ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ההורים שלי ביקשו ממני להכין להם מפרט למחשב, ומכיוון שעבר הרבה מאד זמן מאז שקניתי את המחשב שלי ודברים רבים השתנו בשוק, אולי תוכלו לעזור לי בבניה של המחשב? המחשב לא מיועד למשחקים, רוב העבודה על המחשב זה בעיקר אינטרנט, או משחקי קלפים שלא דורשים רזולוציות גבוהות, מה שכן אני זקוק שהמחשב יוכל לצרוב DVD. תודה לכולם מראש.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, החלטתי לרכוש בעוד כחודש מחשב שיתאים למשחקים לטווח הרחוק. -אני לא אוהב את ATI במיוחד עקב הPhysX שיש לNvidia. -שיקולים: 1.תקציב - בסביבות ה6000 ש"ח (המערכת תפעל או על ה32" שיש לי או על 24" שאני אקנה בהמשך או שניהם) 2.מטרות המחשב - להיות מחשב משחקים שיחזיק מעמד 3-5 עם שידרוגים מינוריים (כמו רק כרטיס מסך) 3.אין לי צורך בציוד היקפי , אולי בהמשך דברים פשוט שיראה יפה יותר כמו תאורה וצעצועים כאלו 4.אין לי דרישות למחשב שקט , ואני יודע לדאוג לענייני חום וקור. 6.יש לי העדפה לNvidia על פני ATI , לגבי מעבדים אני רוצה להתייעץ איתכם. 7.אני יודע להרכיב כל דבר לבד וכמובן כל מה שקשור למערכות הפעלה. 10.אני לא מעוניין לעשות OC 11.אני מעוניין לשחק מחשקים ברזולוציה של לפחות FULL HD - 192…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן יש לי לנובו B590 יש סיכוי כלשהו להשתמש במטען נייד של סלולרי כדי להטעין אותו ? לדוגמא אחד כזה - http://www.mi.com/sg/mipowerbank10400/
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני לא מבין ככ את ההבדלים בין הדגמים הבאים ואשמח לקבל את עזרתכם והמלצתכם איזה מהם עדיף: Lenovo ThinkPad T500 2243-7SG = 5800 http://www.thinkpadworld.co.il/Product.asp?Pid=2243&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=33&aff=Zap〈=he Lenovo ThinkPad R500 2732-76G – 5250 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=1960 Lenovo ThinkPad SL500 2746-4GG http://www.thinkpadworld.co.il/Product.asp?Pid=27464GG&Cat2Cat1ID=13&Cat2ID=62&aff=Zap〈=he יש גם את דל E5500 או E6500 אבל הבנתי שהמקלדת של הלנובו עדיפה. אני נוטה לכיוון ה SL500 אבל אני לא ממש רואה הבדל ברור בינו לבין ה T500 תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לשדרג את הדסקטופ שיש לי בבית. אני מחפש משהו יחסית בסיסי, אבל שיהיה מהיר יחסית ומתקדם מבחינת חומרה. אין דרישה מיוחדת ל SSD, אני יכול לעבוד עם מהירות של 7200 בכונן הקשיח (כנפח של 500-1000 ג'יגה), אבל כן זיכרון מורחב (לפחות 8 גי'גה) כשדי שהמחשב לא יתקע, מעבד מתקדם, ספק כוח איכותי ומארז נוח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח... אפשר לחרוג ב 200-300 ש"ח בשביל מפרט משמעותית משתלם יותר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה ביתית - יישומי אופיס, אינטרנט -מהי הרז…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל דעה על המפרט הבא: עניתי כאן לפי השאלון: זה מחשב לשימוש משרדי קל בלבד, אופיס ואינטרנט. התקציב הוא 1300, ואם אפשר הייתי חוסך יותר. אוברקלוק קל אולי, אם אפשר בכלל לעשות עם המעבד והזכרון האלה. גרפיקה ושקט לא רלוונטים. הארד דיסק אני מביא שלי מהבית אז לא רלוונטי. הייתי רוצה שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן בעתיד ושאם חלק או חיבור יהרס תהיה לי אפשרות להחליף (לדוגמה: חיבור אטרנט על הלוח אם נהרס אז אפשר להוסיף כרטיס ethernet pci). הייתי רוצה גם להוציא את מירב הביצועים במחיר הזה. הקירור חשוב, בקיץ המחשב ישב בחדר חם. מעדיף לקנות מksp. אני גר בחולון. שאלה נוספת, אני קורא הרבה תגובות חיוביות שליליות בnewegg ואמזון על ההארד דיסק WD20EFRX למישהו יש נסיון איתו ?…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להרכיב מחשב לצורך הרצת תוכנת VM לצורך לימוד למעשה אני צריך מחשב בעל יכולת עיבוד חזק עם זיכרון חזק עם כרטיס מסך בסיסי אנא עזרו לי אני הרבה זמן לא בענינים :-) : מהסתבבות בפורומים אני חשבתי על המפרט הבא: מעבד Intel Core i7-930 Tray ₪1344 לוח אם Gigabyte GA-H55M-D2H ₪431 כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪361 זיכרון Kingston DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-27X2 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4550 OC 1024MB DDR3 PCIe ספק כח CoolerMaster eXtreme Power Plus 500W קרור למעבד Scythe Mugen 2 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪4424 1. תקציב 5000 ש"ח אפשר לחרוג עד 2000 ש"ח מעדיף לקנות מחשב מאוזן עד 5000 2. שימושים של מחשב זה הרצת תוכנה שזוללת זיכרון ומעבד …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מתלבטת בין שני מחשבים ניידים, למטרות לימודים בעיקר, הרבה אינטרנט, אופיס, וקצת סרטים בצפיה ישירה . אני לא מוצאת חוות דעת על המחשבים האלה בשום מקום.... ??? אנא עזרתכם: 1. מחשב נייד "15.6 Fujitsu LifeBook AH531-7 2.1GHz קיים באיבורי ב2090 ש"ח כולל מערכת ההפעלה. ההתלבטות היא: אני לא רואה הרבה דגמים של החברה הזאת באינטרנט ואת הדגם הזה בכלל אין בשום מקום חוץ מאיבורי, זה דגם ישן? המעבד מספיק בשביל הצרכים שלי? והמחיר סביר עבור התמורה? 2. מחשב נייד Lenovo IdeaPad U350 2963-E2G עולה 2285 ש"ח כולל מערכת הפעלה. כלומר הפרש של 200 ש"ח , אמנם הזכרון עבודה ודיסק קשיח קטנים יותר, אבל המעבד חדש יותר, השאלה היא עד כמה הנתונים האלה משמעותיים לצרכים שלי? עדיף ללכת על מעבד…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, חדש פה רציתי לקבל דעה על מפרט מחשב לגיימינג שקיבלתי מאייבורי בימים האחרונים. המפרט: מארז K282 COOLERMASTER שחור 2X12CM ספק כח 14CM A.PFC MOD SMART 630W THERMALTAKE מעבד אינטל 3.2GHz 6MB CORE I5 1150 QUAD 4460 מאוורר למעבד BIGTYP REVO THERMALTAKE לוח HASWELL 1150 H97M-D3H H97 GIGABYTE X2זכרון ADATA XPG V1.0 4GB DDR3 1600MHZ כחול דיסק קשיח פנימי 2Y 1TB SATA3 WD BLUE צורב SATA LG DVDX24 DL שחור OEM GH24NSC0B כ.מסך AMD Radeon R9 270 GAMING 2GB-5 MSI זה מסתכם בכ5300 שקל, והתקציב שלי הוא סביב ה6000 (גמיש בכמה מאות).. אשמח לשמוע דעות והמלצות עריכה: מצרף שאלון, מצטער מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב ישן יחסית של DELL, מדגם studio 1535. המחשב לא פעל זמן רב (סתם היה בארון) אך ניסיתי "להחיות אותו". התקנתי windows 7 32 pro, והכל עובד יחסית לאט. לאחר מכן ראיתי שבציוני windows experience index המעבד מקבל ציון ממש נמוך (2.6). רציתי לשאול מה יכולה להיות הבעיה, וכיצד ניתן לבדוק/לתקן. המעבד t5750, זיכרון 2GB 667. מראש על העזרה, ערן.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני שבועיים רכשתי מחשב נייד Dell Studio 1555 עם כרטיס מסך 4570 של ATI, בסך הכל אני מאוד מרוצה מהמחשב אבל יש רק דבר אחד שמפריע לי (כפי שניחשתם מהכותרת) וזה התחממות המחשב בצד שמאל והטאצ'פאד מלמעלה והתחממות כמעט בכל האזור שלמטה (המאווררים שלו נמצאים למטה) במיוחד כשהוא על המיטה או על הרגליים שלי ובמיוחד כשאני מריץ משחקים. אחרי שחפרתי פה קצת בפורום הבנתי שאם לקנות משטח קירור אז רק של Zalman nc 200 או Zalman nc 150 אבל מצד שני היו פה כמה אנשים שכתבו שמשטח קירור עם מאווררים זאת הוצאה מיותרת ואפשר להסתפק פשוט במעמד-פאד שמגביה את המחשב ונותן למאווררים אפשרות לשאוב אוויר לא חם. אז יש לי כמה שאלות: 1.מה ההבדל בין ה NC 200 ל- NC 150 ? איזה מהם יתאים לי יותר למחשב שהוא 1…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
כאמור בפורום כ"מ רכשתי GTX760 שצריך להגיע בעוד מספר ימים. מעניין אותי מה השווי של הכרטיס הנוכחי שלי, מתלבט האם למכור או להשאיר בצד למקרה חירום. כרטיס שלא בוצע עליו OC, ולמען האמת גם לא נטחן במשחקים כיוון ששירת אותי במשך תקופת הצבא. בנוסף לאיזה כרטיס הוא משתווה כיום? Sapphire ATI Radeon HD5850 Xtreme 1GB GDDR5
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
מפרט מלא של Fujitsu LifeBook A530-1 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbiyalik&uin=10345 מפרט מלא של Fujitsu LifeBook AH530-7 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbiyalik&uin=10903 ובקיצור: המחיר אותו מחיר 3190 ש"ח ההבדלים: Fujitsu LifeBook A530-1: Intel® Core™ i3-330M Processor, 2.13GHz,3MB Cache,1066MHz FSB 15.6-inch, 1366x768, 16:9 HD Anti-Glare LCD with LED backlight 500GB Sata Genuine Windows 7 Home Premium 64Bit (Heb, Eng, Arb, Fren) Fujitsu LifeBook AH530-7: Intel® Core™ i5-450M Processor, 2.4GHz,3MB Cache,1066MHz FSB 15.6-inch 16:9 HD Glossy LCD with LED backlight (1366 x 768) 320GB Sata Free Dos - Without OS חוץ מאלה הכל זהה. מה הייתם …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכל חברי הפורום המחשב הישן עומד לשבוק חיים עשה את שלו לאחר 5+ שנים אז הייתי מעונין לקבל את חוות דעתכם למחשב שישמש אותי לצרכים הבאים מרבית שימושו יהיה אופיס וגלישה באינטנרט כמו כן הוא ישימש כמו המחשב היום כנק חיבור למדפסת והרשת האלחוטית ,( אם ניתן למצוא לוח אם עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה). ואם ניתן להכניס במסגרת התקציב כרטיס מסך זול ולא משהו מובנה ציוד הקפי נדרש זה מקלדת עכבר ורמקולים פשוטים מסך קיים ואם ניתן הפנייה לחנות באיזור חיפה צפונה יהיה מעולה
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מיכוון שאני לא מעודכן בחומרה כמה כמה שנים טובות אני צריך עזרה בלהבין איזה מפרט יכול להריץ לי את המשחק Simcity 2013 באופן חלק ובהגדרות גבוהות במינימום עלות. אפשר מפרט יד שניה (כלומר, לחפש בלוחות השונים מפרט שעונה / קרוב למפרט שתמליצו). או מפרט מחנות (כזאת שיכולה למכור גם רכיבים ישנים). תקציב , עד 1000 ללא מסך כמובן אך כולל דיסק קשיח - אפשר עם קיבולת מינימלית - למערכת הפעלה ולמשחק. אפשר לחרוג מהתקציב עד 500 ש"ח. ללא ציוד הקפי. אם התקציב נמוך מידי , פשוט אשחק על הגדרות/רזולוציה נמוכים יותר. צירפתי את דרישות המערכת המומלצות מהאתר: [TABLE=width: 511] [TR] [TD][/TD] [TD]RECOMMENDED SPECS[/TD] [/TR] [TR] [TD]PROCESSOR:[/TD] [TD]INTEL CORE I5 OR FASTER[/TD] [/TR] [TR…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש לי חבר טוב שמחפש מחשב כבר הרבה זמן למטרות האלו (וגם קצת פורנו, בשביל הקטע ) מצאתי מחשב אז בבלאק פריידי של HP דגם 2030EJ שהגיע עם 750GB וגם 6GB זכרון וכרטיס מסך חמוד לגמרי 7670. המחיר שלו אז היה 2600 ועכשיו קפץ לאיזור ה 3000 ממה שהבנתי. המיקום הוא בראשל"צ ככה שלקנות כאן זה בסדר להלן הדרישות: מטרות המחשב? משחקים בקטנה (לא בהגזמה ולא רציני) אינטרנט וסרטים מוזיקה. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא רלוונטי ממוצע 3 ק"ג זה בסדר גמור. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רוב הזמן יהיה בחשמל ככה שסוללה 6 תאים זה בסדר גמור * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) סטנדרטיות,…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אבקש המלצה למחשב בייתי שישמש אותי לשימוש רגיל בייתי. כולל גם משחקים וסרטים. חשוב לי שתהיה יכול שדרוג. לכן נגיד מוכן להתפשר על כרטיס מסך בשביל מעבד ול. אם טובים יותר. חשוב לי גם מארז שיהיה איכותי ושקט. וגם צריך מסך טוב לפחות 23 אינץ. מוכן לחרוג עד 1000 שקל מהתקציב. כלומר 6000 שקל נומינאלי ועד 7000 גג
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
איך מחולק הזיכרון במחשב שמגיע עם 2g האם בסלוט אחד או בשני סלוטים? וכך גם לגבי ה4g. כמה בכלל סלוטים יש? האם מישהו יודע איזה חברה המסך בדגם הזה ואיזה חברה הצורב? האם יש יציאת hdmi במחשב הזה?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצות מעודכנות למפרט כיוון שהמפרטים במדור המומלצים עודכנו לפני זמן די רב... כמו כן, אשמח להבהרות בנוגע לשני דברים: 1) האם מערכת הפעלה 32 ביט תומכת עד 3 ג'יגה זיכרון או 4? מה ההבדל בין מערכת 64 ביט למערכת 32 ביט מלבד התמיכה בנפח זכרון גדול? 2) מדוע מומלץ לרכוש שני דיסקים קשיחים? (בהנחה שמבחינת נפח אין ולא צפוי צורך ביותר מאחד) תודה רבה מראש, ברק
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם המפרט הבא משתלם? hp dv6500t Intel® Core 2 Duo processor T7100 (1.80 GHz, 2 MB L2 Cache, 800MHz FSB) מסך 15.4 1200X800 2GB 120GB 5400 RPM 8400GS 926$ האם במחיר הזה אפשר למצוא מחשב טוב יותר? והאם שווה להוסיף עוד 50$ עבור המעבד T7300 ? שאלה נוספת היא האם שווה לחסוך 40 $ ולהישאר עם הכרטיס מסך שמגיע על הלוח אם X3100 של אינטל תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים,שנים שלא הייתי כאן ועכשיו אני שוב צריך עזרה אני צריך מחשב חזק למשחקים שיספיק לי לכמה שנים טובות התקציב שלי הוא עד 6000 ואפשרי חריגה עד 6500 אם צריך את זה.לא מתוכנן OC .והשקט חשוב אבל לא הדבר העיקרי אז אפשר להתפשר בעניין השקט.אני צריך ציוד הקפי מלא שכולל עכבר מקלדת רמקולים מסך וכן גם מערכת הפעלה.אם שכחתי לציין משהו תגידו,תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלתי מפרט מחנות מסוימת ואשמח לקבל חוות דעתכם על כל מה שחשוב. המחשב מיועד לאופיס ואינטרנט (יוטיוב בעיקר ), סרטים למיניהם (שתהיה תמיכה בHD), משחקים כמו WORLD OF WARCRAFT ודיאבלו 3 כשייצא: מארז סטנדרטי של החנות ספק 450W של EASYCOOL לוח אם MSI G41M4-F (רציתי דומה של אסוס אבל הוא אמר לי שלMSI הזה יש צלעות קירור ממש טובות ספציפית למעבד הזה) מעבד אינטל INTEL QUADRO 8300 4MB 2.5GHZ זכרון 2GB של KINGSTONE 800MHZ כ. מסך POINTOFVIEW 9300GS (מאוד חשוב לי שיהיה יציאה לטלוויזיה מהחיבורים הישנים - היציאה הצהובה) דיסק קשיח WD 500 צורב LG
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי בקשה חנויות ממולצות עם מחירים מומלצים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים, כבדים ככל האפשר (למרות שאני מניח שבסכום הזה הביצועים יהיו מוגבלים) * גודל המסך? עד 15.6 אינץ'. * רזולוציית המסך? לפחות 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף, אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDDת לפחות 0.5TB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בקיצור, שיהיה אופטימלי למשחקים בתחום המחירים הזה. כמו כן, עדיף מחנות שיש לה סניף באילת. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-