ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
הייתי רוצה לברר מספר דברים: 1. האם כל החלקים מתאימים אחד לשני ואין איזו בעיה של התנגשות מסויימת בין חלקים. 2. האם לוח האם יתאים למעבד? 3. עד כמה קירור המעבד והמארז קריטיים לתפקוד המחשב? אם אקח קירור ומארז זולים במאתיים שקל או יותר אז המחשב יתפקד מהותית פחות טוב? זה המפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪870 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2353 מאוור Cooler Master Hyper N520 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪224 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1660 Gigabyte GA-P55-USB3 P55 CHIPSET Socket 1156, יחידות 1 ₪627 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1591 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות …
-
- 3 תגובות
- 892 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מגשש בחיפוש אחרי מחשב נייד עם כמה דרישות : - חשוב שיהיה קל , עד 2.2 ק"ג לא מעבר - מסך 13-14 אינץ' אין לי צורך ביותר מזה - סוללה שתחזיק לפחות 5 שעות - חשוב לי 3-4 ג'יגה זיכרון לפחות אשמח לקבל המלצות מנומקות . מגישוש ראשוני מצאתי : Dell Inspiron N3010-4604AW7 מישהו התנסה איתו ? שיכול להגיד חסרונות/יתרונות ?איך הסוללה? Samsung Q330-JS03IL , Asus U35JC-RX145V שהסוללה שלו נראת לי פצצה , אבל ביקורות שראתי באינטרנט קצת קטלו את איכות המקשים/מארז וציינו בעיות פליטת חום, מישהו יכול להעיד ממקור ראשון ? זהו אם יש המלצות נוספות עדיפות/זולות יותר אני אשמח לשמוע ... תודה לכל מי שיטרח לקרוא/ לעזור
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קטנה זה בסדר,מעדיף כמה שפחות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר,סרטים בקטנה אבל זה לא חשוב. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך לא כלול,המסך הנוכחי שלי הוא בגודל 19 רחב ( http://the-gadgeteer.com/2006/07/10/chimei_cmv_938d_19_inch_widescreen_lcd/ ) * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?World of Wa…
-
- 27 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה עזרה בבנית מחשב, עד סכום של 2750 ש"ח לא כולל מסך. השימושים: 1. לראות סרטים ב-HD וסרטים רגילים. 2. עבודה אם תוכנת QBASE והציוד הקפי שלה. 3. גלישה באינטרנט. 4. כתיבת עבודות. נ.ב 1. הציוד ההקפי של QBASE לוקח חשמל מהמחשב לכן הוא צריך ספק כוח 750W. 2. המחשב צריך להיות שקט. בניתי את המפרט הנ"ל מה דעתכם והאם ניתן לשפר? מעדייף חנות שנצאת באזור חיפה. מעבד AMD Athlon II X2 250 Box ₪278 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX250OCGQBOX לוח אם Gigabyte GA-880GM-D2H ₪341 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=G880GMD2H כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪193 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD5000AAKS זיכרון G.…
-
- 3 תגובות
- 942 צפיות
-
-
דבר ראשון אני מרגיש שזה לא ממש המקום הנכון וחבל (מאוד) שאין פה פורום טכני אבל בכל זאת אני אשאל פה ואם יש מקום יותר מתאים אשמח אם זה יגיע לשם: יש לי מחשב נייד עם מסך 15 אינצ' מעבד 2.0 ג'יגה הרץ שתי ליבות זיכרון 4GB הארד דיסק 320GB (המפרט לא משנה באמת) ויש ל גם נט-בוק 11 אינץ' מעבד 1.6 עם ליבה אחת זיכרון 2GB הארד דיסק 160GB הצריכת חשמל של הנט-בוק הרבה פחות גבוהה האם אני יכול להוריד את הנייד לרמה של הנט-בוק ושיצרוך פחות חשמל? אני יכול להשתמש רק בחריץ אחד של זיכרון אני יכול להוריד את התדר של המעבד - ולהשתמש רק בליבה אחת אני יכול להשתמש רק בחלק מה HD וגם רק בחלק מהמסך או שאני טועה? האם אני חייב באמת להחליף חומרה כדי לקבל את זה או שניתן בתאוריה להפחית את הנייד לרמה של הנט-בוק? …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט לגיימינג עד 3800 שקל כולל מסך משהו בסביבות ה22" -23". לא גיימינג ממש כבד , משהו כזה בין קל לבינוני. ישנה עדיפות לחנויות באזור הצפון, במיוחד KSP או ivory ,תודה רבה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רציתי לדעת איך יודעים מה הקיבולת המקסימלית של המחשב נייד שלי בכמות זכרון איך אני יכול לדעת ?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום סליחה על השאלה הקצת טיפשית???? אם אני לוקח איתי את הנייד לארה"ב,איזה חיבור חשמלי עלי לקחת איתי. הרי המתח שם 110 וולט והתקעים שקעים שם שונים. תודה
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום היתה לי את הבעיה המתוארת פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=454250.0 ולאחר כמה פעמים שהכנסתי DOK עם WIN 7 איתחול ..והתחהל של התקנה (שהיא נעצרה בכך שבעצם לא ראיתי את הכוננים במחשב לאן להתקין את הWIN7)פתאום בבחירה בבוט הופיעה האפשרות לבחור הפעלת BOOT מהHDD ואז כל המחשב חזר לעצמו.. כרגע המחשב עובד לאחר הפעלה מהבוט ע"י בחירה של HDD השאלה האם הבעיה הזאת אמורה לחזור על עצמה כי זה מראה על כשל בין החיבור של הHDD למחשב או שלא...? תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
-
-
אם אפשר להסביר איפה ובמה תתתבטא תוספת ה"כוח" למחשב בגלל תוספת הזכרון. אם בכלל תהיה תוספת כזו. במצבים האלה : א. I5 עם 4GB ב. I5 עם 6GB ג. I7 עם 4GB ד. I7 עם 6GB תודה.
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות את המיני הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-mini-1018.htm רוב הצרכים יהיו פייסבוק \ לימודים \ יוטיוב \ סרטים וכו'... יש לי כמה שאלות: 1. איך המחשב מתפקד בהרצת סרטים (לא full HD, משהו באיזור 720p)? כנ"ל יוטיוב ומשחקי פלאש? יהיה עדיף אם מישהו עם ניסיון עם המחשב יענה לי... 2. מה הקיבולת של מחשבי מיני עם מעבדי ATOM מבחינת RAM? למחשב הזה יש 1GB של DDR3 1333, האם אפשר להוסיף? האם זה יעזור בכלל? 3. המעבד הוא ליבה אחת עם Bus של 667Mhz, אז איזה זכרון הכי מתאים, כלומר מה "התמיכה הטבעית" של המעבד מבחינת זכרון? 1333? 1066? Single \ Dual Channel?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפי מה שאני רואה המחירים שם נמוכים ב 10 - 15 אחוז מהרשתות הכי זולות גם לפי זאפ.
-
- 14 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני מעוניין לקנות מחשב חדש לבית, כשהצרכים הם אינטרנט, אופיס, צפייה סרטי HD ומשחקים, אבל לא גיימנג כבד, אלא מחפש להריץ משחקים ולשחק בהם בצורה מכובדת ולא חייב להריץ אותם ברוזולוציה הגבוהה ביותר. כרגע יש לי מחשב עם המפרט הזה: Q8200 לוח G31 4GB RAM DDR 2 500GB HARD DRIVE nvidia 9600 1GB GSO המחשב הזה מריץ לי כמעט כל משחק שאני מעמיס עליו ברוזולוציה של 900*1600, ובצורה מכובדת מאוד.. עכשיו אני מחפש עוד מחשב בנוסף למחשב הזה עם הסתכלות לשיפור הביצועים. התקציב הוא סביב ה 2200 ש"ח בלי ציוד היקפי. בניתי לעצמי שני מפרטים, ואני עדיין מתלבט אם לבחור מעבד מהסוקט הישן או ללכת על סדרת i החדשה, אך בגלל התקציב אני אאלץ להסתפק ב i3 אם אלך על הסוקט החדש. בכל מקרה, חשבתי על שני המ…
-
- 4 תגובות
- 746 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? סרטים בהזרמה לטלוויזיה FHD, סדרות, אינטרנט. משחקים אבל לא חובה חיית משחקים. לשחק בתדירות נמוכה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא משהו ספציפי * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי היום ספק vx550w ומארז coolmaster cm 690 , יש לי 2 tb של wd וhd4870 אני רוצה לשדרג את המחשב . אני משתמש הרבה בפוטושופ משחק בכל המשחקים החדשים שיוצאים והדבר שאיטי על המערכת זה פתיחת קבצי ראר מפוצלים להרבה חלקים וזה לוקח 5 דקות לקובץ גדול. אני רוצה מחשב עם vertex 3 pro וsandy bridge , אני רוצה לדעת כמה יעלה לי מערכת עם לוח אם מתאים זכרונות מתאימים (שמעתי שיוצא sata 3 , אז מערכת שתתמוך בזה ,תודה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רקע: הלפטופ חזר מתיקון בגלל שנשפך עליו שוקו עכשיו כשאני מחבר רמקולים אני שומע רק ברמקול אחד. אם אני מכניס את החיבור עד הסוף אני שומע באחד אבל כשאני מכניס עד החצי אני שומע ברמקול השני עשיתי בדיקה של הרמקולים עם mp3 והם בסדר עשיתי בדיקה של הרמקולים המובנים של הלפטופ והם בסדר (עשיתי בדיקה של הרמקול הימני והשמאלים בנפרד) יכול להיות שהחיבור עצמו של הלפטופ נדפק??
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בבניית מפרט מחשב שישמש בעיקר לעריכת מוזיקה בתוכנת קיובייס שאני הולך לקנות בקרוב מכלי זמר. התוכנה היא גרסת לייט 4 (אין פלאגאינים למחשב אלא רק דרך חיבורים חיצוניים) שבאה עם כרטיס קול חיצוני lamda שעולה 870 ש"ח והחיבור אל המחשב הוא דרך USB. המפרט שאני צריך הוא להלן: 1. 5500 תקציב מקסימלי אפשר גם פחות ואפשר יותר בגבול הטעם הטוב 2. השימושים: תוכנת עריכה למוזיקה קיובייס, צפייה בסרטים באיכות טובה והורדה תכני HD ובלו ריי, תוכנות עריכה, תוכנות ווינדוס אחרות המופעלות בו זמנית, אינטרנט. 3.ציוד עיקפי שאני צריך: רמקוולים, מקלדת,עכבר. לא צריך מסך. 4.חשוב שהמפרט יהיה שקט מאד 8 לפחות עד 10 5. חלקים שאני צריך במפרט: - מעבד של אינטל I7 או I5 (הצעות מחיר עם שניהם) -…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן כולם, אחרי שהתלבטתי כמה חודשים לגבי קניית מחשב קניתי בסוף את המערכת הבאה ואשמח לחוות דעת עליה, במיוחד ב-24 שעות הקרובות, כי אז עוד אוכל לשנות דבר או שניים בהזמנה. תודה מראש לכולם. מעבד Intel Core i7-2600K 3.4GHz-3.8GHz 8MB Cache 95W LGA1155 Unlocked גוף קירור למעבד NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler לוח אם Gigabyte GA-P67A-UD4 Intel P67 LGA1155 ATX זכרונות G.Skill RipJaws 2x4GB (8GB) DDR3 1600MHz CL9 הארדיסקים Samsung SATA2 F3 1TB 32MB 7200RPM X2 ספק כוח Seasonic M12II 620W Modular Psu מאוורר נוסף לקדמת המארז Arctic Cooling AF12025L 120MM FAN מארז ANTEC P183 BLACK בנוגע לכרטיס מסך, יש לי בינתיים את ה9600GT. בעתיד אני אשדרג לקוואדורו. הכל ביחד כולל הרכ…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה למחשב נייד לילדה בת 12 מטרות המחשב? אינטרנט בעיקר ומוסיקה. * גודל המסך? מה שיכנס בתקציב... * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא חייב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)- לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB * צורב DVD? כן
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של Gigabyte מדגם w536m מחובר לאינטרנט עם מודם ורציתי לעשות ממנו נקודת WiFi שאני יוכל להתחבר למחשב עם הפלאפון דרך WiFi. יש לי ווינדוס XP SP2. איך אפשר לארגן את זה? תודה
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחדש שיעוד שלו יהיה לעריכת קטי ווידאו. אני אשתמש בפרימייר ואפטר אפקטס. אני לא כ''כ מבין במפרטים וחלקים בתוך המחשב והייתי מאוד שמח לקבל עזרה.
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום, קודם כל תודה רבה למי שיעזור. 1. תקציב מקסימלי - 5K עם חריגה של מקסימום 200 שקל. אפשר לנצל את כל התקציב עדיף לחסוך. 2. עבודה כמתכנת, משחקים ועבודה משרדית. דוגמא למשחקים: CODBO והמשחק הבא בסדרה, FIFA 11, NBA 2K. שימוש יעשה באופן תדיר ביותר (מספר שעות ביום). הגדרות גרפיות גבוהות (לפחות למשך שנה וחצי). 3. מסך 21" אינץ' לפחות. ציוד היקפי לא צריך! 4. לא. 5. לא. 6. 10, לא מתפשר על הנושא, חובה שהמחשב יהיה שקט ביותר! 7. לא. 8. כן, ווינדוס 7, והתקנה בחנות. 9. אין חנות מועדפת (חשוב שתהיה חנות אמינה!) ובאזור השרון. 10. לא. 11. בהחלט כן. 12. בהחלט כן. מידע כללי: חשוב לי שהמחשב יהיה מחנות אמינה עם אחריות, אני מעוניין שהמחשב יהיה עם אנטי וירוס יעיל טוב ולא סותם את המערכת. אני מבקש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה לכם אם תוכלו לעזור עם המפרט. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכנות(לא גרפיקה) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? crysis, metro 2033, assasins creed * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד הקיפי, ייקנה מסך בנפרד 22' FHD 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים, שמיעה למוסיקה, תכנות ב-JAVA ו-C. * גודל המסך: מ-15'' עד 16''. * משקל רצוי: עד 3~ ק"ג. * גודל מינימלי של כונן קשיח: מינימום 320GB (רצוי 500GB). * צורב DVD: נדרש. באופן כללי, רצוי מחשב כמה שיותר טוב, חזק ומחברה אמינה עם אחריות. אשמח לקבל לינק לחנות בארץ. תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 898 צפיות
-
-
:s05: הרקע הלבן במסך נראה לי כמו ורוד ובדקתי מול מחשבים של HP ולנובו שם אין את התופעה הזו. האם יש לזה הסבר? האם ניתן לשנות משהו בתצוגה למנוע זאת?
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-