ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם (בכל זאת הודעה ראשונה שלי כאן). אני סטודנט שמחפש מחשב יד שניה. צרכים בסיסיים של אינטרנט, אופיס, שמיעת דיסקים, הדפסה וכו'. יש לי את ההצעה הזו: סלרון 2GHz כרטיס מסך Radeon 7000 זיכרון 786MB DDR (הזיכרון היחסית גדול הזה, השאר מציעים 256 מגה בלבד, מוצא חן בעיני במיוחד). כונן סי.די LG X52 מארז עם שתי יציאות USB מאחורה ושתיים מקדימה (ארבע בסה"כ). הארד דיסק של WD בנפח 40 ג'יגה. על כל זה רוצים 750 ש"ח - מה אתם אומרים, איך המחיר הזה?
-
- 3 תגובות
- 627 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) בעיקר תכנות (eclipse, android, linux וכו') ושימוש ב-VMים. מעט משחקים "קלים" (FIFA 15). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנות שהזכרתי למעלה בעיקר. שימוש כבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך 24 אינץ', מקלדת ועכבר. (אין צורך ברמקולים) אין העדפה מיוחדת. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בכונן SSD. 5. עד כמה…
-
- 26 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט שקט יחסית לגיימינג כבד עד 7.5k + כולל מסך. ללא ציוד היקפי האם תוכלו להמליץ לי על חנות באיזור באר-שבע תודה
-
- 0 תגובות
- 495 צפיות
-
-
שלום לכם, מתלבט בין שני מפרטים ואשמח לעצתכם. המחשב מיועד לתלמידה שגם קצת משחקת (מיינקראפט וכו , לא כותרי ענק). גלישה, מסמכים, שימוש בסיסי. מחשב נייד (כן, בכוונה נייד) שיהיה מחובר לשגרה למסך מקלדת אז בכוונה בחרתי גודל קטן. מצאתי את שני המפרטים הבאים. שניהם באזור ה3. ההבדל במחיר ביניהם זניח לי. https://ksp.co.il/web/item/247557 מול https://ksp.co.il/web/item/260828 1. מבחינת מעבד, מה צריך להיות השיקול בבחירה דור 12 i7 לדור 13 i5? 2. האם יש לכם ביקורת מיוחדת לגבי אחד המחשבים? תודה!
-
- 0 תגובות
- 297 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 +500 חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים/סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי SSD של טרה ושוקל לקחת כבר NVME עם המחשב החדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב ב…
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברה קניתי מחשב חדש- תגידו לי איך הוא תמורת המחיר: P4 2.4 MSI 850E 256M RDRAM -800 MHZ- MSI GEFORCE 4 TI 4200 64 M AOC 17 " 7KLR FLAT 21H 80G 7200 RPM W/D DVD MSI *16 וכמובן מאז עכבר אופטי מקלדת כונן 1.4 רמקולים ומארז.. כרטיס קול לא הכי משהו אבל הוא 5.1 128 עלה לי 6000 ש"ח...מה אומרים? בדקתי באתרים אחרים והכל עולה בערך אותו הדבר עריכה של biodome: ברוך הבא לפורומים, להבא תקרא את הכללים ותדאג לכותרת עניינית בבקשה.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום , ברצוני לרכוש מחשב נייד אשר עיקר עיסוקיו יהיו : 1.אינטרנט . 2.Media Center על מנת לחבר אותו לטלווזייה על מנת לראות תכני HD . 3.עדיפות למערכת הפעלה XP . המחיר באיזור ה - 2500 שקל. אם זה בלתי אפשרי במחיר הנ"ל אז גם תציינו כאן מה אתם חושבים שאפשרי עם תוספת מינימלית הנדרשת. תודה רבה לעוזרים, TOMCAT383
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
הי שלום לחברי הפורום אשמח אם תעזרו לי בקשר להתלבטות בלוח האם..ובכללי אם מפרט המחשב אם בסדר. בעקרון לפני מספר שבועות נשרף לי הכרטיס מסך 6800 בתושבת AGP... מאחר והכרטיס לא קיים יותר אצל היבואן הם החליטו להביא לי כרטיס מדגם אחר ועל הדרך ביקשתי שאם כבר שולחים משהו אז שישלחו PCIE.. ובזאת החלטתי להשתדרג קצת. בקיצור המפרט שהחלטתי להרכיב לא מיועד למשחקים או לדברים כבדים..אין יותר מדי זמן פנוי בשבילו.. לגבי החלקים שיש לי כבר זה: 200GB WD IDE 160GB samsung sata2 צורב דיוידי נק..לא זכור דגם מדויק, לא חשוב. IDE. וכרטיס מסך שצריך להגיע INNO3D 8500GT 512 PCIE החלטתי לקחת את המפרט הזה מאייבורי http://ivory.co.il/product.asp?productid=211&CatCode=3 (אני יודע שלא מומלץ לקנות משם, אבל …
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1200 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הקלדה בוורד, זהו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפ…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
- 2 followers
-
-
אני מעונין ליקנות נתב אלחוטי D-Link DI-524 מה המחיר המומלץ תוך כדי עדיפות לאמינות החנות אם ישנם חניות שעדיף להתרחק מהן? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 487 צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ₪1038 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3 מחיר: ₪528 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OVERCLOCKED 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ₪1912 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: HITACHI DESKSTAR 160GB 8MB 7200 RPM ATA100 מחיר: ₪335 אחריות: שלוש שנים. צורב DVD: LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK מחיר: ₪204 אחריות: שנתיים. זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ₪747 אחריות: ללא הגבלת זמן. מארז: GIGABYTE TRITON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XX1CA מחיר: ₪360 אחריות: שנה…
-
- 50 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום אני ביום ראשון קונה מחשב חדש ויש לי כמה שאלות אני יביא חלק מהמפרט כי הלכתי לחנות איבורי לא זוכר בדיוק את המפרט: מעבדי אינטל Core 2 Duo E7300, 1066Mhz, s775, 3MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB Kingston Value (לא בטוח של KINGSTON, אבל 2GB בכרטיס 1) דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II ספק לא יודע במדיוק אבל ספק של 420W כרטיס מסך GEFROCE 9500 1 GIGA (יש לי מסך 17 אינצ' שטוח אבל ההפרש הוא של 30-40 שקל בין 512 MB ל 1GIGA) מארז טוב של STONSILVER עולה בסביבות ה 255 שקל אני חושב יש גם צורב וכרטיס קול אבל הם לא חשובים לי כרגע על המ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DMAX , Illistrator, Photoshop בתדירות גבוהה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BattleField 3, Pro2012, Need4Speed ועוד שוטרים בסגנון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות …
-
- 2 תגובות
- 577 צפיות
-
-
ראיתי את המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2247&CatCode=315 המחשב לא מיועד למשחקים בכלל, רק אופיס, אינטרנט, דברים כאלה. יש המלצות אחרות? ונניח אני הולך וקונה מחשב נייח באותו תקציב כולל מסך, עכבר ומקלדת, ההבדל בביצועים יהיה משמעותי? תודה.
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שאמור לכלול את הדברים הבאים: 1. חברות DELL או HP בלבד. 2. טווח מחירים: 4,500 עד 5,000 ש"ח. 3. מעבד: חזק, T7500 ומעלה. 4. זיכרון RAM: חשוב שיהיה 2GB ומעלה, עדיפות ליותר. 5. זיכרון: 150 GB לפחות. 6. מסך 15.4 בלבד! 7. כרטיס מסך: חשוב שיהיה נחמד, למשחקים קלים. לא כרטיס פשוט. 8. צורב DVD. 9. אינטרנט אלחוטי, WiFi, מצלמה+מיקרופון. המחשב עצמו אמור להיות לעבודה מהבית, חשוב מאוד הזיכרון RAM והמעבד החזק, וגם האינטרנט שיוכל להתחבר ממקומות אחרים. כל השאר זה לטובת שעות פנאי - משחקים, סרטים.. מוסיקה.. * חשובה לי גם האחריות - המחשב מיועד לפחות ל3 שנים הקרובות. תודה רבה לכל העוזרים, מקווה לקבל פה תמורה טובה במחיר. יום טוב, ושוב תודה!
-
- 9 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני חודשיים רכשתי פלזמה 42# של סמסונג דגםQ7 לאחרונה התחלתי להתעניין בכל הנושא של HTPC,ובכן לפני 3 חודשים גם רכשתי מחשב ואני מעוניין בשינויים קלים להפוך אותו למחשב HTPC ולמקם אותו בסלון המטרה בעיקר לראות תכנים של HD ו H264 ללא בעיות,אני מעוניין בחיבור המחשב לפלזמה ב HDMI ל HDMI (האם זה החיבור הכי טוב מבחינת איכות?) ,להלן המפרט המחשב שקיים ברשותי כיום: 1.לוח - asus p5b deluxe 2.מעבד - Intel duo core e6400 2.14 mhz 3.זיכרון - GEIL 1GB 2*512MB PC2-6400 800MHz CL4 DDR2 Ultra Dual Channel 4.כ.מסך - Leadtek winfast px 7600 GT extreme 5.כונן קשיח - Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS 6.ספק כח - Enermax Liberty 400W Active PFC 7.קי…
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
-
-
השימוש לא כולל משחקים ממש כבדים.. המסך אני רוצה שיהיה דק ורמקולים שיהיו טובים רצוי עם סאבוופר
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-
-
הערות, הצעות...בעקרון למשחקים כבדים, בניית אתרים גלישה וזהו בעצםם...
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 5000 שקל לשימוש עיקרי בתיכנות ושימוש משני במשחקים. 1. מה התקציב המקסימלי? עד 5000 שקל, אין חובה לנצל את כל התקציב. מעדיף שלא יהיו חריגות אלא כם כן זה יהיה ממש משתלם. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? השימוש העיקרי מבחינתי הוא תיכנות. שימוש בתוכנות: visual studio, eclipse, experssion studio, ופוטושופ לעיצוב האתרים שאני בונה. כמו כן, אני מאוד מעוניין גם שאני אוכל לשחק במשחקים החדשים, בהגדרות גבוהות, שיוצאים ויצאו בעתיד הקרוב (כמו diablo 3, crysis 2, modern warfare 2). אני משתמש במסך 20 אינץ של dell ברזולוציה הטבעית של המסך: 1280x960 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד…
-
- 3 תגובות
- 834 צפיות
-
-
לא חייבים לנצל את כל התקציב אם לא חובה, עדיף שיהיה קל, דק וזמן סוללה ארוך * מטרות המחשב? לימודים וסרטים * גודל המסך? 13.3" * רזולוציית המסך? עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף SSD, לפחות 128GB * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש,
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכם אני מחפש מחשב, בתקציב 3000-4000 ש"ח. מה חשוב לי שיהיה בו? (*) Core i5 (*) גרפיקה טובה לצפייה בסרטים (אני פחות אוהב כרטיסי מסך של אינטל...עדיפות לג'יפורס..) (*) סוללה טובה!!! (לפחות ארבע שעות) (*) 15.6 או 14...לא כ"כ משנה... (*) זיכרון גבוה (אני מניח שלמחשב עם מאפיינים כאלה יש ארבע ג'יגה) (*) דיסק קשיח לפחות 500 GB , עדיפות ל 7200 סל"ד (*) מקשי הקלדה נוחים!!! (וכמובן שגם עכבר נוח ) הוא אמור לשרת אותי יותר ללימודים באוניברסיטה, אך גם למשחקים מדי פעם P: תודה רבה ושבת שלום! לירון. (:
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
תגדיו המפרט הזה טוב למשחקים כבדים וקלים: מעבד: AMD Athlon II X2 245 Box לוח אם: Gigabyte GA-M720-US3 כונן קשיח: Hitachi Deskstar HDT721032SLA360 3.5" 320GB SATA2 16MB זיכרון: G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ כרטיס מסך: Gigabyte ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe צורב: Samsung SH-S223 X22 SATA DVD מארז ללא ספק: CoolerMaster Elite 360 ספק כח: Seasonic SS-500ET 500W
-
- 9 תגובות
- 818 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, אשמח לעזרתכם בהחלטה בנושא רכישת נייד בטווח מחיר שציינתי בכותרת. בעיקרון החלטתי לרכוש מאייבורי והתלבטות בין 3 דגמים שנראים לי רלוונטים. 2 של חברת MSI ו-1 של LG לא מצאתי ביקורות משמעותיות ברשת . *עדיפות למסך 14 ..לשימוש גלישה וקצת משחקים קלים..ואולי סרטים מדי פעם.. ** הנייד הראשון בא בלי מערכת הפעלה והשאלה אם אפשר להתקין XP עליו ללא בעייה (ראיתי ברשת שיש דרייברים ל-XP..לא בדקתי לגבי כל החומרה אלא רק לכרטיס המסך הלא מובנה).רכישה ללא מער' הפעלה תוזיל מבחינתי את המחשב ותאפשר לי לרכוש ציוד נלווה אחר..לגבי ה-LG אשמח לשמוע אם יש למישהו ניסיון איתו מבחינת אמינות ואורך סוללה . כמו כן , האם קיומו של כרטיס מסך לא מובנה , מקטין את אורך חיי הסוללה בשימושאו שהנ"ל רל…
-
- 5 תגובות
- 800 צפיות
-
-
היי חברים אשמח לעזרה בבחירת מחשב נייד לצורך לימודי תקשורת חזותית בבצלאל ירושלים. התקציב שלי הוא עד 6000 ש"ח. להלן המפרט הטכני המומלץ: גודל מסך - 15 אינץ' מעבד אינטל i7 ומעלה, ליבה כפולה או מרובעת. זכרון 16GB RAM במהירות 1600MHz ומעלה. כונן קשיח 512GB ומעלה מסוג SSD FLASH כרטיס מסך: NVIDIA GRFORCE GT 750M with 2GB GDDR5 memory בטריה - 7 שעות ללא הטענה לפחות. לפי הגדרות יצרן. מערכת הפעלה: windows 8 ומעלה. אשמח לעזרה,
-
- 1 תגובה
- 3.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות אינטרנט ואופיס, אוטוקאד, צפיה בסרטים. ואולי בעתיד ארצה להתקין משחקים קלים כגון התקנת pes. * גודל המסך. לא כזה חשוב לי, שיהיה נוח לצפייה ולהתעסקות במחשב לאורך זמן. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא כזה מבין בזה, מה שנראה לכם לאור הדרישות שלי, מעדיף רזולוציה גבוהה ואיכותית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משהו מיוחד * משקל רצוי? שיהיה קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדו…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-