ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
הי לכולם אני מחפש מחשב נייד ממש קטן, בגודל 10" או 9".. חשוב לי שזה יהיה בתצורה של מחשב נייד באמת, ולא בתצורה של טאבלט שמגיע עם מקלדת שמתחברת אליו. אני גמיש מבחינת המעבד: זה יכול להיות מעבד רגיל (core i), או Atom - שניהם בסדר. האם עדיין מייצרים מחשבים ניידים כאלה קטנים?
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב מומלץ/ אם אפשר להרכיב בעצמי, אני באמת לא מבין גדול במחשבים ניידים. בעיקרון המחשב מיועד לשימוש כסטודנט לפחות ל-3.5 שנים הבאות, שבהן אני לא מתכנן לשדרג אותו או משהו. מטרות המחשב? אופיס, PDF, אינטרנט ופתיחת הרבה חלונות בו-זמנית (רלוונטי זיכרון 8 גיגה??), תכנות בסיסי (שפת C, מאטלאב), תוכנות לשרטוט ממוחשב וסימולציות המתאימות להנדסת מכונות/אווירונאוטיקה כמו שרטוט ממוחשב (SOLIDWORKS) * גודל המסך? נראה לי 15.6 זה גודל אחלה, ראיתי שיש כאלה שביקשו 14, אבל לדעתי ילכו לי העיניים עם פחות מ 15.6. שיהיה מט * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה (מעדיף יותר קרוב לריבוע מאשר למלבן... אם זה לא טיפשי מדי בימינו) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?…
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית כתיבת סיכומים, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף שיהיה כלול 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקת הרבה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's creed, cod, elite dangerous, divinity -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1024*1280 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גם בינוניות תופס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 4 תגובות
- 968 צפיות
-
-
1. התקציב: 4,000-5,000 2. שימושי המחשב: עריכת אודיו ווידאו. עבודה עם Cubase ועם Premiere CS6 3. צורך בציוד הקפי: אין צורך. 4. רכיב שאין צורך לכלול במפרט: כרטיס קול. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 5, לא משהו שאני רוצה להשקיע בו כרגע. 6. מערכת הפעלה: win7 64bit (אני אשיג, לא צריך לכלול במחיר) 7. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא, אזור המרכז\ השרון. 8. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? תמיכה בפיירווייר. היי אמיגוס, אני ממש לא מבין בענייני חומרה, ביררתי עם חברים בתחום ואלה כמה מרכיבים שאני רוצה לכלול: מעבד i7 16G RAM SSD 120G 1T Hard drive 64MB buffer האמת שאני אפילו לא בטוח אם אני יכול להכניס את כל זה בתקציב, ובמידה ולא- כמה עלי להוסיף כדי להכניס את כל החומרה…
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אני בונה מחשב חדש למטרות גיימינג. הוא יעבור OC, אבל לא קיצוני. מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית שקט (גם בעומס) למפרט: [table] [tr][td]מעבד:[/td][td]Core i5 760[/td][/tr] [tr][td]גוף קירור למעבד:[/td][td]Mugen II Rev.b[/td][/tr] [tr][td]לוח אם:[/td][td]ASUS P7P55D[/td][/tr] [tr][td]זכרון:[/td][td]2x2GB Corsair XMS3 CL7 1600 MHZ[/td][/tr] [tr][td]כרטיס מסך:[/td][td]Sapphire HD 5850 Vapor-X[/td][/tr] [tr][td]מארז:[/td][td]Antec P183[/td][/tr] [tr][td]מאווררים:[/td][td]Slip Stream 12cm PWM[/td][/tr] [tr][td]דיסק קשיח:[/td][td]Samsung HD103SJ[/td][/tr] [tr][td]כונן אופטי:[/td][td]LG DVD±RW GH24NS x24[/td][/tr] [/table] התכנון בגדול הוא להתקין את שני הדיסקים (יש לי עוד דיסק זהה ק…
-
- 7 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב חזק שיעמוד בכול תוכנה וכול משחק יהיה מהיר ושקט תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכל מומחי החומרה, בשעה טובה אני מוכן להחליף את המחשב הישן שלי באחד חדש. תקציב של 2K אבל אפשר קצת לחרוג, והדרישות שלי הם די בסיסיות: אני לא מתכנן על אוברקלוק (וגם האמת שאפילו לא מבין בזה) , ואני לא ממש גיימר (למרות שהייתי שמח לקחת כ.מסך לא מובנה, רק בשביל לא לסגור את האופציה...). בכל מקרה, אני כן מעדיף מעבד quad. מצאתי מפרט מחשב ב ksp, ולמרות שקצת התחלחלתי לאחר ששוטטתי באינטרנט וראיתי ביקורות לא הכי טובות בנוגע לשירות שלהם, נראה לי שאני אלך עליהם בכל זאת, ואנסה לשדרג את המפרט עד כמה שניתן- בדגש על המארז ומאוורר שיהיה שקט - בגלל שאני חושב שזה החלקים שאני חושב שארצה שיהיו מספיק טובים ועמידים. המערכת עצמה היא מערכת שהם מרכיבים (כלומר- לא מפרט שאני הרכבתי) וזה פירוט הרכיב…
-
- 9 תגובות
- 968 צפיות
-
-
היי, סבתא שלי רוצה מחשב... הדרישות הן: 1. עד 1500 ש"ח. ככל שיותר נמוך יותר טוב. 2. אופיס, אינטרנט וסרטים. 3. לא חייב להיות שקט באופן יוצא דופן. כל עוד לא יהפוך לטרקטור במסגרת של 3 שנים - הוא טוב. 4. אין צורך בציוד הקפי. 5. חנות בצפון הארץ. 6. כנראה יריץ XP. יש סיכוי ל - Windows 7. תודה!
-
- 5 תגובות
- 968 צפיות
-
-
היי חברה אשמח לקבל המלצה למפרט לשימוש משרדי וגלישה ללא ציוד היקפי. ראיתי מפרט במדור המומלצים שעודכן לאחרונה רק בספטמבר 2009 אז אני מניח שדיי הרבה השתנה. בתודה מראש ! נתי
-
- 8 תגובות
- 968 צפיות
-
-
בעקרון אני צריך חוות דעת על החלקים שבחרתי ואם יש אלטרנטיבה יעילה יותר. המפרט הנ"ל מיועד לגיימינג, צפייה בתכני HD, גלישה ללא OC. מעבד AMD Phenom II X3 720 Black Edition Box ₪751 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1293 לוח אם GIGABYTE GA-MA770-DS3 ₪418 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38496 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪265 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ₪339 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPI-B כרטיס גרפי Sparkle nVIDIA GeForce GTX 260 896MB DDR3 PCIe ₪984 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p…
-
- 12 תגובות
- 968 צפיות
-
-
מפרט מחשב למשחקים מ KSP: מעבדי אינטל Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB מחיר: 1070 ש"ח לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E מחיר: 790 ש"ח זכרונות DDR II 667 1GB TwinMOS מחיר: 630 ש"ח דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II מחיר: 410 ש"ח כרטיסי מסך Sapphire (ATI) X1900GT 256MB, DDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E מחיר: 1250 ש"ח כוננים- DVD? DVD Recorders LG DVD±RW GSA-H22NB x18, DL x8 195 ש"ח מארזים HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 240 ש"ח סה"כ: 4585 ש"ח לפי מה שראית אין ספקים טובים באתר של KSP ואני גם לא מבין בזה אז אני ישמח אם מישהו יתן לי ספק טוב שלא יעבור את ה 450-500 ש"ח. תגידו מה אתם חושבים על המפר…
-
- 12 תגובות
- 968 צפיות
-
-
היי, אם למישהו יש ניסיון עם הלפטופ הזה אשמח לשמוע חוות דעת. זה המפרט המלא http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=903705 תודה
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפשת מחשב טבלאט ללימודים שלי, ונתקלתי במחשב הזה מיותר לציין שאני מחפשת משהו זול ופשוט (בעיקר תוכנות אופיס ופייסבוק חחח) רציתי לדעת אם אתם יודעים אם הוא נתמך בעט סטייליס? בנוסף ביוטיוב אני ראיתי הרבה סקירות אבל כולן רשמו מספרים שונים asus Transformer Mini T102HA- GR015T וביוטיוב נכתב ASUS Transformer Mini T102HA-C4-GR האם זה אותו הדבר האם זה שונה לחלוטין מה שונה? בבקשה תעזרו לי.....
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
הזמנתי היום מחשב ואני רוצה את הדעה שלכם עליו מה כדי לשנות או להוסיף אבל אני לא רוצה שהמחיר יעלה מעל 5300 ש"ח פשוט תגידו לי איך המחשב האם הוא טוב לוח אם: P5Q PRO ASUS P45 775/DDR2 PCI-E X2 מעבד: INTEL CORE 2 DUO E8400 BOX זיכרון: 2024X2 MB 800 DDR2 KINGSTON כרטיס מסך: GEFORCE 9600GT 1GB כן כן אני יודע שאני יכול לקחת את ה ראדאון 4870 אבל למי שהזמנתי את המחשב לא רוצה להוסיף עוד 300 שקל.... מארז MIDI ATX FRONT USB 500 WT EZECOOL דיוידי LG X20 מסך: LG 1953TR LG 19 עכשיו אני הזמנתי את המחשב הזה לחבר שלי והוא לא נותן יותר מ 5300 שקל אבל נתנו לי אפשרות שאם אני משנה את המעבד מ INTEL ל AMD אז הוא יוכל להביא לי באותו מכיר ( 5300) גם את ראדאון 4870 אבל רק אם הוא משנה את המעבד ל AMD…
-
- 10 תגובות
- 968 צפיות
-
-
בוקר טוב, אשמח לקבל המלצה למפרט למחשב משחקים עד 3.5K. מצורף מפרט שקיבלתי מKSP. תודה לכולם
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
- 1 follower
-
-
מה דעתכם על המפרט הנ"ל? האם הוא הטוב ביותר עד 4000-4500? תודה
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6,500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניצול מלא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח יותר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש כללי כגון: משחקים,סרטי HD,מוזיקה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1920x1080p * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?אין כרגע * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי …
-
- 8 תגובות
- 968 צפיות
-
-
כמו שרשמתי בכותרת אני זקוק להמלצה ללפ-טופ זול וטוב, אם יש זול יותר מהתקציב שרשמתי, והוא יתפקד כמו שצריך אז זה יהיה מצויין. הגודל לא קובע, אפילו עדיף שיהיה כמה שיותר קטן (קומפקטי כזה). המחשב ישמש בעיקר לחומר משרדי ולא למשחקים וסרטים (אולי קצת סרטים) ואיך אפשר שבלי מוזיקה. 40-60GB יספיק בהחלט (זה אפילו יותר מדיי). נ.ב אם יש מכרזים/פומביות על מחשב טוב אז אשמח לקבל לינק. תודה מראש לכל עוזר.....!
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1646 לוח אם: ASUS P8P67 PRO אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪991 זיכרון: KINGSTON HYPER-X 8192MB (4096MBX2) DDR3 1600MHz CL9 - XMP - KIT FOR SANDYBRIDGE אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪604 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1328 מארז: COOLERMASTER HAF 932 w/o PSU - זמין במלאי אחריות: שנה. מחיר: ₪612 ספק כוח: HEC COUGAR 700W CM - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪450 קרור למעבד: NOCTUA NH-D14 אחריות: שנה. מחיר: ₪350 דיסק קשיח: מבצע לזמן מוגבל! MICRON REAL SSD C300 SATA3 2.5" 64GB אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪555 דיסק קשיח 2: SCYTHE BAY RAFTER 2.5 …
-
- 5 תגובות
- 968 צפיות
-
-
הינ המפרט שחשבתי עליו במחיר של 4500+- לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3 דיסק קשיח: Westren Digital WD1600JS 160GB זיכרון: TWINMOS 512MB DDR2 667MHz Cl5 5300 X2 כרטיס מסך: GeCube X1950Pro 256MB GDDR3 PCI-E מעבד: Intel Core 2 Duo E6300 Box ספק: FSP 400W Nexus NX4000 FSP400-60PFN Retail מארז: HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (no psu)1 מה אתם אומרים..? חשבתי לקנות מהחנות אטלנטיק מחשבים בחולון מישהו מכיר..? יש פידבקים מהחנות..? יקר לא יקר..?
-
- 15 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום ותודה למי שמוכן לעזור. אני מחפשת טאבלט, או משהו דומה, שיאפשר לי לכתוב עליו בכתב יד, כמו במחברת, ולשמור את כל מה שכתבתי. אני כותבת הרבה בעבודה ויש לי אחכ הרבה עבודת תיוק. אשמח למכשיר שיאפשר לי לכתוב דיגיטלית ולשמור בתיקיות. עייפתי מקלסרים ואלף דפים וניילוניות. (מחשב נייד נראה לי מגושם קצת.. אני עובדת עם אנשים וכותבת כשהם מדברים, ולא נעים שהמסך יחצוץ בינינו). אם יש לכם רעיונות, גם לדברים שלא חשבתי עליהם, אשמח מאוד. תודה, לילך
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
- 1 follower
-
-
ברצוני לקנות לפטופ בתקופה זאת, וחיפשתי במבצעים שעשו בארץ וכלום לא נראה עליו שעשו לו הנחה של יותר מ100 שקל. התחלתי לחפש בשלל אתרי אמזון ומצאתי את המחשב הנל: https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B01M4I8XQD/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1 כולל משלוח, מעמ ומיסים יוצא ב2300. איך הוא למחיר הזה? המעבד הזה שווה יחס לאיזה מעבד של אינטל? התקציב שלי הוא 2500 והשימושים זה סרטים, גלישה וגיימינג קל. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני צריך לקנות מחשב ביתי חדש 1 הדרישות הם HD - 500 GB 2 מארז שקט 3 הוא אמור להריץ 4-3 מכונות וירטואליות במקביל אחת מהם כנראה SERVER 2008 ן HOME SERVER אני מתכוון להשתמש בו כמחשב אישי וגם כ סביבת ניסויים אין לי בעיה שמתי שאני מעמיס עליו עם מכונות וירטואליות להשתמש במחשב אחר לגלישה באינטרנט או כל דבר אחר אבל אני מצפה שיתפקד גם מחוץ למסגרת גם עם 2 מכונות עובדות יש לציין שאני משתמש גם ב VPC וגם ב VM ל WINDOWS ו LINUX כל אחד ומה שמתאים לו התקציב שלי הוא 3000- 3500 ללא מסך ואביזרים עכשיו אני יודע שזה לא הרבה אם זה לא אפשרי או צפוף מידי אפשר לחרוג עד 200 שקלים אם זה עדיין בעיתי אז אני יאלץ להמתין עוד כמה חודשים בכל מקרה תודה לכל מי שיעזור urinka…
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. המחשב לשימוש ביתי, עם צפייה בסרטים FHD, כמובן הרבה אינטרנט. ומעבר לזה עבודה עם MATLAB, VISUAL STUDIO 2010, וקצת עבודה DB מעל ORACLE. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש צורך במסך גדול, משהו כמו 22", מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? אני כן מעוניין במארז איכותי ושקט ,8 במדד השקט. 5. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן OC 6. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? נא לכלולל במפרט 2T…
-
- 4 תגובות
- 968 צפיות
-