עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש''ח חריגה 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון cs go minecraft 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא אין לי ssd צריך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן windos 10 home 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. המחשב מיועד לגיימיג כבד, ואולי ואני מדגיש אולי OC קטן - בינוני בעתיד. תקציב: 6500-6700 זה לחבר, הוא רצה שיחזיק כמה שיותר זמן והוא התעקש על I7, יש לו מסך 22 והוא רצה 275GTX למרות שאמרתי לו שגם 260GTX 216C יהיה מעולה. הנה המפרט שבניתי: מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - BOX ¤1603 לוח אם: [..] DFI LANPARTY DK X58-T3eH6 ¤1242 כרטיס מסך: [..] PALIT PCI-EX 2.0 Geforce GTX275 896MB GDDR3 DUAL DVI HDMI - RETAIL ¤1444 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ¤535 צורב: [..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤132 זיכרון: [..] G.SKILL 6114MB (2048MBX3) DDR3 1333 CL9-9-9-24 - F3-10666CL9T-6GBNQ ¤533 מארז: [..] COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU ¤36…

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by אופיר רוסו,

שלום אני צריך מחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 מתאפשרת חריגה במידה במידה שיהיה הבדל משמעותי בביצועים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת ודיאו באפטר אפקטס פרמייר ואנימציה במאיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך אבל עדיפות רבה שכן 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מחשב יפה ואסתטי 7. האם האם יש צורך לכ…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by yuuu,

שלום לכולם אני צריך עזרה להרכיב המשך למפרט לחלקים שכבר יש לי: מעבד I5 4670K זיכרון Crucial sport 16gb 1600mhz דיסק קשיח SSD 128GB של קינגסטון 300V אני צריך מארז, ספק כח ולוח מומלצים. בנוסף חושב גם על קירור איכותי יותר מהסטוק. מעוניין באחד שיספק שקט ומנגד שיוכל להחזיק גם אוברקלוק עד איזה 4.2 (הבנתי שהמעבד צריך לתמוך בקלות עד 4.2?, או יותר??) על טמפרטורה נורמלית בלי לקבל כאב ראש מהרעש. כרטיס המסך המובנה מספיק (לא משחק מי יודע ומה, ולבסיסי הבנתי שזה מספיק). 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדו…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by dekom,

שלום, אני עשיר בטירוף, ואני רוצה המלצה למפרט המחשב החזק ביותר שקיים במערכת השמש הזאת... תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by emordohwe,

שלום שלום, לאחר שעזרתם לי המון ברכישת מחשב נייח מבקש את עזרתכם שוב במציאת מחשב נייד. השימוש בו הוא לגלישה, מוזיקה ווידאו, אבל רצוי שיהיה חזק שיחזיק מעמד ללא צורך בשדרוג לתקופה כמה שיותר ארוכה. הנוכחי הוא DELL INSPIRION 5520 ששירת נאמנה. תודה.

7. לאחר מעבר בפורום וחיפוש מייגע בZAP הגעתי למחשבים הבאים: צריך עצה אחרונה ממומחים יותר ממני לגבי קניה. תקציב: עד 5000 עדיפות להוזיל. דיסק קשיח: יוחלף ב SSD (עוד שאלה לנושא, איזה SSD משתלם בימינו לקחת בהתחשב בזה שהאחסון לסרטים וקבצים יהיה חיצוני[כונן C בלבד במחשב] ) http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=1375 מאפיינים בולטים: כרטיס מסך Nvidia GT635M-2GB כרטיס אלחוטי לא דואל-בנד. כרטיס רשת 10/100/1000. Bluetooth v4.0 לא בטוח אם יש USB3 וכמה. לפי ASUS פאנל IPS. http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=2922 מצויין USB3 באתר. קשיח 7200. לפי ASUS פאנל IPS. http://www.navitech.co.il/items/167973 מעבד יותר חזק. 8GB זכרון מקסימום 8 לעומת 16 בקודמים. לא ברור אם IPS. 2GB AMD Radeon HD …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by yairnee,

יש לי מחשב שולחני מעולה למשחקים. מחפש מחשב נייד פשוט כדי לעבוד בו (בעיקר latex) ושיהיה לי מה לעשות כשאני בבית של ההורים (ז"א לראות סדרות) מחפש עד 2000 שקל. מעדיף כמה שפחות. מישהו יכול לעזור פה? וד"א. איך המחשב הזה לדעתכם? https://www.groupon.co.il/deals/gg-merchant-0-11305915092-26

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by shlomi8,

שלום, אני מעוניין בקניית מחשב למטרת לימודים ואינטרנט קונה את המחשב בישראל שיהיה לו סוללה חזקה בסביבות 2000 שקל תודה לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by idann,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם זה אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2.6K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Office, הרצת קבצי FHD, גלישה באינטרנט וכו'. שימוש סטדנרטי של סטודנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by hammer_of_light,

אני זקוק למפרט לשדרוג מחשב התקציב שלי הוא עד 3000 ש"ח אני צריך מפרט שיכלול: מעבד לוח אם כרטיס מסך זכרון מארז המחשב מיועד בעיקר למשחקים תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אשמח אם תעזרו לי לחפש דגם מומלץ עם איכות בנייה טובה, שיחזיק לי לפחות שלוש שנים במצב טוב. לא אכפת לי מאיזה חנות, אבל צריך חנות אמינה, אחריות לשלוש שנים ומשלוח עד הבית(אלא אם זו חנות בירושלים.) אני לא כל כך מבין במסכים אבל חשוב לי מאוד שהמסך ייראה טוב מהרבה זוויות צפייה. * מטרות המחשב? עבודה בסיסית + קצת תכנות ובעיקר שימוש ביתי(גם קצת גיימינג אבל לא ברמה גבוהה) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מ13' ומעלה לא יודע מה ההבדל בין מבריק למאט. * רזולוציית המסך? 168 * 1366 ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות ארבע שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך אבל אין בעיה לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200/300 שקלים אם זה משהו שבאמת לא כדאי לוותר עליו (דיל או חומרה שתעשה הבדל משמעותי) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gw2/wow /swtor /bf3 לא במקביל אבל בעיקר ""משחקים מבוססי cpu"" -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר אני חייל זה גם כך מעבר לתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחקים עריכה גרפית ותיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). adobe master collcton תדיר, Visual Studio 2012 מידי פעםן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: crysis,bf3,call of duty... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד ה…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. שלומלום - להלן המפרט אותו אני חושב על לקנות, בבקשה, הערותכם בנושא שימו לב... עם המפרט הזה אני קרוב מאד לחרוג מהסכום אותו אני רוצה/יכול להוציא... מעבד : Pentium D-830 3.0Ghz (לא נתון לשינויים). מאוורר למעבד : Arctic Cooling Freezer 7 Pro for LGA775 לוח אם : Gigabyte GA-8I945P Pro Intel 945P Chipset LGA 775 זכרון : GEIL 1GB (2X512MB) PC2-5300 667MHz DDR2 Dual Channel כונן קשיח : Seagate Barracuda 250GB 7200 SATA II 8MB ST3250824AS [ישנו את ה- WD עם חוצץ של 16MB, עד כמה הם כוננים אמינים ? כי הוא יותר זול... ] כרטיס מסך : eVGA GeForce 6800GS 256MB PCI-E [ האם יש שינוי רציני לטובה/רעה מהדגם המקביל אצל GIGABYTE ] מארז : Thermaltake Swing VB6000 Silver Window No Psu…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  16. מטרת המחשב תהיה תכנות וקומפילציה של דברים שלעיתים יהיו כבדים, כתיבת עבודות וגלישה. אולי גם צפייה בסרטים באיכות HD. מסך בגודל 14-15.6 אינטש יתאים, לכיוןן ה15.6 דרוש שטח עבודה גדול, כמו כן שלא יכאבו העיניים אחרי שימוש ממושך. משקל נמוך חשוב אבל לא באופן מוגזם, אני דיי בטוח שאוכל להסתדר על לפטופ במשקל בינוני. זמן סוללה ארוך לא נדרש. שמעתי שSSD הוא מצוין, אני לא מבין בזה ולכן אתן יד חופשית. הכי חשוב - מהירות כמה שיותר גבוהה ו0 תקיעות. אין לי צורך במערכת הפעלה\רישיון למערכת הפעלה. אני לא משחק ולא הולך לשחק במחשב. בשורה התחתונה, אני מעוניין בשימוש חלק וכמה שיותר מהיר עם 0 תקיעות. מעדיף מעבד i7 אם זה מה שיעזור למטרה הזו. כמובן דגמי סמסונג שנמכרים בארץ בלבד.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Travis Bickle,

אשמח לעזרה: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים * גודל המסך? ''14, רצוי מסך מגע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500GB, HDD או היברידי * כונן אופטי? רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות 3 שנים (מה המשמעות של אחריות בינלאומית?) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, WIN8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רצוי לא לנובו, עדיפות לאחת מבין דל, אסוס, טושיבה או סוני מה המפרט המשתלם ביותר בתקציב עד 3500 (אפשר חריגה קלה)? תודה מראש !

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by avilanthe1,

שלום, * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, לימודים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6'' * משקל רצוי? 2.5 קילו ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מינימום שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? מעדיף עם VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500GB HDD * כונן אופטי? עדיף בלי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף אך לא חייב אם המחיר נמוך יותר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בימים האחרונים אני קורא הרבה פה בפורום ובפורומים אחרים על מחשבים ניידים שונים. הגעתי לכמה מחשבים שביניהם אני מתלבט. 1. Dell Vostro 3560 VM-RD33-6445 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=12371 2. Samsung NP370R5E-S01IL http://www.naya…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום, האם יש כאן מישהו בפורום שכבר רכש את הנייד הנ"ל? אני מעוניין לרכוש אותו, אך מתקשה להבין האם הוא נמכר עם מסך IPS, ובאיזה צבע המקשים של המקלדת. כאן רשום שיש לו מסך IPS, וכאן (אותו מק"ט) לא מצויין שהמסך הוא IPS, וגם מצויין שיש לו כונן DVD, למרות שבאתר של דל נראה שרשום שבדגם הזה אין אופציה לכונן DVD. לגבי המקלדת, באתר אחד יש תמונה עם המחשב והמקלדת בצבע כהה, ובאתר השני וגם באתר של דל יש תמונה של המחשב עם מקלדת בצבע כסף. אני מעדיף את המקלדת בצבע כהה. אשמח לדעת אם מישהו כבר רכש את הדגם הנ"ל ויכול לרשום האם יש לו מסך IPS, ואיזה צבע המקלדת? תודה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Fixxxer,

אני מתלבט בין לקנות: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=210&CatCode=113 לבין: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=250&CatCode=113 כאשר אני משדרג את המעבד ל Core2 Dou T5500, ככה ששנייהם יוצאים באותו המחיר. אני לא כל כך מצליחל מצוא BenchMarks בין שני המעבדים, ואני לא יודע מה עדיף לי. עוד לעניין, אני בכל מקרה משדרג את הזיכרון ל1 ג'גה ראם ואת הדיסק הקשיח ל120 ג'יגה. אני גם יודע שאחד מגיע בלי ווינדוס, וזה ממש לא מפריע לי. אתם יכולים להמליץ לי מי מהשניים עדיף, בהתחשב בזה ששנייהם בדיוק באותו המחיר?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. חבר שלי צריך מחשב לעריכת סרטים הוא לומד בימוי וקולנוע, וצריך מחשב שיוכל לבצע את העריכה ואת ה"פיניש" התוכנות העיקריות שבהם הוא משתמש הן: AVID (הגרסה האחרונה) ולפעמים גם ב-AVID_HD לפי דעתי מעבד אינטל יתאים יותר בגלל ה-HT וזיכרון L2 גדול יותר... תקנו אותי אם אני טועה וגם לא צריך להשקיע המון בכרטיס מסך (כי סך הכל מדובר בעריכת ווידיו)... נכון?? התקציב הוא מקסימום 4000 כך שתתאמצו לא לחרוג. אשמח לקבל תשובות מאנשים בתחום (שמשתמשים בתוכנות אלו, או מרבים בעריכה) ד"א המפרט צריך לכלול מסך CRT 17" FLAT וגם FIREWIRE תודה לכולם. מה דעתכם על המפרט הזה?? מעבדי אינטל P4 3.2 Ghz S-775 2M Cache 64 bit לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 8I945PLG (S-775+DDR2+SATA2+PCI-E) זכרונות DDR II 533 1GB…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by g574792,

שלום אם יש לי מחשב עם מעבד intel core 2 due E6750 2.66GHz וRAM של 2 ג'יגה. האם הוא יכול לשמש כמדיה סנטר או שיקרטע

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  23. AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX sapphire X800GTO2 256MB TT BigTyphoon Sunbeam Transformer BLACK WD 250X2 7200PM DFI ultra-D Thermaltake 430W XP550 NP SONY DVD RW DW-D23A 1024MB ram Logitech MX518 Dell 2407WFP Logitech Z-640 המפרט^^ המחשב שהיה לפני 2\3 חיה רעה, נהייתה סבתא זקנה. אני רוצה להריץ 1080P בלי שום בעיה, המחשב נהיה חלש. אני אוהב לשחק משחקים, אבל יותר חשוב לי סרטי HDTV עכשיו, ברור שאם המחשב יוכל אני אתקין את המשחקים החדשים, לא חשוב לי פילטרים וכל השטויות האלה. חשוב לי איכות ומהירות. (תמונה הכוונה ומהירות המחשב.) אין תקציב כרגע כי אין לי כסף, אבל זה יהיה בהדרגתיות, אני מתגייס עוד שנה אז לקחת את זה בחשבון (הכוונה שאני לא צריך מחשב על שיספיק לי ל4-5 שנים,…

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  24. תקציב - לנסות לחסוך, אך התקציב גמיש עד 2,500 ש"ח אם הדרישות מאלצות זאת או בתמורה ליחס עלות\תועלת טוב יותר. שימושים - גלישה, צפיה בסרטים כולל HD על מסך מחשב (DELL 2209WA) + טלויזית CRT, אחסון מדיה \ שרת קבצים. מעט משחקים - בדרך כלל משחקי אסטרטגיה. החדש מבינהם הוא SC2. ציוד היקפי - אין צורך. כמו כן אין צורך בצורב, כונן דיסקטים. שרת קבצים - מארז, לוח אם וספק שיאפשרו חיבור של חמישה דיסקים קשיחים וצורב, כלומר 6 כניסות SATA לפחות. במפרט נדרש כונן ראשי עם נפח של 500GB - 1TB. שאר כונני האחסון אינם כלולים במפרט. כרטיס רשת 1G - אפשרי on board. שקט - חשוב - מחשב סלוני - 8 מתוך 10. אוברקלוק - לא מתוכנן. מערכת הפעלה - אין צורך. מיועד לעבוד עם Win7. חנות …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by oram123,

אני מעוניין לקנות מחשב ללימודים ואני מתלבט אם לקנות את המחשב מארהב, dell xps 13 זה המפרט שלו:Processor : 5th Generation Intel® Core™ i5-5200U Processor (3M Cache, up to 2.70 GHz) Operating System: Windows 8.1 (64Bit) English Memoryi: 8GB Dual Channel DDR3L-RS 1600Mhz (On Board) Display: 13.3-inch FHD (1920 x 1080) infinity display Primary Battery: 52 WHr, 4-Cell Battery (integrated) Video Cardi: Intel ® HD Graphics 5500 Audio and Speakers: Stereo speakers professionally tuned with Waves MaxxAudio® Pro 1W x 2 = 2W total Hard Drivei: 128GB Solid State Drive Camera: Widescreen HD (720p) webcam with dual array digital microphones Wireless: 802.11ac + Bluetooth 4.0, Dual Band …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים