עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, הייתי רוצה קצת מעזרת חברי הפורום.. משיטוטים ברשת הבנתי שאני מכוון לסוקט 1156 870\860 (+קירור אוויר טוב) ,הייתי רוצה לוח עם כ.קול טוב, יכולות המהרה , תמיכה ב USB3 וקצת RAID בסיסי מבחינת זכרון , 4 לא מספק , אז המדרגה הבאה היא 8? אין צורך כרגע בכ.מסך ואסתפק במשהו בסיסי עם יציאת DPORT\HDMI שימושים : הרבה הרבה הרבה MATLAB , כמה אינסטנסים של V.STUDIO , משחקים בהמשך הדרך (אחליף כ.מסך בהמשך) מבחינת דיסקים קשיחים: חשוב שיהיה קריר ושקט (אשמח לשמוע על RAID0 זול ומעניין) מארז בסיסי, ספק טוב אך לא יקר. אם ישנן עוד שאלות או חידודים שאני צריך לעשות בכדי להגדיר את הדרישה אשמח להענות נ.ב. ככה מחוץ לתקציב - אשמח לשמוע על זוג רמקוליים שולחניים שיוציאו את המיטב מהכ.קול ONBOA…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by gildan,

תקציב: 3000-3,500 ש"ח * מטרות המחשב? עבודה משרדתית.. גימינג כמו Gta iv עריכות מוזיקה virtul dj cubase ולפעמים טיפה פוטושופ וסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף שיהיה בגודל של 15+ * רזולוציית המסך? מעדיף FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? כרטיס קול 5.1 אם יש דבר כזה במחשב נייד לא חייב.. אבל זה יהיה נחמד * משקל רצוי? משקל נורמלי לא חייב להיות קליל העיקר שיהיה טוב אבל לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הייתי שמח לסוללה של 5 שעות+-, כמובן שעדיף יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת מסך נורמלית (VGA או HDMI) אני בעיקרון מע…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by tovtov,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש. אני צריך את המחשב החזק והמתקדם ביותר שיש בשוק (לא משנה מחיר). השימוש ליישומיי מולטימדיה. עדיף מסך קטן ולא גדול (כדי שמשקל הנייד לא יהיה כבד). תודה, יוסי

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. היי, אני צריך מחשב לצרכי משחקים ושימוש כללי, בתקווה שיחזיק לי למשך 4 שנים לפחות... 1. מה התקציב המקסימלי? עד 7000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים וסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא משהו ספציפי, הכל פחות או יותר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? צריך מסך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמ…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום כולם ביום ראשון בצהריים אתקשר ל TMS ואזמין מה שיומלץ פה. חשבתי על מפרט ובדקתי את רובו כך שיתאים לשימושים שלי כמה פרטים: המחשב יורכב פה בבית לא ע"י החנות,יש ברשותי פרקטל R4 שממתין לחלקים, עם 2 המאוררים הרגילים + SILENT WHEEL של טרמלטייק מקדימה. ניתן להזמין מכל אחת מהחנויות TMS אייבורי וKSP לפי המחיר הזול ביותר\יותר אחריות (לקשיח למשל) <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות להישאר בגבולות אלה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פ…

6. עדיפות: - יכולת עבודה משרדית אינטרנט+אופיס סבירה - קל (כולל ספק הכח) - זול (מצפה שלא ישרוד המון זמן) - חיי סוללה - אחריות - חיבוריות ושאר הדברים פחות חשובים אשמח לדעת אם שילוב Pentium-N + 4GB RAM או אפילו סלרון יכול להספיק לביצועים סבירים (כמה טאבים בו זמנית + וורד/פאוורפוינט). למשל מחשב נייד Lenovo IdeaPad 1 14IGL7 82V60041IV צבע Cloud (ksp.co.il) או מחשב נייד Asus Vivobook Go 14 E1404GA NK110WS צבע Cool (ksp.co.il) (נ.ב. לא חושב בכיוון של מחשב מחודש, כי חושש שסוללה משומשת לא תאריך ימים) תודה רבה

7. * מטרות המחשב? בעיקר פיתוח (עבודה עם אקליפס). אם אפשרי הרצת משחקים ישנים (יחסית) כמו CIV 5, אבל לא הכרחי ואפשר לוותר על זה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? הגודל לא משנה או הברק לא משנים * רזולוציית המסך? גם לא משנה. אני מתכנן לחבר אותו למסך נוסף בגודל 17" ולעבוד עם שניהם. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיפות למקלדת עם NUMPAD * משקל רצוי? אין חשיבות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין חשיבות, רוב הזמן המחשב יהיה בבית מחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, אם אפשר SSD במסגרת התקציב זה יהיה נחמד * כונן אופטי? אפשר, אבל לא הכרחי * האם דרו…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  8. איך אני מגיע לביוס של המחשב נייד שלי-TOSHIBA ניסיתי ללחוץ על DEL ולא הצלחתי

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by 125Live,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 ₪, חריגה קטנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, SAP, אופיס, אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר אלחוטיים COMBO 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן - Windows…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. היי, ברצוני לרכוש מחשב נייד. אשמח להמלצב למחשב שכזה, שיתאים לצרכים הבאים: 1. המחשב נועד להיות "תחליף שולחני" עבורי, כלומר זה יהיה המחשב היחיד שלי. בכוונתי להשתמש בו לצרכי: גלישה באינטרנט, סקייפ\מסנג'ר (כולל שיחות וידיאו במידת האפשר), צפייה בסרטים, וכתיבת תוכנה (כך שארצה להתקין עליו Visual Studio 2008-2010, MATLAB, Eclipse ואולי גם תוכנות נוספות, וברצוני שהם ירוצו ללא היתקעויות). ארצה גם שבעת הגלישה באינטרנט יוכל לפעול אנטיוירוס (הגנת "זמן אמת"), בלי שזה יאט את המחשב. מה שכן - אני לא מתכוון להשתמש בו למשחקים. 2. מהירות וגודל זיכרון, וכן גודל מסך - כפי שנדרש מהרשום מעלה. כך שאוכל לעבוד בו בלי היתקעויות ובלי שהעיניים יתעייפו (כולל בעת צפייה בסרטים). חשוב גם שהמקלדת תהיה …

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by rosesr,

המחשב ישמש בעיקר ל: אחסון וצפייה בסרטים באיכות גבוה (אני בונה ספריית 720P ו1080P), עריכת תמונות, מידי פעם משחקים (לא בצורה רצינית מידי) וגלישה באינטרנט התקציב הוא ~2000 שקל לא כולל ציוד הקפי, למחשב יצתרף HD של 500GB שכבר יש לי אבל אשמח אם במפרט יהיה עוד אחד... יכולת להוציא HDMI קריטית. תודה מראש מור רוזס

12. שלום לכולם, ניסיתי לבנות לעצמי מפרט למחשב שמיועד בעיקר לעבודה בתכנון 3D ב SolidWorks ומעט משחקים. דגש עיקרי - דרוש לפרק זמן ארוך במיוחד. אני מחזיק מחשב 7-8 שנים, כך שבסוף התקופה שדרוג כנראה לא יהיה רלוונטי (למעט תוספת RAM במידת הצורך). בהמשך מצורף השאלון ואחריו המפרט שבניתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית 3D, מעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SolidWorks …

13. נעזרתי בחבר להכין מפרט ואני רוצה לשמוע מה דעתכם על המפרט, אם הוא יקר מידי מה אפשר להחליף להוסיף לשנות הכל [= מעבד AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX 2120 ¤ 1 זיכרון OCZ DDR 1024MB 400MHZ CL2.5 DUAL CHANNEL 600 ¤ 2 הארדיסק WD 200GB 7200RPM 8MB SATAII 600 ¤ 1 כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX6800 GS TDH pci-e 256mb 1380 ¤ 1 צורב דיוידי NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 280 ¤ 1 מארז Thermaltake Swing VB6000 Silver 420 ¤ 1 ספק Thermaltake W0062RU Silent PurePower 420W V2.0 360 ¤ 1 לוח אם DFI Infinity Ultra סה"כ: ¤ 6950 זה המפרט והמחירים והמחיר הסופי אני אשמח לשמוע תגובות

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אני צריך מפרט בעיקר למשחקים ללא ציוד היקפי וללא צורב בתקציב של 5650.. שהיה Q6600 וכרטיס מסך 8800GT רצוי גרסת OC. OC למעבד היה אולי בעתיד הקרוב... עריכה: שכחתי לציין אני חייב לקנות רק בSkyPC כי רק הם מאפשרים לי צ'אקים

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Dr.Shon,

שלום חברים מחפש מפרט ב4000 אלף אפשר קצת לחרוג. המחשב למשחקים כבדים 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב 4000 אלף ,משלם בתשלומים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) למטרת משחקים כבדים ,סרטים,הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.ללא ציוד הקפי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי ללא צורב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? AMD 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? ה…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by xSunRize,

* מטרות המחשב: מחשב לשימוש אישי כמו אינטרנט, שימוש רב בתוכנות כמו אופיס. * גודל המסך? 15 / 13 אינץ'. * רזולוציית המסך? שתהיה מספקת לעבודה עם אופיס ואינטרנט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? בסיסי, טאץ'פאד, מקלדת. * משקל רצוי? רצוי שיהיה מחשב, קל, אבל לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יחסית, כן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות ? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 אבל אם יש הבדל קטן לטובת ה-1TB אז 1TB. * כונן אופטי? רצוי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות רגילה בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם זה לא מובנה במחשב, אז לא, אפשר פרוץ. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה מי…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER , יחידות 1 ₪54 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=50 Gigabyte GA-EP43-S3L P43 CHIPSET, יחידות 1 ₪401 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=769 OCZ 2GB DDR2 800Mhz Gold Edition , יחידות 2 ₪268 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=754 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ₪295 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 Sapphire ATI Radeon 4850 512mb GDDR3 HDMI ATI Orginal Board, יחידות 1 ₪590 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=275 NZXT Apollo Black , יחידות 1 ₪273 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=914 SeaSonic SS-400ET 400Watt, יחידות 1 ₪263 http://www.rsm.co.il/product.aspx?prod…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  18. מטרת שימוש המחשב היא בעיקר תוכנות לעיצוב פנים אוטוקאד סקאצאפ ופוטושופ בנוסף גיימינג קליל חשוב לי מהירות המחשב שיוכל להריץ את התוכנות האלה יחד ללא בעיה ראיתי ביד שניה מחשב עם המפרט הנ"ל- במחיר של 2500 שקל מארז - Thermaltake V6 BlacX editionn מגיע עם 3 מאוררים קידמי ואחורי בגודל של 120מ"מ ועליון בגודל של 200מ"מ וצורב LG מעבד intel Core I7-2600K up to 3.80GHZ 4 ליבות עם 8 threads קירור למעבד Cooler master Hyper 103 לוח אם Gigabyte Z68AP-D3 Kingston KVR 4GBX4 סך הכול של 16GB של זיכרון Samsung 840 evo 250GB SSD בנוסף לדיסק SSD מותקן במחשב דיסק קשיח מכני רגיל של חברת WD בעל נפח של 1.5TBB ! כרטיס מסך …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by kubota,

שלום. אני קונה מחשב נייח חדש ומתלבט בין שני מפרטים. השימוש שלי הוא לאינטרנט ולאופיס בלבד והמטרה היא שהמחשב יחזיק כ-4-5 שנים ברמת עבודה טובה ומהירה. שני המפרטים כוללים מעבד i3 והשאלה היא האם מעבד זה עם 4GB RAM מספיק לכ-4-5 שנים של עבודה טובה או ששווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולקנות מחשב עם מעבד i5? המפרט הראשון הוא של KSP במחיר 1420: https://ksp.co.il/?uin=18175 המפרט השני הוא מחנות פרטית שאינה רשת במחיר 1700 והשאלה היא אם יש לו יתרון על פני המפרט של KSP ששווה תוספת של 350 ש"ח: מארז MIDI-P4 ATX לוח אם ASUS H81 מעבד INTEL i3 4130 דיסק קשיח SATA 500G 1333MHZ כרטיס מסך מובנה כרטיס קול מובנה צורב LG DVD ספק 500W תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אני קונה מחשב + מסך ב4500 ,למטרת עריכה ועבודה בתוכנות גרפיקה כבדות :s05: הדרישות שאני צריך מהמחשב זה שאני יוכל לעבוד במקסימום נוחות בתוכנות גרפיקה וידאו שונות מבית אדוב, כגון : Adobe Photoshop Adobe After Effects - דורש הכי הרבה מהמחשב,ובנוסף לכך הוא החשוב ביותר. Adobe Premiere pro Cinema 4D קצת מידע בשבילכם שאולי יעזור לכם להרכיב לי את המפרט : http://www.pcpower.co.il/DVBSCS.html (דרישות למחשב עריכה) http://www.adobe.com/products/aftereffects/systemreqs/ (דרישות לתוכנה כבדה שבה אני עובד - המחשב צריך להיות הרבה יותר חזק מהדרישות) http://www.pcpower.co.il/product_info.php?manufacturers_id=95&products_id=1292 (זה מחשב שנחשב טוב,רק שאני לא עומד בתקציב) http…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by -Z-,

שלום לכולם, לפי הכותרת אני מניח שאתם יודעים את מה שאני הולך לשאול.. האם יש פתרון לבעיה? אני לא יכול לצאת עם המיני נייד המדובר החוצה ולהנות ממנו בשמש רק בגלל הקושי בצפייה במסך ניסיתי ואני מנסה למצוא פתרונות ברשת אבל בנתיים כלום... מצאתי איזה אתר ישראלי שמתיימר למכור מגן מסך "נגד השתקפויות" אבל לדעתי אין חיה כזו וזה רק יעצים את ההשתקפויות. מה דעתכם? ניתן לעשות משהו בעניין? תודה רבה לעונים מראש!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. קודם כל תודה למגיבים המפרט הוא : Asus P5WD2 Premium Intel P4 LGA S775 3Ghz 64Bit 2MB A-DATA 512MB DDR2 533Mhz X2 W.D. 120 GB SATA2 8MB 7200 האם הזכרונות יתאימו כי לא רשום שהם Dual DDR והלוח אם כן ? משחה טרמית של Arctic Silver 5 איך היא ? :s05: אני לא יודע על איזה מארז ללכת תמליצו לי ...(מבין השניים מתחת) ואם יש אולי המלצה על מארז אחר עם ספק ב450 ש"ח וחלון שקוף בצד A-top X-Blade Gaming Case 450W Black או SuperTalent X-Blade Gaming Case 400W Silver ועל איזה כרטיס מסך אתם ממליצים ? בסכום הכי נמוך ושיהיה הכי יעיל כי צריך PCIe....

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by g man,

בתקציב של 3500 ש"ח,איזה מחשב הכי כדאי לקנות?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Or ei,

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 616.86 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA+ v2.1 nForce2-400 Motherboard (Dual DDR400,AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133,1394, LAN,USB 2) [ ¤ 514.11 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory [ ¤ 240.55 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 434.88 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1046.71 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Black CD-RW [ ¤ 261.68 ] 1 Monitors : 17" Samsung 763MB Flat Monitor [ ¤ 885.24 ] 1 Cases : JNC H7650-4JA Bond Silver Front USB 350W Case w/Window [ ¤ 193.14 ] 1 Power Supp…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  25. מחפש מחשב נייד לפיתוח עבור סטרטאפ בהקמה (שאין לי שום חלק בו). המחשב ישמש לפיתוח כמחשב, ויהיה מחשב הפיתוח היחידי. 1. קנייה בישראל. 2. גודל - נוח לעבודה אבל כן מתנייד, כך ש15.6". עדיפות למט' אבל לא חובה. רזולוציה לא קריטית. 3. זמן סוללה לא קריטי 4. דרושה יציאת HDMI. 5. חובה 8GB RAM לפחות 6. רצוי מחשב עם שילוב של HDD וSSD. לפי 500GB HDD ועוד 120GB SSD. - חשוב. 7. לא חובה כונן אופטי (יש אפשרות להשתמש בחיצוני). 8. דרוש שיגיע עם WINDOWS 7. 9. אחריות כמה שיותר ארוכה ומנותן אחריות שידוע בשירות טוב ומהיר - חשוב. 10. מעבד חזק ככל הניתן עדיפות לI7 נמרובע עדכני.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.