ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום רב המערכת כרגע מורכבת מהרכיבים הבאים: מעבד C2D E6300 זכרון 2G כרטיס מסך AMD HD5770 לוח אם אסוס(לא רלבנתי הדגם, הוא בטוח יוחלף) ספק כח SEASONIC 600W חדיש התכנון כרגע להחליף את המעבד זיכרון ולוח אם ואולי להוסיף גם דיסק קשיח יש לי העדפה למערכות מבוססות אינטל. תודה מראש.
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך, אבל 2500 זה הגג. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר אופיס וסרטי HD וקצת משחקים, אין לי בעיה לשחק בהגדרות הכי נמוכות שיש רק שאפשר יהיה לשחק א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?קיים 22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים ברזולוציה נמוכה רק שיעבדו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים,…
-
- 5 תגובות
- 805 צפיות
-
-
אני לא בטוח אם זה הפורום הנכון לפרסם את השאלה הזאת אבל נלך על זה.. המחשב שלי לאחרונה מקרטע, ואני לא ממש מרוצה מהביצועים שלו באופן כללי (בבעלותי כ3 שנים.. פרט לכרטיס מסך שנקנה בערך לפני שנה +/-) בכל מקרה, אני הייתי רוצה להתייעץ עם החברה פה לגבי אם כדאי לי לשדרג את המפרט הקיים שיש לי ? או שלא יהיה מנוס מלקנות בזמן הקרוב מחשב חדש.. כרגע זו המערכת שלי : Q6600 Gigabyte P35-DS3L 4GB 800mhz HD5770 ללא אוברקלוק. לגבי תקציב, אין ממש.. השאלה יותר בכיוון אם שווה לי להשקיע במפרט הקיים כסף, או להמתין ולקנות חדש
-
- 8 תגובות
- 762 צפיות
-
-
חשבתי על המפרט הבא : מעבדי אינטל Core i3 550, 3.2GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray מאוררים למעבדים Zalman CNPS7500-Cu LED לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H55M-UD2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI, DP זכרונות DDR3 1600Mhz 2x2GB Kingston HyperX Blu Dual Channel CL9-9-9-27 דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA מארזים Thermaltake WingRS 200 Midi Tower Black Case (No PSU) ספקי כוח Thermaltake Litepower 450W 12cm PSU (Retail) מחיר 2289 ₪ חריגה קלה מהתקציב עקב כך שצריך מקלדת ועכבר גם [עוד איזה 80-100 ש"ח.. לא טירוף..] חבר אמר ל…
-
- 7 תגובות
- 874 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות,צפייה בסרטים ,שימוש בתוכנות ארכיטקטורה. יריץ קבצי HD 1080p mkv * גודל המסך? 15" מינימום. * משקל רצוי? אין בעיה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מס' שעות,לפחות יותר משעה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI,HDMIוכו) HDMI חובה. * בלוטות? חובה. * גודל מינימלי שלכונן קשיח? 500GB * צורבDVD? חובה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אפשרי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין. תודה.
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום, חבר מעוניין במפרט מחשב לשימושי BI, תחקור נתונים ומשחקים. 1. תקציב מקסימלי 4000 ש"ח במידת הצורך ניתן לחרוג ב- 200 ש"ח. 2. שימושים עיקריים במחשב תחקור נתונים מקבצי DB ואקסל ענקיים, תכני HD משחקים (מתכנן על BF3) ואינטרנט. · מערכת ההפעלה במחשב תהיה Windows 7 64bit. 3. יש צורך בציוד היקפי - עכבר +מקלדת (הסט הכי טוב שניתן להשיג ב 100-150 ש"ח - אין צורך באלחוטיים) 4. חשיבות השקט של המפרט 8. 5. מתוכנן אוברקלוק. 6. אין צורך לכלול מערכת הפעלה במפרט. 7. איזור מגורים מרכז. 8. נראה לי שיש חשיבות לתמיכה ב- SATA3. 9. המפרט/הצעה צריך לכלול דיסק קשיח בנפח 1000G לפחות. מעבד I5-2500K, לוח ASROCK PRO3 Z68, 8GB זיכרון בסיסי, ספק כח עם אחריות ל 5 שנים, מארז ENERM…
-
- 4 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי הצעת מחיר מחברה מסוימת על המפרט הבא: מעבד: INTEL Core I5-2500 3.3G 6M מאורר: Spire Storm 954 Socket 1156/1136 לוח אם: 6INTEL Cold Lake DH67CL 1333 מארז: ThermalTake Soprano RS 101 + Windows no PSU ספק כח: Spire RD-ATX-650WTB-PFC 20+4PIN זיכרון: 2X DDR3 2GB HYPERX 1600MHz CL9 KINGSTON דיסק קשיח: WD 1TB EARS 64M SATA כרטיס מסך: GALAXY GEFORCE GTX580 1G DDR5 256BIT DVI/MINI HDMI אשמח לחוות דעת מכם על המחשב. המחשב לצרכיי גיימינג כבד. על המחשב תותקן מערכת הפעלה windows 7 64bit רצוי לחסוך כמה שניתן אך לשמור על איכותו של המחשב תודה רבה! עידו
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב למחשב 7000 ₪. תקציב למסך LCD 37 " 3000 ₪. אני צריך עזרה לפני קניית מחשב חדש לשימוש ביתי רב תכליתי מורכב. למחשב יחוברו שני מסכי LCD באופן קבוע , אחד " ברזולוציה 768 X 1366 ללא חיבור HD עם חיבור PC 15 פין, ישמש כמסך טלוויזיה לצפייה בסרטים שיורצו מהמחשב.(ממוקם בביסמנט), ומסך שני LCD 37" FULL HD (לפני קניה תקציב נפרד מהמחשב), ישמש כמסך עבודה למחשב. על המחשב יעבדו באופן קבוע שני מכונות ורטואליות של WIN XP , למכונות ייגשו על ידי שליטה מרחוק מתחנות פנטיום 4 - 2.4 MHZ על התחנות מותקן WIN XP . על המחשב אני רוצה בנוסף לבצע עריכת וידאו ב SD ו HD אני עובד עם תוכנות עריכה Adobe Premiere , ,Ulead pinnacle , העריכה היא לצרכים אישיים בתיים, משחקים באיכות מכסימלית, OFFICE בעיקר ממס…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים. אני צריך תשובה לשעה הקרובה. אחותי צריכה מחשב נייד לחו'ל (שישמש אותה בחו'ל). היא רוצה ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים. רציתי לדעת האם המחשב הזה יספיק לה http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K50IE/#overview היא לא צריכה משהו סופר מקצועי. רק שתוכנות בסיסיות של עיצוב יעבדו לה. תודה
-
- 13 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב שלי למפרט הבא : Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB Z68X-UD5-B3 s1155 Core i3/i5/i7 HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP X2 crossfire Corsair Hydro H70 High Performance Dual-Fan Liquid ddr3 2gb x 2 ספק כוח 550W המחשב מיועד לגיימינג וברצוני לקבל חות דעת לענין המפרת והאם יש צורך בלשפר משהוא ו/או להוסיף משהוא? בתודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי תקציב של בערך 6000 - ניתן לחרוג ב1000 ש"ח בערך במידת הצורך אני עוסק במחקר - אז עיקר השימוש (יומיומי) זה חישובים וסימולציות MATLAB, java וכו ז"א שהוא צריך להיות עם מעבד איכותי וזיכרון סביר - גרפיקה וסאונד זה נחמד אבל פחות חשוב יש לי מספר חנויות מוגבל שאני יכול לרכוש מהן (המחשב נקנה מהעבודה) - אם תרצו אוכל לפרט חשוב שלא יהיה כבד - כי אני הולך לקחת אותו איתי יום יום מן הסתם אני אקנה איתו גם ערכת עגינה. תודה אריאל
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-
-
היי החלטתי שאני רוצה מחשב בסלון שיתחבר רק לטלויזיה עם שקע HDMI, כרטיס קול סטריאו, כרטיס רשת אלחוטי, HDD של חצי טרה או טרה, כונן DVD (לא צריך שיצרוב) השימושים במחשב יהיו אך ורק צפייה בסרטים/סדרות דרך הטלויזיה והסטריאו בסלון. ראיתי את המחשב הבא באתר של אייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4005&CatCode=1 ב685 שקלים, דיברתי איתם בטלפון והציעו לי להוסיף קצת כסף בשביל הDVD והכרטיס מסך ואז זה יהיה 985 ש"ח אבל הנציג מכירות התעקש שמעבד ATOM לא מספיק טוב כדי להריץ סרטים. האם זה נכון? תודה רבה על העזרה!!
-
- 3 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד, לצפייה בסרטים ומשחקים. המחשב צריך להריץ משחקים, לא כבדים במיוחד. אני רוצה מחשב עם מעבד sandy bride. יכול להיות i3 או i5. כרטיס מסך לא מובנה. דיסק קשיח של לפחות 320 גיגה, רצוי שיהיה 7200 RPM גודל מסך 15.6 תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 993 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים ברזולוציה גבוהה - 1080P. מארז ספק והארדיסק כבר יש, כרטיס מסך כנראה יהיה 5850 מכאן חשבתי אם כדאי לקחת מפרט לOC כמו זה: I5 2500K Scythe Mugen 2 + Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 ₪1882 או מפרט בלי אפשרות OC I5 2500 BOX+ Biostar H61MH H61 Chipset - B3 ₪1230 משתלם להוסיף עוד 650 ש"ח בשביל עוד 1.5GHZ~ למעבד? (יהיה שיפור במשחקים?) הP67 לא ממש נחוץ חוץ מהאפשרות שלו לOC, אין לי SSD וUSB3 לא ממש חשוב לי, ככה שהביוסטאר יספיק לא? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט מחשב לעריכת גרפיקה חובבנית. 1. תקציב מקסימלי 3000 ש"ח במידת הצורך ניתן לחרוג ב- 500 ש"ח. 2. שימושים עיקריים במחשב עריכת גרפיקה ווידאו חובבנית, תכני HD (יחובר בנוסף גם לטלויזיה) ואינטרנט. · מערכת ההפעלה במחשב תהיה Windows 7 64bit. · תוכנות עיקריות Photoshop, Proshow Producer, Pinacle Studio. · המחשב לא מיועד למשחקים, המחשב מיועד למסך Dell 2209WA. 3. אין צורך בציוד היקפי ולא בצורב. 4. חשיבות השקט של המפרט 8. 5. לא מתוכנן אוברקלוק. 6. אין צורך לכלול מערכת הפעלה במפרט. 7. איזור מגורים מרכז. 8. נראה לי שיש חשיבות לתמיכה ב- SATA3. 9. המפרט צריך לכלול דיסק קשיח בנפח 1000G ויש לקחת בחשבון שלמחשב יתווספו שני דיסקים קשי…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את זה: http://www.amazon.com/G53SW-XA1-Republic-Gamers-15-6-Inch-Gaming/dp/tech-data/B004X5XL3Q/ref=de_a_smtd יש אחריות?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך חוות דעת על מפרט למשחקים ובידור, עם תקציב של עד כ-5500~ ש"ח (במס' תשלומים גבוה ככל הניתן ללא ריבית, לכן בחרתי ב-KSP). המחשב הביתי מת לאחרונה לאחר כ-6 שנות שירות מסורות ואני מצפה לזמן שירות דומה מזה החדש, עם יכולת הרצת משחקים בצורה סבירה ומעלה בשנים הקרובות לפחות. מעבדי אינטל: Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11846 835 ש"ח מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Grand Kama Cross CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10257 165 ש"ח לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P67A-UD3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12315 620 ש"ח זכרונ…
-
- 12 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום אני עוד מאת קונה מחשב למשחקים וחשבתי מה אני טיפש שאני אקנה מחשב ב5 וחצי אלף שקל ואזרוק אותו לפח אז מישהו אמר לבוא לפו ולרשום את המפרט טוב מה אני מבלבל לכם את השכל קחו מפרט שאני וחבר שלי בנינו מסך: [..] DELL ULTRASHARP 23" U2311H - זמין במלאי ₪1081 מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 - TRAY ₪530 לוח אם: [..] INTEL COLD LAKE : BLKDH67CL-B3 ₪465 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 2GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪100 כמות:2 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! - זמין במלאי ₪1315 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪116 מארז: [..] NZXT PHANTOM (WHITE) w/o PSU ₪663 רמקולים ואוזניות: [..] MICRO…
-
- 4 תגובות
- 726 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיפות לסביבות 2000 אבל אם השדרוג משמעותי עד 2500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עבודה משרדית, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך הקיים הוא 22 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רמה טובה עד שנתיים-שלוש קדימה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מס…
-
- 4 תגובות
- 568 צפיות
-
-
בהמשך לדיון שפתחתי יעוץ לבניית מפרט מחשב חדש לתכנות - תקציב +5000. ובהתבסס על הדיון מפרט לחישובים מדעיים, מעבד i5, זכרון 4GB, בערך 2500 הרכבתי את המפרט הבא המיועד לחישובים מתמטיים (MATLAB) פיתוח תוכנה והרצת מכונות וירטואליות. התקציב כפי שבכותרת בסביבות ה 5K מבוסס INTEL עם אופציה ל OC ושימוש בלוח אם Z68 כדי לא להוסיף בשלב זה כרטיס מסך יעודי. המפרט כולל 8GB זיכרון ודיסק SSD SATA3 למערכת הפעלה ותוכנות. אין צורך בציוד הקפי כלשהו. מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX - לרוכשי מחשב חדש! ₪1019 לוח אם: [..] ASROCK Z68 PRO3-M ₪578 זיכרון: [..] G.SKILL "XL" 8192MB (2048MBX4) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS-X ₪484 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין ב…
-
- 1 תגובה
- 568 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בלפטופ, התקציב הוא עד 5000, היה נחמד אם היה פחות, אבל אם לא אז לא. הדרישות הן: 1. מעבד מסדרת סאנדי ברידג'. אם אפשר i7, מעולה, אם לא, אז i5. 2. זיכרון של 6 גיגה לפחות, ואפשרות הרחבה עתידית ל - 16 גיגה. 3. יציאת USB 3, לפחות אחת. 4. כרטיס מסך, אני לא יודע, שמעתי שהכרטיס המובנה של סאנדי ברידג' לא רע. אם אפשר כרטיס יותר טוב, זה כמובן עדיף. הלפטופ ישמש בעיקר לעבודה, תוכנות מתמטיות (matlab) וסטטיסטיות. מבחינת משחקים לא הרבה, אולי football manager ו - pro evolution soccer. תודה !
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום לכולם ! בעבר השתמשתי בשירותי החברים בפורום להרכבת מחשב נייח ועד היום אני מאוד מרוצה !! אז שוב תודה לחברי הפורום. לעניין החדש, התקציב של המחשב הנייד החדש שלי הוא עד 4000 ש"ח, הייעוד שלו הוא בעיקר לפוטושופ אוטוקאד 3D מקס ותוכנות עריכה שונות. מהי המלצתכם למחשב שיוכל "להחזיק" הרבה זמן (כשלוש שנים) ולעבודה מירבית. תודה מראש לעונים !! קובי.
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
כרטיסי מסך: sapphire hd5830 xtreme 1GB GDDR5 sapphire hd5850 xtreme 1GB GDDR5 - אני יודע שזה אבל שימו לב לתקציב ולמפרט [המעבד בעיקר !] ספקים: ENERMAX NAXN 450W SILVERSTINE STRIDER 500W ACTIVE PFC SINGLE RAIL 12v 34a SEASONIC ss-500ET 500WATT 80 PLUS BRONZE מעבד : e7400 2.8Gh Core 2 Duo לוח אם : Gigabyte Ep43-ud3l כרטיס מסך : NVIDIA 220GT 1GB זיכרונות : 2GB RAM 800Hz DDR2 דיסק קשיח : 500GB ספק : TECH 450W 12CM FAN EZCOOL מארז : המארזים הפשוטים [אבל הגדול מביניהם] של ivory תקציב גג 900. ועל הדרך מאיפה הכי זול לי ?
-
- 7 תגובות
- 748 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש וכבר קיבלתי כאן מפרט, אבל רציתי לנסות ולהרכיב לי מחשב כולל כל הציוד ההיקפי(כולל רמקולים מקלדת מסך ועכבר) התקציב שלי הוא בסביבות ה 4500 ואני מנסה כל הזמן לא לחרוג ממנו אבל כל פעם אני עובר אותו ואני לא יודע אם זה משתלם. אז אם אפשר חוות דעת על המפרט הבא וגם מפרטים נוספים בסביבות התקציב הזה, אפשר לחרוג מעט אם זה ממש חיוני.עיקר השימוש הוא משחקים סרטים ואינטרנט. בנוסף לכך רציתי גם הסבר על כרטיסי מסך איזה כדי ולמה? וגם מה ההבדל בין כרטיסי המסך בתחומים של מחיר וביצועים(כלומר למה כדאי כרטיס מסך מסוים ולא אחר). המפרט הבא הורכב ב KSP: [table][tr][td][table][tr][td]מעבדי אינטל[/td][/tr][/table][table][tr][td]Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tra…
-
- 8 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום לכולם אני כותב הודעה חדשה עם אותן הדרישות מפעם שעברה, רק שהתקציב עלה: במסגרת עבודתי אני טס דיי הרבה. רוב הפעמים טיסות ארוכות למזרח או צפון אמריקה אני מחפש מחשב נייד שיקנה בארה"ב\קנדה ב1000-1100 דולר, לא מאד מקובע על המחיר. דרישותיי הינן: כמה שיותר שעות עבודה כולל סרטים ומשחקים. אפשרות להריץ סרטים (עדיפות לHD) ללא בעייה שאני אוכל לשחק Civilization זה אחד המשחקים שמעבירים הכי הרבה זמן בטיסות\רכבות. ומשחקים חדשים אחרים משקל נמוך,חשוב. אשמח לסוללה חיצונית שתתן לי 15 שעות עבודה,כמו שיש לסוני\לנובו? כמו שזה נראה, אני רוצה הכל מכל העולמות בטוח שיש איזה מחשב שיענה לפחות על חלק מהדרישות תודה רבה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-