עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shevah,

בעקבות המלצה בפורום רכשתי את ה- DELL INSPIRON N5110. נכון לכמה שעות שאני עובד עליו הוא מרגיש ועובד נהדר למעט דבר אחד. מסיבה כלשהי החלונות לא נפתחים על מסך מלא, מצורפת תמונה להמחשה. מה שהכי מוזר זה שבהתחלה כשהמחשב נדלק החלונות כן נפתחים לכל גודלם, אבל אחרי כמה דקות הם נראים כבתמונה. תודה על העזרה, ותודה מיוחדת ל-chevy שעזר לבחור את המחשב. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 601 צפיות
  2. Started by nirzx,

שלום. קניתי מחשב נייד לפני כשנה בערך asus g73jh. המטען של הוסללה התחיל לעשות לי בעיות, כדי להטעין אני חייב להניח אותו בזווית מסויימת וזה מעצבן.(ככה לשחק איתו עד שהוא מטעין) אני רוצה לקנות מטען חדש. הטכנאי שלי:"זה מטען שונה הוא יקר 400 שקל. ראיתי באיביי מטען לסדרת g73jh ב25 דולר... האם הוא יפעל על המחשב שלי? או שסדרת המחשב לא מספיקה ולכל דגם מטען משלו לדוגמא (g73jh-a1 צריך מטען X, וg73jh-x1 צריך מטען Y) מישהו מכיר חנות בארץ שלא תקח מחיק מופקע על מטען כזה? תודה רבה לכל העוזרים. דרך אגב אחלה מחשב ממש קנייה מעולה.

• 3 תגובות
    • 520 צפיות
  3. Started by avihy_1989,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בינוני), צפיה בסרטים גם ב HD. * גודל המסך 15.6 * משקל רצוי - לא ממש קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - ככל האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות-DVI, HDMI * בלוטות לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח 320 * צורב DVD - כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא ממש

• 5 תגובות
    • 620 צפיות
  4. התקציב המקסימאלי? 4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ביותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

• 74 תגובות
    • 5.9k צפיות
  5. ערב טוב לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עקב התניידות מרובה שצפוייה לי בחודשים הבאים. המלכוד מגיע כשאני רוצה בעצם גרסא קטנה של המחשב הבייתי שלי שמשמש בעיקר למשחקים וסרטים אבל התקציב שלי לא מי יודע זוהר. יש לי כ2500 שקלים לעניין הזה ואולי-אולי אצליח למתוח את הגבול ל3000. אז קודם כל רציתי לדעת האם בכלל יש חיה כזאת או שאני רודף אחרי חלום שווא?אם כן, אז מטרת המחשב תהיה בעיקר משחקים מעבר לשימושים רגילים של סרטים וכאלה. מעבר לזה: * גודל המסך? 15.6" אני מניח * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק 3 שעות בערך, בשאר הזמן יחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי …

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. אהלן! למזלי התנתקתי מהכבלים וכל מה שנותר הוא מחשב שישדר לי שידורי אינטרנט למסך טלוויזיה. אז אנא עיזרו לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה והזרמת וידאו למסך טלוויזיה 38' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…

• 4 תגובות
    • 578 צפיות
  7. אני כרגע בתאילנד ויש פה מבחר של מחשבים מפוצצים במחירים זולים 30-50 אחוז מהארץ... הבעייה היא שכל דגם של מחשב שיש שם שאני רושם בגוגל את הדגם כדי לחפש ביקורת זה מוצא לי רק אתרים שקשורים לתאילנד איכשהו שזה קצת מחשיד... אני ירשום פה כמה דגמים שראיתי ואם מישהו יכול להאיר לי אור על הנושא זה יעזור מאוד אני צריך לקבל החלטה אם לקנות פה בזמן הקרוב! HP Pavilion dv6-6149tx dv4-3000tx dv6-6109tx DELL Inspiron N5110 - U560227TH ASUS N43SL-V2G-VX173D Samsung RF409-S03TH

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  8. שלום, שאלה לגבי המפרט הנ"ל (רב תכליתי סדר גודל של 5280 ש"ח): האם 64WIN7ביט מתאימה לזה ? ואם לא אז איזו כם עדיף? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  9. טוב אין הרבה מה לפרט, מפרט מצורף מארז COMPUCASE שכחתי את שם הדגם, זה שמגיע עם הספק 300 של HEC אז זהו בערך, דעתכם בעניין, שידרוג או חדש. תודה, גיא Uploaded with ImageShack.us

• 4 תגובות
    • 683 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר SC2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע. גודל מסך כנראה 21 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…

• 7 תגובות
    • 808 צפיות
  11. שלום רב :-) הגיע הזמן בשעה טובה (לאחר הרבה הפצרות) להחליף את המחשב אצל הוריי. אשמח מאוד לכל עזרה בהרכבת מפרט למחשב לשימושים כלליים. לא מחפש משהו מהטופ אוף דה ליין. סביר כזה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי להגיע לקצה התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי - אופיס, אינטרנט, סרטים לנכדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחו…

• 3 תגובות
    • 707 צפיות
  12. שלום לכולם! יש לי מטרה שונה במקצת מטיב העזרה שניתנת פה בפורום בדרך כלל, אבל אני אשמח אם מישהו בכל זאת יוכל לעזור לי; אני עובד במעבדה חישובית באוניברסיטה, שעושה שימוש בכלים כגון Matlab. העניין כאן הוא שבאוניברסיטה אין רכישה בחלקים אלא מחשב קומפלט. והתבקשתי להציג מחשב נייח מתאים ואנשי המחשבים במקום יימצאו מחשב מקביל בדרישות אצל הספקים המתאימים. (לא ידוע לי מי הם). כך שאני צריך בסוף להגיש דגם או שניים של מחשבים מוכנים, לא משנה באמת של איזו חברה. התקציב גם לא נקבע, בציטוט של הפרופסור. בתגובה לשאלתי בנושא: "לטווח ארוך, היקר הוא הזול". למען האמת שהדרישות לא מצריכות, לפי דעתי, סכומים של יותר מ 5-6 אלף ₪, אבל יכול להיות שאני טועה. למפרט: הדברים החשובים: מעבד (בערך הדבר היחיד שה…

• 1 תגובה
    • 662 צפיות
  13. שלום אני מעוניין ב- HTPC שיאפשר לי גם עבודה עם עיבוד תמונה (עבודה עם קבצי RAW ופוטושופ) יחובר ל-LCD42 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לעמוד בתקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב עיבוד תמונות, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות,PHOTOSHOPאו LIGHTROOM . 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? חיפה והסביבה. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם…

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  14. Started by j,

שלום לכולם, עוזר לחבר למצוא מחשב נייד שיענה על דרישותיו - זהו מחשב לאוטוקד דו ותלת מימד, שמבצע גם רינדורים. כמה שאני מבין עדיף יהיה I7 + 8GB.. יש לציין שהנייד ישמש כמחשב תחליף שולחני, חשוב נושא האחריות ובכלל שלא יהיה צעצועי מדי אלא יותר סוס עבודה. דרושה כ"כ מערכת הפעלה PRO. תודה!

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  15. Started by shanewald,

שלום אני סטודנטית לביולוגיה ואני צריכה מחשב לפוטו שופ ותוכנות עיבוד תמונה עד 4K מטרות המחשב? פוטושופ ותוכנות עיבוד תמונה * גודל המסך? 13-15 * משקל רצוי? לא כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא חשמל זמין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? כמה שיותר גדול * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? נטיה לכיוון המק אבל לא בהכרח המון תודה חן

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  16. שלום לכולם, למרות שקראתי את המפרט שפרסמתם לגרפיקאים, עדיין אני לא מצליח להבין ממנו כלום. אז אני פשוט אכתוב את הצרכים שלי למחשב ואולי מישהו יוכל לההתייחס, בצורה שלא תהיה מאיימת על אלו שלא בהכרח חזקים במיוחד במחשבים אני עובד עם התוכנות הבאות, בשימוש יומיומי, לצרכי עבודה (מעצב תעשייתי, עאלק): Adobe CS5- Illustrator, Photoshop' InDesign, וכו תוכנות תלת מימד, כמו SOLIDWORKS ותוכנות הרינדור שלו אולי גם RHINO גם קצת וידאו, אבל ממש זניח רוצה מחשב טוב וחזק, בתקציב בסביבות ה- 4500. אני רוצה גם לקנות מסך ממש טוב, שזה חשוב לי ואשמח אם מישהו יוכל לתת לי המלצה על משהו כזה. אחרי שעבדתי קצת על מסך של MAC קשה לי לחזור למסך שלי, שנראה פתאום לא חד. אשמח למשהו קרוב אך הגיוני ב…

• 2 תגובות
    • 508 צפיות
  17. Started by Satlan,

שלום, אני מעוניין לרכוש מקבוק אייר מהדור החדש, והבנתי שהוא לוקה בחסר קצת בכל המובן של יציאות. למרות זאת, יש לו יציאת thunderbolt ולמיטב הבנתי היא אחת היציאות הכי מתקדמות שיכולה לעשות כמעט הכל.. השאלה היא האם ניתן להוציא סאונד + וידאו HD עם תמיכה ב5.1 ? תודה,

18. Started by YARONGT,

מישהו יכל לעזור לי טוב יש לי את המחשב נטבוק לנובו S10-3 ועשיתי לו עדכון ביוס הוא אמר לכבות את המחשב ואז הידלקתי אותו והוא לא מראה כלום במסך ושום רעש של התאמצות והמנורה לא מהבהבת מההההה אני עושה אני רועד פה :s05: ובבקשה מי שמחובר ויכל לעזור אז lets goo

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  19. שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי בהכנת מפרט מחשב לטווח הארוך אשר יוכל להריץ משחקים ותוכנות במקביל. חשוב מאוד שהוא יכלול לפחות 2 יציאות USB3 יציאת HDMI חשוב שהמחשב יכלול מסך טוב בגודל 22 לפחות. תודה.

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  20. Started by natiy4,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות הנדסיות לחישובים עיבוד תמונה תכני HD סטריממינג (יש לי XBOX ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). matlab - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מסך ( אשמח גם להמלצה עליו ) אבל אני רוצה שמחשב יתחבר ב HDMI לTV (יש לי פלזמה 50 אינץ ) -לאילו הגדרות גרפ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by ליאורה,

שלום רב ברשותי מחשב ACER ASPIER ONE N450 INTEL ATOM, 1.66 HZ, 512KB CACHE MEMRY 1 GB BATTERY 3-CELL STORAGE 250GBHDD אני סטודנטית והמחשב נרכש לפני שנתיים. הוא לא מתאים לצרכים שלי - איטי ובעל בטריה של 3 שעות גג כך שצריך אחרי 2 שיעורים כבר לחפש שקע. (3 שעות זה אם לא מחוברים לאינטרנט. במידה ואני רוצה גם אינטרנט, זה שעתיים גג). אני רוצה לקנות מחשב מחברת חדש באותו גודל (אפשר אפילו מסך טיפה גדול יותר), ששוקל מעט, בעל ביצועים טובים (שאפשר יהיה לפתוח במקביל מעבד תמלילים, דוא"ל, אקספלורר בלי שהוא יתקע שעה) ושזמן הבטריה שלו יהיה ארוך יותר. הבעייה - תקציב קצת מוגבל, עד 2000 ש"ח. אשמח מאוד לקבל המלצות תודה נ.ב-שאלה עקרונית - האם רוב המחשבים בתצורה הזו הם בעלי מעבד אינטל אטום? כי לפ…

• 5 תגובות
    • 904 צפיות
  22. שלום לכולם, משום מה אני מגלה שרוב הנטבוקים המשווקים בארץ הם עם מסך מבריק. אני בכלל לא יכול להבין מדוע מישהו ירצה לקנות נטבוק עם מסך מבריק כשהייעוד של הנטבוקים הוא להסתובב מחוץ לקופסא עם המחשב; עם מסך מבריק כמעט בלתי אפשרי לעבוד מחוץ לבית... פשוט דבילי. שמתי לב שכמעט כל המחשבים המשווקים בארץ אל מול הדגמים המדוייקים בארה"ב משווקים עם מסך מבריק לעומת אותו דגם מט בארה"ב, תהייה גדולה שלי למה בישראל תמיד מנסים להוזיל מחירים על חשבון נוחות או ביצועים. אשמח אם מישהו יכול להמליץ על מחשב עם מסך מט.. אם יש כאלו בכלל, רצוי עם N550 ומעלה שהוא כפול ליבה.

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  23. Started by amirka,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (וורד ואינטרנט) וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. …

• 7 תגובות
    • 963 צפיות
  24. Started by Idan-h,

שלום לכולם, בניתי מפרט מחשב לחבר והגעתי לקצה העליון של התקציב. רציתי לדעת מה דעתכם עליו. כמו כן אם אפשר לרדת קצת בתקציב לאזור ה2700 בלי לפגוע משמעותית במפרט אשמח לקבל הצעות. המפרט צריך להבנות רק מKSP. K.S.P. Israel. Haifa, 25 Keren Hayesod, 1-599-555-700 Price list updated 14-08-2011 אינטל מעבדי Price Units Total Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 785 1 785 Price Units Total לוחות אם למעבדי אינטל H61M-P23 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA 290 1 290 זכרונות DDR3 1333Mhz Price Units Total 2x2GB Patriot Signature Heatshield Dual Channel 180 1 180 מסך כרטיסי Sapphire Price Units Total HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 780 1 780 קשי…

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  25. אני הולך לרכוש מחשב ב5500 +- ש"ח (ללא מסך עכבר ומקלדת) זה מה שהרכבתי, מה דעתכם? ואיזה ספק עדיף בהתחשב בעובדה שארצה בעתיד לעשות cf Intel Core i7 2600 LGA1155 Tray מאוורר CPU Scythe MUGEN 2 לוח אם Asus Sabertooth P67 דיסק קשיח Western Digital Caviar Green 2TB 64MB Cache SATA2, SATA Power Only WD20EARS זיכרון Corsair Vengeance DDR3 8Gb Kit (2x4096Mb) 1600Mhz Sapphire ATI Radeon HD 6950 2GB GDDR5, PCIE (2 כוננים!) DVD-RW LG GH22NS70 x22 מארז Lian Li LANCOOL Midi Tower PC-K62B ספק כוח FSP 700Watt 700-80GHN - מחיר חם אוספק כח Seasonic 750Watt, SS-750AT (מה עדיף? ??? ??? ??? ?) הראשון עולה 288 והשני 531 המפרט דרך האתר של wellcom.... והאם מומלץ לרכוש דרכם?

• 9 תגובות
    • 885 צפיות

דיונים חדשים בפורומים