ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
צריך מפרט למחשב עד 2000 ש"ח מחשב עם אופציה לשידרוג לאחר שירדו המחירים (שידרוג כרטיס מסך וזיכרון עם תמיכה ב1333MH למעבד)
-
- 6 תגובות
- 639 צפיות
-
-
יש לי שכנה עם ילדה בת 6 שאוהבת לשחק ב-"ואללה כיף", וזה כל הדרישה מהמחשב. היום הייתי אצלה לראות למה הכונן לא קורא דיסקים, מתברר שהוא 36X, וכשהדלקתי את המחשב היה בום מאוד יפה ונשרף הספק, ויכול להיות גם הלוח... אמרתי לה שספק חדש עולה לפחות 100 שקל ו+ לוח כבר עדיף לה לקנות מחשב חדש. יש לה מסך, מקלדת וכונן חדש שאני הבאתי לה, חוץ מזה תנסו להביא את החלקים הכי הכי זולים שאתם יכולים למצוא שיהוו מחשב אחד שלם ועובד. החוק היחיד לתקציב הוא להשאיר אותו מתחת לארבע ספרות ואם אפשר אז לרדת גם מהשלוש...
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בטווח מחיר של 5000 ש"ח (יש אפשרות לחרוג גם מעט למעלה עם הסכום). המחשב בעיקרון אמור לשמש אותי למשחקים (משחקים כבדים עם גרפיקה גבוהה). אני מעוניין לשחק כאשר האיכות בהגדרות המשחק הן גבוהות. בנוסף אני עומד להתחיל ללמוד עיצוב גרפי ואני אשתמש בתוכנות גרפיות כמו פוטושופ, פריהנד ועוד. כלומר, אני אצטרך לעבוד עם תמונות ופרויקטים דיי גדולים מה שיצריך אותי במעבד חזק ומהיר. בכלליות אני משתמש כבד במחשב, אני מוריד המון סרטים ומוסיקה ותמיד עושה כמה דברים במקביל במחשב וכיום אני נתקל בבעיה שהמחשב כל הזמן נתקע ומגיב לאט כאשר אני פותח הרבה ישומים שונים, זה דיי הגיוני אבל אני מעוניין במחשב שמסוגל להתמודד עם זה. החדר שבוא נמצא המחשב הוא ממ"ד ובקיץ קורה שדיי חם …
-
- 6 תגובות
- 668 צפיות
-
-
מחשב INtel®Core 2 Duo Conroe E5200 מומלץ !!!! מארז איכותי ATX Midi for P-IV לוח חדש מקוריGIGABYTE GAG31M-S2L (אחריות 3 שנים) מעבד Intel®Core 2 Duo Conroe E5200 מאוורר מקורי זיכרון איכותי -2 2GB DDR (אחריות לכל החיים) דיסק קשיח 2 160GB SATA צורב DVD NEC כרטיס מסך מובנה ע"ג הלוח כרטיס קול AC-97 128 Bit Sound on Board (אחריות 3 שנים) כרטיס רשת 10/100Mbps LAN on Board (אחריות 3 שנים) 6 יציאות USB. מקלדת מולטימדיה + עכבר אופטי מייקרוסופט כרטיס מסך GF 8500 mb512 תודה מראש לכל העוזרים =)
-
- 6 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום לכולם. אחותי כרגע בארצות הברית מחפשת מחשב נייד. מה כדי להמצליץ לה? הצרכים שלה הם שהמחשב יהיה מהיר לעבודה עם הרצת תוכנות פועלות ברקע עם שירים, גלישה באינטרנט. היא רוצה לקנות את ה macbook האם שווה לה? על איזה ניידים אתם ממליצים? איך ה HP Pavilion DV5-1179? הוא טוב? או HP Pavilion DV5-1190?
-
- 6 תגובות
- 737 צפיות
-
-
יפעל עם מסך 22 אינצ' כמו שצינתי בכותרת. חשוב לי שיהי חזק. טוב למולטי טסקינג, משחקים פחות חשוב כי איך שלא יהיה לא יהי לי זמן לשחק הרבה אבל אם כבר קונים מחשב אז כמובן שיריץ משחקים חדשים לפחות בינתיים... לא כל כך עוקב אחרי השוק בשנים האחרונות... כך שאין לי ממש מושג בכרטיסי מסך. בכל מקרה אני רוצה שיהיה מבוסס I7 ואני מודע למחיר הגבוהה של הלוח אם והזיכרון. יש צורך ב 6 ג'יגה זכרון? אני מוכן לשים איזה אלך על זיכרון השאלה אם זה שווה את זה, או אולי עדיף 3 איכותי? הארדיסק אגב יספיק קטן (יש לי כבר עוד אחד של 250 וחיצוני של 500)
-
- 6 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום, התקציב שלי זה 1500-2000 שקלים לשרת חדש למטרות איחסון בלבד! VPS,ריסלר,איחסון אתרים. אין צורך בשום ציוד הקפי... תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך מפרט מינימום הדברים הבאים: מעבד: Q9550. זכרון 8GB. הארד דיסק 320G. לוח אם פשוט שיהיו בו כרטיס מסך מובנה כרטיס קול מובנה ושיתמוך במארז mini atx. כמובן מארז mini atx פשוט. תקציב ללא הגבלה, כמה שפחות יותר טוב אל תרכיבו לי מותגים תביאו דברים פשוטים שלא עולים הרבה. ללא ציוד היקפי. תודה.
-
- 6 תגובות
- 738 צפיות
-
-
תודה
-
- 6 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אהלן חברים יש ברשותי מחשב סוני ואיו שרכשתי בארה"ב לפני כשנתיים ומאז לא ממש עשיתי בו שימוש. שם הדגם כפי שכתוב על המחשב עצמו הוא PCG-661L אך מחיפוש באינטרנט אני מבינה שהוא מקביל או נקרא גם בשם PCG-V505AX. רציתי לדעת האם מישהו מכיר את המחשב ומה דעתכם עליו... (נראה לי שהוא לא נמכר בארץ). כמו כן אשמח אם מישהו יוכל לבאר לי את המפרט של המחשב כפי שמצאתי באחד האתרים: Sony VAIO PCG-V505AX 1.8-GHz Pentium 4-M processor, 512MB of DDR266 SDRAM, Windows XP Home, 12.1-inch active-matrix screen, ATI Mobility Radeon graphics using main memory, 40GB hard drive, 8X DVD-ROM and 24X/10X/24X CD-RW combination drive, built-in V.90 modem, built-in network adapter, touchpad pointing device,…
-
- 6 תגובות
- 781 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד, במחיר של עד 4000 שח שמסוגל להריץ בצורה סבירה את התוכנה SolidWorks, שהיא תוכנה לסירטוט תלת מימדי של מכונות, אז אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על קנייה טובה. תודה.
-
- 6 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה במפרט לסטודנטית, כך שאין צורך בהרצת משחקים כבדים, אפילו כרטיס מסך מובנה בכרטיס האם כניראה יספיק. המטרה היא שהיא תוכל להריץ בו את כל התוכנות המשרדיות לשלוש שנים הבאות. מסך 17 אינץ' כבר יש. תודה לכולם מראש.
-
- 6 תגובות
- 604 צפיות
-
-
המחשב יהיה מיועד בעיקר לעבודה גרפית-פוטושופ ושימוש כללי במחשב-מסנג'ר, אינטרנט וכ'ו. לא דרושה מכונת משחקים, אלא רק שיריץ משחק או שניים מידי פעם... התקציב הוא 400 דולר מארה"ב לחלקים- מעבד, לוח אם, זיכרון וכרטיס מסך. הארד-דיסק כבר יש, ואת השאר נקנה כשנרכיב בארץ. פשוט בחלקים המרכזיים אפשר לחסוך אם קונים בארה"ב. אשמח לעזרה בנושא. תודה
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
תקציב: 2K, ניתן לחרוג עד 500 אבל מחפש מפרט סביבות המחיר הזה. מטרת המחשב: בעיקר אינטרנט, השמעת מוזיקה וקצת משחקים - פוטבול מנגר 09, אסטרטגיה ישנה וגם שמשחקים כמו PES ו NBA2K9 יעבדו. בשנת לימודים הבאה אתחיל ללמוד הנדסת תעשייה וניהול אז אם ידוע לכם על דרישות מחשב מיוחדות לכיוון זה גם אשמח להתייחסות בהרכבה. אין צורך בציוד הקפי, יחובר למסך LCD של סמסונג 19". עדיף חנות באזור מרכז, תודה רבה מראש על העזרה.
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד לצרכים של עבודה משרדית, AUTOCAD ולשחק WOW בערב. התקציב שלי לא באמת ידוע ויכול להשתנות ע"פ צורך. עוד דבר לא ממש אכפת לי לקנות את המחשב בארה"ב אבל אני מעדיף לקנות בארץ, אבל אם זה לא אפשרי אז אשמח על המלצה לארהב וחנות. וכמו כן הערכה איזה תקציב כן אפשרי ויתאים לשימושים שלי בארץ במידה ותקציב של 5000-6000 אלף שקל לא מספיק. סוללה לא ממש משנה לי, רוב העבודה היא בבית או במשרד.
-
- 6 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב שיהיה אחד הטובים עם 4 ליבות שתיבנו לי תקציב סביבות 4100 בבקשה תיעצו לי איזה כדי?...
-
- 6 תגובות
- 844 צפיות
-
-
quote author=tmpusr link=topic=388977.msg3344926#msg3344926 date=1232786526] achitofel - תגובה מצויינת (בניגוד לקודמת שלך בעניין שגיאות הכתיב). ה-5050e מצויין ומספק אך ה-E5200 של אינטל חזק ממנו משמעותית, קריר ושקט יותר ובמחיר דומה. תמיכת חומרה בתכני HD לא מתקבלת בפועל ברוב המכריע של המקרים. כשכבר יש תמיכה, הלוחות המובנים לרוב אינם חזקים דיים להפעלת מנגנונים לניקוי רעשים ושיפור תמונה. לניגון הסרט בלבד מספיק מעבד טוב כמו הנ"ל. ה-2480 עדיף בהרבה על ה-CUBE או ה-LC17 בעיקר מבחינת יכולות האוורור, הספק ורמת השקט/איכות. מפרט ראשוני בדגש על יכולות HD, איכות ושקט מוחלט שחשוב מאוד לדעתי ב-HTPC רציני. מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤359 לוח אם: ASUS P5KPL-…
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום. אני עורך מחדש את האשכול שלי. יש לי לוח אם ASUS M2N. אני רוצה לחבר אליו כרטיס קול XTREME GAMER של חברת CREATIVE. יש לכרטיס חיבור PCI 2.1. השאלה שלי האם אוכל לחבר אותו? קראתי באתר מסוים (אני לא יודע אם מותר לפרסם אתרים) שניתן לחבר כל חיבור PCI לכל חריץ PCI אז אני אתן את השאלה שנשאלה ואת התשובה שלה. שאלה: I need to know if I can put a PCI 2.1 Sound card in a conventional PCI slot. I can't seem to find out what the difference between the two types are תשובה: Don't worry about them. The specs are all internal and have nothing to do with whether or not they will work. Any PCI card will fit in any PCI slot. תשובה 2: Which motherboard are you using? If ASUS, for example, go…
-
- 6 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לחבר להרכיב מפרט ואשמח לעזרתכם. הוא ציין בפני שהתקציב שלו זה עד 3500 ש"ח,והוא צריך רק את המארז עם הרכיבים, לא צריך מסך\לא צריך ציוד היקפי לא כלום. (יש לו מסך 22 אינץ'). לאחר שיחה קצרה הבנתי ממנו מספר דברים הכרחיים (כל השאר כמובן לשיקולכם) : מעבד: הוא מעוניין במעבד intel מסדרת core 2 (כפול\מרובע ליבה, אך לא פחות מE8400) . כרטיס מסך: ביקש שכרטיס המסך יהיה באזור רמת radeon 4870 (או משהו דומה\מקביל). הארד-דיסק: 500GB ומעלה. אשמח לעזרתכם,תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 807 צפיות
-
-
תקציב: 3000 -3500 מטרה: עבודה שוטפת ללימודים, אופיס וכדומה וגם משחק אחד :] ציוד היקפי: זקוק למסך הכי זול, עד 20 אינץ', רמקולים זולים, עכבר ומקלדת איכותיים ואלחוטיים. קירור ועיצוב: נורא חשוב שיהיה שקט, כמה שיותר קטן ודיסקרטי [בלי אורות צבעים זוהרים וכדומה]. דיסק קשיח: אני צריך נפח איחסון גבוה [לפחות 500 ומהיר] ואיכותי [עדיף 500 וטוב מאשר יותר ומפוקפק], כרטיס קול: אני מעוניין לחבר את המחשב לזוג רמקולים ובאס איכותיים שבבעלותי, אז אני רוצה כרטיס קול איכותי [אין צורך בסראונד] אבל לא בשביל עריכה, רק בשביל איכות סאונד. כללי: אני סטודנט [בשעה טובה] ואני צריך מחשב שיהיה בחדר הקטן שלי ולא יהיה מורגש, יש לי כבר מחשב בבית שאני אעביר לאחותי, ויש לי כבר מסך איכותי ורמקולים, זו הסיבה ש…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אין צורך בציוד היקפי, לא מתכונן OC/ משחקים כמו FAR CRY 2, COD4. שקט חשוב עד מידה מסוימת.. לא ממש חשוב
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz + OCZ Vendetta , יחידות 1 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1125 Cooler Master Centurion 590 RC-590-KKN1-GP, יחידות 1 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1217 Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive, יחידות 1 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=211 NZXT PP500W PSU , יחידות 1 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=425 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA, יחידות 1 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1261 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 Pine-XFX nVidia GeForce 9800GTX+ 512MB Black , יחידות 1 …
-
- 6 תגובות
- 618 צפיות
-
-
גודל מסך: מ-12 ועד 15.4 משקל: שיהיה בתחום ההגיוני לכל גודל מסך. זמן סוללה: יש עדיפות לזמן ארוך מהרגיל [לפחות 6 תאים] יציאות: אני לא יודע באמת, אבל שיהיה "בר-חיבור" למסך חיצוני וכל דבר הגיוני אחר בלוטות': זקוק לו נואשות :] דיסקשיח: לפחות 250, אם אפשר יותר [ולא פחות מ5400] אז בכיף. עם צורב דיוידי. אחריות סטנדרטית בארץ והעדפה ללנובו כנראה. הערות: המחשב ישמש ללימודים, האזנה למוזיקה [בעיקר-יתחבר למערכת רמקולים 2.1 איכותית], סרטים קצת ואינטרנט. חשוב שהמחשב לא יתחמם הרבה, ויהנה מאיכות "עיסקית"-משהו. המסך צריך להיות מט, לא זוהר בווהק וכאלה. כרטיס מסך לא חשוב לי כלכך, במגבלות התקציב כנראה יש עדיפות לבילטאין. שיהיה שקט [חשוב] ושיהיה מהיר! מולטיטאסקיג טוב! אין לי סבלנות למחשב איטי :…
-
- 6 תגובות
- 869 צפיות
-
-
כלומר, בעיקר שימוש בתוכנות מתמטיות (דוגמת מטלב), ואין כ"כ צורך למחשב למשחקים. עם זאת, במחשב בדרך כלל גם נעשה שימוש בצפיה בסרטים. לא מתוכנן לעשות OC... ואם אפשר אז מפרט מחנות באיזור חיפה/קריות תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעוזרים, אני צריך מפרט למחשב, הדרישות יצוינו פה למטה. חשוב לי רק לציין כי המפרט צריך להתאים להרצה של Windows וגם של Ubuntu (ב Dual boot). 1.התקציב - 2000 ש"ח לא כולל משלוח. באשראי. 2. המחשב יהיה מחשב ביתי למפתח. בעיקר Office ותוכנות פיתוח כמו VS, Matlab וכו. יישמש גם לצפייה בסרטים. 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. אין חשיבות לעיצוב המארז. יש חשיבות לשקט כמה שניתן בתקציב כזה אבל זה בעדיפות נמוכה יחסית לדרישה בסעיף 2. 5. ישנה מערכת הפעלה חוקית. הרכבה דרושה. 6. מסך קיים - Fujicom W9006F. עד היום קניתי מחשבים ב skypc סביר להניח שגם את המחשב הזה אלא אם כן מישהוא פה יפנה אותי לחנות מומלצת ביותר אחרת ופער המחירים יהיה משמעותי (עד 100 שקל הפער לא יהיה משמעותי למול הניסי…
-
- 6 תגובות
- 596 צפיות
-