עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by garden,

שלום לכולם, צריך המלצה לנייד 13.3 שימוש-אופיס ,אינטרנט וכו' -משחקים-לא חשוב מיועד לנסיעות רבות ברכבת-צריך להיות קל. חובה שניתן להתקין עליו וונידוס פרופשיונל. בינתיים התמקדתי ב-דל ווסטרו 3350 אבל מתלבט לגבי הסוללה 4 תאים. מעדיף I3 בגלל עלויות הבנתי של DELL V-130 זמן סוללה קצר ולכן ירדתי ממנו- האם זה נכון???? ראשית כמה זמן סוללה כזו מחזיקה (4 תאים בדגם 3350?) שנית- האם הדגם מומלץ?? המלצות לדגמים נוספים אם יש? תודה מראש לכל המסייעים

• 9 תגובות
    • 831 צפיות
  2. שלום רב אני קונה מארה"ב את הלפטופ הבא: http://www.amazon.com/gp/product/B004V93ME2/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER הלפטופ מגיע עם 2 ג'יגה זכרון בלבד (2 סטיקים של ג'יגה אחד). בעוד שאיני מתלבט לגבי קנייה של סטיק נוסף של 2 ג'יגה, שאלתי היא האם שווה לקנות כבר 2 של 2 ג'יגה? יש לציין שמדובר במערכת הפעלה חלונות 7 64 ביט, ולכן ככל הידוע לי היא תזהה 4 ג'יגה זכרון. יש לציין שמדובר בתוספת של 21$ בלבד (כ-70 ש"ח), לכן אני נוטה כן לקנות 2 של 2 ג'יגה. שווה או לא? תודה ושבת שלום אסף

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  3. שלום לפורום כאמור בכותרת אני מתכנן מפרט HTPC חדש לסלון ומתלבט בין שתי הפלטפורמות הנ"ל: 1. AMD e350 zecate , Radeon HD6310 הלוחות שהסתכלתי עליהם - Gigabyte GA-E350N-USB3 Asus E35M1-M PRO יתרונות - תומך בעד 8 ג"ב זכרון, DDR3 1066 חסרונות - single channel Intel ATOM D525 , Nvidia ION next generation gtx200 based.2 הלוחות שראיתי - Zotac ZBOX-ID41-U יתרונות - ? חסרונות - ? המארזים שהסתכלתי עליהם (גם בגלל המחיר) : Antec ISK-100 Antec ISK 300-150 שתי המערכות עולות + - אותו הדבר (אני מכוון לסביבות ה 1500 ש"ח ללא ציוד היקפי - רק המחשב). השאלות שלי - 1.איזו פלטפורמה חזקה ויעילה יותר? 2.האם יש למישהו המלצה ללוח? 3.איזו פלטפורמה…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום, לאח שלי יש מחשב נייד של חברת Lenovo, מזה כשנתיים אני חושב. בימים האחרונים הוא נתקל בבעיה שבהתחלה נפתרה מספר פעמים (די בעצמה כנראה), ועכשיו כבר לא נפתרת: התמונה שעל מסך המחשב זזה באיטיות מחרידה. למשל, אם מזיזים את העכבר, רואים את הסמן מגיע למקום המתאים רק כשלוש שניות לאחר ההזזה עצמה (ורואים עקבות של העכבר); עוד דוגמה היא שכשפותחים חלון חדש, רואים במשך כמה וכמה שניות בעיקר את החלון הישן, ואז, רק כעבור כ-30-60 שניות רואים בעיקר את החלון החדש. זאת אומרת, הכל עובד, רק הרבה הרבה הרבה יותר לאט. הדבר קורה לא רק בתוך הווינדוס, אלא מרגע הפעלת המחשב. ניסיתי לשנות את ההגדרה היחידה שנראתה לי קשורה ב-BIOS, וגם זה לא עזר. מה ניתן לעשות, לדעתכם? תודה מראש! עומר.

• 9 תגובות
    • 796 צפיות
  5. Started by שרול23,

אני שוקל לקנות את המחשב נייד. לצורכיי תיכנות. (פוטושופ ויזול סטודיו )ולפעמיים לשחק. http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3450-a2410m.htm

• 0 תגובות
    • 592 צפיות
  6. Started by rost1k,

שלום מה יותר טוב מבחינת גיימינג מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2300 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪749 קירור למעבד: EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN כמות: 1 - מחיר: ₪54 לוח אם: Biostar H61MH H61 Chipset - B3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪255 מארז: Gigabyte AURORA, No PSU, ATX, Aluminium body, Fan X3 120mm Blue Led Silver +FSP 600W SILVER 80 - בקניית מחשב חדש בלבד מעל 3000 ש"ח כמות: 1 - מחיר: ₪499 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 1 - מחיר: ₪154 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪184 כרטיס מסך: Sparkle GTX460 1024MB GDDR5 Dual DVI Ov…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום לכולם! - ברשותי מחשב נייד של לנובו. אני מעוניין לרכוש בתחנת עגינה אוניברסלית. ברצוני שהיא תשמש גם לשימוש במחשב נייד אחר , של dell, של העבודה, וכן מחשב נייד אחר, hp, של החברה. הרצתי חיפוש בזאפ וראיתי תחנת עגינה אוניברסלית של Kensington וכן של targus http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptopaccessories&db140302=140583&keyword=docking+station שאלתי היא: האם כדאי להשקיע בתחנות עגינה אוניברסליות ? האם למישהו יש נסיון עם תחנות עגינה אוניברסליות ? בתודה, רפי

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. Started by asdasd,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש את סבתא שלי לנושאים כמו אינטרנט ומשחקי קלפים. אני האמת מתלבט בין מחשב נייד למחשב נייח ולכן פתחתי פוסט דומה בפורום המקביל. אין לי דרישות גדולות מדי, רק שיגיע גם עם חלונות 7 בעברית. אני מניח שאצטרך גם מסך ומקלדת ועכבר חיצוניים. התקצוב כפי שרשמתי הוא עד 2000 ש"ח (עם מסך, למרות שאם זה חורג אפשר קצת), וחשוב שיהיה אמין (יחסית, שלא יהיו תקלות חומרה מפגרות) ויעמוד בגבורה בדרישות הנ"ל, ושהמסך יהי קריא לאנשים מבוגרים.

• 15 תגובות
    • 3.1k צפיות
  9. Started by mymon,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), סרטים, משחקים -World of warcaraft * גודל המסך?13\15 * משקל רצוי?2 ק''ג+- * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתיים +- * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?dell/LG/samsong

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב ? עבודה משרדים, סרטי HD וגיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? המשחקים החדשים ביותר בשוק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? כרגע 20אינצ'(1680x1050) אך ייתכן קנייה של מסך גדול יותר בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן, בחרתי מעבד I5 2500K 5. עד כמה חשוב…

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום מצאתי לפטופ של Lenovo מאוד זול עם מפרט ממש טוב שהוא ‏Lenovo IdeaPad B560 M4892IV אמרו לי שלפטופים זולים של Lenovo מתקלקלים מהר אחרי שנה בערך זה נכון? איך אני יכול לדעת האם הדגם הספציפי הזה הוא לא מאלה שמתקלקלים מהר?

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  12. Started by idot6,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מחשקים חדשים, BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קונה FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפ…

• 1 תגובה
    • 519 צפיות
  13. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד 16.5" בפחות מ3000 ש"ח לצורך אינטרט, מוזיקה, סרטים ועבודה משרדית בסיסית. בחיפושי אחר נייד שכזה ראיתי שיש דגמים שמגיעים עם מעבדי I3 במהירויות 2.1 או 2.4 ויש דגמים שמגיעים עם מעבדי intel pentium במהירות 2.1 או 2.3 למיטב ידיעתי, 2 הדגמים הם כפולי ליבה עם ארכיטקטורה שונה, התדרים שלהם זהים גם כן (פחות או יותר). מן הסתם מעבדי intel pentium זולים יותר. שאלתי היא: האם עבור מחשב עם צרכים דיי בסיסיים כדאי להשקיע את הסכום הנוסף עבור הדגמים עם מעבדי I3? תודה לכל העוזר

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום. המחשב שלי בן 7 וחצי סיים את הקריירה בכבוד. אין יותר כוח לתקן או רצון כזה, אז הגיע הזמן למחשב חדש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל =] ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים וגם קצת כבדים, תכני HD, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. world of warcraft, משחקים קלים וגם קצת כבדים the witcher 2, לא משהו שלא רץ על המחשב הקודם.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקס…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by leeran,

היי,אני מחפש לפטופ חזק לצורכי לימודים (מדעי המחשב) ותכנות. המליצו לי על Dell Inspiron n5110 i7, אך אני רוצה להשוות עוד כמה מחשבים לפני הקניה, בשביל שאוכל להפיק ממנו את המיטב ולהרבה שנים. האם למישהו יש המלצה בשבילי? ייתכן ואצטרך להריץ עליו DB של MySQL, ובטוח אצטרך להריץ עליו visual studio או eclipse. תודה ושבוע טוב, לירן

• 0 תגובות
    • 523 צפיות
  16. שלום, שאלה טיפשית, אבל אני לא מתכוון ביצירת דיסק גיבוי המשחזר את ההגדרות של המחשב הנייד ליום שבו (כביכול) קיבלתי אותו - את הדיסק הזה כבר יש ברשותי. אני מתכוון שברצוני ליצור דיסק Image שבמידה ואם המחשב יקרוס או סתם יהיה איטי, אני אוכל להחזיר אותו למצב הנוכחי הקיים (אם אני מבצע Restore של כל ההגדרות של הנייד אז יאבדו לי המון עדכונים שביצעתי לחומרה במנהל ההתקנים ועוד תוכנות...) האם בכלל הדבר קיים? האם רק באמצעות תוכנה? (אם כן כיצד אני משתמש בה?) תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 548 צפיות
  17. Started by Noder,

שלום, אני מתכוון לרכוש מחשב HP בארה"ב בקרוב. נתקלתי בסדרת HP Pavilion dv6t Quad המציעים מעבדים של AMD : AMD A8-3500M ואינטל : Quad Core i7-2630QM או i5 רציתי לדעת מה דעתכם על מעבדים אלו ומחשבים אלו בכלל והאם כדאי לקחת מעבד של AMD או אינטל ? המחשב ישמש ללימודי תואר למדעי המחשב וצריך להריץ תוכנות חזקות. תודה שי

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  18. Started by phantomII,

שלום. מישהו יכול לתת לי חוות דעת על המחשב הנ"ל http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12996 או לחילופין המלצה על מחשב בעל ביצועים דומים. המחשב ישמש למשחקים. אני יודע שלא ממש מומלץ לקנות לפטופ למשחקים, אבל אין לי ברירה אני טס לחו"ל הרבה במסגרת העבודה. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. היי, דבר ראשון, אני רוצה לציין שאני לא מבין כלום במחשבים ניידים, במיוחד במפרט ומחירים, תמיד עבדתי עם נייחים. אז אני לא יודע כמה זה באמת אמור לעלות, אם התקציב שלי נמוך תנו לי מחשב שמתאים לצרכים שלי ואין לי בעיה שהמחיר יעלה מעבר למה שאמרתי. אותו הדבר אם התקציב גבוה, תורידו אותו פשוט. * מטרות המחשב? משחקים, מהכבדים שיש היום בשוק, bioshock החדש Guild Wars 2 שעומד לצאת starcraft 2 וכו... חשוב לי שזה יריץ משחקים כבדים הכי חלק שאפשר ועל הגרפיקה הטובה ביותר. * גודל המסך? אני לא יודע איזה גדלים יש אבל רצוי משהו גדול שיתאים למשחקים, המשקל פחות משנה לי. * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? תמיד עדיף שהסוללה תחזיק כמה שיותר ז…

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, MW3, Crysis 2, RAGE, Skyrim, Witcher 2, FC3, ACR, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אולטרה גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…

• 3 תגובות
    • 640 צפיות
  21. עניתי לפי ההוראות, בתחילת התשובות שלי יש - (מקף)1. מה התקציב המקסימאלי? -7000 ש"ח כולל הכל (כולל מסך, רישיון של windows 7, עכבר, מקלדת, הרכבה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -לנסות לחסוך אבל אני לא מחליף מחשב בתדירות גבוהה - חשובה לי בעיקר התמורה בעד הכסף והאיכות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -500 ש"ח רק אם זה קריטי ובאמת שווה את החריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המס…

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  22. שלום לכל העוזרים, אני רוצה לבנות לאחי מפרט מחשב בתקציב של עד 3000ש"ח ל-משחקי רשת ועריכת 3D שיכלול את הרכיבים הבאים : 1.לוח אם 2.מעבד 3.זכרונות 4.כרטיס מסך 5.אמצעי איחסון (500G-יספיק אבל עדיף טרה) 6.ספק 7.ומארז לסדר יש חשיבות ואני די מאמין בו... אם אפשר להרכיב את המפרט דרך KSP אני הודה לכם מאוד. תודה ושבת שלום, שגב.

• 2 תגובות
    • 548 צפיות
  23. שלום לכולם, אשמח לקבל הצעה בהתייחס לפרטים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3500 הוא ממש המקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + יצירת מוסיקה (cubase וכו', רק אם לא יעלה את התקציב כל כך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 2 call of duty modern warfare -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024 -לאילו הגדר…

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  24. כולל מסך

• 30 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. שלום, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא שמחירו 2745 ש"ח. המחשב לא מיועד למשחקים נטו אבל אני כן רוצה שיהיה מספיק חזק לפעמים שארצה לשחק. מארז IN WIN שחור מנוקד עם USB וסאונד קדמי ספק כח A.PFC 500W FAN12 Ci-POWER CWT לוח אם H61MU-E35 B3 HDMI USB3 7.1 1GLAN MSI מעבד אינטל 3.1GHz 3MB CORE I3 1155 2100 זכרון HS VALUE PLUS GEIL 4GB DDR3 1333Mhz דיסק קשיח פנימי 500GB S2/S3 7200 16MB SEAGATE צורב SATA SONY-OPTIARC DVDX24 DL שחור AD7260S כ.מסך ATI Radeon 6450 1G-3 POWER CP;PR מחשב ללא מע' הפעלה כר. רשת 1G מובנה בלוח האם כ.קול 7.1 מובנה בלוח האם אני רוצה לדעת איך ה value for money ואם המחשב חזק מספיק להריץ משחקים כדוגמת call of duty modern warfare 2, אם הוא לא מספיק חזק, מדוע, המעבד ח…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים