עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הי, את המפרט להלן הרכבתי לבד במשך היום מנתונים באינטרנט, ואני זקוק לחוות דעת מקצועית. -התקציב הוא 2800 אם חריגה של 200 שח -לשימוש למשחקים כבדים בלבד -רזולוציה 1280 1024 -הגדרות גרפיות גבוהות -אין צורך בציוד היקפי -יש מארז, ספק כוח וכונן קשיח -שקט לא קריטי אבל טרקטור לא לעניין -לא מבין ב OC -אין צורך במערכת הפעלה (ישwin 7 32) -העדפה לרכוש מחנות בתל אביב כיוון שאין רכב -שדרוגים עתידיים קלים יחסית, לא משהו מיוחד אז ככה: core i5 2500 3.3ghz s1155 6mb GPU core gigabyte p55a-ud3 s1156 dd3 2200 2xpci-e 2x2gb mushkin stilleto edition dual channel 996947 Zotac GTX460 1gb אני יודע שיש הצעות לשיפור מכיוון שאין לי כמעט ידע בנושא ולכן אשמח לחוות דעת איפה אפשר לחסוך ולשפר כדי לקבל את …

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום לכולם אני מחפש גוף קירור למחשב נייד שלי. רמת השקט פחות חשובה , אלא יעילות הקירור יותר נחוצה לי. ראיתי כמה דגמים שנראים לי מתאימים כמו: CoolerMaster NotePal X2 Notebook Cooler או Thermaltake Massive23 LX LapTop Cooler אך אני לא יודע איזה יותר טוב. אשמח לעצות!

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by orila,

שלום אני חדש לפורום הזה ולכן אני מרבה לקרוא על המפרטים (רק מחשב בלי ציוד סובב) השונים בעיקר למחשבי משחקים אני רוצה לשאול מה ההבדלים בין מפרט של 5500 ל6000 ל7000 ש"ח ? האם יש הבדל של שמיים וארץ ביכולת או שרק מדובר בדוקיות זניחות , נניח שמדובר במחשב שאמור להריץ משחקים חדשים שעוד לא יצא כמו skyrim ,rage, nba2k12,pro אני אשמח לשמוע את דעתכם... שיהיה אחלה של ערב

• 6 תגובות
    • 805 צפיות
  4. Started by solaric,

lenovo "12 s205 amd-c50 1G DDR3 1066 250G 6310M האם יש אפשרות לשדרג את הזיכרון בדרך כלשהי? האם 1G זיכרון יספיק להפעלת מערכת win7 עם תוכנות בסיסיות בצורה טובה? או אפילו משחקים פשוטים יחסית על מנוע ישן? פתחתי אשכול נוסף לאחר שלא ענו לי יומיים ואיבדתי את האשכול הקודם.

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  5. Started by sgsg,

הגיעה לארץ הסדרה החדשה של ניידי EDGE של לנובו, לפי מה שאני מבין זו הסדרה העסקית הבסיסית. סדרת VOSTRO 3x50 קיימת בארץ כבר כמה שבועות וגם היא הסדרה העסקית הבסיסית של דל. לכאורה המפרט של הדל מעט טוב יותר - כונן קשיח עם 7200RPM ו-USB3 שנראה לי חסר בלנובו (לא בטוח). בנוסף, הלנובו מגיע בצבע אדום שלא מושך אותי כל כך (השחור יקר בכ- 500 ש"ח מוגזמים). מלבד זה שאר המפרט נראה די זהה ולנובו אפילו מספקים אחריות בינלאומית של 3 שנים. השאלה היא האם כדאי להתפשר על הנתונים האלה וללכת על הלנובו ? האם איכות הבניה/האחריות שלו צפויה להיות טובה בהרבה ?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימלי? עד 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? למלא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 50 ש"ח מקסימום. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש תדיר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך של 22' רצוי FULL HD 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך צורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…

• 2 תגובות
    • 564 צפיות
  7. Started by nadaviz,

מחשב הגיימינג שלי הולך ומזדקן והגיע הזמן לתכנן את השדרוג. חשבתי על מהלך דו שלבי של קניית שילוש ואחריו כ. מסך וספק כח התקציב המשוער הוא עד 3000 שח אבל גמיש (וביכולתי להביא רכיבים מארהב ולחסוך עוד בעלויות) שימושי המחשב הם למשחקים, יצירת מוזיקה ותכני HD. כמו כן המחשב נמצא ב- OC והכוונה להמשיך עם זה. המפרט הנוכחי: E8400 @3.8 Scythe Mugon 2 Asus P5Q Pro G.Skill 2x2048 1066Hz G.Skill 128Gb SSD WD 1Tb + WD 500Gb + WD 250Gb msi N260GTX OCv3 @655MHz Presonus FireStudio Enermax Liberty 400W Antec P182 Samsung T260HD אני משחק על FHD 1920x1200 הרכיבים שבטוח נשארים זה המארז, המסך, כרטיס קול והכוננים הקשיחים. ה- Mugon שלי הוא rev A ולא יתאים ל- 1155... הכיוון הוא 2500K אבל מעבר לזה לא …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום אני מחפש מפרט תכני למחשב בתקציב עד 6500 ואם צריך ניתן לחרוג ב 50 שקל בלי מסך (יש לי כבר מסך hd) השימושים שלי במחשב הם:משחקים ברזולציות טובות ותיכנות לדוגמא c++ ובנוסף חשוב שהמחשב יעבוד מהר. בקשות נוספות: רצוי מארז קטן מאד (אך שלא יתחמם יותר מדי) או אם ניתן מסך שהוא המארז. רזולוציה גבוהה. צורב דיסקים. זיכרון 500gb (אין צורך ביותר). מעבד חזק מעדיף של אינטל. ואם זה נותן הרבה שהיה מרובה ליבות. תודה רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  9. צריך מחשב לעריכה גרפית וגם ליצירת מוסיקה ... רצוי לציין שזה ללא ציוד היקפי מסך וכאלה ... תוכנות עיקריות חבילת CS5, CUBASE 6, EDUIS 6 תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 588 צפיות
  10. Started by kdani,

מישהו מכיר את ה-W ? מה ההבדל בינהם ? האם כדאי לנסות ? (המטרה - מחשב לפיתוח + Photoshop, אבל נייד....) עד היום עם T61p ומאוד מרוצה, אבל כבר ישן (בן שלוש), אחרי החלפת בטרייה ועדיין קצת עייף.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by blizzard20,

שלום לכולם יש לי מחשב נייד מדגם LENOVO N500 ולאחרונה הוא עושה לי מעט בעיות, ואני אפרט: כשאני מדליק את המחשב אני רואה שהמאוורר מתחיל להסתובב, אך לאחר כ 4/5 שניות הוא מפסיק להסתובב. אני מגיע למסך של ההתחברות לווידנוס ואז מופיע לי מסך כחול (ככל הנראה בגלל המאוורר) ועושה ריסטרט שוב. ככה זה קורה ב 90% מהמקרים. ב 10% האחרים הוא מצליח להתחבר (המאוורר כן עובד). מבדיקות עשיתי באינטרנט הבנתי שמאווררים לא אמורים לעבוד כל הזמן אך שיש אפשרות להגדיר שהם כן יעבדו קבוע- למישהו יש מושג איך אני מגיע להגדרות האלה ועושה את זה? או לחילופין- למישהו הייתה את הבעיה הזאת ויודע מהי? כי אני מניח שהבעיה היא לא במאוורר אם הוא עובד לסירוגין... בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by chen.t8,

שלום אני מחפש נייד לשימושים בסיסיים אך לא רוצה להיות מוגבל אם בא לי לראות איזה סרט ברזולוציה טובה מידי פעם עדיפות לפחות מ 15 אינץ' ולרמת בנייה טובה של השילדה והמקלדת , סוללה שמספיקה לפחות לשעתיים בשימוש רציף האם מעבד חזק במיוחד כדוגמת I5 יהיה בו איזה שהו ערך מוסף עבורי גם אם אני לא משתמש בתוכנות מאסיביות ואם זה שווה השקעה נוספת כדי שהמחשב ישמור על כשירות לאורך יותר זמן 4 GB RAM כרטיס מסך של Nvidia או של READON (אם ככה כותבים) המשקל פחות קריטי לי וגם כונן אופטי הוא לא מאסט 2 או 3 כניסות USB, יציאת מסך פחות קריטית אם VGA או HDMI אם יש המלצות לגבי אמינות ואיכות היצרנים : ASUS, DELL ו LENOVO התקציב שלי הוא כ 3000 ש"ח, מוכן להוציא קצת יותר על עסקה משתלמת במיוחד תודה רבה

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  13. Started by dani688933,

עד 2300 ש"ח מחשב לגיימינג אין צורך בציוד היקפי לא עושה OC שקט לא ממש חשוב לי אין צורך במערכת הפעלה אין העדפה לחנות ספציפית בכללי שיהיה מחשב חזק שיחזיק משחקים להרבה זמן.

• 4 תגובות
    • 963 צפיות
  14. Started by d1zzy,

שלום, אני מחפש נייד לאמי לשימושים בסיסיים (אינטרנט, אופיס). המחשב יבלה את מרבית זמנו בבית, כך שמשקל\זמן סוללה ארוך במיוחד הם פרמטרים לא רלוונטיים. חשוב לי שהמחשב יענה על כמה דרישות: 1. מסך מט בגודל 15" 2. מקלדת עם תצורה סטנדרטית (או כמה שיותר קרובה לתצורה סטנדרטית) 3. אחריות לשלוש שנים 4. עם מערכת הפעלה (או עם אופציית הוספה) 5. 4GB זכרון פנימי - יתרון, אך לא חובה. התקציב הוא בין 2500 ל3000 שקל. הסתכלתי על מחשבי Dell, וניסיתי להבין, מה ההבדל בין סדרת הVostro לInspirion?

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  15. פתחתי דיון בעבר מתנצל על הדיון החוזר מלבד השימושים בכותרת אולי גם קצת עריכה חובבנית של סרטים במצלמה ביתית לא משחקים הרבה ( המשחק היחיד קצת STARCRAFT2 ) לכן בשלב הזה אסתפק בהעברת כרטיס מסך 9800 GT המיפרט שילוב מנצח MSI 870A-G54 + AMD Phenom 2 X4 955, יחידות 1 ₪999 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2781 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪116 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844 Cooler Master Elite 370 + Antec VP450 450Watt, יחידות 1 ₪379 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2912 הרכבת מחשב עד 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחל…

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  16. Started by geebor,

שלום רב, מחפש המלצה ללפטופ באזור ה 600 דולר, רצוי מחברות לנובו או דל (שיקולי אחריות בינ"ל) שיענה על הפרמטרים הבאים: יכולת להריץ כמה יישומים במקביל, כולל כמה דפדפנים עמוסי לשוניות, + אופיס. רצוי מאוד מספיק חזק בשביל עריכת וידאו בסיסית בלי למרוט שערות. יכולת להריץ call of duty . Intel i3 or i5. אם למישהו יש גם המלצות בנוגע למקום הרכישה - אשמח. תודה!

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  17. המחיר כולל מסך ותוכנת ווינדוס 64 ביט הום פרמיום חוקית. שאלות: האם מדובר בלוח אם מיושן מדי? האם שווה להשקיע עוד 700 ש"ח ולקנות 570GTX של ג'יגה בייט? האם ספק הכוח מספיק או שיש צורך ב- GOLD? האם הקירור מספיק. לא יהיה במחשב הזה אוברקלוקינג, הוא מחשב עבודה, גם אם משחקים בו לפעמים. Intel Sandy Bridge Core i7 2600 Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Box, יחידות 1 ₪1416 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2331 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪115 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 מסך Dell UltraSharp U2311H 23" IPS Panel, יחידות 1 ₪1094 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2100 הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪50 http://www.rsm.co.il/…

• 8 תגובות
    • 838 צפיות
  18. Started by naord15,

[table] [tr] [td] [table][tr] [td] [table][tr] [td] [table] [tr] [td][/td] [td] [table] [tr] [td][/td] [td]מעבד Intel Core i7 2600K LGA1155 Tray [table][tr][td] [table][tr][td][/td][/tr][/table][/t][/t][/td][/tr][/table][/td] [td]12345678910111213141516171819202122232425[/td] [td] ₪1,399 [/td][/tr] [tr] [td] [/td] [td] [table] [tr] [td][/td] [td]לוח אם Gigabyte GA-P55A-UD5 LGA 1156 [table][tr][td] [table][tr][td][/td][/tr][/table][/t][/t][/td][/tr][/table][/td] [td]12345678910111213141516171819202122232425[/td] [td] ₪1,023 [/td][/tr] [tr] [td] [/td] [td] [table] [tr] [td][/td] [td]Sapphire ATI Radeon HD 6870 1GB GDDR5, 256Bit, Toxic [table][tr][td] [tabl…

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  19. יש לי אפשרות לרכוש במחיר ממש טוב את המחשב הנייד של סמסונג שבכותרת. אם נתוניו כוללים זיכרון 4 ג'יגה, מהירות 1066, HD500GIGA, מסך 15.3 LED כ. מסך אנבידיה 315M 512MB, מעבד I5CORE ווינדוס 7 כלול. הוא נחשב טוב ורציני (לא כגיימר, כמובן, אלא לשימוש ביתי, אופיס וסרטים)?

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  20. Started by chen.t8,

שלום לכולם, אני מחפש נייד ללימודים, הדרישות שלי הם מאוד בסיסיות ורציתי לדעת אם יש טעם להשקיע במפרט חדש ומתקדם יחסית (I5, 4GB RAM,) ואם יש מכך ערך מוסף בנוגע לתוחלת החיים של המחשב ולא רק רלוונטי לשימוש בתוכנות מאסיביות ואם יש למשהו המלצות כלליות לגבי הדגמים של ASUS אל מול DELL ו LENOVO תודה רבה. חן

• 1 תגובה
    • 633 צפיות
  21. אני מעוניין במחשב נייד המטרות גלישה WORD EXEL והרצת סרטים FULL HD במחשב ועל פלאזמה 42 תקציב: עד 3000(אם אין ברירה חריגה עד כ- 200 ש"ח), מאחר וגם תשתמש בו ילדה עדיף מחשב עמיד ברמת גימור * מטרות המחשב? כללי ווידאו HD, חיבור לפלאזמה / LCD מדי פעם * גודל המסך? 15.6 (כי אני מעדיף מקלדת מלאה אם ניתן) * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר עדיף אך בבית יעבוד על חשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 - חובה השאר בשמחה * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB ומעלה * צורב DVD? חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא, אך מעדיף 3 שנים אם ניתן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני לא יודע אבל אם צריך כ…

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  22. תנו את חוות דעתכם במפרט שמצורף פה בתמונה בבקשה. אין צורך בציוד היקפי (יש מסך וכו). היא בעיקר משתמשת בפוטושופ אבל אני רוצה להשאיר בסיס טוב לשדרוג. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 820 צפיות
  23. אני מעוניין בלפטופ של דל כאשר הוא מוצע עם 2 אופציות של כרטיס גרפי. האופציה הראשונה היא של Intel HD Graphics שלא שמעתי על חיה כזאת והאופציה השנייה היא AMD Radeon HD 6630M 1024MB מה דעתכם? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. הוצע לי מחשב נייד שמכיל את המעבד הנ"ל, את כל שאר הרכיבים אני מכיר אך עם המעבד אין לי ניסיון. האם המעבד הזה יכול להסתדר כמו שצריך עם משחקים? איך הוא במשימות כמו צפיית בסרטים בHD ומשחקים שמבוססים על מנוע סורס לדוגמא? כרטיס המסך הוא 6310M האם הוא יספיק?

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  25. Started by rost1k,

שלום, אני צריך מפרט למחשב שיש בו רק מעבד חזק יש לי כרטיס מסך HD4850 וזיכרון 2 GB תודה. 1. מה התקציב המקסימלי? 1600 לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1650 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?כן 1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלד…

• 8 תגובות
    • 928 צפיות

דיונים חדשים בפורומים