עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני חושב לקנות מחשב נייד אך זה תחום שאין לי מושג בו והחלטתי להתייעץ כאן. תקציב: 3700, אם משתלם, אפשר לגלוש בעוד 200. * מטרות המחשב? וידאו HD, רוצה לחבר אותו לטלוויזיה / LCD מדי פעם, הרצת מכונות וירטואליות (virtual box, vmware) * גודל המסך? 15.6 מסך מט * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר, 4 שעות בערך (נשמע לי מספיק) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 - חובה, כל השאר זה תוספת נחמדה * בלוטות? אפשר, לא קריטי בכלל * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB, אפשר פחות, יש לי חיצוני של 1TB * צורב DVD? חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אם כרטיסי המסך המובנים מריצים HD ללא בעיה, א…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות עריכת מוזיקה כמו CUBASE ו-VST כבדים נלווים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CUBASE פרנסה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 יש צורך להסביר? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, ללא מערכת הפעלה או אופיס 8. האם ישנה ה…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Revertigo,

שלום, אני רוצה לקנות נייד לסטודנט, דבר ראשון - הדרישות שלי הן מסך 13.3-14', מעבד מספיק חזק לתוכנות (MATLAB\Mathematica\SolidWorks\Eclipse etc), כרטיס מסך מובנה (משיקולי סוללה וחום), ניידות גבוהה יחסית, סוללה טובה, אחריות 3 שנים ומסך מט. סה"כ 3500-3800 ש"ח. כרגע מצאתי את HP ProBook 4340s C4Y25EA. מישהו יודע עליו משהו? אולי הצעות יותר טובות במסגרת הדרישות? אם לא אז איך האחריות של HP כיום? יש לי ניסיון טוב עם האחריות של Dell, אבל אני לא זוכר ששמעתי דברים טובים על HP. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by of1978,

מצאתי 2 אופציות שאני לא יודע מה לבחור בינהם אחד של אסוס ואחד לנובו המעבד של האסוס יותר חזק I3 אבל הזיכרון שלו מוגבל ו 4 האם זה כל כך קריטי ? את הלנובו אפשר להרחיב עד 8 אבל המעבד שלו יותר חלש T6570.... השאלה שלי היא מה יתן לי תמורה יותר טובה לכסף אני בטוח ששניהם יריצו לי סרטי HD השאלה מה בעתיד יהיה יותר משתלם.... לקחת מעבד חזק ולוותר על הרחבת זיכרון בעתיד או מעבד חלש יותר עם אפשרות להרחבת זיכרון. ושאלה נוספת- על הלנובו יש אחריות בארץ מה לגבי אחריות של האסוס ? תודה ויום טוב http://img2.tapuz.co.il/forums/1_138186609.jpg

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. מפרט רב תכליתי לעבודה משרדית קצת משחקים זה די ברור שהם לא יעבדו בהגדרות הכי גבוהות בתקציב הזה ועבודה עם תוכנות כמו SOLIDWORKS וכדומה אני שוהה מול המחשב זה רב בקריאת מסמכים אז חשוב שהמסך יהיה איכותי לגבי התקציב אני עדיין לא סגור אליו אז אם אני צריך להגדיל את התקציב לפי דעתכם אני פתוח להצעות

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  6. היי חברים כבר כמה שנים שאני רשום לאתר ומקבל וקורא כתבות שמגיעות אליי במייל אך מעולם לא היה לי הצורך לכתוב כאן , אם ככה יש מצב שזאת הודעה ראשונה או בין הבודדות שכתבתי. בעקרון אני איש של מוצרי Intel , אי שם בעברי המעט רחוק עבדתי בחברת IT קטנה בראש העין עוד לפני ש KSP או IVORY הגיחו אל חיינו , כשעוד דיסקים של 80GB היו נחשבים חדשים, 40 מחשבים ביום למשך 6 שנים , בספירה קלה הרכבה של 70500 מחשבים. היום אני עוסק בתחום השרתים והתרחקתי מכל תחום הגיימינג וזאת עם מחשב מלפני 14 שנה . גם לסנדלר נמאס להיות יחף ולכן החלטתי להתייעץ עם בעלי ידע לגבי מחשב שמיועד לגיימינג , מעבדות vmware , ובעיקר VR. מקסימום הוצאה עד 8K (לא מאילת אבל …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1195 לוח אם: Gigabyte GA-Z68XP-UD3 כמות: 1 - מחיר: ₪776 מארז: ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE כמות: 1 - מחיר: ₪437 קירור למארז: Silverstone 120mm Air Penetrator 1500rpm RED LED כמות: 1 - מחיר: ₪84 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪370 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 2 - מחיר: ₪106 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1.5TB Sata3 BaracudaLP 64MB cache כמות: 1 - מחיר: ₪738 כרטיס מסך: Spar…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by coolmeen,

P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache 1150 שח asus P-4P800 sb,SATA,lan לוח אם 610 שח 256MB Kingston *2 540 שח maxtor 80GB 7200/133 (8MB) 470 שח סהכ:2840 שח וכיום יש לי redaon 9600 xt יש לי עוד שאלה,אם אני קונה לוח אם מותאם ל sata כפי שרשום האם אני אוכל לשים 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) שהוא ata

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אהלן, אני מחפש מחשב נייד חדש לצרכי עבודה (העבודה משלמת, כמובן.. ) * מטרות המחשב? - השימושים העיקריים הם בעיקר תכנות, בסיסי נתונים והרצת מספר מכונות וירטואליות במקביל (קרי לפחות 8 גיגה זכרון, רצוי יותר, לפחות מעבד i5). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מאוד משנה - 14 צריך להיות בסדר אבל גם יותר או פחות בא בחשבון. * רזולוציית המסך? ממש לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף מחשב קל יחסית (מסתובב איתו הרבה) אבל זה לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זה יהיה נחמד אם כן, אבל לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - רצוי יציאת VGA או כל פתרון …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  10. אני מעוניין לארח אתר בביתי, שעליו יישב server תומך Java (לדוגמא weblogic, למי שמכיר). התקציב שלי קטן מאד, ולכן אני רוצה לקנות רק מה שממש נחוץ. מה אני לא צריך שיהיה במפרט? אני לא צריך מסך לא צריך כרטיס מסך וקול עצבניים לא צריך DVD וצורב לא צריך ציוד היקפי משום צורה (גם לא מקלדת ועכבר) מה אני כן צריך שיהיה במפרט? שילוב מוצלח של לוח אם יחד עם זיכרון 512 ומעבד, ששילובם יהיה אופטימלי בלי שום צוואר בקבוק. הארד דיסק 40GB מארז מתאים כרטיסי קול ומסך בסיסיים. כונן CD בסיסי וכונן Floppy כתחנה של Java אני מאמין שעיקר המאמץ של המחשב יהיה בכוח החישוב שלו. אני מאד זקוק לעזרה בנושא, תודה רבה מראש, יואב

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. לחברי הפורום שלום רב! אני מחפש מחשב נייד לרכישה שישמש פרופסור באוניברסיטה. המחשב אמור לשמש כתחנת עבודה ניידת, כך שעיקר העבודה עליו נעשית מהבית במקום מחשב נייח. יחד עם זאת, המחשב כן יעבור ממקום למקום מדי פעם אז צריך שהוא לא יהיה כבד מדי. התקציב הוא 6000, אבל התקציב מאד גמיש - אפשר לחרוג במידה ויש דגם מחשב משתלם במיוחד, או לצמצם אם לדתעכם זאת הוצאה מוגזמת על מחשב משרדי. רכישת המחשב תעשה דרך מקום העבודה, אודה לכם אם תוכלו להציע יותר מדגם אחד . * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב יריץ בעיקר תוכנות משרדיות או תוכנות מחקר. לעתים סרטים על רזולוציה גבוהה ומוזיקה. * גוד…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by benor,

יש ברשותי שני מחשבים, כרגע אני עובד עם המחשב הנייד וחשבתי לשדרג אותו. מה זה זול ? בסביבות ה-600-700 ש"ח, אני מעדיף לא להשקיע יותר ואני לא משחק. מדובר בשימוש משרדי בלבד. מותקן עליו כרגע WIN10 64 BIT והוא בסה"כ עובד בסדר אבל אני מרגיש לפעמים שהוא מזייף, וקצת איטי. אני אוהב לגלוש עם הרבה טאבים פתוחים, אבל אני חושב ש8 GB RAM יהיה מספיק לצורך העניין הזה. חשבתי על הוספת SSD למחשב הנייד שעליו אני עובד ובזה לסגור את העניין, מה דעתכם? זה המפרט של המחשב הנייד מחשב נייד Samsung NP470R5E-X01IL סמסונג Intel Core i5-3230M 2.6Ghz] 8GB DDR3 1600MHZ[] AMD Radeon HD 8750M 2GB מחשב שולחני: (לא בשימוש כרגע) athlon II X3 455 @ 3…

13. המחשב מיועד למשחקים כבדים(BF4 בעיקר),על מסך של 22 אינצ,אני לא מעוניין לעשות OC,איך המפרט? Intel Quad Core i5 4440 3.1Ghz S1150 Gigabyte G1.Sniper B5 S1150 8GB Crucial DDR3 1600Mhz Sapphire R9 290 TRI-X 4G DDR5 SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III Seagate 2T 3.5' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty NZXT Phantom 410 White FSP Raider 750W Scythe Katana 3

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Evyatar,

שלום לכולם, אם מישהו יכול לבנות לי פה מפרט שמורכב מאינטל (ובבקשה תשימו אינטל זה לא בשבילי חבר שלי רוצה רק אינטל) ולוח 64 ביט וכל שאר הירקות ב4500 ש"ח אודה לו מאוד. ללא רמקולים וללא מסך.

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  15. מעבד P4 2.8 1M HT 800 PRESCOTT מארז לפנטיום 4+ ידית כסוף שחור לוח אם ASUS P4P800 865PE+LAN (צ'יפסט אינטל) זיכרון DDR 400MHZ 512M (אינפיניון) דיסק קשיח SEGATE 120G S-ATA 8M צורב 52 MSI *32*52 (פנלים נשלפים) כונן 1.44 כ.מסך (GEFORCE FX5200 128 DDR(MSI כרטיס רשת 10/100 OB FRONT PANEL FOR USB+mic+spk עכבר אופטי מיקרוסופט מקלדת מולטימדיה מיקרוסופט רמקולים עגולים עם מגבר אוזנייה+ מיקרופון סה"כ 3500 ש"

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by amirsht,

* מטרות המחשב? לימודים, אינטרנט, סרטים HD (הכי חשוב!!) * גודל המסך? 13.3" אבל אם יהיה מחשב איכותי יותר בגודל קטן יותר גם מתקבל. * משקל רצוי? 1-2kg, עדיף ללכת על האיכותי מאשר על ההכי קל. * זמן סוללה? כמה שיותר (לא שעתיים), לכיוון ה4-5 שעות ומעלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI!!! * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח - 320gb, עדיפות ל7200rpm ראיתי מספר דגמים, ואשמח גם להכוונה ולהמלצה שלכם המומחים. מחשבים ניידים ‏Lenovo IdeaPad‎ - ‏Lenovo IdeaPad S205 M63DRIV‎ http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=15258 Dell Vostro V131 i5-2410M GMA HD http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=10034 הראשון עם מעבד חלש וכרטיס גרפי טוב שלא מ…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. חברה אהלן אני צריך עזרה אני מתלבט בין שתי מחשבים נייידים האחד זה DELL 1320 לבין HP 4310 חברה אני צריך עצה אמינה של מה איכות המסך בשמש איזה מחשב יותר חזק ונותן יותר אפשריות מגוונות המחשב מבחינת חומרה זהה לחלוטין אנא עיזרו לי תודה מראש ניב !!!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. עדיפות למארז יפה (-: תודה רבה!!

19. Started by yakir8,

שלום אני מחפש מפרט עד 5500 שהוא בעיקר למשחקים חזקים העדפה למארז Raidmax 822WBP COBRA 420W Blue Original ואז תחליפו ספק למה שאתם מוצאים לנכן אם מארז שלא דומה ל HEC Compucase CI-6A19 תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by royi_sh,

שימו לב אני מודע שהכרטיס מסך יחסית חלש. אני בכוונה לא משקיע בו יותר מידי כסף. המטרה היא שבעתיד אני אוכל על ידי שידרוג הכרטיס מסך ואולי הוספת זיכרון בלבד לקבל מחשב מצויין. כרגע אין לי יותר מידי זמן לשחק משחקים ואם אני אשחק אז אני לא בטוח שהם יהיו מהחדשים. אני לא רוצה להוריד מאיכות המעבד או הלוח אם. אלה דברים שלא יוחלפו עוד הרבה שנים. יש לי כמה שאלות: איך המארז? האם הספק כוח מספיק טוב? האם אני צריך בכלל קירור למעבד? האם הצורב שחור (יתאים ללוח אם)? אשמח לתגובות, תודה. מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1398 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤532 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS …

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 חריגות רק אם יוכח שזה חשוב ושווה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרטוט ומידול לא מעניין אותי כרגע הדמיות ורינדורים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, אבל לא חובה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כל עוד שזה לא מייקר את המחשב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. * מטרות המחשב? הרצה בסביבות עבודה כמו MATLAB, MVS , משחקים כמו FIFA, COD, צפייה בסרטים. * גודל המסך? 14-15.6 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מודע לך שלא יהיה זמן סוללה גבוהה לאור הביצועים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? 3 שנים בינלאומית * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? LENOVO (מקווה שלא הפרתי את החוקים כי יש לי פוסט פתוח בנושא דומה, אבל החלטתי בסוף לבקש המלצה למפרט מחדש שהמומחים פה ירכיבו..) תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by moshen1169,

זה המפרט שלי למשחקים עד 5000 ש"ח: Phenom II x2 Dual Core 555 Socket AM3 3.2Ghz Box gigabyte MA770-UD3 AM2+, AM3 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel לגבי כרטיס מסך מתלבט בין 5770 לבין 460 GTX כדאי לחכות עד שיושק או אפילו 5850? Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler או הגירסא הקודמת שלו? CM 690 II Plus Black ATX Case enermax מתלבט בין הPRO82+ 525W או ל625W מתכוון גם שידרוג עתידי לכרטיס מסך? מתלבט בין LG לסמסונג 23 אינץ אם יש הבדל משמעותי בין ניגודיות 1:50000 ל1:70000 תגידו? אם יש משהו יותר טוב בתקציב אז תגידו . מה התקציב המקסימלי? 5000 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה נ…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. בגדול המחשב משמש לעריכות וידאו פשוטות יחסית, פרמייר ופוטושופ אקסלים גדולים יחסית לא משהו רציני במיוחד יש לי תקציב של 8500 ש"ח שאני צריך לנצל במלואו אני לא מבין גדול בתחום הרכבתי מידע מינימלי והמלצות על חלקים ספציפיים אשמח לביקורות והצעות אולי אפשר לשנות ולשפר משהו או כל דבר קריטי אחר תודה מראש על העזרה. Intel Core i7 9700K / 1151 Tray[/URL] כמות: 1 - מחיר: ₪ 2014 קירור למעבדים: Corsair Hydro H110i Extreme Performance Liquid CPU Cooler[/URL] כמות: 1 - מחיר: ₪ 510 לוחות אם: Gigabyte Z390 I AORUS Pro WIFI כמות: 1 - מחיר: ₪ 875 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2D3200C16 …

25. Started by Eraserhead,

עדכון, נניח שאני רוצה ללכת על המחשב הזה https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=147978 הוא נבנה לפני חודשיים, יש משהו שכדאי להחליף מאז? חוץ מזה צריך לפחות 16GB זכרון, 32 יהיה יותר טוב ואני לא חושב שהכרטיס מסך תומך בשלושה מסכים, יש לכם הצעות? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר מידול, לא עושה רנדר כבד, לפעמים גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני רוצה להעביר את הספק כוח וההארד …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים