ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,421 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 אלף ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מה אני רוטשילד .. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ושעיבוד חלק על הגדרות גרפיות גבוהת א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אני ישתמש במחשב רק למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? הוא DELL 2311H * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? למשחקים כמו call of duty black ops * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמו…
-
- 9 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום רב, כרגע אני עם מעבד E8400 בעל 2 ליבות בלבד. זכרונות GeIL עם קירור פאסיבי בנפח 4GB לוח Gigabyte EP DS3L המוגבל, למיטב ידיעתי ל- 800Mhz כ. מסך ATI MSI HD4850 מערכת הפעלה 32bit שימושיי הם עריכת וידאו ב- Sony Vegas ו- Adobe Premiere, עריכת תמונות ב- Adobe Photoshop ומעט משחקים (GTA IV וכד'). אני מעוניין לשדרג את המחשב למרובע ליבות עם זיכרונות מהירים יותר ולוח מהיר יותר כמובן ולהתקין מערכת הפעלה 64bit. מאחר והבנתי כי כבר יש 2nd Generation של מעבדי i החדשים ואני לא כ"כ מעודכן מבחינת מחירים ומוצרים, אשמח מאוד לדעת: א. מה הוא השילוש (לוח, מעבד וזיכרונות) המומלץ כיום מבחינת יחס עלות/תועלת סביב מחיר של 2,000 ש"ח? ב. האם יש צורך בשדרוג כרטיס מסך במקרה שלי? תודה רבה, אורן.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! יש לי נייד של ASUS מדגם Eee PC Seashell series הוא נפל לי מגובה נמוך ועוד כשהיה במגן הנזק הוא שהוא התעקם בפינה הימנית שלי. המסך לא נסגר עד הסוף ויציאת הUSB זזה מהמקום. רציתי לשאול מישהו שמבין אם זה נזק בר תיקון וכמה עולה לתקן דבר כזה. המסך והמחשב במחינת עבודה בסדר גמור. תודה על העזרה מריאנה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, רצ"ב מפרט מחשב ביתי שהרכבתי, שנועד לתת מענה לשימושים הסטדנרטיים + משחקים . שימושים סטדנרטיים אני מתכוון לכל מה שבד"כ עובדים עם המחשב מלבד גרפיקה או עריכת סרטים. את המפרט הרכבתי בחנות האינטרנט של RSM ויצא לי סכום סופי של 4900 . התקציב שלי למחשב הוא 4000 + 1000 למסך בגודל 22" . ז"א שאני זקוק לעזרה להוזלה של המפרט מכיוון שאני חורג מהתקציב שייעדתי. כמובן ש +-150 ש"ח אני יעמוד בזה, אבל המטרה היא 4000 ש"ח . להלן המפרט: מעבד: Intel (חשוב לי שהמעבד יהיה מתוצרת Intel) Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray מחיר: 907 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 מחיר: 123 לוח-אם: Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3 מחיר: 666 זיכרון מערכת: Transcend 4G…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
-
יש לו מחשב DELL inspiron 1545 המחשב קיבל מכה והמסך נשבר (עדיין רואים אבל יש את השבר באמצע, וזה נראה כאילו יורד לו דם) מה יהיה לו הכי זול להביא את המסך מ ebay ? http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=dell+inspiron+1545+screen אשמח לדעת אם מישהו קנה ממקום מסויים או יכול להמליץ לי על אחד מהסוחרים ב EBEY והאם יש בעיה עם מכס או דברים אחרים שכדאי לדעת לפני? אשמח גם לאיזה שהיא המלצה על מעבדה באיזור רמת גן ת"א שיוכלו להתקין את המסך. במידה ויש למישהו רעיון אחר אשמח לשמוע. תודה מראש וערב טוב
-
- 3 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום. יש לי בעיה. חבר שלי הביא לי את הלפטופ שלו (דל אם זה משנה משהו) והלפטופ נדלק ומיד נתקע ולא עולה. אי אפשר להגיע לSAFE MODE הדבר היחיד שאפשר להגיע אליו זה ה BIOS דרך ה BIOS הגדרתי לו שיעלה את ה DVD והעליתי דיסק איתחול של ויסטה (מה לעשות זה מה שהיה מותקן לו שם) ועשיתי REPAIR זה זיהה שיש בעיה ב startup , עשה תיקון אבל בפועל המצב עדיין זהה והמערכת הפעלה לא עולה. אני חייב להעלות אותה כי יש שם מלא מלא מידע שהוא חייב לגבות. אחרי הגיבוי כמובן שלא תהיה לי בעיה לפרמט לו את המחשב. חייב עזרה, איך לגשת לנתונים ללא פירמוט. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 753 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש צורך במסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים (לדוגמא: crysis 2, starcraft2, WoW, dead space2, borderlands) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש צורך במסך ורמקולים 4. האם יש ר…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אבקש את דעתכם המלומדות לגבי המפרט הנ"ל מחשב נייד Lenovo ThinkPad Edge מעבד : מעבד Intel Core i3-380UM מהירות 1.3GHz זכרון מטמון 3MB מהירות FSB 800MHz זיכרון : נפח 4GB מהירות זיכרון 1066MHz DDR3 קיבולת זכרון מקסימלית 8GB אחסון : גודל דיסק 500GB מהירות דיסק 5400RPM כוננים : צורב DVD Multi Burner מסך : סוג HD Anti Glare מסך מט (לא מבריק) גודל מסך 15.6'' רזולוציה 1366X768 מצלמה מובנית תקשורת : כרטיס רשת Realtek Gigabit Ethernet (RTL8111DL) Bluetooth WiFi 802.11 גרפיקה : כרטיס מסך INTEL GMA HD סאונד : כרטיס קול Conexant Azalia Audio Codec רמקולים מובנים מיקרופון מובנה HDMI X1 V…
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה ללכת היום אוו מחר לקנות את המחשב הבא: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3450-a2410m.htm 14 אינץ של דל אני מגדיל לו תזיכרון ל6 ג'יגה וקניתי כבר ssd של vertex3 מאיבי שאני מתכוון להשים לו רק רציתי חוות דעת אחרונה עליו מה אתם אומרים ? על המעבד עצמו זה הכי חשוב.. כי אני מאוד מתלבט בינו לבין הi7 שלו שזה זה: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3450-a2620m.htm שלפי מה שבדקתי באינטרנט ההבדל בין המעבדים אוו ממש ממש לא שווה את הכסף כמעט שאין הבדל... השאלה הכי חשובה... מה אתם חושבים עדיף? והאם באמת שאין הבדל כזה גדול בין המעבדים. שימושים: לימודים בעזרת השם עוד השנה תכנות שאני מתכוון לעשות איתו קצת גרפיקה לא משהו כבד ומשחקים ממש בקטנה כמ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מרכיב מחשב משפחתי שישמש לאינטרנט סרטים ומשחקים קלים ואני צריך המלצות לשיפורים או לשינויים הכרחיים לפני הקניה תודה לעוזרים! Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Box, יחידות 1 ₪580 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2521 MSI P67S-C43 B3 P67 CHIPSET מוצר חדש באתר, יחידות 1 ₪569 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2584 G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪225 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2395 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 צורב Sony / Nec AD-7260S SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪116 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=16…
-
- 4 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אם יש יציאת USB3 החדשה במחשב - האם עדיין ניתן להשתמש עם דיסקאוןקי ישן יותר של USB2? (וכמובן להשאר במהירות USB2) ולהפך האם ניתן להשתמש ביציאת USB2 הישנה במחשב - עם דיסקאוןקי חדש של USB3 ? (כמובן במהירות USB2) תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פורום מחשבים ניידים שלום רב , רכשתי לפני כארבעה חודשים מחשב של Hp dv6 pavilion 3130.. מעבד I7 720 וכרטיס מסך של ATI 5650 1g עכשיו אני שומע שהמאוורר עובד ממש חזק ברמות של תעשייה אווירית , ובבדיקת טמפרטורות המחשב עומד על בין 68 ל- 72 מעלות במנוחה (עם חרום פתוח) ובמשחק שבדקתי NBA 2K11 המחשב מגיע ל95 מעלות ואף במקרים מסויימים הגיע לי ל-100 מעלות ונכבה.. האם הדבר נורמלי? מישהו יכול להשיג לי אולי רשימה של מעבדים למחשבים ניידים וטמפרטורות מומלצות? המחשב מונח בדר"כ על שולחן עץ , והוא מגיע למצב שכל הצד השמאלי של המחשב רותח.. תיקון : במשחק DEAD RISING 2 הטמפרטורה מגיע בכל הרבעת המעבדים ל- 99 - 100.. תודה רבה מראש.. =]
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חשבתי שזה יהיה ממש פשוט, רציתי לקנות את ה IPAD 2 אבל חבר שלי סיפר לי על ה ARCOHS 70 שהוא עוושה מוצר הרבה יותר זול ואפילו מציע מספר דברים שלא קימיים ב IPAD 2, די צחקתי עליו בהתחלה אבל אחרי שקראתי את המפרט שלו ואת המחיר...התבלבתי אני צריך את המכשיר לסרטים (הנפח זיכרון של ה ARCHOS גדול בהרבה וגם משדר ב HD), אינטרנט (יש ל ARCHOד תמיכה בפלאש!) ומשחקים (ובמשחקים אני פחות או יותר מתכוון ל SCUMVM ו DOSBOX שזה מספק לי את כל המשחקים שאני אצטרך בעולם, שום משחק חדש מסתבר לא ישתווה ל FALLOUT או MONKEY ISLAND שאותו אפשר להריץ על המיולטור הזה ) חבר'ה, התנתקתי לגמרי מהמציאות או שיש סיכוי שה ARCHOS הוא בחירה באמת חכמה יותר? http://www.91mobiles.com/compare/Apple/iPad+2+16GB+WiFi/vs/Archos…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. אני צריך בבקשה המלצה למפרט למחשב נייח, ללא מסך וציוד היקפי. אני משתמש במחשב לעבודה באינטרנט, מוזיקה , סרטים. ולעריכת סרטים. אין לי שום שימוש במחשב למשחקים. מבחינת תקציב אני פתוח להצעות, כמובן שאני מעדיף להוציא מינ' כסף שייתן לי את התמורה למה שאני צריך. תודה רבה , אביב
-
- 3 תגובות
- 499 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)לא * גודל המסך?-13-15 * משקל רצוי?2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?שהיה בין 8-12 שעות או פחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)יצאות HDMIחובה למען חיבור לטלוזיה * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * צורב DVD?כן שהיה לא רועש * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי עדיף שהיה DULL פרטים נוסיפים: המחשב נעוד לקידוד ואדיו אני מתכנן להוריד בו סרטים בלורי אכותיחם עד 50GB לעמיס אותו בסרטים ולעביר תסרטים לטלוזיה דרך חיבור הHDMI חשוב שהמחשב יכול להיות דלוק 24/7 …
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום בעזרת הפורום המצויין שבאתר הרכבתי מפרט מחשב לשימוש כללי (עבודה וקצת משחקים) רציתי לקבל חוות דעת אחרונה על המפרט כולו (תיאימות בין חלקים השונים, קירור, שקט וכד) מעבר i5 2500 לוח אם Asus P8H67 זיכרון Kingston DDR3 1333MHz 4GB CL9 דיסק קשיח Samsung 1T, 7200RPM, 32MB, Sata, F3 HD103SJ כרטיס מסך HIS Radeon 6950 2GB DDR5 מארז Antec P183 ספק SeaSonic S12II-620 620Watt 80Plus Bronze מקלדת ועכבר logitech Cordless Desktop MX3200 Laser רמקולים Logitech Z 323 2.1 צורב Sony/Nec *24, AD-7260S, Sata, Black עלות כללית 5400
-
- 13 תגובות
- 997 צפיות
-
-
אהלן אחרי 3 שנים הגיע הזמן להחליף מחשב אז בעיקרון אני עובד על MAYA MAX אפטר ועוד כל מיני כאלה מסביב , יש ברשותי כרטיס QUADRO 2000 ככה שכרטיס מסך לא צריך. בעיקרון אני מחפש מפרט שיתן מענה הכי טוב לצרכים שלי, עבודה מהירה , זמני רנדר בהתאם לאל צורך בזמן המתנה ארוך( עד כמה שאפשר ) כרגע אני עובד עם 2 מסכים, אולי אני אשדרג בעתיד , כרגע לא מעוניין. כוננים קשיחים אני צריך רק SSD אחד כלשהו, את כל השאר אני יעביר מעמדת העבודה הנוכחית שלי . וזהו בגדול אשמח לשמוע הצעות , מארז נראה לי אני ילך על CM 690 2 או משהו כזה , כרגע יש לי CM690 ואני מבסוט ממנו, אפשר גם לצרף מערכת הפעלה חלונות 7 לכל העניין . תודה
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד למטרת עבודה על מוזיקה (בעיקר DJ - תוכנת traktor וגם יצירה ב cubase) וכנראה שגם תכנות. השימוש המרכזי שלו זה להיות במסיבות ולנגן שירים (אין צורך בסאונד טוב או משהו כזה, אני קונה כ.קול חיצוני ב USB). חשוב שהוא יהיה נוח לתזוזה וקליל, שייראו בו טוב גם בחושך ותנאים של מועדון, ואם יש דבר כזה, אז שיהיה עמיד. (אם נשפך עליו קצת מים, מכות קטנות וכו...) כמובן שגם עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, אולי פה ושם משחקים, צפייה בסרטים דרך ה TV ב HDMI. אל המחשב יתחבר midi controller ב USB שישלוט על התוכנת DJ. האם יש הבדל מהותי בין USB2 ל 3 ?יש כבר ניידים עם 3? גודל מסך: מינימום 13 אינצ' זמן סוללה נדרש: 6-8 שעות. משקל רצוי: כמה שיותר קל. (סתם לנוחות אך…
-
- 3 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אינטרנט בקטנה, מסך גדול, מעין נייד שלא יתניידו איתו הרבה, מערכת הפעלה חוקית. סביר מאוד להניח שהוא יעלה הרבה פחות מהסכום שרשמתי למעלה. יש המלצות?
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
המחשב יקנה בחו"ל הסתכלתי על המחירים פה ובארץ .... בערך זה יוצא 3000 המחשב לחבר שלי..... הדרישות שלו 4 ג'יגה זיכרון דיסק קשיח טרהבייט כרטיס מסך בתקציב הזה כנראה יכנס ה GTX550TI (יש משהו יותר טוב?) לגבי המעבד והלוח פה אנחנו לא יודעים מה לקחת AMD או אינטל...???? 1155/1156 ? ציוד הקפי וכל השאר לא צריך....
-
- 7 תגובות
- 828 צפיות
-
-
הי אייבורי מציעים מפרטים די בזול, ורציתי לדעת מה דעתכם.. אני מחפש מחשב בסיסי לנערה בת 16 שישמש לסרטים אינטרנט ומוסיקה..כלום מעבר לזה ןאני מנסה לבזבז פחות מאלף מאתיים שח... אני מודע למוניטין של אייבורי ורציתי לדעת אם לדעתכם שווה לקחת צאנס על המיפרט הבא: מארז איכותי מותג IN-WIN ספק כח מותג IN-WIN Power Man 350W יתרון חשוב: ספק כח בטכנולוגיית Active PFC שנתיים אחריות לספק הכח מעבד 3 שנים אחריות--AMD Athlon™ II Dual Core 260 3.2GHz לוח Gigabyte דגם 3 שנים אחריןות --GA-M68MT-S2 Hitachi 500GB SATA2 16MB Buffer 3 שנים אחריות 3 שנים אחריות -Kingston 2GB DDR3 1333MHz צורב LG SATA DVD שנתיים אחריות אני יכול להחליף את הספק ל FSP 300-60HCN 300W אבל רק עם שנה אחריות כל העניין…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום , ברשותי לפטופ מסוג LG R560 . במחשב ישנם קיצורי דרך במקשים , עקב כך שהחלפתי לוינדוס 7 קיצורי הדרך האלו הפסיקו לעבוד . אמרו לי שצריך דרייברים כדי להחזיר את המקשים הללו לפעולה . אם מישהו יכול להביא לי את הדרייברים האלה לוינדוס 7 אני אשמח . תודה !
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
מחשב מבוסס Core i5 לוח של MSI עדיף על כל הגי'גאבייטים למינהם, סטיק בודד של 4G בעתיד יתווסף עוד אחד. יותר מאוחר גם קרור למעבד. מארז וספק פשוטים וסבירים עקב התקציב הלוחץ אין צורך בהארדיסק ללא הרכבה בחנות זהו בנתיים, דעתכם? עצות ליעול? Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box 1,066.00 ₪ MSI P67A-C45 B3 P67 CHIPSET 647.00 ₪ Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G 209.00 ₪ Sapphire ATI Radeon 5870 1GB GDDR5 999.00 ₪ SeaSonic SS-600HT 600Watt 80 Plus 334.00 ₪ ANTEC One Hundred 100 273.00 ₪ צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black 99.00 ₪ ===== 3627 חריגונת.....אפשר להוזיל את העסק ע"י ירידה ללוח P67S - C43 שזול מ C45 ב 70 ~
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-