עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם! יש לי מטרה שונה במקצת מטיב העזרה שניתנת פה בפורום בדרך כלל, אבל אני אשמח אם מישהו בכל זאת יוכל לעזור לי; אני עובד במעבדה חישובית באוניברסיטה, שעושה שימוש בכלים כגון Matlab. העניין כאן הוא שבאוניברסיטה אין רכישה בחלקים אלא מחשב קומפלט. והתבקשתי להציג מחשב נייח מתאים ואנשי המחשבים במקום יימצאו מחשב מקביל בדרישות אצל הספקים המתאימים. (לא ידוע לי מי הם). כך שאני צריך בסוף להגיש דגם או שניים של מחשבים מוכנים, לא משנה באמת של איזו חברה. התקציב גם לא נקבע, בציטוט של הפרופסור. בתגובה לשאלתי בנושא: "לטווח ארוך, היקר הוא הזול". למען האמת שהדרישות לא מצריכות, לפי דעתי, סכומים של יותר מ 5-6 אלף ₪, אבל יכול להיות שאני טועה. למפרט: הדברים החשובים: מעבד (בערך הדבר היחיד שה…

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  2. שלום אני מעוניין ב- HTPC שיאפשר לי גם עבודה עם עיבוד תמונה (עבודה עם קבצי RAW ופוטושופ) יחובר ל-LCD42 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לעמוד בתקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב עיבוד תמונות, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות,PHOTOSHOPאו LIGHTROOM . 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? חיפה והסביבה. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם…

• 2 תגובות
    • 526 צפיות
  3. Started by j,

שלום לכולם, עוזר לחבר למצוא מחשב נייד שיענה על דרישותיו - זהו מחשב לאוטוקד דו ותלת מימד, שמבצע גם רינדורים. כמה שאני מבין עדיף יהיה I7 + 8GB.. יש לציין שהנייד ישמש כמחשב תחליף שולחני, חשוב נושא האחריות ובכלל שלא יהיה צעצועי מדי אלא יותר סוס עבודה. דרושה כ"כ מערכת הפעלה PRO. תודה!

• 2 תגובות
    • 580 צפיות
  4. Started by shanewald,

שלום אני סטודנטית לביולוגיה ואני צריכה מחשב לפוטו שופ ותוכנות עיבוד תמונה עד 4K מטרות המחשב? פוטושופ ותוכנות עיבוד תמונה * גודל המסך? 13-15 * משקל רצוי? לא כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא חשמל זמין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? כמה שיותר גדול * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? נטיה לכיוון המק אבל לא בהכרח המון תודה חן

• 0 תגובות
    • 517 צפיות
  5. שלום לכולם, למרות שקראתי את המפרט שפרסמתם לגרפיקאים, עדיין אני לא מצליח להבין ממנו כלום. אז אני פשוט אכתוב את הצרכים שלי למחשב ואולי מישהו יוכל לההתייחס, בצורה שלא תהיה מאיימת על אלו שלא בהכרח חזקים במיוחד במחשבים אני עובד עם התוכנות הבאות, בשימוש יומיומי, לצרכי עבודה (מעצב תעשייתי, עאלק): Adobe CS5- Illustrator, Photoshop' InDesign, וכו תוכנות תלת מימד, כמו SOLIDWORKS ותוכנות הרינדור שלו אולי גם RHINO גם קצת וידאו, אבל ממש זניח רוצה מחשב טוב וחזק, בתקציב בסביבות ה- 4500. אני רוצה גם לקנות מסך ממש טוב, שזה חשוב לי ואשמח אם מישהו יוכל לתת לי המלצה על משהו כזה. אחרי שעבדתי קצת על מסך של MAC קשה לי לחזור למסך שלי, שנראה פתאום לא חד. אשמח למשהו קרוב אך הגיוני ב…

• 2 תגובות
    • 504 צפיות
  6. Started by Satlan,

שלום, אני מעוניין לרכוש מקבוק אייר מהדור החדש, והבנתי שהוא לוקה בחסר קצת בכל המובן של יציאות. למרות זאת, יש לו יציאת thunderbolt ולמיטב הבנתי היא אחת היציאות הכי מתקדמות שיכולה לעשות כמעט הכל.. השאלה היא האם ניתן להוציא סאונד + וידאו HD עם תמיכה ב5.1 ? תודה,

7. Started by YARONGT,

מישהו יכל לעזור לי טוב יש לי את המחשב נטבוק לנובו S10-3 ועשיתי לו עדכון ביוס הוא אמר לכבות את המחשב ואז הידלקתי אותו והוא לא מראה כלום במסך ושום רעש של התאמצות והמנורה לא מהבהבת מההההה אני עושה אני רועד פה :s05: ובבקשה מי שמחובר ויכל לעזור אז lets goo

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  8. שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי בהכנת מפרט מחשב לטווח הארוך אשר יוכל להריץ משחקים ותוכנות במקביל. חשוב מאוד שהוא יכלול לפחות 2 יציאות USB3 יציאת HDMI חשוב שהמחשב יכלול מסך טוב בגודל 22 לפחות. תודה.

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  9. Started by natiy4,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות הנדסיות לחישובים עיבוד תמונה תכני HD סטריממינג (יש לי XBOX ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). matlab - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי מסך ( אשמח גם להמלצה עליו ) אבל אני רוצה שמחשב יתחבר ב HDMI לTV (יש לי פלזמה 50 אינץ ) -לאילו הגדרות גרפ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by ליאורה,

שלום רב ברשותי מחשב ACER ASPIER ONE N450 INTEL ATOM, 1.66 HZ, 512KB CACHE MEMRY 1 GB BATTERY 3-CELL STORAGE 250GBHDD אני סטודנטית והמחשב נרכש לפני שנתיים. הוא לא מתאים לצרכים שלי - איטי ובעל בטריה של 3 שעות גג כך שצריך אחרי 2 שיעורים כבר לחפש שקע. (3 שעות זה אם לא מחוברים לאינטרנט. במידה ואני רוצה גם אינטרנט, זה שעתיים גג). אני רוצה לקנות מחשב מחברת חדש באותו גודל (אפשר אפילו מסך טיפה גדול יותר), ששוקל מעט, בעל ביצועים טובים (שאפשר יהיה לפתוח במקביל מעבד תמלילים, דוא"ל, אקספלורר בלי שהוא יתקע שעה) ושזמן הבטריה שלו יהיה ארוך יותר. הבעייה - תקציב קצת מוגבל, עד 2000 ש"ח. אשמח מאוד לקבל המלצות תודה נ.ב-שאלה עקרונית - האם רוב המחשבים בתצורה הזו הם בעלי מעבד אינטל אטום? כי לפ…

• 5 תגובות
    • 899 צפיות
  11. שלום לכולם, משום מה אני מגלה שרוב הנטבוקים המשווקים בארץ הם עם מסך מבריק. אני בכלל לא יכול להבין מדוע מישהו ירצה לקנות נטבוק עם מסך מבריק כשהייעוד של הנטבוקים הוא להסתובב מחוץ לקופסא עם המחשב; עם מסך מבריק כמעט בלתי אפשרי לעבוד מחוץ לבית... פשוט דבילי. שמתי לב שכמעט כל המחשבים המשווקים בארץ אל מול הדגמים המדוייקים בארה"ב משווקים עם מסך מבריק לעומת אותו דגם מט בארה"ב, תהייה גדולה שלי למה בישראל תמיד מנסים להוזיל מחירים על חשבון נוחות או ביצועים. אשמח אם מישהו יכול להמליץ על מחשב עם מסך מט.. אם יש כאלו בכלל, רצוי עם N550 ומעלה שהוא כפול ליבה.

• 0 תגובות
    • 614 צפיות
  12. Started by amirka,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (וורד ואינטרנט) וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. …

• 7 תגובות
    • 958 צפיות
  13. Started by Idan-h,

שלום לכולם, בניתי מפרט מחשב לחבר והגעתי לקצה העליון של התקציב. רציתי לדעת מה דעתכם עליו. כמו כן אם אפשר לרדת קצת בתקציב לאזור ה2700 בלי לפגוע משמעותית במפרט אשמח לקבל הצעות. המפרט צריך להבנות רק מKSP. K.S.P. Israel. Haifa, 25 Keren Hayesod, 1-599-555-700 Price list updated 14-08-2011 אינטל מעבדי Price Units Total Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 785 1 785 Price Units Total לוחות אם למעבדי אינטל H61M-P23 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA 290 1 290 זכרונות DDR3 1333Mhz Price Units Total 2x2GB Patriot Signature Heatshield Dual Channel 180 1 180 מסך כרטיסי Sapphire Price Units Total HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 780 1 780 קשי…

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  14. אני הולך לרכוש מחשב ב5500 +- ש"ח (ללא מסך עכבר ומקלדת) זה מה שהרכבתי, מה דעתכם? ואיזה ספק עדיף בהתחשב בעובדה שארצה בעתיד לעשות cf Intel Core i7 2600 LGA1155 Tray מאוורר CPU Scythe MUGEN 2 לוח אם Asus Sabertooth P67 דיסק קשיח Western Digital Caviar Green 2TB 64MB Cache SATA2, SATA Power Only WD20EARS זיכרון Corsair Vengeance DDR3 8Gb Kit (2x4096Mb) 1600Mhz Sapphire ATI Radeon HD 6950 2GB GDDR5, PCIE (2 כוננים!) DVD-RW LG GH22NS70 x22 מארז Lian Li LANCOOL Midi Tower PC-K62B ספק כוח FSP 700Watt 700-80GHN - מחיר חם אוספק כח Seasonic 750Watt, SS-750AT (מה עדיף? ??? ??? ??? ?) הראשון עולה 288 והשני 531 המפרט דרך האתר של wellcom.... והאם מומלץ לרכוש דרכם?

• 9 תגובות
    • 879 צפיות
  15. שלום רב. בעוד מספר חודשים אני נוסע לארה"ב ואני מתכנן הביא מחשב נייד לארץ. התקציב שלי הוא 750 $ עם מפרט כדילקמן : משקל סביבות ה2 קילו. מסך 13-13.5 מעבד I 5 SANDY BRIDGE כניסת USB 3 אחת לפחות תודה מראש זמן הפעלה של 6 שעות לפחות רצוי ללא כרטיס גרפי יעודי. עם אחריות שתופסת בארץ EDIT : נכון לעכשיו המחשב שעונה על הדרישות שלי באופן הטוב ביותר הוא ה VOSTRO 3350 אם למישהו יש הצעה טובה יותר אשמח לשמוע בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 683 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים מודרניים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BATTLEFIELD 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע 1024X1080 ובקרוב 1080X1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

17. ערב טוב, אשמח לעצות וחוות דעת לגבי מפרט למחשב אשר ישמש אותי כמחשב בייתי לעיבוד ועריכת מוסיקה למטרת עיסוקי כ-dj. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?250-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד מוסיקה ,קליפים ברזולוצית HD תוכנות DJ וכד' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).ACID , CUBASE ,MIXMEISTERשימוש באופן כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ---- -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  18. בס"ד שלום רב, מבקש את עזרתכם ביצירת מפרט עבור גרפיקה, המחשב מיועד עבור שימוש בCS5 כאשר תוכנות פתוחות במקביל. שאלות מנחות בפורום - 1. מה התקציב המקסימאלי? - סביב ה7K כולל מסך ותוכנות (מ"ה + אופיס + AV) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות ולחסוך, הדגש הוא ל cost-effective ומחשב שעובד חלק ומהר ללא תקיעות והמתנות מיותרות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - ניתן כל עוד משתלם ונותן מענה לביצועים חלקים עם התוכנות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - CS5, כולן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אז ככה אני נמצא בהונג קונג, יום אחרון שלי(חוגג יום הולדת דרך אגב). נשארתי עם שתי הצעות מחיר ללפטופים שהגבול שלי הוא 3000. אחד חורג אחד מתחת לגבול מפרט המחשב: Acer aspire 5755 i5,650GB 5400 rpm, 8GB ram 1333 MHZ, nvidia geforce gt 540, usb3.0, bluetouth 3 ,blueray reader זה בכללי מחיר: 2870 שקל שימושים: שימוש יום יומי, משחקים(לא בשמיים) אבל הייתי רוצה שאת הג'יטיאיי שייצא בשנה הבאה אני אוכל לשחק בסבבה, לימודים וסרטים לעומת ((((הדרגשה וקו זה שינוי בין הדגמים)))) מפרט המחשב:Samsung RF511-S04 i7,500GB 5400 rpm, 6GB ram 1333 MHZ, nvidia geforce gt 540, usb3.0, bluetouth 3 זה בכללי מחיר: 3170 שקל(חורג ב170 שקל-נסבל) שימושים: אותו הדברהשאלה שלי היא בתאכלס מה יהיה טוב יותר בשבילי,…

• 6 תגובות
    • 903 צפיות
  20. תקציב: עד 1000$ (אשמח לקבל קישורים לקופונים משתלמים אם מישהו מכיר) מקווה להזמין בשבוע הקרוב. גודל 15-16" מוכן לשקול גם יותר קטן אם יש מציאה... רזולוציה: רצוי HD+ או יותר... שיומשים עיקריים: תוכנות אדובי, תלת מימד (maya, z-brush...) צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט... אין צורך שיהיה בנוי למשחקים. איכות המסך חשובה אבל לא קריטית. בבית יש לי מסך טוב שאני יכול לחבר אליו את הנייד אם צריך. יש לי נייח חזק והשימוש העיקרי בנייד יהיה כשאני לא בבית (בלימודים או בנסיעות...) זמן סוללה: 4 שעות בזמן שימוש סביר נשמע לי הגיוני. אני מביא את המחשב לארץ ולכן חשובה לי האחריות. העדפה למחשבי לנובו או דל. איך ה-t420 בשביל גרפיקה? המסך סביר? ואם כבר אחריות... במקרה שקונים refurbished, האחריות זהה? ועו…

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  21. Started by sergey_kendis,

חברים אני חושב על שדרוג למערכת מחשב שלי ,אני משדרג כמעט את כל החלקים פרט לספק כוח,כונן הקשיח וכרטיס מסך. לוח אם: Gigabyte H67A-UD3H-B3 מעבד: Intel Core i5 2400 3.1Ghz, s1155 זכרונות: 2X 2GB Patriot 1333Mhz כרטיס מסך נשאר קיים: Gigabyte GT 430 OC 1GB כונן קשיח: WD Caviar Green 500GB intelli power מה אתם אומרים, זה יעבוד לי בתאימות כל החלקים?

• 2 תגובות
    • 495 צפיות
  22. מישהו יודע אם ניתן לרכוש מחשב מאתר HP העולמי בעזרת כרטיס אשראי מישראל? ניסיתי עם PAYPAL וזה זיהה שאני מישראל ולא נתן לי..

• 7 תגובות
    • 951 צפיות
  23. Started by GTGAL,

שלום, אני מחפש מחשב לעבודה משרדית נטו(רק לשימוש באופיס,מיילים,אינטרנט קבצי pdf וכו..) אין לי תקציב מוגדר בגלל זה אני רוצה לדעת איזה מחשב יעשה את העבודה. חשוב שיעבוד טוב ומהר. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 ש"ח עדיף בפחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד /פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גוד…

• 3 תגובות
    • 507 צפיות
  24. Started by danieltrt,

1.מה התקציב המקסימאלי? ~1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לא לבזבז יותר מדי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ויריות למינהם dragon age,metro 2033, assassins creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  25. המחשב ללא רצון לעשות O.C ללא מסך וללא ציוד היקפי. רציתי לדעת את הדעה על המפרט הזה האם הוא מאוזן ומתאים לגיימינג. שימו לב שהזיכרון יחד עם הלוח אם. Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪798 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2353]http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2353 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD Cooler , יחידות 1 ₪123 ] BLKDH67CL Cold Lake + 8GB 1333Mhz, יחידות 1 ₪668 ]http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3091 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪250 ]http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 HIS 6950 IceQ X 2GB GDDR5 ברכישת מחשב חדש, יחידות 1 ₪1168 ]http://…

• 3 תגובות
    • 531 צפיות

דיונים חדשים בפורומים