ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מחשב טוב ומהיר במידת הצורך לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-400 2. מה שימושי המחשב ? סרטים , אינטרנט -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות לצפייה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ? WINDOWS 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? KSP - אשקלון או כל …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום פורום יקר. לצערי אני כבר לא מעודכן ממש לגבי החומרה של היום ולכן מבקש את עזרתכם. מדובר במחשב עבור ילד חכם בכתה ב' על הרצף האוטיסטי. האבא מתעקש על מחשב "הכי טוב שיש" במסגרת התקציב, שיהיה רלוונטי לעוד כמה וכמה שנים ושישאיר אופציות שונות פתוחות (אולי גרפיקה וכו), חשוב לו שהמחשב ירוץ מהר ולא ייתקע. אני יודע שתקציב כזה אמור להיות מעל ומעבר, אבל כך הוא מתעקש, אין לו הבנה במחשבים. הוא מתעניין במפרט הבא שיעלה לו באילת כ-5000 ש"ח. אפשר להתחרות איתו? Intel Core i7 10700 2.9Ghz 16MB Cache s1200 - Tray Arctic Freezer 12 CPU Cooler MSI Z490-A PRO LGA1200, Intel Z490, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP HyperX FURY Black 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Kit Asus TURB…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי [כתיבה + סרטים + שמע + אינטרנט], גרפיקה, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop+ Illustrator - פרנסה-חלקית. eclipse with Android and C/CPP - מזדמן. Linux ubuntu - אני רוצה Dual Boot עם Windows - יומיומי. office. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. warcraft 3 + heroes-6.- מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחוב…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות אחד אני סטודנט אז השימושים יהיו בעיקר לתיכנות, וורד, סרטים וקצת משחקים הבנתי שהדותן הוא כרגע המעבד עם זמן הסוללה הארוך ביותר? (חוץ מהניידים של אפל כמובן) בנתיים הנייד שהכי מצא חן בעיני הוא הAopen 1557, אחרי שמוסיפים לו עוד 20 ג'יגה: מעבד Pentium 1.7 Dothan 2M מסך 15'' TFT 1400x1050 זיכרון SODIMM DDR333 512MB דיסק קשיח 60GB 4200rpm כונן נוסף Combo DVD+CD-R/W כרטיס קול AC'97 Codec כרטיס מסך ATI M10 Radeon 9600 64MB VRAM מודם 56,6K כרטיס רשת 10/100 יציאות LAN 10/100 + Modem/Fax 56k / USB2.0x2/Ir Fire Wire / TV-out / PCMCIA/Card Reader כולל Li-ion Battery (Internal) מידות 326(W) x 270(D) x 30(H) mm משקל 2.72 kg מחיר 6990 ¤ :-\ מה א…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עבר הזמן וראיתי שאני יכול להשיג ת'כסף הזה ולקנות משהו בחו"ל בהזדמנות שאני נוסע לארה"ב בקרוב... חשבתי על כרטיס מסך זכרונות ספק טוב וקירור מים... מה אתם מציעים לי לקחת? מה הכי טוב שאפר לתקוע בתקציב הזה וכמובן אם תביאו לי לינקים אז בבקשה מחו"ל תודה מראש ATR
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אינטרנט וגרפיקה ,פעמיים משחקים פשוט צורב דיוידי ,כרטיס מסך, ועוד .מארז עיצוב יפה בשביל ידידה שלי גם עכבר מקלדת בלי אלחוטי
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי שלום לכולם לפני 10 שנים עזרתם לי לבנות את מחשב החלומות ליועכשיו הגיע הזמן לחדש חשוב לציין שאני גר בארצות הברית אז מחירים פחות חשוב לי בפירוט זה בעיקר החומרה מעבד I9 9900 לוח? לא אוהב לעשות אובקלג אבל הבנתי שיש לוחות שעושים אוטומטי קירור מעבד מים? מארז FULL TOWER? זיכרון? SSD 970PRO 2TB? כרטיס מסך 2080 RTX TI כנראה שניים ספק? אוזניות STEELSERIES ARCTIS PRO מסך? אני עובד במשרד אם 42" ומאוד אוהב אבל לא איכותי למשחקים מחפש מסף הכי גדול שאפשר שיש לו 144 הרץ G SYS ו 4K (זה מסביר למה שני TI)): המסך הזה כי טוב ROG Swift PG27UQ 27" 16:9 4K UHD IPS Gaming Monito אבל הוא ממש קטן לי אני כבר מעל 10 …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש למשחקים ... חריגה - 300 שקל , או עם ממש חשוב יותר אז אפשר 400 ללא ציוד הקפי , רק אולי כונן DVD כי צורב לא ממש נחוץ פה ..... לא עושה OC וחייב שיהיה בו 8800GT
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז, אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש, ואני מתכנן לקנות מאייבורי (http://www.ivory.co.il) מחשב. אני צריך מחשב לגיימרים. 1. מה התקציב המקסימלי? 3600 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים, עריכות, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) ציינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). משחקים, עריכת ווידאו של סרטים משפחתיים, גג 8 שעות ביום (מספר אנשים בבית). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 1650X1090 (בערך) 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?צריך הכל. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב? 6+ 7. האם מתוכנן אוברקלוק? איני…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האלן, אז סוף סוף החלטתי להתחדש (עם יציאתו של GTA V) במחשב חדש. חשוב להדגיש שרמת השקט חשובה כשה המחשב לא במאמץ. בניתי מפרט בעצמי אשמח אם יש למישהו הצעות לשיפור או מפרט יותר טוב: [TABLE] [TR] [TD]קטגוריות[/TD] [TD]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1574[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer i11[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪153[/TD] [/TR] [TR] [TD=width…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף 6000 רק אם השיפור מאוד משמעתי עד 7000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים צפייה ב4K סטרימינג . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Far cry 5 Witcher 3 doom -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 רזולוצייה 2k קצב רענון 144 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, לא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב בייתי, תוכנות אופיס, משחקים קלים, מתנה לבת מצווה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בגבול הטעם הטוב, אין עדיפות לשקט מופתי.. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15 אינצ' וכמה שפחות כבד שאפשר להתאים בתקציב ולביצועים 7. האם האם יש צורך לכלול מער…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב טבלט surface תך9של מיקרוסופט. הטבלט נרכש בארה"ב ללא מקלדת מתאימה. היכן ניתן להשיג מקלדת בעברת עבור הטבלט הנ"ל? תודה, אבי.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש ללא מסך שישמש בעיקר למשחקים. יש לי כבר מחשב(אני יודע שהוא דפוק לאללה): Intel P4 256k 1.5Ghz 64x2 Garibaldi 400FSB P4 AGPx4 ATX P4 12V\300w 256MB RDRAM 800MHZ Creative 128 SB PCI GeForce 2 MX 32MB CDR 52x Max 1.44MB Floppy DiskDrive HardDrive ATA100 IDE 7200 30GB Microsoft Internet Web 8 Smart Keys-Keyboard Wireless Optical Mouse אולי אני יכול להישאר עם כמה מהרכיבים שיש לי (כדי לחסוך כסף) מה אני צריך להוסיף, להוריד וכו'... אני מוכן להשקיע 4000 ש''ח (אם אפשר גם פחות, התקציב שלי הוא ממש נמוך) לא כולל המסך והכרטיס מסך(כי אני קונה כבר ATI Radeon 9500pro). אני בכלל לא מבין ברכיבים ובכל הדברים באלה אז תתחשבו בזה בבקשה. תודה מראש !! ;D…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב ללא מסך!!! הכי חשוב למשחקים וגם סרטים שירים ואינטרנט שהמחשב יהיה מבוסס AMD ושהמחשב יכלול בתוכו את הרמקולים : CREATIVE INSPIRE 5SPK + 1SUB ושיהיה כרטיס קול לא חשוב שיהיה מובנה על הלוח אם, רק שיפענח AC3
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי רב לכם, אני מחפש מחשב בעיקר לגלישה וסרטים ונתקלתי במחשב הזה: Asus X541UA-XX159D שמחירו נע סביב ה-2000 שקל בחנויות מסוימות. בגדול המפרט מציע מעבד I5, זיכרון 8GB ו-1000 גיגה דיסק קשיח. לא הצלחתי למצוא ביקורות על המחשב הזה, לכן אשאל כאן, האם בסביבת התקציב עד 2500 נגיד, יש חלופה עדיפה? או שהוא אמור לעשות את העבודה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כבר פתחתי אשכול אבל אני לא יכול לקנות מחברה מסיבות מסויומות אז נגשתי למוכר פרטי והוא הציע לי 2 מפרטים מה עדיף? ואיזה שינויים כדאי לעשות? הנה הטופס מהנעוץ: 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?כל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב אינטרנט ומשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).אינטרנט סקייפ ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:ממ לא יודע כל מיני משחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?גם משחקי רשת וגם רגילים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכו…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכל העוזרים, אני צריך את עזרתכם בבניה של מחשב שישמש בעיקר לHTPC ולגיימינג ברמה בינונית. המחשב יישב בחדר שיינה וישמש אותי בתור טלוויזיה, צפייה בסרטים וכמחשב להרצת משחקים. נקודות להתחשבות: - אין חשיבות למארז יפה/עומד או שוכב העיקר שיהיה יעיל. - רמקולים 2.1 יספיקו. - לא כולל מסך , עכבר ומקלדת - כרטיס מסך בינוני שיוכל להתמודד עם משחקים חדשים. - דיסק קשיח עד 1500 ג'יגה ניתן להסתפק גם ב1000 ג'יגה. - כרטיס טלויזיה שתומך במערכת הפעלה win7(התיחסות למסך ולכרטיס טלויזיה רשומה למטה). - אין צורך במערכת הפעלה. - שיכלול הרכבה של המחשב. - עדיפות לחנות באזור המרכז(ת"א והסביבה). תקציב: 4200+- בנוסף לכל מה שכתבתי יש לי דילמה: כחלק ממחשב חדש יש צורך במסך חדש שיחליף את הטלויזיה בחדר, ראי…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלומות לכולם, קיבלתי מפרט מסוים שאמור להתאים לילד בגיל 5 מטרת המחשב: הפעלת התוכנות שלו גורדי וכאלה קצת אינטרנט מוזיקה וסרטים אולי... "צורפה ההצעה כמסמך Word" יש אפשרות להצעות מפרטים אחרים טובים יותר או שאתם חושבים שיתאימו יותר לדרישות מהמחשב באותו טווח מחיר תודה מראש לנותני הדעות... [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תקציב : 3000 ש"ח * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?) : עריכה גרפית דו מימדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15 סטנדרטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) סטנדרטיות * Bluetooth? …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ-200 ש"ח אך רק אם זה באמת שינוי דרסטי בביצועים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב גיימינב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 3 , crysis , dark souls וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920:1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל הניתן 3…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ פרנסה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות/גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן,אני צריך מפרט מחשב למשחקים,בין 5500 עם אפשרות לחריגה קלה,מקסימום 6000. רצוי עם מעבד Q9300,אבל פתוח להצעות. בלי OC! בנוגע לכרטיס מסך,איזה שילוב של שני כרטיסים משתלב ונותן את התמורה הכי טובה?
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחרונה קיבלתי הצעת מחיר למחשב נייד Lenovo Thinkpad R61 בעל המפרט הבא: מעבד: C2D T7300 2Ghz זיכרון: 2GB כ. מסך: Intel X3100 shared מסך: 14.1 דיסק קשיח: 120GB מחיר: כ-6300 ש"ח לעומתו, ראיתי את HP Pavilion dv6680ej בסביבות אותו מחיר, עם מעבד טוב יותר, דיסק גדול יותר וכ. מסך טוב יותר: מעבד: C2D T7500 2.2Ghz זיכרון: 2GB כ. מסך: GeForce 8400M מסך: 15.4 דיסק קשיח: 160GB מחיר: כ-6300 ש"ח נראה של-HP יש את כל מה שאפשר לבקש ממחשב נייד ברמת המחיר הזו. התירוץ הרשמי שקיבלתי מהמוכר למחיר הזול הוא ש-"HP מוכרים בכמויות לא נורמליות, ולכן מרשים לעצמם להוריד מחירים". לי נראה הגיוני יותר שה-HP נופל מה-Lenovo בכל התחומים האחרים, ולכן מציע מפרט עשיר במחיר דומה. אני צודק? מה אתם אומרים? איזו קנ…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-