עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי כולם. הגיע הזמן להחליף את המחשב שלי (שעשה עבודה מעולה!) באחד חדש, שיסחוב קצת יותר טוב. מה שקורה זה ככה: יש לי תקציב של 4000 שקל, ויש לי את המחשב הישן שלי, תיכף אתן את המפרט. המטרה היא להעמיד שני מחשבים: אחד הכי חזק שאפשר, השני - הדבר היחיד שחשוב בו, שלא ישרף. אז מצידי שיהיה ספק חלש, ושיהיה מארז חלש. המחשב החלש הולך לאבא שלי, שמתשתש בו לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט. אני לעומת זאת, גיימר אובססיבי. אז כאמור, המחשב הישן שלי הולך לאבא. למרות זאת, יש במחשב הישן שלי כמה דברים ששוה לשמור למחשב החדש: 1. ספק כוח אנרמאקס 400W (לא זוכר את הדגם, כתוב עליו totalpower 400w). 2. מארז LEXA בלאקליין. 3. שני הארדיסקים ושני צורבים (= במפרטים לא צריך להוסיף הארד דיסק או צורב, לשני המחשבי…

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום לפני שעה הייתי במחשב הנייד שלי (למזלי יש לי גם נייח) בסלון ושהרגשתי שאני עייף הלכתי לחדר לישון המחשב היה על הידיים שלי ושפתחתי תדלת המחשב ממש נפל לי מהיד. שפתחתי לראות מה קרה עם המחשב נייד גיליתי לרעתי שהמסך קבל מכה ונהיו כתמי דיו כאלה והמסך הפך בהיר כזה המחשב הוא של חברת HP נקנה באופיס דיפו ב25.5.10 אפילו לא עברה שנה איך אני מסדר עם החברה שיתקנו לי את זה עם מימוש אחריות בלי לקבל מהם סיפורים??? פליז הלפ מי איך יוצאים מהתיסבוכת הזאת קיבינימט

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. לחברי הפורום שלום, אני צריך בבקשה המלצה למחשב שהשימושים העיקריים שלו יהיו לימודים וצפייה של סרטים (ישמש כסוג של סטרימר), חשוב שהמחשב יהיה: 1. בעל זמן סוללה כמה שיותר ארוך-הדבר החשוב ביותר (מעל 5 שעות). 2. שיהיה קל ולא יותר גדול מ-13.3. 3. מקלדת נוחה 4.BT בכלל לא חשוב 5. גודל של HD לפחות 320GB התקציב שלי עומד על 3K ואפשר גם לחרוג מעט, המחשב לא הולך להריץ שום דבר כבד אבל חשוב מאוד שידע להתמודד היטב עם תכנים ב- 1080P- ככה שחיבור HDMI הוא חובה. שתי המחשבים שחשבתי עליהם הם: Lenovo ThinkPad Edge 11 NVY24IV‎ http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2611 Asus 1215N http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9366 הציעו לי גם לשקול את המחשבים של LG ה-T280/380 שרציתי …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by אנטי-פסטו,

אהלן, אני מתלבט על נטבוק בסביבות ה 1500-1800 ושמתי את עיני על הasus eee. יש שני דגמים בעלי תג מחיר כמעט דומה, ומפרט זהה לחלוטין, רק השם שונה. http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=eee יש את הAsus 1005p ו הAsus 1015p מה ההבדלים בינהם? במה לבחור..

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום. דוד שלי מחפש לקנות מחשב חדש למשרד, שישמש לאופיס ולאימיילים, כלומר די מינימלי בדרישות. יש צורך במסך, עכבר ומקלדת, כמו גם מערכת הפעלה ואופיס. אני יודע שנהוג לתת תקציב ממשי כדי לעבוד בו אבל הרעיון הוא תמורה לכסף, מכיוון שהדרישות מינימליות, אין צורך להגיע אפילו לרכיבי mid-end אבל ההעדפה היא לא לקנות רכיב שבעוד חודש לא יהיה שווה כלום אשמח אם תוכלו לעזור בנושא.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by dwassernis,

אני מעוניין לקבל מידע לגבי מחשב נייד שאני מעוניין לרכוש בתקציב של 4000-6000 ש"ח על מנת שאני אוכל גם לשחק איתו במשחקים כבדים אני רוצה לדעת איזה מפרט צריך להיות למחשב ואיזה מחשבים אתם ממליצים בתקציב זה שיתאים למשחקים כבדים

• 2 תגובות
    • 921 צפיות
  7. אני מחפש מחשב בסביבות ה-3000 ש"ח, עם אחריות על הרכיבים. מחשב למשפחה, שיוכל להריץ משחקים חדשים בלי להיתקע, שיעבוד ויחזיק גם לעוד שנים, ללימודים, סרטים הורדות וכו'. החלטתי לקנות מRSM המפרט ששלחתי להם: AMD Phenom 2 X4 945 Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪702 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪334 Elixir 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪360 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪189 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪100 ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500ET 500W , יחידות 1 ₪550 PowerColorATI Radeon 6850 1GB GDDR5 , יחידות 1 ₪982 הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪50 סה"כ מחיר לכל המוצרים…

• 17 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by aviramdan,

שלום. אני מעוניין לקנות מחשב לשימוש ביתי רגיל (גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, ושימוש בסיסי ביותר במשחקים). אשמח לקבל את דעתכם על המפרט להלן: 1. מעבד: Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 2. מאוור: Generic CPU Cooler For s1156 3. לוח אם: ASUS P7H55-M LX s1156 Core i3/5/i7, Intel H55, DDR3 1333, PCI-E 4. זכרונות: DDR III 1333Mhz 2GB Kingston X 2 5. דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD10EALS 6. כרטיס מסך: GIGABYTE GT430 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E 7. כרטיס קול: On Board 7.1 Channel Audio 8. צורב די.וי.די: LG DVD+-RW GH22NS x22 Black SATA Oem 9. ציד רשתות: Wired Products On Board 10/100/1000 10. מארז: Warrior-18 MIDI ATX Black With …

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. לא צריך ציוד הקפי. המארז שאני רוצה הוא HEC 7KJ9. תודה מראש. המחשב יחובר לטלוויזיית FHD. היום יש לי כרטיס NVIDIA 8800GTS, הוא לא יכנס במארז הזה. אני לא רוצה להוציא על כרטיס יותר מ700-800 ש"ח.

• 2 תגובות
    • 825 צפיות
  10. Started by fadido,

1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?מעדיף לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב אינטרנט ומשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).אינטרנט סקייפ ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:ממ לא יודע כל מיני משחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?גם משחקי רשת וגם רגילים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקט…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by arkins,

שלום יש לי מחשב פנטיום 4 מהירות 3.2 Ghz 2 ג'יגה זיכרון ראם DDR1 אני חושב שאין כרטיס מסך, אולי מובנה - און בורד... אני מצלם במצלמת רפלקס מקצועית (d80) ועורך את התמונות בפוטושופ ובcapture NX. זה הולך יותר מדי לאט במיוחד כשאני שומר את הקבצים מה לדעתכם אפשר לשדרג בסכום סביר - נגיד 800 שקל כך שאצליח לעבוד בפוטושופ באופן חלק ומהיר? האם בכלל כדאי להשקיע בשדרוג?

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימוש ביתי בעיקר - עבודה משרדית והצגה של סרטים (גם באיכות HD) מעוניין גם להשתמש במחשב לחיבור לטלוויזיה (VGA וגם HD). HD לפחות 320 ואפשר גם 500 סוללה של 3-4 שעות תספיק (מאחר והשימוש בעיקר בבית) כמובן בלי מערכת הפעלה... זה אשים לבד. האם הוא יוכל להריץ חלונות 7? שאלה נוספת לידע כללי: בניידים קונים דגמים בניגוד לנייח שאתה מרכיב את המפרט הספציפי. זה אומר שאפשר לבחור דגם של יצרן כלשהו ופשוט לקנות איפה שזול? כלומר בכל החנויות המפרט של הדגם יהיה קבוע? תודה

• 1 תגובה
    • 873 צפיות
  13. אין לי פה את הטופס של האחריות, אבל אני מניח שאתם יודעים, האם במחשבים של HP, באחריות ל 3 שנים, היא כוללת גם את הבטריה? אורך החיים של הבטריה שלי התקצר לפחות מרבע שעה במצב שאינו חוסך באנרגיה, ואולי 40 דקות במצב החסכוני... אני די בטוח שהאחריות לא חלה לעניין הבטריה, אבל אני רק רוצה לוודא פה...

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  14. שלום. אני מעוניין לקנות מחשב לאחי הקטן. הוא בן 22. השימושים הם בעיקר אינטרנט, צפיה בסרטים ומשחקים (אם כי אחי הוא לא ממש גיימר. משחק פה ושם). לא ידוע לי על תוכנות כבדות שאחי נוהג להשתמש בהם. הוא משתמש ממוצע. האמת, אין לי מושג מה לקנות והכל פשוט מבלבל. אשמח לקבל עזרה בהרכבת מחשב + ציוד היקפי ושלא יעלה על 3,500 ש"ח (האם זה תקציב הגיוני?). תודה

• 7 תגובות
    • 862 צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1700-2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? מעדיף כמה שפחות שיעלה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +-50 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280*1024 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? cod6/gta4 וכו' * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? ל…

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  16. שלום לכולם! אני מעוניינת ברכישת מחשב חדש למשחקים. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. אפשר גם לחרוג, אבל עדיף שלא. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? סרטים, משחקי MMO, Shooters, וכל מה שימנע ממני לסיים את התואר בקרוב. לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד? - גבוהות. האם יש צורך בציוד היקפי ? לא. אבל המלצות למסך איכותי 24"-23" עד 1000 ש"ח יתקבלו בברכה. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 בסביבות 7. הרעש משגע אותי. לא מעוניינת לעשות אוברקלוק. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבה בחנות. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? שמעתי ש SkyPC או IQPC טובים, בכל מקרה לא אייבורי... האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון…

• 6 תגובות
    • 971 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ההבדל באמת משמעותי. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב משחקים ושימושים יום יומיים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280X1024 אין צורך במסך חדש,צריך כרטיס מסך שיכול לתמוך ברזולוציות גבוהות יותר * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים החדשים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (? כמצופה ממחשב חדש להגדרות גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? ל…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אהלן, האחים בבית רבים על המחשב כל הזמן צריך להביא מחשב חדש ואמא רוצה שנביא לה מפרט... המחשב ישמש למשחקים בעיקר, חדשים גם כן, המסך המשומש על המחשב הוא 20 אינץ' של BENQ 1680*1050 ואין מטרה להחליף כרגע או צורך אפילו. OC כבד לא יבוצע על המחשב, אולי אולי אולי..בעתיד הרחוק שנה שנתיים מעכשיו. מה ממליצים? אני עם העדפה למעבדי I5 או I7 אבל אני יודע שהציוד הנלווה שלהם יקר, כמו לוחות אם וכדומה. תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. הינה המחשב : http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=728960 עכשיו המחשב איטי מאוד ויש בו וירוסים ואני מעוניין לפרמט אותו , עכשיו הוא מגיע עם כל מיני תוכנות של LENOVO וגם בהתחלת המחשב לפני שעולה המערכת הפעלה WINDOWS XP HOME EDITION יש תוכנה של LENOVO שעולה שמאפשרת גלישה באינטרנט שמיעת מוזיקה ועוד , עכשיו אני מפחד לפרמט אותו בעצמי ושכל זה יעלם לי , אולי יש אפשרות פירמוט דרך המחשב שהחברות הניידיות עושות אותו , זה קיים במחשב הזה ? (יש פירמוט ולהחזיר את המחשב כמו שהיה בהתחלה ) תודה רבה.

• 21 תגובות
    • 7.5k צפיות
  20. Started by dwassernis,

אני רוצה לדעת איזה מחשב ניייד ניתן לקנות שאיתו ניתן יהיה לשחק במשחקים שונים וחזקים. תקציב של 4000-5000 ש"ח. איזה מחשב בתקציב הנ"ל ניתן לקנות ולשחק היטב במשחקים הכבדים

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  21. Started by mzlbat,

זה לניידים Core™ i3-370M‎ • ‎2.4 GHz‏, מטמון של 3‎ MB ברמה 3 או Core™ i7-720QM‎ • ‎1.6 GHz, מטמון של 6 MB ברמה 3

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. אהלן חברה, אני בונה כרגע מפרט למחשב חדש שנועד בעיקר להריץ תוכנות כמו: Visual Studio, Photoshop. יש מצב שאני אריץ עליו כמה משחקים אבל גם אם כן אין לי צורך שזה יהיה באיכות הגראפיקה הטובה ביותר. סכום ההשקעה שלי הוא משהו בסיבובת ה-2000 ש"ח (מתפשר עד 500 שקל יותר) החלטתי ללכת על מעבד הזה: Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray אחרי שקראתי קצת באינטרנט הבנתי שהוא די תואם את הצרכים שלי בסכום סביר (490 - 500 ש"ח). לוחות אם אני לא כ"כ מכיר ולכן ערכתי חיפוש קטן באינטרנט ובדקתי איזה לוח אם הכי טוב למעבד שבחרתי. יצאתי עם 3 תוצאות: 1: GIGABYTE ‎GA-H55M-D2H :2 ASUS P7H55 M PRO :3 GIGABYTE ‎GA-H57M-USB3 כאשר אני נוטה ללכת על אופציה מספר 2 במחיר של 510 ש"ח. אשמ…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אני רוצה לקנות מחשב נייד בארה"ב (חברים יביאו לי אותו), יש לי יום-יומיים למצוא מחשב כזה. הבנתי שדל עדיפים מבחינת האחריות הבינלאומית מישהו יכול להסביר לי לאיזה סוג אחריות אני צריך לשדרג בכדי שזה יתפוס בארץ? אלו הסוגים: Basic (In-Home Service After Remote Diagnosis) 1 Year Basic Service Plan [included in Price] 3 Year Basic Service Plan - Includes a $30 Dell Promo Gift Card! [Add $210.00 or $6.00/month1] Advanced (In-Home Service After Remote Diagnosis) 3 Year Advanced Service Plan - Includes a $50 Dell Promo Gift Card! [Add $310.00 or $9.00/month1] Premium (In-Home Service After Remote Diagnosis) 3 Year Premium Service Plan - Includes a $100 Dell Promo Gift Ca…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by DeaglinG,

היי, אני צריך מחשב חדש לבית, לשימוש ביתי. הנה המפרט שבניתי מTMS קטגוריות מוצרים כמות מחיר מעבד Intel Core i3 550 3.33Ghz 4MB Cache Tray 1 ₪564 קירור למעבד Intel Original for 1156 1 ₪42 לוח אם Gigabyte GA-H55M-D2H 1 ₪408 מארז Gigabyte GZ-M3 Micro Atx Black 90 MM COOLER NO PSU 1 ₪148 ספק כוח Seasonic M12II-520 520W Active PFC Modular 80+ Bronze 1 ₪387 זיכרון Corsair DDR 3 4G (2GX2) 1333C9 Value 1 ₪296 קשיח למחשב שולחני Samsung 500GB Sata II 32MB SpinPoint F3 1 ₪200 מסך Dell 22" 2209WA E-IPS 1 ₪1208 סה"כ: 8 ₪3253 איך הוא? האם כל החלקים תואמים?

• 7 תגובות
    • 883 צפיות
  25. Started by rotman,

שלום , אני רוצה לשדרג את הזכרון במחשב Thinkpad T61 , אם אני לא טועה מדובר ב pc2-5300 . רציתי לשאול כמה צריך לעלות סטיק של 2 ג'יגה? (אני רוצה 2 כאלה) ואם אפשר המלצה על איפה לקנות.. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים