עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום שלום, אשמח להמלצה על מפרט למחשב לעבודה משרדית ועריכה גרפית קלה. המאפיין החשוב ביותר הוא שהמחשב חייב להיות שקט לחלוטין. שלא יוצא הגה. תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים בודדים אם חייב. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית רבה וממושכת הכוללת בעיקר עבודה בהשתלטות מרחוק על מחשבים אחרים. ועריכה גרפית קלה בתוכנות פשוטות ביותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך ל…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by dlivneh,

אני מחפש המלצה למחשב נייד לצרכים משרדיים. במשרד אני אחבור אותו למסך ומקלדת חיצוניים ואעבוד עליו כמו מחשב רגיל. בשאר הזמן אני צריך לקחת אותו איתי לפגישות ולבית. חשוב לי שהמחשב יסחוב את התוכנות המשרדיות: אופיס, אינטרנט,נגן, תוכנת עבודה משרדית וכיו"ב. ז"א שיהיה מספיק חזק כמו מחשב שווחני רגיל. גדול המסך פחות חשוב לי אבל שיהיה מינימום 13 ושיהיה קל יחסית. כרטיס גרפי חזק פחות מענין. אני קונה בארה"ב והתקציב כ- 600$ - 900$. זה מה שהציעו לי : ASUS UL30A-X5 - 650$ אמשח לקבל הצעות נוספות. למשיב אודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך למה לא... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 - 200 חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? להגדרות גבוהות, רזולוציית המסך שברשותי היא : 1920X1200 , משחקים כמו : BF3 FC3 GTA V CRYSIS …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Ezana,

היי, המחשב שבק וחיפשתי מחשב נייח לגיימינג סרטים וכו. המשחקים הם באטלפילד, סקוואד ועוד המטרה היא מחשב בתקציב נמוך, המחשב משומש. אשמח לדעתכם בנוגע למפרט ולמחיר. כמה המחשב רלוונטי להיום. וכמה המפרט מיושן. עריכה: בעיקר לדעת אם הוא שווה מחיר של כ2600שח כמשומש.

5. שלום, אני רוצה לרכוש מחשב נייד חדש לשימוש יומי,משחקים,סרטים,מוזיקה,אינטרנט המחשב נייד הזה HP Pavilion dv6-6020ej LH776EA עונה לי על כול הדרישות? הכרטיס מסך שלו AMD Radeon HD 6770M עושה בעיות? (ראיתי פה שיש בעיה במעבר כרטיסי מסך) יש משהו יותר טוב במחיר הזה? 4000-5000 ש"ח? תודה רבה!

6. https://tms.co.il/builds/276433 גם אם ניקח קירור אוויר ( המערכת לא נותנת אותו בזמן הרכבת מפרט ) כמו זה - https://tms.co.il/nhd15 המחיר עבור מערכת מינימלית יוצא 7350 ש"ח.

7. אבא שלי (בן 59) רוצה להחליף את הנייד שלו (לנובו בן 6 כלשהו), במחשב חדש שמתאים לצרכיו. המחשב יקנה במהלך טיול בדרום אמריקה, כנראה בפארגוואי, ארגנטינה וברזיל, או בדיוטי פרי. 1. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - בעיקר עבודה משרדית , צפייה בתמונות, אולי עריכה קלה של סרטוני וידאו. גלישה. קניות באיביי. סקייפ. סטאטוסים מביכים בפייסבוק. * גודל המסך? 17" ומעלה. (ראייה קצת בעייתית). רזולוציה גבוהה היא יתרון (אפשר תמיד להגדיל פונטים). * משקל רצוי? אין הגבלה מיוחדת, עדיף לא יותר מדי כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא, המחשב מש…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Athlon 64 3400+ (S-754) 1 1330 לוחות אם למעבדי ?AMD? MSI K8N Neo Platinum (s754) 1 770 (אני אדבוק איתו כי אני לא הולך לעשות OC ואם לא יהיה בחנות אז אולי גיגה ביטnforce3 אבל את זה אני צריך לבדוק שוב) 512MB Kingston CL3 2 1040 A-data סתם יבזבז כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות RADEON 9600XT TV,DVI 128MB 1 930 דיסקים קשיחים? MAXTOR כמות 160GB (8MB) SATA 1 550 צורבים? DVD Recorders כמות NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2 1 390 ושוב אם לא יהיה אז LG 4160B +x16 -X8 Dual x2 גם צריך לבדוק שוב מארזים? כמות HEC Compucase CI-6A19 1 390 סה"כ 5400 ו ת ו ד ה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by tomer_et,

השימוש העיקרי במחשב הוא לאינטרנט וסרטים ומשחקי אסטרטגיה (מדוגמת AGE OF EMPIRES למשל). מעבר לזה אני לא מריץ משחקים כבדים. אני לא מתכנן OC או שדרוגים עתידיים (מקווה שהמחשב יחזיק יותר משנה...). אני רוצה מחשב שירוץ עם ויסטה באופן חלק. המחשב אמור להיות ממוקם מתחת לשולחן כך שלא חשוב המראה של המארז. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי עם מפרט סביב ה-3K לשימוש זה. אם אתם חושבים שתוספת קטנה בתקציב תועיל משמעותית למפרט - ציינו אותה בבקשה. תודה מראש לעוזרים.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שיותר נמוך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה "משרדית" אשתמש ב-word ותיקיות, לא רוצה שיתקע לי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). word ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מחשב נייד, אפשר גם מיני נגיד 10 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שיראו נורמל…

11. Started by diablo4u,

אהלן, בשמחה רבה מצאתי הורים של חבר שנמצאים בארה"ב מחפש מפרט ללפטופ 14 - 15 אינצ' לשימושים של משחקים גלישה וסרטים בשאיפה אורך חי סוללה סביר ומשקל סביר המחשב הקודם שלי הוא dell xps 16 עם המעבד p8600 לפני שיצא הI5 I7 ובשאיפה אצליח למכור אותו. כרגקע הכיוון שלי הוא alienware mx14 רציתי לדעת אם יש הבדל משמעותי מבחינת הממפרט בין גדלי המסך השונים (נגיד אפילו בין ה17 ל14 כי פשוט פיזית יש יותר מקום להכניס דברים) גם הבנתי שיש אתרים שנותים קופונים או כאלה דבריםף אתם מכירים? תודה רבה,

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום ותודה מראש למגיבים, מעוניין במחשב בשביל חברה סטודנטית שמתעסקת באומנות. השימוש בנייד הוא לצרכים בסיסיים (משרדי) + צפייה בסרטים ומוזיקה. אולי בעתיד גם צורך בעריכת קול. מפורט למטה הדרישות. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה. * גודל המסך: 15.4 * משקל רצוי: לא יותר מ 2750 גרם, רצוי נמוך יותר כמה שניתן על בסיס התקציב. * זמן סוללה: צריך ארוך, בסביבות 4-5 שעות * בלוטות: רצוי, לא חובה * יציאות מיוחדות: HDMI רצוי לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 120G אבל השאיפה היא לסביבות ה 300 * צורב DVD: רצוי לא חובה * אחריות: מספיקה בארץ, חובה 3 שנים. ניתן לקנות נייד שמגיע עם שנה אחריות ולהרחיב ל 3 שנים אבל צריך להכנס לתקציב. * אין העדפה לחברה ספ…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by galol,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?5000 עד 600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכולם אני מחפש לשדרג את הדסקטופ שיש לי בבית. אני מחפש משהו יחסית בסיסי, אבל שיהיה מהיר יחסית ומתקדם מבחינת חומרה. אין דרישה מיוחדת ל SSD, אני יכול לעבוד עם מהירות של 7200 בכונן הקשיח (כנפח של 500-1000 ג'יגה), אבל כן זיכרון מורחב (לפחות 8 גי'גה) כשדי שהמחשב לא יתקע, מעבד מתקדם, ספק כוח איכותי ומארז נוח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח... אפשר לחרוג ב 200-300 ש"ח בשביל מפרט משמעותית משתלם יותר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה ביתית - יישומי אופיס, אינטרנט -מהי הרז…

15. שלום רב. תחילה אני רוצה להודות לכם מראש - לא סתם המליצו על הפורום הזה! התקציב שלי נע בין 6-8 אלף. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט צפייה בתכני HD ויצירת\עריכת מוזיקה.. לגבי גיימינג - לדעתי אשחק בכמה משחקים בודדים אך לא בתדירות גבוה. אני רוצה מסך גדול (התוכנות לעריכת מוזיקה דורשות המון מקום, צריך לראות כמה שיותר), ראיתי שנהוג לחבר 2 מסכים - אז כדאי שיהיה לי את האופציה לחבר 2 מסכים במחשב. אני מתכוון להשתמש במחשב בתדירות גבוה... אני צריך הרבה נפח בכונן הקשיח ומעבד חזק (מבירורים קלים שעשיתי ;D) הווינדוס שאני רוצה הינו ווינדוס 7 (מומלץ ?). *חשוב מאוד* שיהיה כניסת פיירווייר (FireWire IEEE 1394 אם אני לא טועה), רצוי שהחיבור יהיה מהיר. שוב - תודה רבה! ושיהיה שבוע טוב.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by yav92,

מעבד: intel P-D-930 כרטיס מסך: MSI 6600GT 128MB DDR3 X2+SLI+ZALMAN FAN LED לוח אם: gigabyte GAG1975X זיכרון:1GB DDR2 533MHZ דיסק קשיח:200GB 8MB SATA2 מארז: SAMURAY מאווררים:10 מאוררים חלקם עם לדים מנורות לד:7 ספק כח:RIAEL 500W שני מאוררים

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Dunul,

אהלן, אני צריך המלצה למחשב נייד חדש, בעיקר לצרכי עבודה - * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית בעיקר, חשוב שאוכל להריץ VMים ללא בעיות. אם יוכל להריץ משחקים כבדים זה בונוס נחמד, אבל לא MUST * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14' ומטה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי, שלא יהיה מיושן * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. תקציב:• התקציב לרכישת המחשב(יש לציין מזומן/אשראי/אחר):4900 אשראי• חריגה מקסימלית מהתקציב:300• האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך (בלי לוותר על מה שאני סגור עליו)שימושים:• מהם השימושים במחשב? המחשב יהיה רב תכליתי- בעיקר תכנות כבד - גם להריץ תוכנות שיעשו הרבה חישובים וכמה VMים, וישמש גם להרצת משחקים במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: CSGO וכדומה ובעיקר אני לא רוצה שיהיו משחקים שיצאו עוד שנתיים -שלוש ושלא אוכל לשחק בהם. • במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לאשים לב כי מערכת הפעלה חוקית עולה בין 350~500 ₪דרישות מיוחדות:• האם יש העדפה לגודל\צורה של המארז? אין חשיב…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. המחשב מיועד לגרפיקאית ללא כל ידע בחומרה, כמעט ולא יהיו משחקים, ובטוח לא יהיה OC. זה מה שבניתי בPCH: CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1071.89 ] 1 Motherboards for Intel : Gigabyte GA-8IPE1000 Pro Intel 865PE Motherboard (800 Mhz,1394,AGPx8,Dual DDR,S-ATA,5.1,LAN) [ ¤ 741.52 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Winbond Memory [ ¤ 439.76 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 542.93 ] 1 Video Cards : Leadtek Winfast Geforce FX 5600 Ultra MyVIVO 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1331.9 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteon 16/48 Retail [ ¤ 246.41 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/24/52 Retail CD-…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by bigbug2004,

מעבד INTEL E6400 זכרון 1GB 667 MHZ DDR2 X 2 צורב LG X18 מארז של EZ COOL BLACK/RED 25CM FAN+LED לוח אם GIGABYTE GA965PS3 דיסק קשיח WD 250GB 16MB SATA2 7200 כ.מסך X1950XT VIVO 256MB PCIE מסך LG L1970HR זהו... מה אתם אומרים ?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכם, מתלבט בין שני הדגמים הללו: asus- קישור לדגם. dell xps- קישור לדגם. אני סטודנט למדעי המחשב ומתכנת הרבה. חשובים לי מאוד ביצועים מעבד ומהירות לצד משקל נמוך. הנטייה שלי מההתחלה היית ללכת לכיוון ה dell אבל מאחר ומצאתי את הדגם של ה asus עם spec כמעט זהה (אולי פרט לרזולוציה) ביותר מ400 דולר הבדל (!) - 869$ לעומת 1299$ אני מתלבט. ידוע לי ש dell ממותגים פרימיום, אבל השאלה אם פה נגמר ההבדל הכל כך גדול הזה בין המחירים? או האם הרזולציה של המסך כל כך משמעותית, למרות שלא נראה לי... אגב, הקישורים הם לאתר בארה"ב כי אחי נמצא שם ומתכנן לקנות לי לפטופ משם. תודה מראש, אלדר.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. סה"כ Antec High Preformance Plus View 1000 AMG 785 ש"ח Antec TruePower 430 Watt אספקה מיידית 670 ש"ח VANTEC 36'' ATA 133 ROUNDED CABLE CLEAR SILVER אספקה מיידית 196 ש"ח Vantec Floppy Cable copper 18'' זמין במלאי 52 ש"ח Antec 80mm SmartFan retail 110 ש"ח WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version שלוש שנים אחריות 517 ש"ח סה"כ 2,329 ש"ח האם כדאי לי לקנות אותהם?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Muadib,

אני קונה לחברה שלי נייד ללימודים והגעתי למסקנה שהכי טוב 12'' שיהיה מאד נייד, ונקנה מסך נוסף שיהיה בבית. מטרות המחשב: עבודה משרדית! לא צריך מפלצת, הצרכים שלה באמת לא מטורפים. גודל המסך, משקל רצוי, זמן סוללה: כמו שאמרתי, 12'' ואני מכוון ל"מאד נייד" יציאות מיוחדות: כיוון שנחבר אותו למסך חיצוני, יהיה נחמד אם יהיה DVI, אבל זה ממש לא הכרחי בלוטות: כדאי. מישהו באמת מיצר בלי בימנו? צורב DVD: חובה הייתי מרגיש נוח יותר עם מחשב מסדרה עיסקית, אבל אני סומך עליכם (כי היא כנראה הייתה מעדיפה ורוד ) כמו כן, המחשב יהיה קבוע בשני בתים (זה פרדוקס, אבל הבנתם את הכוונה...), לכן הייתי רוצה מטען נוסף, אבל אם זה לא אפשרי אזדקק ל docking station. התקציב הוגדר רק לפי הסטנדרט שראיתי למחשבים …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. מעוניין במחשב עם מהירות סבירה לצורך שימוש אינטרנט, משרדי. סרטים - ברמה בסיסית ביותר

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. מצטער שלקחתי את הטופס מפורום אחר, זה היה יותר נוח יש לי כבר ATI HD 6850 toxic וראיתי שיצא ה- sandy bridge אז החלטתי שעדיף לקנות מחשב שמצויד בטכנולוגיה החדשה תקציב מקסימלי למחשב - 3100 שימושים, למה מיועד המחשב? (לסמן באדום) משחקי רשת/ משחקים כבדים/ עבודה משרדית/ עבודה גראפית/ קידוד וידאו/ מערכת HTPC/ אחר (נא לציין)/. - במידה והמחשב מיועד למשחקים, נא לציין באילו משחקים תשחקו - GTA4/cod6 and more - במידה והמחשב מיועד לתוכנות גראפיקה ועריכה, נא לציין באילו תוכנות תשתמשו - לפעמים c4d אבל אל תיקחו את זה בחשבון OverClock/אוברקלוק (ביצוע המהרה לרכיב מסויים במערכת) - האם מתוכנן אוברקלוק על המחשב החדש? כנראה שכן - במידה וכן, נא לציין על איזה חלק יבוצע אוברקלוק: מעבד+כרטיס מסך - הא…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים