ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,421 דיונים בפורום זה
-
השאלה היא זו ...... איזה מעבד גרפי לניידי intel יותר טוב ?????? האם המעבד intel GMA 4500M שמובנה בלוח האם או Intel HD Graphics שבא במעבדי CORE I3/5 ובמה מתבטא היתרון של אותו GPU ? ועוד ...... האם קיים מעבד גרפי משולב על לוח האם של Intel יותר חזק מ GMA 4500M השמח על כול אינפורמציה בנושא.
-
- 0 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום. מבקשת עזרה במפרט מחשב נייד לתלת מימד וגרפיקה. מעבד חשוב- i3 / i5 וחשוב זכרון פנימי 6GB. תקציב עד 4000 ש"ח. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימלי?6 אלף האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים סרטים בHD (יציאת HDMI במסך) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך צריך להיות כולל (יציאת HDMI במסך) * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקי פעולה ספורט ורשת חדשים שיוצאים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוה…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אופיס ואינטרנט * גודל המסך? רצוי בין 10 ל 11 * משקל רצוי? עד 1.4 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי VGA * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 120GB * צורב DVD?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה מוכרת. * זיכרון פנימי לפחות 1GB רצוי שהמחשב יוכל להריץ חלונות 7 (בייסיק) תקציב בין 1000 ל2500, לא לחרוג למעלה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, עדיין מחפש עזרה לגבש מפרט מתאים. אשמח לקבל הערות לגבי המפרט הבא: AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪520 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 מאוור AMD מקורי , יחידות 1 ₪15 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2143 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪324 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 3 ₪399 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ₪193 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 PowerColor ATI Radeon 4650 512MB GDDR2 HDMI, יחידות 1 ₪263 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=156…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי רוצה מחשב למשחקים (למשל black ops, pro evolution, starcraft) ופיתוח (סטודנט למדעי המחשב). יש לו עדיפות רצינית לאינטל והחנות צריכה להיות מהמרכז (RSM יהיה מצוין). לא מתוכנן OC והשקט לא חשוב במיוחד. תודה מראש, דודי
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
-
-
לוח אם. מעבד שיהיה - Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB Tray או אם יש המלצה למשהו אחר. זיכרון DDR3 (תמליצו בבקשה כמה MHZ צריך היום בערך) כולל ספק כח אם אפשר להרכיב מKSP אשמח (כרטיס מסך,עכבר,מקלדת,מסך. וHDD כבר יש - SAMSUNG F3 1TB)
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
שלום לכולם , התקציב למחשב ירד ( פתחתי נושא לעזרה במפרט לפני כשבועיים) הפעם אני רוצה לרכוש אותו כבר בימים הקרובים ( אחרי שאקבל את עזרתכם כמובן אז ככה , העתקתי את הסעיפים השונים המופיעים אצלכם שיהיה לנו יותר נח , בנוסף ארצה שהמעבד יהיה 4 ליבות , ההארד דיסק יהיה טרה ובנוגע לכרטיס מסך קיבלתי המלצות חמות על GTX 460 או משהו כזה .. כמובן שאשמח לשמוע את דעתכם. אגב שאלה קטנה, הבנתי שיש מעבדים חדשים או משהו שיוצאים לשוק עכשיו , האם לחכות יגרום לי לזכור במחיר טוב יותר למערכת שאני רוצה לקנות? למרות שאני דיי חייב לרכוש עכשיו 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 ש"ח…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים הבנתי שמעבדי I3 מסדרת UM הם מעין "לייט", שכזה. ואני תוהה האם המחשב שפרטיו אדביק למטה יספיק לי לצרכי תכנות ופיתוח. הכוונה לבסיסי נתונים, ויזואל סטודיו 2010, תוכנות למודלים DFD וכו'.. הכוונה כאמור למערכות מידע. אנא רק מי מכם שמבין ובא מהתחום שיענה לי, כי מאד חשוב לי לדעת לגבי הדגם הספציפי הזה, שאני יכולה להשיג בהנחה משמעותית. לא להתפזר לצדדים ולדגמים אחרים תודה רבה מראש! נייד LENOVO EDGE 13.3" I3 4GB FamilyEdge 13 MTM02172YG Part NoNV12YIV ProcessorIntel Core i3-380UM (4T/2C, 1.33GHz, 3M L3) Memory2x2GB HDD500GB/5400rpm Optical DriveN/A GraphicsIntel HD Graphics Screen13.3 HD 1366x768 Glare - Matte Black WirelessIntel 1000 BGN (1x2) WWANEnabled Eth…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מהו תקציב לרכישת המחשב? 2000 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? 0 מהם השימושים במחשב? 1. גלישה באינטרנט ותוכנות קלות 2. צפייה בסרטי FULL HD על מסך 42" בצורה חלקה 3. משחקים כמו: כל מרוצי מכוניות, כדורגל וכדומה של שנת 2011 על FULL HD הגדרות גבוהות איזו מערכת הפעלה תשתמש: מסוג 32bit האם תבצע OverClock למחשב? בקטנה למעבד האם יש חנות שממנה אתה רוצה שנרכיב לך את המפרט? הכי זולה שיש הרכבה: כן הערות: המעבד שברשותי הוא (Intel® Pentium® Processor E5200 (2M Cache, 2.50 GHz, 800 MHz FSB המפרט שהרכבתי: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל קירור למעבד: ZALMAN 7000C Al System Integration EDITION כמות: 1 - מחיר: ₪54 לוח אם: Gigabyte …
-
- 0 תגובות
- 780 צפיות
-
-
ברשותי SAMSUNG Q330 שמגיע כברירת מחדל ללא מקלדת מוארת. האם יש מוכרים מקלדות מוארות לנידיים? אני מחפש בנרות ולא מוצא.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצות על נוטבוק לחברה שלי: משקל 1.8 קג מאכסימום ועדיף פחות (והאמת שדי חשוב שזה יהיה פחות כדי שהיא לא תסחב הרבה על הגב כל יום).. גודל מסך בין 13'' ל- 14'' ישמש בעיקר ללימודים, תכנות בסיסי (ג'אווה, c++ וקצת ווב), צפייה בסרטים, מוזיקה וגלישה באינטרנט. אבל חשוב שיצליח להריץ מספר תוכנות כאלה במקביל. זמן סוללה בערך 7 שעות יספיק. 500GB כונן קשיח תקציב 5000 שקל פלוס מינוס. תודה על העזרה. יום טוב.
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?:לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?:200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב:אינטרנט * 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?:לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?:6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?:לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים:פתח תקווה 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)?:לא 12. האם ח…
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי מחשב נייד alienware area 51 m9750 שנקנה לפני שנתיים וקצת בחול, כל שלושת הכניסות של האוזניות המיקרופון והרמקולים לא עובדים לי. הרמקולים המובנים של המחשב כן עובדים אז כנראה שזה לא בעיה של חומרה....אני חושב. יש למישהו מושג כיצד אני יכול לפתור את הבעיה הזאת? אם זה בעיה במחשב עצמו למי אני יכול לפנות?
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
אני מבקש ממכם להכין לי מפרט רק דרך האתר KSP כי משם אני רק קונה ומעבד של אינטל בלבד וכרטיס מסך של NVIDIA בלבד שיהיה עם ספק כח טוב ומארז בעל סירקולציה לא רעה תודה
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום לכולם לאחר התייעצות קלה הומלץ לי על המחשב הזה, למישהו יש ניסיון איתו? נפלתי כבר עם לפטופ אחד גרוע ואני תמיד בודק ובסוף אחרי קנייה ושימוש אני קולט שיש פאקים מסויימים בלפטופ שלא ידעתי עליהם לפני כן. אני מעדיף להימנע ממצב כזה כשאני רוכש לפטופ ב5500 שקל. אם למישהו יש המלצה אחרת ללפטופ בקאליבר שלו, שיכול להריץ לי מכונות וירטואליות בלי בעיה, משחקים חדשים בצורה טובה (נגיד סבירה), ועבודה רגילה ושוטפת בלי הרבה תקלות, עם זמן סוללה נורמלי אני מוכן לשמוע עוד הצעות
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה כרגע לקנות מחשב חדש בסביבות 3500-3800 שקל בעיקר למשחקים. אני צריך הכל חוץ מכרטיס מסך שאני משאיר 4850 ATI בנוסף למחשב אני צריך גם מסך 20 או 22 אינץ לא מתכנן OC, לא צריך USB3, עדיף מעבד של אינטל
-
- 2 תגובות
- 861 צפיות
-
-
אספר בקצרה: הלוח אם התקלקל והבנתי שעדיף לי כבר לקנות את הרכיבים הבסיסיים (לוח אם, מעבד, ספק, מארז) והשתמש ברכיבים שעדיין תקינים (זכרונות וכרטיס מסך) יש לי כרטיס מסך ATI RADEON HD3850 זכונות 2GB RAM של 667Mhz ספק EZCOOL 400W חדש וכנראה שאני יכול להזדכות עליו. להשאיר אותו? יש לי HDD 80GB והוא כבר לא מספיק לי. איזה לקנות? המחשב מיועד לשימוש ביתי בסיסי, לרוץ עם Win7 Home Basic 32-bit, ולאינטרנט בעיקר. אני צריך להתאים לוח אם, מעבד, ספק, מארז והארד דיסק (ושאר ירקות באם יש צורך) לחלקים שציינתי לעיל. תקציב לחלקים: כ1,500 ש"ח האם כדאי לקנות מחשב חדש וזהו? אשמח לעצות, תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כבר פתחתי אשכול אבל אני לא יכול לקנות מחברה מסיבות מסויומות אז נגשתי למוכר פרטי והוא הציע לי 2 מפרטים מה עדיף? ואיזה שינויים כדאי לעשות? הנה הטופס מהנעוץ: 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?כל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב אינטרנט ומשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).אינטרנט סקייפ ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:ממ לא יודע כל מיני משחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?גם משחקי רשת וגם רגילים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכו…
-
- 3 תגובות
- 994 צפיות
-
-
לא מזמן הוספתי SSD למחשב הנייח שלי (מפרט בצד) והתקנתי עליו Windows 7. בזכות זה עכשיו המחשב עובד הרבה יותר מהר, מגיב הרבה יותר מהר ותוכנות נפתחות במהירות רבה יותר משמעותית. בעקבות ההצלחה עם ה-SSD בנייח חשבתי להחליף גם את הדיסק הקשיח בנטבוק שלי (Asus 1201N) ולהתקין במקומו SSD. השאלה שלי האם אוכל ליהנות מתוספת ביצועים דומה כמו בנייח שלי או שמא הנטבוק שלי חלש מדי כדי לנצל את היכולות של ה-SSD? לנטבוק יש מעבד אטום כפול ליבה ו-3 ג'יגה זכרון (במקור 2, הוספתי לו עוד ג'יגה). מה דעתכם? אודה לעצתכם בנושא. תודה מראש לעוזרים. עריכה: במידה ואחליט להתקין SSD בנטבוק, עד כמה זה מסובך? האם זה משהו שאוכל לעשות בעצמי או שאצטרך להיעזר במעבדה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד: Core i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 1 815 ש"ח לוח אם : GIGABYTE P55M-UD2 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 1 535 ש"ח זכרונות: DDR III 1600Mhz 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel 1 445 ש"ח כרטיסי מסך: ASUS מ GTS450 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E 1 750 ש"ח דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX 1 420 ש"ח צורב: DVD LG כ DVD±RW GH22NP x22 Beige IDE (Oem) 1 125 ש"ח מארז: CoolerMaster CMP-350 Black+ 400W PSU 1 390 ש"ח ספק כוח: Thermaltake מ TR2 RX 550W Modular PSU Active PFC (Retail) 1 375 ש"ח מקלדת+ עכבר אלחוטי: Logitech Logitech Wireless MK250 Desktop B…
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום, התחדשתי בכרטיס 5970. רציתי לדעת איך לשפר את המערכת בכדי לנצל את כרטיס המסך שלי טוב יותר. אני כרגע עם : Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Asus Rampage Extreme OCZ DDR3 Reaper 1600Mhz 4GB (2GBx2) ספק כח 750W. אני לא יודע איך עושים OC. אם ממליצים על החלפת מעבד + לוח אם אז אבקש שבלוח האם תהיה יציאה אופטית. תודה לעונים, עידו.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד שהייתה לו תקלה בלוח האם. המחשב היה באחריות מלאה תחת רשת מחשבים שכרגע לא אומר את שמה. המחשב נמסר לטיפול. לאחר שבועיים קיבלתי את המחשב חזרה עובד ותקין. בדף התקלה, היה כתוב כי למחשב החליפו לוח אם. לאחר כמה חודשים, שוב חזרה התקלה. פניתי לשירות החנות והם טוענים כי נגמרה לי האחריות (לפני שבוע!). למרות עניין התקלה החוזרת המוזרה, חשבתי כי זהו צירוף מקרים. הלכתי לטכנאי מחשבים באופן פרטי ששמח לבדוק לי את המחשב הנייד ללא עלות. הטכנאי פירק את המחשב וקרא לי לראות משהו מעניין. הלוח אם, עבר תיקון הלחמות לא איכותי. אז לא! הלוח אם ממש ממש לא הוחלף בחדש (כפי שטענה רשת המחשבים). הוא תוקן! אז צילמתי את ההלחמות הלא איכותיות הללו והתקשרתי לרשת המחשבים הזו. הם טוענים כי …
-
- 30 תגובות
- 6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 4500 ש"ח רצוי ללא חריגה, במידה ויש חריגה יש לציין למה (עד 100 ש"ח אם אפשר). המחשב מיועד למשחקים כבדים , לכן רצוי שיהיה בנוי כך שלא אצטרך לשדרג אותו בשנה שנתיים הקרובות כי אני בד"כ לא נוהג לשדרג את המחשבים שאני קונה. :\ אין צורך בציוד היקפי כי אני אשתמש בציוד ההיקפי הנוכחי שנמצא במחשב הנוכחי שלי :] (כולל מסך - כלומר לא צריך ) הרזולוציה שאני משתמש בה לא עולה כרגע על 1280x1024 המשחק שאני משחק בו הרבה כרגע הוא WoW לכן יש צורך בזכרון יחסית גדול וכרטיס מסך טוב. בעקרון אין צורך מיוחד בצורב אבל אם זה יכול להכנס בתקציב זה יהיה תוספת נחמדה. השקט אינו חשוב בצורה כוללת כי השימוש באוזניות גבוה, 5. בתור אדם שמעולם לא עשה אוברקלוקינ…
-
- 6 תגובות
- 871 צפיות
-
-
אני רוצה את המקסימום הנכון כדי להפעיל את המשחק בצורה חלקה. כמו תמיד התקציב קצת מוגבל. אודה לעזרתכם
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-