ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,421 דיונים בפורום זה
-
החלטתי שאני קונה מחשב נייד, וכבר החלטתי איזה סוג (http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=124345) עכשיו נותרה בעיית הגלישה. יש לי כמה שאלות בנוגע לאינטרנט במחשב נייד. 1. איפה ניתן להזמין נטסטיק מהארץ? 2. מה ההבדל בין סוגי הנטסטיקים והאם צריך להיות אכפת לי מההבדלים האלו? איזה נטסטיק מומלץ?(אני מתכוון להשתמש באינטרנט לגלישה, ולמשחקי רשת לפעמים) 3. אם אני רוצה לעשות אינטרנט של פלאפון, ואת הנטסטיק אני לא קונה מפלאפון, עדיין אוכל לגלוש? 4. אני מתכוון להשתמש באינטרנט בבסיס בעיקר (תל השומר) והבנתי מאורנג' שתל השומר לא תומך מהירות גבוהה מ 2.5 מגה, האם זה נכון גם לפלאפון ושאר חברות? 5. אם מישהו יודע- איך הפינגים של פלאפון לשרתים בחו"ל (אני רוצה לשחק משחקי רשת, האם 3.6 מגה שלהם יספ…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי מה אתם חושבים על המחשב הנ״ל עבור איש עסקים ? תודה
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמה דגשים לפני הדרישות עצמן: 1. רצוי מסך 24" וכמובן FHD. 2. כרגע אני מעדיף להתמקד במערך של כרטיס מסך בודד ובעתיד לשדרג לכרטיס חזק יותר או להוסיף כרטיס זהה נוסף תלוי במה שיהיה זמין ונכון באותו זמן (במחיר הרבה יותר זול) ולכן רצוי שלוח האם יהיה מספיק חזק לתצורת CF/SLI עתידית (לפחות שני ערוצים * 8 ). 3. מאותה סיבה בסעיף קודם וכיוון שאבצע כנראה OC בינוני, רצוי ספק חזק, חשבתי על: SeaSonic S12II-620 620Watt 80Plus Bronze, או אפילו ל: Corsair TX 750 Watt, שניתן להשיג היום במחיר מצוין. 4. מארז - חשוב לי מאד שיהיה מארז מצויין: אוורור מעולה, מרווח, חיווט מצויין, שקט יחסית, פילטרים על כל מאווררי ה-In take, גם מראה נכנס בחשבון ופיטצ'רים כמו: tool less, usb3 in front panel…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין בעזרה בבניית מפרט לחבר מערכת חזקה לגלישה באינטרנט עם מספר דפדפנים פתוחים 1. מה התקציב המקסימלי? כמה שנדרש למערכת אידיאלית 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב:אינטרנט עם מספר חלונות פתוחים במקביל 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך,מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב :6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)?:לא האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?:לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה :לא ( ו/או הרכבת מחשב בחנות?:כן 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? :אייבורי 10. האם יש בקשות מיוחד…
-
- 4 תגובות
- 893 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המוצר הבא: http://www.dealextreme.com/p/34-54mm-express-to-usb-3-0-card-for-notebook-max-5-0-gpbs-50747 למשהו יש ניסיון עם כרטיסי הרחבה כאלו ל-express card ויודע אם הם עובדים כמו שצריך? (אני לא מדבר על מודם) אם למשהו יש כרטיס דומה, ויכול להגיד מה הביצועים זה אפילו יהיה עדיף
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב לכל חברי הפורום . לפני כחודש ביקשתי פה מהחברה להרכיב מפרט , ויצא מפרט ממש טוב , פשוט לא יצא לי לקנות , מצד שני שמתי לב שנכנסנו מעבדים חדשים לשוק ואולי כדי לשנות משהו המחשב יהיה רב תכליתי , משחקים תוכנות כבדות ישמש גם HTPC וכו' , כמו כן מתכנן לקנות גם SSD של 80 גב. , לגבי שאר החומרה מבקש את עצת חברי הפורום , אני מתכוון להזמין את המחשב ביום רביעי בסקייפיסי או ב TMS . תודה .
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב אני מחפש נייד שישמש איש עסקים, בעיקר אופיס אינטרנט ומייל. היה לי נסיון עם DELL Latitude והנסיון היה גרוע מאוד, לכן אשמח אם זה לא יהיה דל כמובן שעדיף שזה לא יהיה בסכום המלא כי אין באמת צורך למחשב מפלצתי רק אחד שיהיה אמין מאוד. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך? סביבות ה 14.1 * משקל רצוי? לא כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה רגיל אין צורך בארוך במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI יהיה נחמד * בלוטות? לא במיוחד * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? לא במיוחד * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש העדפה לדברים שהם לא דל תודה מרא…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הסיבה לכותרת המוזרה הזאת היא שלפני כמה זמן פתחתי דיון בפורום המעבדים ובסופו הבטחתי לאנשים את המפרט של המחשב… עשיתי שיעורי בית, בדקתי והתעדכנתי (לפחות החלק הזה כבר מאחוריי) והרי התוצאה: מפרט שהתאמתי בעצמי. אחריו יבואו הנימוקים והשאלות. Intel core I7 S1155 2600 3.4Ghz BOX Asus P8P67 PRO 2X4GB Corsair Vengeance Dual Channel CL8 CMZ8GX3M2A1600C8 Western Digital black 1TB 64MB cache Sata3 6Gbps – שניים כאלה. Saphire ATI Radeon HD 5670 GDDR5 1GB ספק כוח: Corsair 750W TX Windows 7 professional english OEM כונן DVD SATA. (יש לי 3 שזרוקים באיזה מקום, אני כבר אסתדר איתם). מארז: צריך המלצה. סביר להניח שהאנשים הנחמדים פה ירצו להמליץ לי להחליף חלק מהחומרה. אני מאמין שלא יהיה טעם כי יש…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את המפרט הבא : מעבד Intel Core i5-2500K Box ₪1082 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500K לוח אם Gigabyte GA-P67A-UD3 ₪665 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=951111 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪270 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון G.Skill DDR3 4096MB 1600Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪283 כמות: 2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL9S-4GBRL כרטיס גרפי Gainward nVIDIA GeForce GTX 460 768MB DDR5 PCIe ₪743 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GWGTX460PCX768 צורב Sony Optiarc AD-7260S X24 SATA DVD ₪99 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מחפש דרך מהירה להעביר קבצים מהנייח שלי לנייד. בנייד (thinkpad T410i ) יש פורט של eSata , השאלה היא איך אני יכול להתחבר איתו לנייח? ראיתי שיש כבל שהוא esata זכר ל sata זכר , השאלה היא איך אני מחבר ולאיפה אני מחבר.... אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי עם זה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 918 צפיות
-
-
המחשב למשחקים(כבדים). מתוכנן OC קטן(20-30%). שקט וקריר עד כמה שניתן. ללא ציוד הקפי(CD,מקלדת עכבר ומסך). איזה עוד אינפורמציה חסרה? המפרט: לוח אם: ASROCK P67 EXTREME 4 מחיר: ₪730 מעבד: INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX מחיר: ₪1106 זיכרון: G.SKILL "NQ" 6114MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL9 מחיר: ₪446 כרטיס מסך: GAINWARD GTX570 "GOLDEN SAMPLE" 1280MB GDDR5 - RETAIL מחיר: ₪1788 מארז: ANTEC NINE HUNDRED II מחיר: ₪600 ספק כוח: SEASONIC S12II 620W BRONZE - RETAIL - זמין במלאי מחיר: ₪436 קרור למעבד: NOCTUA NH-D14 מחיר: ₪350 דיסק קשיח: WD GREEN 2TB SATA2 מחיר: ₪497 מחיר: 6133 שקלים
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ! יש לי אפשרות לקנות נייד משומש (יד 2) ב 550 ש"ח מדגם Dell Latitude D620 הבעיה שהכונן האופטי שלו לא עובד, וכנראה אני יהיה חייב לקנות כונן אפטי חדש (עוד 200 ש"ח ?) המפרט המדויק לא ידוע לי, אבל מהחיפושים באינטרנט הבנתי שיש לו 1GB של RAM, לכן צריך להוסיף לו עוד 1G של זיכרון בשביל W7 ... ופה כבר אני לא יודע אם הכרטיס מסך שלו תומך בכלל ב 7 ואם כדי בכלל לשדרג...
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, פתחתי אשכול לגבי בקשת מפרט לגימנינג עם תקציב של רציתי לשאול את השאר מה דעכתם הציבו לי שלוש מערכות 1 intel ו- 2 מפרטי amd התקציב היה 3800 ושם הציבו לי את מערכות ה amd וגם ביקשתי קצת חריגה בתקציב על מנת להציב מערכת intel. סה"כ אני רוצה לדעת מה דעכתם בנוגע לכל מפרט בנפרד... וגם איזה בין שתי מפרטי ה amd יותר טובה (לא מתוכנן oc ממש לא לזמן הקרוב ) מפרט מבוסס amd : AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 TRAY , יחידות 1 ₪727 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=927 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪324 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Transc…
-
- 8 תגובות
- 950 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר ו…
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין ברכישת מחשב בחנויות Ivory או KSP ואני מתקשה קצת בהרכבת המפרט הנה הנתונים: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה ממש חשוב אז ניתן (לא ביותר מידי 100 -200 שקל) אבל רצוי שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1024*1028 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? BLACK OPS, ASSASSIN CREED 2 , Mafia 2, GTA IV ומשחקים חדשים אחרים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהו…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מארה"ב עד 750 דולר,שיהיה די חזק כי אני לא הולך להחליף אותו בשנתיים הקרובות. אין לי דרישות מיוחדות מהמחשב שיתאים לסטודנט,מסך 15 יהיה טוב? כרטיס מסך סביר לא משהו מפלצתי לא מיועד למשחקים כבדים וכו',סרטים ודברים כאלה. אחריות גם חשוב אבל לא מרכזי. אם אפשר יהיה לצרף לינק לקניה זה יעזור. תודה רבה מראש
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עם GPS מובנה, לצערי לא מצאתי עדיין מחשבים כאלו באתרי המכירות. יש בכלל דבר כזה בארץ? אני מעוניין במחשב לצרכים משרדיים בעיקר, בתקציב של עד 3,500 ש"ח. לא חשוב לי גודל המסך, יכול להיות מ-10 אינץ' ומעלה. מה שכן חשוב לי: 1. יכולת עבודה טובה מבחינת מהירות (לא רוצה להמתין 5 דקות לפתיחת מסמך) 2. זמן סוללה ארוך ככל שניתן (למרות שאם ניתן לחבר למצת ברכב זה פחות קריטי) המחשב הזה בוואלה נראה לי ממש מעולה אבל חסר לו התקן GPS: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKDELL3010 מישהו מכיר מחשב במפרט דומה שכולל התקן GPS? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד או לייתר דיוק טבלט שיהיה איתי בזמן שאני נמצא בטיולים. דרישות! (לפי סדר עדיפות) מערכת הפעלה ווינדוס (לא מתמצא באנדואיד או בתוכנות הIPOD) שלא יהיה מסך מבריק המון שעות סוללה 7 אינצ' (שיכנס לכיס) GPS אינטרנט סלולרי מחיר: זול יותר טוב יותר ואם מישהו מכיר תוכנה שבה יש את כל המפות בטופוגרפיות של הארץ אני אשמח לשמוע עלייה! תודה רבה לכולם!!!
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד לסטודנטית. פרט לצרכים בסיסיים, גם ירוץ על המחשב מטלב. כלומר שלא יהיה מחשב "חלש" מדי . גודל צג : 14 אינץ' דיסק קשיח: לפחות 250. למרות שבימינו אין משהו עם פחות. שיהיה את החיבורים הבסיסים , בלוטוט' , HDMI . התכונות העיקריות במחשב הן חיי סוללה ארוכים ככל האפשר ומשקל נמוך ככל האפשר (אני יודע שמאתגר מעט עם 15 אינץ'...אבל מה שיש.) עדיפות ל 3 שנים אחריות. בסביבות ה3 אלף שקל . אם יש משהו ממש מומלץ, אפשר לסטות מעט מהתקציב. (למשל להגדלת אחריות או משהו בסגנון גם.) תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 996 צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i3-550 Tray לוח אם: Gigabyte GA-H55m-USB3 כונן קשיח: Samsung F3 HD103SJ 1000GB Sata2 32MB זיכרון: G.Skill DDR3 (2048MBX2) 1333MHz CL 9-9-9-24 NQ צורב: LG GSA-GH24N x24 Sata DVD מארז ללא ספק: Antec 100 ספק כח: Seasonic S12!! 430W 80+Bronze קרור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 מאורר נוסף למארז: CoolerMaster Life Blue LED Silent Fan 90CFM 120mm מה דעתכם? מה כדאי לשנות/לשדרג? אין מגבלת תקציב מצד אחד, אך מצד שני לא רוצה לבזבז כסף סתם. המטרה של המחשב הוא לשימוש ביתי (ללא משחקים), אינטרנט, חיבור ל-XTREAMER. חשובים לי רכיבים איכותיים שיחזיקו זמן. ההתלבטויות הכי גדולות שלי הן כדלקמן: 1) מארז - האם כדאי לקחת במקום Antec100 את המארז Antec P180 Mini - מארז …
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אקווה שתוכלו לעזור. אני מחפש את המדריך למשתמש (USER MANUAL) למחשב נייד ישן HP EVO N1020V. כל ניסיונותי לחפש באינטרנט, כולל באתר של HP, הצלחתי למצוא את המדריך ותחזוקה ותיקון, לא את המדריך למשתמש. האם יש למישהו מחברי הפורום או מישהו יודע היכן ניתן למצוא? לעזרתכם אודה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי מחשב נייד של IBM מסוג ThinkPad T30 ומותקן בו כרטיס רשת NETGEAR 54 Mbps Wireless PC Card WG511v2 אני מעוניין לשדרג את הכרטיס רשת לבעל מהירות גבוהה יותר. האם זה אפשרי? ואם כן, האם כדאי לעבור לכרטיס רשת בחיבור USB או להשאר עם חיבור ה - PC Card הקיים?
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אהלן יש לי מחשב נייד Dell Inspirion 7200 מחשב די ישן הנה תמונה שלו: 1. אני מועניין להחליף לו את הדיסק הקשיח לדיסק קשיח SSD של אינטל 120 GB שהוא SATA 2 האם הלוח אם תואם SATA 2 ? 2. אם הלוח אם לא תואם SATA 2 האם זה יעבוד ? 3. אם הלוח לא תואם SATA 2 וזה יעבוד עד כמה ירדו הביצועים אם בכלל? 4. האם זה ישתלם? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1400 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה, קידוד וידאו לעיתים רחוקות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פיירפוקס וקידוד וידאו לעיתים רחוקות ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה…
-
- 2 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני חדש כאן אז ראשית אציג את עצמי: קוראים לי רומן, אני מוזיקאי בעיקרון וכל הקשור אליי מבחינת עולם המחשבים היא עבודה עם מוזיקה. אני כבר שנים לא מעודכן בכל הקורה עם הטכנולוגיה אז מאוד ארצה את דעתכם; לפני מספר ימים רכשתי לכבוד יום הולדת של אחי הקטן מחשב חדש, לא היה לי הרבה תקציב אך עם זאת ניסתי לעצב מפרט כזה שיתאים למשחקים החדשים בשוק. הנה המפרט הטכני: Intel Core I3 540 3.07Ghz 3.06 Ghz לום אם: Chipset Intel H55 4GB DDR III I333 דיסק קשיח: GB500 7200 RPM SATA II GeForce PX240GT 1024MB כל השאר לא חשוב. אני מאוד מבקש לא להשתולל פה יחסית למחשבים יקרים מאוד, התקציב שלי היה נמוך. כולל מסך 19.5 אינג' ורמקולים + סאב: 3400 ש"ח אז, מה אתם אומרים??
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-