עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ben96,

אני רוצה לשדרג את המחשב, ואני לא יודע איך מבקשים בפורום הזה אז פשוט העתקתי טופס מפורום אחר, אני מקווה שזה בסדר [= תקציב מהו תקציב לשדרוג המחשב? כ700 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת? אולי 200 מטרות השדרוג מהי מטרת השדרוג? (גיימינג כבד או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC וכו') במידה ובחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק.הכל במידה ובחרת בעיצוב כלשהו, ציין שמות של תוכנות בהן אתה משתמש. באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32BIT או 64BIT? כמעט בטוח ש32BIT *מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.25GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64BIT תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. מפרט נוכחי נא פרטו את כל המפרט הקיים: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זיכרונות, דיסק קשיח, ספק, מארז. מ…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by adirgali,

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 - מחיר: ₪605 לוח אם: Gigabyte GA-MA770T ES3 כמות: 1 - מחיר: ₪352 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm כמות: 1 - מחיר: ₪215 קירור למארז: Cooler for Case 120 MM כמות: 1 - מחיר: ₪15 ספק כוח: Silverstone Strider 500W Active PFC Single Rail 12V 34A כמות: 1 - מחיר: ₪296 זיכרון: Kingston 4G DDR3-1333 NB/SODIMM כמות: 1 - מחיר: ₪219 קשיח למחשב שולחני: WD 1.0TB Sata II Caviar Green 64MB כמות: 1 - מחיר: ₪282 כרטיס מסך: Gigabyte Radeon 5870 1GB GDDR5 HDMI Retail - מחיר מיוחד בקניית מחשב בלבד. היו בשימוש שבוע בלבד - אחריות…

• 2 תגובות
    • 613 צפיות
  3. שלום אני מחפש מערכת חדשה למחשב, המחשב מיועד לצרכים בסיסיים,צפיה בסרטים,אופיס וגלישה. התקציב הוא 1200 ש"ח עם אפשרות לחריגות קטנות,אין צורך בציוד היקפי. אשמח לקבל 2 אופציות, intel\amd אם התקציב מאפשר. תודה מראש ויום מוצלח

• 2 תגובות
    • 598 צפיות
  4. שלום וברכה, תקציבי הוא בערך 600 שקל (אני אוכל לחסוך עוד כשלוש מאות שקלים במשך החודש הזה). המפרט הקיים E6300, 2GB, GA-965P-S3 זכירון, עם זיכרון 320 8800GTS שאלתי היא האם כדאי לשדרג מעבד+זיכרון אוכרטיס מסך?אני מכוון בעיקר לגיימינג. ARMA II רץ אצלי נוראי והחבר'ה רוצים להריץ משחקים ברשת. אני צריך מפרט לבערך עוד כשנה, עד שלא יהיה אכפת לי/אקנה ריג חדש. על מעבד אני מכוון לE7500 ולהוסיף עוד סטיק של 2GB זיכרון או לשדרג לכרטיס מסך, איני יודע איזה עדיין (אני לא מעודכן בלשון המעטה - אולי GAINWARD GTS450 1GB GDDR5 ). תודה למפרע, יהודה

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. בימים הקרובים אני הולך לסגור על מחשב, הינה המפרט ויש לי כמה שאלות לגביו: 1. החברה HIS של הכרטיס מסך היא חברה טובה? 2. הספק כוח מספיק חזק בשביל המפרט? כל המפרט עולה לי 3500 ש"ח הצלחתי להשיג במחיר עלות. המפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 - מעבד מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 Intel BLKDH67CL-B3 Socket 1155 H67 CHIPSET דגם מתוקן B3, יחידות 1 -לוח אם Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 - זיכרון Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 דיסק קשיח HIS Radeon 6950 2GB GDDR5 כרטיס מסך צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 Cooler Master Elite 370 + Antec True P…

• 3 תגובות
    • 962 צפיות
  6. אהלן חברים, מחפש לשדרג קצת את הסוס עבודה שלי, סך הכל מחזיק יופי אך מראה סימני עייפות לאחרונה... המפרט הקיים: מעבד AMD Athlon 64 X2 4400+ Socket AM2 Box לוח אם GIGABYTE GA-M55S-S3 כוננים קשיחים, 320 ו500 ג"ב שנייהם של WD כרטיס מסך ATI Redeon HD 4800 4 ג"ב זיכרון וספק 400W של HEC השימוש העיקרי זאת תוכנת עריכת וידאו AVID, וכל המסביב, אינרנט, סרטים ומשחקים מידי פעם (אני לא גיימר כבד). עכשיו יש שאלה של כדאיות, אם בכלל כדאי להשקיע או שהמערכת כבר ישנה מידי בשביל המאמץ, במידה וכן אני מחפש לא להוציא יותר מ1000 שקל, אפשר לחרוג ב200 שקל בערך אם זה משהו קיצוני ששווה את ההשקעה. אם חסרים עוד פרטים אני אשמח לתת, תודה מראש, איתי.

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  7. אם קונים מחשב נייד שהוא Freedos, כלומר ללא מערכת הפעלה מובנית, האם ההתקנה של מערכת ההפעלה היא כמו במחשבים נייחים (כשמדליקים את המחשב עולה הודעה שצריך להכניס דיסק לצורך התקנת מערכת ההפעלה, ואז מכניסים את הדיסק ומתקינים אותה)? האם ניתן לשדרג חלקים במחשב נייד, אם כן באיזה חלקים מדובר? מה דעתכם על המחשב הנייד הזה http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=C660-17H&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he לצורך עבודות משרדיות?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  8. שלום חברים , אני רוצה לקנות מחשב חדש וזקוק לעזרה במפרט. התקציב שלי הוא 2500-3000 ש"ח. המחשב הוא בעיקר לעבודה באינטרנט ואופיס , ואני זקוק גם למסך 23". רב תודות.

• 2 תגובות
    • 519 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500,אני יכול לגלוש לכיוון ה3000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב:גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? crysis2 ,BF3 וכו' * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?8 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)?כן מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  10. * מטרות המחשב? - לימודים אקדמאיים בפתוחה (ז"א הרצאות באינטרנט),כתיבה וקריאה (אופיס), גלישה באינטרנט וקצת מדיה של תמונות וסרטים. * גודל המסך? - 13.3 עד 14 אינץ',מט!!.(כמובן שאני צריך שיהיה כמה שיותר נוח לקרא ולכתוב) וגם שיפתח לזוית רחבה. * משקל רצוי? - בשום פנים ואופן לא יותר מ2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - 4 שעות ומעלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - vga,usb,wifi 802.11g or 802.1n,RJ-45 HDMI - אופציונלי. * בלוטות? - אין צורך מיוחד. * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 160GB יספיק, הייתי מעדיף כמובן 7,200RPM. * צורב DVD? - אין צורך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - אין צורך באחריות בינלאומית. * האם יש לכם העדפה לח…

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  11. Started by asvg,

שלום יש לי שאלה לגביי קניית מחשב שולחני הצרכים שלי הם בעיקר הפעלת מכונות וירטואליות שצורכות זכרון רב אני יפעיל רשת וירטואלית של כ-4 מכונות בו זמנית המעבד הוא 4 ליבות Intel® Core i5 2300 2.8GHz עם מינימום 4 גיגה זכרון בעתיד יורחב ל-8 ההתלבטות היא בין לוחות אם לוח Asus דגם P8H61-M LE B3 צ'יפסט H61 או לוח Intel דגם DH61WW צ'יפסט H61 ללוח לוח Gigabyte דגם H67M-D2-B3 צ'יפסט H67 לציין אני לעולם לא מריץ משחקים במחשב והכרטיס מסך שלי יכול להיות מובנה השאלה מה עדיף להפעלת המכונות הוירטואליות מבין הלוחות והציפסט שציינתי ??? תודה על ההענות

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  12. תודה מראש על העזרה האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?- לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- 100 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?- עבודה משרדית, קצת תכני HD, גלישה באינטרנט. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה)- אופיס, נגני מדיה, אינטרנט, הכל בשימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים- לא מיועד למשחקים. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מ…

13. היי, אני מעוניין לקנות מחשב לפיתוח משחקים, וגם לגלישה ולצפייה בסרטים (לרוב פחות מאיכות HD..). אני לא צריך כרטיס גרפי מטורף (אני לא מפתח CRYSIS), זה לא הדבר החשוב אצלי. אני צריך ביצועים טובים ונוחות עבודה עם כתיבת קוד, ולכן: 1. מסך 15" וסביבותיו 2. סוללה שתחזיק מעל שלוש-ארבע שעות (ורצוי יותר) 3. הארד-דיסק מהיר. SSD זו אפשרות שאני מוכן להשקיע בה עוד כמה אלפים. אשמח לראות דגמים שמשלבים SSD למערכת הפעלה. 4. גם 60G SSD יהיה בסדר.. מקסימום אשים סרטים וכו על כונן רגיל ונפרד. 5. לפחות 4G זיכרון (אני אריץ כמה תוכנות כבדות כמו VisualStudio במקביל) 6. מעבד שיסחוב את התוכנות שכתבתי בסעיף הקודם. 7. טווח מחירים - עד 4000 בלי SSD. עד בערך 6000 עם. מחשב שיענה על רוב הסעיפים גם יהיה טוב..…

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  14. שלום אני קצת חדש כאן ואני זקוק לעזרה שלכם בבקשה יש לי מחשב נייד מסוג MSI MS-1674 עם WINDOWS XP אני כבר יותר משבוע מנסה לימצוא לו דריברים ולא מוצא בכל מקום ניכנסתי לאתר של MSI הורדתי את התוכנה שלהם "מתקינה אוטומטית" והיא לא עוזרת בלום עם יש אפשרות לעזרה אני יודה לכם מאוד הכרטיס מסך שלי הוא ATI READON HD 3400 SERIES שמצאתי דרייבר שלו אבל הוא לא נותן לי להתקין אותו אוליי כניראה כי הוא לא מתאים למחשבים ניידים .... בקיצור צריך ת'עזרה של התותחים כאן

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. היי. יש לי מחשב נייד Acer aspire. האחריות עומדת להגמר בעוד מספר ימים, הייתי רוצה לדעת אם קיימת אפשרות להאריך אחריות? (אם זה אפשרי בכלל) תודה מראש לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  16. משחקים כבדים במיוחד כמו battelefield 3 dirt 3 וכל המשחקים החדשים שהמחשב יריץ אותם בלי בעיות ועל הרזולוזיה הגבוהה ביותר עד כמה שאפשר תקציב של 5-5 וחצי אלף שקל תודה לעוזרים, את כל הציוד ההיקפי לא צריך. המחשב מחובר למערכת קולנוע ביתית אז צריך כרטיס קול 5.1 טוב

• 6 תגובות
    • 984 צפיות
  17. ואם הוא מקבל מהUSB השאלה האם זה יכול לפגוע בספק או להעמיס עליו יותר מדי שהרי לא תוכנן מלכתחילה לרכיה הזה של מאוורר חיצוני . כמו כן רציתי לדעת האם שימוש בנייד למשחקים בינוני כבד , יכול לגרום להחלשות של המחשב לאורך זמן , בגלל התחממות למשל, ולקיצור משמעותי בחיי המחשב ?

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  18. Started by digitalseeker,

אהלן, לא ידעתי לאן זה שייך פה או לגאדג'טים...כי זה פה ופה. ראיתי את הביקורת http://www.gadgety.co.il/17986/%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1-%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94-eee-pad-transformer-%D7%98%D7%90%D7%91%D7%9C%D7%98-%D7%94-honeycomb-%D7%94%D7%A8/#more-17986 ואני חייב לציין שפשוט נדלקתי בכל אופן....מוצא חן בעיני העובדה שזה גם מקלדת , כי לדעתי אין טעם להחזיק גם לאפטופ וגם טאבלט. השאלה - האם יש תחליף מכיוון הPC בנושא ? האם כבר יצא המכשיר של מוטורולה שבתור טאבלט הוא עובד על ANDROID וכשמחברים למקלדת הוא הופך לWINDOWS ? שאלה נוספת היא - אני רוצה לאפטופ ללימודים - בתור מחברת. האם יש תוכנה מקבילה לWORD לANDROID שתומ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. כל מי שרוצה לשאול שאלות ולקבל תשובות מקצועיות על תיקון מחשבים ניידים ברמת רכיב ,כרטיסי מסך,טעינה וכו, אשמח. החלפת רכיבי BGA על הלוח הוא עסק מסובך מאד וללא ידע נסיןו וציוד לא יהיה ניתן לבצע את הלוח.

• 0 תגובות
    • 599 צפיות
  20. Started by CrashZone,

היי לכולם, אני צריך מפרט לעריכת תלת מימד לחבר. הוא משתמש בתוכנות הבאות: maya solidworks 3dmax mastercan (משהו כזה) אני צריך מפרט בתקציב של עד 4000 ש"ח, לא כולל ציוד היקפי. אשמח גם להצעה נפרדת ל2 מסכי 23-24" שיתאימו לעבודה כזאת. המפרט שאני חשבתי עליו הוא I5 2500, 4GB DDR3, 1TB F3, אני חלוק בנוגע לכרטיס מסך חשבתי על GTX460 של גיגהבייט הוא נראה גם שיש לו קירור איכותי, מארז אנטק 2 האנדרד או משהו בסנגון עם איוורור ראוי היות והמחשב הולך לרנדר המון, וספק של קוריסר 650 כך שאם הוא ירצה הוא יוכל להוסיף כרטיס נוסף או משהו דומה. מה דעתכם? אני חלוק בכרטיס מסך ובספק, האם לקחת כרטיס חזק יותר?אחר? הספק הוא כרגע אוברקיל, האם יש יתרון בSLI לסוג העבודה שהוא רוצה לעשות?

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  21. היי, אני מחפש לשדרג את המחשב שלי. השימושים העיקריים שלי הם צפייה בסרטי HD, אינטרנט, אופיס וכדומה. בלי משחקים בכלל. מחפש משהו שיחזיק לי את זה לכמה שנים הקרובות. אני צריך: מעבד(עדיפות לאינטל), לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך (אפשר גם משולב בלוח אם \ מעבד), צורב DVD וספק כוח. לא צריך: מארז, כונן קשיח, ציוד היקפי כלשהו. עדיפות לחלקים שקטים בגלל שהמחשב אצלי בחדר. תודה

• 2 תגובות
    • 600 צפיות
  22. "עריכה גרפית" - פוטושופ ואיןדיזיין חצי מקצועי. עיצוב ועימוד, לא נסים נפלאות. אה, ואופיס. ואינטרנט וזה. המחשב יהיה בפינת עבודה ליד המרפסת ככה שהשקט לא קריטי, וממילא לא מדובר ברכיבים חזקים במיוחד. חשוב לציין שהמחשב צפוי להתמודד עם סביבה די מאובקת. שום אוברקלוק. אני מניח שנקנה ב-RSM (ובהזדמנות זו, מישהו רוצה להמליץ על / להזהיר מפני Terr@tec / Octave בצפון ת"א?) לא מתוכנן שדרוג קריטי בעתיד, מלבד אולי זכרון. זו אחת ההתלבטויות שלי (יפורט בהמשך). אז מה תכננתי? Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Box, יחידות 1 ₪590 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2521 MSI H61M-E23 B3 H61 CHIPSET מוצר חדש באתר - במלאי, יחידות 1 ₪326 http://www.rsm.co.il/product.aspx…

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  23. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חזק (ללא מסך וציוד היקפי) לטובת משחקים כבדים בתקציב של 5000 ש"ח זהו סתם איזהשהו מפרט שבניתי ורציתי לשמוע מה יש לכם להגיד עליו? במיוחד האם מבחינת התאימות בין הרכיבים הוא בסדר? אין איזה שהוא צוואר בקבוק? [table][tr] [td][/td] [td] מעבדי אינטל‏ [/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray [/td] [td] 1 [/td] [td] 945 [/td] [td] 945 [/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td] לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE[/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]P67A-UD3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, …

• 7 תגובות
    • 730 צפיות
  24. Started by ofirs44,

שלום לכולם, המסך נשבר(השאר עובד), רציתי לדעת כמה אמור לעלות התיקון? האם זהו מסך LED? האם אוכל להתקין רגיל במקום LED וההיפך? אשמח אם תכלו להמליץ לי על חנות אמינה בדרום. תודה לכל העוזרים. אופיר.

• 1 תגובה
    • 708 צפיות
  25. OK לפני שנתחיל קצת רקע אחי עובד ב AMD ATI קנדה ובעקבות זאת כל מחשב שאני אקנה שהוא מבוסס על מעבד שלהם או כרטיס מסך שלהם יקבל 15 אחוז החזר מזומן לעו"ש שלי ( בהנחה שהוא לא עובר את ה 500 דולר ) ובמידה ואני קונה מערכת מבוססת עם שניהם אז יש לי החזר של 25 אחוז (בהנחה שהמעבד לא עובר את ה 500 דולר והכרטיס לא עובר את 500 דולר ) נ.ב זה מתייחס אח ורק לסדרות החדשות ביותר למשל כרטיס HD5XXXX כבר לא יקבל הנחה כי יש סידרה חדשה יותר כנ"ל למעבד טוב החלטתי לקנות בחודש חודשיים הקרובים מחשב וההתלבטויות הן 1) העים בכלל שווה לקנות מהם בהתחשב בהנחה 2) במידה וכן איזה מעבד וכרטיס מסך שווה להביא שלא יעברו את ה 500 דולר האחד דגשים נוספים המעבד צריך להיות בעל 4 ליבות או יותר מהסידרה החדשה בלבד …

• 3 תגובות
    • 635 צפיות

דיונים חדשים בפורומים