עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא משנה, אפשר לנצל הכל אם צריך, אבל לא על דברים לא חיוניים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג כמה שצריך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? עבודה משרדית, חישובים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש : Excel, Matlab, SAS, STATISTICA ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים בכלל 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא, צריך הכל (כמובן לא דיסקטים...) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 : 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שי…

• 7 תגובות
    • 735 צפיות
  2. * מטרות המחשב? הרצה בסביבות עבודה כמו MATLAB, MVS , משחקים כמו FIFA, COD, צפייה בסרטים. * גודל המסך? 14-15.6 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מודע לך שלא יהיה זמן סוללה גבוהה לאור הביצועים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? 3 שנים בינלאומית * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? LENOVO (מקווה שלא הפרתי את החוקים כי יש לי פוסט פתוח בנושא דומה, אבל החלטתי בסוף לבקש המלצה למפרט מחדש שהמומחים פה ירכיבו..) תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 963 צפיות
  3. שלום רב, המארז שיש לי כרגע: http://imageshack.us/photo/my-images/195/stam1.jpg/ אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך, מעבד, זיכרון (ram), שיתמוך במשחקים חדשים כמו fable 3 ו- the witcher 2, אני חשבתי שמה שיש לי כרגע זה מחשב טוב, אבל כשבדקתי דרישות משחק למשחקים חדשים גיליתי שלא כך הדבר. אם תוכלו להמליץ לי כל כמה חלקים טובים בסך הכל של עד 1500 ש"ח. תודה רבה מראש!! ;D ;D

• 9 תגובות
    • 968 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר,אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 2, metro 2033, The Witcher 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אני צריך מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …

• 4 תגובות
    • 653 צפיות
  5. Started by kolsad,

שלום המסך שלי של הלפטופ נסדק ורבע ממנו כבר השחיר. (מסך 15.4'') מה אתם ממליצים? האם יש מעבדה של אסוס בארץ? יש לציין שהוא בן 3וחצי שנים ככה שאין אחריות מן הסתם... תודה רבה

• 1 תגובה
    • 589 צפיות
  6. . מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת+סרטים HD אוהב שהכל רץ מהר הפעלת משחקים ו OFFICE ביחד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתשמש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת המחשב דולק 24/7 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי LED 20 ו גם מחובר ל LCD 37 אבל רק לסרטים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…

• 8 תגובות
    • 760 צפיות
  7. Started by NTT,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד שהוא לא נטבוק, אך שיהיה כמה שיותר קטן וקל (למשל 15.6" זה גדול) בנוסף, נורא חשוב לי שהוא יהיה מספיק חזק מבחינת מעבד וזיכרון RAM(לפחות 2GB מובנה) ושהוא יוכל להריץ Win7 בקלות בצורה חלקה ותוכנות כמו KONTAKT למשל (דורש הרבה מעבד וזיכרון) וכמה שיותר זמן סוללה... אם אפשר המלצות עד 2000 ש"ח - תודה רבה

• 0 תגובות
    • 749 צפיות
  8. Started by Itzik 007,

אהלן, יש לי לפטופ של HP - DV6 מזה שנתיים. כשרכשתי אותו הוא היה קנייה מעולה (ויקרה), אבל סה"כ עד היום הוא מריץ לי כל מה שאני צריך. מה שכן - הזמן עשה את שלו ונתן את אותותיו: הסוללה שלי חלשה מאוד, לעיתים מדובר ברבע שעה - שעה עבודה אם הנייד לא מחובר לחשמל (בנוסף להודעת בעייה בסוללה שצצה לי כל פעם שאני מדליק את הנייד). הנייד יחסית חם מאוד, האויר שיוצא מהמאוורר רותח, והמאוורר עצמו מרעיש מאוד. הפיתרון להתחממות - אני מניח את הנייד על ספר וככה יש מרווח בין השולחן (או כל משטח) לנייד - מה שמוריד מהרעש ומהחום (כמובן רק עם חיבור לחשמל). עד לכאן חומרה. מבחינת תוכנה - הווינדוס עצמו עובד לי יחסית לאט מאוד. אין עומס על הזיכרון, או על המעבדים (כפול ליבה) אבל יש איטיות שמתבטאת בכל פעולה של …

• 1 תגובה
    • 740 צפיות
  9. Started by minkmink,

לפני כשבוע ביקשתי כאן המלצה למחשב נייד קטן אך חזק לשימושים של אופיס, אינטרנט, מולטי טאסקינג, ועריכת תמונות וסרטים בסיסית. המליצו לי על האסוס U31F. עכשיו אני מתלבט בין האסוס לבין ה lenovo thinkpad edge 13 027-3BG, שחוץ מזה שהוא יותר קל, אני לא רואה הרבה הבדל ביניהם. גם המחיר אותו דבר. יש לכם דעה איזה מהם עדיף ולמה? תודה מראש..

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  10. Started by eyalc123,

שלום,סוף סוף אני עובר למחשב נייד ואני צריך את עזרתכם! עד סוף חודש הבא יש לי הזדמנות לקנות באר"הב מחשב נייד,התקציב שלי שם הוא בן 800 ל950 דולר,שלפי מה שהבנתי יחסית למחירים בארץ זה מחשב בשווי 4500-5000 שקל. הדרישות מהמחשב : ‏*עיקר השימוש בו הוא יצירת מוזיקה עם תוכנות כמו קיובייס,ועריכת תמונות עם פוטושופ וכו'...בקצרה,הכי חשוב שיתמודד יפה עם תוכנות כבדות מהסוג הנ"ל. ‏*מלבד זה,כמובן שיוכל להפעיל משחקים בצורה טובה ושישרת את שאר הצרכים הבסיסים כמו אינטרנט,אגירת מוזיקה וכו'... קיבלתי המלצה למחשב מסוג dell xps 15inch 15 אינץ זה גודל המסך שאני מחפש,אך לגבי המחשב,נראה לי שהוא יותר לכיוון של המשחקים והגיימריפפ ופחות לצרכים שאני מחפש,לא? בכל אופן,אני צריך המלצות למחשב שיענה על הנ"ל.הב…

• 1 תגובה
    • 568 צפיות
  11. . מה התקציב המקסימלי? 3000(לא כולל מסך) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ,visual studio,OFFICE,MATLAB,SPICE ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? רצוי גם לHEROES 6 אם חורג מהתקציב אפשר להתפשר על STARCRAFT 2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שבין בינוני לגבוה 3…

• 9 תגובות
    • 926 צפיות
  12. שלום, אשמח לשמוע את דעתכם על הרכיבים והמחירים במפרט המחשב הבא שהציעו לי. המחיר הבסיסי ללא השידרוגים: 5472 ש"ח המחיר לאחר שידרוגים: 7582 ש"ח ההצעה הבסיסית: מעבד - Intel Core I5-2500, 3.3Ghz, LGA 1155, 8MB Cache לוח אם - Gigabyte GA-H67M-D2-B3, Micro ATX LGA 1155, Audio 7.1CH, Lan 1G, DimmX2 DDR3 1333, USB2.0 x14 דיסק קשיח - Western Digital 10EARS Sata2, 64MB, 1TB זיכרון - 4GB (2X 2048MB) DDR3 1333Mhz Kingston כונן אופטי - DVD-RW X22 LG מקלדת / עכבר - סט מקלדת מולטימדיה / עכבר אופטי Microsoft USB כרטיס קול ורשת - מובנים. מארז - מארז גיימר Humer/Syclone ספק כוח - SeaSonic 430W רמקולים - Logitech 2.1 17W RMS S-220 OEM מסך - Mag 24"W LED H2400, 1:50000, 1920X1080, 2ms, DVI, S…

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  13. בהמשך לשירשור שפתחתי בפורום מעבדים, לוחות-אם וזכרונות http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=502052.new#new ובהמשך לעצתם של tmpusr ו about:blank אני פותת את השירשור הבא בקשר למפרט למחשב לעריכת וידאו HD, שימוש בתוכנות After effects ו Premiere pro cs5.5. המפרט: מעבד i7-2600k 16GB זכרון של kingstone כ. מסך Gigabyte GTX580 SSD crucial c300 128GB WD black 1TB ספק כוח Thermaltake TT-W0230 850W 3 צורבי DVD (בעתיד יתווסף blu-ray) קירור למעבד scythe katana3 שני מסכי dell u231H * אין צורך במקלדת, עכבר, רמקולים ומארז. לגבי הלוח הייתי בהתלבטות בין Gigabyte p67a-ud7-b3 או z68x-ud7-b3. אחרי שקראתי את זה: http://software.intel.com/en-us/blogs/2011/01/07/intel-quick-sync-video-en…

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by GalPcTech,

לפטופ Presario 2800 עם Win-XP, לא מכבה את עצמו כשעושים Shutdown. הווינדוס נשאר על המסך עם ההודעה: מערכת Windows מבצעת כיבוי.... למישהו יש רעיון איך מתגברים על התופעה הזאת???

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. אהלן, קודם כל המפרט הוא בשביל חבר והוא קונה מחנות שנקראת גראנד אדוונס. השימוש העיקרי הוא למשחקים כמו MAFIA II GTA IV. זה המפרט שהציעו לו: מארז:CASE THERMALTAKE WING RS 100 175 ש"ח ספק:Spire SP-ATX-550WATT BLACKMOON 279.00 ש"ח לוח אם: INTEL BEARUP LAKE DH67BL HDMI+DVI 1333 379.00 ש"ח זיכרון: (שתיים של 2 ג'יגה) DDR3 2GB 1333MHZ CL9 KINGSTON 89.00X2=178 ש"ח כונן קשיח: WD 1TB 32M EALX SATA3 7200RPM 259.00 ש"ח צורב: SONY DVRW X 24 SATA שחור 85.00 ש"ח כרטיס מסך: כרטיס GEFORCE GALAXY GTS450 1G DDR5 V/D/H 449 ש"ח מעבד: INTEL Core I5-2500 3.3G 6M 830.00 ש"ח הרכבת מחשב+שרות במעבדה 100 ש"ח הנחת ערכה: 20 ש"ח סה"כ: 2,714.00 הנחה: 2.20% 59.69 ש"ח סה"כ: 2,654.31 ש"ח מע"מ: 16.00% 424…

• 5 תגובות
    • 753 צפיות
  16. צריך בבקשה המלצה למפרט למחשב נייד. אני צריך שהמפרט לא יעבור את ה-4000 ש"ח. שימושי המחשב בעיקר לעיצוב גרפי ,לימודים (עבור סטודנט , עבודה עם תוכנות סירטוט ועיצוב גרפי שונות). תודה.

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  17. Started by david_comp,

מחשב א: אני צריך מחשב המיועד: לדברים בסיסיים כמו גלישה, סרטים, הורדות וכו. וכמובן למשחקים (לא כבדים) למשל fifa nba, GTA IV, Pro, 2011. fryCry וכו. התקציב הוא 3000 ש"ח (כולל רמקולים באיכות טובה לא צריך משהו בשמיים עד 200 ש"ח מקלדת ועכבר לא אלחוטי). עדיפות ל Intel אלא אם כן ההצעה לא משתלמת. מחשב ב: המחשב לא מיועד למשחקים (אבל כדאי שהוא יריץ משחקים בסיסים כמו fifa 2011 וכו) אבל הוא מיועד להורדותת סרטים, שירים שיעבוד בצורה חלקה ומהירה, חשוב שהרכיבים יהיו איכותיים זיכרון גבוהה, ושיהיה שקט. (לא משנה איזה חברה המעבד) תקציב 2500. וגם המלצה על חנות איכותית, אמינה ובאזור הדרום. תודה

• 4 תגובות
    • 663 צפיות
  18. Started by ניר קקון,

אני רוצה לקנות מחשב חדש בקרוב ואני צריך מפרט שיתאים לי אז ככה אני צריך מחשב שיריץ את כל המשחקים החדשים שהולכים לצאת כמו battlefield 3 וכאלה הכי חשוב שיריץ משחקים התקציב הוא 6000 ש"ח ואני מוכן לחרוג ממנו עד 6500 לא יותר... בבקשה שיענו לי המבינים והרציניים בלבד ואיפה לקנות גם חשוב לי (שמעתי שכדי לקנות מקי אס פי אבל אני לא יודע)... תודה לעוזרים! נ.ב אני מקווה שמחשב בסכום כזה יחזיק איזה שנתיים שלוש כשהוא עוד מריץ משחקים יפה...

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  19. Started by kfirbep,

1. מה התקציב המקסימלי?1400 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לא נראה לי שתוכלו לחסוך אבל אם כן מצויין במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 1400 זה המקסימום 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים,עבודות,סרטים,מוזיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1280X960 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?world of warcraft, fifa 2011, cs * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?אין לי שמץ של מושג מה זה. 3…

• 7 תגובות
    • 785 צפיות
  20. בלי ציוד היקפי, רק השורה של הi3 2100, מי שצריך את המפרט צריך דברים פשוטים כמו סקייפ, WORD, לפתוח הרבה תמונות במקבל וכו' המפרט הזה יספיק? אני יודע שהוא ממש לא משו משו אבל הוא נורא זול, אם אתם רואים שמנסים לזיין אותנו איפשהו אז תגידו, הלוח אם אמור להספיק לצרכים נכון? תודה מראש.. Uploaded with ImageShack.us

• 6 תגובות
    • 700 צפיות
  21. המטרות: לימודים, עבודה, סרטים, גלישה באינטרנט. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10460&perur=2&t=1&c=441 תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Mayan_S,

יש לי מחשב שבו הלוח אם והמעבד הם בני 4 + והגיע הזמן לשדרג. אני מעוניין לקנות לוח אם, מעבד אנטל מרובע ליבה, ו 4 גיגה זיכרון. התקציב שלי הוא בסביבות 1500 שקל, והחנות שבה אקנה היא KSP. כל המידע הנחוץ להמלצה רשום, אנא התייחסו אליו ולא לדברים אחרים תודה מראש

• 4 תגובות
    • 904 צפיות
  23. שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד חדש, בעקבות השולחני שהלך לעולמו, ואני די אבוד בים הפרטים והמפרטים, כך שאני זקוק לעזרתכם במציאת המחשב שיענה על הדרישות הבאות: שימושים - גלישה, מוזיקה, סרטים, ועבודה משרדית כבדה (מצגות כבדות, גליונות נתונים גדולים וכו') רצוי שיוכל להריץ AUTOCAD אבל לא מחייב. דרישות בסיסיות: מסך - 15.6", HD, LED, ציפוי מט. מארז - מסיבי עד כמה שאפשר (ראיתי כאלה מתכתיים. נראה לי נחמד מאוד אבל לא מחייב), עם יציאת HDMI ולפחות 3 כניסות USB. מקלדת - שוב, מסיבית, מלאה (חובה!), עם כפתורים מרווחים. משטח מגע עם תמיכה בMULTITOUCH (זה כבר סטנדרט?). תקשורת - רצוי BLUETOOTH, רצוי NETSTICK פנימי. בנוגע למפרט הטכני אני ממש לא מבין בזה, ואין לי מושג מה אני צריך.... כמובן שכמה ש…

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  24. אהלן, אני סטודנט שמחפש בין היתר מחשב שמסוגל גם לשרת אותי בצפייה של סרטי FHD על גבי LCD, ולאחרונה התחלתי לצלם וידאו אקסטרימי במצלמה למי שמכיר, GoPro HERO, הייתי רוצה שאוכל גם לערוך את הסרטים שאני מצלם על גבי המחשב, הסרטים מצולמים ב720P 30/60 fps. זה המחשב נייד הראשון שלי כך שאני לא יודע איזה פיצ'רים רצויים, סדר גודל של תקציב הוא 3K~. וחייב יציאת HDMI. תודה רבה לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. היי, אני צריך מחשב של משחקים וכבר פתחתי דיון אבל אני עשיתי מפרט משלי, מה אתם חושבים?: [table][tr][td]מעבד: [/td] [td] Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪1169 [/td] [/tr] [tr] [td]לוח אם: [/td] [td] Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 for socket 1155 כמות: 1 מחיר: ₪642 [/td] [/tr] [tr] [td]מארז: [/td] [td] THERMALTAKE Soprano RS 101 Piano Black Fan Filter 120mm + Window כמות: 1 מחיר: ₪296 [/td] [/tr] [tr] [td]קירור למארז: [/td] [td] Thermaltake 120mm Cyclo LOGO 1500RPM 17dBA כמות: 2 מחיר: ₪70 [/td] [/tr] [tr] [td]ספק כוח: [/td] [td] Delta 650Watt, 120mm Fan, 24 pin, 12V, 6X SATA, ACTIVE PFC, EX Series כמות:…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים