ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,432 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? בעיקר פיתוח (עבודה עם אקליפס). אם אפשרי הרצת משחקים ישנים (יחסית) כמו CIV 5, אבל לא הכרחי ואפשר לוותר על זה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? הגודל לא משנה או הברק לא משנים * רזולוציית המסך? גם לא משנה. אני מתכנן לחבר אותו למסך נוסף בגודל 17" ולעבוד עם שניהם. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיפות למקלדת עם NUMPAD * משקל רצוי? אין חשיבות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין חשיבות, רוב הזמן המחשב יהיה בבית מחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, אם אפשר SSD במסגרת התקציב זה יהיה נחמד * כונן אופטי? אפשר, אבל לא הכרחי * האם דרו…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעבודה אשמח אם תייעצו לי איזה מחשב לקנות כאמור התקציב הוא 4000₪ אבל יש מצב לגמישות קלה מטרות המחשב: עבודה כבדה. תוכנות אדובי למיניהן, אוטוקאד. * גודל המסך? עדיף מסך גדול יחסית )בין 15 ל 17( * רזולוציית המסך? רזולוצייה גבוהה המתאימה לשטח עבודה גדול בשביל העיצוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף מקלדת מלאה אבל לא חייב. * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא נדרש זמן סוללה ארוך מכיוון שהמחשב מחובר בבית רוב הזמן * hdmi חובה * Bluetooth? יתרון * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שילוב של ssd בשביל המערכת וhdd בשביל הקבצים. גודל מינימלי 500gb * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומי…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כבר כמה ימים שיש תמונה מאוד מאוד עמומה במחשב וצריך ממש להתאמץ על מנת לראות חלק ממה שמופיע במסך. כאשר המחשב נדלק אז יש מסך עם סמל החברה של ibm שמופיע טוב אבל אז אין תמונה ולאחר זמן מה יש תמונה מאוד מאוד עמומה. לפי מה שראיתי המסף שמופיע הוא מין של הגדרות של ibm. מה לדעתכם כדאי אולי לעשות? אולי זה פשוט משהו שצריך להגדיר במחשב על מנת לתקן? תודה,
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
חברי הפורום היקרים, מערכת המפרטים המומלצים של האתר נמצאת סוף סוף בשלבי עידכון מתקדמים, בתקווה לעידכון רישמי חדש לקראת ה-15 בחודש. אשמח להצעות, שינויים, דיעות והערות מצד הקבועים כאן בפורום (אתם יודעים מי אתם). אם לדעתכם יש חלק מסויים שצריך להופיע במקום חלק אחר אשמח לשמוע על כך. אם יש לכם קישורים מועילים בנושא זה יהיה מצויין. אם אתם יודעים שיש חלקים שמופיעים שאינם זמינים יותר בשוק, גם עליהם אשמח לשמוע. אם אתם חושבים שהמחיר של אחד המוצרים אינו מועדכן דווחו על כך בבקשה. שימו לב שרוב המפרטים כבר נחשבים מעודכנים, כולם עד סכום 7500 ש"ח כולל. בסכומים שמעל סכום זה עדיין לא נגעתי (Enc0der עידכן את התאריכים בטעות), אז לא להתייחס למפרטים מעל 7500 ש"ח עדיין! http://www.hwzone.c…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לשימוש באנדרואיד סטודיו (יומיומי) רמת שקט 8. לא צריך מערכת הפעלה (אשמח להמלצות לגבי איזה גרסת linux הכי מתאימה) ללא עכבר ומקלדת. שיהיה כניסות usb,hdmi כרטיס רשת וwifi כרטיס מסך פשוט.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי לכולם! מחפש מחשב נייד 15.6 כאשר השימושים העיקריים הם אינטרנט, תוכנות אופיס צפייה בסרטים ופוטושופ לפעמים. מעדיף שיהיה כמה שיותר קל. בתקציב של 3K-4K האם זו הבחירה הנכונה??? http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=11784 תודה רבה רבה אנשים!!!!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך המפרט שמורכב פה והאם הוא יריץ משחקים כבדים וכו' באופן טוב. כמו כן אבקש לדעת איזה לוח אם עדיף זה שמופיע פה או זה GA-MA770-UD3 והאם הספק כוח יספיק תודה לעוזרים. מעבד: AMD PHENOM II X4 965 (3.4GHz) - BLACK EDITION - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1079 לוח אם: GIGABYTE GA-MA785GM-US2H אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪482 זיכרון: PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪307 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5750 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪903 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK אחריות: שנה. מחיר: ₪122 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪297 ספק כוח: PCP&COOLING SILENCER 500W : PPCS500 אחריות: חמש ש…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 3000₪ האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל) בעיקר עריכה גרפית ומשחקים כלליים יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה בפרמייר ופוטושופ בתדירות יומיומית, משחקים כמו lol או מיינקראפט מדי פעם 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אוסיף לזה עכבר ואוזניות אבל לא קריטי לי הסוג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אני אוהב לעבוד בשקט ולא תמיד עובד עם אוזניות 6. האם ישנה הגבלה או העדפה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפייה בסרטים, עבודה בתוכנות שדורשות כוח עיבוד סביר כמו מטלב * גודל המסך? 14 אינץ' * משקל רצוי? מתחת ל-2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שילוב של SSD ו-HDD * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם אפשרי אז כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מדובר במחשב נייד לסטודנט, אז הדגש הוא על משקל וזמן סוללה. האם התקציב לכך ריאלי בכלל? תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ובכן, עבר זמן רב מאז הפסקתי להתעדכן עם מה שקורה בעולם החומרה, ועכשיו אני מבקש את עזרתכם בבניית מפרט. הוא צריך לכלול מארז - לא משהו מיוחד, מידי ממוצע וזול. ספק כוח - Enermax/Antec, או שהצטרפו בינתיים עוד חברות? 350W יספיקו? מעבד - של AMD לוח אם - רצוי מאד שיכלול כרטיס קול, רשת ואולי גם כרטיס מסך, תלוי אם צריך אחד חזק למטלות שמצויינות למטה (אני חושב שלא). זכרון וכרטיס מסך - אם אני טועה, ואחד על הלוח אם לא יספיק, אז צריך אחד (עדיף של נוידיה). המחשב הוא למטרות משרדיות רגילות (אופיס, אינטרנט...) ו יישמוים כבדים יותר כגון פוטושופ, אווטלוק (עם מאות אימיילים, ככה שהוא תופס די הרבה בזכרון) סריקות וכו'...). הקטע הוא שגם אם הפוטושופ נגיד, עובד ברקע על תמונות (ללא התערבותי)…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד לאחותי. * המחשב הירכש בישראל * המחשב ישמש בעיקר ללימודים - תוכנות אופיס. (לימודים עיוניים). (המחשב לא ישמש למשחקים) * גודל מסך - 15' +- (המחשב כמעט לא יצא מהבית. לכן אפשר לוותר על הניידות). * משקל רצוי - לא ממש משנה. המחשב הולך לבלות לרוב בבית. * תקציב - עד 3000 ש"ח, עם שאיפה לכמה שפחות. אופציונלי: * מסך מגע. לא קריטי, רק אם ניתן למצוא מחשב כזה עם מפרט טוב במסגרת התקציב.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר STARCRAFT 2 זה היעוד העיקרי הכי חשוב שהמשחק ירוץ מושלם בלי שום נפילות בFPS על הגדרות גרפיקה בינוניות (אם אפשרי בגדר התקציב אם לא אשמח אם תוכלו להסביר כמה צריך להוסיף בשביל לממש את זה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 מסך 22 אינץ' 16:10 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר ל: אחסון וצפייה בסרטים באיכות גבוה (אני בונה ספריית 720P ו1080P), עריכת תמונות, מידי פעם משחקים (לא בצורה רצינית מידי) וגלישה באינטרנט התקציב הוא ~2000 שקל לא כולל ציוד הקפי, למחשב יצתרף HD של 500GB שכבר יש לי אבל אשמח אם במפרט יהיה עוד אחד... יכולת להוציא HDMI קריטית. תודה מראש מור רוזס
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רכשתי את המחשב הזה היום מבאג http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=25347 עוד פירוט לגביו פה: http://www8.hp.com/il/en/products/laptops/product-detail.html?oid=11926766#!tab=specs האם העסקה שווה? ניתן להביא יותר במחיר? ואיך המחשב בכללי?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ניסיתי לבנות לעצמי מפרט למחשב שמיועד בעיקר לעבודה בתכנון 3D ב SolidWorks ומעט משחקים. דגש עיקרי - דרוש לפרק זמן ארוך במיוחד. אני מחזיק מחשב 7-8 שנים, כך שבסוף התקופה שדרוג כנראה לא יהיה רלוונטי (למעט תוספת RAM במידת הצורך). בהמשך מצורף השאלון ואחריו המפרט שבניתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית 3D, מעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SolidWorks …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה, אני רוצה לקנות מחשב SFF קטן וחמוד, עדיף שיהיה מבוסס על אתלון 64 לסוקט 939 הבעיה היא שאין כאלה בארץ אז אני שוקל לקנות אותו בחול השאלה אם יש מישהו שביצע הזמנה בכזה סדר גודל מחול ואם כן איזה חנות מוכנה לשלוח למדינה מוזרה כמו שלנו... חוץ מזה , מי שיש לו רעיון למפרט מוזמן לעזור. אני יודע מה אני צריך אבל לא מכיר את הדגמים הספציפים שמתאימים לי אז כמו שאמרתי, אתלון 64 סוקט 939, כרטיס מסך של נוידיה 6600 GT לפחות חצי גיגה זיכרון (אין לי מושג איזה מהירות או סוג צריך היום) וצריך מסך LCD 17, צורב די וי די וזהו בערך.. ברגע שאני אראה מה הכיון של המחירים אני אוכל להגיד מה התקציב שלי ואם בכלל שווה ללכת על SFF או מחשב רגיל גדול ומגושם תודה לכולם מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני אשמח לחווד לגבי מפרט שיעמוד בדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - BF3/4/, Crysis 3 Skyrim, Diablo3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני פלוס, הרצת משחקים על מדי…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אבא שלי עומד לעבור לקנדה לכמה שנים והוא לא בטוח מה לעשות לגבי המחשב. התלבטות היא או לקנות פה לפטופ, או לקנות שם. דבר ראשון, הלפטופ שהוא צריך הוא בסיסי ביותר, רק בשביל להפעיל קבצי אופיס ואינטרנט. משקל קל- עדיפות, אבל מחיר בעדיפות עליונה. גם זמן בטריה יהיה חשוב לו. ולגבי ההתלבטות בין אם לקנות פה או בקנדה, מצד אחד הנטיה היא לקנות פה, כדי שיהיה "ראש שקט" כשמגיעים לשם, לא צריך להתחיל לחפש בחנויות ולהתעסק עם דברים קטנים. מצד שני, אם יש הבדל גדול במחירים, עדיף כבר לחכות ולקנות שם.....(גם זה חוסך עוד 2 ק"ג לתיקי הנסיעה) אז מה שאני מבקש מכם זה הצעה למפרטים כמו שכתבתי- זולים וניידים, ואם מישהו מכם מכיר קצת מחירים בקנדה, אולי אפילו חנויות בקנדה אני אשמח מאוד לקבל עזרה. תודה מר…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000, ניתן לחרוג עד 500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? HTPC לניגון סרטים ב-4K עם מעבד תמונה madVR דרך PotPlayer 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ספק כח 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב+ 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעוניין במארז Mid Tower, שחור, איכותי ושקט, בלי RGB 7. האם האם יש צו…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
המפרט צריך לכלול מסך 19" LCD ו-GF 8800 יש אפשרות לדחוף את זה בתקציב? תודה
-
- 20 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב נייד שישמש אותי ככול הניתן כמחשב ביתי, במסגרת התקציב כמובן. בין היתר עובדה כללית עם האינטרנט, תוכנות די כבדות כמו פוטושופ ,תוכנות קומפילציה ומשחקים. במשחקים הכוונה לרמה הבינונית, לא משהו מטורף. חשבתי על DV6-1330EJ ו- DV6-1340EJ (שטיפה קשה יותר למצוא אותו בימים אלה). כרטיס המסך הוא HD 4650 שזה די מכובד אבל המעבד T6600 2.2GHz הוא טיפה חלש יחסית למצב בשוק כיום. הזיכרון גם כן, 2gb בלבד בדגם ה-1330, אבל זה ניתן לשדרוג. השאלה היא האם מעבד כזה יהווה לצוואר בקבוק לכרטיס המסך והאם יש לכם הצעות אחרות במסגרת התקציב? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי האם ניתן להרכיב מדיה סנטר ע"פ מפרט שאותו אני אבחר? אם התשובה חיובית , אילו חנויות נותנות שירות זה?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, החלטתי שאני צריך לשדרג את הזיכרון על הנייד בשביל להיות מסוגל להריץ מכונות וירטואליות, הדגם הזה של LG מגיע עם 1 גיגה מובנה אבל אין לי מושג של איזה חברה. אני צריך המלצה למקום שאפשר לעשות בו טרייד-אין: לתת להם שני כרטיסי זיכרון של 512 כל אחד, ולקנות שני כרטיסים (גיגה וגיגה, או אולי 2גיגה וגיגה) תודה על העזרה, מקסים. hq4ever@lucky:~$ lshw lucky description: Notebook product: T1-7GAME vendor: LG Electronics version: Not Applicable serial: 609KIQT010268 width: 32 bits capabilities: smbios-2.4 dmi-2.4 configuration: administrator_password=disabled boot=oem-specific chassis=notebook frontpanel_password=unknown keyboard_password=unknown power-on_password=di…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Processor: Intel Pentium 4 2.8Ghz 800Mhz 512K Box Mother Board: MSI 865PE Neo2-LS CDRW: Plextor 48x24x48 Retail Memory: Kingston 256MB 400MHz DDR PC3200 DIMM CL2.5 Hard Drive: Maxtor 40GB 7200RPM Floppy: TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Screen: MAG 786PF 17" Case: Thermaltake Highest Xaser III V1000A Super Tower Power Supply: Antec 350 Watt טוב? או להחליף משהו? ואם כן אז מה? תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום, מבקש עזרה בבחירת מחשב נייד עבור תלמידת תיכון תודה מראש. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב: גלישה באיטרנט, אופיס, תכנות בסיסי, צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS, VS CODE, WEB STORM, android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-