עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אז ככה יש לי נייד והיום שדרגתי לו את הזכרון, סטיק אחד של 4GB. המחשב הוא ASUS 1215B עם מעבד E-350 של AMD: http://www.amd.com/us/products/notebook/apu/ultrathin/Pages/ultrathin.aspx#/3 השאלה שלי היא האם הייתי צריך לקנות 2 סטיקים כל אחד של 2GB או כמו שעשיתי, סטיק אחד של 4GB? בנוסף האם המעבדים / לוחות של הנטבוקים בכלל תומכים ב-DUAL CHANNEL? ואם כן, כמה זה משפר ה-DUAL של 2X2 לעומת SINGLE של 4? יש הבדל משמעותי שאני בכלל מסוגל להרגיש?

• 4 תגובות
    • 803 צפיות
  2. מחשב נייד בעיקר בשביל עבודות משרדיות ושימוש בתוכנות כגון AUTOKAD. גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא במיוחד, שיהיה מומצע +- * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)HDMI * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GM * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עדיפות למפרט מ KSP אך אם יש משהו טוב יותר, אשמח. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום, אני עורך וידאו בCINEMA 4D, ב3DS MAX, באפטר אפקטס CS5, בBoujou ובתוכנות שפחות דורשות כוח עיבוד וחומרה טובה כגון פוטושופ וסוני וגאס. קראתי את המאמר בסטיקי:"הודעה לגראפיקאים". רציתי לקבל המלצה למפרט שיוכל לעבוד עם התוכנות האלה פתוחות (CINEMA 4D ו3DS MAX לא יהיו פתוחות ביחד, כמובן, אני משתמש בכל אחד בנפרד לשימושים שונים) שכח העיבוד שלו יצליח להקטין את זמן הרינדורים, ושהמחשב לא יחליט לצאת מהכרה כשאני סוגר אחת מהתוכנות. המפרט אמור לכלול מסך להלן תשובות לשאלות כפי שמפורטות בסטיקי "-=כללי פורום מפרטים=- נא לקרוא לפני פתיחת נושא" 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב, אבל אם התקציב מאפשר ביצועים גבו…

• 14 תגובות
    • 3.9k צפיות
  4. Started by BenSalem2,

מחשב נייד רצוי מאוד מאוד מאוד של DELL שיהיה מהיר ויחזיק להרבה זמן לצורך לימודים אינטרנט ומשחקים נמוך-בינוני

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  5. Started by Spiderpaz,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צור…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום, אני מעוניין להזמין מחשב נייד של Lenovo Thinkpad מחו"ל וברצוני לבדוק האם הדגם הרלוונטי זוכה לאחריות בארץ. חיפשתי וחיפשתי דרך האתר של Lenovo ולא מצאתי בשום מקום מהו ה-type של המחשב שברצוני להזמין. רעיונות?

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  7. אשמח לקבל המלצה למחשב נייד קל מאד (סביב 1.5) עם מסך לא פחות מ-13.3 שמספיק חזק לתוכנות גרפיקה. תקציב: סביב ה6,000 והאם הlenovo x300 טוב לתוכנות גרפיקה? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  8. שלום לכולם, אני מעוניין לבנות מחשב חדש בתקציב של 5000 ש"ח (חריגות אפשריות). המחשב מיועד לעבודות פיתוח, עיבודים מתמטיים והרצת מכונות וירטואליות לשימוש יומיומי ועל כן הדגש הוא על ביצועים וריבוי משימות. חייב זיכרון 8GB. אין צורך בציוד הקפי או כרטיס גרפי (בעתיד אוסיף כרטיס NVIDIA חזק לניצול CUDA Cores). אני מתכנן לבצע OC קל/בינוני בשלב ראשון לשיפור ביצועים. אם אפשר לשלב כונן SSD במפרט זה יהיה נהדר. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימלי? 1200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו, רק אם אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט וכמה תוכנות קלות(סי שארפ , פוטושופ) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: אני לא רוצה שום משחק במחשב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?אין צורך בצורב ומערכת הפעלה 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין…

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  10. אהלן חברים, אני סטודנט שנה ג' להנדסת חשמל בבן גוריון , מחפש מחשב שקט (רמה 9 כלומר שקט מאד) בעל יכולת חישובת מהירה יחסית בשביל תוכנות לשימוש בתחום של CHIP DESIGN - QUARTOS,MODELSIM etc אני קונה את המחשב בתקווה שישרת אותי גם לאחר התואר למרות שאני לא יודע איזה צרכים יהיו לי אז... עיקר העבודה שלי עם המחשב היום היא: אינטרנט, אופיס, סרטים וכו' (דברים שבשיגרה ללא משחקים) ובנוסף התוכנות שצייניתי קודם. התכוונתי להשקיע במחשב בסביבות ה- 2000 שקל אין צורך בציוד היקפי כלשהו, בנוסף אשמח להמלצה למחשב הישן שלי שדורש החלפת ספק כוח והרחבת זיכרון ל2 גיגה (יש עליו כרגע 1 גיגה והוא קצת צולע עם WIN 7)... יש לו לוח אם של GIGABYTE - GA-G33M-S2, מעבד של אינטל - CORE 2 duo cpu e6550 2.3 ghz ושני ה…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by LielZ,

רכשתי לפני כ3 4 חודש מחשב נייד מסוג ASUS G73JH עכשיו הכול טוב ויפה אבל יש לי בעיה רצינית במגע של העכבר אני מזיז את העכבר הוא זז נתקע ואז קופץ למקום במסך אני יכול ממש להתאמץ כדי להזיז אותו מעט וקשה להגיע איתו למקום מסויים בלי שהוא יקפוץ או יתקע מה יכולה להיות הבעיה?

• 1 תגובה
    • 568 צפיות
  12. שלום אני מנסה לעזור לאחי לקנות מחשב ואשמח לעזרתכם. המחשב שלו כבר לא עובד טוב והוא מחפש להחליף למשהו סביר כרגע שיהיה אפשרות לשדרגו יותר מאוחר הפרטים 1. מה התקציב המקסימלי? 1000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית ואינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כבר יש מסך led 24 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מדי …

• 1 תגובה
    • 700 צפיות
  13. Started by urilotan,

שלום לכם. רציתי לדעת את דעתכם לגבי המפרט הבא, המחשב יהיה מיועד לעבוד עם תוכנת אנימציה, בעיקר מאיה, פוטושופ , ניוק , פריימיר. תודה! [table][tr][td]Qty.[/t]Product DescriptionSavingsTotal Price[table][tr][td]1[/t] Intel Core i7-2600K 3.4GHz LGA 1155 95W Quad-Core Desktop Processor Item #:N82E16819115070 Return Policy: CPU Replacement Only Return Policy$314.99[table][tr][td]1[/t] MSI P67A-GD55 (B3) ATX Intel Motherboard Item #:N82E16813130573 Return Policy: Standard Return Policy$164.99[table][tr][td]1[/t] Patriot Signature 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM Server Memory Model PS316G13ER2KH-E Item #:N82E16820220554 Return Policy: Memory Standard Return Policy-$10.00 Instant …

• 2 תגובות
    • 784 צפיות
  14. Started by chinchi,

אהלן חברים! במפרט הנ"ל (הורכב בTMS) הכנסתי גם ציוד רשת. בנוסף הוא כולל סט מקלדת ועכבר. אשמח לעצותיכם בנוגע למוצרים טובים יותר / מתאימים יותר בטווח המחירים הנ"ל ובאותה החנות. בנוסף אשמח לדעתכם בנוגע לזיכרון והמארז, האם הזיכרון סביר , האם המארז שקט יחסית ? בתודה ! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  15. אני לא ממש מבין בספקים אז אני די עובד עצות במקרה הזה הציעו לי huntkey max700 סרבתי כי טוב בחיים לא שמעיתי עליהם ויש שם enermax 700 שהוא ממש יקר 830 שח וזה מבזבז לי כסף שבו אני יכול להוסיף עוד 4 ג'יגה ram למחשב אז אני אודה אם תעזרו לי פה זה די נראה לי מה חושביםפ פה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=138_400_703&products_id=15259 או זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=138_400_703&products_id=15405

• 1 תגובה
    • 537 צפיות
  16. האם זה מזיק למחשב או לסוללה אם אני מכניס ומוציא את הסוללה בזמן שהמשב עובד ומחובר לחשמל?

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  17. ברשותי מחשב ישן של LG חיבורי ה USB אינם פועלים ברצוני לחבר למחשב USB Wireless Internet האם יש חיבור אחר במחשב שבאמצעותו על ידי מתאם אוכל לחבר אינטרנט אלחוטי?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by sft,

יש לי Lenovo 3000 N100 שנכבה היום, הוא היה בלי סוללה ומחובר ישירות לחשמל ברגע שאני מחבר את הסוללה ואני מנסה להדליק אותו אני מקבל הבהוב של הסמל של הבטרייה של המחשב בכתום (סוללה ריקה או חלשה מאוד) והמחשב לא נדלק, ברגע שאני מוציא את הסוללה ומנסה להדליק את המחשב שום דבר לא קורה מישהו יכול להסביר לי מה קרה ודרכים שאפשר לטפל בזה ? תודה

• 3 תגובות
    • 949 צפיות
  19. Started by Gilladriel,

בעיקר אופיס, המון אופיס. אמא שלי מורה ולפעמים עובדת עם כמה תוכנות במקביל. מסך 14-15, צורב DVD. *אשמח גם אם זה יהיה מחשב שיוכל להריץ Visual Studio כדי שגם אני אוכל להשתמש בו מדי פעם.. תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  20. Started by giladym1,

מעוניין לרכוש מחשב נייד ( המחשב הנייד הראשון שלי) 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח ניתן לגלוש +-500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית (תכנות ), סרטים , משחקים(לא דבר עקרי) 3. חשוב לי : מסך 15'' הארד דיסק החל מ500 תמיכה לפחות 4gb זיכרון 4. משקל לא עיקרי 5. אזור מגורים השרון ראיתי 2 מפרטים שלדעתי סבבה עבור שניהם: מעבד: Intel Core i5-2410M, 2.3GHz, 3MB Cacheמערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit מסך: 15.6’’ HD LED רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 4GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח: 500GB 7200RPM כרטיס מסך: Nvidia GeForce GT 540M 2GB /////מחיר(4300) Asus K53sv : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10286&perur=2&t=1&c=331 ///…

• 2 תגובות
    • 956 צפיות
  21. Started by Classify,

יש לי 2 כרטיסי מסך בנייד, כברירת מחדל windows experience index בודק את הכרטיס המובנה של הנייד, יש דרך לגררום לו לבדוק את הכרטיס השני?

• 3 תגובות
    • 805 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים (BBC, COD וכדומה) כמו כן שימוש כללי. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 21 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? BBC, COD * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אי…

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  23. Started by אילן המקור,

1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אם זה אפשרי-לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב וכדומה)? צפיה בסרטי HD,משחקים ברמה בינונית,וביצוע מס' פעולות במקביל לדוגמא:פתיחת 5 אתרי אינטרנט במקביל+הורדת סרט+צריבת סרט בDVD +שימוש ב2 מסכי מחשב לצפיה במקביל ב 2 אתרים שונים(המחשב הנוכחי שלי פשוט נחנק) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש -לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?מסך LED 24 אינש LG * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקים בינונים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכו…

• 7 תגובות
    • 862 צפיות
  24. כלומר רק עם חיבור לחשמל ללא סוללה פיזית שמחוברת אליהם ?

• 1 תגובה
    • 580 צפיות
  25. Started by gadys,

שלום, יש לי מקבוק פרו 13". אני מחפש אביזר הגבהה למחשב נייד כך שיהיה ניתן לעבוד איתו עם מקלדת ועכבר חיצוניים ולהשתמש בו כמסך משני. האם יש יתרון לאביזר המספק קירור ? למישהו יש המלצות בנושא ? מה דעתכם על המשטח הזה -150 ש"ח ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים