עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? matlab, visual studio 2008/2010 spice , מבחינת משחקים שיוכל להריץ את המשחקים האחרונים ברמה גבוהה ומשחקים עתידיים. סטרי HD 1080 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.the witcher 2/ starcraft 2/ diablo 3 (when it will be released) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…

• 8 תגובות
    • 831 צפיות
  2. Started by edeenn12,

אין צורך בצורב

• 1 תגובה
    • 506 צפיות
  3. ביצעתי הזמנה למחשב, אפשר עדיין לשנות אם יש הערות משמעותיות. שימושים: כללי + תכנות (Python/Matlab), גיימינג בינוני על מסך 1600X1200, משחקי FPS בעיקר. שקט: 7/10 Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Box, יחידות 1 ₪563 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2521 Intel BLKDH67BL-B3 I5 Socket 1155 H67 CHIPSET דגם מתוקן B3, יחידות 1 ₪434 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2348 Sapphire ATI Radeon 5850 Xtreme 1GB GDDR5 HDMI ברכישת מערכת , יחידות 1 ₪699 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2639 מקלדת חוטית Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 ‎B2L-00007‎ USB, יחידות 1 ₪83 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2084 הרכבת מחשב עד 3000 ש"…

• 7 תגובות
    • 744 צפיות
  4. שלום, הייתי שמח לקבל המלצות על מחשב נייד, התקציב הוא עד 5000, הייתי מעדיף שיהיה פחות אם אפשר. מבחינת העדפות, אני צריך מחשב חזק לחישובים כבדים יחסית (ופחות למשחקים). אני רוצה מעבד SB, רצוי i7. כמו כן אני צריך כמות זיכרון יפה. נכון לעכשיו 6 יספיק, 8 עדיף, אבל הבעיה, ופה הקושי הגדול, אם אני משקיע סכום כזה, אני רוצה אפשרות שדרוג עתידית ל - 16GB, ואת זה התקשיתי למצוא. כרטיס מסך רצוי נפרד כי זה בכל זאת מזרז את פעולת המחשב, אבל לא חייב להיות כרטיס חזק במיוחד. הייתי רוצה דיסק קשיח של 7200RPM ויציאת USB 3 אחת לפחות. קשה למצוא נייד כזה, אחרת לא הייתי שואל... תודה !

• 1 תגובה
    • 545 צפיות
  5. Started by cow king,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח + 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו, עריכת תמונות, תכני HD ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, AfterEffect- שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -BF, COD,Withcer 2 ומשחקי רשת RPG למינהם. -Dell 2410 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד …

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אני מעוניין במערכת מחשב חדשה (ללא ציוד הקפי) לאחייניתי סטודנטית לאדריכלות. תקציב עד 4500 ש"ח. רוב העיבודים הם רינדור 3D המתבצעים בתוכנות כגון REVIT / SKETCH UP PRO / AUTOCAD לפי מה שראיתי רוב (או כמעט כולו) העומס נופל על המעבד ומספיק כרטיס גרפי עם 256GB עם תמיכה ב OPENGL 1.5 אני מתכוון להשתמש בחלק מהציוד מהמחשב הקודם: מארז THERMALTEK KENDELF ספק SEASONUC S12II 620W מודולרי כרטיס מסך 9800GX2 המפרט החדש: מעבד INTEL CORE i7 2600K Tray אוורור MUGEN II לוח אם ASRock Z68 PRO3 זיכרון 4x2GB או 2x4GB מסוג RipJaws 1600 דיסק קשיח בנפח 1TB WD SATA3 CAVIAR BLUE צורב LightScribe LG אשמח מאוד לקבל הערות/הארות על המפרט שינויים/הוספות לשיפור ביצועים

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  7. אהלן חברים, שאלה פשוטה לי אליכם, שלא הצלחתי לעלות על תיקונה או טיפול הבעיה: הדגם: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5048664-5062471.html בנייד שלי יש את התכונה של כרטיס מסך מתחלף, ז"א שבעט עבודה הוא פועל על הכרטיס החזק, וכשלא צריך הוא על הכ.מסך המובנה של אינטל. הבעיה היא - כשאני נכנס דרך CCleaner, הוא מראה רק כרטיס מסך המובנה, ולא את הכ.מסך שיש. גם בהגדרות אין אפשרות לראות שאכן הכרטיס מסך ה"מקצועי" יותר הוא הכרטיס מסך אלא הכ.מסך של אינטל. אשמח אם תוכלו לעזור לי לעלות על הבעיה או הדבר הזה, תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  8. Started by Rubi23,

שלום, רציתי לברר באופן כללי לגבי מערכות הפעלה למחשב. האם זה קריטי לקנות מחשב עם וינדוס מקורי, במידה וכן האם יש אופציה לבצע פורמט(או גיבוי) תודה!

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  9. שלום. אני מחפש מחשב לסלון שיהיה להצגת סרטים וסדרות ואינטרנט בעיקר התקציב שלי הוא 1700-1500 על המחשב עצמו ולמקלדת ועכבר עוד 200 שקל גג לא יותר חשבתי ללכת על המחשבים של ה giada יש מניעה או המלצה? אשמח לקבל מפרט תודה מראש

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  10. Started by lipner23,

שלום אני רוצה לקבל מפרט של מחשב נייד ב 4500 שח, כולל ווינדווז 7 64 ביט, ללא oc המחשב הוא בעיקר לצורכי גרפיקה חובבנית להתחיל פוטושופ ועוד כל מיני תוכנות גרפיקה.

• 3 תגובות
    • 542 צפיות
  11. הסיפור הוא כזה: הטושיבה הנייד שלי, ששירת אותי נאמנה 4 שנים, מראה סימני גסיסה (שלא נאמר התיישנות) וכנראה אצטרך להחליפו בקרוב. אני לא יכול לוותר לחלוטין על עניין הניידות אז חשבתי לקנות נייד חזק הן מבחינת מעבד והן מבחינת כרטיס מסך למשחקים כמו HD6770M, אבל היות ואיני צריך ניידות וכוח בו זמנית עולה בראשי המחשבה - אולי עדיף לקנות מחשב נייח חזק ובנוסף אליו נטבוק? עוד נקודה רלוונטית - אני סטודנט, ורוב הזמן גר במעונות. עם זאת ברוב סופי השבוע אני נמצא בבית הורי (וגם קרוב לחברים ולחברה). כרגע עומד בבית הורי מחשב שפעם שימש בעיקר אותי וכיום משמש בעיקר את הורי, שכרגע מכיל מעבד E8400, כ.מ. HD4890 ו4GB זכרון (DDR2). הורי צריכים מחשב לשימושי סרטים ואינטרנט בלבד, ואינם זקוקים למפרט חזק ובט…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אני בכלל לא בעניינים, לכן יעזור לי מידע כמו איזה מעבד כדאי לקנות, כמה זיכרון, סוג של מחשב (מיינסטרים וכד'). כמובן שדגמים ספציפיים של מחשבים יתקבלו בברכה. בעיקרון, המחשב מיועד לעבודה אוניברסיטאית: אופיס, אינטרנט, תוכנות סטטיסטיות (SPSS וכד'), גרפיקה (פוטושופ), הרצת ועריכת סרטים (בסיסית) חשוב לי שהמחשב יטוס! (ביצועים מעולים), ממשק נוח (מקלדת נוחה, נגישות...), קל (מתחת ל-2 ק"ג) יכול להגיע ל-7K, אבל המלצות על טובים וזולים יותר תתקבלנה בברכה תודה!

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. *המפרט הוא בעיקר לגיימינג *אני לא רוצה לעשות OC או CF *כן אני יודע שעדיף לקחת I5 2500 אבל אני בכל זאת רוצה I7 2600 *כן אני ידוע שאפשר לקנות HD 6950 ולפתוח אותו ואני לא רוצה לעשות את זה *אני קונה רק ב KSP אז בבקשה אל תביאו לי הצעות מחנויות אחרות מעבד: Core i7 2600 3.4Ghz לוח אם: Gigabyte Z68MA-D2H-B3 זכרון: 1x4GB G.Skill RipJaw Edition 1x4GB G.Skill RipJaw Edition כרטיס מסך: HD 6970 2GB דיסק קשיח: WD Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX צורב: DVD±RW GH22NP x22 Black IDE (Oem) קירור למעבד: Scythe Mugen II Rev.b 5 מארז: Collermaster CM 690 II Plus Black ATX Case ספק כוח: 750W

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  14. שלום, אני מעוניין לקנות 2 מחשבים מבוססי אינטל הראשון למשחקים כמו COD GTA וכו' לא חייב לרוץ על ההגדרות המקסימליות והשני לעבודה משרדית. לא יהיה OC באף אחד מהמחשבים, חריגות לא גדולות 50 שקל+-, לשקט יש חשיבות אך לא להשקיע יותר מידי. המחשבים הולכים להריץ WINDOWS 7 רצוי 4 גיגה זיכרון. בניתי את שני המפרטים, השמח להמלצות+הסברים וכו' Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪519 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪267 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1943 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257…

• 12 תגובות
    • 920 צפיות
  15. Started by malren,

אהלן, יש לי בעיה שאני מחבר את המחשב נייד שלי (studio xps 1645) לטלוויזיה שלי בעזרת כבל HDMI אז שאני רואה סרטים בין אם זה דרך הVLC או המדייה פלייר שומעים ברקע רעשים לא נעימים וזה משגע אותי.. עכשיו הבעיה לא בטלויזיה כי זה עושה לי את זה ב3 טלויזיות שונות. אשמח לעזרה תודה רבה

• 2 תגובות
    • 648 צפיות
  16. Started by bennunz,

היי.... יש לי מחשב שכבר זמן מה אני מנסה לפתור את הבעיה שקיימת אצלי. במשחקים כל כמה שניות יש תקיעה. עברתי בין win7 ל- winxp כמה פעמים עד שהגעתי למסקנה כי הבעיה היא בצריכת החשמל. בwin7 הצלחתי להאיץ אולם בwinxp אני לא מצליח... אם למישהו יש תוכנה שתאפשר לי יותר שליטה ממה שהwindows מאפשר אודה... אם יש לכם פתרונות נוסף אודה לכם מאוד.... בתודה מראש לכל העוזרים...

• 0 תגובות
    • 592 צפיות
  17. Started by roeesnir,

אני רוצה i5 לפחות, ולא איכפת לי שיהיה מחו"ל. המחירים בארץ נוראים.

• 0 תגובות
    • 915 צפיות
  18. אהלן אנשים ריצית דעת אם יש אפשרות להחליף לנייד מסוג Lenovo ThinkPad Edge 15 0301-GRG את המעבד מ -i3 ל- i5 ? תודה

• 0 תגובות
    • 966 צפיות
  19. Started by PorscheN,

שלום לכולם אני מבקש מפרט למחשב גיימינג מבוסס על מעבד אינטל i7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000-5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אך אם אפשרי אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גרפיקה, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים בשוק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט,שיחות ווידאו(סקייפ למינהם) ואופיס . 1. מה התקציב המקסימאלי? ~1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח אם יתאפשר לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית,שימוש בתכנות לשיחות וועידה וידאו אינטרנטיות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? א…

• 8 תגובות
    • 635 צפיות
  21. שלום, אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה בקרוב ואני מחפש מחשב נייד (14אינץ+) שיהיה מספיק מהיר בשביל להריץ במקביל כמה יישומים ולא יתקע לי במהלך הכתיבה. חשוב לי שהמחשב יהיה קליל אבל גם שתיהיה לו סוללה מספיק חזקה כדי לשרוד הרצאה של 3 שעות. יש לכם המלצות בשבילי? תקציב של עד 4.5 אלף שקל נ.ב אני לא מתכוון להפוך את המחשב לפלטפורמת משחקים או עיצוב גרפי אבל הוא כן ישמש בתור מחשב מולטימדיה מדי פעם כדי לראות סרטים עם החברים. תודה!!

• 5 תגובות
    • 919 צפיות
  22. Started by drumaniac,

שלום, יש לי dell vostro 1320, מזה שנתיים. בזמן האחרון החל חימום יתר שמורגש משמאל לטאץ' פד, ברמות חזקות עד כדי הרגשת כאב ביד כמו כוויה, ואדמומיות. מאחר ומסתבר שאני לא היחיד שזה קורה לו, פניתי למעבדה בה יש לי אחריות. הם ביצעו ניקוי של המאוורר (ולמיטב ידיעתי לא ביצעו שום פעולה אחרת מלבד בדיקה כללית). לאחר שקיבלתי את המחשב חזרה, שימוש של 30 דקות בלבד בסביבה לא ממוזגת כבר הספיק כדי שהבעיה תחזור - ממש אי אפשר לגעת באיזור הזה. המחשב חזר למעבדה, שטענה שהחימום סביר גם לאחר הפעלה ממושכת ומכבידה, ושאין שום בעיה במחשב. התעקשתי והם שלחו למעבדה של דל - ולטענתם גם המעבדה של דל לא מצאה בעיה. למישהו יש עצה? האם יכול להיות שהם חוסכים עלי ולא רוצים לבצע החלפה של רכיבים יקרים? ואיזה רכיבים א…

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  23. Started by eranratzon,

צריך מחשב לאינטרנט ואופיס ראיתי ב KSP מחשב עם מעבד AMD ATHLON 2 DUAL CORE P340 האם המעבד הזה ברמה של P6200 של אינטל ? המחיר 2000 ש"ח תודה ערן

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, נחשב יחובר לטלויזיה ו\או מסך חיצוני כאשר אני בבית, חשוב שקט * גודל ה, ומחשב לא חם, גם שהוא פועל שעות רבות, אני מתכוון להפעיל אותו מסביב לשעון גם בלילה להורדות *מסך 13.3 * משקל רצוי פחות מ2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה יותר ארוך, 8 שעות עם WIFI ובהירות לא מינימלית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 אבל מעדיף חי טרה ,מעדיף גם במהירות של 7200 סל"ד * צורב DVD? לא , בשביל לחסוך משקל, אין לי כלל שימוש בכונן דיסקים * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, יהיה נחמד אם יהיה אחריות לשנה בארץ * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ASUS א…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים