עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Roeebenj,

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך \ לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 500 + - 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - בעיקר גיימינג * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד - כל המשחקים החדשים gta pro bf cod וכו' * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה) - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל) צורב כן , כונן דיסקטים גם חושב שכן 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? - לא מעוניין 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. שלום קניתי היום מחשב נייד של לנובו G575 שלפי המפרט שלו הוא אמור להגיע עם כרטיס מסך מסוג 6370 בפועל, עכשיו כשאני מסתכל אני רואה שכתוב תחת קטגרויית ה-Graphics Chipset שיש לי 6310 יכול להיות שאני מפספס פה משהו? או שיש טעות במפרט של החנות או במה שמוצג אצלי במחשב? תודה

• 7 תגובות
    • 741 צפיות
  3. Started by rullll1,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 עדיף פחות האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים MMORPG שאני אוכל להריץ כמה קליינטים בו זמנית עבודה במייקרסופט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).לא ממש הבנתי סעיף זה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?גודל המסך 22 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?MMORPG ויריות * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/…

• 5 תגובות
    • 791 צפיות
  4. התקציב: 4,000 ש"ח. (גמיש גם ליותר וגם לפחות) הרצון: מחשב חזק ומחוזק! עמיד בסרטים משחקים וכל דבר שיכול להקרא היום "גדול", לעריכות סרטים לקולנוע בייתי. שאני ישאר מרוצה עליו הרבה זמן! המפרט הרצוי: מעבד (חזק!) קירור למעבד: שקט ואמין לוח אם (תומך USB 3.0, SATA 3) שיהיה חזק זכרונות: 4G DDR3 1333 (X2) ספק כוח: איך שבאלכם כונן קשיח: 1T שיהיה מהיר כרטיס מסך: שיריץ משחקים כבדים, HD רצוי עם 2 יציאות HD. אחד ג'יגה בייט כרטיס קול אם אין כרטיס קול מספיק טוב על הלוח אם. כרטיס טלויזיה, DVB מובנה + כמה אפשרויות מעניינות צורב כל מה שלא ציינתי לא צריך תודה רבה רבה לכם, אביעד.

• 6 תגובות
    • 786 צפיות
  5. * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, ללא תוכנות מיוחדות, המחשב מיועד לאמא שלי שלא מבינה כ"כ במחשבים. * גודל המסך? כמה שיותר גדול. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יכול להיות שהוא יחובר לטלוויזיה בכל אופן לא HD. תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  6. Started by yoram111,

כדי לפתור בעית התקנת WIN-7 במחשב שלא "מדבר" אני זקוק לכרטיס קול PCI שיש לו דרייבר מתאים ל-WIN-7. אני לא זקוק לאיכות, רק שישמיע קול. אודה לכם אם תוכלו להמליץ על כרטיס קול הפשוט והזול ביותר שיעבוד עם WIN-7. תודה לעונים!

• 5 תגובות
    • 776 צפיות
  7. Started by saharb14,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים אני צריך לפטופ חזק לעריכת סרטים ועיצובים גרפיים. תקציב : 5000 שקל. אני מוכן להוסיף עוד אלפייה לא יותר. חשבתי על שתי אופציות, חדשה וישנה : http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12451 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12505 אני צריך כוח, ביצועים ועיבוד גרפי חזק. אם אפשר לא לכלול חבילות קירור בתקציב כי אני אקנה בנוסף מחוץ לתקציב. אני דיי נעול על ה"אינספיירון" אבל אפשר לשדרג את ה XPS ולהוסיף לו כל מיני דברים שישדרגו אותו בטירוף כמו ראם ו SSD, אשמח לקבל חוות דעת מכם.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by MIKIBHS,

לקחתי שני מפרטים שהופיעו אצלכם, שמבחינת המחיר מתאימים לי.(מחשב לבן שלי שכרגע המשחק הכי כבד שלו זה Assassin's Creed: Brotherhood הורדתי מהמפרטים רכיבים שיש לי כבר. אשמח לשמוע חוות דעת (כיוון שאני לא גיימר אבקש להסביר טיפה בפרוט ובסבלנות) כיוון שאני לא מזהה אפשרות לצרף קובץ אז אני מקליד את המפרטים תודה - מיקי [table] [tr] [td] [/td] [td]מפרט טוב לגיימינג ללא ציוד הקפי - HWZONE[/td] [td] [/td] [td] [/td] [/tr] [tr] [td] מעבד [/td] [td]AMD Athlon-II X3 450 3.2Ghz [/td] [td] [/td][/tr][/table] ₪ 390[/t][/t] [table][tr] [td] פתרונות קירור למארז [/td] [td]Scythe Slip-Stream 12cm (1200RPM)[/td] [td] [/td][/tr][/table] ₪ 50[/t] [table][tr] [td] גוף קרור למעבד [/td] [td]ARC…

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  9. Started by kobiperez,

שלום אני מעוניין להרכיב מפרט לסלון תקציב בסביבות ה2500 אם יש חריגה קטנה לא נורא. המחשב מיועד בעיקר למשחקיםהחדשים והכבדים ביותר, סרטים ואינטרנט. המחשב יחובר למסך קיים 37 FHD. הרכבתי משהו חפיף אשמח לדעות ושיפורים... מעבד Phenom 2 X4 955 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=927 לוח אם Gigabyte GA-770T-D3L DDR3 AMD770 CHIPSET http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2160 מארז ANTEC NSK2480 HTPC http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=496 זכרונות Transcend 2GB DDR3 1333Mhz *2 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=759 כרטיס מסך 5850 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2637 קירור למעבד http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=248 HD http://www…

• 4 תגובות
    • 710 צפיות
  10. Started by ard,

שלום אשמח לקבל חוודת דעת לגבי המפרט הבא מיועד לגלישה באינטרנט ולמשחקים דרך האינטרנט המחיר כולל מסך מחשב 1625 ש" http://www.couponic.co.il/?deal=14 סט רכיבים Intel® Crestline G41M + ICH9M מעבד Intel® ™­DualCore Processor E5700, 3.00Ghz יציאת התקן קול Realtek® ALC662 High Definition 5.1 Channel דיסק קשיח 500Gb SATA2 3.5" 7200RPM כונן אופטי DVDRW Multi Burner X22 SATA2 כרטיס רשת Realtek® 8111C 10/100/1000Mbit זכרון פנימי 2Gb DDR3 -1333Mhz יציאות USB - שש יציאות X USB2.0 (שניים מקדימה) כרטיס מסך Intel® Graphic Media Accelerator X45 תודה

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  11. Started by dolevzora,

שאני מפעיל את המחשב אז הוא עוד לא עולה זה לפני שעולה starting windows עולה לי ככה smart failure predicted on hard disk 0: hitachi HTS545025B9A300 (PM) WARNING : IMMEDIATELY BACK UP YOUR DAT AND REPLACE YOUR HARD DISK DRIVE A FAIL MAY BE IMMINENT PRESS F1 TO CONTINUE ואז אני לוחץ f1 זה מפעיל לי תמחשב רגיל עובד הכל טוב אבל אני לא רוצה שיהיה תארור הזה אני רוצה שיהיה חלק שלא יפעל לי פתאום בעיה גם לפני שפרמטתי זה היה וגם עכשיו אחרי יש דרך לפתור את זה ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by deluxe,

אהלן! האם מחשב נייד Dell XPS15 i7יספק את אותם ביצועים כמו מחשב נייח עם מפרט זהה? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10241&perur=2&t=1&c=441 כלומר: מה השיקולים הנוספים שיש לקחת בחשבון חוץ מעניין הניידות והמרחב שהמחשב תופס? האם שימוש אגרסיבי מסכן את הרכיבים של הנייד בשל חום גבוה (המחשב נייד וצפיפות הרכיבים גדולה)? על אילו חיבורים בנייד לא כדאי לוותר? USB3 הוא אחד מהם? ואם יש למישהו חוות דעת על הסדרה XPS של DELL אשמח לשמוע.תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 794 צפיות
  13. שלום, אני לפני קנית מחשב רציתי לדעת האם שווה לחרוג ולקנות את המחשב הזה? http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/X500/X505-Q8100X כולל משלוח + מיסים + ביטוח מחיר +-6106.41 ILS יש פה מסך 18.4 אינץ!!!! ^^^^^^^ http://cdgenp01.csd.toshiba.com/content/product/pdf_files/detailed_specs/qosmio_X505-Q8100X.pdf או עדיף לקנות את המחשב הזה? HP Pavilion dv6-6020ej תודה רבה!!!! :-*

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by alexc32,

נתונים של המחשב שלי: INTEL CORE 2 DUO E8400 3.0GHz 6mb 775 GIGABYTE GA-P45-DS3 intel p45 1600fsb ddr2 G.SKILL DDR2 4096MB 800MHz HD4870 1024MB DDR5 COOLER MASTER REAL PRO 550W PSU SAMSUNG T220P inch22 SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA2 בישביל לשפר את ביצועי המחשב כגון הרצת משחקים בגרפיקה מקסימאלית ברוב המשחקים הכבדים, ושיפור כללי בביצועי המחשב בהרצת תוכנות באופן חלק יותר ותחת עומס של מספר תוכנות , יש לי כסף נזיל של כ 1600 ש"ח(מקסימום 2000) השאלה : האם יש טעם לשדרג חומרתית את הרכיבים הקיימים אצלי ??? או עדיף כבר לחכות לכסף נזיל בסכום גבוהה יותר ובעתיד לקנות מחשב חדש?

• 7 תגובות
    • 620 צפיות
  15. מעבד intel core i5 2400 מאוורר למעבד generic cpu cooler לוח אם gigabyte h67m-ud2h-b3 זכרון 4gb kingston דיסק קשיח wd 500mb כרטיס מסך מובנה עדיין לא חשבתי על כרטיס לא יודע אם יש לי צורך אני לא גיימר צורב LG dvd x22 מארז warrior- 18 midi ATX Black with 80mm fan (arctic cooling) (no psu ספק כוח golden tiger 450w 12 cm מחיר: 2050 שח אציין כי אני לא גיימר אבל אני צריך מחשב חזק כי אני עובד עם הרבה אינטרנט בו זמנית וגם אני לא אוהב לסגור חלונות אשמח לשמוע דעות ושיפורים במיוחד לגבי הקירור וסתם בכללי תודה.

16. בס"ד שלום לכולם! אני מעוניין במפרט עד 3000 ש"ח (עדיף כמה שפחות, לא חייבים לנצל את הכל), שיוכל להחזיק 2 כרטיסים של 5970. המחיר לא כולל מסך, את כרטיסי המסך, וציוד הקפי. ייתכן ויידרש OC בעתיד. המחשב נועד לצרכי חישוב על הGPU בלבד, ולכן אשמח עם יהיה ניתן לצמצם בעלויות המעבד. אותה הבקשה בדיוק גם עבור 4X5850. תודה רבה לכל העונים!

• 8 תגובות
    • 767 צפיות
  17. Started by IMAGUY1X,

שלום לכולם מחר מגיע המחשב שלי ויש שמה 2GB RAM X 2 סה"כ 4 עכשיו יש לי דיסק של WINDOWS 7 לא מקורי ותמיד היה לי 32 לא יודע איך איך אני יכל לשנות ל 64? אני דיי חושב שזה לא קשור לפה פשוט אין לי שמץ מאיפה

• 1 תגובה
    • 724 צפיות
  18. Started by liavliavliav,

לדוד שלי יש את ה S7010 והוא נתן לי לבדוק לו אותו והארדיסק שלו דפוק .. משהו יודע איפה אני יכול להשיג הארדיסק חדש ? ואיזה כבל זה?

• 3 תגובות
    • 708 צפיות
  19. שלום לכולםברצוני לרכוש מחשב חדש בסכום של עד 3500 שקלים לא כולל ציוד היקפי/מסך חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה מאוד אמין ויציב (עד כמה שאפשר) אני אוהב לשחק במשחקי MMORPG אבל בחלק מהמשחקים אני משתמש במספר קליינטים ככה שאני מעוניין להריץ את המשחקים בקלות 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משחקים/סרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - משחקים, סרטים: תדיר מאוד ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך לא כלול בתקציב, אני רוצה לקנות מסך…

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. עריכה: שלום שוב, ומצטער, לא שמתי לב להוראות המפורטות לפתיחת אשכול כזה או אחר. בכל אופן אני רוצה לקנות מחשב, החלטתי שכנראה כן מהארץ. שלא יעבור את ה 5500 ש"ח * מטרות המחשב - מחשב שיחליף את המחשב הנייח הנוכחי שלי - מטרות למידה, עבודה ומשחקים חדשים * גודל המסך - 14-15 אינץ' * משקל רצוי - לא קריטי, 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא חייב, 5-6 שעות יספיקו. המחשב יהיה מחובר רוב הזמן לחשמל, המחשב הוא תחליף למחשב השולחני. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI אם אפשר, DVI רצוי - המחשב יחובר למסך 23 אינץ' בזמן שהותו על השולחן * בלוטות - אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 600 ג'יגה * צורב DVD - כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - רצוי דל, תקנ…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by lip,

שלום, לאחר עיון בהמלצות השונות בפורום בניתי את המפרט הבא. המפרט מיועד למחשב ביתי, תכני HD, ותיכנות. כמו-כן אני מעוניין להשאיר אופציית שידרוג למחשב למשחקים בהמשך ע"י הוספת כרטיס מסך ואולי שידרוג של המעבד. אשמח לשמוע חוות דעת על יחס העלות תועלת והאם הרכיבים שנבחרו טובים ורמת השקט של המערכת כמו-כן אשמח להמלצה באיזה חנות כדאי לקנות את המחשב עם דגש על שירות ואמינות ולאחר מכן מחיר. לא מתוכנן OC. תודה מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 - TRAY ₪560 לוח אם: [..] INTEL COLD LAKE ₪483 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 2GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪100 כמות:2 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪105 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪270 מע…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אשמח לקבל המלצות גם על כמה דגמים בשוק. תוכנות שאני הולך להשתמש בהם: Visual Studio Eclipse Dev וירטואליזציה של לינוקס (החינמית) ומן הסתם פיירפורס, אופיס וכד'. האם בשימוש הנ"ל ניתן להסתפק במעבדים כמו Intel Atom ? (אני שואל כי אני מעוניין במחשבים 12-13 אינץ' בלבד). תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום, לחבר שלי יש מחשב נייד, lenovo T60 כידוע יש לחצני ווליום במחשב עצמו שמאפשרים להוריד ולהגביר את הווליום הכללי במחשב ע"י לחיצה עליהם. הבעיה שהוא לפעמים שם מוזיקה ונועל את המחשב ונוגעים לו בלחצנים. הוא רוצה לדעת איך לבטל אותם, או לפחות לנטרל אותם במצב שבו המחשב נעול, כי במצב הנוכחי גם במצב שהמחשב נעול הלחצנים עובדים וכל אחד יכול להגביר/להנמיך את הווליום. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by yoseeff,

שלום לכולם צריך עזרה של הוזלה במחשב / מפרט הספציפי הנ"ל : אני צלם שמתעסק עם עיבוד תמונה / תמונות ( לפעמים גם יותר מאלף תמונות בבת אחת שברצוני שיפתחו ולתקתק ) אין לי צורך במשחקים / תלת מימד או כיוצא בזה , ( אני לא צריך כונן כשיח כי יש לי / יש לי ספק כח 350 אמיתי / יש לי צורב / יש לי מסך ) מה שאומר שנשאר לי לרכוש מעבד , לוח אם , כרטיס מסך , מארז , וזיכרון ( אולי ספק חדש בגלל הרכיבים החדשים ) איזה רכיבים ייעשו את העבודה בצורה חלקה ושותפת ( גם אם אני פותח פוטושופ , פוטושופ לייט רום , ואיי סי די סי ביחד ) לא נכנס ללמה אני פותח אותם ביחד ( יותר נח לי לעבד כל דבר בתוכנה אחרת ) נכנסתי נו ..... בכל אופן אני מאד מכבד את דעתכם של קוראי השאלה/פוסט ואני מוצא עזר רב בידע שלכם זה…

• 9 תגובות
    • 688 צפיות
  25. Started by rince,

שלום, מבקש חוות דעת למפרט הבא עבור מחשב משחקים (gaming בינוני), ללא OC. רצוי שיהיה שקט באופן יחסי. התקציב הוא עד 3.5K , אם ניתן לחסוך אז רצוי. התלבטויות - מארז וקירור, i3 מול i5. תודה מראש. מעבד:Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Trayכמות: 1מחיר: ₪826קירור למעבד:Intel Original for 1156כמות: 1מחיר: ₪37לוח אם:Gigabyte GA-H67MA-D2H-B3 for socket 1155כמות: 1מחיר: ₪549מארז:Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Includedכמות: 1מחיר: ₪314ספק כוח:Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1מחיר: ₪392זיכרון:Corsair 4G DDR3-1066 NB/SODIMMכמות: 1מחיר: ₪242קשיח למחשב שולחני:Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3כמות:…

• 2 תגובות
    • 520 צפיות

דיונים חדשים בפורומים