ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אבקש המלצה למחשב נייד למורה - גלישה, עיבוד תמלילים , מצגות הקרנת סרטים וזהו. חשוב! - * מימדים ומשקל צנועים (הולך ברגל או באופניים לבית הספר) * זריז ואמין * מחיר עד 3000 (עדיף קצת פחות) פחות חשוב - * חיי סוללה * גודל ואיכות מסך *גימיקים תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? מפרט הכי כדאי אם אפשר לחסוך אז מבורך אבל ממש לא חייבים במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדים סרטים ומשחקים COD NBA 2K11 א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך דל 2007FP רזולוציה 1600*1200 אם אני לא טועה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? חדשים יחסית. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ברצוני לשאול האם בתקציב של 1000 שקלים המוסטק 3000 הוא התשובה הטובה ביותר .יש לציין שהיא 3.1פיקסלים תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש. אני צריך את המחשב החזק והמתקדם ביותר שיש בשוק (לא משנה מחיר). השימוש ליישומיי מולטימדיה. עדיף מסך קטן ולא גדול (כדי שמשקל הנייד לא יהיה כבד). תודה, יוסי
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא אכפת לי מבחינת ביצועים כל כך, השאלה היא צריכת חשמל. קראתי בסטיקי שה 5800 הוא למעשה כמו 7250 רק ללא תמיכה בוירטואליזציה. השאלה כמה W הוא לוקח... ראיתי שכתוב שם 35W לסידרה 5XXX ו7XXX כך שבטוח שה 5800 לוקח שמקסימום 35W. הבנתי שה T3400 מבוסס על אותה ליבה של ה T5800 רק עם 1MB זיכרון CACHE במקום 2 וש כל המעבדים תומכים ב-Speedstep לחיסכון בחשמל. עכשיו נשאלת השאלה כמה לוקח הT3400??? תודה לעונים. עריכה: עכשיו מצאתי באתר של INTEL שיש להם אותה צריכה של 35W.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כמובן שעדיף לחסוך, עדיף להישאר על 5500 נניח, אבל אם כדאי לחרוג זאת לא בעיה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6000, זה התקציב המקסימלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים כבדים... כמובן שהרבה מוזיקה וקצת עיצוב בקטנה פוטושופ וזה, לא משהו רציני... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני לא כלכך סגור על המשחקים שיש עכשיו בשוק כי רק השתחררתי והייתי מנותק מהעולם בתקופה ההיא אבל בעיקר FPS MMO RPG …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב ללימודים, השימושים של המחשב יהיו אינטרנט ולימודים, ואני רוצה מחשב שיהיה 12 13 אינץ אני רוצה לקנות את הlenovo s12 הוא עולה 1900 שח? מה אתם אומרים? או שעדיף לקנות בכסף הזה משהו אחר? ואם צריך להוסיף עוד 100 200 שח בשביל מחשב שבהרבה יותר טוב נוסיף. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אוקיי חברים מחר אני הולך להזמין(בשעה טובה) את המערכת הבאה: מעבד: AMD ATHLON 64 3200+ SOCKET 939 לוח: GIGABYTE K8NF-9 NFORCE 4 PCI-E כ.מסך: GIGABYTE GEFORCE 6600GT PCI-E 128MB DDR3 זכרון: SAMSUNG ORIGINAL MEMORY 1GB (512*2) DDR400 PC3200 מארז: A-TOP SUPERTALENT X-BLADE 3 led fans,1 rear 120mm,one front,one side,one optional on other side,window,0.8 metal ספק: Thermaltake SilentPurePower 410watt 120MM fan,black,sliving,24 pin,Passive PFC -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- כל זה 4700 ש"ח.עם הנחה של איזה 200 ש"ח. מה אתם אומרים?עצה אחרונה? -התלבטתי הרבה לגבי הלוח וזכרונות החלטתי לא לקית תNE…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברי הפורום היקרים, מערכת המפרטים המומלצים של האתר נמצאת סוף סוף בשלבי עידכון מתקדמים, בתקווה לעידכון רישמי חדש לקראת ה-15 בחודש. אשמח להצעות, שינויים, דיעות והערות מצד הקבועים כאן בפורום (אתם יודעים מי אתם). אם לדעתכם יש חלק מסויים שצריך להופיע במקום חלק אחר אשמח לשמוע על כך. אם יש לכם קישורים מועילים בנושא זה יהיה מצויין. אם אתם יודעים שיש חלקים שמופיעים שאינם זמינים יותר בשוק, גם עליהם אשמח לשמוע. אם אתם חושבים שהמחיר של אחד המוצרים אינו מועדכן דווחו על כך בבקשה. שימו לב שרוב המפרטים כבר נחשבים מעודכנים, כולם עד סכום 7500 ש"ח כולל. בסכומים שמעל סכום זה עדיין לא נגעתי (Enc0der עידכן את התאריכים בטעות), אז לא להתייחס למפרטים מעל 7500 ש"ח עדיין! http://www.hwzone.c…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב לשימוש ביתי ומשרדי, ישומי אופיס, אינטרנט, ריבוי חלונות, 2 מסכים שמיעת מוסיקה, צפיה בסרטים (KODI), חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר וחזק ושתהיה אפשרות לשדרג בעתיד אם יהיה צורך. מה דעתכם על המפרט הבא: דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 7500 3.4Ghz - IR13 - ללא צורב מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 7500 3.4Ghz 6MB Cache s1151 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם MSI H270 PC Mate LGA1151, Intel H270, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן וסהלן חברים וחברות יש לי מחשב שמפרטו הוא מעבד e7400 זיכרון 2 גיגה DDR 2 667 ספק כוח 300W ezcool לוח אם p5q-em asus G45 כרטיס מסך HD3400 לשדרג את המחשב הזה ??ומה לשדרג?? בשביל שיריץ משחקים או לקנות מחשב עד 3000-3500 למשחקים
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפייה בסרטים, עבודה בתוכנות שדורשות כוח עיבוד סביר כמו מטלב * גודל המסך? 14 אינץ' * משקל רצוי? מתחת ל-2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שילוב של SSD ו-HDD * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם אפשרי אז כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מדובר במחשב נייד לסטודנט, אז הדגש הוא על משקל וזמן סוללה. האם התקציב לכך ריאלי בכלל? תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם! בלי יותר מדי דיבורים (כי יהיו בהמשך עוד הרבה), בואו נתחיל. * ערכתי מעט את הפורמט הרגיל, בשביל שיהיה לכם יותר נוח לקרוא, מקווה שזה בסדר: 1. מה התקציב המקסימאלי? א. 3500 ש''ח ב. לנצל ביעילות בבקשה ג. ניתן לחרוג עד 200 ש''ח במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב? אוקיי, הנה זה בא: א. גיימינג כבד עד כמה שניתן במסגרת התקציב (פירוט בהמשך) ב. האזנה למוזיקה באיכות גבוהה ג. צפייה בסרטים באיכות גבוהה (FullHD, 1080p, Bluray עם קידוד DTS) ד. עבודה משרדית פשוטה יחסית (פירוט התדירות והתוכנות בסעיף הבא) ה. גלישה באינטרנט 3. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: א. Microsoft Office ו-Photoshop למטרות עבודה פשוטות בתדירות של מס…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי , אני מעוניין במחשב לשימוש כללי (אינטרנט,אופיס וכדומה). אודה להערות והארות ...תודה רבה : 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22-24׳׳ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי לכולם אני צריכה לקנות מחשב חדש. בהתחלה שקלתי ללכת על מחשב נייח, אבל עכשיו אני שוקלת גם את כיוון המחשב הנייד ככה שאני אוכל לקחת אותו גם לאוניברסיטה. המחשב נועד למשחקים כגון World of warcraft, sims 3, Heroes of newreth וכל מיני הרחבות שעלולות לצאת להם בעתיד. אני מחפשת מחשב שיוכל להריץ את המשחקים הללו בצורה חלקה בהגדרות הגבוהות. בנוסף לכך, הוא ישמש לגלישה באינטרנט, לתוכנות בסיסיות ללימודים כמו אופיס וכאלו ואולי קצת סרטים. שימו לב שברצוני להשתמש במחשב לפחות ל3-4 שנים הקרובות, ככה שחשוב לי שהוא יהיה חזק יחסית כדי להריץ משחקים שעתידים לצאת (רובם בסגנון המשחקים שכתבתי למעלה). בנוסף לכך, חשוב לי שתהיה מקלדת שקטה ורכה ומחשב שקט יחסית. העיצוב פחות חשוב כל עוד זה לא איזה משהו…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי לבנות לעצמי מפרט למחשב שמיועד בעיקר לעבודה בתכנון 3D ב SolidWorks ומעט משחקים. דגש עיקרי - דרוש לפרק זמן ארוך במיוחד. אני מחזיק מחשב 7-8 שנים, כך שבסוף התקופה שדרוג כנראה לא יהיה רלוונטי (למעט תוספת RAM במידת הצורך). בהמשך מצורף השאלון ואחריו המפרט שבניתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית 3D, מעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SolidWorks …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, עקב אילוצים אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי כמחשב desktop לכל דבר. הדרישה היחידה היא שכרטיס המסך יהיה של nvidia [דרישות תוכנה]. המחשב מיועד לעבודה במשך רוב שעות היום, אז צריך מקלדת טובה ומסך כמה שיותר גדול. אין השפעה לגבי המשקל, מחיר, סוללה וכו'. זה יהיה הנייד הראשון השלי אז בנוסף כמה שאלות טפשיות: - ראיתי כמה ניידים שבאים ישר עם raid. אין בעיה לגשת לביוס ולבטל את זה? - בנוסף, האם אני אמור להתקל בבעיות מיוחדות בשימוש הצפנה מלאה (טרוקריפט) בגלל שזה נייד? באילו אתרים אפשר למצוא ביקורות על ניידים, עברתי על cnet ו newegg. תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן שאני שוקל להפוך ל-NAS. המפרט הקיים הוא: 1. לוח אינטל 8I945GMF 2. 2 גיגה זכרון. 3. מעבד חד ליבה של אינטל 3GHZ. 4. דיסק 2 טרה של WD מהסדרה האדומה ושני דיסקים של 1 טרה מהסדרה הירוקה. המחשב יחובר לרשת הביתית בלבד וישמש להזרמת תכני HD במקביל ל-2 מקורות (כל אחד עם תוכן אחר). יותקן עליו Win8, uTorrent, Yes Streamer, Plex. אחת מהמטרות היא לחסוך עד כמה שניתן בחשמל. מה דעתכם?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט נבנה בהשראת hw_joe שלוש שאלות בנוגע למפרט: 1. האם הלוח אם הנ"ל יתאים ויתן לי ביצועים טובים למערך ה - CF של HD4850 2. האם הספק כוח הנ"ל מספיק למפרט הנ"ל? 3. האם יש מספיק מקום במארז שבחרתי למערך CF בלי צפיפות? צריך את חוות דעתכם, רוכש את המפרט בימים הקרובים. תודה! מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤902 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3R כמות: 1 - מחיר: ¤670 מארז: Raidmax O2 2x120mm + 23cm Led Side Fan Black כמות: 1 - מחיר: ¤175 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤457 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 - מחיר: ¤470 קשיח למחשב שולחני: Seagate…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש לאחרונה מחשב נייד. לאחר התייאשות מהנסיון למצוא נייד מחודש מתאים (תודה ל QttP על הנסיון לעזור), אני מחפש נייד חדש שיתאים לי. אני מעוניין במחשב ע"מ לקחת אותו לצבא ולשמור בעזרתו על קשר עם 'הציוויליזציה' בשבתות ולהעביר את הזמן בכיף, כשיש זמן. הצרכים שלי הינם: - אופיס ואינטרנט - אני מניח שלא תהיה בעיה. - עבודה עם מספר ישומים בו זמנית - לא בהכרח ישומים כבדים, אבל שלא יקרוס מ 2 חלונות דפדפן שיהיו פתוחים. לפחות 2GB ראם, עדיף יותר. - הרצת משחקים - אני לא מעוניין במשחקים כבדים במיוחד. בכל זאת יהיה נחמד אם המחשב יתמודד עם משחקי אסטרטגיה טובים. - אחריות - של גוף ידוע. - גודל - נורמאלי. אני סולד מהמקלדות המכווצות. התקציב: שואף לכמה שפחות (בכל זאת, חייל). אני מעוניין…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים מחפש מפרט ב4000 אלף אפשר קצת לחרוג. המחשב למשחקים כבדים 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב 4000 אלף ,משלם בתשלומים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) למטרת משחקים כבדים ,סרטים,הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.ללא ציוד הקפי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי ללא צורב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? AMD 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? ה…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מבקש שתרכיבו לי מפרט הכי טוב שניתן. הסכום כולל מסך , תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט הוא כזה: ASUS "A8N-SLI Deluxe" nForce4 SLI Chipset Motherboard For AMD Socket 939 CPU -RETAIL - $269.00 AMD Athlon 64 3200+, 512KB L2 Cache, Socket 939 64-bit Processor - Retail - $215.00 CORSAIR XMS Xtreme Memory Speed Series, Xtra-Low Latency 184-Pin 1GB(512MBx2) - $247.25 DDR PC-3200 w/ Heat Spreader, Model TWINX1024-3200XL - Retail Albatron nVIDIA GeForce 6600GT Video Card, 128MB GDDR3, 128-Bit, DVI/TV-Out, PCI-Express, Model "PC6600GT/128" - Retail - $194.00 אני חושב שהמפרט הוא טוב בגלל שהוא משאיר הרבה אפשרויות פתוחות...כמו להוסיף עוד כרטיס מסך וכולי... אני לא מתכוון ברגע לעשות OC אבל אולי בהמשך...אני כרגע רק רוצה מחשב מהיר שיריץ לי את כל המשחקים הח…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, חזרתי מנסיעה לארה"ב והבאתי עימי מחשב נייד חדש sony vaio vgn-txn15p.ראשית רציתי לדעת האם יש שרות למחשב בארץ? שנית,האם עשיתי עיסקה טובה (המחשב עלה לי 2300$) שלישית,האם מישהו יכול לתת לי טיפים על המחשב? האם מישהו יודע האם יש שרות wireless WAN4 בארץ כדוגמת sprint בארה"ב? אני נוסע כל הזמן בכל העולם ואני זקןק לתקשורת בכל מקום אליו אני מגיע (לא בכל מקום אני מצליח להתחבר לאינטרנט,דבר הפוגע בעבודתי) לפי הברורים שערכתי,sprint תומכת בכיסוי תקשורת רק בארה"ב ואינה תומכת בכיסוי באירופה,אסיה ואפריקה. למספר קולגות שלי(מחו"ל) יש את אותו מחשב והם מצליחים (לטענתם) להתחבר בכל מקום,דבר שהתגלה לי כלא נכון עת בביקורנו האחרון בארה"ב לא הצליח קולגה שלי להתקשר עם vodaphone בארה"ב.לטע…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל הסוגים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).לא יודע עדיין לא יותר מ20אינץ וFHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-