ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מעוניין לרכוש כרטיס טלווזיה איכותי למטרת הקלטה מממיר YES. הממיר לא תומך HD, אבל אני מעוניין שהכרטיס יתמוך למען שדרוג עתידי. (יש הבדל מחירים משמעותי?) יש לי i5 עם 4gb ram כרטיס hd5850 ואין סוף מקום פנוי ב HD. מקריאה מהירה, הבנתי שיש בעיה עם כרטיסי hauppauge בשילוב win7 ו 4gb ram. זה נכון? אם כן, מה הפתרון? מהי החברה המומלצת כיום? (haup/aver?) והאם ישנו דגם ספציפי מומלץ? אשמח להמלצה על כרטיס באיזור ה 500~ ש"ח עם אפשרות דחיסת וידאו טובה. תודה רבה רבה מראש
-
- 6 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם . צריך את עזרתכם , חבר שלי פנה אלי לקבל עזרה בנושא ואני פונה אליכם כי אתם בטוח יותר מומחים ממני בניידים ;D , אני בוא נגיד לא כל כך מתמצא בהם . התקציב לנייד הוא 2000-2500 ש''ח כאשר התקרה היא 2500 ואין לחרוג ממנה . אז הנה הפרטים והדרישות : * מטרות המחשב? אינטרנט , אופיס , צפייה בסרטים ומשחקים קלים . * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? אין לי מושג בזה העיקר שלא יהיה כבד יותר מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לדעתי שיהיה בסטנדרט , העיקר שהסוללה לא תיגמר תוך זמן ממש לא שפוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) ? רצוי HDMI , USB 2/3 * בלוטות? כן , צריך , תיקון - לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300+ GB , רצוי כמובן…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?4500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יצירת מוזיקה (אודיו) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -תוכנה לשימוש ליצירת מוזיקה: Cubase. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3 , Max Payne3 , Dota2 , Diablo3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (עם FPS של לפחות 60-80) 3. האם …
-
- 6 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום רב אודה לכם אם תמליצו לי על נייד שאמור להחליף את הנייח הישן שלי * מטרות המחשב- עבודות משרדיות ,צפיה בסרטים, עריכה גרפית תלת מימד * גודל המסך-15-17 * משקל רצוי-2.5קג * זמן סוללה ארוך- 4-6 ש' * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- לא * בלוטות- כן * גודל מינימלי של כונן קשיח-500-750 7200rpm * כונן CD/DVD? צורב- כן * כונן Bluray- לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית - עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי- לא תודה.
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
-
-
הי חברים,שוב אני מגיע לכאן לקבל המלצה על מפרט, רק שהפעם זה לא בשבילי והשימושים טיפה שונים. 1. התקציב הוא 4500 ש"ח לכל היותר 2. המחשב ישמש בעיקר ללימודים,אינטרנט ומולטימדיה (סרטים וסדרות באיכות 1080p) וזה החלק הבעייתי: לכאורה אפשר להרכיב מפרט נהדר לשימוש משרדי בכ-3000 ש"ח; הבעיה היא שלצפייה איכותית בHD יש צורך ב...(וכאן כבר אין לי מושג). 3. מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. מסך 2x" איכותי ובריא (המחשב ישמש כתחנת עבודה, כך שיש צורך במסך שלא יזיק לעיניים בצפייה ממשוכת) 5.כונן HD פנימי 1TB 7200RPM 6. כונן HD חיצוני 1TB (אם ניתן) 7. מעבד i5 לכל הפחות או האלטרנטיבה המקבילה של AMD 8. כמה שיותר RAM שניתן 9. אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבה בחנות 10. חנות באזור חיפה יהיה פלוס, אבל לא מ…
-
- 6 תגובות
- 692 צפיות
-
-
הי, מצטער שאני פותח דיון חדש, ואני יודע שזה קצת נודניקי, אבל אני מקפיץ את הקודם כבר כמה ימים ואף אחד לא עונה. P: אני צריך מפרט למחשב חדש לגיימינג כבד שיריץ משחקים לכמה שיותר שנים, אין שום כוונה לOC והוא צריך להיות שקט. הנה מה שרשמתי בסוף של הדיון הקודם; טוב אז אחרי כמה דיונים כאלה כאון ובפורומים אחרים הגעתי למסקנה שאלה החלקים שאני רוצה במפרט שלי, אם למישהו יש רעיון לחלקים יותר משתלמים ישגיד, אבל על אלה קיבלתי הכי הרבה המלצות.מעבד של אינטל, IVY BRIDGE לפי מה שהבנתי הוא מ-א-ו-ד משתלם.כרטיס מסך 7950-80, גם כן, לפי מה שהבנתי הרבה יותר טוב מהGTX570 וכרטיסי מסך של נווידיה בOC מתחממים בטירוף. (לא משהו שאני רוצה לעבור, המחשב הקודם התפוצץ בגלל החום, החדר חם והמחשב די צמוד לקיר.…
-
- 6 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלחתי קובץ מצורף של תמונה..תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 560 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט של הנייד הבא: https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fnetex-nav.com%2Fcssfiles%2Fbuy2%2F350%2520Asus%2520U46E.pdf ואיך הוא בהשוואה לדגמים המוצלחים של DELL ה- VOSTRO V131 ודגמיהם. ובנוסף לדגמים של ASUS U31SG-RX061V ודומיהם. הכיוון הוא למיימדי ה-13.3-14" תודה חברים !
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! חברה שלי מעוניינת לרכוש מחשב למטרת עריכת סרטים (תוכנה בשם After Affects). (לפני מספר חודשים) המליצו לה על דרישות מינימום של 6GB זכרון וכרטיס מסך מסדרת NVidia GTX400. היא מוכנה להשקיע סדר גודל של 4500 ש"ח. תוכלו להמליץ על מפרט מתאים? האם כדאי ללכת על i7? מה עם דיסק SSD? תודה ושבוע טוב!
-
- 6 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב בתקציב עד כ3000 ש"ח שישמש ללימודים ועבודה משרדית. גודל המסך הרצוי הוא באיזור ה15" משקל זה קצת פחות משנה זמן סוללה של כ4 שעות עדיף שיהיה לו HDMI ובלוטות כונני CD/BLUERAY זה פחות משמעותי אבל יהיה מעולה אם יהיה לו. לגבי מערכת הפעלה אני רוצה מחשב שכולל מערכת ווינדוס בתוכו. והעדפה לHP אבל לא מחייב. תודה רבה ושבוע טוב
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים. חשוב לי להצליח להריץ עליו משחקים חדשים כמו BF3 וגם שיצליח להחזיק למשחקים של כמה שנים הבאות. התקציב שלי הוא עד 4000 פחות או יותר. הציעו לי את המפרט הבא ב- 3000 ורציתי לדעת מה אתם ממליצים לשנות ולשפר. · מארז ATX2 FAN 120MM + ספק כוח 550W FRONT USB/AUDIO. · לוח אם INTEL BLKDH67BLB3Bearup Lake ATXDDR3 1333/PCIE/SATA3/USB3/RAID. · מעבד INTEL Intel Core i5-3450 6M 3.1GHz LGA1155 + קירור שקט. · זיכרון 4GB DDR3 1333MHZ DUAL CHANNEL KINGSTON. · דיסק קשיח1000GB WESTERN DIGITAL 7200RPM S-ATA3 64MB BUFFER . · כרטיס מסךNVIDIA GEFORCE GT630 1GB 128BIT DVI + HDMI DUAL DISPLY. · כרטיס קול INTEL HIGH DEFINITION INTEGRATED 8 …
-
- 6 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אלהן, אני רוצה לקנות שרת ביתי עכשיו שאני יריץ עליו לינוקס, מה שהכי חשוב לי כרגע זה: 1. שיהיה בו 4 כוננים של 3 TB - שאליהם אני יעשה RAID5 - כאשר אם יש אפשרות שיהיה לי מקום לעוד 2 כוננים בעתיד זה בהחלט יהיה מצויין 2. כונן SSD של 32GB בשביל ה OS כמובן שאם הלכנו על מבנה של 4 כוננים (בלי הכנה לעוד 2 בעתיד) אז המארז צריך להיות עם מקום ל4 (+ SSD) כוננים, לאומת זאת אם הלכנו על הכנה ל6 אז במארז צריך להיות מקום ל6 כרטיס מסך לא צריך (אלא אם בלוח אם אין חיבור DVI) ואז אחד פשוט חיבור רשת GBIT - חובה CD\צורב - לא צריך (אני מתקין את המערכת מ DOK) לאחר מכאן היא תרוץ ברשת RAM - לפחות 8 (עדיף אפילו 16 תלוי בתקציב) CPU - תלוי מה ישאר מהתקציב אבל אני צריך לפחות 4 ליבות אם מישהו מכ…
-
- 6 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב, ואני מעוניין לדעת מה יותר כדאי לי בתקציב של 2500 ש"ח- לשדרג את המחשב, או למכור אותו ולקנות מחשב חדש עם תקציב גבוה יותר? מפרט המחשב- הדרישות שלי מהמחשב שיהיה מסוגל להריץ משחקים כמו battlefield3 על HIGH, לראות סרטים וסדרות על FULL HD, ועבודה משרדית כמובן. במידה ועדיף למכור את המחשב הנוכחי ולקנות אחד חדש, אשמח אם תכתבו לי פה הערכה כמה המחשב שווה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשרי. אם לא, אז לא. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכני HD. א) במידה והמחש…
-
- 6 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות בע"ה מחשב נייד ואני מעוניין לקנות לו משטח קירור. אני מחפש משהו שיהיה דק [באיזור הסנטימטר] ושיש זול [100-120 שקל] ורצוי שיהיה בגודל של כל המחשב[15.6"]
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי את המפרט הזה רציתי בבקשה לקבל חוות דעת, אם יש מה לשנות [table][tr][td]מעבד: [/td][td] Intel Core i3 550 3.2Ghz 4MB Cache Tray כמות: 1 מחיר: ₪502 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד: [/td][td] Intel Original for 1156 - בקניית מעבד בלבד כמות: 1 מחיר: ₪47 [/td][/tr][tr][td]לוח אם: [/td][td] Gigabyte GA-H55-USB3 כמות: 1 מחיר: ₪740 [/td][/tr][tr][td]מארז: [/td][td] Foxconn TLM436 Tube 90mm NO PSU כמות: 1 מחיר: ₪151 [/td][/tr][tr][td]ספק כוח: [/td][td] FSP 500W 60GHN 120mm Fan A.PFC Satax4 PCI-Ex2 (6+8), 80+ Bronze Retail כמות: 1 מחיר: ₪310 [/td][/tr][tr][td]זיכרון: [/td][td] 4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪115 [/td][/tr][t…
-
- 6 תגובות
- 832 צפיות
-
-
אהלן, שוב עולה הסוגיה בנוגע לקניית נייד מארה"ב. הצרכים שלי הם כלליים (משרדיים, תכנות וכו'), בתוספת משחקים קלים-בינוניים. גודל מסך עדיף 15.6" עם רזולוציה כמה שיותר גבוהה אחריות בינלאומית חובה זמן סוללה כמה שיותר ארוך ועדיפות למקלדת מוארת. אני יכול לקנות מחנויות פיזיות ומאתרים: http://www.newegg.com http://www.bestbuy.com http://www.frys.com http://www.tigerdirect.com/ http://www.buy.com/ הנה מחשב לדוגמא: http://www.frys.com/product/7161832?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG ו- http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834131305 בינתיים הכי טוב שמצאתי. עוד אחד: http://www.buy.com/prod/samsung-np700z3ah-14-ultrabook-intel-core-i5-i5-2450m-2-50-ghz-silver/227218435.html?…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחשב נייד חדש ואני בא לשים דיסק ואין הדיסק לא מתחבר לתושבת העיגול באמצע השחור של הדיסק כאילו קטן מידי. איך אני מסדר את זה??
-
- 6 תגובות
- 795 צפיות
-
-
היי, אז לפני שלוש שנים קניתי מחשב עם המפרט הנ"ל: מעבד INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3 כרטיס מסך LEADTEK WINFAST GTS250 512MB GDDR3 - RETAIL דיסק קשיח SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ צורב DVD ASUS DVDRW DRW-20B1LT LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL זיכרון G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL5-6-6-18 - F2-8500CL5D-4GBPQ מארז ANTEC NINE HUNDRED w/o PSU הרכבת מחשב הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח 0₪ 1 5362 מסך SAMSUNG LCD 24" T240 2ms DVI WIDE מ IQPC. מאוד מתחשק לי לקנות חדש, אבל לשדרג זו האופציה השפויה יותר ככל הנראה. מבחינת זיכרון - הייתי בטוח שאני מוגבל ב 8…
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לבית+תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם…
-
- 6 תגובות
- 932 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (CS FIFA12), צפיה בסרטים * גודל המסך? עד 16'' בהתאם למשקל * משקל רצוי? 2-2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5 שעות עבודה של אינטרנט ואופיס * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות אמינה ל3 שנים לאו דווקא בינלאומית * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא התקציב הוא 3500 שקל ואפשרות חריגה של 500 שקלים נוספים תודה רבה לעוזרים ! דור.
-
- 6 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד די ישן (Core 2) של לנובו ששבק חיים, הוא לא עולה אחרי הספלאש סקרין של הביוס ולא מגיע לPOST. נראה כמו בעיית חומרה, ניסיתי לאפס את הביוס וזה לא עזר. איפה באיזור המרכז יש מעבדה אמינה ואיכותית שמתקנת לנובו? תודה, זיו
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, אינטרנט, אופיס, קצת סרטים ומוזיקה. אני מתעתד להיות סטודנט למשפטים, כך שצפויה הרבה הקלדה, סיכומים, עריכת עבודות וכד'. * גודל המסך? אין לי ניסיון עם לפטופים, אבל כיוון שאתנייד איתו לאוניברסיטה, המליצו לי על 13.3-14. אשמח להשגות שלכם בעניין זה. * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? הפרמטר אולי החשוב ביותר. חשוב לי שהסוללה תחזיק לפחות 6-7 שעות ביום לימודים (ביום כזה אני משער שלא אצפה בסרטים ומוזיקה, אך כן באינטרנט ויישומי אופיס). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קש…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייעוד של המחשב יהיה גם לשימוש של משחקים ושיוכל להריץ כמה דברים במקביל בלי להיתקע, וגם ללימודים ושימוש רב באופיס הבנתי שעם המק-בוק יש הרבה בעייות בעברית אז יצאתי מהרעיון של לקנות אחד, וגם התווך מכירים טיפה בעייתי. * גודל המסך?עד 15.6 * משקל רצוי? לא בעייתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא מבין בזה שיהיה ממוצע ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G אפשר להתפשר עדיף שלא * כונן CD/DVD? צורב? DVD עדיף גם עם צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא בארץ מספיק * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא! * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הלוואי והיית…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות כבדות. (הרצת VMWARE עם כמה מערכות הפעלה פועלות במקביל ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). חיבור 2 מסכי 19" במקביל אולי בעתיד אחבר 2 מסכי 24" או חיבור של שלושה מסכים שתיים 19" וטלוויזיה בHD בגודל 40" ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שתיים 12…
-
- 6 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין מס' מחשבים אפשריים. השימוש העיקרי הוא אופיס, אינטרנט ואוטוקאד. הכיוון הוא למעבד i5. לגבי מעבד גרפי- עוד לא הוחלט. הזיכרון יהיה 8GB. רק סדרות עיסקיות יתקבלו, בעיקר בגלל איכות, גימור, ומסך מט. עוד דרישה- מקלדת מלאה עם מקשים נומריים. למיטב ידיעתי, יש רק את דל לטיטיוד E6530 או דל פרקיסיון 15.6. בלנובו T530 אין מקלדת מלאה, לצערי. עד היום היה לי בנייד את המעבד גרפי nvidia gt 330m. פה ושם שיחקתי במשחקים. אבל לצורך העניין- המשחקים ממש לא מהווים שיקול בבחירת המעבד הגרפי. בלטיטיוד יש את NVS 5200M. בפרקיסיון יש את quadro. אני יודע שהקוואדרו בנוי לתוכנות כדוגמת אוטוקאד. הבאסה? הפרקיסיון יקר להפליא. השימוש נכון להיום באוטוקאד אינו מאסיבי ולכן לדעתי אין הצדקה להוציא…
-
- 6 תגובות
- 825 צפיות
-