופיס אין תוכנות רציניות, ומשחקים פשוטים לילדים. כרגע למעשה אני לא משחק בשום משחק (אלא אם באבלס נחשב ). חשבתי גם על האופציה של משחק בשר הטבעות ( The Battle for Middle-Earth) או דברים בסגנון, אבל זה דבר לא מהותי, הייתי רוצה לשמוע הצעה שכוללת מחשב שמתאים גם למשחק כזה ולמשחקים לא חדשים כמו Virtua Tennis ישנים יותר מ 2009. . האם יש צו…

• 34 תגובות
    • 4.4k צפיות
  21. - תקציב של 2000 ש"ח או פחות - המחשב ישמש בעיקר לגלישה, לצפייה בסרטים (גם HD), עבודה משרדית ומשימות פיתוח פשוטות. המחשב לא מיועד למשחקים. יש לי נטייה לעבוד עם מספר גדול של חלונות בו זמנית. - אין צורך בציוד היקפי. - עדיפות למחשב שקט - המחשב יהיה בחדר מגורים. - לא מתוכנן אוברקלוקנג. - אין צורך לכלול מערכת הפעלה (הוא הולך להריץ לינוקס) או הרכבה. - כנראה שהולך להירכש בivory או KSP בנתניה. - למחשב שלי כיום יש כרטיס טלוויזיה שמחובר בPCI2. אני אשמח להעביר אותו אם יש לוחות מודרניים עם חיבור מתאים. גם תמיכה בחיבור IDE ללוח יכולה להיות נחמדה גם היא בשביל לחבר את הדיסקים הישנים ואת הצורב שקיים. - אני רוצה אפשרות לחבר את המחשב לשני מסכים. מה אומרים המומחים? תודה רבה!

22. Started by m1ke,

אני מנסה להרכיב מכונה בשביל מעבדה בייתית קטנה שתריץ Hyper-V עם 4+ מכונות וירטואליות. לאחר שהתלבטתי בשאלה האם לקחת Quad או I7, נזכרתי שהמחירים של AMD לא רעים בכלל עבור 1055T X6. לפי מה שבדקתי AMD X6 1055 תומך ב AMD-V הלוח אם שחשבתי עליו הוא GA-880GM-UD2H של Gigabyte שנמכר ב KSP במחיר מצחיק של 400 שקל. אבל אני לא בטוח האם הצ'יפסט הזה תומך בכל הקשור לוירטואליזציה. האתר של AMD לא ממש מפורט בנושא Phenom II x6 Six Core 1055T Socket AM3 2.8Ghz Box GA-880GM-UD2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI, 1394 2x4GB G.Skill RipJaw Edition Dual Channel 1TB EcoGreen F3 1TB 32MB Sata II HD105SI DVD±RW GH22NP x22 Black IDE (Oem) P183 Mid Tower Black (No PSU) --------…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by eran898,

שלום. אני רוצה לשדרג לאחי הקטן(לא כזה קטן בן 17 חח) את המחשב בלי לבזבז יותר מידי כסף... אז חשבתי להזמין חלקים מEBAY ורציתי לשאול מה דעתכם בנושא ומה העלויות של המיסים... בכל מקרה המחשב שלו הוא פנטיום D 3.0 ורציתי לקנות לו משהו קצת יותר חזק וכמובן שיתאים לו למשחקים..אז עקב זה שיש לי מסך וארדיסקים ומארז כבר פתרנו קצת מהבעיה חחח אז זה בערך המפרט שחשבתי עליו: Gainward GeForce 9500GT 1GB 1024MB PCI-E Graphics Card Intel Core i7 610 610LM 610LE 1.87Ghz 4MB PGA988 CPU ‏P55M-UD2 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E‎ וזיכרון של בין 4-6 GB לRAM השאלה היא אם שווה ביכלל להשקיע על הI7 במקוםI5 למרות שהבדלי המחירים דיי זניחים אבל זה אומר יותר כסף לכרטיס מסך... בכל מקרה אני ממש…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by kalda01,

מדובר בנטבוק עם מסך 10-12 אינצ'. איזה מעבד/כרטיס מסך מינימלי צריך כדי לנגן קבצי MKV ברזולוצייה 720P ? איזו רזולוציית מסך הכי מתאימה?

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by moshemaman25,

היי דבר ראשון תודה לכל העוזרים. בהמשך לשרשור פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=485863.0 לאחר שלקחתי כמה עצות משם ןמחברים הרכבתי את המפרט הבא: חשוב לציין: 1.לא מתוכנן OC 2.אני רוצה מעבד רק אינטל (אני יודע טיפשי AMD יש דגמים יותר טובים אבל שריטה שלי אז תודה ) 3.אפשרות לחריגה של עוד 100-200 4.אבקש להוסיף הסבר אם אתם משנים חלק שאלה: אם אפשר לחסןך במשהו יהיה נחמד. גם כן אני אוהב לשחק במשחקי רשת ותוך כדי לעשות עוד דברים נוספים האם כדאי לי להשקיע בעוד זכרון ? Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Box, יחידות 1 ₪982 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2016 Gigabyte GA-P55-UD3L H55 CHIPSET Rev 2.0, יחידות 1 ₪500 http://www.rsm.co.il/product.aspx?prod…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים