עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by rubus,

לחברי הפורום שלום רב . אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש שישמש אותי ללימודים (תכנות-ביולוגיה). נקרתה בפניי הזדמנות לקנות מחשב בקליפורניה אשר קרובים יוכלו להביא לי בהגיעם לארץ בעוד כחודש (קצת יותר), ולכן חשבתי שזמן טוב לרכישה עצמה יהיה עכשיו. חשוב שהמחשב יהיה שקט (יש לי חבר עם מחשב גיימינג שכל פעם שהוא מפעיל את המחשב בכתה זה נשמע כמו מטוס ממריא) אך עדין הייתי רוצה אופציה למשחקים. אני קצת לא החלטי בנוגע לטווח המחיר, בגדול רציתי להוציא בסביבות 4500 שקל על הקנייה. * מטרות המחשב? לימודים, גיימינג קל (משחקים לדוגמא: starcraft 2, civilization 5). * גודל המסך? 13.3-14 * משקל רצוי? לא מאד חשוב, 4.5 ומטה. אם יש סיבה טובה שתוביל לחריגה, אשקול זאת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומל…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Yellow,

אני יודע שאני משגע אתכם אבל אני לא רוצה להתחרט על הקנייה שלי... הנה המפרט שאני רוצה לקנות: AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor BOX DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D SAMSUNG DDR 1024MB 400mhz FSP 350W LGA775 24pin SATA 12cm PowerColor X800GT 256MB 256BIT (מחשב די נחמד למשחקים וקצת OC פה ושם...) אפשר שיפורים?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by galol,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?5000 עד 600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by orninyo,

שלום אני רוצה לקנות משטח קירור לנייד: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1686&CatCode=443 מספר שאלות לגבי זה: 1. האם למישהו יש נסיון עם אחד כזה ויכול להגיד לי אם הוא מרעיש או שקט? 2. האם העובדה שהמאווררים בנייד שלי נמצאים מתחת המחשב יפגעו ממשטח הקירור שמאווררו נמצאים כיוון הנגדי? 3. האם השימוש במשטח הקירור יגרום למאווררי המחשב לעבוד במהירות יותר נמוכה (מצב מנוחה) ובכך פחות להרעיש ? תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום לכולם אני מחפש תיק עדיף בצבע שחור במראה עסקי/סולידי חשוב לי מאוד שיהיה לו גב קשיח והרבה מאוד תאים וארגונית לאחסון כל הדברים ואם אפשר שיהיה גם עמיד במים זה יהיה מושלם התיק היחידי שראיתי שמתקרב לדרישות האלה זה תיק של north face אבל כמו שצדי צרפתי אומר..."זה ליד, זה לא ממש זה..." תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. Started by BoOoM2008,

1. מה התקציב המקסימלי? 2200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 2200גג במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא מוכן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תכנות, משחקים (RTS, RPG, וכד'), לא משנה ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). למשחקים כבדים (כמה שאפשר בתקציב) ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:משחקים,אינטרנט,ועוד * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? CRISYS,BBC,ועוד.. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. טוב אז ככה התקציב המקורי מההורים הוא 3100 ש"ח (ואל תשאלו למה דווקא 3100 ככה זה ) יש עוד 1000 ש"ח שאני מוסיף מכספי מה שנותן 4100 ש"ח. אני בעיקר גיימר (אם יש לי את האמצעים ) ובנוסף גולש הרבה באינרנט (פורומים etc.) ובשנה הקרובה (י"ב) יש לי גם איזה פרוייקט תיכנות 5 יח"ל אם זה משנה לצרכים שלי מהמחשב הרכבתי לי אם כך מפרט אשר נראה כך: אתם יכולים לשים לב שיש חריגה קצת מהתקציב וזה בגלל שהחלטתי להוסיף עוד מכספי וללכת על ג'יגה זיכרון. אני מתכנן להגיע עם המפרט הזה ל-3200+. אני לא צריך צורב ולא צריך SATA כי ה-HD הזה לא ילך אלי בכל מקרה אני אשתמש ב-WD120 שיש לי כרגע. אין כרגע קירור נוסף כי עוד לא החלטתי על מה ללכת, אבל זה לא משנה כרגע. עכשיו, לאחר שהשינוי במחירי ה-A64 הגיע ג…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  8. לקראת הבלאק פרידיי התחלתי לחשוב מה עדיף. נייד אייסר ניטרו 5 מחו"ל, סביב ה3 אלף שקל, או מחשב דסקטופ ביתי ללא מסך שיקנה בארץ בסכום דומה. הניידות לא חשובה, אבל לא יזיק מארז קומפקטי. מה דעתכם? אפשר למצוא מחשב נייח במחיר דומה שבאמת יתן יתרון משמעותי מבחינת ביצועים על פני הלפטופ? המפרט של האייסר: Acer Nitro 5, Intel Core i5-7300HQ, GeForce GTX 1050 Ti, 8GB DDR4, 256GB SSD תודה מראש לעונים!

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by notesjunky,

היי חברים, אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט מחשב 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הרצת מכונות וירטואליות, משחקים, וגראפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ (תדיר), VMWARE (כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.WOW , CSGO , BATTLEFIELD 3 ובכללי משחקים חדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאיל…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by alonafinkel,

ערב טוב לכולם! קיבלתי היום סוללה חדשה לנייד (dell vostro v131) שהזמנתי מ-eBay, וכשהיא התרוקנה חיברתי את המטען. בסמל של הטעינה כתוב plugged in, not charging וכשאני פותחת את המחשב כתוב the battery cannot be identified. יש מה לעשות עם זה?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. היעוד העיקרי הינו שרת איכסון איכותי מגובה משודך לאינטרנט עם אל פסק ארבעת ההארדיסקים יעבדו ברייד 10 תוכנתי יעוד משני הינו שרת אינטרנט בסיסי לפעולות של שליטה מרחוק בשרת בצורה נוחה, שרת הורדות, שיתוף קבצים על גבי האינטרנט, סטרימינג של מוזיקה וסרטים דרך האינטרנט ישירות מהשרת שליטה מרחוק ב GUI על ידי פרוטוקלים כמו VNC וכדומה בנוסף גם כשרת משחקים (CStrike/COD/HL/HL2) שיפעיל כמה שרתים (2-6) שיהיו זמינים תמיד אך בשימוש של 1-2 משחקים בפועל בו זמנית עם כמות שחקנים או בוטים נמוכה בחרתי בתושבת 775 בגלל שיש לי כבר מעבד תואם (Intel P4 524 3.06Mhz 533) ואני לא חושב שאצתרך משהו יותר חזק מזה לדרישות הנוכחיות שלי, אלא אם תשכנעו אותי אחרת... לוח אם בגלל התמיכה ב DDR3 וב 4XSATA 2 ובגלל…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by bini541,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים תכני HD ו3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: bf3 prototype2 gta v ועוד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים אחד אני צריך לקנות עכשיו 23 או 24 אינץ והשני זאת הטלויזיה שלי 40 אינץ סמסונג 3D -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש - וחשבתי להשתמש בכמה חלקים מהמחשב הישן (מארז, ספק כוח והארדיסק) המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית, אבל אני גם מתכנן לשחק עליו משחקים (צריך שהוא יחזיק לשנתיים הקרובות עם הגדרות נמוכות) ביקשתי לפני שבועיים מפרט למחשב חדש, אבל ההצעות שקיבלתי חרגו מעט מהתקציב והמארז היה בינוני. בעקבות זאת חשבתי על האפשרות של שימוש בחלקים מהמחשב הישן. האם המפרט הבא נשמע הגיוני? * מארז (ישן) CompuCase 6A19 (תיאור המוצר) * ספק כוח (ישן) Enermax 500w (תיאור המוצר) * כונן קשיח (ישן) Seagate 1TB (תיאור המוצר) * זיכרון (חדש, כבר נקנה) 8GB Kingston (תיאור המוצר) מוצרים שעדיין לא קניתי (בהתבסס על השרשור הקודם שפתחתי) * מעבד Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tr…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  14. שלום, אני צריך מחשב שישמש בעיקר לפעולות בסיסיות האמת... אני לא גיימר או אחד שמתעסק עם תוכנות כבדות כלשהן, סה"כ מחשב שיצליח להריץ חלק ומהר כמה דפי אינטרנט וכמה תוכנות שעובדות בו זמנית (אייסיקיו, מדיה פלייר, סריקה של אנטיוירוס וכו'..). האמת שאני אסתפק בכרטיס מסך שיריץ לי יפה כמה סרטים ואולי משחק פה ושם וזה הכל... עד עכשיו הסתפקתי בFX 5200... :-X כמו כן, חשוב שהמחשב יהיה שקט. לא מתוכנן OC. ושוב פעם, אני צריך מחשב שיצליח להסתדר טוב עם "ריבוי פעולות" ועבודה שוטפת חלקה ומהירה... כך שיש דגש על מעבד וזיכרון (אני חושב ???) נקודות חשובות: 1. המחשב יחובר למסך '19 http://www.lge.com/products/model/detail/l1970hr.jhtml LG L1970HR 2. כרטיס הקול מהמחשב הנוכחי אמור לעבור למחשב החדש, כך…

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by sh8335904,

למחשב שהשימוש העיקרי בו הוא עריכת וידאו ומגוון התוכנות של אדובי CC . מה עדיף זיכרון 32GB מהירות 2400 של קורסייר או זיכרון 64GB מהירות 2133 של של קינגסטון? {בתוספת של 850 ש"ח} אלה הדגמים של הזיכרונות : קיט זיכרון (4 יח') בנפח כולל 32GB , תוצרת קורסייר דגם CMK32GX4M4A2400C14R , מהיר DDR4- 2400 , תזמון CL 14 תוספת עלות לקינגסטון HYPERX FURY דגם HX421C14FBK8/64 DDR4 64G (8Gx8) מהיר DDR4-2133 , תזמון CL13 - במקום הקיים זה כל המפרט : [TABLE=width: 648] [TR] [TD=align: right]מארז[/TD] [TD=align: right]מארז NANOXIA DEEP SILENCE 1 - בתצורת FULL ATX - ללא ספק כוח[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]ספק כוח[/TD] [TD=align: right]תוצרת SEASONIC דגם X-850 , מודולרי. הספק 850W…

16. Started by axon,

אני שוקל לקנות את הדגם הנ"ל Asus N550JV-CN191H לעיצוב גרפי ו 3D http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=211182 למטרות עבודה משרדית רגילה ( כן קצת מוגזם ) ולעבודות תכנון גרפי תלת מימד עיצוב מוצרים בתוכנות כמו rhino ו סולידוורקס והרבה Photoshop האם יש דגמים מקבילים במחירים טובים יותר ? מישהו מכיר את החנות הזאת ? אני מתכנן לרכוש המחשב השבוע אז אשמח לשמוע דעות אם מישהו מכיר את הדגם , הרעיון שהוא יהיה חצי נייד בעיקר לעבודה במשרד ובבית. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Aviv Barlev,

שלום, אני אמלא כאן את השאלון, לפני כמה ימים פירסמתי כאן הודעה שכרגע אפשר למחוק אותה. http://hwzone.co.il/community/threads/559702-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-3000-%D7%A9-%D7%97 תקציב: עד 3000 ש"ח חריגה אפשרית: 500 ש"ח אוקיי, השאלון: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפייה בסרטים (חשוב שהמסך יתאים לסרטי HD) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ', חשוב שיהיה מאט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? דרוש מקלדת הנוחה להקלדות מרובות, הלקוחה הינה קלדנית במקצועה. וכמו כן גם Touchpad שיהיה נוח. * משקל …

18. שלום לאחותי יש עוד מעט בת מצווה והיא רוצה מחשב חדש שיריץ לה משחקים ברמה של sims 2 +- + הרבה תוכנות כמו איסיקיו מסנגר skype ומלא כאלה בלי האטה במהירות המחשב המחשב צריך לכלול 80 גיגה מנימום +1 גיגה ראם מנימום+מסך lcd ואם יש מקום מעבד כפול ליבה נ.ב אין צורך במארז יפה או משהו כזה עריכה: צרין צורב דיוידי..שחכתי... וצריך שהמחשב יחזיק משהו כמו שלוש שנים+תמיכה בויסטה

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  19. מפרט 1: עם אינטל וכרטיס 320 מגה הסר כמות. מוצרים סה"כ Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX 1,390 ש"ח Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 675 ש"ח G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 5-5-5-15 F2-6400CL5D-2GBNQ 475 ש"ח Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS 390 ש"ח LG GSA-H42N X18 Multi DVD-Recorder Bulk Black 163 ש"ח Enermax Liberty 400W Active PFC 495 ש"ח NZXT APOLLO Steel Midtower BLACK 369 ש"ח BFG GeForce 8800 GTS 320MB PCI-E OC VERSION 1,690 ש"ח סה"כ 5,647 ש"ח מפרט 2: עם מעבד 5600 של AMD וכרטיס 640 מגה הסר כמות. מוצרים סה"כ G.Skill 2GB Ki…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום לכולם.... לי נמאס מהמחשב שלי.... ישן מאוד וצריך חדש. התקציב: 6000 ש"ח לא צריך שום צייוד עם המחשב ( מסך,מקלדות,עכבר וכו...) בלי OC אני חושב שעדיך שזה יהיה מעבד של אינטל... כי אני ממש אוהב אותם... המחשב מיועד בעיקר למשחקים. אני צריך המלצה גם איפה כדי לקנות. תודה לעוזרים ועם יש עוד שאלות אפשר לשאול אותי

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD ועבודה עם תוכנות עריכת סאונד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר cubase באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).רזולוציה: 1680X1050, אינץ: 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by zaq1,

אני מבין ש-17" זה יותר מדי ,אז 15.4 או 15.6 . שימוש לאינטרנט ,סרטים לצפייה בנייד עצמו באיכות טובה, מעט עריכת תמונות וסרטים בתיים (פוטושופ ,אלמנטס -ברמה חובבנית ), משחקים פשוטים בלבד. הוא לא מיועד לניידות גבוהה: בעיקר שינויי מקום בבית, לעיתים עבודה בבית אחר. יש מצב להתגמש במחיר (אם קריטי ). אני לא מתמצא בתחום וראיתי מלא דגמים ,חטפתי כאב ראש מכל השפע ... למטרות שדרוג עתידי (אולי ):רצוי תמיכה ב-full hd - hdmi . יהיה ניתן לשדרג את הצורב בעתיד ל-blueray ? ראיתי מחשב מחוץ לטווח המחיר שלי שאולי יהיה ניתן להשיג במחיר היעד שלי אבל זה בכלל לא בטוח אז אני מעוניין בהצעות גם לדגמים אחרים במחיר המבוקש.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by gaby1992,

שלום ותודה מראש לבוניי מפרטים אני רוצה מחשב חזק במיוחד למטרת משחקים כבדים סרטים וכו.... (לא צריך כרטיס קול או משהו) אני לא צריך שום ציוד היקפי יש לי מסך 24" תודה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  24. היי, אשמח לקבל המלצה ללפטופ ב-4000 ש"ח לצורכי גלישה, סרטים וקצת משחקים. משהו בסגנון של מסך 15" 2לפחות 2GB RAM, חשוב שהכרטיס מסך לא יהיה משהו מוזר של intel. עוד שאלה קטנה, מאיפה הכי כדאי לקנות? עברתי על כמה מדריכים באתר ולא כתבו שם מאיפה כדאי לקנות. האם כדאי לנות מרשת גדולה כמו BUG או שעדיף מחנויות קטנות. אחרי הכל חשוב לי העניין של האחריות והאמינות של החנות ממנה אני קונה. (נ.ב אני מחיפה אז אם יש המלצות לחנויות זולות וטובות שם - חשבתי על KSP, מה דעתכם?)

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Argo013,

שלום לכולם, הייתי רוצה לקבל המלצות לשדרוג הבא עבור 3 האופציות הבאות: [glow=red,2,300]1. מערכת Intel:[/glow] מעבד+לוח אם+זכרונות+מארז [glow=red,2,300]2. מערכת AMD[/glow] מעבד+לוח אם+זכרונות+מארז [glow=red,2,300]3. מערכת AMD + כ.מסך[/glow] מעבד+לוח אם+זכרונות+מארז+כ.מסך תודה מראש לכולם על המאמץ, ביי...

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים