ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,431 דיונים בפורום זה
-
אני עובר כבר איזה חצי שעה ומשווה בין הדגמים ולא מבין מה עושה את ההבדל בכלל, ואת ההפרש הגדול במחיר בפרט.. יש מחשבי T בעלי מפרט איטי יותר מ-R וכן להפך, אז חוץ מהמשקל מה בדיוק שונה ביניהם? מה הופך את ה-T ליוקרתי ואת ה-R לזול?
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
עד 2300 ש"ח מחשב לגיימינג אין צורך בציוד היקפי לא עושה OC שקט לא ממש חשוב לי אין צורך במערכת הפעלה אין העדפה לחנות ספציפית בכללי שיהיה מחשב חזק שיחזיק משחקים להרבה זמן.
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
אני מבקש את עזרתכם בחוות דעת על המפרט שהוכן עפ"י "מפרטים ממומלצים" למחשב בסיסי. מארז 6C28 COMPUCASE שחור כסוף ספק כח A.PFC FSP350-60HCN FAN 12CM 350W FSP לוח GA-H61M-S1 GIGABYTE מעבד אינטל 3.0 GHz 3MB PENTIUM D.CORE G2030 זכרון KVR KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ צורב SATA LG DVDX24 DL שחור GH24NS דיסק קשיח פנימי 500GB S2/S3 7200 16MB WD תוכנת WINDOWS 7 HOME PRE 64BIT HEB למחשב חדש כ.קול 5.1 מובנה בלוח האם מאיץ גרפי INTEL GRAPHICS תודה שמשון
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום. אני זקוק למחשב קטן וקל משקל (עד 12 אינץ') למטרת גישה מרוחקת VPN,Teamviwer וכן עבור עבודה על microsoft access visual c# כן חשוב משך עבודה ארוך על בטריה. האם נטבוק כגון Compaq Mini 311c-1010EJ יבצע את המטלות? בלי להתקע/איטיות? כמובן עדיפות לפתרון זול. או אם לא, אז אני זקוק להמלצה על לפטופ עד 12 או מקסימום 13 אינץ' במחיר של עד 3500 ש"ח, עדיפות למשקל קל וסוללה שמספיקה לכמה שיותר זמן. תודה מראש. נ.ב. האם המחשב הבא יכול להתאים לדרישות שלי? Dell Inspiron 11Z su4100 cpu או שכדאי לעבור לגודל קצת יותר גדול לכיוון של 13 או 14 אינצ'ים ששם המעבדים יותר חזקים, והמחשבים קצת פחות ניידים? חשוב מאוד: אני מירושלים. אז בבקשה שהמחשבים שאתם ממליצים יהיו מבאג או KSP
-
- 7 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום רב ברשות מערכת מחשב Motherboard Asus P6T CPU Type QuadCore Intel Core i7-920, 2800 MHz (21 x 133) NVIDIA GeForce 9600 GT (Microsoft Corporation - WDDM v1.1) 4GB זיכרון ספק 550W TT עקב מעבר לעריכת תכני HD בתוכנת EDIUS 6 אני מתלבט אם לשדרג לכרטיס מסך GTX 570 + עוד זיכרון ולהעביר אותו בעתיד כשאקנה מחשב חדש או שלא שווה לשדרג או המלצות לשדרוגים אחרים, פתוח להצעות. מחכה נואשות לעזרתכם ותודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד בשביל קריוקי חשוב לי שיהיה במחשב 4 גיגה זכרון וגודל 15.5+- עם מישהו מכיר מחשב נייד בסכום כסף של 3000 אחד ועוד אחד בסכום של 2500 פשוט לא סגור על כמה אני רוצה להשקיע ואולי גם לא קריטי בשביל מה שאני צריך להוסיף עוד 500 ש"ח בתודה מראש מור בן
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-
-
הי, אני עוזר לחבר לבנות מפרט עבור מחשב שישמש למחקר ולימודים. התקציב - כ-6000 ש"ח, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 1. תקציב - 6000 ש"ח, לנצל אותם, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 2. שימושים - מחקר ולימודים. תוכנות רלוונטיות: בעיקר Fluent (תוכנה לחישוב זרימות), אך גם עבודה שוטפת עם Matlab, Solidworks, Mathematica. מניסיון, SW רוצה לא רע גם על מחשבים ניידים עם כ.מסך און-בורד GS8400, ככה שלא צריך משהו מיוחד בשבילה. (בעוד Fluent תומכת בריבוי ליבות, Matlab לא נהנה מכך במרבית המקרים, כידוע. Math' גם תלוייה רק במהירות שעון לדעתי) 3. ציוד היקפי - צריך מסך, מקלדת, עכבר. 4. שקט - ממוצע (6). 5. OC - לא מתוכנן, אלא אם תהיה סיבה טובה. 6. חנות מועדפת - IQPC, אך גם חנויות אמינות אחרות תתקבלנה בברכה. 7. שד…
-
- 5 תגובות
- 982 צפיות
-
-
מחשב בשביל אחי הקטן. אז לא לגיימרים אבל שיפעיל משחקים באיכות יפה. משחקים כמו :pro street ,PES8 משחקים בסדר גודל כזה. צריך גם מקלדת ועכבר אבל את הפשוטים תיקון: ללא מסך. חנות קרובה לאיזור נתניה. תודה רבה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפשת מחשב נייד לשנת הלימודים הקרובה. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (לא חובה) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14'', לא חשוב מבריק או מאט * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי? פחות מ2 ק"ג - חובה! עדיף מחשב קל שיהיה נוח להסתובב איתו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, חשוב מאוד - לפחות 5 שעות (אם קיים ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? , HDMI, VGA * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא ידוע * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי, אבל לא חובה (מעדי…
-
- 2 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום, מחפש לפטופ חזק למטרות: וירטואליזציה (עוד מכונה אחת במקביל שתקבל 1.5 גיגה) קומפילציה זיכרון כרגע ארצה 4 עם אופציה להרחיב ל8. מעבד i5 or i7 כונן פחות קריטי. כרטיס מסך נפרד - לא מעוניין בזה ומבחינתי זה חיסרון. גודל מסך 14-15'' משקל רצויי 3 קג' ומטה. כרגע יש לי lenovo T410 [הוורסיה עם ה i5] מהעבודה והייתי מעדיף משהו חזק לפחות באותה מידה (הוא סוחב עם מכונה אחת בזיכרון וXP). אחריות - כן, מאוד חשוב לי. קראתי פה בפורום כמה המלצות וכו' ממה שראיתי בינתיים הR835 של תושיבה נחות ביחס לT410.. אז אולי אני חיי בסרט?
-
- 7 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום חברים, אבקש המלצה לנייד לעבודה עם הדרישות הבאות: מסך 13 עד 15 אינצ' - לפי המלצתכם. עדיף לא מבריק, זה מפריע. שיהיה מהיר - שהכל ילך חלק בלי לחכות לדברים שיטענו. שיהיה עמיד ובנוי טוב, אני לא מאמין שמשלמים כל כך הרבה כסף עבור משהו פלסטיקי שיכול להישבר כל רגע זמן סוללה כמובן כמה שיותר ארוך, וכמה שיותר קל, 2 קילו נשמע לי כמו הגבול העליון בהחלט. אחריות ל3 שנים מאוד חשוב בעיני למרות שאשמח לשמוע גם על כאלה שבאים עם פחות אם הם שווים את זה. העבודה בעיקר היא על תוכנות מנהליות (בסגנון OFFICE) ועל אינטרנט. אופציונלי: לא יודע מה אופציות השדרוג לWINDOWS 7, אבל אני מעדיף לא לשלם על זה. ככה שאם מחשב מגיע עם VISTA שיהיה ניתן לשדרג אותו בחינם ל7 זו אופציה מבוקשת, בעיקר כי העבודה היא כרג…
-
- 11 תגובות
- 982 צפיות
-
-
אני מתלבט מה עדיף... יש לי שני דגמים יד שנייה שמתאימים לי לתקציב - Asus Rog g750jz gtx 880m i7 4720hq Lenovo y50 960m i7 4720hq או לחפש נייד חדש עד 3 אלף אבל זה נראה לי אופציה פחות טובה במיוחד עם המחירים בישראל... הצעות?
-
- 0 תגובות
- 982 צפיות
-
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייד מיני ללימודם ואני ממש לא מבינה במחשבים אז אשמח לקצת עזרה. השימוש העיקרי של המחשב יהיה אופיס, אינטרנט וצפיה בסרטים. * גודל המסך? עדיף 13 (לא חובה) * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך שיספיק ליום לימודים (6-8 שעות בערך) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMIוכו) HDMI לא חובה, השני אני לא יודעת מה זה אז סביר להניח שאני לא צריכה את זה. * בלוטות? כנראה שלא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD,SSD, או שילוב - דורש mSata) לא יודעת * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכ…
-
- 1 תגובה
- 982 צפיות
-
-
שלום אבקש לקבל המלצה למחשב נייד לתלמיד במגמת תכנות תקציב עד 1000 ש"ח~ המחשב מיועד בעיקר למיילים אופיס ותכנות בשפת (C (visual studio תודה
-
- 5 תגובות
- 982 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-100 ש"ח, אך אני פתוח להצעות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש הוא בעיקר לאינטרנט, מוזיקה וסרטי HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני ממחזר את הכונן האופטי, כונן קשיח, עכבר, מקלדת, מארז וכרטיס קול Asus Xonar Essence STX. רכיבי המחשב למעט כרטיס הקול נרכשו לפני כ-5 שנים ומהתייעצות עם חבר לא אמורה להיות סתירה של רכיבים, אם מישהו חושב אחרת אקח לתשומת ליבי ואנסה להביא יותר …
-
- 4 תגובות
- 982 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? הרצה בסביבות עבודה כמו MATLAB, MVS , משחקים כמו FIFA, COD, צפייה בסרטים. * גודל המסך? 14-15.6 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מודע לך שלא יהיה זמן סוללה גבוהה לאור הביצועים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? 3 שנים בינלאומית * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? LENOVO (מקווה שלא הפרתי את החוקים כי יש לי פוסט פתוח בנושא דומה, אבל החלטתי בסוף לבקש המלצה למפרט מחדש שהמומחים פה ירכיבו..) תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 982 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000-8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. THE WITCHER 3,GTA V,Shadow of Mordor, AC,Batman Arkham KNIGHT על ultra -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 0 תגובות
- 982 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני לא מחובר כבר למה טוב ומה לא טוב, לכן אני אפנה אליכם לעזרה. המפרט הנוכחי שלי : AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 4200+ GEFORCE 8400 GS לוח אם - GIGABYTE GA M61PME-S2 זיכרון 2GIGA אין לי מושג איזה מהירות הדרישה שלי זה משחקים, מה אני צריך לשדרג על מנת להריץ משחקים חדשים בקלות יחסית. יש לציין שאני עובד אם WIN 7 התקציב באזור 1000-2000 גג. תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 982 צפיות
-
-
אני קונה היום מחשב. מתחתי את זה כבר הרבה זמן... אמרו לי שהפורום הזה מבין בתחום אז הגעתי להתייעץ אתכם! אני צריך מחשב עם כל הרכיבים שבמפרט שלהלן. עד 6K. שהמחשב יהיה מהיר בהכל, וגם שיהיה טוב למשחקים. אבל לא צריך להשתגע עם הכ.מסך. * אני לא מבין בOC ולא יעשה OC לכן אני לא חושב שהמפרט שיש בפורטל של הפורום (של INTEL DUAL) יתאים לי.. הצעות לשיפור בבקשה! ותגידו לי איך המסך.. תודה, זה דיי דחוף
-
- 14 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום, יש לי את ה dell n3010. לאחרונה המאורר/ים משמיע/ים רעש יותר מהרגיל, מה שגורם לי לחשוב שהמחשב זקוק לניקוי. המחשב עדיין באחריות. האם vtjrhu, כוללת ניקוי? תודה, שלמה
-
- 1 תגובה
- 982 צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט . בעיקרון השימוש העיקרי שלי הוא אינטרנט וסרטים. המחשב יהיה מחובר ל LCD בחדר רוב הזמן ומתי שאני ירצה להתפנק הוא ירד איתי לסלון כדי לצפות בסרטי תלת מימד\HD רצינים (lg LW450Y ) כמובן הרצון הראשי שלי הוא שהמחשב יריץ לי סרטי HD\תלת באיכות גבוהה ככול האפשר (למרות שהכ.מסך אונבורד) ויתמוך בכל הפורמטי האודיו \ווידאו המתקדמים והנפוצים היום... כמו כן בעתיד אני מתכנן (שאני יפתר מהPS3) להוסיף כ. מסך כדי לשחק בעיקר משחקי פעולה. ואולי אולי לעשות את המחשב האקינטוש (החומרה תואמת) *חשוב לדעת שיש לי מהמחשב הישן כונן DVD, 1TB+500G הרד דיסק . 8) מעבדי אינטל Price Units Total Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 970 1 970 לוחות אם למעבדי אינטל G…
-
- 3 תגובות
- 982 צפיות
-
-
כבר כמה ימים שחושב להחליף את המחשב הישן והירידה לאילת זו הזדמנות טובה לכך. 2 מחשבים שאני מתקשה להכריע ביניהם: אסוס http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=16088 לנובו http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=27195&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap מטרות המחשב: לימודים ושימוש משרדי + גלישה באינטרנט(סרטים, מוסיקה, צפייה ישירה בשידורים וכו..), לא משחקים ולא משהו יוצא דופן, גודל מסך: 14-15.6, לא חשוב מבריק או מט. זמן סוללה לא ממש קריטי, זמן ארוך יותר זה רק בונוס. כונן אופטי קיים בשניהם והיציאות דומות. וזהו בגדול, לא מחפש משהו מעבר לזה, אמינות, איכות וחוזק..זה מה שחשוב לי. אשמח לעצה שתסיים את ההתלבטות שלי בין הדגמים. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 982 צפיות
-
-
Dell Inspiron 15634 Laptop 8GB Memory 1TB Hard Drive Moon Silver לא מוצא יותר את המפרט הספציפי אונליין (לפחות לא הזהה) כי הם סיימו את המלאי והעמוד הוסר. הוספתי קבצים עם הפרטים הטכניים. מעבד INTEL CORE i7-4500 cpu 2.4GHz 8GB RAM הכול בקבצים תכלס.. עלה לי 740USD באפריל. רוצה למכור אותו ולקנות משהו קטן יותר שמתאים לנסיעות. תודה!!
-
- 0 תגובות
- 982 צפיות
-
-
בעקרון אני צריך חוות דעת על החלקים שבחרתי ואם יש אלטרנטיבה יעילה יותר. המפרט הנ"ל מיועד לגיימינג, צפייה בתכני HD, גלישה ללא OC. מעבד AMD Phenom II X3 720 Black Edition Box ₪751 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1293 לוח אם GIGABYTE GA-MA770-DS3 ₪418 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38496 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪265 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ₪339 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPI-B כרטיס גרפי Sparkle nVIDIA GeForce GTX 260 896MB DDR3 PCIe ₪984 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p…
-
- 12 תגובות
- 982 צפיות
-