ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד ואני מתלבט בין כמה דגמים של DELL ו-LENOVO. אבל החלטתי לבדוק גם כמה מחשבים של HP. ורציתי לדעת מה דעתכם עליהם - HP Pavilion dm4x Entertainment PC series HP Pavilion dv4t series בכוונה לא רשמתי מפרט אלא כדגמים. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 726 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - עבודה משרדית, רצוי שיוכל להציג גם סרטים בHD אבל לא קריטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מחשב בלבד, לא זקוק למסך או כל ציוד היקפי אחר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אני מסוגל לעשות OC אם יש מפרט שזה כדאי בו. 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 1 תגובה
- 479 צפיות
-
-
שלום בניתי את המפרט הבא לצורכי עבודה ב SOLIDWORKS וגם למשחקים על רזולוציה הכי גבוהה המסך שלי הוא SAMSUNG BX2450 24'' LED התקציב עומד על עד 5800 שקל גג אני מבקש לשמוע חוות דעת על המפרט וגם אם אתם מזהים "צוואר בקבוק"? המפרט הוא: [table][tr][td] מעבד: [/td][td] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1417 [/td][/tr][tr][td] לוח אם: [/td][td] ASROCK Z68 EXTREME 4 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪967 [/td][/tr][tr][td] זיכרון: [/td][td] G.SKILL "XL" 8192MB (4096MBX2) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS-X אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪476 [/td][/tr][tr][td] כרטיס מסך: [/td][td] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! - זמין במלאי אחריו…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום הילד בגיל 10 אני מבקש מפרט ללא מסך בסביבות 2000 ש"ח. הוא לא משחק במשחקים כבדים (הוא משחק ב: קאונטר סטרייק , סימס, רולר קוסטר וכד' ) שאלה : הכרטיס שנמצא במעבד I3 הוא מספיק טוב או שצריך כרטיס מסך נוסף? תודה
-
- 2 תגובות
- 749 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? , צפיה בסרטים, אינטרנט. * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? רצוי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות בישראל תספיק. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. המחשב מיועד בתור מתנה לאשה שרואה בעיקר סרטים, וגולשת פה ושם. התקציב הוא כ1500 עם אפשרות חריגה של לא יותר מ200 ש"ח. הוצע לי היום HP G6 עם מעבד 6200 ו3 ג'יגה ראם ב2100 ש"ח, אומנם לא בתקציב כל כך אבל מה אתם אומרים? תודה.
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לשימושים של צפייה בסרטי HD כבדים, משחקים בינוניים גלישה באינטרנט ועיבוד תמלילים. הייתי מעוניין לקבל כמה המלצות למחשבים ניידים בטווח המחירים הזה. כמה שאלות נוספות: אני מעוניין לקנות מחשב מחודש (refurbished) ורציתי להתייעץ האם מהלך כזה הוא נכון? מה המדיניות של חברות לגבי אחריות למוצרים מחודשים? איזה חברה נותנת את האחריות הבינלאומית הטובה ביותר והאם שווה להתפשר בביצועים על מנת לקבל אחריות טובה? (קראתי את זה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=372787.0 רוצה לשמוע עוד דעות) תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 790 צפיות
-
-
פשוט שיחקתי באש עם כל נסיונות הפלאש ביוס הללו, וכעת אני נאלץ לשדרג בגלל שאין להשיג לוחות נורמלים לסוקט 775. היו לי עד כה: מעבד אינטל E8400, לוח ג'יגה בייט GA-P35-DS3L, זכרונות TRANSCEND DDR2 4GB, וכרטיס מסך ג'יגה בייט 9800GT. יום ראשון הקרוב אני אמור לקבל: מעבד AMD PHENOM II 970, לוח ג'יגה בייט GA-990XA-UD3, זכרונות OCZ DDR3 PC3-10666 2GBX2 1333MHZ שיעבדו על דואל צ'אנל, וכ.מסך ג'יגה בייט 460GTX 1GB GDDR5. כמו כן גם פלופי USB, למקרה שאני אצטרך את "התקנת F6", אם ארצה לשים XP. עכשיו השאלה שלי כזאת: את הספק כח לא שידרגתי. יש לי CHIEFTEC מסדרת ה-A135, והדגם הוא APS-550S, עם 550W REAL, ועם 80 PLUS. האם הוא מספיק חזק בשביל להחזיק לי את המערכת החדשה? ועוד שאלה קטנה, אולי טפש…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שאני סוגר\מקפל את המסך האינטרנט נכבה איפה אפשר להגדיר שהאינטרנט ימשיך לפעול בזמן הזה ? מחשב נייד של DELL , וינדוס 7. תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר 3 שנים , הגיע הזמן להחליף את המחשב של אחי הקטן (זה לא המחשב שנמצא בחתימה שלי). מה הדרישות מהמחשב? שיהיה טוב סך הכל , אין שימוש יותר מידי מסיבי וכבד על המחשב אך המטרה שמשחקים (לא כבדים) שייצאו גם בעוד 3 שנים יעבדו על המחשב גם כן. התקציב הוא 3K פחות או יותר , סטייה של 100 - 200 שקל לא יהרגו אותנו. אני לא נעול על חנות מסויימת אבל כן חשוב שהיא תהיה מהמרכז ואני פתוח להמלצות בקטע הזה. אין צורך בציוד היקפי כיוון שאת המקלדת המסך (19 אינצ' של LG) העכבר והרמקולים אנחנו משאירים מהמחשב הקודם. יש לנו ניסון עם מעבדים של AMD וסך הכל אנחנו לא נגד כי כולם עבדו טוב מאד. כנ''ל לגבי ATI / NVIDIA. אין דרישות מיוחדות לכונן קשיח (250/500 יספיק בהחלט). גם 3-4GB זיכרון עשוי להספיק מבח…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה לנייד שאנחנו רוצים לקנות לאבא שלי כמתנה. התקציב הוא 2.5K והשימושים הם משרדיים לרוב. למיטב ידיעתי הוא לא צופה בסרטים או משחק עליו. הוא כן משתמש הרבה באינטרנט ובתוכנות אופיס. עדיף מחשב עמיד מאשר דק ומעוצב. עוד בקשה (מוזרה קצת), יש לו מעין מכונה שיוצרת חלקים לשעונים ע"פ שרטוטים. אני יודע שהוא מחבר מחשב רגיל למכונה הזאת עם חיבור של המדפסות הישנות האלו. יש ניידים עם יציאה כזו? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט יחסית עצבני מבוסס על Core i7 שישמש בעיקר ל solidworks וגיימינג. התקציב הוא 5K (אפשר לגלוש עד 6K). ללא מסך, רמקולים, מקלדת, עכבר, כרטיס קול, SSD. שכן יכלול windows 7 pro, 2X 1TB HDD שלוח האם יתמוך ב triple channel וכן גם הזכרונות, ואם כבר אז שגם יהיה לו USB3. מארז טוב שלא יכלול שום לד מכל סוג שהוא. תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
צריך מפרט למשחקים בתקציב של 3000 שקל יש כבר מסך של 26" ולא צריך שום ציוד היקפי. עדיף כמה שיותר שקט. לא צריך שום תוכנות אבל צריך הרכבה. ואני גר בחדרה אז עדיף חנות מהאזור, אין לי העדפה ספציפית תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 5 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב קולנוע ביתי + עבודה משרדית בעיקר וורד ולחבר אותו למסך הטלויזיה בסלון. שימושי המרכזיים: 1. צופה בסרטים באיכות גבוהה. 2. משתמש בוורד. 3. שומע מוסיקה (שיהיה איכות טובה מאוד). 4. אינטרנט. 5. עובד רוב הזמן עם 15 חלונות במקביל. מה חשוב לי: 1. שלא יתקע וירוץ מהר. 2. איכות סאונד ותמונה מהגבוהים שאפשר במחיר הנקוב. 3. אפשרות להקליט מהממיר הדיגיטלי. 4. כונן קשיח אחד מהיר ולא יותר מכיוון שיש לי שני נידיים. 5. שלט רחוק למחשב. 6. מקלדת ועכבר אלחוטיים איכותיים לא כלוול במחיר (תגידו כמה עולה רק). אשמח לקבל הצעת מחיר ולהתחייב שהחנות עם ההצעה הטובה ביותר והמשתלמת ביותר תזכה בי כלקוח עוד ביום א'
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט למחשב HTPC לשים בסלון אני רוצה שיהיה לו אפשרות לחבר כבר HDMI ואפשרות לחבר כבל אופטי מכיוון שלרסיבר שלי אין חיבור של HDMI אני הולך להפעיל עליו סרטים ב FULL HD במידה ובמפרט יהיה מעבד של ATOM האם הוא ינגן את הסרטים של ה FULL HD חלק ובלי תקיעות אפילו אם זה סרט כבד? אין צורך באפשרות להפעיל משחקים אין צורך ב HD vהאם יש צורך בכרטיס מסך בשביל שהסרטים של יתקעו? צריך שיהיה לו שלט בשביל שלא נצטרך להשתמש במקלדת ועכבר בשביל לנגן את הסרטים אפשרות חריגה של 100-200 שקל מקסימום שאלה אחרונה:איך אני מעביר אחרי זה סרטים בין המחשבים(במידה ונפסול את הכרטיס רשת האלחוטי כי זה איטי)האם ישנה אפשרות לשלוב את ה HD ולחבר אותו פשוט בכבל USB למחשב הראשי שממנו אני מעביר את הסרטים? תוד…
-
- 10 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב + רמקולים ב - 2.3K . המחשב מיועד למוסיקה, סרטים, חיבור לטלוויזיה . לגבי הרמקולים - מעוניין ברמקולים איכותיים ב - 400 ש"ח שיהיו בשיטת שידור 5.1 אבל עדיין לא סגור על הסוג . זהו המפרט שהרכבתי מעבד - Intel CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 – TRAY קירור למעבד - ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 לוח אם - Gigabyte GA-H67M-UD2H-B3 1155 Micro ATX Motherboard for Intel צורב - DVD NEC DVDRW AD-7260S X24 - BLACK - SATA דיסק קשיח - SAMSUNG F3 750GB 32MB SATA2 7200 זכרון - KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 מארז + ספק COOLERMASTER ELITE 335 + 400W PSU אשמח לקבל חוות דעת . תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים כבדים * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) שולי * בלוטות? עדיף שכן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני מתכוון לקנות בארץ כי עשיתי בירורים ולהביא מחשב מחו"ל של מסובך. אם תוכלו תתנו לי בבקשה מפרטים מקצוות התקציב (מ4000 ו5000, באמצע גם טוב) תודה רבה לעוזרים =]
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום אני מחפש המלצה למשטח קירור זול ללא שיפוע ורעש שיוריד לי את הטמפרטורה של הלפטופ תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
שלום רב, לאחר מספר התייעצות פה בפורום הגעתי למפרט מחשב שאני מעוניין לקנות. אני מתלבט עדיין לגבי לוח אם . המחשב הינו "רב תכליתי" ומיועד להרצת סרטים באיכות גבוהה, חיבור המחשב לטלוויזה ולהרצת מכונות וירטואליות . מבחינה כספית אפשר גם חריגה של כ - 200 ש"ח . מפרט ראשון: מארז – NZXT H2 Classic Silent ATX No P/S Black Case ספק כוח - Seasonic S12II-520 520W Active PFC קירור למעבד - ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME REV.2 דיסק קשיח – Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB sata F3 HD103SJ מעבד – Intel Core i7-2600 32nm 3.4GHz 8MB LGA 1155 Box CPU לוח אם - INTEL BEARUP LAKE : BLKDH67BL-B3 זכרון – (4096MBX2) Kingston Hyper DDR3 dual channel 1600 cl9 צורב - SAMSUNG SH-S223FBLK x22 sata מפ…
-
- 4 תגובות
- 676 צפיות
-
-
ניסיון #2: 1. מה התקציב המקסימאלי? -- 5500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי ואף רצוי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית ותכני HD. בנוסף, איכלוס מכונות וירטואלית - אבל לא נראה לי שקריטי שזה יהיה Core i7. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - GTA IV, Assassin's Creed 2+3, Duke Nukem Forever. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 192…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בעיקרון בשביל משחקים, לא ממש כבדים אבל נחמדים.. (במיוחד WOW) זמן סוללה לא חשוב לי, כך גם המצלמה אם אפשר שהמסך יהיה כמה שיותר גדול אך לא קריטי אין עדיפות לחברה מסוימת מכיוון שאני לא מבין בזה, ואין לי גם עדיפות למשקל כי המחשב יהיה מחובר לחשמל רוב הזמן באזור נצרת עילית או חיפה, יש KSP בנצרת עילית אך ממה שהבנתי SKYPC עדיף למרות שהוא רחוק יותר תודה מראש
-
- 30 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אהלן, נכנסתי לאתר של ATI, ואני רוצה להוריד דרייברים לכרטיס מסך, הכרטיס מסך המדובר הוא 4650M אבל שאני בא להוריד דרייברים רשום שם Catalyst Software Suite שזה בכלל 1.11 מגה בייט, אני עובר לטאב השני ושם רשום Catalyst Control Center וזה 80 מגה בייט. עכשיו מה מהם אני יוריד? את שניהם? אם כן מה להתקין קודם? להסיר דרייברים בעזרת ה DRIVER CLEANER? אגב, מה זה HydraVision Package? למה זה תורם והאם יש צורך בכלל?.. תודה!
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-
-
פתחתי כאן ת'רד לפני כשבועיים בו ביקשתי המלצות למפרט. אחרי שראיתי פה הרבה מפרטים, כל אחד הוסיף משהו אחד והוריד משהו אחר. סופו של דבר בחרתי את זה: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪995 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 ThermalTake SpinQ VT CLP0554, יחידות 1 ₪199 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1366 MSI P67A-GD53 B3 P67 CHIPSET מוצר חדש באתר - במלאי, יחידות 1 ₪735 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2581 Crucial 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪181 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2968 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.asp…
-
- 5 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום, אני מבקש המלצה למפרט מחשב שנועד ליצירת מוסיקה. המפרט צריך להתייחס רק לכונן (ללא מסך וללא אביזרים נלווים). התקציב הוא 3000 שח, אפשר למתוח קצת לכיוון ה4000 אבל עדיפות להישאר באזור ה3000. חשוב לי שהמעבד יהיה אינטל, רצוי לוח אם של אסוס וכרטיס מסך של NVIDIA. חשוב לי גם כרטיס קול איכותי. אם אפשר, עדיף שהמארז יהיה קטן ככל האפשר ושקט. תודה
-
- 2 תגובות
- 588 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד של DELL או LENOVO. בשתי החיפושים שביצעתי באתרים של החברות, קיבלתי מספר רב של תוצאות אפילו של אותו דגם.. עם הבדל של כסף אבל אותו מפרט (לדוגמא E5420). אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת הדגם. http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:CompareByNeed?current-category-id=653343E0DE54435882FABC3CE1BC569A&menu-id=products¤t-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087#/?page-index=1&facet-4=3&facet-4=4&facet-4=5&facet-5=3&page-size=10&sort-criteria=1&facet-1=2 http://www.dell.com/us/business/p/laptops.aspx#facets=53996~0~839327,53996~0~1399771,55474~0~866168,55474~0~86…
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
היי ח'ברה הייתי שמח לקבל המלצותייכם למחשב חדש, גיימינג. המחשב האחרון שקניתי קיבלתי את המפרט בפורום הזה והוא החזיק לי ל4+ שנים לכל המשחקים החדשים בהגדרות הגבוהות ואני מאוד אשמח אם המחשב הבא יעשה עבודה זהה (ללא שדרוג או OC ) האם מספיקים 4.5K למחשב שכזה? את הקודם קניתי ב5000. אני לא צריך ציוד הקפי, לא צריך צורב וכונן דיסקים. חומרת מחשב נטו. בעיקרון כרגע אני משחק בכל משחק חדש שיוצא וחשוב לי הנאה מקסימלית למשך זמן.תודה רבה! אני לא מתכנן לעשות OC, ושדרוגים גם לא אלא להחליף כל 4-5 שנים מחשב חדש, אם תרצו אפשר לשים 4GB זיכרון ואני אוסיף בהמשך עוד 4GB בשביל שתוכלו להשקיע במשהו אחר אם תרצו, לא קריטי. אם תרצו לראות את זה כפורם- 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כ…
-
- 48 תגובות
- 3.7k צפיות
-