עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מה התקציב המקסימלי? 6000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך סבבה אני מעדיף יחס עלות/תועלת גבוה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?גיימינג וכרגיל סרטים גלישה וכו' א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?יש לכלול מסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? mafia 2, civ 5, dragon age, just cause, COD black ops * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות…

• 21 תגובות
    • 5.8k צפיות
  2. שלום ותודה מראש, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, שישמש אותי לצרכים של אינטרנט,עיצוב גרפי,בניית אתרים,ולתיכנות של תוכנות אשמח לקבל המלצה על מחשבים נייידים שאותם אוכל לרכוש,שיספקו לי מקסימום ביצועים במינימום מחיר עד מחיר של כ -2000-2750 ש"ח עם יש משהו יותר זול שיהיה יעיל ויענה על הדרישות שלי אשמח לשמוע :]

• 1 תגובה
    • 516 צפיות
  3. שלום אני מחפש המלצה על מפרט לגיימינג בינוני בתקציב סביב 2500 ש"ח. לא צריך מסך, יש לי מסך 22" ואני רוצה לשחק ברזולוציה של 1920x1080. לא צריך גם עכבר\מקלדת\רמקולים.. תודה.

• 4 תגובות
    • 658 צפיות
  4. שלום, ברשותי 2 מחשבים ניידים שפשוט לא זזים. אחד ישן יחסית(בן 6~ שנים) של LG, עם וינדוס XP ולא מסוגל להריץ firefox בפחות מדקה, הגלישה עצמה גם כן מאוד איטית(הרבה יותר מאשר היה חדש יותר) ובכלל כל פעולה לוקחת המון המון זמן(כמו העתקת קבצים, פתיחת מסמכים בוורד וכו'). פירמוט לא עזר, גם ישר אחרי הפירמוט המחשב עבד זוועה. השני בן שנתיים של טושיבה, הגיע עם ויסטה אבל גם שפירמטתי והתקנתי XP הוא בקושי זז. אמנם עובד מהר יותר מהקודם אבל עדיין הוא אמור לעבוד הרבה הרבה יותר מהר. המחשב הזה גם מתחמם בצורה קיצונית ואני די בטוח שמשהו בקירור לא תקין(המאוורר כן פועל). מה אני יכול לעשות כדי לנקות את המחשבים(כדי להוריד את הטמפ')? יש מדריכים כלשהם שמסבירים איך לפרק ולנקות מבלי להרוס שום דבר? יש עוד…

• 4 תגובות
    • 751 צפיות
  5. אהלן, הגיע לידי מחשב נייד של HP, יחסית חדש. הכרטיס מסך של הנייד שרוף לגמרי ולכן אין תצוגה לא על המסך ולא כשמחברים מסך חיצוני (VGA\HDMI). אני מאוד מעוניין להפוך את המחשב לשרת קבצים אבל איך אני יכול לקבל שליטה? ברמת העקרון אם אני מצליח לדחוף לו VNC כלשהוא זה כל מה שאני צריך, אבל איך? מה גם שאולי יש סיסמאת LOGIN ל-WINDOWS שאני לא יודע אותה. יש למישהו רעיון יצירתי איך אני משתלט על המחשב? אני יכול לחבר אליו מה שבא לי וגם לפרק ממנו את ההארדיסק ולחבר למחשב אחר. תודה

• 1 תגובה
    • 785 צפיות
  6. שלום רב צריך עזרה במפרט למחשב htpc בעיקר לראות סרטים , הרצת ישומים , עבודות , משחק פוקר 10-15 חלונות בו זמנית, לפעמים קצת פוטושופ ו pincle לא צריך רמקולים (מחבר אותו לרסיבר). כרטיס מסך חזק עם יכולת של הרצה מספר חלונות בו זמנית . לא אכפת לי היופי של המארז מבחינתי המכוער ביותר אבל הטוב מכולם. צריך מסך כלול במחיר. תודה רבבה ואשמח גם לדעת מה עדיף לקנות את כל החלקים בנפרד וללכת לטכנאי שיחבר או לקנות מאייבורי או קיספי

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  7. Started by nedy,

שלום רציתי לשאול משהו קטן אני לא כ"כ מבין בניידים (אף פעם לא יצא לי להתנסות בפירוק וכו' מעשי) עכשיו שיש לי זמן פה ושם התחלתי להתענין וצצה לי שאלה האם אפשרי להחליף את המעבד הבנוי של המחשב הנייד במעבד מדגם שונה (חדש יותר בעל פעימות שעון טובה יותר וכו'?) וזה לא יגרם לבעיות כלשהן? עכשיו אני משאר שזהו דבר אפשרי במידה והספק והכל תואמים שאלתי הנוספת איך אפשר לבדוק אם אכן הכל תואם ?

• 4 תגובות
    • 691 צפיות
  8. שימוש עיקרי: - Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign CS5 - Office 2010 שימוש משני: - Adobe Flash, After Effects, Premiere Pro CS5 - Autodesk Maya אשמח לקבל המלצות/דעות על המפרט הבא (ללא מסך): [table][tr][td][table][tr][td]Model:[/td][/tr][/table][table][tr][td]iSB3[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מעבדי אינטל[/td][/tr][/table][table][tr][td]Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מאווררים וגופי קירור[/td][/tr][/table][table][tr][td]מאוררים למעבדים Generic CPU Cooler For s1155/1156[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל[/…

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  9. בניתי מפרט למחשב שמיועד למשחקים הכי חדשים וגם לעריכת וידאו מתוכנן OC עתידי, ללא ציוד הקפי. אבל אני עדיין לא סגור לגבי המארז והספק. אשמח לקבל חוות דעת על המפרט מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - BOX ₪1574 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3 - זמין במלאי ₪719 זיכרון: [..] G.SKILL "RL" 4096MB (4096MBX1) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS ₪251 כמות:4 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX570 "GOLDEN SAMPLE" 1280MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! ₪1656 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] COOLERMASTER CM 690 II ADVANDCED w/o PSU ₪500 ספק כוח: [..] SEASONIC 750W : SS-750JS ₪465 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪221 דיסק קש…

• 9 תגובות
    • 802 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך אם אפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920x1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CRYSIS וכאלה... * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכב…

• 2 תגובות
    • 615 צפיות
  11. תאמינו או לא, סבתא שלי מתלוננת שהמחשב שלה (פנטיום D 3.2GHZ מלפני כשנתיים) איטי מדי. אני לא מבין איזה מהירות חשובה בדיוק, אבל אין טעם להתווקח... : אני צריך את עזרתכם לבחור מפרט חדש, לשימושים ביתיים לייט - קצת משחקים ללא גרפיקה, הרבה אינטרנט ואופיס. התקציב הוא כ-2000 שח, לקניה בחנויות באזור הקריות בלבד (אני לא אשלח את הסבא לטיולים למרכז) יש יתרון גדול, למארז קטן פיסית בניתי 2 מפרטים בסיסיים, אחד מבוסס אינטל ואחד AMD. תגידו מה דעתם או המלצה למשהו עדיף. מפרט ראשון - מעבד AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ955FBGMBOX לוח אם Foxconn A88GMV http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=A88GMV כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD10…

• 4 תגובות
    • 749 צפיות
  12. ברשותי מחשב מספר שנים מעבר AMD (שעשה עבודה נהדרת) והייתי רוצה להחליפו במחשב טוב למספר שנים חשוב לי הדברים הבאים שימושים : אינטרנט+ משחקים של הילדים 50%, מעבד תמלילים 20% ,30% צפייה (סרטיי HD 1080P + הורדות סרטים מתוכנות שיתוף (פתוחות תמיד) המחשב שלי מחובר לרסיבר קולנוע ביתי ולטלויזיה , חשוב לי כרטיס מסך טוב לפחות GT430 או 5450 כי הם תומכים בפורמטים אודיו החדשים של HD . 1. מעבד טוב מקורר ושקט מאוד(שימשוך מספר שנים) INTEL או AMD . 2. זכרון פנימי 4 GB טוב (חברה טובה) המילה האחרונה. 3. לוח אם טוב שיאפשר לי לשדרג אם אצטרך דברים בעתיד. 4. דיסק קשיח בגודל 1 טרה 5. כרטיס מסך מינימום GT 430 או 5450 . (שתהיה לו כמובן יצאת HDMI שתוכל להעביר גם סאונד ווידאו עיי כבל אחד לטלויזיה) 6. …

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  13. שלום לכולם אני מעוניין במחשב למשחקים שיוכל לשמש אותי לאורך זמן. אני נוהג לשחק בהגדרות גבוהות עד כמה שניתן. כיום, המחשב המשמש אותי עדיין "סוחב" לא רע, אבל אני עובד על מסך 19 אינצ' בעל רזולוציה של 1280x1024. ברור לי שעם רזולוציות גבוהות יותר הוא יתמודד בצורה פחות טובה. המפרט שיש לי כרגע הוא זה: מעבד q9400 קרור- freezer 7 pro לוח אם gigabyte P35-DS3L 4gb זכרון ddr2 כרטיס מסך - sapphire 4850 512mb עם OC קל (קרור משודרג של arctic) - כרגע אולי צואר הבקבוק מבחינתי בטח כשיש לו רק חצי ג'יגה זכרון. נתקלתי בכמה משחקים שלא מאפשרים עבודה עם טקסטורות באיכות גבוהה מאד, מכיוון שהזכרון לא מספיק. ספק כח thermaltake 550W מארז soprano מסך viewsonic vp930 אני שוקל לבצע שידרוג בשלבי…

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  14. Started by noazz,

המחשב לא רק בשביל גיימינג , המסכים יהיו 2 מסכים 24" 1920X1200 התקציב הוא 3000+- (בעצם רק -) למפרט. אם יש לכם הצעה\שיפור\שידרוג אשמח לשמוע. המטרות הן להריץ את כל המשחקים החדשים וחלק מהעתידנים ב2 המסכים מעולה, ואפשרות להחליף\להוסיף כרטיס מסך בעתיד . מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 - מחיר: ₪691 לוח אם: Gigabyte GA-MA74GMT-S2 כמות: 1 - מחיר: ₪240 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 2x120mm + Thermaltake TR2 RX SERIES 550W TR2 RX SERIES 550W כמות: 1 - מחיר: ₪521 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 כמות: 1 - מחיר: ₪251 קשיח ל…

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  15. היי לכולם, אני צריך את ייעוצכם בנוגע ל2 מפרטים שאני בונה לחברה של אמא שלי. אני צריך מפרט אחד לעריכה 2D ועריכת סרטים בתקציב של עד 3500. ואני צריך מפרט נוסף שייעודו משחקים לילד בן 18 עד 3500. אין צורך בציוד הקפי בשניהם, רק "קופסא". אני מעדיף שהמפרטים יהיו מKSP כי משם זה יקנה. הנה מפרט שהכנתי לעריכה: אני מתלבט האם יש צורך בכרטיס המסך או לא וגם אא כן אז איזה לקחת... מעבדי אינטל‏ Price Units Total Core i5 2300 2.8Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 870 1 870 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS Price Units Total P8H67-M PRO/CSM B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI 650 1 650 זכרונות‏ DDR3 1333Mhz Price Units Total 1x4GB Mushkin 991770 230 2 460 כרטיסי מסך‏ …

• 1 תגובה
    • 555 צפיות
  16. שלום לכל חברי הפורום בוקר טוב. לאחר שעברתי על האתר, קראתי, החכמתי, ו...הסתבכתי כמו שאני מבין AVID הנה תוכנה לא קלה, ואני הולך להתעסק איתה הרבה בתקופה הבאה בחיים שלי. אני לא יודע האם זה יהיה עם הMC5 כיוון שהיא לא משומשת ברוב התעשייה בארץ, ככה שמבחינתי זה הולך להיות עוד הMC4 או אפילו MC2.8 אז לפי מה שהבנתי יש לתוכנה הזאת רכיבים מאוד מומלצים שכדאי לעבוד איתם, וכאן אני צריך אותכם - יש לי יותר מידי פרטים בראש שקראתי כאן, ואני כבר לא יודע מה בדיוק לבחור. תקציב: 4,000 ש"ח צורך: AVID (אולי גם פוטושופ ליתר ביטחון) --ללא מסך וללא ציוד היקפי-- מעבד - אינטל לוח אם - מאוד מעדיף אינטל כרטיס מסך - מאוד מעדיף NDIVIDIA כונן קשיח - Seagate (צריך 2 כוננים, אחד למערכת הפעלה, ואחד …

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by composite,

שלום לכולם! ברשותי שני מחשבים ישנים יחסית. האחד מסוף 2008 והשני מסוף 2006. הרכיבים ביסודים איכותיים, ונוכח העובדה כי המחשבים משמשים לעבודה משרדית ומשחקים קלים בלבד, אני לא רואה צורך לקנות רכיבים חדשים (אך אם אתם חושבים אחרת, תכתבו זאת). מטרת השדרוג הוא להשקיט את המחשבים כי הם מאוד רועשים. מחשב מס' 1: Intel E5200 Box Gigabyte GA-G31M-ES2L A-DATA Vitesta CL4 800Mhz 2X2GB DDR2 Sapphire ATI Radeon 4850 512MB DDR3 Western-Digital WD1600JS NEC ND-3520AW Supertalent CA-601UFB Enermax EG475P-VE 485W ברצוני להחליף את המארז, ואת הקירור לכרטיס מסך ולמעבד. אין צורך בקירור מפלצתי כיוון שהמחשב לא מגיע לעומסים גבוהים (יחסית), חשוב לי השקט! הספק כוח איכותי יחסית ולכן אין צורך במארז שכו…

• 3 תגובות
    • 535 צפיות
  18. Started by rank,

1. מה התקציב המקסימלי? 9000 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2.מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? כל המשחקים, תוכנות כבדות , עבודה רבה מאד עם קבצים גדולים מפוצלים לחלקים שצריך לפתוח א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). FS ,3dMax,solidworks,adobe premier ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? "FULL HD "22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל משחק חדש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, …

• 30 תגובות
    • 5.1k צפיות
  19. שלום. מבקש לקבל המלצות למפרט מחשב,עד 2500 ש"ח(לא כולל מסך) ,שנועד לשימושם של ילדים (עד גיל 13) ויכול תת מענה לשימוש במשחקי רשת,צפיה בסרטים וכמה שאפשר (ואני יודע שהתקציב מגביל) גם משחקים. לא משנה לי אם זו מערכת INTEL או AMD. תודה.

• 2 תגובות
    • 504 צפיות
  20. שלום לכולם, בהמלצת הפורום קניתי את המחשב הזה: Athlon II x4 Quad Core 640 Socket AM3 3.0Ghz Box Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 GIGABYTE 880GM-D2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI DDR3 1600Mhz 1x4GB G.Skill RipJaw Edition Samsung 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ Sapphire HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) Antec Two Hundred Mid Tower Gaming Black Case (No PSU) SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-500ET (Oem) המחשב עובד סבבה (למעט מספר בעיות שהיו לי בהתחלה, אבל זה עקב הרכבה בעייתית) אבל מסתבר שלא ניתן להוסיף לו סטיק זיכרון נוסף זהה מפני שהמאוורר גולש מעל חריץ הזיכרון, הזכרון של G.skill שמגיע עם…

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  21. Started by m_rtl,

- לנצל את כל התקציב. לחרוג רק אם זה באמת שווה את זה מבחינת ביצועים - שימושים עיקריים - משחקים כבדים על הגדרות גבוהות, קצת פוטושופ, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים ומוזיקה - אין צורך בציוד היקפי כלל - צריך צורב דיוידי טוב. גם יהיה סבבה אם יוכל לקרוא בלוריי אם המחירים של הכוננים האלה לא בשמיים - השקט של המערכת מאוד חשוב לי. המחשב הנוחכי (E6600 + 4870) כבר בלתי נסבל במשחקים מבחינת רעש (וביצועים) - לא מתכנן אוברקלוק, לא מתעסק בזה - אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבה בחנות - העדפה לחנויות בתל אביב -לשמור על אופק שדרוג ברמה שאם אני תוך שנה וחצי-שנתיים אשדרג לכרטיס מסך חזק + מעבד חזקים יותר, תהיה לי עוד שנה וחצי - שנתיים של משחקיות חלקה (אם זה אפשרי)

• 9 תגובות
    • 838 צפיות
  22. כותרת לא צריך ציוד היקפי

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2800 שקלים עם אפשרות לחרוג ל3000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה/צפייה בסרטים, משחקים (דרוש כרטיס גרפי חזק), עריכת מולטימדיה, תכנות ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אפשרי למחזר את הכונן DVD. לא משתמש בו יותר מדי 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? השקט של המפרט די חשוב - מעל 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (…

• 4 תגובות
    • 706 צפיות
  24. Started by Magiclog,

היי, אני צריך מפרט משרדי,אופיס,מיילים,תוכנות בורסה(כאלה שיש הרבה עיבוד בהם). שהכרטיס מסך יעבוד עם 2 מסכים... אני מקווה שאפשר להוציא במחיר הזה את הדרישות תודה רבה!!!

• 0 תגובות
    • 543 צפיות
  25. תקציב מהו תקציב לשדרוג המחשב?1200 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת?1500 מטרות השדרוג מהי מטרת השדרוג? (גיימינג כבד או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC וכו') מפרט נוכחי מעבד: INTEL CORE 2 DUO E7500 לוח אם : G31TM-935 MEMORY 2048 DDR2 GRAPHIC CARD 9300 GS באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32BIT או 64BIT?- 64 ציוד היקפי מה רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שברשותך? אם היא אינה ידוע לך כתוב את גודל המסך במקום. 22 אינטש האם תחבר מערכת רמקולים 7.1CH, 5.1CH או 2.1CH למחשב? כע *מידע על מערכות הרמקולים נמצא בסוף באשכול. אפשרויות רכישה האם יש חנות שממנה אתה לקנות את הרכיבים? KSP הערות נוספות אוקי בנתים אני קניתי כרטיס מסך GTX460 765 MB וספק כו…

• 2 תגובות
    • 555 צפיות

דיונים חדשים בפורומים