עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מסתכל על האסוס U31F. באתר של KSP יש יש לו מעבד intel core i3 380M באתר של וואלה יש לו intel core i3 370m[table][tr][td] [/td][td] [/td][/tr][/table]באתר של KSP יש לו הארד דיסק 500GB באתר של וואלה יש לו 320GB ודבר אחרון שהוא פחות משמעותי זה שב-KSP יש לו אופיס סטארטר ובוואלה זה לא מצוין, אולי יש. זה הגיוני ההבדלים האלה על אותו דגם?

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  2. שלום רב. ברשותי נטבוק מסוג eee pc 1015 pem ורציתי לשדרג את הזיכרון (כרגע ddr3 1gb 1333) ל2gb. הבנתי שיש סוגים של זיכרון שלא נתמכים היטב על ידי מערכת ה super hybrid engine וגורמים לחוסר נצילות של הבטריה. כמו כן קראתי שעדיף משום מה זיכרון במהירות 1060 למחשב זה. אשמח לעזרה והמלצות בנושא

• 0 תגובות
    • 568 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל, אם אפשרי לחסוך אז מעולה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות תכנותיות, הרצת המון תוכנות בו זמנית, משחקים לא כבדים במיוחד, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). phpED, phpDesigner2010, אינטרנט, photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הוא לא כל כך לגיימינג אבל שיריץ משחקים בהגדרות גבוהות משחקים כגון nba 2k11, call of duty וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 8 תגובות
    • 829 צפיות
  4. שלום. אני צריך לרכוש סוללה למחשב נייד מסוג dell inspiron 1545 מה הדגם של הסוללה? איזה אני צריך לקנות? כמה תאים(אני פשוט ממש לא מבין בזה כלום)? כמה זה עולה בארץ? והאם כדאי לקנות מאיביי ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום, השימוש הכבד ביותר הוא עריכת וידאו HD (לא מקצועי), כנראה בתוכנות פשוטות (לא מאמין שיהיה שימוש ב- Adobe Premiere Pro) התקציב עד 2K, אך אין צורך במסך, צורב וכו... הרכבתי את המפרט הבא, אשמח לשמוע את דעתכם: Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪519 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪106 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Gigabyte GA-H61M-USB3-B3 P61 CHIPSET, יחידות 1 ₪472 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2653 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪228 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD10…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by ag43,

אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש כNAS. המחשב יריץ FREENAS ולא יהיה מחובר למסך לאחר ההגדרה הראשונית. דרישות מרכזיות: 1. תמיכה ב(לפחות )6 כונני SATA. 2. תמיכה בRAID 0,1,5 3. גיגהביט לאן. 4. תמיכה בSATA3 - יתרון, לא חובה. 5. מארז קטן ככל האפשר (אבל עם מקום ל6 כונני 3.5). 6. שקט ככל האפשר. הדרישות מסודרות לפי רמת החשיבות (מהגבוהה לנמוכה). אני יודע שאי אפשר לעמוד בכולן, אני מחפש שיקלול של כל הגורמים הנ"ל. התקציב הוא עד 1500 ש"ח (ללא הכוננים). כמובן שעדיף בפחות (אם אפשרי). תודה מראש.

7. Started by lipner23,

שלום אני מבלה בפורום כבר תקופה יחסית ארוכה כי אני רוצה לקנות מחשב חדש ועדיין לא מצאתי את הדבר שנראה לי מתאים לי. למרות ששלחתי הודעות כמה פעמים עדיין הייתי רוצה לשמוע ולראות עוד קצת. הרכבתי את המפרט הבא ב TMS והייתי רוצה חוות דעת עליו. התקציב שלי עומד על בין 4500-5000 בשאיפה לא להתקרב ל 5000. המערכת צריכה לכלול הכל(מסך,רמקולים,מקלדת ועכבר) לא מתוכנן OC ולא צריך מערכת הפעלה. אני רוצה להפעיל על המחשב משחקים חדשים וכבדים על רזולוציה גבוהה. רציתי גם לדעת אם ההבדל במחיר בין הI5 2500 ל I5 2400 באמת מוצדק? וגם מה ההבדל בין מעבד TRAY למעבד BOX כי יש הבדל במחיר. אוקיי אז זה המפרט והייתי שמח לקבל מכם מפרטים נוספים וחוות דעת על זה. מעבד:Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6…

• 6 תגובות
    • 765 צפיות
  8. האם הוא יכנס ב VG7000BWS של Thermaltake ?

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  9. Started by Hellcat,

המחירה על גבי הפורום אסורה. נא להשתמש ב Trade Zone.

• 0 תגובות
    • 806 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד 3, קול אוף דיוטי 8, קריסיס 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 3 תגובות
    • 907 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא משנה, אפשר לנצל הכל אם צריך, אבל לא על דברים לא חיוניים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג כמה שצריך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? עבודה משרדית, חישובים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש : Excel, Matlab, SAS, STATISTICA ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים בכלל 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא, צריך הכל (כמובן לא דיסקטים...) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 : 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שי…

• 7 תגובות
    • 737 צפיות
  12. * מטרות המחשב? הרצה בסביבות עבודה כמו MATLAB, MVS , משחקים כמו FIFA, COD, צפייה בסרטים. * גודל המסך? 14-15.6 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מודע לך שלא יהיה זמן סוללה גבוהה לאור הביצועים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? 3 שנים בינלאומית * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? LENOVO (מקווה שלא הפרתי את החוקים כי יש לי פוסט פתוח בנושא דומה, אבל החלטתי בסוף לבקש המלצה למפרט מחדש שהמומחים פה ירכיבו..) תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 966 צפיות
  13. שלום רב, המארז שיש לי כרגע: http://imageshack.us/photo/my-images/195/stam1.jpg/ אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך, מעבד, זיכרון (ram), שיתמוך במשחקים חדשים כמו fable 3 ו- the witcher 2, אני חשבתי שמה שיש לי כרגע זה מחשב טוב, אבל כשבדקתי דרישות משחק למשחקים חדשים גיליתי שלא כך הדבר. אם תוכלו להמליץ לי כל כמה חלקים טובים בסך הכל של עד 1500 ש"ח. תודה רבה מראש!! ;D ;D

• 9 תגובות
    • 970 צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר,אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 2, metro 2033, The Witcher 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אני צריך מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  15. Started by kolsad,

שלום המסך שלי של הלפטופ נסדק ורבע ממנו כבר השחיר. (מסך 15.4'') מה אתם ממליצים? האם יש מעבדה של אסוס בארץ? יש לציין שהוא בן 3וחצי שנים ככה שאין אחריות מן הסתם... תודה רבה

• 1 תגובה
    • 592 צפיות
  16. . מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת+סרטים HD אוהב שהכל רץ מהר הפעלת משחקים ו OFFICE ביחד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתשמש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת המחשב דולק 24/7 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי LED 20 ו גם מחובר ל LCD 37 אבל רק לסרטים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…

• 8 תגובות
    • 763 צפיות
  17. Started by NTT,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד שהוא לא נטבוק, אך שיהיה כמה שיותר קטן וקל (למשל 15.6" זה גדול) בנוסף, נורא חשוב לי שהוא יהיה מספיק חזק מבחינת מעבד וזיכרון RAM(לפחות 2GB מובנה) ושהוא יוכל להריץ Win7 בקלות בצורה חלקה ותוכנות כמו KONTAKT למשל (דורש הרבה מעבד וזיכרון) וכמה שיותר זמן סוללה... אם אפשר המלצות עד 2000 ש"ח - תודה רבה

• 0 תגובות
    • 767 צפיות
  18. Started by Itzik 007,

אהלן, יש לי לפטופ של HP - DV6 מזה שנתיים. כשרכשתי אותו הוא היה קנייה מעולה (ויקרה), אבל סה"כ עד היום הוא מריץ לי כל מה שאני צריך. מה שכן - הזמן עשה את שלו ונתן את אותותיו: הסוללה שלי חלשה מאוד, לעיתים מדובר ברבע שעה - שעה עבודה אם הנייד לא מחובר לחשמל (בנוסף להודעת בעייה בסוללה שצצה לי כל פעם שאני מדליק את הנייד). הנייד יחסית חם מאוד, האויר שיוצא מהמאוורר רותח, והמאוורר עצמו מרעיש מאוד. הפיתרון להתחממות - אני מניח את הנייד על ספר וככה יש מרווח בין השולחן (או כל משטח) לנייד - מה שמוריד מהרעש ומהחום (כמובן רק עם חיבור לחשמל). עד לכאן חומרה. מבחינת תוכנה - הווינדוס עצמו עובד לי יחסית לאט מאוד. אין עומס על הזיכרון, או על המעבדים (כפול ליבה) אבל יש איטיות שמתבטאת בכל פעולה של …

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  19. Started by minkmink,

לפני כשבוע ביקשתי כאן המלצה למחשב נייד קטן אך חזק לשימושים של אופיס, אינטרנט, מולטי טאסקינג, ועריכת תמונות וסרטים בסיסית. המליצו לי על האסוס U31F. עכשיו אני מתלבט בין האסוס לבין ה lenovo thinkpad edge 13 027-3BG, שחוץ מזה שהוא יותר קל, אני לא רואה הרבה הבדל ביניהם. גם המחיר אותו דבר. יש לכם דעה איזה מהם עדיף ולמה? תודה מראש..

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  20. Started by eyalc123,

שלום,סוף סוף אני עובר למחשב נייד ואני צריך את עזרתכם! עד סוף חודש הבא יש לי הזדמנות לקנות באר"הב מחשב נייד,התקציב שלי שם הוא בן 800 ל950 דולר,שלפי מה שהבנתי יחסית למחירים בארץ זה מחשב בשווי 4500-5000 שקל. הדרישות מהמחשב : ‏*עיקר השימוש בו הוא יצירת מוזיקה עם תוכנות כמו קיובייס,ועריכת תמונות עם פוטושופ וכו'...בקצרה,הכי חשוב שיתמודד יפה עם תוכנות כבדות מהסוג הנ"ל. ‏*מלבד זה,כמובן שיוכל להפעיל משחקים בצורה טובה ושישרת את שאר הצרכים הבסיסים כמו אינטרנט,אגירת מוזיקה וכו'... קיבלתי המלצה למחשב מסוג dell xps 15inch 15 אינץ זה גודל המסך שאני מחפש,אך לגבי המחשב,נראה לי שהוא יותר לכיוון של המשחקים והגיימריפפ ופחות לצרכים שאני מחפש,לא? בכל אופן,אני צריך המלצות למחשב שיענה על הנ"ל.הב…

• 1 תגובה
    • 571 צפיות
  21. . מה התקציב המקסימלי? 3000(לא כולל מסך) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ,visual studio,OFFICE,MATLAB,SPICE ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? רצוי גם לHEROES 6 אם חורג מהתקציב אפשר להתפשר על STARCRAFT 2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שבין בינוני לגבוה 3…

• 9 תגובות
    • 928 צפיות
  22. שלום, אשמח לשמוע את דעתכם על הרכיבים והמחירים במפרט המחשב הבא שהציעו לי. המחיר הבסיסי ללא השידרוגים: 5472 ש"ח המחיר לאחר שידרוגים: 7582 ש"ח ההצעה הבסיסית: מעבד - Intel Core I5-2500, 3.3Ghz, LGA 1155, 8MB Cache לוח אם - Gigabyte GA-H67M-D2-B3, Micro ATX LGA 1155, Audio 7.1CH, Lan 1G, DimmX2 DDR3 1333, USB2.0 x14 דיסק קשיח - Western Digital 10EARS Sata2, 64MB, 1TB זיכרון - 4GB (2X 2048MB) DDR3 1333Mhz Kingston כונן אופטי - DVD-RW X22 LG מקלדת / עכבר - סט מקלדת מולטימדיה / עכבר אופטי Microsoft USB כרטיס קול ורשת - מובנים. מארז - מארז גיימר Humer/Syclone ספק כוח - SeaSonic 430W רמקולים - Logitech 2.1 17W RMS S-220 OEM מסך - Mag 24"W LED H2400, 1:50000, 1920X1080, 2ms, DVI, S…

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  23. בהמשך לשירשור שפתחתי בפורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=502052.new#new ובהמשך לעצתם של tmpusr ו about:blank אני פותת את השירשור הבא בקשר למפרט למחשב לעריכת וידאו HD, שימוש בתוכנות After effects ו Premiere pro cs5.5. המפרט: מעבד i7-2600k 16GB זכרון של kingstone כ. מסך Gigabyte GTX580 SSD crucial c300 128GB WD black 1TB ספק כוח Thermaltake TT-W0230 850W 3 צורבי DVD (בעתיד יתווסף blu-ray) קירור למעבד scythe katana3 שני מסכי dell u231H * אין צורך במקלדת, עכבר, רמקולים ומארז. לגבי הלוח הייתי בהתלבטות בין Gigabyte p67a-ud7-b3 או z68x-ud7-b3. אחרי שקראתי את זה: http://software.intel.com/en-us/blogs/2011/01/07/intel-quick-sync-video-en…

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by GalPcTech,

לפטופ Presario 2800 עם Win-XP, לא מכבה את עצמו כשעושים Shutdown. הווינדוס נשאר על המסך עם ההודעה: מערכת Windows מבצעת כיבוי.... למישהו יש רעיון איך מתגברים על התופעה הזאת???

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. אהלן, קודם כל המפרט הוא בשביל חבר והוא קונה מחנות שנקראת גראנד אדוונס. השימוש העיקרי הוא למשחקים כמו MAFIA II GTA IV. זה המפרט שהציעו לו: מארז:CASE THERMALTAKE WING RS 100 175 ש"ח ספק:Spire SP-ATX-550WATT BLACKMOON 279.00 ש"ח לוח אם: INTEL BEARUP LAKE DH67BL HDMI+DVI 1333 379.00 ש"ח זיכרון: (שתיים של 2 ג'יגה) DDR3 2GB 1333MHZ CL9 KINGSTON 89.00X2=178 ש"ח כונן קשיח: WD 1TB 32M EALX SATA3 7200RPM 259.00 ש"ח צורב: SONY DVRW X 24 SATA שחור 85.00 ש"ח כרטיס מסך: כרטיס GEFORCE GALAXY GTS450 1G DDR5 V/D/H 449 ש"ח מעבד: INTEL Core I5-2500 3.3G 6M 830.00 ש"ח הרכבת מחשב+שרות במעבדה 100 ש"ח הנחת ערכה: 20 ש"ח סה"כ: 2,714.00 הנחה: 2.20% 59.69 ש"ח סה"כ: 2,654.31 ש"ח מע"מ: 16.00% 424…

• 5 תגובות
    • 757 צפיות

דיונים חדשים בפורומים