עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שימוש ביתי במחשב בעיקר לצרכי אופיס ואינטרנט עם עבודת עריכה של קטעי וידאו (חובבני) בתוכנת MOVIE MAKER לכן דרוש מחשב חזק מהרגיל. בנוסף תמיכה בהוצאת תכני HD למסך תואם. תמיכה ב USB3 הרצה של ווינדוס 7 64 ביט (אין צורך ברכישת מערכת הפעלה) אין צורך בציוד היקפי, שקט לא קריטי אבל שלא יהיה טרקטור (6) ללא אוברקלוק ללא מערכת הפעלה. הרכבת המחשב בחנות (עדיף אייבורי או קיאספי) איזור מרכז לא מתוכנן שדרוג. נוטה למעבדי אינטל אבל פתוח להצעות. עדיף שייצא פחות מ2000 ש"ח.

• 6 תגובות
    • 690 צפיות
  2. יש לי במחשב נייד כרטיס זיכרון 512MB אני רוצה להוסיף זיכרון 1GB. השאלה איזה דגם זיכרון 512MB שנימצא במחשב נייד שלי? רציתי לדעת שהזיכרון 1GB יתאים לזיכרון 512MB, ויעבדו ביחד. איך אפשר לדעת איזה דגם זיכרון 512MB? בתודה מראש מיכאל חג שמח ושבת שלום.

• 2 תגובות
    • 877 צפיות
  3. שלום. יש לי בעיה. חבר שלי הביא לי את הלפטופ שלו (דל אם זה משנה משהו) והלפטופ נדלק ומיד נתקע ולא עולה. אי אפשר להגיע לSAFE MODE הדבר היחיד שאפשר להגיע אליו זה ה BIOS דרך ה BIOS הגדרתי לו שיעלה את ה DVD והעליתי דיסק איתחול של ויסטה (מה לעשות זה מה שהיה מותקן לו שם) ועשיתי REPAIR זה זיהה שיש בעיה ב startup , עשה תיקון אבל בפועל המצב עדיין זהה והמערכת הפעלה לא עולה. אני חייב להעלות אותה כי יש שם מלא מלא מידע שהוא חייב לגבות. אחרי הגיבוי כמובן שלא תהיה לי בעיה לפרמט לו את המחשב. חייב עזרה, איך לגשת לנתונים ללא פירמוט. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 743 צפיות
  4. Started by redead,

אני מעוניין לקנות לי סוללה חדשה לנייד. מצאתי את זה בEBAY - http://cgi.ebay.com/NEW-6-Cell-Battery-Dell-XPS-M1330-WR050-PU563-PU556-/400211070792?pt=Laptop_Batteries&hash=item5d2e704f48#ht_1877wt_1248 אני לא יודע אם היא באמת מתאימה היות ורשום שם באדום שאם היה לי לפני זה סוללה של 4 תאים אז זה לא מתאים. הסוללה שיש לי כרגע בנייד היא לא המקורית ככה שאני לא יודע.

• 0 תגובות
    • 550 צפיות
  5. יש ברשותי מחשב של אייסר. בבית אנימתחבר דרך ראוטר לנטוויזן. בכל מקום אחר שאני מנסה להתחבר לרשת אלחוטית אחרת, המחשב מזהה את הרשת האלחוטית (ללא סיסמא) עם אות חזק מאוד. כשאני מנסה להתחבר החיבור לוקח זמן ארוך מהרגיל, ואז אני מקבל הודעה שהחיבור unseccessful, ואז מופיע לי limited access, ואני לא מצליח לגלוש או להתחבר למסנג'ר למשל. חשוב לציין שגם בבית מופיע לי. Limited access אבל אני גולש ומתחבר להכל ללא בעיה. מישהו יודע כיצד ניתן לפתור את זה?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. פורום מחשבים ניידים שלום רב , רכשתי לפני כארבעה חודשים מחשב של Hp dv6 pavilion 3130.. מעבד I7 720 וכרטיס מסך של ATI 5650 1g עכשיו אני שומע שהמאוורר עובד ממש חזק ברמות של תעשייה אווירית , ובבדיקת טמפרטורות המחשב עומד על בין 68 ל- 72 מעלות במנוחה (עם חרום פתוח) ובמשחק שבדקתי NBA 2K11 המחשב מגיע ל95 מעלות ואף במקרים מסויימים הגיע לי ל-100 מעלות ונכבה.. האם הדבר נורמלי? מישהו יכול להשיג לי אולי רשימה של מעבדים למחשבים ניידים וטמפרטורות מומלצות? המחשב מונח בדר"כ על שולחן עץ , והוא מגיע למצב שכל הצד השמאלי של המחשב רותח.. תיקון : במשחק DEAD RISING 2 הטמפרטורה מגיע בכל הרבעת המעבדים ל- 99 - 100.. תודה רבה מראש.. =]

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by shimshon58,

אני מבקש את עזרתכם בבנית מפרט למחשב שישמש בעיקר לילד בן חמש למשחקים: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד2K * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לילדים גם בתלת מימד * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא ידוע 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה) כן הכול 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)צורב 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)4 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציי…

• 5 תגובות
    • 803 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 אלף ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מה אני רוטשילד .. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ושעיבוד חלק על הגדרות גרפיות גבוהת א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אני ישתמש במחשב רק למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? הוא DELL 2311H * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? למשחקים כמו call of duty black ops * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמו…

• 9 תגובות
    • 754 צפיות
  9. הי, אז, כאמור, התקציב שלי הוא 3,300. אם התמורה לכסף גדולה, אפשר להעלות ב-100-200, אבל לא יותר. רזולוציית המסך הקיים היא 1680X1050. שקט לא עקרוני, אבל שלא יהיה טרקטור. אז נניח 4-5 מתוך 10. אין צורך במע' הפעלה, אבל כן בהרכבה. עדיף לשמור על אפשרות שדרוג, אבל לא אם זה פוגע במפרט הנוכחי. ובקשה קטנה - אם אתם יכולים גם להסביר את השיקולים מאחורי המפרט בכמה שיותר פירוט זה יהיה מצויין. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 544 צפיות
  10. לא ניתן לחרוג מהתקציב של 3700, ויש עדיפות לחיסכון כך שהמחשב יעלה באיזור ה3300... השימושים - לראות סרטי FHD, גיימינג, תכנות במאטלאב וויז'ואל סטודיו. המחיר לא צריך לכלול ציוד היקפי השקט לא כל כך חשוב, בדירוג 3 מ10. שלא יישמע כמו טרקטור, אבל לא צריך שיהיה חרישי. לא מתוכנן OC. יש צורך בהרכבת המחשב אך לא בהתקנת OS. אני מתגורר בחיפה. אני מעוניין בלפחות 1TB בהארדיסק. השדרוג היחיד שעשוי להתבצע הוא הוספת זיכרון. רק מעבדי אינטל! תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 681 צפיות
  11. לפני כשנה פורסם שהמעבדים האלה היו תוקעים את המחשב או משהו בסגנון ולכן יש העדפה לקנות I5 האם יש עדיין את הבעיה הזו או אחרת , או שאפשר בשקט לקנות I7 (הישן) אם משיגים אותו במחיר נמוך היום ? מטריד אותי השרשור הזה שמצאתי על המעבד ומחשב 1557 של דל האם הבעיה רק במחשבי דל או בכל מחשב עם מעבד I7 ??? ? http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19303691.aspx?PageIndex=45 וגם על מחשבי HP http://celebs.walla.co.il/?w=/21/1580260/ בעיות רבות במחשבי HP עם מעבד Core i7 של אינטל מאת: שירות "הארץ", הארץ יום ראשון, 27 בספטמבר 2009, 16:18 הוסף תגובה גירסה להדפסה פורום התמיכה של HP מוצף במאות הודעות של משתמשים נזעמים, שסובלים מבעיות של קפיאה במחשביהם החדשים, המצ…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. ??? ניסיתי לבטל בביוס ולא מצאתי אופציה כזו, ניסיתי בלוח הבקרה -> עכבר ואין אפשרות, חיפשתי את הדרייברים/יישומים של המחשב ברשת ואין להשיג, התקנתי מהדיסק שהגיע עם המחשב את הכל ועדיין לא מצאתי שום אפשרות שליטה על זה, נשאר רק ביטול PS2 אבל מנהל ההתקנים לא מאפשר להפוך את זה ל"לא זמין"... יש פתרון לזה ? מישהו נתקל ? ממש מוזר שאין תמיכה למחשב שהחברה מגדירה כמחשב מנהלים (תכל'ס, הוא לא הרבה יותר מנטבוק) ??? תודה מראש לכל מי שיתמוך, רועי

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by slekt,

אני צריך מסך ומקלדת לgaming. התקציב למקלדת-400 שח אני רוצה מסך 24 בתקציב-1400 שח המפרט של המחשב שלי: dark fleet df -30 antec 12cm a.pfc litepower 700w thermaltake ga-h67m-d2-b3 gigabyte 3.3 ghz 6mb core i5 1155 quad 2500k hs value plus geil 2gb ddr3 1333 Mhz *2 ati radeon 6950 twin frozr2 2g-5 oc msi gh22ns sata lg dvdx22 dl 1 tera sata3 7200 64m c.b WD

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  14. Started by LIFE313,

מעבד core to duo 1.50 מעבד dual core 2.5 ומה ההבדל בינהם?

• 1 תגובה
    • 709 צפיות
  15. Started by yozhikm,

שלום! יש לי נייד של ASUS מדגם Eee PC Seashell series הוא נפל לי מגובה נמוך ועוד כשהיה במגן הנזק הוא שהוא התעקם בפינה הימנית שלי. המסך לא נסגר עד הסוף ויציאת הUSB זזה מהמקום. רציתי לשאול מישהו שמבין אם זה נזק בר תיקון וכמה עולה לתקן דבר כזה. המסך והמחשב במחינת עבודה בסדר גמור. תודה על העזרה מריאנה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום לכולם, רצ"ב מפרט מחשב ביתי שהרכבתי, שנועד לתת מענה לשימושים הסטדנרטיים + משחקים . שימושים סטדנרטיים אני מתכוון לכל מה שבד"כ עובדים עם המחשב מלבד גרפיקה או עריכת סרטים. את המפרט הרכבתי בחנות האינטרנט של RSM ויצא לי סכום סופי של 4900 . התקציב שלי למחשב הוא 4000 + 1000 למסך בגודל 22" . ז"א שאני זקוק לעזרה להוזלה של המפרט מכיוון שאני חורג מהתקציב שייעדתי. כמובן ש +-150 ש"ח אני יעמוד בזה, אבל המטרה היא 4000 ש"ח . להלן המפרט: מעבד: Intel (חשוב לי שהמעבד יהיה מתוצרת Intel) Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray מחיר: 907 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 מחיר: 123 לוח-אם: Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3 מחיר: 666 זיכרון מערכת: Transcend 4G…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) יש לי התלבטות בין מחשב גדול (15.6") יחליף לי גם את הנייח כי הוא די ישן ועושה בעיות ושהמחשב הזה ישמש אותי גם לבית ספר או לקנות מחשב נייד בסדר גודל של 13-14 " וכמובן חלש יותר שישמש אותי רק לבית ספר,חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית חזק כדי שאני אהיה יכול לבצע בו עבודות עריכה וטיפה משחקים * גודל המסך? תלוי אם יחליף לי את הנייח אז 15.6 +- אם רק לבית ספר אז 13-14" * משקל רצוי? לא ממש משנה רק שלא יהיה כבד יותר מידי (2.5 עוד סביר מעבר לזה אני לא רוצה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא ממש מחייב אבל רצוי של לפחות 4…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום! אני מעוניין לשלם באיזור ה1300-1500, כאשר ניתן לחרוג עד 1600. ניתן לחסוך, אך אין צורך לרדת מתחת 1200. שימוש ייעשה ב: Visual Studio 2008, Office, סרטי HD ב1080p. אם יהיה אפשרי לתמוך ברזולוציה גבוהה יותר - עדיף. המחשב לא מיועד למשחקים במיוחד, אך אם אפשר להכניס בתקציב - עדיף שהמפרט יתמוך במשחקים מלפני שנה שנתיים בהגדרות נמוכות. המחיר לא חייב לכלול ציוד היקפי. השקט די חשוב - ברמה של 7 מתוך 10 לא מתוכנן OC. יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. אני אתקין XP ככל הנראה (אלא אם תעירו לי ש7 יתפוס פחות משאבים) אני מתגורר בחיפה (מבחינת מיקום חנות..). המחשב אמור להיות מוצב בסלון. לכן עדיף מארז שנראה יפה, אך אם זה עולה הרבה יותר ניתן לוותר על כך; אין צורך חשוב במארז שוכב. לא מתוכנן שדרוג…

• 1 תגובה
    • 504 צפיות
  19. Started by Classify,

לא הצלחתי להתקים את הדברים הבאים: PCI Simple Communications Controller unknown device מישהו יכול להגיד לי איזה מהדרריבירים מתקינים אותם: http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=04&l=en&s=bsd&ServiceTag=&SystemID=VOS_N_3450&os=W764&osl=en&catid=&impid= והתקנתי את הקורא טביעות אצבע אבל אין לי את האופציה בקונטרול פנל להפעיל אותו, מישהו יודע איך פותרים את זה?

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  20. Started by taz24,

חשבתי שזה יהיה ממש פשוט, רציתי לקנות את ה IPAD 2 אבל חבר שלי סיפר לי על ה ARCOHS 70 שהוא עוושה מוצר הרבה יותר זול ואפילו מציע מספר דברים שלא קימיים ב IPAD 2, די צחקתי עליו בהתחלה אבל אחרי שקראתי את המפרט שלו ואת המחיר...התבלבתי אני צריך את המכשיר לסרטים (הנפח זיכרון של ה ARCHOS גדול בהרבה וגם משדר ב HD), אינטרנט (יש ל ARCHOד תמיכה בפלאש!) ומשחקים (ובמשחקים אני פחות או יותר מתכוון ל SCUMVM ו DOSBOX שזה מספק לי את כל המשחקים שאני אצטרך בעולם, שום משחק חדש מסתבר לא ישתווה ל FALLOUT או MONKEY ISLAND שאותו אפשר להריץ על המיולטור הזה ) חבר'ה, התנתקתי לגמרי מהמציאות או שיש סיכוי שה ARCHOS הוא בחירה באמת חכמה יותר? http://www.91mobiles.com/compare/Apple/iPad+2+16GB+WiFi/vs/Archos…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. מחשב מבוסס Core i5 לוח של MSI עדיף על כל הגי'גאבייטים למינהם, סטיק בודד של 4G בעתיד יתווסף עוד אחד. יותר מאוחר גם קרור למעבד. מארז וספק פשוטים וסבירים עקב התקציב הלוחץ אין צורך בהארדיסק ללא הרכבה בחנות זהו בנתיים, דעתכם? עצות ליעול? Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box 1,066.00 ₪ MSI P67A-C45 B3 P67 CHIPSET 647.00 ₪ Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G 209.00 ₪ Sapphire ATI Radeon 5870 1GB GDDR5 999.00 ₪ SeaSonic SS-600HT 600Watt 80 Plus 334.00 ₪ ANTEC One Hundred 100 273.00 ₪ צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black 99.00 ₪ ===== 3627 חריגונת.....אפשר להוזיל את העסק ע"י ירידה ללוח P67S - C43 שזול מ C45 ב 70 ~

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום אני מחפש מפרט עבור גרפיקה ועריכת וידאו בתוכנות אדוב (דו ממד בלבד ) בתקציב של 5k. אפשר לחרוג קצת. אין דרישות Oc ואין בעיה עם רעש. לגבי מסך נדמה לי שאסתפק בסמסונג. Pva שמומלץ כאן. יש למישהו השגות? תודה רבה לכל העוזרים!

• 7 תגובות
    • 739 צפיות
  23. Started by Kimari,

1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש צורך במסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים (לדוגמא: crysis 2, starcraft2, WoW, dead space2, borderlands) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש צורך במסך ורמקולים 4. האם יש ר…

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by tomy669,

שלום לכולם.. ברשותי מחשב נייד notebook של חברת LG מדגם X110. המחשב עמוס מאוד ורציתי לפרמט אותו. רציתי לדעת מה בדיוק אני צריך לעשות אחריהפירמוט מכיוון שאף פעם לא פרמטתי NOTEBOOK. האם אני צריך דרייברים למחשב?? מערכת ההפעלה שלו היא XP. יש לי את הדיסק של הוינדוס. השאלה שלי האם אני צריך את הדיסקים של המחשב או שמספיק אני מפרמט אותו והוא מתקין את כל הדרייברים לבד? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  25. אני מתלבט בין שני המחשבים האלה של אסוס, אני לא כל כך מבין מה ההבדל ביניהם חוץ מהאחריות (2-3) ומהמעבד (370-380) הראשון - Asus U35F - שנתיים אחריות, מעבד 370M, זכרון 3GB http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9953&perur=2&t=1&c=331 השני - Asus U31F - שלוש שנים אחריות, מעבד 380M, זכרון 2GB http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12476 הייתי מעוניין לדעת בעיקר את ההבדלים באיכות הבניה וזמן הסוללה. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים