ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
להפעלה ביתית לצפייה בסרטים והפעלת אופיס ואינטרנט (לא לגיימרים!) מסך 15 אינצ' כולל DVD משקל עד 3 קילו
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
את המחשב האחרון שברשותי קניתי לפני כשלוש וחצי שנים רצוי לציין שאני אוהב מאוד לשחק והמחשב שברשותי כעת הוא intel 2.4G 1G זיכרון Radeon 9800Pro האם שווה לקנות מחשב עכשיו או לחכות עוד איזה חצי שנה ? 90 אחוז מהמשחקים כיום פועלים לי על הגדרות בינוניות משחק אחד לא עבד שהוא Ghost Recoon החדש לתגובתכם העיניינית אודה.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לגבי התקציב, אם ניתן לחסוך אז מצויין, אם הוא לא ריאלי לדרישות שלי, אשמח לדעת. אני לא גיימר אבל אוהב להתקין מדי פעם משחקים. דוגמאות רלוונטיות: civ 5, fifa, אולי משחק תפקידים. לא דורש ביצועי גרפיקה מדהימים, שירוץ טוב. יש לי רמקולים טובים (jbl creature) ואני רוצה לשמוע מוזיקה בצורה סבירה. ובעיקר אני מתכנת אז חשוב שיהיה הרבה זכרון ומסך רחב מתאים (22" בערך, ראיתי פה הרבה המלצות על איזה 23" אחד) ,בנוסף שתהיה לכרטיס המסך תמיכה ב-2 מסכים (אפשר בחיבור שונה). המחשב ממוקם בחדר, אז שאפשר יהיה לישון, אבל לא צריך להתפרע עם מפרט שקט ב100%. תמיכה ב-usb3 נראית לי רעיון לא רע אם ניתן בתקציב סביר. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב אני מתעניין לקנות מחשב נייד לעבודות אולפניות מחשב חזק ראיתי שיש כרגע את המעבד Intel® Core™ i9-14900HX, אבל שמעתי שהמעבד החדש שיצא יצא בקרוב למכירה ? מה הצפי ? האם כדאי לחכות ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
עם המעבד T4200 וסוללת 8 תאים(מחודש מוסמך משהו כזה) זה יוצא לי כולל משלוח לארץ דרך מסטופ משהו כמו 2,600 שקל איזה אחריות עליי לבחור כדי שתהיה תקפה גם בארץ? (האם בארץ נותנים אחריות למוצרים שעוד לא הגיעו לכאן?) האם יש סיכונים מיוחדים שכדאי לי לדעת עליהם לפני הקנייה? טיפים? איזה משהו מיוחד שאני צריכה להגיד לDELL או למסטופ?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לבית. שימושים: אופיס ואינטרנט. גודל מסך כ 15", עדיפות למסך מט (הבנתי שזה מומלץ. נכון?) רזולוציית מסך לא קריטית, אבל שהאייקונים לא ייראו קטנים מדי. אמצעי קלט: אין לי צורך במקלדת הכוללת numpad. עכבר ('סופר דופר' קריטי עבורי): עכבר מ-ע-ו-ל-ה!!! אין לי כוונה לחבר עכבר חיצוני. משקל רצוי: לא קריטי עבורי.. זמן סוללה: לא קריטי עבורי. הבנתי שעדיפה סוללה עם 6 תאים. יציאות מיוחדות: לא חובה (פרט ל USB,כמובן.) Bluetooth: לא חובה HDD: רצוי SSD 256GB, אבל גם אסתפק ב 128GB SSD (או כונן רגיל 500GB, אם מייקר באופן משמעותי) כונן אופטי: אין צורך תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית לא, אבל אעדיף אחריות ל 3 שנים של יבואן טוב (הבנתי שאסוס לא להיט לא…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי ? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך מעט ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד לגלישה כמצויין למטה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות לא יודע, סטנדרטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
במחשב הנוכחי, שכבר מסיים את חייו אחרי כ-8 שנים, מותקנים 2 דיסקים של 4 טרה, דיסק של 2 טרה ושני דיסקים של 1 טרה. למחשב 2 כרטיסי רשת על לוח האם (אחד לטובת הרשת הפנימית והשני לטורנטים). המחשב מריץ, בנוסף לטורנטים, גם שרת מדיה של Emby. לא נדרש להציג תכנים ישירות למסך. חשבתי להחליף אותו ב-QNAP עם 4 דיסקים, אבל המחיר לדגם 451/3 קרוב ל-900$ ולכן אני חושב שעדיף לקנות מחשב רגיל. מה דעתם?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, רכשתי לפני שנה בידיוק (יולי 2008) נייד של טושיבה מדגם A300-145. המחשב פתוח מאז הרכישה כל הזמן (למעט ריסטרטים וכו'..), רק שלפני חודשיים הוא התחיל להתחמם משמעותית. אני וחבר שלי פתחנו אותו, הגענו לגוף קירור ולמאוורר ואין זכר ל"גושי אבק" או דברים מאסיבים שחוסמים. המחשב מגיע בתוך 5 דקות ל-100 מעלות, והוא צריך להיות בסביבות ה-60.. יש לציין שקניתי קירור ZALMAN, ואיתו הוא מגיע ל-80 מעלות - מכן עולה שהבעיה היא בקירור בתוך המחשב.. http://img196.imageshack.us/img196/858/lolfms.jpg מה יכול להיות מקור הבעיה? איך פותרים? האם איש מקצוע? יש לי ידע בתחום אבל במקרה כזה לא נתקלתי ואדרבה אני מרגיש כרגע חסר אונים.. אשמח לעזרה ניר
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא ל-HTPC: שימושים: סרטים/סדרות על FHD, מוסיקה וגלישה. שקט חשוב, אבל לא במידה קיצונית. האם הלוח אם יכנס במארז? הזכרונות מתאימים ללוח אם? הקירור טוב? יש רכיבים משתלמים יותר שפיספסתי? תודה. מעבד: AMD Athlon X3 450 3.2Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪381 קירור למעבד: Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support כמות: 1 - מחיר: ₪140 לוח אם: Gigabyte GA-880GMA-UD2H כמות: 1 - מחיר: ₪505 מארז: ANTEC NSK2480 Black 380W כמות: 1 - מחיר: ₪506 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 i5/AM3 Retail כמות: 2 - מחיר: ₪110 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪268 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dua…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש לאחי. התוכנית כרגע היא לקנות AMD X2 3800 והחליף עם ה-athlon64 3200 שלי. בנוסף לשים לעצמי זכרונות טובים יותר ולתת לו את שלי. בקיצור - לשדרג את שלי על הדרך... בניתי מפרט ב-5k. אני לא זקוק להמלצות לגבי החלקים עצמם, למעט זכרון 2x512 עם תזמונים נמוכים (בסביבות 800 ש"ח) השאלות העיקריות שלי הן: האם לרכוש את המחשב כבר עכשיו, או לחכות לתושבת AM2 ... (מבחינת ביצועים) אם אני מחכה ל-AM2, יהיה לי קצת יותר קשה לעשות את ההחלפות (כמובן שה-AM2 יבוא למחשב שלי - לוח+מעבד+זכרון. וחבל כי יש לי אחלה לוח SLI כרגע) * אז מתי בעצם נראה בישראל את הצ'יפסט החדש? * האם תוספת הביצועים שווה את הזמן שצריך לחכות? * האם המחיר אמור להיות גבוה משמעותית מהמחירים כיום (מעבדים\לוחו…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪518 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1332 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 Gigabyte GA-770TA-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪522 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1524 A-Data 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz CL9 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪605 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1685 SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ST3500418AS, יחידות 1 ₪248 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=164 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪111 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844 ThermalTake V3 Plus Black Edition…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, אופיס, צפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האמת היא שננעלתי על הדגם הנ"ל בגלל המפרט המרשים יחסית, האם זו בחירה טובה או שיש אלנטרנטיבה אחרת שיותר טובה עד מחיר 5.5k ? השימושים הם בעיקרון הכל מהכל גרפיקה, משחקים, סרטים, וגלישה באינטרנט, תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב ACER ASPIRE ONE 532H שהוא מיני נייד ואני מעוניין להתקין עליו מערכת הפעלה שתרוץ עליו טוב ומהיר, איזו מערכת אתם ממליצים לי להתקין? הנתונים שלו הם : מעבד 1.66GHZ זכרון 1GB כונן קשיח 250GB מסך 10.1" איזו מערכת אתם אומרים שכדאי לי להתקין?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ככה הספק שלי הביא לי מפרט שהוא מציע לי רציתי תגובות... הוא טען שהוא שם את האטלון אקס פי 2.4 ולא ה2.5 כמו שרציתי כי הבדלי המחיר לעומת הביצוע לא שווים גם ברדיאון הוא רצה לשים לי 9000 אבל על זה לא התפשרתי - בצדק??? אממ... הנה זה תודה אם אינך צריך מודם נוריד אותו ונחסוך 15$. סוג הרכיב שם המוצר כמות מעבד XP 266Mhz 2.4Ghz 1 ?מאוורר למעבד מאוורר מיוחד ל- AMD TERMALTAKE DRAGON 1 ?לוח אם 7VAXP 1 ?זיכרון DDR 256Mb 400Mhz 1 ?מארז מארז E-STAR 8870? כסוף 1 ?מאוורר למארז לא כלול 1 ?כרטיס קול על לוח האם 1 ?כרטיס מסך ATI RADEON 9?500PRO ?128MB DDR 1 ?מודם …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עם מסך (רצוי מאוד LCD) ,כונן DVD, צורב (רצוי DVD), עכבר+מקלדת (לא אלחוטיים) וכו' שימושים סטנדרטיים (צריבות, גלישה באינטרנט וכו'), אך עם זאת, חשוב מאוד שיהיה מוכן למשחקים עד כמה שניתן בתקציב הנ"ל. חשבתי ללכת לכיוון של סמפרון 754, אבל אשמח לקבל עיצות לכל כיוון אפשרי שייתן את המקסימום בתקציב הנ"ל. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד- Q9300 +Arctic cooling Freezer 7 Pro לוח אם - GIGABYTE GA-P35-DS3L- ? ספק כוח- Enermax Liberty 400W 30A @ 12V כרטיסי זיכרון 2 יח'- G.Skill DDR2 40968MB 1000MHZ Dual Channel kit CL5 (מה עדיף CL5 עם 1000 מגה הרץ או CL4 עם 800 מגה הרץ?) דיסק קשיח- Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS כרטיס מסך- Gigabyte nVidia Geforce 8800GT 512Mb GV-NX88T512HP (Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 Zalman Cooling מארז- p180 מה דעתכם? המחשב הוא לישמושים של:משחקים הכי חדשים שיוצאים היום,סרטים+צפייה בסרטים בLCD בקרוב דרך המחשב,אינטרט ושירים. המסך שלי יהיה בקרוב DELL 2007WFP. אני אציין שחשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט מאוד וגם שיהיה קריר מאוד כי יהיה עליו עומס רב.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה.. התקציב שלי הוא עד 5,500 אני אומנם לא גיימר אבל רצוי שאם אני יחליט להתקין פה משחק שם משחק יעבוד סבבה רוב העבודה על המחשב היא אינטרנט סרטים מוזיקה אולי קצת עריכה פה קצת שם לא יותר מדי שתי מחשבים שהיו נראים לי זה הTOSHIBA Stalellite a300-17s וה HP Pavilion DV9750EJ יש לציין שזה המחשב הנייד הראשון שלי וראיתי שפרמטר חשוב בבחירה אצל אנשים הוא המשקל.. למרות ששלוש וחצי קילו לא נראה לי כזה נורא הוא ילווה אותי בבית בצבא ואחרי צבא בלימודים אלה מפרטים של המחשבים שציינתי אבל אם במחיר הזה יש לכם מחשבים טובים יותר אני אשמח לקבל הצעות המפרטים: יצרן: HP דגם: Pavilion DV9750EJ מעבד מעבד: Intel Core Duo T7500 מהירות: 2.2 GHz זכרון מטמון: 2 MB רמה 2 זיכרון: 2048MB(2x1024MB) נפח מ…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן! היום קניתי את המחשב החדש הנייד של HP, מדגם 1330EJ, לא היה את ה 1340, וההבדל הוא 4GB אל מול 2 שיש לי כרגע (ו250HDD במקום 320). בכל מקרה המחשב עלה 4300, וכרגע אני עובד דרכו... לפני שאני מחליט להתקין דברים על המחשב, האם יש המלצות שונות מה לעשות עם המחשב? כמו סוללה איפה להניח או לא להניח את המחשב (כרגע על המיטה) וכדומה... תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עשיתי בימים האחרונים קצת בדיקות לגבי החידושים בשוק. אני כותב פה את ההמלצה שלי על לוח-אם/מעבד כשירות לקהילה נראה לי שכדאי לחכות כחודשיים בגלל שיש עכשיו החלפות "חצי דור" - X97 ו-Devil's Canyon. לגבי המעבד אני ממליץ לחכות ולקנות את ה-i7-4790k devil’s canyon. בלוח אם הייתי הולך על ASUS MAXIMUS VII HERO מאחר שדור קודם שלו קיבל את הביקורות הכי טובות ב-newegg. לאלו כמוני שיותר איכפת להם מהיציבות הייתי הולך על הGigabyte GA-Z97X-UD5H Black Edition (אפשר בהרשמה בג'יגהבייט לקבל 5 שנות אחריות, וצריך לוודא עם היבואן שהוא תומך בזה). הייתי שוקל גם את ה-ASUS SABERTOOTH Z97, אבל בזהירות כי הדור הקודם קיבל ביקורות לא טובות.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד E8500 לוח אם ASUS P5KC ספק OCZ OCZ500SXS 500W זכרונות OCZ OCZ2G8004GK 2X2GB 800MHZ CL5 כרטיס מסך SAPPHIRE ATI RADEON HD 2900GT 256MB PCI-E+HDMI bulk דיסק קשיח 250 סטה כמובן צורב אל ג'י מארז , כניראה טרמלת'ק ארמור חשוב לי שיהיה ממש ממש מהיר הוא יהיה כזה ? יש מקום לשפר?
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בימים הקרובים אני הולך לסגור על מחשב, הינה המפרט ויש לי כמה שאלות לגביו: 1. החברה HIS של הכרטיס מסך היא חברה טובה? 2. הספק כוח מספיק חזק בשביל המפרט? כל המפרט עולה לי 3500 ש"ח הצלחתי להשיג במחיר עלות. המפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 - מעבד מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 Intel BLKDH67CL-B3 Socket 1155 H67 CHIPSET דגם מתוקן B3, יחידות 1 -לוח אם Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 - זיכרון Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 דיסק קשיח HIS Radeon 6950 2GB GDDR5 כרטיס מסך צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 Cooler Master Elite 370 + Antec True P…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000-8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. THE WITCHER 3,GTA V,Shadow of Mordor, AC,Batman Arkham KNIGHT על ultra -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-